Dodaj do ulubionych

Toy toy na cmentarzu

IP: *.tvgawex.pl 30.10.16, 15:05
Bylem dziś na cmentarzu to co zobaczyłem wprawiło mnie w zdumienie tuż na nagrobkami ktoś mądry postawił toy toye . Zresztą reszta odwiedzających bliska ch też była zniesmaczona tym widokiem . Współczuję rodzinie która tuż za nagrobków bliskiej osoby ma taki widok.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nodd Re: Toy toy na cmentarzu IP: *.opera-mini.net 30.10.16, 15:50
      Ot i polska .....nie bylo toalet zle ! Są toalety , tez zle !
      W zeszlym roku to ja bylem zniesmaczony widokiem kobiety (ok 40l) ktora zalatwiala swoje potrzeby miedzy nagrobkami
      Tak nawiasem : przenosne toalety noszą nazwe toi toi ! Toy to z ang. zabawka :)
      • Gość: true Re: Toy toy na cmentarzu IP: *.146.80.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.10.16, 20:21
        Polakowi nie dogodzi .

Cmentarze w obecnej formie powinny być zlikwidowane . Jedyną formą pochówku zmarłych powinna być kremacja i :

albo rozsypywanie prochów ..
        albo trzymanie tychże w domu

UZASADNIENIE :

Obecnie Święto Zmarłych Kościoła Katolickiego jest zrównane z dniem Wszystkich Świętych . Stało się tak dzięki mocnym wpływom władzy PRL.

01 LISTOPADA JEST DNIEM WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH i powinno się ten dzień obchodzić radośnie ...

to 02 LISTOPADA jest dniem pamięci o zmarłych ,czyli są to :ZADUSZKI .

Nic nie da się poradzić na to,że w dniu 01 listopada wszystkie matrony używają swych fryzur , kożuchów i makijaży , żeby się pokazać . A gdzie się pokazać najlepiej? Ano na cmentarzach, bo polski naród na tyle jest głupi,że właśnie tam najprędzej da się go spotkać ,właśnie w tym dniu i w takiej ilości, to trza się pokazać,bo jak ?

Moja teściowa od pół roku pier...li o nowym szaliku na tą okazję . Fryzjer umówiony od 6 tygodni.

Całe szczęście ,Pani Żona już inne pokolenie. :))

I do autora wątku na koniec :

lepiej widzieć Toy Toya na cmentarzu , czy wdepnąć w gó... ?

Tak lekko licząc , za jakieś
        • Gość: true Re: Toy toy na cmentarzu IP: *.146.80.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.10.16, 20:23
          20 lat Kościół Katolicki w Polsce umrze śmiercią naturalną ... ot co
        • Gość: frog Re: Toy toy na cmentarzu IP: *.tvgawex.pl 30.10.16, 22:17
          na szczęście jest to cmentarz katolicki i tobie nic do tego i będzie cmentarzem póki będą żyli katolicy ,nie licz że są na wymarciu .....pewnie też będziesz na cmentarzu żeby oplotkować innych
          "Całe szczęście ,Pani Żona już inne pokolenie. :)) " a co w gumniokach pójdzie ?
          • Gość: Do prawdy Re: Toy toy na cmentarzu IP: *.play-internet.pl 30.10.16, 23:07
            Cóż Ty taka zgorzkniała "prawda" jesteś. Ludzie maja potrzebę to idą, ubiorą co chcą, nic Ci do tego. Teściowa tez wypada szanować, nawet jak sobie włos natapiruje i ubierze futro z norek. Co TY jesteś za autorytet ze takie sądy o ludziach wydajesz.

Pewno zachłysnąłeś się 5 minut zachodem. Jakbyś pomieszkał w USA to byś się zdziwił jak ten swiatły , postępowy naród się ubiera, jak ...je, jak zna historię, geografię, w jakich domach mieszka......oj byś się zdziwił.
            Więc nie poniżaj swojego narodu.
        • Gość: Light Re: Toy toy na cmentarzu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.10.16, 12:33
          Nie wiem czy Pan/Pani true zdaje sobie sprawe, ze w Kosciele Katolickim zakazane jest rozsypanie prochow czy trzymanie ich w domu. Trochę podstawowej wiedzy :). Ale w tym mieście jest wiecej katolikow na papierku niz wierzacych i praktykujacych, ktorzy nie rozumieja pojecia pochowku w grobie :)
          • Gość: true Re: Toy toy na cmentarzu IP: *.146.91.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.10.16, 19:47
            @Light

i właśnie z powodu takich dogmatów KK jest skazany na wyginięcie w sposób naturalny,bo to że coś jest zakazane przez KK nie oznacza,że musi być zakazane przez niezawisły kraj.
            Proszę zwrócić uwagę,że rządzący z pokolenia zatwardziałych wyznawców wykrusza się co raz więcej jednostek. Proszę również zwrócić uwagę na większą świadomość młodych ludzi.
            Tym samym odsetek pochówków w obrządku KK będzie co raz mniejszy, tak samo jak co raz mniej będzie w Polsce wyznawców .
    • Gość: NORMALNA rzecz Re: Toy toy na cmentarzu IP: *.dynamic.mm.pl 02.11.16, 22:40
      ludzka rzecz umrzeć i być pochowanym ludzka rzecz załatwić swoje potrzeby fizjologiczne. MOJE dzieci dzisiaj skorzystały. Nie widzę nic w tym złego, gorzej jeśli ktoś załatwiłby się między grobami. Uważam że pomysł jest trafiony. A co do oburzonych: nic co ludzkie nie jest mi obce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka