IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.13, 10:42
Witam mam pytanie czy wie ktoś albo zna banki albo firmy które udzielą mi kredytu na kwotę 20 tysięcy ale rozłożoną na dłuższy okres czasu.Dodam też że moje dochody nie są duże to zaledwie najniższa krajowa oraz że ma zajęcie komornicze.Dostaję stale z jakiejś firmy na maila info o takim jednym kredycie-kredyt w 15min nawet do 200 tysięcy na 12 lat ale to pewnie jakaś ściema albo przekręt bo jak pisałam do nich o te 20 tysięcy które potrzebuję to zaraz z radością chcieli mi je dawać ale nawet nie wspomnieli o racie kredytu oraz regulaminie.Może był ktoś tak jak ja w podobnej sytuacji i wie coś na ten temat.Pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi i rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: ss Re: Kredyt IP: 89.231.149.* 09.01.13, 11:14
      no cholerka ja wiem , ze to jest problem ale stanowczo odradzam jakiegokolwiek kredytu i kredytodawcy w tym stanie finansowym w jakim jesteś. Nie ma sytuacji bez wyjścia szukaj innego sposobu. Naprawdę żaden z banków nie da Ci nic bez zabezpieczenia ( komornik to już klapa całkowita), a wszelkie parabanki mogą doprowadzić , że dorwie cie "samobójczy morderca". Ja wiem , ze to żadna rada, raczej przestroga. Znam przykłady gdzie z 30 tys.( rozłożone na 25 lat), zrobiło się po niespłaceniu kilku rat ze względu na brak środków prawie 90 tyś. Koniecznie przemyśl. Pozdrawiam .
      • Gość: olga Re: Kredyt IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.13, 12:01
        Tak wiem że masz w tym przypadku rację ale mam nóż na gardle muszę wyjść z tego bo ju z dostaję w głowę a co będzie dalej chyba tylko lina.Wiem pomyślisz sama sobie winna że do takiego stopnia się doprowadziła i TAK masz całkowitą rację,teraz wiem o tym ale parę lat w stecz mi to nie przeszkadzało teraz dopiero dorosłam ale to już chyba troszkę za póżno.
    • Gość: adsf Re: Kredyt IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 12:49
      Wpisz w google 'bankructwo osoby fizycznej' lub 'upadłość konsumencka'
      Tutaj pierwszy z linków: fiskalniak.pl/2011/02/bankructwo-osoby-fizycznej/
      • Gość: ss Re: Kredyt IP: 89.231.149.* 09.01.13, 13:30
        Olga odezwę się za jakiś czas pomyślałem , że jest taki program ( pewnie widziałaś w tv) sprawdzę czy może w te stronę . Przydałby Ci się prawdziwy doradca finansowy a tutaj byłaby szansa za darmo. daj mi 1 dzień, sprawdzę. Nic nie obiecuje.
        • Gość: stary Re: Kredyt IP: *.ip.netia.com.pl 09.01.13, 14:56
          nie bierz kolejnego kredytu ,kolejnej pożyczki na spłatę poprzednich zobowiązań ,, to najgorsze wyjście z możliwych ..., nie znam dokładnie Twej sytuacji ,ani możliwości , jednak wnioskuję,że kwota 20000 rozwiązuje Twoje problemy ,, jeśli tak to nie jest to jeszcze tak ogromna kwota ,by nie móc sobie z nią poradzić .... przede wszystkim negocjuj z wierzycielem wycofanie sprawy od komornika , po drugie negocjuj z nim dłuższy termin spłaty i niestety trzeba wielu wyrzeczeń ...
          jak dostaniesz 20000 pln nowego kredytu ,na kilkanaście lat ,to z obecnych 20 tysi zadłużenie wzrośnie Ci do pewnie 50 minimum ,,, zastanów się i życzę powodzenia
          • Gość: Realista Re: Kredyt IP: 89.231.151.* 09.01.13, 19:54
            Zajmuję się tym zawodowo i powiem Ci tak. Nie słuchaj podpowiedzi jakichś zakompleksiałych dziwolągów. Ocena Twojej sytuacji wygląda tak: zapomnij o kredycie bankowym na siebie , nie masz w aktualnych procedurach żadnych szans. Zapomnij - ze względów bezpieczeństwa - o pożyczce prywatnej, jak nie chcesz się potem spotkać z astronomicznymi odsetkami, karkami, czy jak to określasz spotkać się z liną. Przy tak relatywnie niewielkim zadłużeniu, realna droga:
            poszukaj wśród osób z rodziny, rzeczywistych przyjaciół, kogoś ze zdolnością kredytową na tym niewielkim poziomie ( co nie powinno być trudne ) , weźcie kredyt, spłaćcie zadłużenia , wyczyść wtedy swój BIK ( zakładam, że są z nim problemy ), zaciągnij kredyt , spłać tego swojego dobroczyńcę kredytowego i sama zostaniesz z czystym własnym , niewielkim kredytem. Można go rozciągnąć na 10 lat, a wtedy i zdolność nie jest wygórowana i raty relatywnie małe. Sumarycznie popłyniesz na odsetkach, ale nie ma nic za darmo, to cena Twojego spokoju i koszt nierozwagi zadłużenia.
            Całą operację można zamknąć w : 5 dni roboczych kredyt dobroczyńcy, miesiąc - czyszczenie BIK-u, 5 dni kredyt dla Ciebie.
            Może są inne cudowne sposoby poradzenia w tej sytuacji, ale czekanie na nie może przypominać realność spadnięcia manny z nieba.
            • Gość: ss Re: Kredyt IP: 89.231.149.* 09.01.13, 20:13
              realista to Twoje :poszukaj wśród osób z rodziny, rzeczywistych przyjaciół, kogoś ze zdolnością kredytową na tym niewielkim poziomie ( co nie powinno być trudne ) , to jest takie proste Twoim zdaniem to wybacz jesteś miernym doradcą.
              • Gość: fantasta Re: Kredyt IP: *.tvgawex.pl 09.01.13, 20:41
                ale przecież realista nie doradza, tylko się reklamuję. ;(
                • Gość: Realista Re: Kredyt IP: 89.231.151.* 09.01.13, 22:53
                  SS i fantasta - wy rzeczywiście jesteście albo chorzy albo egzystujecie na poziomie zasiłków.
                  Jeden - czy ty masz pojęcie co to zdolność kredytowa na poziomie potrzebnym tej Pani? Drugi - ty nie masz pojęcia o reklamie , więc lepiej nie zabieraj głosu,jak nie potrafisz nic doradzić..
                  • Gość: ss Re: Kredyt IP: 89.231.149.* 10.01.13, 07:13
                    ja wiem co to zdolność kredytowa , tylko Ty nie wiesz co to "zdolność", kredytowa dzisiejszej rodziny w Polsce. Sadzisz , ze gdyby ktoś z rodziny miał możliwość to by nie pomógł?! Realia są takie , że całe pokolenia dziadków , wujków, ciotek żyją na kredyt albo z cieniutkiej emerytury czy tez renty lub tylko z zasiłku. I to nie do końca ich wina . Tak "świetnie", ( nieraz za ciężka pracę), byli, lub są opłacani na etatach , że teraz końca z końcem nie idzie powiązać. Teorią nikogo nie nakarmisz. Pokaz mi bank który da pożyczkę w takiej sytuacji i komornika który z zrezygnuje z potraceń komorniczych.Trzeba szukać innego wyjścia.

• Gość: Olga Re: Kredyt IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.13, 09:13
                      To do realisty jak byś mógł to podaj mi swojego maila bo to dość długo żeby tu pisaćbo tak naprawde to u samego komornika jest jakies 16 tyś i do tego mam zaciągnięte w własnie para banku kredyt i do spłaty tam jeszcze zostało 15 tyś to nie jest wcale mało.Te 20 tyś to chciałam na spłate tego kredytu w para banku bo tam są cholendarne odsetki,ale dobrze o tym wiedziałam biorąc go ale myślałąm sobie a co tam dam radę i dupa po raz kolejny porażka.A co do znajomych czy rodziny ???niestety nikt nie weżmie takiego kredytu na siebie to nie te czasy co kilkanaście lat wstecz nikt nawet nie chciał mi wziąść nawet tysiąca kredytu a co tu dopiero taką kwotę to nierealne.
                      • Gość: ss Re: Kredyt IP: 89.231.149.* 10.01.13, 11:22
                        "tonący brzytwy się chwyta", co Ci szkodzi spróbuj :
                        Toniesz w długach? Kurs franka szwajcarskiego przyparł Cię do muru? Nie jesteś w stanie odłożyć na koncie nawet najmniejszych oszczędności? Odsetki na karcie kredytowej rosną, a wierzyciele nie przestają dzwonić.
                        „Zabójca długów” potrafi zdziałać cuda. Dzięki niemu dowiesz się jak efektywnie zarządzać domowym budżetem i raz na zawsze pozbyć się kłopotów finansowych. Jeśli chcesz rozwiązać swoje problemy finansowe już teraz zgłoś się do nowego programu TVN Style "Zabójca długów". Wystarczy wysłać SMS o treści KREDYT na numer 7222*. Zespół fachowców pomoże Ci zapanować nad finansami i przeprowadzi rewolucję w Twoim życiu i portfelu.

Zgłoszenia do programu „Zabójca długów” : SMS o treści KREDYT na numer 7222 (cena SMS 2,46zł brutto). Regulamin konkursu jest dostępny na stronie www.tvnstyle.pl.
                        • Gość: Realista Re: Kredyt IP: 89.231.151.* 10.01.13, 21:15
                          Zamiast wydawać na "zabójcę długów", taniej zagrać w Kaskadę i próbować przerwać ciąg pecha. Można przynajmniej tu żywić złudzenia do najbliższego losowania.
                          Mail: grinplast@wp.pl
                          • Gość: kol Re: Kredyt IP: 83.16.203.* 11.01.13, 08:19
                            dziewczyno z próbować warto jak nie masz nic na koncie to ci doładuje tel bez zobowiązań i wyślij te sms
                          • Gość: Olga Re: Kredyt IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.13, 09:42
                            Do realisty owszem i można ale najpierw trzeba mieć na to kasę a ja teraz nawet grosze oszczędzam,bo w dupie jak bym była sama ale mam dzieci .Sorki ale to raczej odpada.
                            • Gość: Realista Re: Kredyt IP: 89.231.151.* 11.01.13, 13:07
                              Pani Olgo, Pani mnie źle zrozumiała. Podpowiedź zagrania w Kaskadę to była odpowiedź na wymysły "ss", przecież nie proponuje się człowiekowi w trudnej sytuacji takich numerów.
                              Mail podany poniżej po to, że jak wyżej Pani pisała, trudno na forum publicznym roztrząsać szczegóły prywatnych spraw i prosiła o jakieś dane kontaktowe. Znając precyzyjniej złożoność problemu może będzie jakiś sposób doradzenia, zaradzenia, jakieś rozwiązanie prawne, oczywiście nieodpłatnie.
                              • Gość: ss Re: do realisty IP: 89.231.149.* 11.01.13, 15:51
                                i o to mi chodziło, nieodpłatnie. Pozdrawiam i w imieniu Olgi dziękuje.Mam nadzieje , że wszystko się uda i tego życzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka