Dodaj do ulubionych

Kawiarnia w Chełmnie

IP: *.chelmno.mm.pl 17.09.10, 11:29
Myślałam ostatnio nad tym, co mogłoby ewentualnie zostać otwarte w Chełmnie. Wpadłam na pomysł, że brakuje miejsca gdzie można by było w jesienne wieczory wejść na gorącą kawę, czekoladę, herbatę, dodatkowo zjeść jakieś ciacho ... I nie mam tu na myśli herbaciarni czy kawiarni jakie były już u nas otwarte, ale o coś zupełnie nowego, innego ... Piękne wnętrze, nastrojowa muzyka, gdzie naprawdę szłoby się chętnie porozmawiać, przemyśleć parę spraw ..

Co Wy o tym sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ona Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 11:32
      Ciekawy pomysł. Faktycznie brakuje takiego miejsca w naszym mieście.
      • Gość: świeciak Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 12:11
        Mi się podoba lokal koło Urzędu Miasta - MM, całkiem przyjemnie i dobra kawa.
    • Gość: olek Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 17.09.10, 12:10
      świetny pomysł teraz wystarczy napisać biznes plan i isć do urzedu po środki UE i otworzyć ale mi sie wydaje ze taką kawiarnia był Valentino...
      • Gość: krokodyl Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 17.09.10, 13:21
        ALE GDZIE MA BYC NIBY OTWARTA...
        • Gość: Kamila Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 17.09.10, 18:54
          Nie bez powodu ich w Chełmnie brakuje. To miasto nie ma mieszkańców by taki styl codziennego życia przyjmować a przyjezdnych też nie jest za wiele. Kawę piją w domu lub u znajomej w kuchni. Pewnie że by się ktoś znalazł ale czy na tyle byś mogła na tym zarobić hmm. Ja już od dawna o tym myślałam ale rozmawiając z ludzmi którzy siedzą w tej branży mam spore obawy do tego rodzaju biznesu. Przy okazji czegoś innego mieć kawiarenkę w odpowiednim nastroju to ok ale sama w sobie hmm hmm hmm. Ryzykuj zobaczymy :)
          Aha i jeszcze jedno :) Lokal musi być w dobrym punkcie a za normalne pieniądze w centrum nic nie dostaniesz ..

• Gość: olek Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 17.09.10, 19:15
            słuchajcie przeciez była u nas taka kawiarenka gdzie mozna było spokojnie wypic kawke lub rózne herbatki kawiarenka była przy ulicy grudziądzkiej obok galerii w bramie i co nic nie wypaliło z tego bo nie było aż tyle klientów...
            • Gość: Kamila Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 17.09.10, 20:21
              To nie był dobry punkt ani klimat.. nie dziwię się że nie miał powodzenia.
              • Gość: olek Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 17.09.10, 20:27
                dlaczego nie był dobry punkt? precież była w centru bo na grudziądzkiej ... jesli masz pomysł nikt Ci nie broni otworzyć własnego lokalu ale wiesz u nas tp sie nie przyjmnie bo ktp tam b edzie chodzim zresztą kawe mozna chyba wszędzie wypić
                • Gość: Kamila Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 17.09.10, 20:31
                  To nie był dobry punkt bo w bramie i kawałek trzeba było iść. Raczej musi być na samej grudziądzkiej lub na rynku a tam ceny lokali są kolosalne.
                  • Gość: olek Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 17.09.10, 21:55
                    na grudziądzkiej jest i lucky luke i mefisto i jamajka a na rynku tez jest sporo pubów
                • Gość: do olek Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 23:59
                  mowisz kawę wszędzie mozna wypić
                  jeżeli masz namysli primę z fusami
                  albo najtańszą rozpuszczalną to i owszem można
                  ale porządnie zaparzona świeżo mieloną w ekspresie ciśnieniowym
                  ze spienionym mleczkiem .....uch rozmarzyłam sie :)
                  • Gość: Marta Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 18.09.10, 10:20
                    No tak tylko ile tych kaw się sprzeda :) zasadnicze pytanie .. Policz ile trzeba sztuk by zarobić na wszystko :)
                  • Gość: aaaa... Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.range86-148.btcentralplus.com 18.09.10, 14:06
                    a ja mysle ze to super pomysl przyda sie take wyciszone miejsce...a takie kawy sa super smakuja...
      • Gość: kasia Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.10, 12:34
        A co się stało z Valentino? Już zlikwidowali?
        • Gość: Vnx Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 13:53
          Ci co tu prawią, że kawę można wypić wszędzie, to nie wiedzą, o jakiej kawie tu mowa. To nie zalewajka, parzona, czy rozpuszczalne dziadostwo, tylko wyśmienita kawka z ciśnieniówki, przyrządzana na rózne sposoby.
          Macie pojęcie ludzie. Właśnie dlatego taki lokal nie ma tu szans powodzenia, bo 90 procent ludzi tu mieszkających wystarczy zalewajka z Biedronki. Ja na szczęście mam dobry ekspres w domu i nie muszę na siłę szukać, choć czasem chce się gdzieś wyjść i jest problem. Całkiem niezły lokal to MM k. Urzędu Miasta, jak na Chełmno nawet bardzo dobry. Dobra kawa itd. jest także w Karczmie Ch., ale to już restauracja.
          • Gość: miejscowa Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 18.09.10, 19:14
            popieram pomysł juz dawno myslałam ze brakuje takiego miejsca zeby wpasc na dobra kawke i ciasteczko ...chetni by się znalezli ale oni nie pisza na forum... kawiarenka z klasa ....ok
          • Gość: do vinx Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 12:04
            w karczmie ch dobra kawa?
            niedawno byłam tam na uroczystym obiedzie
            i po obiadku poprosiliśmy o kawę,dostaliśmy
            jakąs lurę rozpuszczalną bo ekspres do kawy maja i owszem
            ale na jedną no dwie filiżanki ,a przygotowanie 10 kaw przekroczyło
            ich mozliwości :)
    • Gość: ... Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: 109.243.157.* 19.09.10, 12:38
      Pomysl dobry, ale niestety bez szans na powodzenie w naszym miescie. Jako pzyklad moge podac jeden z ogrodkow na rynku. kawa byla bardzo dobra (lavazza) w przystepnej cenie z ekspresu cisnieniowego, rozne rodzaje i co ? Wystarczylo isc i zobaczyc jaki byl na nia popyt. Na samej kawie, ciastach i deserach w cch lokal sie niestety nie utrzyma :( Bo ludzie faktycznie wola wypic lure z biedronki zagryzajac ja ciastkiem za pare groszy. Taka mentalnosc chelminiakow i niesadze, zeby sie to szybko zmienilo. Pamietac trzeba, ze lokal taki to nei tylko koszt najmu pomieszczenia, ale rowniez, woda, prad, ogrzewanie i co najwazniejsze pracownicy. Wystarczy sobie zsumowac wszystko i okaze sie, ze trzeba bedzie dac takie ceny, ze napewno niewielu chelminiakow przyjdzie bo bedzie im azl dupska sciskal ze maja jakies pieniadze na kawe wydac, jak w domu maja kilka razy taniej, a przeciez charytatywnie nei ma sensu prowadzic kawiarni. Ale powodzenia zycze w realizacji pomyslu.
      • Gość: Zainteresowana Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 20.09.10, 14:05
        Pomysł super :-) o ile lokal nie będzie się mieścił gdzieś w piwnicy a ceny będą przystępne :-) napewno by się przydało. Pracuje w sklepie w "centrum" i bardzo dużo osób pyta o możliwość wypicia dobrej kawy i zjedzenie dobrego ciasta
        • Gość: gosc Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 20.09.10, 15:54
          Chełmno jest specyficzne i będzie trudno się utrzymać, można oczywiscie powalczyć ale to będzie męczarnia jeśli gotówki jest na styk..
    • Gość: kkk Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 20:39
      jak byście otwierali to nie zapominajcie o kawie na wynos <3
    • Gość: on Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 16:19
      Kawiarnię niedługo ktoś już otwiera.
    • Gość: comodo Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 17:00
      dobra kawka z cisnieniowki musi kosztowac przynajmniej 7-8 zlotych a to biedne miasto wiec
      miejsce to bedzie swiecic pustkami juz po pierwszym miesiacu ....
    • Gość: lala Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 29.10.10, 17:17
      Masz świetny pomysł z kawiarnią.
      Ale w Chełmnie ?
      Odpuść sobie. Za mały popyt.
      Dziennie 100 kaw będzie ciężko sprzedać wiec z czego sie utrzymasz ?
      Klientów tu nie ma bo tu same pijaki po mieście chodzą, albo dresiarskie plemie.
      Dla bydła nie ma co sie starac.
    • Gość: 12345 Re: Kawiarnia w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 30.10.10, 23:49
      Bardzo dobry pomysł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka