Dodaj do ulubionych

Nareszcie Rynek i Chelmno zyje!

19.06.13, 21:42
Wszyscy ktorzy walczyli o rynek i jego sympatycy ! Musimy sie zjednoczyc i zrobic cos dla naszego kochanego Chelmna.Udowodnilismy ze wbrew woli Burmistrza i paru jego przy...pasow rynek wrocil tam gdzie byc powinien.Stworzmy grupe ktora zawalczy by Chelmno mialo przyszlosc.Trzeba znalezc godnych ludzi by nas reprezentowali w radzie maiasta.Wiekszosc radnych nauczycieli z burmistrzem na czele, mysli tylko o zabezpieczeniu wlasnych interesow.Prosze wszystkich ktorym zalezy by ratowac Chelmno, zjednoczmy sie ,a napewno wygramy.Szukajmy ludzi godnych by reprezentowali nasze malenkie a zarazem wielkie miasteczko.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: 89.231.149.* 19.06.13, 22:00
      Czego się "1chełminiaku" naćpałeś?
      • Gość: mieszkanka Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: 89.231.148.* 19.06.13, 22:14
        też mam wrażenie, że coś z nim jest nie tak. Chyba się chłopak nudzi i to forum wypełnia mu czas, bo nic ino nawiedzone wątki zakłada :)
        • Gość: do mieszkaniec-ka Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.06.13, 22:27
          Panie radny( z zona),mieliscie czas by cos dla tego miasta zrobic mysleliscie tylko i wylacznie o sobie, mam nadzieje ze mieszkancy sie nareszcie obudza i szybko o was zapomnimy.Nowe wladze zadbaja o tworzenie miejsc pracy.Wy topicie pieniadze w zabytki i mamicie wszystkich wizja swietlanej przyszlosci zwiazanej z rozwojem turystyki.
    • Gość: do 1chelminiak Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: *.chelmno.mm.pl 19.06.13, 22:48
      Już rozpoczynasz swoją kampamię?
      • Gość: odnośnie do 1chełm Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 23:29
        jeżeli tak to trzymam za Pana kciuki!
        • Gość: abs do 1 chełminia Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: *.play-internet.pl 20.06.13, 09:19
          Ja też. Pozdrawiam
    • Gość: JKL Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: *.chelmno.mm.pl 21.06.13, 12:06
      Zawalczcie , zbuntujcie się postawcie się i zawalczcie żeby jeszcze dworzec PKS przenieśli na rynek jak było kiedyś. Niech Chełmno wygląda jak syf bo po co serce naszego miasta ma być śliczną wizytówką dla turystów. Zniszczmy to co dokonali obecni rządzący!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • 1chelminiak do JKL 21.06.13, 13:07
        Obecnie rzadzacy nie licza sie zupelnie z wola mieszkancow.Miasto sie wyludnia ma okolo16000 tysiecy mieszkancow,bezrobocie z roku na rok coraz wieksze.Obecne wladze wydaja bezsensownie unijne ddotacje (np.Fontanna,remont kamieniczki przy bramce za 2 miliony zl) wyprzedaja majatek miasta przynaszacy duze dochody(sklep na grudziadzkiej po "Famili").Nowe wladze zrobia wszystko by dac ludziom nadzieje na prace ,a nie beda tworzyc mitow o rozwoju turystyki na ktorej byc moze zarobi odrobine Kordowski i Karczma .
    • Gość: JKL Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: *.chelmno.mm.pl 21.06.13, 14:52
      A gdzie widziałeś tych turystów?
    • Gość: ja Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 18:57
      Aż miło tam teraz pójść
      • Gość: Przechodni Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: *.xdsl.centertel.pl 24.06.13, 19:29
        to jak teraz przejdziesz się na spacer po rynku to zobacz jak zasra... są te nowe płyty od tych owoców i warzyw nie wiem po co ich tam dali pozwolenie jakby koło biedronki za mało było placu
      • Gość: Do Chełminiak Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 19:30
        Uważam , że dla ratunku miasta w tak słabej kondycji jak piszesz potrzebny jest prawdziwy menadżer z głową pełną rozsądnych pomysłów a nie kolejny urzędnik, nauczyciel uczący się na czym ma polegać rządzenie lub któremu wydaje się, że umie rządzić....

Oby się znalazł. I by nie było już za późno. Czeka nas okres spłaty zaciągniętych kredytów.... tylko czy będzie z czego????
        Ludzie z uwagi na brak perspektyw, pogarszające się warunki ciągle stąd wyjeżdżają, dochody miasta wić będą maleć.
        Mam wrażenie , że niedługo już i urzędników będzie trzeba zwalniać, bo nie starczy dochodu by ich utrzymać...
        Ale na razie mają się pewnie dobrze, każdy pewno dostanie jak zwykle absolutoruim , nagrodę, oklaski lub premię..... nikt nie zapyta przecież o wyniki pracy...jakoś się buja..

A taki potencjał,,,, zabytki, jezioro , lokalizacja...... wszystko na nic?????????????????
        Ślimaczący się bez ładu i składu remont Grudziądzkiej strasznie mi się kojarzy z poziomem rozwou naszego miasta....
    • Gość: Nauczyciel Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.13, 19:40
      Jakos tych kandydatow nie widac? Tak jak zwykle nic sie nie zmieni .Kedzierski bedzie burmistrzem a nauczyciele radnymi.
    • Gość: do nauczyciela Re: Nareszcie Rynek i Chelmno zyje! IP: *.chelmno.mm.pl 05.07.13, 22:11
      A szanowny internauta miał problemy w szkole?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka