Dodaj do ulubionych

WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 09:28
31 PAŻDZIERNIKA OK. GODZI 18 W MIEJSCOWOSCI "JÓZEFKOWO" GM.PŁUŻNICA, POW.
WABRZEZNO, PIJANA KOBIETA ZABIŁA DWIE KOBIETY I JEDNA 18LETNIA DZIEWCZYNA
TRAFIŁA W CIĘŻKIM STANIE DO SZPITALA- JAKĄ KARE DLA TEJ KOBIETY???
Obserwuj wątek
    • Gość: kil Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: 81.210.32.* 05.11.05, 12:20
      kara smierci
    • Gość: kos Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 12:24
      nie 18-nastoletnia tylko 16-nastoletnia!!
      • Gość: biker Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: 81.210.32.* 05.11.05, 13:15
        co tu pisac nie chce sie wierzyc jak mozna po pijanemu pojechac autem.Przeciez
        ten wypadek ta smierc mogla dotyczyc kazdego z nas bardzo czesto jeżdze na
        rowerze i jak pomysle ze przez jakiegos bezmozga stracil bym zycie to az sie
        gotuje.. nie ma co pisac naprawde szkoda mi tej dziewczyny bo to straszna
        tragedia ija sam napewno spotkałbym sie z winowajczynia i ja zabił mowie
        szczerze. powinna pojść siedziec na długgo za kazde zycie ktore odebrała
        przedwczesnie...ale znajac polski sad i prawo to przejdzie płazem
    • Gość: znajoma Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.plusgsm.pl 05.11.05, 16:42
      najgorsze to, ze w wypadku zginela jej babcia i mama... tata nie zyje od
      dawna... to rodzeństow zostalo same (18 i 2x16 lat) dobrze ze starszy brat ma
      pelnoletność i sie zaopiekuje mlodszymi.... boże jak mi ich szkoda (zanm tą
      rodzine i tą kobiete która to zrobila- też) plakać sie chce... co za tragedia
      • Gość: Lisewiak Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 18:58
        PIGWA DO PUCHY DO ŻYWOCIE!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: pies Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 05.11.05, 19:43
      czytam na tym forum wiele postow i widze, jak zmienne sa odczucia. kiedy ktos
      ginie jest wiele wpolczucia i tak powinno byc. to jest ludzki odruch. takie
      wypadki powinny byc przestroga dla idiotow - lekcewazacych przepisy prawa o
      ruchu drogowym, zasady bezpieczenstwa i szucunek dla innych ludzi.
      najsmutniejsze jest to, ze widzi sie coram wiecej chamstwa na drogach i brak
      reakcji na takie wydarzenia. z drugiej jednak strony kiedy policjanci reaguja
      (osobiscie uwazam, ze chelminscy bardzo rzadko - nie wiem, dlaczego, moze sa
      leniwi lub nie znaja przepisow), to podnosza sie glosy oburzenia. gdyby ich nie
      bylo, to nie potrafie wyobrazic sobie, co by sie dzialo. LUDZIE ZASTANOWCIE
      SIE, CO CHCECIE, A KIERUJACY CO ROBICIE. przykro mi, ze tak sie stalo. kara dla
      sprawczyni powinna byc bardzo surowa - bezwzgledna KARA POZBAWIENIA WOLNOSCI(zk
      grudziadz na ul. legionow ma wole prycze i czeka nia) i dozywotni zakaz
      kierowania WSZYSTKIMI pojazdami.
    • Gość: haha Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 05.11.05, 19:54
      A co będziesz ja sądził??? Za nauke się weź lepiej!!!!
      • Gość: LISEWIAK Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 10:26
        TY SIE WEZ ZA NUKE!!!!!!!! KUR.....
        • Gość: haha Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.11.05, 22:24
          Za łopatę i w pole, buraku!!
    • Gość: pies Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 06.11.05, 12:13
      niekorzy nawet przy tak tragicznym temacie nie potrafia sie zachowac. totalny
      brak kultury. WSTYD.
    • Gość: lola Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 13:31
      wielu z nas jechało nieraz z promilami we krwi, wsiadasjąc za kółko myslimy że
      nam się uda że dojedziemy, że przecież nam się nic nie może stać! to jest bład,
      ale teraz zanim, wydamy wyrok: kara śmierci czy równie dziwny zastanówmy się!a
      gdyby to przytrafiło sie nam!?łatwo sądzić gorzej stosować we własnym życiu!
      napewno zakaz prowadzenia pojazdów jakichkolwiek do końca życi no i jakies 25
      min. za kratki bez możliwości szybszego wyjścia! tylko że w tych więzieniach to
      tylko jedzą i nic nie robia a my płacimy! może więc jakieś prace im wymyslić-
      tyle jest w Pl do zrobienia!
      • Gość: pies Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 06.11.05, 15:35
        przykre to, ze w taki sposob usprawiedliwiasz jazde z drugim gazem. ci
        wlasnie "wielu" powinni gleboko sie zastanowic. jezdze od 12 lat i nigdy nie
        zdarzylo mi sie wsiadac za kolko chocby nawet po lyku piwa. kiedy zaczynalem
        jezdzic, to powiedzialem albo jedno, albu drugie. ci, ktorz sadza, ze sie uda
        licza na wielkie szczescie. jezeli zostana przylapani w czasie kierowania po
        kielichu narobia sobie problemow, ale tez swoim bliskim (kara finansowa, zakaz
        kierowania). natomiast po spowodowaniu wypadku narobia wielkiego klopotu sobie,
        bliskim, ale tez osobie postronnnej. dlatego uwazam, ze wysokie wyroki powinny
        dzialac tez zapobiegawczo i odstraszajaco. powienien byc takze konfiskowany
        srodek lokomocji, jako narzedzie do popelnienia przestepstwa. mozecie sie z tym
        nie zgadzac, ale skoro nie ma kultury wsrod kierowcow, to nie ma innego sposobu
        na poprawienie bezpieczenstwa.
        • Gość: lola Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:13
          nie usprawiedliwiam jej wręcz przeciwnie! też nigdy nie wsiadłam po piciu choć
          prawko mam dośc długo! uważam że powinna dostać naprawdę dotkliwą
          karę ,tymbardziej że te dzieci zostały bez opieki i że ciągneła tą dziewczynkę
          taki kawał drogi i chciał ja wyrzucić i uciec! chodzi mi tylko o tych którzy
          mówią że należy sie jej kara śmierci! myślę że to przesada! wszystko inne
          dopuszczam1 no i chodzi mi io to że zanim kogoś osądzimy pomyślmy ile razy sami
          tak robimy i czemu tak łatwo nam kogoś osądzać! tyle1 nikogo nie chciałam swoją
          wypowiedzią obrazić
          • Gość: pies Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 07.11.05, 13:55
            absolutnie mnie nie obrazilas, ani urazilas. jezeli tak to odebralas, to
            przepraszam (droga lolu). zadna kara nie jest adekwatna do tego, co sie stalo.
            nie mozna osadzac:leb za leb, smierc za smierc. chodzi przede wszystkim o to,
            aby kara byla adekwatna do popelnionego czynu i dzialala odstraszajaco na
            innych - fachowo to sie nazywa dzialala prewencyjnie. narod polski postradal
            zmysly i nie widzi, co sie dzieje. rozne sytuacje zdarzaja sie i to rowniez na
            drodze. dzieje sie wszystko tak szybko, ze czasami trudno zareagowac. jednak
            nad tym, aby wsiadac do samochodu po kielichu mozna zapanowac i o to wlasnie
            chodzi. zgola jest inna reakcja i myslenie, jak czlowiek jest trzezwy, a
            inaczej zachowuje sie, kiedy jest podpity. tak naprawde wlasnie chodzi o to,
            abysmy my, ludzie sie szanowali. wtedy na pewno bedzie bezpieczniej na drogach.
            • Gość: lola Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 16:57
              no i tu masz rację!
              • Gość: pies Re: WYPADEK W JÓZEFKOWIE - ŚMIERĆ DWOJGA OSÓB IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.11.05, 12:53
                ciesze sie, ze zgadzasz sie ze mna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka