Dodaj do ulubionych

Równe prawo do miłości

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:11
Pod hasłem "Równe prawo do miłości" kilkunastu działaczy Kampanii Przeciw
Homofobii (KPH) demonstrowało wieczorem w centrum Sopotu w obronie praw gejów
i lesbijek.

Uważamy, że istnieje bardzo duża grupa społeczna, której odmawia się prawa do
mówienia o swojej miłości. Wielu osobom homoseksualnym - gejom i lesbijkom -
odmawia się prawa do mówienia o swoim szczęściu, które ich spotyka wtedy,
kiedy się w sobie zakochują - powiedział dziennikarzom lider KPH w Gdańsku
Artur Czerwiński.

Zdaniem Czerwińskiego, polskie prawo dyskryminuje związki partnerów
homoseksualnych mimo, że kontakty osób homoseksualnych charakteryzują bardzo
często głębokie uczucia fascynacji i namiętności.

Podczas happeningu działacze KPH ustawili na środku ulicy kilkanaście
tulipanów wykonanych z nadmuchanych balonów. Jeden z demonstrujących odpalił
czerwoną racę. Dwie dziewczyny dały pokaz artystyczny z zapalonymi
pochodniami. Geje i lesbijki mieli też ze sobą dwie flagi w kolorach tęczy -
symbolu środowisk homoseksualnych.

W trakcie manifestacji członkowie KPH rozdawali także przechodniom
okolicznościowe kartki z napisem "Równe prawo do miłości", przedstawiające na
tle kolorów tęczy dwie żółte kaczki oraz czerwone serce pośrodku. (ck)

Obserwuj wątek
    • Gość: Nilan Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:12
      Ja popieram osobiście marsze równości
      • Gość: ps Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 12:09
        Nie mam nic przeciwko gejom i lesbijkom niech sobie chodzą po ulicy za rączke
        nawet moga się żenić. ale z ich ust to tak ładnie brzmi: "prawo do miłości". A
        w rzeczywistości robią sobie lody i walą sie w dupe!
        • Gość: Nilan Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 12:24
          Jestem Gay i nie jest mi wstyd
          • Gość: ja Re: Równe prawo do miłości IP: *.orange.pl 16.02.06, 16:04
            mi jest obojetne czy ktos jest homo czy hetero - nie potym ocenia sie ludzi.
        • Gość: rrrrrrrr Re: Równe prawo do miłości IP: 80.51.206.* 16.02.06, 16:20
          Widze że jestes bardzo obeznany w temacie gejowskim
          • Gość: rrrrrrrr Re: Równe prawo do miłości IP: 80.51.206.* 16.02.06, 16:22
            post moj dotyczy wypowiedzi ps
            • Gość: normalny [...] IP: 80.51.206.* 19.02.06, 00:13
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • Gość: ja Re: Równe prawo do miłości IP: *.orange.pl 19.02.06, 08:31
                i to jest przykład na "bardzo" tolerancyjnego Polaka......
    • Gość: Gość Re: Równe prawo do miłości IP: 81.210.32.* 16.02.06, 16:37
      o ku*** dobrze ze w naszam pięknym Chełmnie nie ma ( parad równosci ) Dobra
      wszystko ładnie pieknie niby Chełmno miasto zakochanych ale bez przesady... TO
      JEST CHORE Te wsyzstkie less i pedały... Jak sie z tym tak nie afiszowali to
      było jeszcze wszystko ok !! A teraz chca prawa do adopcij... jeszcze troche To
      zoofile i nekrofile.. bede robili takie parady bo im tez sie nalerzy :/ Ludzie
      pomyslcie.... Nie Udawajmy Ze To Normalne !!
      • Gość: rrrrrrrr Re: Równe prawo do miłości IP: 80.51.206.* 16.02.06, 22:00
        No nie udawajmy że jestes normalny
    • Gość: Kasia Re: Równe prawo do miłości IP: 81.210.32.* 18.02.06, 20:42
      Ja też nic nie mam do homosexsalistów i większośc tez tak mówi, ale ajk byście
      spotkali ich na ulicy w chełmnie za raczke byscie napewno wytykali palcami i
      smiali sie co?? na moje niehc sie zenią ale.. parą homo nie powinno dawać sie
      dzieci na wychowanie !! to lekka przesada !!
      • Gość: tolerancyjny Re: Równe prawo do miłości IP: 80.51.206.* 19.02.06, 00:19
        ja tez zabije.
        Owszem jestem tolerancyjny,ale jakbym zobaczył dwóch gości w naszym mieście za
        rękę ,lub gdyby w sliniaka gdzieś..... fuj!!!
        Przysięgam zabiję !!!!!
        nie ważcię sie pedały do naszego miasta
        • Gość: Tomasz [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 11:21
          • Gość: sex Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:01
            tomek uwaga na słowa !!!
            • Gość: Tomasz Re: Równe prawo do miłości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:50
              Przepraszam, ponioslo mnie :D
            • Gość: *** Re: Równe prawo do miłości IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.03.06, 13:52
            • Gość: Ola Re: Równe prawo do miłości IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.03.06, 13:52
              Nie wiedzialam że sex ma prawo glosu i wogóle umie mówić.
    • Gość: gość Re: Równe prawo do miłości IP: 81.210.32.* 19.02.06, 00:24
      pedałom mowimy serdeczne wypi**** !! Raus...
    • Gość: DS [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 01:09
      • Gość: Karla Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:07
        Wydaje mi się,że homofobia nie jest jedyną pzyczyną braku tolerancji w stosunku
        do homoseksualistów.Istnieją jeszcze przekonania religijne,gdzie nie ma miejsca
        na miłość ludzi tej samej płci (nie zapominajcie,że Polska to kraj katolicki!)

Odważę zapytać jeszcze o Wasz stosunek do pedofili i zoofili...bo moim zdaniem
        nie ma większej różnicy od homoseksualizmu,poza tym,że tu mamy do czynienia ze
        świadomością czynów obojga stron....

Osobiście jestem przeciw wszelkim zjawiskom społecznym tego typu.Uważam ,że
        homoseksualizm to choroba cywilizacyjna naszych czasów.
        • Gość: fs Re: Równe prawo do miłości IP: 81.210.32.* 20.02.06, 21:56
          mysle ze tak na prawde to z 10% tych którzy nie tolerują homoseksualistów
          zachowuje się w polsce tak z powodu przekonań religijnych a pozostali ludzie są
          nietolerancyjni z powodu wychowania albo jakieś inne zdarzenie wpłyneło na ich
          przekonania.
          Homoseksualizm to nie choroba a z pewnością nie cywilizacyjna. Jestem przekonany
          że homoseksualistów obecnie jest więcej niż kiedyś (a może jest to poprostu
          bardziej widoczne) z reszta heteroseksualistów także jest wiecej na swiecie niz
          kiedyś. Ludzie chyba nie boją sie juz przyznac do swojej orientacji.
          Ja jestem ciekaw co mysli założyciel postu odnosnie adopcji dzieci przez pary
          homoseksualne. Czy wszystcy homoseksualiści są tak zapatrzeni w siebie że dąża
          do spełnienia swoich pragnień kosztem dzieci. Czy moze tylko ci homoseksualisci
          są przeciw adopcji którzy nie chcieli by miec dzieci?? Mysle ze jeżeli wspólnota
          homoseksualistów walczyła by tylko i wyłacznie o prawo do zawierania związków
          było by to mozeliwe w bliskiej przyszłości (prawdopodobnie nie za rządów
          obecnego prezydenta, ale one się kiedyś skończą...) jednak jezeli chodzi o
          adopcjie mysle że do jej zalegalizowania nia dojdzie w najblizszym czasie a moze
          i nigdy... i moim zdaniem tak powinno pozostać...
          • Gość: rrrrrrrrrr Re: Równe prawo do miłości IP: 80.51.206.* 20.02.06, 22:54
            co wy piszecie homoseksułalizm jast tak stary jak ludzkosc od Platona po przez
            Michała Anioła do Iwaszkiewicza,Adrzejewskiego itd.A w Polsce nie słyszałem o
            domaganiu sie adopcji dzieci
          • Gość: TECH Re: Równe prawo do miłości IP: 80.51.206.* 21.02.06, 12:15
            Zgzdzam sie z fs bardzo mądrze to ujołes(as).Ja nie mam nic przeciwko
            homoseksualistom,niech sie pobierają żyja ze soba ale co do wychowywania dzieci
            to NIE. a jesli chodzi o tych tolerancyjnych co się wypowiadali to naprawde
            mają pojęcie co oznacza słowo tolerancja.Ludzie pozwólmy żyć każdemu tak jak mu
            sie podoba i z kim chce,kto powiedział ze oni są gorsi tylko dlatego że czują
            pociąg do tej samej płci.To ze kosciół jest przeciwko nie znaczy ze my też
            musimy być za bo jesteśmy katolikami i chodzimy do koscioła,może po prostu
            kościół powinien zająć się mówieniem o bogu i wierze a nie wpieprzać się we
            wszystko(telewizja,polityka,przekonania,itp.).Bo jeśli będzie tak dalej to
            znowu zamiast rządów będzie znowu rzadził kościół bo chyba do tego dąży.
    • Gość: smieje sie Re: Równe prawo do miłości IP: 80.51.206.* 21.02.06, 01:27
      Haha, halo pieprzeni katolicy - przeciez wasza wiara wam "zabrania" zwiazkow
      homo? Co jest? Przeciez Polska to taki katolicki kraj... i wy tacy wierzacy.
      Homoseksualizm powinno sie leczyc, jest choroba i juz! Fuj. Jezeli juz tak
      uparcie chca ze soba byc to niech to robia "w podziemiu", nie kazdy ma ochote
      patrzec na takie chore rzeczy.
      • Gość: szałek Re: Równe prawo do miłości IP: 80.51.206.* 21.02.06, 13:30
        jestem gejem i jestem szczęsliwy
        • Gość: ps Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:37
          dla mnie moga sobie robic parady, nawet się zenic ale dzieci to im za cholere
          bym nie dał.W stanach taka adopcja jest juz ponad 15 lat i 25 procent tych
          dzieci jest homo bo rodzice(geje czy lesbijki) mowia małemu dziecku ze ma
          prawo wyboru czy chcesz byc homo czy hetero!to jest chore!jesli chca mieć dzieci
          to niech sobie zrobią...
          • Gość: Karolina Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:01
            To się nazywa zakłócaniem równowagi naturalnej.Po to funkcjonują dwie, odmienne
            płci, żeby możliwe było rozmnażanie i przetrwanie gatunków.

Jak myślicie Tolerancyjni? Daleko zajedziemy z homoseksualistami,którzy będą
            mieli prawo wychowywania adoptowanych dzieci? Moim zdaniem,jeżeli np.patologia
            rodzinna ma wpływ na póżniejszy rozwój ludzi,to stanowisko seksualne rodziców
            również....a może,tym bardziej.
            • Gość: rrrrrrrrrr Re: Równe prawo do miłości IP: 80.51.206.* 21.02.06, 21:08
              Nie dociera ze srodowiska gejowskie w Polsce nie zadaja adopcji dzieci,a twoje
              wywody psełdo naukowe wygłaszaj na kołach LPR,MW,NOP i TV Trwam
              • Gość: Karolina Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:19
                Teraz widać jak na dłoni,kto jest mniej tolerancyjny i tłamsi w sobie
                agresje ...

Ale dzięki za odpowiedż.
              • Gość: Karolina Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:22
                ...wyluzuj koleś,przecież to tylko dyskusja. Nie wyładowywuj się na innych za
                to,że nie popierają związków homoseksualnych...
                • Gość: rrrrrrrrrrr Re: Równe prawo do miłości IP: 80.51.206.* 21.02.06, 21:27
                  Masz prawo do swoich poglądów,ale niepisz nieprawdy
                  • Gość: Karolina Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:29
                    Oki,rozumiem. Tylko,że ja napisałam "moim zdaniem",nie stwierdziłam
                    jednoznacznie,że tak jest.

Pozdrawiam,pa...
                    • Gość: rrrrrrrrrrr Re: Równe prawo do miłości IP: 80.51.206.* 21.02.06, 21:32
                      ok,dzięki za pozdrowienia tez pozdrawiam
                      • Gość: ja Re: Równe prawo do miłości IP: *.centertel.pl 22.02.06, 15:54
                        jestem za legalizacja zwiazków homoseksualnych, bo uważam, że to kto z kim chce
                        się związać to jego własna sprawa. co do dzieci to jestem przeciwny aby takie
                        pary miały zgodę na adopcję z prozaicznego powodu - dziecko może "powstać" tylko
                        ze związku heteroseksualnego.
                        • Gość: fs Re: Równe prawo do miłości IP: 81.210.32.* 22.02.06, 20:30
                          zgadzam sie z tym ze homoseksualisci byli od zawsze nawet jest wspomniane o
                          pewnym homoseksualiscie w "Królu Edypie"
    • Gość: Less Re: Równe prawo do miłości IP: 81.210.32.* 22.02.06, 20:34
      Ja kocham mą Less jestesmy less i tak bedzie nieobchodzi nas to ze nas mogą
      inni nie zakceptwoac my sie akceptujem i to nie jest chore...tak porpostu
      doroślimy a ogólnie to jestesmy BI .... Kocham cie złotko:* bo facet to
      Swinia:** ajjj :*** BuZiok hahahahaah Jaka Zwała :* ale i tak Cie kofffam
      • Gość: Do Less... Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:50
        Słońce,po Twojej wypowiedzi wnioskuje,że masz jeszcze pstro w główce i raczej
        powinnaś zająć się ortografią i popracować nad stylem wypowiedzi.
        To nie są tematy, o których powinny dyskutować dzieciaki,nie mające własnego
        punktu odniesienia do problemu. Zajmij sie Tokio hotelem czy jak tam ich zwą...
    • Gość: Maras Sz. Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 12:27
      ja jestem za gdyz sam jestem gay.
      • Gość: giebcio Re: Równe prawo do miłości IP: 87.115.239.* 01.03.06, 14:56
        mi to tam nie robi roznicy
    • Gość: gay Re: Równe prawo do miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 16:38
      jestem za legalnymi związkami homo homo
      • Gość: rrrrrrrr Re: Równe prawo do miłości IP: 80.51.206.* 03.03.06, 22:44
        jak jestesicie tak postępowi to zapraszam 8-go o 12.00lub 15.oo pod pomnik
        Kopernika w Toruniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka