Dodaj do ulubionych

Brak wody.

IP: *.dynamic.mm.pl 21.04.18, 01:01
Czy w tym zaścianku zwanym Chełmno choć raz mogłaby być podana informacja o wstrzymaniu wody? Człowiek chce się wykąpać, umyć dziecko które narobiło w pieluchę, a wody brak. Pogratulować naszym wodociągom które co roku podnoszą ceny wody argumentując to inwestycjami, odprawami itp. Szkoda tylko że nie idzie za tym jakość usług.
Obserwuj wątek
    • Gość: NaatuśŚkaa Re: Brak wody. IP: *.dynamic.mm.pl 21.04.18, 01:54
      Dokładnie święta Racja!. Nawet dziecku nie ma Jak butelki umyć, ani nic.
    • Gość: gośc Re: Brak wody. IP: 95.40.15.* 21.04.18, 08:24
      Bo takich mamy radnych i komisję rewizyjną. Jednostki im podległe mogą robić co chcą i jak chcą, mogą podnosić ceny, zamykać bez ostrzeżenia wodę itp. bo kto ich teraz rozliczy? Emerytowani lub zawodowi już radni " a co ja mogę" no chyba nie!!!!!
      • Gość: Norek Re: Brak wody. IP: *.tvgawex.pl 21.04.18, 08:55
        A jak bys sie zapisał w wodociagach do systemu powiadamiania sms-em to bys dostał info ze nie bedzie wody.
        Wczoraj dwukrotnie wysyłali ze nie bedzie wody.
        Macie link zwik.chelmno.pl/announcement do rejerstracji. Pozdrawiam marudów z Chełmna.
        • Gość: gość Re: Brak wody. IP: *.dynamic.mm.pl 21.04.18, 09:37
          Tak, nawet jest info na stronie o awarii.

Ważniejsze jest coś innego. Zaglądałem na w/w stronę pod koniec marca i na stronie głównej było wymienionych 13 awarii w ciągu I kwartału 2018. Teraz to usunęli i jest tylko ta z wczoraj. Jeśli 13 na kwartał, to daje ok.52 awarie w ciągu roku. każde usunięcie awarii i ponowne puszczenie wody pod ciśnieniem, to syfiasta, brudna, brązowa woda w naszych kranach, wannach, pralkach, zmywarkach. Ktoś, konkretnie Matuszewski derektor ZWiK (w 2016 r. przytulił 118 tys. PLN) i Kędzierski- któremu ZWiK podlega powinien za to beknąć.

Jednym słowem, dziadostwo na dużą skalę. Od lat są wysokie podwyżki, w ub. r. 9,5 procent z uzasadnieniem m.in. modernizacji sieci. A te dziady tylko naprawiają to , co pierdyknie. I przejadają nasze pieniądze.

Dobrze , że są wybory , to w tym roku się zlitowali i nie ma podwyżki. Na razie....
          • Gość: wkurzony na radnyc Re: Brak wody. IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.18, 10:32
            zdarzyło się jeden raz - podkreślam jeden raz, za czasów poprzedniego prezesa spółdzielni, że otrzymałem niewielką bonifikatę za to, że leciała syfiasta woda, której nie można było używać, ale za to musiałem czyścic spłuczkę i wszystkie filtry, którymi doprowadzana jest woda do pralki, zmywarki oraz kranów. A mają obowiązek po każdej awarii spuszczać wodę brudną do czasu, kiedy zniknie syf. nie robią tego, bo nikt tego nie pilnuje. A kto odpowiada za wodociągi - wiadomo, ale w tym przypadku byłyby straty wody, a kto za to by zapłacił. wiec szuka się jeleni - jak to zwykle bywa.
            • Gość: rura Re: Brak wody. IP: *.tvgawex.pl 21.04.18, 12:07
              nic nie da spuszczanie wody w jednym miejscu ,w każdej rurze przy ponownym włączeniu wody odrywa się syf więc i tak musi przejść przez twój kran ....nauczcie się, po awarii zawsze trzeba spuścić wodę tam gdzie nie zapchasz filtra i nie liczyć na sąsiadów że oni pierwsi bo ty też masz swój kawałek rury
        • Gość: Wkurzony Re: Brak wody. IP: *.dynamic.mm.pl 21.04.18, 18:04
          Nie wiem jak Ty, ale ja mam dość rejestrowania tel. gdziekolwiek. Nieważne czy to miasto, sklep, salon SPA czy coś innego. Dlaczego? Bo później przychodzą głupie SMS-y z wróżbitą, dowcipem dnia itp. Pomijam telefony z propozycjami pokazów garnków i kołder z lemurów. Ale co kto lubi.
          • Gość: ... Re: Brak wody. IP: 171.25.230.* 21.04.18, 19:47
            To nie marudź że nie wiesz o awarii
            • Gość: gość1 Re: Brak wody. IP: *.dynamic.mm.pl 22.04.18, 07:27
              Metodyczne wymienianie rur, modernizacja sieci, korzystanie z pomocy finansowej UE, napisanie na porządnym poziomie wniosku o dotacje przerasta obecnego dyrektora wodociągów i burmistrza. Zresztą w mieście też są śladowe miejsca (mury, szkoły), gdzie skorzystano z dotacji Unii, pewnie wniosek napisał urząd marszałkowski, a nasi tzw. włodarze sięgnęli po gotowe pieniążki z Torunia.

A to błąd. Brodnica też nie miała swoich środków w nadmiarze, ale tam są kompetentni urzędnicy (nie po uważaniu, znajomi królika), potrafili pisać wnioski i je uzasadnić. Dziś Chełmno jest tam, gdzie było 16 lat temu, a Brodnica to perełka. Rynek, kamienice, ulice, oznakowanie ulic, wydzielenie sensownych parkingów dla turystów, knajpki, kawiarnie- bajka.

Mieszkam tu już tyle lat, a nadal nie mogę się przyzwyczaić do chełmińskiego dziadostwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka