Gość: Gruzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 21:18 Mnie nie podoba sie Staz córek Pan Dyrektorek w Gimnazjum! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tatar Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 22:18 A w ogole co za durne tlumaczenie sie tych mamusiek odnosnie stazy bo nikt nie byk chetny kobitki mozecie te bzdety wciskac alke KONIOWI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazach Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 09:42 a ja proponuje staz naszemu ? pozal sie boze wlodarzowi jedna corka pani dyrektor konczy staz jest wolne miejsce mniej krzywdy temu pieknemu miastu zrobi akurat do konca kadencji mozna mu wydluzyc bo w normalnym casie nie zajarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Staze IP: 80.51.140.* 26.09.09, 11:12 ..żal tylko Burmistrza bo żona.. www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090922/INNEMIASTA03/478901034 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazach Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 13:31 zal burmistrza przeciez ze swoja corka zrobil to samo nie rozmydlajcie sprawy bo w banku nie chciala pracowac na stazu zalosny facet jak i zalosne tlumaczenie a to nie bystre oko pani Smol b a r d z o bliskiej znajomej naszego Kononowicza tylko bylo juz tak glosno ze trzeba bylo o tym cos bardzo na okraglo napisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stażysta Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 21:09 Ciekawej lektury dostarczył Czas Chełmna.Pisze bowiem ,że Małgosia swój staż rozpoczęła w maju,a przecież zdawała mature ,to jak mogła pracować?Kto Ją skierował do pracy skoro jeszcze faktycznie była uczennicą LO?No i ta praca w czasie wakacji kiedy w szkole pustki jedynie jakieś remonty chyba,że pomagała sprzątać.Drogie Panie Dyrektor jaki przykład swoim postępowaniem dajecie młodzieży,wszystko dla swoich,wszystko można załatwić jak się piastuje jakieś stanowisko,a pieniądz przesłania już Wam wszystko.Wasze postępowanie jest głęboko niemoralne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 21:47 Pracowała od maja rzeczywiście, na egzaminy została pewnie zwalniana z pracy (bo jak inaczej???). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 21:50 Tylko stażysta ma prawo tylk odo kilku dni wolengo, zadaje się 2 dni w miesiącu, a egzaminów więcej było. Nie sądzę tez że nie była na żadnych wakacjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugo Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 22:17 A tak w ogole po tym co zrobily powinny wyp.......c z roboty obie jakie ich morale wobec mlodziezy jak moga tym mlodym ludziom spojrzec w oczy ale to chyba na zaszdzie napluj a powie ze deszcz pada jak wam nie wstyd wstretne babska fe smierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scottyemerick Re: Staże - wrażenia po artykule. IP: *.chelmno.mm.pl 27.09.09, 01:04 Powiem tak: długo była cisza, ponieważ układ sił tak wymagał. Jednakże ten występ naszych miłościwych przekracza wszelkie granice dobrego smaku, czy też przyzwoitości, jak kto woli. Swego czasu był dym wokół Pani K. która "nie powinna była być", według licznych głosów, dyrektorem szkoły, będąc jednocześnie podwładną swojego męża. I z tym się zgadzam - są to układy tzw. korupcjogenne. Zatem Pani MK przeszła na stanowisko zastępcy dyrektora i wszystko pozamiatane. Teraz wmieszano w układ niewinne córki - i obecnej dyrektorki, i obecnej wicedyrektorki. I warto było? Przecież Szanowne Panie musiały zdawać sobie sprawe z faktu, że ta sprawa nie pozostanie obojętna dla przytomnych obywateli Chełmna. A i elektoratu jakby nie przysporzy na nadchodzące wybory... :) Nie chcę tutaj komentować pobudek obu Mam, bo ich nie znam, ale z racji pełnionych stanowisk chyba niezręcznym było powoływanie własnych dzieci na tak eksponowane stanowiska. (Eksponowane z racji pełnionych przez Mamy funkcji). Szkoda mi was, drogie Panie, bo sympatyczne jesteście i nie zasługujecie na nagonkę. Ale - jak to się mówi - kto piwa nawarzy, musi je wypić... Zdrówko, zatem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Staże - wrażenia po artykule. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 15:14 Coś tu się nie zgadza!!!! Najpierw - "nie znam pań(dyrektor i vice)", a potem - "jesteście sympatyczne". Skąd można wiedzieć, że ktoś jest sympatyczny jeśli się go nie zna? Troszkę logiki i spójności w myśleniu by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 14:10 Szanowne Panie,JEDYNECZKA Wam się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatar Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.09, 14:27 A ja mysle ze szanownym Paniom nalezy dac rame i za brame gdyby mialy odrobine honoru zrobilyby to ale one nie wiedza co to slowo znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysliciel Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 20:16 Tak sobie myśle,że nalezałoby przyjrzeć się przydziałowi staży przezurząd pracy.Może są jeszcze inne ciekawsze przydziały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osetyjczyk Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 14:55 Po tym co te Panie dyrektorki zrobily cisnie sie na usta powiedzenie DYREKTORY Z GIMNAZJUM BO OBORY oj nawet sie rymnelo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaqwsx Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 16:01 A mnie denerwuje to, ze chce isc na staz a non stop slysze ze nie ma srodkow ;/ Kurde i lipa, bo gdzie dostane robote jak nie mam zadnego doswiadczenia... A studia z czegos trzeba oplacic ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Staze IP: *.chelmno.mm.pl 28.09.09, 22:03 Ja od maja 14 dokładnie bo wtedy mialam ostatnią maturę pytałam o staże i nigdzie nie było a tu nagle panie dyrektorki mowią, że go ogłaszały ? Gdzie zatem bo ja 1-2 razy w tygodniu zaglądalam do UP i nic nie widziałam. Nie było nikogo chetnęgo ? Ja ja prosze panie - zgłaszam się na ochotnika ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazach Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 23:07 Alicja no niestety nie jestes corka burmistrza pozal sie boze ani corka dyrektorki gimnazjum dlatego nie mialas farta dostac sie na tak lukratywny staz to sa zaklete rewiry jedyna szansz to wymienic naszego Kononowicza niech idzie do Kaczorka segregowac smieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrrrrr Re: Staze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.09.09, 00:52 nie smarujcie na wiecie kogo bo mi się nie chce wymieniać imion bo oni tylko korzystaja z luk prawnych i nieprzestrzeganiu u nas w kraju jakich kolwiek zasad byli byscie na ich miejscu zorobilibyscie tak samo winny jest PUP to oni tak chętnie zgadzają się na wnioski imienne i przydzielają staże ludzie kurna chodza do tego przekletego PUP-u pare razy w tygodniu jak są przydzielane staże stoją w dość dużej kolejce a odchodza z niczym ostatnio staze byly rozdawane 15 czy 16 sierpnia czlowiek czeka w kolejce a bez kolejki za rączke zostaje wprowadzony jakiś chłopak wychodzi oczywiście z przydziałem zaczyna od 1 wrzesnia to co oni w PUP robia to niemoralne jest no ale cóż cały nasz kraj jest taki co zrobić??? w ogole uwazam, że PUP- y w całym kraju powinny zostać zlikwidowane na ścianie płaczu wiszą stare ogłoszenia oferty az zagranicy są nieaktualne coś się człowiek zapyta to nigdy nic nie wiedzą a i w kursach dla bezrobotnych słyszałam że przekręty niezłe odchodzą takie instytucje marnują tylko pieniądze podatników nasze pieniądze!!! a to co PUP zakupiło mam na myśli tv plazmy na które i tak nikt nie patrzy video ramka w sekretariacie i inne tchnicznie nowe rzeczy starczyło by na 2-3 staże dla 2-3 osób bo taki tv kosztuje te 2tys a stażysta na poł roku ma ok 3.600 już nie wiadomo czy śmiać się czy płakać POLSKO DOKĄD TY ZMIERZASZ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 08:33 Proponuję jechać za granicę i zobaczyć jak wyglądaja tam urzędy pracy i wtedy będziesz miała pogląd na to dlaczego tak wygląda urząd pracy w Chełmnie. Jesteśmy jeszcze jakieś 50 lat za... (no bo już 100 to nie). Technika idzie do przodu i jestesmy krajem rozwijającym się - przede wszystkim technicznie. Wszystkie nowości sa sceptycznie przyjmowane ale... to musi następować. A co? - mają pracować na maszynach do pisania? Mają Ci długopisem wypisywac te oferty?- chcesz wrócić do zamierzchłych czasów to sobie wracaj. Ja nie zamierzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrrrrrrrrrrrrrrr Re: Staze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.10.09, 19:42 Te GOSCIU a gdzie ty byleś za granicą??? HMMM wschodnia granica, Czechy a może Armenia??? bo tak się składa, że za naszą zachodnią granicą nie ma odpowiedników naszych PUP finansowanych tylko i wyłącznie z pieniędzy podatników bywało się tu i tam więc wiem doskonale jak wyglądają tamtejsze Urzędy zamiast PUP mają prywatne agencje odpowiedniki naszego Workservice np. Ja nie jestem przeciw rozwiązanią technicznym owszem mogą być zastosowane, ale we wszystkich instytucjach państwowych równo i w odpowiednim czasie nie mam ochoty interpretować Ci mojej poprzedniej wypowiedzi ani wyjaśniać pogłądów bo tak czy tak byś tego nie zrozumiał sam musisz się określić więc zamiast gadać bez sensu jak to za granicą jest cudownie przyjrzyj się bliżej, poczytaj i zrozum, że w Polsce postęp techniczny nie powinien być na 1 miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizior Re: Staze IP: 89.231.148.* 04.10.09, 11:17 Jeśli swoją wiedzę opierasz tylko na podstawie prywatnych agencji pracy, typu Work Service, to szczerze współczuję. Wierz mi lub nie, ale na "zachodzie", w każdym państwie funkcjonuje publiczna służba zatrudnienia, opłacana właśnie przez państwo (więcej możesz poczytać na stronie www.mpips.gov.pl). Jeśli chcesz zobaczyć prawdziwy postęp techniczny, taki do którego mam nadzieję zmierzają polskie służby zatrudnienia to wejdź na strony Jobcentre Plus (to też jest agencja pracy, państwowa). A następnym razem poczytaj trochę zanim będziesz wyzywać innych forumowiczów lub dasz się "wydymać" przez Work Service. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stażysta Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 12:07 Wiele jest racji w tych wszystkich wypowiedziach.Uważam że największą wine za to co się dzieje z przydziałem staży posiada niestety PUP.Warto też byłoby się przyjżec podziałowi pieniędzy na rozkręcenie własnej działalności, na kursy organizowane dla bezrobotnych(kto np.na nich wykłada)i kto organizuje.Przydałaby się jakaś przeżroczystość.No i faktycznie te niaktualne oferty pracy(fikcyjne),żeby się wykazać.Przydałaby się być może jakaś większa kontrola,a może CBA by tym zainteresować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 09:13 panie burmistrzu, moze czas podziekowac tym pania za wykorzystanie stanowisk dla celow rodzinnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 15:14 Ciekawy ten staż w wakacje?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:52 Ciekawe czy te panie otrzymaja nagrody finansowe z okazji Dnia Edukacji Narodowej od p. burmistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Staze IP: *.chelmno.mm.pl 30.10.09, 19:20 Ja tez jestem po studiach ale nie mam tatusia burmistrza i dla tego nie moge jakosc dostac stazu !!! pozdrawiam tych ktorzy nie maja takiego szczescia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do agi Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 22:59 Aga- staże są tylko w wyznaczonych terminach, nie trzeba mieć ojca burmistrza, tylko być poinformowanym! Ja nie mam, a miałam staż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Staze IP: *.chelmno.mm.pl 10.11.09, 17:42 czy to etycznie wykorzystywac stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś