Gość: kierowca IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 18:28 czy mozemy cos zrobic, zeby nie psuc swoich aut jezdzac ul. podgorna. watek dla powaznych. moze wspolnie cos uradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kierowca Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 16:32 czy na forum nie wchodzi nikt dorosly ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 11:25 witam! ale co tu mozna zrobic i tak jak zwykle powiedza ze nie ma funduszy i odwleką na kilka lat!!!!!!!! nikt w urzedzie miasta sie tym nie interesuje wazne zeby oni mieli ladnie przed domem!!!!!!! a reszte maja gdzies!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mieszkanki Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 08:43 I tu Cie poieram w 100% ja tez mieszkam przy ulicy z ktorej latem unosi sie kurz ze szlaki,a wiosna topie sie w blocie,podczas deszczu moja ulica wyglada jak koryto rzeczki,krzywa z dziurami i wybojami,szkoda gadać i sadze że podobnie jak piszesz nikt nie mieszka znaczący przy tej ulicy,żaden znajomy radnego ani radny,ani barat znajomka itp.itd,dlatego nasza ulica wyglada jak wyglada,a wystarczy zobaczć jak wyglada przed blokiem w ktorym mieszka p.Jurczak,albo jak wygladają ulice na os.gdzie mieszka p.Błazejewicz i tak moge wymieniać w nieskonczoność ach nawet na Klamrach poszerzono szosę i zrobiono chodnik dla pieszych odkąd zamieszkała tam p.Gryszn ,nie wiem oni myśla że ludzie są ślepi i nic nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 12:40 a mozemy zaczniemy startowac na radnych???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez mieszkanka Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 12:49 Moze wtedy też nasze ulice by były piekne bez dziur i blota,dobra rzecz marzenia.....ale to wcale nie głupi pomysł,popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 20:24 to proste, właśnie pzu wypłaciło mi odszkodowanie za uszkodzone podwozie. Miasto jest ubezpieczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:32 nareszcie sie cos ruszylo. nie mozna poprzestac na tym, ze tylko w urzedzie cos powiedza, ze odloza to na kilka lat. czy ul. podgorna nie byla czyims haslem wyborczym. moze ktos pamieta. a jesli nawet nie mozna jej wyremontowac, to mozna co jakis czas doprowadzic do normalego uzywania - usunac dziury. koniecznie trzeba cos wymyslec. rzucajcie pomysly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podgórnianka Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.210.32.* 03.04.05, 13:29 Najzabawniejsze jest to, że w ubiegłym roku w "Czasie Chełmna" pojawił się artykuł o Podgórnej i było tam powiedziane, że asfalt na tej ulicy zostanie położony po założeniu kanalizacji. I wszystko byłoby OK gdyby nie fakt, że kanalizacja jest zainstalowana już od ponad 4 lat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bułeczka Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 10:48 A asfaltu jak nie było tak nie ma z pewnością,obiecanki cacanki.Nasi radni kłada asfalt tan gdzie sami mieszkają,albo ich rodziny,a cala reszta ludzi sie nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 20:37 ja chodze tam czesto na spacery i jak po takim spacerze wygladam??? jak tylko przejedzie jakis samochod jestem cala w kurzu a naprawde ta ulica jest bardzo zamieszkala jest tam bardzo duzo domkow i naprawde warto polozyc tam ten asfalt takze zaraz znajdujaca sie przy niej ulica stroma pamietajmy ze jest tam wjazd od E1 co niektorzy powinni sie wstydzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca do podgor Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 18:33 czy faktycznie cala ulica jest skanalizowana. wydaje mi sie, ze nie. ciekaw jestem, na jakim odcinku. czy wczesniej, przed wyborami byly obietnice wyremontowania tej ulicy, moze pamietasz. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:11 na calej ulicy jest juz kanalizacja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca do mieszk Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 14:26 czy jestes pewna, ze cala ulicza podgorna jest juz skanalizowana i wszystcy odprowadzaja scieki do oczyszczalni oraz otrzymuja wode z miejskiego wodowciagu. jest to bardzo wazne. pytam wszystkich, bo jest to bardzo wazny argument. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 16:37 JEST NA BANK 100% KANALIZY, CHOĆ PRZYZNAM, ŻE NIEKTÓRZY CZERPIĄ WODĘ Z WŁASNYCH UJĘĆ - CHWAŁA IM ZA TO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 22:36 jeszcze jedno pytanie: czy jeszcze mozliwe jest rozkopywanie ulicy, aby polozyc jakies rury, albo kable itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.04.05, 09:35 Rozkopać możesz nawet kołami - jak przejedziesz po deszczu ze dwa razy w tę i spowrotem (oczywiście, jeżeli samochód wytrzyma). Nie rozumiem pytania - na części ulicy jest bruk, na drugiej dziury - co tu rozkopywać? Teraz tylko czeka się na asfalt (już jakieś 15 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do M Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 13:46 pytanie jest proste: czy jeszcze czegos - oprocz asfaltu - brakuje na ul. podgornej. chodzi o to, ze musialamy byc rozkopywana jezdnia np. kabli telefonicznych. oni sie tlumacza, ze nie wszystko jest polozone ijezdnia bedzie rzokopywana. czy na calej dlugosci ulicy sa polomoze rury kanalizacyjne i wodociagowe. czy teraz rozumiesz. pozdro.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.04.05, 14:06 Z tego co mi wiadomo wszystko prócz kablówki (ta nie jest na całej ulicy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 17:08 dzieki M. to jest argument podczas rozow. a moze pamietasz jeszcze cos. mianowicie chodzi o obietnice przed wrborami. czy czasami nie obiecywali wyremonotowanie ul. podgornej do jakiego roku. mnie sie mocno cos takiego kojarzy i wydaje mi sie, ze mial to byc 2005 rok. jezeli cos pamietasz, albo masz mozliwosci, zeby z kims pogadac, to prosze. pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 20:28 No niestety nie pamiętam jak było z wyborami, ale znam 5 rodzin na tej ulicy i jeżdżę nią średnio 10 razy w tygodniu, więc mogę opisać Ci każdą jedną dziurę w drodze - jak masz jakiś terenowy wóz to polecam popołudniową przejażdżkę - najlepiej po deszczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonata Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 08:22 Ludzie nie wy jedni macie taki problem ,nie tylko ul.podgórna wymaga remontu,z tego co wiem ona jest chociaz wybrukowana,a ja mieszkam przy ulicy która jest co roku sypana nowa warstwa szlaki,wiec sobie wyobrazcie latem unoszacy sie czarny kurz a podczas deszczu topimy sie w czrnym błocie,a jak sa wiosenne roztopy to wyobraz sobie ze nosze druga pare butów w torbie zeby po wyjsciu na asfalt zmenić na czyste obuwie,takze nie biadolcie tak,zawsze moze być gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.04.05, 08:34 Wybrukowana jest tylko część drogi - Ty masz szlakę - tam są dziury o głębokości 15-20 cm! Przejedź się nią to pogadamy - najlepiej jeszcze dziś - taka sprzyjająca pogoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do M Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:10 Ja tez cie moge zaprosić na moją ulice mówie ci zawsze moze być gorzej,ale czytałem na tym forum juz kilka twoich wypowiedzi i mozna z nich wywnioskowac że ty ZAWSZE masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:54 sonata, nie wiesz, co mowisz. zapraszam na rekonesans. a poza tym. dlaczego taka jestes. masz problem, to walcz z nim, a nie przeszkadzaj innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonata Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:15 Jaka jesteś co to znaczy ja ci przeszkadzam?wprost przeciwnie,próbuje Ci uzmysłowić ze to jest problen tylko ul.Podgórnej,a z problemem dotyczącym mojej ulicy walcze już 9 lat,po kżdej "awanturze" w UM PRZYWOŻĄ nastepna przyczepę szlaki,a ostatnio przyjechal do nas wielki spychacz i zepchnął nam błoto z jednego końca ulicy na drugi i już stwierdzona ulica naprawiona po roztopach paranoja........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca do M Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:01 znam tz ulice. wiem, ze cala jest wybrukowana. czesc bruku jest bardzi nierowna, sa rozne wyboje. druga czesc jest pokryta warstwa ubitego piachu, ktory zostal naniesiony ze skarpy. w tym piachu sa powybijane dziury. nie musisz mnie zapraszac, poniewaz tez jezdze tam, moze nie tak czesto, jak ty. zalozylem ten watem dlatego, ze byc moze uda sie przynajmniej doraznie cos zrobic. myslalem, ze bedzie wieksze zainteresowanie tym tematem, bo troche ludzi tam mieszka, a ponadto jest kilkadziesiat garazy. jednak znakomita wiekszosc potrafi tylko dyskutowac po cichu. pozdro dla M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:22 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANKA Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 11:31 NO CIEKAWE CZY PO NASZYCH WYPOWIEDZIACH KTOŚ SIĘ ZAINTERESUJE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nuvagor Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.05, 16:23 Wykreca sie faktem, ze jeszcze trzeba kablowke do konca poprowadzic. W nastepnych wyborach do rady miasta powinien pojawic sie 1 kandydat. 1 powazny a nie kilku bo sie glosy rozlaza. Jesli na ul. Podgornej mieszka ktos, kto mialby szanse na stolek radnego, to niech startuje i wtedy macie szanse. Ulica jest naprawde tragiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:05 tylko nikt kablówki nie chce zakladac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 17:50 wyslic posta do martonu, moze sie zodza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:19 byly zbierane pdpisy od wszystkich ktorzy chca miec kablowke i z zadnej sieci nie chca zalozyc!!!!!! ile razy mozna sie prosic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:51 no to w tej chwili nie wiem, co co poradzic. a mozesz podac powod odmowy. moze zbyt malo chetnych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:37 wszyscy z ulicy chcieli ale nikt nie zalozy bo sa duze koszty neostrady tez nie chca zalozych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:38 to po co my placimy podatki takie jak w miescie jak nie chca zrobic drogi to niech pobieraja podatki tak jak na wsi!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 17:13 sznowny mieszkancu ! pojedynczo, to mozna sobie poflirtowac na tym watku. trzeba zrobic jakies spotkanie i uradzic, co dalej.od samego gadania nikt jeszcze sie nie ugial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.06.05, 09:33 Dzwoniłem - dowiadywałem się - podobno prócz kablówki chcą wymienić jeszcze rury od wody :] Co najlepsze na pewno juz nie w tym roku, a nawet jak je wymienią, to koszt połorzenia na Podgórnej asfaltu przekracza możliwości finansowe miasta. Z tego co zrozumiałem muszą zaplanować taką inwestycję już z 5 lat na przód (z racji tej, że to najdłuższa ulica w Chełmnie). Prawdopodobnie nikt tego jeszcze nie planuje, czyli przez najbliższe 5 lat nic się nie zmieni... prócz stołków... Przyjdą nowi i co? NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: PODGÓRNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:25 b Odpowiedz Link Zgłoś