Dodaj do ulubionych

dom spokojnej starosci

IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.14, 14:49
Chełmno miasto emerytów ... i co dalej? Młodzi powyjeżdzali z powodu braku perspektyw na godne życie, a starsze osoby ? Dla nich nie ma nawet zwykłego Domu opieki . Szukałam schludnego ,spokojnego miejsca dla swoje cioci staruszki i znalazłam!!!! Szkoda tylko ,że nie w naszym pięknym mieście.
Obserwuj wątek
    • Gość: amen Re: dom spokojnej starosci IP: *.chelmno.mm.pl 25.07.14, 20:41
      To całe miasto to jest dom starości, szkoda że nie spokojnej i nie dostatniej. Wszystkim jest tu źle, młodzi nie wytrzymali i wyjechali, starzy z wyprowadzką pod Starogrodzkie się nie spieszą...
      • Gość: Jan Re: dom spokojnej starosci IP: *.chelmno.mm.pl 25.07.14, 22:47
        Co racja, to racja, niestety.
      • Gość: TyczkaL Re: dom spokojnej starosci IP: 5.174.106.* 15.09.14, 12:19
        No to współczuję, jak miasto takie szare i ponure. Ja mam nieco inne doświadczenia, bo mogę opisać dom spokojnej starości, ale pod Warszawą. Tam moja Babcia jest od trzech miesięcy, o tyle dobrze, że mają dobrą opiekę i rehabilitacje, wiec pobyt nie jest jedynie siedzeniem i czekaniem na kolejny dzień, ale widzę z każdym kolejnym poprawę jej stanu.
        • lomzak5 Re: dom spokojnej starosci 16.10.14, 15:28
          moja babcia tez jest pod Warszawa, tyle ze w www.domopiekinestor.pl... balismy sie na poczatku ze bedize tylko gorzej, ale ona ma tam całodobową opiekę, jest szczesliwsza..
    • Gość: rew Re: dom spokojnej starosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.14, 11:11
      Szkoda tak pięknego miasta tętniącego życiem. Tyle zakładów pracy, tyle pasji w mieszkańcach, teraz upadek, marazm i beznadzieja. Co za fatum. A wszystko przez DEMIURGA.
    • Gość: tywez Re: dom spokojnej starosci IP: *.chelmno.mm.pl 26.07.14, 11:29
      ty odbierz tą ciocię i weź do swego domu. Nie chcij, aby ciebie ktoś kiedyś odstawił na czyjąś łaskę, na 3 posiłki dziennie i koc na łóżku.... Jak cię nazwac?
      • Gość: amen Re: dom spokojnej starosci IP: *.chelmno.mm.pl 26.07.14, 12:44
        Z jego ciocią jest podobnie jak u niektórych z psem jak wyjeżdżają na wakacje - schronisko albo las. Dobry Pan dla cioci wybrał schronisko. Masz rację należy mu życzyć takiej samej osobistej drogi na starość.
        • Gość: Lucy Re: dom spokojnej starosci IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.14, 13:03
          Jestem chory na raka kości. Sam ze sobą nie daje już rady ... Nie mam rodziny dlatego szukałem, ciepłego domu dla osób starszych. Po mojej śmierci wlepią taką osobę byle gdzie a ja teraz jestem spokojny ze ma tam dobrze.
          W każdym razie dziękuję ,że mi tak dobrze zyczycie bo ja nie życzę tego co teraz przechodzę nawt największemu wrogowi
          • Gość: kaktus Re: dom spokojnej starosci IP: *.tvgawex.pl 16.09.14, 08:39
            Chłopie! Ty się tymi komentarzami na tym forum nie przejmuj i nie tłumacz. widać, że rzadko na nim bywasz bywasz... Olej to pie...nie i rób swoje.
    • Gość: zzz Re: dom spokojnej starosci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.14, 15:19
      no niestety to zupelnie nie moje okolice.. ale ja tez jakis czas temu szukalem domu seniora dla mojego dziadka i znalazlem pod debami' - lodz.
      • Gość: Isia Re: dom spokojnej starosci IP: *.146.130.78.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.09.15, 22:19
        Mogę polecić zupełnie nowo otwarty dom spokojnej starości "Zielony kącik" w Częstochowie. Całodobowa opieka, super wyposażenie i ciepła atmosfera.
        Stronę mają jeszcze w budowie, ale kontakt jest dostępny pod adresem:
        www.zielonykacik.com.pl/
    • Gość: chelminiak Re: dom spokojnej starosci IP: *.chelmno.mm.pl 29.07.15, 22:50
      Polityka PO doprowadziła do tego że cała polska jest domem starych.
    • Gość: ///// Re: dom spokojnej starosci IP: *.chelmno.mm.pl 12.08.15, 14:37
      ile placisz za uslugi?
    • Gość: piotr Re: dom spokojnej starosci IP: *.centertel.pl 18.09.15, 16:32
      ?
    • tomiy Re: dom spokojnej starosci 25.11.15, 19:28
      Pewnego czasu też szukaliśmy i ogólnie możemy polecić dom spokojnej starości w Jodłowie. Mieliśmy obawy przed oddaniem dziadka do domu spokojnej starości ale obecnie nie żałujemy. Dobra opieka, spokój i świeże powietrze tylko pomagają. W razie pytań pisz
    • gregortoja Re: dom spokojnej starosci 26.11.15, 13:46
      Babcia moich znajomych jest w Domu Opieki w Józefowie i jest bardzo zadowolona, bo wreszcie nie czuje się samotna, ma przyjaciół, własny kąt, wyżywienie, opiekę i bezpieczeństwo. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to podaję namiar www.domyopiekiolimp.pl i może miejsce do najtańszych nie należy, ale przynajmniej mamy pewność., że bliska nam osoba przeżywa starość w spokoju i w poczuciu bezpieczeństwa. Człowiek nie zawsze ma możliwość opieki nad starszą osobą, więc alternatywa w postaci takich miejsc naprawdę jest potrzebna..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka