Gość: Shiwa_91 IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.05, 19:02 JA NIE CHCĘ NOWEGO PAPIEŻA!! JAK OGŁOSILI WYNIKI I ZOBACZYŁAM GO W OKNIE ZACZĘŁAM RYCZEĆ ... BEZ JANA PAWŁA II ,TO NIE MA SENSU :(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:13 wiadomo że nikt nie zastąpi Jana Pawła|| ale trzeba dalej żyć, życie przecież dalej idzie...ale ten papież musi stanąć na wysokości zadania aby dobrze zastąpiś Jana Pawła|| długo będziemy się przyzwyczajali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: NOWY PAPIEŻ IP: 80.51.54.* 19.04.05, 20:17 Jan Paweł II był Polakiem, a do tego papieżem wszystkich ludzi! Może dlatego ciężko pogodzić się narazie z nowym, Benedyktem XVI...Ale to jest normalne, że prędzej czy później będzie nowy papież..Nikt wiecznie nie żyje..przynajmniej fizycznie.. Życzę powodzenia nowemu papieżowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiu Re: NOWY PAPIEŻ IP: 81.210.32.* 19.04.05, 22:07 Nowy Papiez jest Niemcem. Uważam że należy go zlustrować. To znaczy dowiedziec sie czy nie byl przypadkiem sympatykiem faszystow w czasie wojny. To bardzo wazne. Jakby tak bylo to niezly bylby z niego OJCIEC SWIETY. Juz kiedy jeden faszysta byl na tronie piotrowym a zwal sie Pius XII. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sproket Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 22:43 Jako żołnież zdezerterował - to duzy plus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiu Re: NOWY PAPIEŻ IP: 81.210.32.* 19.04.05, 23:44 ciekawe w którym roku? Moze na Polskę w 1939 roku napadał a w 1945 dezerterowal. Wedlug mnie jezeli mial na sobie hitlerowski mundur z trupimi czaszkami, to jak dla papierza to absolutna kompromitacja. Obym sie mylil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.... Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 16:06 Przydzielono go do altylerii przeciwlotniczej , chyba przy zakładach BMW pod Monachium , a on zdezerterował z miejsca służby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 07:08 Weźcie się puknijcie w wasze czaszki, ok?! Zacznijmy od tego, że on ur. się w 1927, więck jako 12-latek napadał..Brawo za waszą inteligencję! Zlustrujcie się sami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.04.05, 13:10 Był w Hitler Jungen (czy jak to sie tam pisze) bronił fabryk BMW przed nalotami, był w niewoli amerykańskiej, a nade wszystko pragnie kontynuować postawę Benedykta XV, który w czasie wojny pragnął pokoju i grzmiał z ambony o niego. Nawet JPII był za jego wyborem! HABEMUS PAPAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sproket Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:10 Jest taki jeden święty bodaj Paweł z Tarsu , który przed nawróceniem tepił chrześcijan -jednak nawrócił sie i prężnie działał jako ten który nawraca- więc nie widze problemu z ratzingerem jako żołnierzem niemieckiej armii. Odpowiedz Link Zgłoś
nuvagor Re: NOWY PAPIEŻ 21.04.05, 01:37 Ja tez nie widze problemu. Mi tylko nie podoba sie powod, dla ktorego zostal wybrany papiezem. Zal mi go. Zycze mu, zeby na przekor wybierajacym zyl jeszcze baaaardzo dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: NOWY PAPIEŻ IP: 81.210.32.* 22.04.05, 07:03 W 1945 roku mial 18 lat. W sam raz na dobrego żołnierza Hitler Jugend. Uważam że papiezem powinien byc ktos nieskazitelny, a nie zakladający w przeszlosci mundur z trupimi czaszkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.05, 10:49 a ja zycze wam wszystkim mniej faszyzmu, bo to co tu wypisujecie jest objawem faszyzmu w nowym wydaniu.Jakby wybrano czarnego bylo by tez zle? bo czarny? Wloch-zle bo mafiozo? Tylko Polak dobry-bo........no wlasnie bo co? wybraniec swiata? Puknijcie sie w glowy-czy tak postepuje dobry chrzescijanin. JP II -nie mial zastrzezen co do niego , a wy macie......co wy wiecie o nom aby go osadzac, po ile lat macie ze juz tyle przezyliscie aby zabierac glos w takich sprawach. Byla wojna, nie nalezy zapomniec ale jak dlugo jeszcze beda Niemcy wytykani palcem, inni tez swinstw narobili i co? Lustracja-zlustrujcie swoje faszystowskie poglady..Chociaz do pracy do tego znienawidzonego Niemca to i owszem i jego pieniadz nie smierdzi-O DWULICOWOSC............A Papieza wybierali madrzejsi od was i Duch Swiety nad tym czuwal , a on nie mial zastrzezen........wiec trzymajcie geby..A najciekawsze ze nagle wszystcy tak bardzo pokochali PJ II-ciekawa moda...a co bylo przez wszystkie lata- kochaliscie go tez ? A zeby nie bylo niedomowien-z mojej rodziny zgineli ludzie i Katyniu i na frontach II wojny, zarowno po jednej jak i po drugiej stronie-pogodzilismy sie z tym, nie zapomnielismy i zyjemy w zgodzie ze soba i naszymi sumieniami i przykazaniami bozymi. NO A TERAZ NAPADAJCIE NA MNIE-bo tylko to potraficie na tym forum...........Ale nie zapominajcie JAN PAWEL II patrzy na was z gory ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xyz Re: NOWY PAPIEŻ IP: 81.210.32.* 25.04.05, 07:23 "duch swiety czuwal nad nimi", "jan pawel patrzy z gory" - he he he he, dobre. Gdyby forum istnialo w sredniowieczu, to pomyslalbym ze to przedruki z tamtego okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.05, 23:58 to nie sa moje slowa-niedowiarku-jesli jestes wierzacy to w co ty wierzysz we wodke? czy koke?-w naszej religii tak jest i nie nasmiewaj sie z innych.......nie wszystko czego nie ma nie musi nie istniec, a jakbys zaglebil sie w to co sie dzialo to bys zrozumial co zostalo napisane-duch swiety czuwal- tak uwazali kardynalowie i w to wierza -ty nie musisz, bo kardynalem nie bedziesz i zostaw wiare tym co chca wierzyc a nie zabieraj glosu w sprawach o ktorych masz zerowe pojecie-naucz sie do tego czytac pomiedzy wierszami , to ci ulatwie zrozumienie tego co inni chca przekazac-no ale z czytaniem to tez pewno masz problem............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xyz [...] IP: 81.210.32.* 26.04.05, 20:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 08:47 Popieram w 100% wypowiedz xyz!!! Pozarawiam Cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!'''''' Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 13:27 no w koncu jakis głos rozsadku na tym forum...gó..arzom powinni robic jakies testy psychologiczne...bo inaczej neofaszyzm bedzie doktryna w Polsce a nie w niemczech...walczył bo wiekszosc musiała walczyc...i on nie był zołnierzem...on był dzieckiem...bo moze i w 45 miał 18 lat...ale wojna zaczeła sie w 39..a wtedy miał 12..a Wy macie po 20 i macie problemy rozowa czy biała ubrac do szkoły...zjesc to czy cos innego...nie wiesz nic o II wojnie?to na.....sie odzywasz...ignoranci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 20:26 Glupoty tutaj wwpisujecie. Jan Pawel II mial zaufanie do Ratzingera i wiedzial co robi... a Wy wiecie co to za glupoty wypisujecie? Jestescie jeszcze gorsi niz narod niemiecki przed wojna (ogolem mowiac jakbycie nie wiedzieli)Nie dosyc ze nie tolerancyjni wobec ludzi z innego kraju, wogeb ludzi innych ras, innych kolorow skrory, no tak mloda para chinczykow czla z dzieckiem w wozku, a wasi polacy opluli dziecko i wyzywali mloda pare! Hej? O co tu chodzi? To w Niemczech nie bylo przed wojna takiego najstroju, a mowi sie ze to niemcy sa nadal zli.. i ogolnie na dzien dzisiejszy sa narodem nazistowskim, puknijscie sie w glowe. Czemu w Polsce nie ma miejszosci narodowych? Dlaczego? Dlaczego mlodziez nasmiewa sie z ludzi ktorzy sa grubi, chudzi albo ubieraja sie inczej niz inni? No dlaczego? Dlaczego polski narod nie ma przynajmniej szacunku dla innej osoby? Dlaczego? Odpowiedzcie sobie na to pytanie... bo naprawde jestescie zaslepieni. Jest tu gorzej nic przed wojna w Niemczech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: NOWY PAPIEŻ IP: 81.210.32.* 26.04.05, 20:29 Jezus maria gdzie ja jestem? Czy to już Iran? Z człowieka Boga robicie? Zwroccie uwagę oszołomy, ze jakby w Hitler Jugend był jakis polityk, to by dzisiaj go media zniszczyly!!! A ze w Hitler Jugend byl Papiez, to wszystko jest ok! Gdzie wasza inteligencja? Chodziliscie w ogóle do szkoly? No tak chodziliscie i was zindoktrynowali! Moze jeszcze mi powiecie ze w bibli jest napisane ze jak wybieraja papieza to Duch swiety czuwa co??? Toc to kur... ludzie wymyslili te wyboru a nie Bog i co to ma wspolnego z wiarą? A duch swiety rzeczywiscie odmienil oblicze ziemi, tej ziemi, i na waszym przykladzie, oszolomstwa, widac to najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xyz Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:50 nie bluźnij, pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keyt Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:12 ciesz sie tym co masz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xyz Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:48 jedno mnie zastanawia...czy to ten sam xyz..bo to chyba dwie rozne postawy sa reprezentowane...chyba ze ma koles schizofremie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy xyz Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.05, 02:05 ktos sie podszywa albo nie umie sobie nowego nika wymyslec-najlepiej ubrac sie w cudze piorka-mam nadzieje ze co niektorzy nie uznaja mnie za ptaka i zrozmieja o co w tam zdaniu chodzi, bo doktryn religii ktora ponoc reprezentuja to nie pojmuja, wiec i polskie przyslowia sa im obce............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do xyz Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 14:58 Ale to tego "xyz" ktory sie podszywa! Czy Ty jestes glupi/glupia? Zadaj sobie sam/sama pytanie: czy chodzilas/chodziles do szkoly! Jak byc byl/byla choc troche inteligentny/na to byc wiedzial/la ze do Hilterjugend szly wszyskie dzieci, bo to byl rozkaz od Hitlera, nie mogli sobie wybierac, "nie, ja nie ide", wszyscy musieli isc, bez gadania! Gratuluje iformacji. Dowiedz sie pierw walsciwych informacji, a potem gadaj i sie wypowiadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wir Re: NOWY PAPIEŻ IP: 81.210.32.* 27.04.05, 17:05 Znacie to: hajli hajlo hajla, hajli hajlo hajla... Ciekawe czy nowy papiez to spiewal? Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do wir Re: NOWY PAPIEŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:32 Nie skomentuje Ty pipszony nietolerancyjny czlowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetrois Re: NOWY PAPIEŻ IP: 81.210.32.* 28.04.05, 21:35 Moze duch swiety zmieni moje oblicze :):) Przed 1939 rokiem caly swiat byl tolerancyjny wobec faszyzmu i popatrz do czego to doprowadzilo. Odpowiedz Link Zgłoś