Dodaj do ulubionych

CHDK-AFERA! ! !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 04:28
Czy sądzicie, że dyrektor CHDK powinien odejść? Co z orkiestrą? Dlaczego nie
gra tak jak kiedyś? czy mażoretki jeszcze zatańczą? A co z resztą zespołów?
Czyja to wina że o CHDK krążą coraz gorsze opinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Smooth Jazz Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:19
      Ale co masz na myśli pisząc:Co z orkiestrą? Dlaczego nie gra tak jak kiedyś?
      Moim zdaniem orkiestra trzyma sie dosyć dobrze, a sam zarząd ChDK-u ma raczej
      niewielki wpływ na jej funkcjonowanie.
      • Gość: were Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:53
        Mi się wydaje ze orkiestra gra coraz gorzej. Ma coraz gorszy repertuar, daje
        coraz miej koncertów. Jak myślisz czy to nie w pewnym sensie wina dyrekcji? A
        może wina stoi po stronie instruktorów?
        • Gość: Smooth Jazz Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:06
          Repertuar może nie jest najwspanialszy, ale dobre utwory kosztują kupę
          pieniedzy, a takze trzeba miec z kim je grać. Ludzi jest coraz mniej, bo
          członkowie orkiestry uczą się, pracują itd. Koncertów jest mniej, bo orkiestra
          musi na siebie zarobic i za występ też życzą sobie "parę groszy". Społeczeństwo
          biednieje i nie ma kto za takie coś płacić. Jeżeli chodzi o orkiestrę to moim
          zdaniem nie należy tego mieszać ze sprawami dyrekcji, bo naprawde nie ma zbyt
          dużo do powiedzenia. Instruktorów natomiast trzeba pochwalić, nie inaczej. Ci
          panowie są bodajże z Bydgoszczy i przyjeżdżają do Chełnma 2 razy w tygodniu, a
          jedyną zapłatą za ich trud jest satysfakcja z kształcenia i kierowania grupą
          młodych ludzi.
          • Gość: 333 [...] IP: 81.210.32.* 16.02.05, 23:11
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Za dobrze znam Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 05.02.05, 12:24
      Tam nikt nie powinien odchodzic i orkiestra gra dobrze ,ale nalezy tam
      wprowadzic jakis poządny system pracy bo tam jest jakas samowola!szczegolnie
      pan kierownik.Chdk pracuje zle wszytkie te organizowane imprezy to nuda i brak
      jakiej kolwiek organizacji,przydal by sie tam czlowiek ktory wprowadzil by tam
      poządki Stan ogolny pracy jest kiepski
      • Gość: strzelec Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:20
        Kierownictwo ChDK chyba zbyt mocno wierzy w swoją nieomylność i swoją "wizję"
        kultury w szerokim pojęciu tego słowa. Z pewnością kilka osób nadaje się do
        wymiany (chociażby M. Dombrowski)
      • Gość: were Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:01
        Zgadzam się z Tobą. Należałoby wprowadzić tam jakiś porządek. Ale kto go ma
        wprowadzić? Czy nie trzeba by kogoś wymienić kto w końcu by się zabrał za ten
        porządek?
    • Gość: adi31 Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 05.02.05, 14:14
      Orkiestra gra coraz gorzej bo wszystkie pieniądze jakie zarobi wykorzystuje
      Chdk.Dlaczego Pomoże było stać na wyjazd do Meksyku a orkiestra nie może jechać
      do Gdańska na festiwal bo dyrektor robi w tym czasie festiwal w
      Chełmnie.Dyrektor nie umie nic załatwić.Gram w orkiestrze i wiem ż e dzdieje
      się tam coraz gorzej.jest w tym dużo winny dyrekcji
      • Gość: kojak Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:54
        Święta racja. Zgadzam się w 100%. Jestem ciekawy gdzie są wszystkie pieniądze
        które zarabia orkiestra dając koncerty. Dlaczego na każdym wyjeździe orkiestry
        jest tyle osób z personelu(wliczając w to nawet sekretarki)? Dlaczego na dalsze
        wyjazdy nie jadą wszyscy członkowie orkiestry tylko osoby wybrane m.in.te
        wspomniane wyżej. Młodym muzykom(ale tylko co niektórym)tłumaczy się że tym
        razem nie pojadą, pomimo tego że najpilniej chodzili na zajęcia, ponieważ CHDK
        nie ma tyle pieniedzy żeby wszystkich zabrać. Może warto byłoby zabrać tych
        którzy na te wyjazdy naprawde ciężko pracują? Wychodzę z założenia że jeżeli
        personel CHDK chce sobie robić wycieczki to niech robi to za swoje pieniądze!
        • Gość: Molier Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:59
          Niech jadą najmłosi! Po co brać te zabytki, które nie umieją grać a w dodatku
          nie mają żadej prezencji! W końcu to dom kultury a nie dom starców czy klub
          seniora!
          • Gość: were Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 15:01
            I pomyśleć że to kiedyś była młodzieżowa orkiestra!
    • Gość: zaufany Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:51
      Prawda jest taka ze to nie zaden kierownik ma wplyw na to co sie dzieje w
      chdk,tylko i wylacznie pan dyrektor Napora.To on wszystkim rzadzi a nie kto inny
      Co do panow instruktorow orkiestry to niestety ale maja placoene i nawet zwrot
      kosztow dojazdu czyli za darmo tego nie robia.Ale na orkiestrze dom kultury sie
      nie zaczyna i nie konczy ,sa inne sprawy ktorych pan dyrektor nie potrafi
      opanowac czyli zarzadzanie ta placowka bo jest zaslaby i niezna sie na
      tym ,dlatego cala kultura idzie na marne jest coraz to gorzej a nie lepiej,Wiec
      trzeba zmienic tego co nie potrafi na tego co potrafi.tylko jest taki problem
      ze ten co niepotrafi ma za soba wladze czyli burmistrza i jak sam sie chwalil
      to ze nikt mu w Chelmnie nie podskoczy

• Gość: eee Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 21:16
        Panu Naporze tylko sie wydaje ze jest taki mocny,pod Kedzierskim krzesełko sie
        trzesie a co dopiero nad takim pionkiem jak Napora..............
        • igor_ka Re: CHDK-AFERA! ! ! 05.02.05, 21:58
          Nooo, moi Kochani, serce moje wzlatuje nad poziomy , kiedy czytam Wasze posty.
          Nareszcie wiem, że nie tylko ja to wszystko do tej pory widziałam.Wprawdzie nie
          zgadzam się z tym, że orkiestra to zabytki i nie powinny "te zabytki" wyjeżdżać
          (bez przesady, lata praktyki są ważne), ale w każdym innym poście zgadzam się
          Wami. Tylko jedno zasadnicze pytanie- i co z tego? W czym jest ważna moja i
          Wasza zgoda?Przecież my t y l k o płacimy podatki, a cała reszta nie powinna
          nas interesować....(a w tym miejscu niech sobie każdy doda wielka dozę mojej
          ironii)
          • igor_ka Re: CHDK-AFERA! ! ! 05.02.05, 22:34
            Organizacja CHEŁMIŃSKIEGO DOMU ŻENADY-CHDK IP . powtorka z rozrywki- nic dodac,
            nic ujac. ocencie sami.
            • igor_ka Re: CHDK-AFERA! ! ! 05.02.05, 22:37
              Nie udało mi się zrobić z tego linki, sorki. Są to posty z 16. 09.04. Było coś
              jeszcze wcześniej, ale nie chce mi się szukać, bo to i tak na nikim nie zrobiło
              wrażenia.....
          • Gość: SSSS Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 22:35
            I to cała prawda......i tak rządzi kto inny i nasze opinie maja głęboko w
            d....robia co chca i jak chca
            • Gość: klak 56 Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 03:50
              Dobrze rozumujesz SSSS. Oni mają nas naprawdę głęboko w d.......!
          • Gość: were Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 03:46
            Przecież ten cały "staż" o którym mówisz psuje opinie całej orkiestrze. Nic
            tylko by pili. Nie wspominając już o pracownikach takich jak Pan M.D. Co to ma
            być? To jest dom kultury? Jak ktoś nie umie się zachować to powinien zostać z
            tamtąd usunięty! Proste!
    • Gość: Magda Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 03:58
      Kto wam takich głupot naopowiadał? jesteście pewnie jakimiś smarkaczami którzy
      próbują się na kimś wyżyć.tylko nie wiem na kim bo piszecie jakies głupoty! nie
      wiadomo nawet do kogo tak naprawdę macie pretensje. pozdrawiam!
      • Gość: were Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 04:08
        Co proponujecie żeby sytuacja uległa zmianie? Czy należy próbować "naprawić"
        obecnego dyrektora czy lepiej wepchąć na stołek kogoś nowego? kogo
        proponujecie? Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam!
        • Gość: Emilka Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 06.02.05, 16:19
          tak a Kundzia to sobie jezdzi Niemcy Francja Szwajcaria Włochy i niby promują
          nasze miasto? Wątpie!!!!!!!!!!Pomorze narobiło długów Chdk jak byli w Niemczech
          bo sobie przedłużyli wycieczkę.Zadajcie sobie pytanie czy warto takich ...
          gdziekolwiek puszczać? Orkiestra jak gdzieś jedzie to na tyle i tyle dni i
          kapelmistrz pilnuje tego terminu,który jest wyznaczony.
    • Gość: ktoś [...] IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 16:50
    • Gość: DJ Ja Sam On [...] IP: *.hq.culm.net / *.culm.net 06.02.05, 17:00
    • Gość: A. Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 06.02.05, 22:18
      Ja nie raz wypowidaelm sie nt CHDK'u tutaj na forum w innym temacie o tejze
      instytucji i mam tylko jedno zdnaie: POTRZEBA ZMIAN W CHELMNIE NIE TYLKO NA
      STANOWISKACH W CHDK'u ale przedewszytskim zeby zorbic tam porzadek trzeba
      zrobic porzadek na stolku burmistrza bo to on i rada miasta (do ktorej nic nie
      mam, przewodniczacy moglby zostac burmistrzem)decyduja o tym kto ma zarzadzac
      na takich stanowiskach przedewszytskim, a to ze burmistrz i chdk to sa kumple z
      podstawowki to wiadomo nie od dzis WIEC POTRZEBUJEMY ZMIAN I WPROWADZENIA LUDZI
      KTORZY WIEDZA JAK DZIALAC I JAK ZDOBYWAC SRODKI NA DZIALANOSC CHDK'u
      • Gość: Tobiasz Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 23:10
        Ja akurat najwiecej zastrzezen mam do rady miasta, ktora w duzej mierze stanowia
        kosmici, ludzie o zerowym pojeciu, mizernym intelekcie i niespecjalnej pracowitosci.
        Co do obsadzania przez burmistrza stanowisk swoimi kolegami, powiem krotko. Tak
        zrobi kazdy myslacy czlowiek. To jasne,ze w pierwszej kolejnosci powierze stołek
        komuś, kogo znam. Jesli ktos mowi inaczej, jest hipokryta.
        Jesli zas chodzi o ChDK, powiem tylko tyle - OKSiR Swiecie ma takie same dotacje...
        Tobiasz
      • Gość: ada Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 02.03.05, 20:22
        wszyscy piszecie że potrzeba innych ludzi.każdy jest mądry z boku,tylko
        narzekacie--------macie pomysł na zmiany,czemu nie dajecie propozycji
        burmistrz jest otwarty(tak myślę)gwarantuję że każdy na tym stanowisku nie
        sprostałby wymaganiom ogółu-jesteśmy tylko ludzmi
        a nikt nigdy ni powiedział że ma byc łatwo i że mamy się podobać wszystkim
    • Gość: Iwa Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:45
      CHDK - czas na zminy Panie burmistrzu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!My chcemy kultury
      Popatrzcie na Świecie jak tam rozwija się kultura, a może potrzebna jest
      lepsza promocja CHDK .Dyrektor Napora - czas na konkurs na nowego dyrektora CHDK
    • Gość: rozczarowany Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:25
      Źle dzieje się w CHDK ,a radni i butmistrz nie kiwwną jak zwykle palcem. to
      straszne, uczęszcam na zajęcia do Domu "kultury" i wielokrotnie byłem
      zdegustowany zachowaniem dyrektora Napory! On się powinien zająć czymś innym
      wstyd! Pijaństwo i brak kompetencji. Zsecydowałem,że więcej tam nie zagoszczę!
      Przykre ale prawdziwe.
    • Gość: A. Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 08.02.05, 07:34
      Co do Rady Miasta tzn jej czlonkow to zgodze sie z Toba Tobiasz w 99% (moze
      jest jedna osoba normalna), mi chodzilo tylko o przewodniczacego tej rady,
      ktory jako burmistrz zrobil najwiecej dla miasta w sprawach innych niz kultura,
      jak rowniez w niej. Co do obsadzania stanowisko swoimi czlonkami to masz racje,
      bo taki jest ten swiat. Jadnak to nie powinno miec miejsca w takich placowkach
      jak CHDK, tam trzeba czlowieka, ktory wie jak wypromowac miasto, ktory biedze
      co chwila pisal o dotacje o sponsoring i najwazniejsze POMAGAL MIASTU, za co
      odpowiedzialny powinien byc CHDK. Wiec trzeba sie tutaj zastanowic co zrobic
      kogo obsadzic na tym stanowisku i sadze ze jezeli bylby to czlowiek ktory wie o
      co chodzi, to nawet jezlei obsadzilby stanowiska w CHDK'u swoimi znajomymi to
      takimi ktorzy znaja sie na czyms.
      • Gość: Jan Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:28
        Panu dyrektorowi J. Napora już dziękujemyu,zmienił się wizerunek CHDK na
        gorsze, może to przez pijaczka, a może przez brak kompetencji , jestem starszym
        mieszkańcem miasta i wiele widziałem, ale tak źle a kulturą w mieście jeszcze
        nie było wstyd panie burmistrzu,że pozwala Pan na takie zachowania !!!!!!!!!
        • Gość: Krzysztof Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 02:13
          Wydaje mi się że ani pan burmistrz, ani pan dyrektor domu kultury nie nadaja
          sie na stanowiska które zajmują. A to ze w CHDK pracują alkoholicy to absurd
          nie do przyjęcia. Jak tak może być? Czy nie wstyd tym panom za taką sytuację?
          Moze czas by w koncu udowodnili ze stać ich na wiecej niz tylko na myslenie o
          wlasnym "ja" i afiszowaniu jakimi sa ważnymi osobami w Chelmnie. DO ROBOTY
          PANOWIE !!!
          • Gość: tymczasowy Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 17:31
            Sprawa domu kultury jest taka ze obecny dyrektor nigdy sie do tego nie nadawal
            i nie nadaje.kleska naszego kina tez jest jego dzielem to on zrezygnowal z kina
            i dopuscil do jego dewastacji.To wstyd zeby prosic ludzi o pomysly jesli sie ma
            za to placone.Rada na dyrektora jest jedna pisac do burmisztrza proszac go o
            odpowiedz w twej sprawie bo tylko on jest wladny w tej sprawie.To ze jest to
            kolega burmistrza to nie znaczy ze moze tracic nasze pieniadze.A przykladem
            jest to ze pan dyrektor kupil sobie za pieniadze podatnikow laptopa mimo ze ma
            w gabinecie komputer stacjonarny.Koszt takego laptopa to od 3000 do 4000 zl,a
            na sprzet pieniedzy nie ma.To jest skandal chyba ze pan dyrektor jest takim
            wielkim biznesmenem i taka kase zalatwia dla chdk ze jest ok.Pan dyrektor jest
            juz bardzo zmeczony ta praca brak pomyslow pieniedzy wszystkiego czas juz
            odejsc i dac szanse tym co maja pomysly panie burmistrzu i panie dyrektorze

• Gość: naukowiec [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:51
      • Gość: hiena Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 09.02.05, 17:38
        Co za bzdury piszecie? Obecny przewodniczacy Rady Miasta juz mial swoje piec
        minut! I co zrobil pan P.M.? Skompromitowal sie w sprawie tzw. rury z celulozy.
        To przez tego pana CHelmna rokrocznie nie ma w kasie kilku milionow złotych, bo
        nie wykazal sie dyplomacja! Nie chcial sie ze swieciem dzielic kasa i swiecie
        nas (go) wykiwalo. Ja chelminianie moge o tym nie pamietac!
        • Gość: were Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 00:31
          Do hieny! chyba pomyliły Ci się tematy. Temat nie dotyczył pana
          przewodniczacego rady miasta ani układów miedzy Chełmnem a Świeciem. Jeżeli już
          jest taki temat to chyba zgodzisz sie z tym że i tak zrobił dla Chełmna dużo
          więcej niz obecny burmistrz. Prawda jest taka ze pan M.K. jeszcze niczego
          godnego uwagi za swojej kadencji nie zrobił i zanosi sie na to że juz nie zrobi!
        • Gość: were Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 00:39
          A tak przy okazji to najpierw zapoznaj się z sytucją jaka miała miejce w
          sprawie tejże rury bo wydaje mi się że nie masz o tym zielonego pojęcia. Zdania
          na ten temat są podzielone także niech każdy ma prawo do wyrazania własnej
          opini. Pozdrawiam!
    • Gość: adi31 Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 10.02.05, 01:59
      myślę że i tak pan P.M zrobił dla miasta bardzo dużo to za jego kadencji wiele
      się w Chełmnie zmieniło.To on zaczął dbać o Planty, zawiązazł partnerskie
      stosunki z Hann Munden,a obeny burmistrz nie robi totalnie nic.Dlaczego pozwala
      aby mury- jednen z najceniejszych zabytków miasta się sypały.ale chyba
      wystarczy rozmowy o burmisturzu mieliśmy rozmawiać o Chdk-u.Ja mieszkańcy
      miasta mogą wpłynąć na to co dzieje się w chełmińskiej kulurze? Jalk sądzicie?
    • Gość: Tobiasz Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:10
      Idea Domu Kultury ma sens jedynie wtedy, gdy ta instytucja przyjmuje na siebie
      obowiazek pełnienia misji kulturalnej. Dom Kultury nie powinien byc instytucja
      spelniajaca zyczenia niezbyt rozwinietej kulturalnie, publicznosci.
      Dom Kultury powinien ksztalcic gusta.Proponowac kulture wyzsza. Powinien zawyzac
      poziom.Tylko to jest gwarantem,ze publicznosc z uplywem czasu bedzie umiala
      odpowiednio przyjmowac sztuke.
      Dom Kultury nie powinien byc swietlica zbuntowanej mlodziezy, ktora pod
      pretekstem grania w zespole, dewastuje sprzet muzyczny i naglasniajacy.
      W muzyce nie ma kompromisow - albo stawia sie na cos, co ma szanse rozwoju, albo
      daje sie temu spokoj. Starczy jeden zespol w miescie, a dobry i perspektywiczny.
      Decyzje co do skladu i profilu, leza w kompetencjach instruktora.
      Niedobrym pomyslem sa takze wszelkiego rodzaju piwne festyny. Nie spelniaja
      misji, bo publicznosc jest przypadkowa, zalezy jej glownie na spiciu sie piwem
      za atrakcyjna cene.
      Tobiasz
      • Gość: Lucek Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:15
        Masz calkowita racje ,ale skoro w CHDK'u pracuje ludzie niekompetentni,nie
        posiadajacy odpowiednich kwalifikacji, naduzywajacy alkoholu i nie majacy za
        grosz kultury osobistej to co CHDK ma wspolnego z kultura?
        • Gość: do lucka Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:56
          nie generalizuj - nie wszyscy, co tam pracuja to odrazu pija!!!!moze co
          niektorzy (tzw.wyzsza sfera..)
          • Gość: Lucek Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 14:25
            jasne ze nie wszyscy..tylko te wyzsze sfery rzutuja na cala reszte...ruba psuje
            sie od glowy
    • Gość: A. Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 11.02.05, 08:14
      CHDK nie ma ZADNEGO doczynienia z kultura.
    • Gość: A. Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 11.02.05, 22:37
      Wiec ktos musi podjac srodki i to natychniastowe, ktore pozwola na jak
      najszybsza zmiane kultury w miescie, a jak tego sie nie da zrobic odrazu to
      beidze chyba trzeba poczekac do wyborow na burmistrza. WIEC DZIALAJMY ZEBY COS
      Z TYM ZROBIC!!!
      • Gość: gośc Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 23:04
        Panie burmistrzu apelujemy - zmiana !!!!!!!!!11
        • Gość: Zastoskany Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.05, 20:06
          Jestem za zmianą na stanowsku dyrektora CHDK.
          • igor_ka Re: CHDK-AFERA! ! ! 12.02.05, 20:55
            Też popieram, ale co to zmieni?
          • Gość: Bogdan [...] IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 21:41
            • Gość: do bogdana Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 21:47
              jeszcze raz - nie generalizujcie, bo krzywdzicie tych pracowników chdk-u,
              którzy staraja sie rzetelnie pracowac i nie maja nic wspólnego z
              pijanstwem!!!!!!! tylko co niektórzy "na szczycie" pokazuja na co ich stac....
    • asia7200 CHDK-AFERA! ! ! 12.02.05, 23:25
      ja jestem mażuretką w tej orkiestzre w weźcie się od nas odczepcie. Weście się
      lepiej za te kundzie i pomorze żeby se pojechać za granice i nie patrzeć na
      termin. Za co my mamy cierpieć. My sie zawsze pilnujem mamy byc 19 to jesteśmy
      a nie 21 tak jak oni to zrobili!!! A dąbrowski to prawda by mógł odejśc. Nie
      mamy tak dużo koncertów i dlatego tak nas niesłychać ..
      • Gość: SAD Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:47
        naucz sie slonko pisac zanim odp. HaHaHa Wy czyli mazuretki - jeszcze kiedys cos z was bylo ale teraz jak są te nowe... Taki popis daliscie na parafiadzie... Żalosne
    • Gość: Gucio Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 13.02.05, 13:57
      Co chcecie od Dyrektora ? ja niemam zastrzeżeń do Jego pracy i twierdzę że
      odejście dyrektora równa się z rozpadem Domu Kultury.
      Co z orkiestrą a co ma być? Orkiestra gra i będzie grała.
      Tak wspaniali ludzie którzy prowadzą orkiestrę dętą zasługują na pochwałę a nie
      jak na tym forum na taką opinię. Są to Wspaniali ludzie i to dzięki nim jeszcze
      gra ta orkiestra.Mażoretki napewno zatańczą i będą tańczyć.
      Czyja to wina że o CHDK krążą takie opinie. Taka zła opinia to tylko bzdurne i
      bezmyślne pisanie takich bzdur przez bezmuzgowców. Szkoda że takie głupoty
      czytane są przez całą polskę.
      • Gość: Lucek Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 14:01
        Ty chyba mowisz o jakims innym CHDK'u chlopcze...
        • Gość: SAM ON [...] IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 15:30
          • Gość: Czajas [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 16:52
        • Gość: Gucio Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 18.02.05, 18:25
          Lucek ja wiem o jakim CHDK piszę.
    • Gość: A. Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 14.02.05, 22:13
      Czy odejscie dyrektora wizae sie z upadka CHDK'u ??? Chyba ktos sobie kpiny
      robi ze tak uwaza, nie ma czlowieka nie zastapionego, a w tym przypadku byloby
      lepiej gdyby ktos tego czlowieka zastapil, a szczegolnie caly personel CHDK'u.
      Fakt orkiestra jakos sie trzyma, ale moglaby i to o wiele lepiej, bo z tego co
      wiem wiekszosc ludzi znajacych sie chocby troche na muzyce uwaza ze
      najwazniejsze w tej orkiestrze jest zeby grac jak najglosniej. Mogloby byc
      lepieij i to o wiele ale potrzebne sa zmiany i to calkowite na stanowiskach.
      Dlaczego gdy dzis byla impreza (Walentynki) organizowana przez Gazete Pomorska
      i Radio Gra to przyciagnela tak wielu ludzi na rynek? Trzeba zmienic wizerunek
      naszego miasta pod wzgledem kultury, potrzebna jest promocja miasta w czynach a
      nie tylko w slowach tak jak to pan burmistrz mowil w TVB. Niestety takie sa
      realia naszego domu kultury, bardzo jest to przykre, potrzebny jest ktos kto
      interesowalby sie CCH na stanowisku dyrektora, ktos kto znalby sie na kulturze,
      ktos kto wiedzialby gdzie zapukac zeby dostac pieniadze na tego typu sprawy jak
      np organizowanie wielu wystepow np w penwie juz niedlugo zawalajacym sie
      Rondzie chełminskim. Powinno sie cos zrobic w tej sytuacji ale chyba tak
      naprawde nikt nie wie co. Potrzeba uderzyc do burmistrza do rady miasta, bo sa
      tam ludzie ktorzy uwazaja tak jak wiekszosc tutaj a jedynie to moze przyniesc
      skutki. Potrzeby jest ktos z Chełmna na to stanowisko ktory zajmuje sie
      sprawami z mlodzieza, ktory zna sie na kulturze, ktory wie o co w tym chodzi,
      ktory biedze probowla gdizes uderzyc co chwila o dotacje, ktory bedzie wiedzial
      co to jest kultura i ktory nie pozwoli sobie na pozyskiwanie takich pracownikow
      jak ci ktorzy teraz tam pracuja. CHDK potrzebuje zmian i to szybko!
      • Gość: alexandra Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:39
        Masz absolutną rację, wystarczy,że jakąś imprezę organizuje ktoś inny niż CHDK
        zaraz frekwencja rośnie, na ich festyny, często zakrapiane nikt już nie
        przychodzi, no chyba ,że wiecie kto....Jeśli burmistrz mówi o promocji naszego
        miasta, powinien zaczac o wymianie ludzi Mamy dość Napory to juz przeszłość,
        chcemy zmian, czy mamy coś do powiedzenia? Panie burmistrzu czas na pewne
        kroki, czy Pan naprawdę śpi!
    • zyta25 Re: CHDK-AFERA! ! ! 16.02.05, 11:11
      co wy chcecie chdk to fajna buda tam mozna sie wieke nauczyc i zajsc wysoko i
      ma sie z tego satysfakcje a pozatym ja naleze do chdk i spiewam a dyras jest
      wpozo pozdro dla pana Marcina
    • Gość: Gucio Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 18.02.05, 14:19
      Te bzdury i tą prawdę którą piszecie na temat CHDK to tosamo co AFERY naszej
      POLSKI rozdmuchane nagłośnione i po jakimś czasie sprawa wycisza się.
      Jeżeli jest to naprawdę AFERA to dlaczego nikt nie zgłosił tej sprawy do
      prokuratóry?????????
      Jeżeli konieczna jest zmiana na stołkach to trzeba Ją zrobić Tylko JAK??????????
      • Gość: Lucek Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:54
        ja nie pisz bzdur kolego, pisze o faktyach, kilakrtonie podczas imprez
        muzycznych pan M.D. byl wyraznie pod wplywem alkoholu, obiecywam mojemu
        zespolowi pieniadze za wystep po czym jak wytrzezwial to oczywiscie nic nie
        pamieta...ja sie wypowiadam TYLKO I WYLOCZNIE o czlowieku odpowiedzialnym za
        imprezy miuzyczne gdyz z nim mialem nieprzyjemnosc wspolpracowac, o dzialnosci
        innych sekcji sie nie wypowiadam .
        • Gość: Gucio [...] IP: 81.210.32.* 19.02.05, 15:34
          • Gość: Lucek Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:44
            oki, masz to jak w banku kolego
        • Gość: ojciec Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 15:19
          To banda kolesi. Co Nowicka pokazała w Martonie ,że w d..ma mieszkańców
          miasta. "Widziałam, byłam, mam kontakt..."itp Bzdura ludzie nawet nie dzwonią
          do tej kobiety bo wiedzą,że i tak Napora jest pod kolesiowskim płaszczykiem. Na
          szczęście za prawie już 1,5 roku wszystko się zmieni przesewszystkim
          władza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Głosowałem na nich teraz serdecznie mam ich
          dosyć jak prawie wszyscy w tym mieście. Mam tylko nadzieję,że nauczyciele (z
          szacunkiem do Pana Jurczaka) w-fu przestaną sprawować władzę w Chełmnie. A w
          burmistrzowskim fotelu zasiądzie człowiek z klasą !
          • Gość: obcy Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 10:37
            Tak tu jest racja,jest klika pani wice burmisztrz i ten pinokio dyrektor mysla
            ze ci co tu pisza to sa niedorozwinieci i pisza glupoty wyssane z palca.To
            swiadczy o niekompetencji jednego jak i drugiego.robia z ludi wariatow,ze niby
            na niczym sie nie znaja.W telewizji powiedzieli o tym co mowilo sie kilka lat
            temu a teraz mysla ze wpadli na pomysl.to jest poprostu zenujace takie
            podejscie do sprawy.Tylko niech oboje zauwaza, ze to sa nasze pieniadze a nie
            ich zeby je tak roztwonic.

• Gość: A. Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 19.02.05, 21:24
      Odpowiedz jest prosta dlaczego Pan D.M. jeszcze tam pracuje, otoz dlatego ze on
      i cala kadra lacznie z dyrektorem na czele to poprostu koledzy i dopki sie on
      nie zmieni nie zmieni sie takze kadra calego CHDK'u. Mam nadzieje ze to juz
      dlugo nie potrwa, oby.
      • Gość: Gucio Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 20.02.05, 12:34
        Nadzieją można zniszczyć kulturę Naszego wspaniałego miasta Chełmna.
        Tutaj muszą być czyny a nie nadzieje.
    • Gość: ktos Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 23.02.05, 06:31
      MUSZA NASTAPIC ZMIANY!!!
    • Gość: kjh Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: 81.210.32.* 27.02.05, 15:10
      ZROBCIE COS !!!
      • Gość: ##### Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:13
        czy bedzie jakiś finał tej historii,czy nadal nic sie nie zrobi w tym kierunku
        • Gość: kolega Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:30
          Jaki finał? o co Ci właśćiwie chodzi?
          • Gość: kolega Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:32
            To sam coś zrób! I jak już zaczniesz to napisz co bo nikt nie wie co chciałbyś
            zrobić
            Pozdr!
            • Gość: koleś Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:48
              Proszę bardzo! Tak sobie przeglądałem stare wątki i natrafiłem na ten. Otóż
              właśnie władza pokazała nam na co ich stać. Gorący przykład pana A. N. Żałosne
              ale prawdziwe. Jak nie pani burmistrz to jej koledzy, jak nie koledzy to jej
              mąż. Co się dzieje to przechodzi ludzkie pojecie. Nic tylko wziąść pustaka i
              walnąć się w łeb. Ale tak żeby już nie wstać!
              • Gość: aAaAaA Re: CHDK-AFERA! ! ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:28
                ten CHDK i te inne Nic ciekawego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka