Dodaj do ulubionych

WSEiT czy WSPiA w Poznaniu? Fizjoterapia

08.06.09, 11:01
Jak myślicie, która szkoła jest lepsza pod kierunkiem fizjoterapii? Chciałabym
się czegoś ciekawego dowiedzieć o tych szkołach, ponieważ mam dylemat i nie wiem
którą szkołę wybrać. Kto się wybiera na jakąś z tych uczelni na fizjoterapię?
Studenci, napiszcie np. o organizacji w tych szkołach lub innych ważnych
sprawach, z góry dzięki :)

magda_kaluzna90@op.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: WSEiT czy WSPiA w Poznaniu? Fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:51
      Żadna.To szkoły typu "płać i nie ucz się"
      • Gość: dobrzan Re: WSEiT czy WSPiA w Poznaniu? Fizjoterapia IP: *.icpnet.pl 14.06.09, 23:42
        WSPiA z pewnościa taka jest, WSEiT juz mniej... jesli faktycznie jestes
        przekonany do fizjo to moze wyzej postaw sobie poprzeczke;>?
        Uniwersytet Medyczny, w drugiej kolejnosci AWF a dopiero potem
        prywaciarze... ;-)
        • Gość: Misiu Re: WSEiT czy WSPiA w Poznaniu? Fizjoterapia IP: *.play-internet.pl 19.02.20, 16:51
          AWF porażka
      • Gość: kamakila nadela zastanówcie się ludzie!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.06.09, 17:29
        Jeżeli obrażacie obie te szkoły to obrażacie wykładowców z
        UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO I AWF!!!!!!!! Bo wszyscy oni ucz na obu
        uczelniach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Studiuje na AWF w Poznaniu, jestem na III roku fizjoterapi, mamy
        praktyki z na LUTYCKIEJ z WSPIA ,i szczerze wogóle nie widać różnicy
        w poziomie wiedzy!!!!
        • Gość: fizjoterapeuta Re: zastanówcie się ludzie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 17:13
          Skoro nie widzisz roznicy,to powinnas sie zastanowac nad swoim indywidualnym
          poziomem wiedzy.
          Ja skonczylam UM i wiem dobrze,ze miedzy AWF i UM nie ma roznic. Tylko obszary
          zainteresowan sa czesto odmienne.

Fakt,ze wykladaja te same osoby na UM,AWF I WSPIA o niczym jeszcze nie swiadczy.
          1)mozna sie mniej przyladac
          2)mozna stawiac nizsze wymagania
          3)najwazniejsza w tym zawodzie jest PRAKTYKA!!!
          Pozdrawiam
          i szczerze namawiam do wyboru AWF lub UM
          • Gość: eliw wseit zaoczne IP: *.echostar.pl 01.07.09, 22:28
            ja tam sobie chwale wse i t , dobra szkoła jest pare niedociągnięć
            ale to chyba wszędzie, studiuje tam na zaocznych fizjoterapie,
            przerabiamy tem sam materiał dokładnie co dzienni bez często
            okrajania godzinowego! zajęcia czasami od 8 do 21 lub 22 ale nie
            jesteśmy gorsi od dziennych ,a wykładowcy prowadzą na takich samych
            zasadach wyk i ćw jak na innych uczelniach sami nam to mówią ,że nie
            ma taryfy ulgowej, może tylko patrzą przychylniej i z większym
            szacunkiem na pracujących i uczących się liczy się zaangażowanie i
            chęć nauki
          • Gość: dobrzan Re: zastanówcie się ludzie!! IP: *.icpnet.pl 16.09.09, 21:12
            dokładnie ;-)
            • Gość: mx Re: zastanówcie się ludzie!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 13:06
              dokładnie! jeśli chodzi o poziom (jetem na 5sem wseit) to na praktykach nie raz
              instruowałem studentów awf oraz um jak masować czy wykonywać zabiegi fizyko.
              poziom (praktyczny i teoretyczny) niektórych to była tragedia. ja przykładam się
              do nauki nie mam zastrzeżeń pod tym względem do szkoły (może tylko te obcinki
              godzin przedmiotów wiodących, ale i tak jest full praktyk). natomiast ostrzegam
              prze pazernością i niesłownością władz wseit co do pieniędzy. nie masz nic do
              powiedzenia a oni wcisną ci wszystko. zadowolony z nauki chcę się stamtąd szybko
              uwolnić właśnie z tego powodu.
          • Gość: Dominika Re: zastanówcie się ludzie!! IP: *.play-internet.pl 19.02.20, 16:55
            Studiowałam na AWF i Wseit. AWF to porażka. 3 zmarnowane lata, Chyba że ktoś chce być teoretykiem. Wykładowcy okropni, zresztą na Wseit Ci sami rękawów nie wyrywają, a wymagania... myślą, że są u siebie na AWF i traktują studentów jak szmaty
    • Gość: ona Re: WSEiT czy WSPiA w Poznaniu? Fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 22:42
      Studiuję w WSPiA.Mam strasznie duzo godzin praktyk, z róznymi ludzmi tzn z
      kazdej uczelni i powiem szczerze, że studenci panstwowych uczelni znacznie mniej
      umieja od nas(byc moze dlatego, że oni sa na 5 letnich studiach a my na 3 i maja
      mniej zawalony program).Poznałam kilka osób z WSEiT i wiele mogłam sie od nich
      nauczyć. Jesli komus zależy to bedzie się uczył, w tym zawodzie trzeba mieć
      wiedzę, żeby nie skrzywdzić pacjenta.Program na panstwowych i prywatnych jest
      taki sam,nie ma przelewek.
      Co do mojej szkoły jest calkiem ok, wykładowcy wymagający i rzeczywiscie głównie
      z AWFu i medycznej.Choc prawda jest taka, że bez wielu kursów ciezko z pracą , a
      w Polsce to można jedynie pomarzyć.
      Znałam juz takiego jednego co krytykował prywatne uczelnie, ale jak przyszło co
      do czego to zmnienił myślenie.
      • Gość: ih Re: WSEiT czy WSPiA w Poznaniu? Fizjoterapia IP: *.icpnet.pl 08.09.09, 15:28
        nie wciskajcie że prywatne WSEiT i WSPiA mają taki sam poziom co AWF
        i UM. nigdy w życiu się z tym niezgodze. studiowałam przez 1 semestr
        na WSPiA bo robiłam drugie studia, ale po pół roku podziękowałam.
        chce byś fizjoterapeutą i chce sie uczyć, a nie być i na zajęciach
        grać w statki. zresztą sama nazwa mówi za siebie szkoła pedagogiki i
        administracji?! co wspólnego ma z fizjoterapią?! nie ma szans
        dorównać szkołom państwowym. Więc każdy kto CHCE być fizjoterapeutą
        niech idzie na AWF lub UM. A prywatne szkółki zostawi tym co
        niewiedzą co ze sobą zrobić! Takie jest moje zdanie, sory.
        • Gość: wk Re: WSEiT czy WSPiA w Poznaniu? Fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 21:34
          tylko osoby próżne uważają, że są lepsze bo ukończyły UM lub AWF. Liczy się to
          co się ma w głowie a nie to gdzie się wiedzę zdobywa. Znam osoby studiujące na
          państwowych i z tego co widzę nie dysponują one jakąś niesamowita wiedzą....
        • Gość: maciej mkkalak Re: WSEiT czy WSPiA w Poznaniu? Fizjoterapia IP: *.icpnet.pl 04.12.09, 19:18
          studiowałem 3 lata na dziennych studiach fizjoterapia wspia, teraz
          jestem na awf (robie magisterkę) wogóle nie odczuwam różnicy
          poziomu.. Może jedną na WSPIA więcej pytali:)Troche smutne jest to,
          że szkoła ma złą opinie przez pedagogikę i administację:/ Jeżeli
          ktoś nie studiował na prywatnej uczelni i na państwowej niech się
          nie wypowiadają, bo nie mają porównania!!!!
    • Gość: nn Re: WSEiT czy WSPiA w Poznaniu? Fizjoterapia IP: 5.172.252.* 24.03.14, 19:26
      Jedno jest pewne.....pracy nie dostaniesz w Poznaniu ani w okolicach w tym zawodzie....fizjoterapeutów tu ci jak nasrane hahhaa
    • Gość: dota Re: WSEiT czy WSPiA w Poznaniu? Fizjoterapia IP: *.icpnet.pl 11.10.14, 23:51
      up
    • maaja76 [...] 04.12.19, 13:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka