IP: *.chelmno.mm.pl 14.10.12, 16:18
Co to za budki stawiają na rynku.
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: Rynek IP: 89.231.148.* 14.10.12, 17:10
      Burmistrz wywalił handlujących z rynku a teraz stawia 42 budy które odstraszają a nie zdobią płytę rynku .Może upragnione warzywka wrócą ???????????
      • Gość: gosc h Re: Rynek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.12, 18:26
        Do tych budek na Rynku przeniosa Tych bedzwalow z Urzedu tam dla nich wspaniale miejsce
        • Gość: . Re: Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.12, 18:28
          www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120425/INNEMIASTA03/120429500
          • Gość: ares Re: Rynek IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.12, 21:12
            Po pierwsze nie 42 budy, a 16. Po drugie handel może powrócić tylko czy kogoś będzie na to stać? Stragany mają powstać w kształcie budek z dostępem do prądu. Nie będzie można nic wystawić przed straganik, wszystko musi znajdować się w środku. Żadne skrzyneczki, reklamy itp przed budką. Na czas imprez miasta np. jarmarku, to handlarze będą musieli zdać budki na ten czas.
            • Gość: Jan Re: Rynek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.10.12, 06:04
              Ciekawe, czy jest jakiś powód, dla którego "budy" stawia się na Rynku, a nie na targowisku.
              • Gość: .... Re: Rynek IP: *.tktelekom.pl 15.10.12, 08:46
                Bo na targowisku masz już tyle budek że więcej nie potrzeba kretynie ..
                • Gość: info Re: Rynek IP: *.tvgawex.pl 15.10.12, 08:53
                  Te osiem straganów jest stawianych bo były one zaprojektowane. Burmistrz wielokrotnie mówił że będą one wykorzystywane podczas Jarmarku Jaszczurczego, Walentynek czy też odpustu.

Można by było wzorem innych historycznych miast zrobić w nich przed świętami dwu tygodniowe Jarmarki odpowiednio Bożonarodzeniowy i Wielkanocny.
                • Gość: Jan Re: Rynek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.10.12, 15:08
                  Trochę kultury. Nikomu nie ubliżam i proszę o to samo. Ponieważ jednak widzę, że moja wypowiedź była niezrozumiała rozszerzę ją i jednocześnie ustosunkuję się do kolejnych wypowiedzi.
                  Dlaczego budy na Rynku, a nie na targowisku? Wiem, że na targowisku są stragany, ale skoro są pieniądze, to może większy sens miałaby wymiana ich na lepsze, zamiast stawiania tej, kolejnej, wątpliwej dekoracji na centralnym placu miasta?
                  Co do tłumaczeń burmistrza, które podał(a) info, to jakieś kuriozum. W jakim mieście stawia się takie kioski na stałe z myślą o wykorzystaniu ich kilka razy do roku? Poza tym, niezależnie od tego, czy będzie ich osiem czy szesnaście to w dalszym ciągu za mało chociażby na taki Jarmark Jaszczurczy czy odpust, na których handlujących jest o wiele więcej. Poza tym, o ile się nie mylę, stragany które powinny być przeznaczone do tego typu celów (a nie wiem dlaczego nie są) stoją na terenie średniowiecznej osady.
    • Gość: rok Re: Rynek IP: *.ip.netia.com.pl 15.10.12, 11:16
      Czy ktoś jest w stanie jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie? Wracają kupcy (wszyscy lub ich część) na rynek czy nie?
      • Gość: do rok Re: Rynek IP: *.tvgawex.pl 15.10.12, 14:44
        Nie wracają
        • Gość: roki Re: Rynek IP: *.tktelekom.pl 15.10.12, 20:36
          Ja zupełnie nie rozumiem dlaczego nowe stragany nie mają być przeznaczone do handlu warzywami i owocami. Mają stać puste i tylko od święta je wykorzystywać ????????? Jeśli tak ma być to burmistrz już zupełnie nie myśli racjonalnie to totalny bezsens ... Puste będą 100 razy gorzej wyglądać niż kupcy z warzywniakiem. A ja głosowałem na pierwszego heh (((((
          • Gość: rok2 Re: Rynek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.10.12, 22:46
            A ja mysle ze w tych budach na Rynku nasz Kononowicz bedzie sobie mogl cwiczyc fikolki a jakie to wiadomo! !!!!
      • Gość: ares Re: Rynek IP: *.ip.netia.com.pl 16.10.12, 20:05
        Jeżeli kogoś będzie na to stać, to mogą wrócić. Są jednak zasady, które jednak będą musieli przestrzegać. Na pewno nie będą tam targowiska typu ciucholand itp mają być tylko warzywa i owoce
    • Gość: atos Re: Rynek IP: 89.231.149.* 16.10.12, 19:38
      Niech w postawionych straganach handlują owocami, warzywami i kwiatami. Dzięki temu zwrócą się pieniądze podatników na ich budowę a z nadwyżki będzie można je konserwować lub remontować w przyszłości.
      • Gość: tyfus Re: Rynek IP: *.centertel.pl 17.10.12, 08:15
        Jasne ze powinni handlować to oczywiste. Duzo lepiej by to wyglądało. Ale burmistrz sie nie wycofa z decyzji bo automatycznie przyzna się do błędu a to mu nie na rękę. Ale lepiej poprawić głupie posunięcia niż dalej robić głupoty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka