Dodaj do ulubionych

Skandal w PSS Chełmno

IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 06.07.06, 18:37
Niweiem czy zadzwonic do inspkiji pracy czy siedziec cicho sa robione
pszekrety z kartami pracy i nadgzidzinami nie ma nadgodzin a w soboty i
niedziele so otwarte sklepy PSS sobota jest niby do wybrania w tygodniu czyli
dzien wolny ale niema kiedy wybrac bo jest zamało poacowników w sklepach
czyli sobota narazie za darmo za niedziele jest płacone koło 18złotych czy
ktos sobie moze wyobrazic niedziele za 18zł a powinno byc koło 60zł
oszczednosci prezesa pss sa osoby co mają za soboty po 15 czy 20 dni do
wybrania i nie moga wybrac a co dopiero powiedziec o urlopie kart pracy
pracownik PSS nie widzi tylko ktos w administracji prowadzi dwie karty jedna
oficjalna 40 godzin a nastepna taka na odczepnego gdzie jest pisany
faktyczny stan godzin!!! ciekawe co nie pracownik nawet nie składa podpisu na
karcie pracy tylko ktos w administarcji co grozi karom za fałszowanie
podpisu teraz gdy sa takie upały w sklepach jest kilo 34 stopni ciepła
spowodowane to jest chłodziarkami ich agragaty dają sporo ciepła i dłatego
jest tak goraco siedzcie w mieszkaniu gdzie jest 34stop. ciepła nie dostaje
sie nawet mody mineralnej chce ci sie pic to sobie kup no kupujemy a
powinnismy dostawas napoje gdy sa takie upału to nic niema BEHAPOWCA nikt
tego nie sprawdzi naprawde nie ma inspektora BHP w PSS za te soboty
niedziele czyli 48 albo 54 godziny dwa dni w miesiacu sa wilne jedna sobota
i jedna niedziela dostaje sie 560zł wynagrodzenia niech sie dowie połowa
chełmna co sie dzieje w PSS chełmno oszczednisci kosztem pracownika i wyzysk
a prezes sie smieje i doprowadza firme do skandalicznego stanu widzieliscie w
jakich skrzynkach dostarczany jest chleb z piekarni PSS nie byly myte pare
lat piasek syf spodt sa czarne od syfu sanepid powinien to zobaczyc ale tego
nikt nie widzi a wy to jecie taka jest firma PSS to nie jest wina samej firmy
tylko prazesa to jest facet co nawet nie potrafi sie wysłowic a ci dopiero
firme priwadzic dawno temu powinni go wywalic za te machloje które robi
Obserwuj wątek
    • nostress.ka21 Re: Skandal w PSS Chełmno 06.07.06, 19:17
      no skandal skandal się szykuje i będzie!!! sluchaj nie chce być tutaj postronna
      czy uogólniać, ale niestety tak się dzieje prawie wszędzie. pracujemy w
      warunkach jak w krajach qrde 4 czy 7 świata, a dostajemy pensji ze na czynsz
      akurat starczy!!!
      • Gość: ooooooo Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 06.07.06, 19:32
        nie nausze sie w z godzie z tym życ jak tak możesz pisac
        • nostress.ka21 Re: Skandal w PSS Chełmno 06.07.06, 22:01
          kochana to nie jest tylko do Ciebie, to jest tak zwana sygnaturka - pokazuje się
          pod każdym listem!!!
    • Gość: lokci Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 06.07.06, 20:08
      Powiadom PIP i prokurature
      • Gość: eeeee Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 20:48
        a wiecie czemu sanepid nie reaguje na ten syf i myszy w chlebie z piekarni PSS,
        bo zona kierownika piekarni pracuje w sanepidzie, to jest k... skandal, i to
        kosztem naszego zdrowia daja nam takie cos do jedzenia
        • Gość: chelminiak Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 07:57
          Ty glabie.
          Zona kierownika nie pracuje w sanepidzie od prawie 2 lat.
          A ten kierownik jest juz na emeryturze od pół roku.
    • Gość: Prezes Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 21:18
      Ludzie ale wy okrutni jestescie tylko kogoś zniszczyc podeptać zmieszać z błotem
      zastanówcie się co robicie,cieszcie się ze macie prace bo nie jedni jej nie
      mają.Pamiętajcie łatwo jest człowieka uśmiercić,ale trudno wskrzesić.W głowe się
      puknijcie.
      • nostress.ka21 Re: Skandal w PSS Chełmno 06.07.06, 22:03
        Prezes Ty masz chyba cos nie pokolei w tej swojej zakichanej główce!!!
        Ludzie pracują za grosze w nienormalnych warunkach! a Pracuje tylko ten co musi,
        wszyscy co mogą to wyjeżdzają, a ci którzy pozostają albo nie mają wyjścia, albo
        dostają paredziesiąt złoty mniej zasiłku niż WY prezesi :d placicie za miesiąc
        ciężkiej pracy!!! Zastanów się niedlugo będziesz zatrudnial Ukrainców czy
        Białorusinów bo dla nich 3zł za godzine to kwota kolosalna...!!!
        Żal mi takich jak TY!!!
        • Gość: Prezes Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 22:06
          Po pierwsze Prezes to takie moje pseudo,po drugie mam 20 lat i nie jestem
          Prezesem,po trzecie kobieto weż się za robotę.
          • Gość: fuck... Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 07:56
            koleś reprezentujesz po prostu pogladu tzn "PREZESóW"!!!

i co do mnie to zamilcz lepiej! mam 21 lat studiuje i pracuje i to nie ze sie
            obijam, ale no niestety mam czasami dość ciągłego walczenia o każdy grosz!!!
            sorki ale czasy auschwitz minęly prawie już w zapomnienie, a nie ze człowiek
            uczciwie pracuje, nie ma żadnych praw tylko mase "nadprogramowych" obowiązków i
            to za takie grosze, że się nóż w brzuchu przekręca jak przychodzi wypłata!!!!!

widocznie Ty jak na swoje 20 lat jesteś świetnie wykształconym kolesiem :D:D:D
            masz prace o jakiej każdy może pomarzyć i nic więcej Ci do szczęścia nie jest
            potrzebne!!!

magister też zasuwa na produkcji za 600zł przy temperaturze 50 stopnia na
            hali!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Prezes Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 22:09
          Albo skończ szkołe to może znajdziesz dobrze płatną pracę,bo robic sie nie chce
          i najlepiej powiedzieć mało placą,albo Ludzie pracują w niegodziwych
          warunkach.Robić się wam nie chce.....
          • Gość: kto Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 06.07.06, 22:17
            prezes jesli masz dwadziescia lat i nie jestes prezesem pss to jestes
            kompletnym idjotom kobiety co mająpo 40 lat maja sie wziasc do roboty one za
            prace sie wzieły i napotkały takie cos na drodze jeszcze poznasz zycie jak to
            jest wez sie za szkołe abys niemiał tak jak one ale jaests idjota jestes za
            młody aby znac zycie czy ty wiesz co ty pisałes
        • Gość: widok Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.range81-157.btcentralplus.com 06.07.06, 22:39
          a ja widziałem jak straż miejska ścigała pijących wino przed sklepem pss i jak
          się dostalo sklepowej - ona poprostu nie sznuje swojwj pracy chodzby za te
          grosze
        • Gość: ona Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.06, 20:03
          to ty sie puknij w lepetyne!!!on ma racje!
          znalazla sie taka co bzdury wypisuje!
          to co ty piszesz to poprostu smieszne jest.
          kto cie zmusza do tej pracy?nikt!
          ja robie czesto zakupy w tych sklepach,pracuje tez tam moja kumpela i nigdy sie
          nie skarzyla na cokolwiek.
          wez sie lepiej za sprzatanie domu a nie oczernianie innych!
          moze nap.swoje dane co?!
          zastanow sie dobrze za nim zaczniesz szargac opinie obojetnie komu!!!!
          NAJPIERW POMYSL A POTEM PISZ!!!!

• Gość: chełminianin Odpowiedz na Post ONA IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 07.07.06, 20:31
            znam osobiscie pare pracowników pss i wiem co nieco na ten temat prezes jest
            wulgarny do tych kobiet a ze kreci z nadgodzinami zeby nie płacic tez cos na
            ten temat slyszałem i to nie od jednet tylko osoby jakis wątek prawdy w tym
            jest w biedronce za 54 godziny tygodniowo za cały miesiąc dostaje sie 1000zl to
            skąd te 560 czy 600 to proste nie płaci za godziny ponad liczbiwe!!!!!!!!!
          • Gość: Obiektywny Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 10.07.06, 19:15
            w PSS znam prawie wszystkich i również nie słyszałem żadnych problemów takze
            ktos tu robi sensacje! poza tym jak tam tak jest to i tak nic takiego tak jest
            w podobnych sklepach a w supermarkietach jeszcze gorzej. Taka POLSKA
            tradycja!!!!!!
      • Gość: kto Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 06.07.06, 22:07
        kto ty jestes prazes to dlaszego do czegos takiego doprowadziłes nie wiem jak
        tam w PSS jest ale jesli ktos pisze takie cos to prawdopodobnie tak jest i
        jestem zatym aby wyszlo szydło z worka powinienes sie wstydzic ja bym sie
        wstydził na ulicy pokazac a pozatym bym czgos takiego nie zrobił wlasnym
        poacownikom wstyt i chanba powinni sprawdzic pss z inspekcji pracy porozmawiac
        z pracownikami i sanepid nasłac po co ty sie wypowisdasz na tym forum jesli to
        ty pisałes to masz temperament oj oj!!!!
        • Gość: prezes Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 22:11
          Nie pisałem to moje pseudo mam 20 lat.
          • Gość: Prezes Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 22:15
            Tylko zebyście mnie nie mylili z prezesem jakejś firmy.A tam mnie nie interesuje
            ten wątek ale co myśle to napisałem.
            • Gość: kto Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 06.07.06, 22:22
              no to poco sie wypowiedales jesli cie nie interesował ten wontek widac jaka
              masz inteligecje ty sie wez za prace i zycze ci abys miał tak samo jak te
              kobiety w pss pamie taj ze to niesa meżczyzni tylko kobiety
              • Gość: Prezes Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 22:27
                Ty mówisz o inteligencji to zobacz jak pisze się słowo wątek
                • Gość: kto Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 06.07.06, 22:46
                  no naprawde no niewiem poco jest to forum same szczuny dzieci piszą takie jak
                  ty wpie..j!!!! sie wszystkie wątki nie masz co robic to sie wez za robote
                  jesli tak piales ze niechce im sie robic one robia a ty co wakacje napewno nie
                  poto ta osoba zakładala watek abys sie wypowiadał jesli cie to nie interesowało
                  a co do błędu to tobie cie trafiło nigdy nie poto jest ten wątek aby sie
                  spierac jak kto co napisał tylko na tematcałkiem inny
                  • Gość: Prezes Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 22:49
                    O wreszcie wątek dobrze napisałaś.
                  • Gość: Prezes Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 22:50
                    Dla twojej wiadomości nie niemam wakacji,muszę się kształcić żeby nie pisać w
                    przyszlosci takich głupot jak ty piszesz że pracy nie ma.
                    • Gość: CEO do prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:58
                      ty prezes naprawde jestes jeszcze "mlody" a moze nawet zielony, nie kazdy ma
                      tak dobrze ze moze sie ksztalcic, ja wielu widze ludzi, inteligentnych mlodych
                      ludzi ktorzy chca pracowac, nie moga sie uczyc, musza zarabiac na chleb, i
                      nawet za te kilkaset zlotych ktore ty pewnie w tydzien przepuszczasz dostajac
                      je od rodzicow, i nie pisz czasem ze obecnie jka ktos chce to moze isc na
                      studia i sobie w duzym miescie znalezc prace albo jakies stypendium itd., bo
                      dla wielu ludzi wydatek na bilet pks do torunia lub bydgoszczy to wazna
                      decyzja finansowa, ale w szkole tego pewnie ci nie mowia, tego uczy zycie
                      • Gość: Do CEO Re: do prezesa IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 23:04
                        Ale czy ja kimś gardzę czy coś takiego ja poprostu nie rozumiem ludzi,którzy nie
                        mają 100% dowodów a gadają na tego czy tamtego.A wracajac do szkolnictwa mówisz
                        że dużo jest ludzi mądrych młodych ludzi oczywiscie i niewątpie w to.
                      • Gość: chelminiak pss IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 08:01
                        ludzie nie macie słowników?
    • Gość: 1on1 Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 08.07.06, 00:54
      To co tu czytam to w większości BREDNIE.nie będe sie wypowiadać na temat
      wypowiedzi młodych ludzi bo nie mają pojęcie o czym wypisują.w każdej firmie są
      jakieś przewały to mus bo tak jest w raczkującym kapitalizmie,spojrzcie co
      kaczki robią, co do tego chleba z myszami to jakaś super wyssana z palca
      sprawa, ten chleb jest super, a co do obsady personalnej w PSS piekarnia to ten
      co to napisał jest palantem bo ten gość tam z 3 miechy już nie szefuje a ta
      pani z sanepidu 2 lata na emeryturze i niech mi ktoś powie że ludzie mają równo
      pod sufitem , z..e, plotkarskie, zawistne miasto gimnazjalistów i starych
      ludzi.aha jak mniemam to ci co tu piszą zostali wychowani na jedzonku z PSS-ów
      bo kiedyś nic innego nie było a od paru latek sie polepszyło w sklepach innych
      i zapomina się o tym, trzeba pamiętać że jaka ta firma by nie była to ileś tych
      stanowisk pracy zapewnia a jakaś szpagateria próbuje zaszczuć PSS,Jak ta firma
      padnie to kilka dziesiat osób odwiedzi PUP,a co bogatsi wykupią mienie i będzie
      jak w ameryce południowej super bobaci i super Biedni.
    • Gość: były pracownik Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 08.07.06, 17:08
      A czy wiecie cis o nie jakiej pani Mirce zastepcy Prezesa tych zasranuch PSS to
      dopiero jest swinia pracownika ma za nic tylko ona jest wielka dama po
      ogólniaku nieraz skłamała na temat jakiegos sklepu aby tylko wlesc prezesowi w
      tyłek a personel dostawał opierdo.....za nic zapytajcie sie jej na temat tych
      kart pracy te 54 godziny tygodniowo to jest prawda a w karcie jest pisane 40
      godzin tygodniowo napewno ona jest głównym prowodyrem tego nikt jej nie lubi
      90% kto wstawił ten wątek na forum to jest prawda warto sie nad tym zastanowic
      co oni wyrabiają w tej firmie jak ci pracownicy mają przesra......ne
    • Gość: A D R I A N A Re: Skandal w PSS Chełmno IP: 81.210.32.* 08.07.06, 19:17
      Zapraszam do nas 34C na chali to już norma + praca fizyczna, nietrudno wyobrazic
      sobie jak wyglądają ludzie. Brak wentylacji, napojow chłodzących, o przepraszam
      jest butla z wodą, no to można nazwać napojem chłodzącym :) dla całej zmiany. I
      musimy się oszczędzać bo jak stwierdził pan W. przecież ci ludzie nie robią no
      bo i tu cytat "koszulek nie wyrzymają". Brak słow.
      • Gość: kuba89 Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 08.07.06, 21:13
        to co piszeice jest straszna prawda ale cóz. w siweicue w opss-ach ta sam
        sytuacja ale nei byloby tego całego szumu gdyby nie zarzad. smierdziele nawet
        nie potarafia zapłacic za towar. w ogole nie porprawiie wszystkie obelgo kientow
        trafiaja na sprzedawcow a przeioce to nie ich wina. nie dosc ze pracuja za
        grosze to jeszcze musza wysłuchiwac wszelkeigo rodzaju skragi... a co do adriany
        to tez racja widizłem w jakich warunkach pracuja. sam nie mam nahjlepiej ale to
        co oni i reszta ludzi to lekka przesada,, a gdzie ten pie****ony sanepid gdy
        jest potrzebny ;/
    • Gość: Faworyt Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 10.07.06, 10:17
      Po I: gratuluję odwagi - strach się podpisac pod własną opinią? Nie podobają
      się warunki? Idź do prezesa, pogadaj. Jak to nic nie da - zmień pracę. Naprawdę
      leży na ulicach, wystarczy odrobina wysiłku! Widac masz przyzwyczajenia z
      dawnych lat: mi się należy i koniec... to juz nie te czasy!
      Po II: Dla Ciebie zarzucanie komukolwiek, iż nie potrafi się wysłowic jest co
      najmniej śmieszny - NAUCZ SIE MÓWIC/PISAC, wtedy wyciągaj takie dygresje.
      Z Twojego jakże przesiąkniętego inteligencją posta można wywnioskowac, że
      jesteś bardzo pokrzywdzoną przez los, a pewnie jeszcze bardziej przez samą
      siebie osobą... Dam Ci rade: poprawienie własnego bytu leży w Twoich rękach!
      Trzeba tylko trochę POMYŚLEC, co jak widac po takim ataku - nie jest jednak aż
      tak łatwe...
      Oczywiste jest, że każde niedociągnięcie jest złe, należałoby je poprawic, ale
      nawet w przyrodzie nic nie jest idealne.
      Proponuję Ci pracę w Biedronce - powodzenia :]
      Poza tym mówisz, że prezesa powinni wywalic już dawno temu - ale z tego, co sie
      orientuje, obecny prezes wcale tak długo nie siedzi na swym stołku...
      Zasatnów się człowieku co robisz, ja sam sie dziwię rządzącym PSS że trzymają w
      swoich sklepach często osoby, które każdy prywaciarz już dawno by wywalił -
      taka jest prawda! Wiele osób z PSS usłyszałoby NIE od każdego innego
      pracodawcy, z wielu powodów...
      • lenny100 Do Favoryt 10.07.06, 12:17
        sadzisz ze w pss sa sami idioci i analfabeci a ciekawy jestem czy wiesz ze
        prazes i zastepca sa tylko po srsdnim. Nastepna sprawa co miałes na mysli
        pisząc ze ma przyzwyczajenia z dawnych lat mi sie należy i koniec facet jest 21
        wiek jestes w uni i jakies normy powinny byc spełnione w prawie jest 40 godzin
        tygodniowo jesli ktos ma 54 tygodniowo i niema zato zapłacone to jest nie
        zgodne z zasadami kodeksu pracy to poco jest kodeks i wszystko co jest w nim
        zawarte aby to łamac i sie do niego nie
        stosowac
        Nastepne co mam do ciebie chciałbys pracowac w takich warunkach pisałes ze ktos
        nie potrafi pisac a bys sie zdziwił kto to pisał bo znam osobiscie tą osobe nie
        każdy potrafi szybko i poprawnie pisac z klawiatury A co do prezesa to jestem
        ciekaw czy to taki inteligętny gosc doprowadza firme do upadku wyspszedaje co
        sie da magazyny sklepy bo nawet niema czym zapłacic za towar tak potrafi
        prowadzic firme to jest nieudasznik pracownicy sa orbieni w balona obcina co
        sie da z wynagrodzenia aby łatac dziury których narobił za nadgodziny nie płaci
        i moge to wszystko udowodnic wystarczy zadzwonic do bydgoszczy Panstwowa
        Inspekcja Pracy www.oip.pl/bydgoszcz/ i wtedy jestem ciekaw
        kto bedzie taki mądry zarząd PSS czy Inspekcja Pracy ciekawe co jeszcze by
        wyszło na jaw
        • Gość: Faworyt Re: Do Favoryt IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 10.07.06, 14:40
          Nigdy nie wyrażałem takiej opinii, że w PSS są sami idioci - wyraziłem opinię,
          że ja osobiście jako pracodawca wielu tych osób bym nie zatrudnił.
          Oczywiście, że nie chciałbym - dlatego dążę do czegoś innego.
          Argument "nie potrafi pisac a bys sie zdziwił kto to pisał bo znam osobiscie tą
          osobe nie każdy potrafi szybko i poprawnie pisac z klawiatury" jest co najmniej
          chybiony - właśnie po to powstały komputery, aby można było poprawnie i POWOLI
          wyrazic swoją myśl.
          Co do łatania dziur - jeśli tak wielu pracowników zlewa sprawę, to co można
          zrobic oprócz zwalniania ich?
          Jeszcze jedno: najwyraźniej nie masz pojęcia co oznacza, iż coś jest
          SPÓŁDZIELNIĄ. Znaczy to mniej-wiecej, że istnieje ciało kierujące. Niestety,
          nie do końca z uprawnieniami jakie powinno miec by prowadzic gospodarkę
          wolnorynkowa...
          Prawda jest tak, że znam wiele osób pracujących w PSS i NIKT nigdy nie skarżył
          się w ten sposob - cały ten post jest po prostu kolejnym, bezmyślnie rzuconym
          oskarżeniem, którego jedynym celem jest obrzucenie kogoś błotem, bo przecież im
          jest źle, więc komuś musi się oberwac...
          Taka jest prawda. Większośc zarzutów tu stawianych to po prostu krzyk własnej
          bezradności. Współczuję Wam...
          • Gość: kuba Re: Do Favoryt IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 10.07.06, 16:32
            ale stary to nie wiem chyba ty jestes w tym calym zarzadzie i bronisz tych
            ludzi.. sam wiem co oni przezywaja w tym czyms... kasy nie maja długi po 4 tys
            na sklep i i ciagle rosną...
            • lenny100 Re: Do Favoryt 10.07.06, 20:07
              nie moge skapowac o co ci chodziło pisząc cytuje ciebie < jeśli tak wielu
              pracowników zlewa sprawę, to co można zrobic>. A kto tam zlewa sprawe i jaką
              bo niewiem personel sklepu zlewa sprawe czy oni prowadzą tą firme czy zarząd i
              dlaczego bys nie zatrudnił tych ludzi co oni sa winni tego ze ktos nie potrafi
              wyprowadzic firmy z dołka i robi to kosztem nich nie gniewaj sie ale ty chyba
              nie wiesz co piszesz dla twojej wiadomisci personel PSS jes naj bardziej
              wykfalifikowany czemu w prywatnuch sklepach są same manka a w pss jeat to mało
              spotykane jest swietny personel ale dyrakcja tego nie potrafi docenic tylko ich
              zdołowac i wykorzystać do granic czy 600zł to jest tak wiele że nie trzeba
              płacic za nadgodziny bys był zadowolony jak by ci ktos zapłacił 18zl za
              niedziełe ty na pewno w niedzie siedzisz sobie w domku i nie pracujesz za 18zl
              to nie wiesz jak to jest widzę ze jestes jednym z tych co by wycisneli z
              każdego co do ostayniej kropli gratulacje popisałes sie intelektem zamiast byc
              coraz lepiej aby nie było tego typu problemów we firmach ty to popierasz tak
              jak ktos tu napisał ze czasy auszwitz mineły a ty pisałes że ta osoba nie
              potrafi pisac jesli sie ktos pomylił ma prawo ale dyrekcja takiej firmy nie ma
              prawa sie mylic i naprawiac swoje błedy kosztem pracownika powiem taraz
              krótko <ZARZĄD PSS W CHEŁMNIE NIE POTRAI PROWADZIC KERATYWNIE TEJ FIRMY > i to
              wie nie jedna osoba w chełmniesa ci ludzie są nie kompetentni do tego co robia
              skąd takie długi sprzedane magazyny skłepy na pokrycie dziury w budżecie firmy
            • Gość: Janek Re: Do Favoryt IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 10.07.06, 20:07
              Jest nowy zarzad, myslisz ze tak latwo oddluzyc firme?
              • lenny100 Re: Do Favoryt 10.07.06, 20:13
                a kto tych długów narobił zarzad i taraz chce to naprawic kosztem fizysznego
                pracownika to jest karygodne
                • Gość: chełminianka pss- to jeszcze nie koniec dopiero sie zacznie!!!! IP: 81.* / 81.210.32.* 11.07.06, 22:38
                  Takie rzeczy dzieją sie także w innych firmach w naszym miećie; niestety
                  pracownicy owych firm nie mają odwagi (jak ta osoba ktora to napisala)
                  sprzeciwic się temu co się dzieje w naszych miejscach pracy , gdyż może to się
                  skończyć dla nas nie najlepiej np. zwolnieniem jak wszystko wyjdzie na jaw.
                  Myśle że powinno być wiecej takich osób które na forach publicznych piszą
                  prawde na tematy dotyczące tego co sie dzieje w ich zakładach, może w końcu
                  ktoś by się zaiteresował przecietnym szarym pracownikiem.
                  A jazeli chodzi o wynagrodzenia to ciekawe ile zgarnia taki prezes;najmniej 3-4
                  tysiące , tylko ciekawe za co, chyba za siedzenie w biurze i popijanie kawki----
                  ludzie tak jest w kazdym zakladzie.
                  Ludzie po studiach zarabiają 800 zl. a prezesi i dyrektorzy zgarniają po kilka
                  tysiaków,pomimo tego że nie mają nawet ukończonej żadnej szkoły wyższej ----
                  więc gdzie tu sprawiedliwość----nigdy jej nie będzie, niestety.
                  A tak wogule to zamiast pisac na forum napiszcie do programu telewizji tvn,
                  wiecie jakiego, myśle że to dopiero dałoby jakiś skutek-gdyby cała Polska
                  dowiedziała się co się dzieje nie tylko w PSS-ach bo to tylko poczatek góry
                  lodowej.
                  • lenny100 Re: pss- to jeszcze nie koniec dopiero sie zaczni 12.07.06, 13:15
                    Do wiadomoaci dla zainteresowanych tą sprawą został wysłany email z linkiem tej
                    strony forum do Bydgoskiej Inspekcji Pracy moze się tym za interasują
                    • Gość: kuba89 Re: pss- to jeszcze nie koniec dopiero sie zaczni IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 12.07.06, 21:22
                      byłem w sklepie z dostawa towaru i był sanepid. w sklepie o wym 8x7 m siedzieli
                      tam około 5 godzin. kazdy towar osobno sprawdzlai date przdatnosci, dtrzwi o
                      szer 2m kazali powiekszyc o poł metra dlatego ze jak jest dostawa towaru to
                      ciezko chodzic.. a jak ekspedientka spytałas sie czyemu tylko sprawdzaja małe
                      sklepy a nie supermarkety to odp ze tam jest dobrze. a to ze w marketach zepsute
                      warzywa sa wystawiane za smieszne ceny i ludzie je kupuja to nic ich nie
                      obchodzi. w takich maluchj sklepch odrazu wyupiedziela do smietnika a ta baba
                      jeszcze sie spytała do jakiegio msietnika. no i gdzie ta rownosc w handlu?
                  • Gość: Janek Re: pss- to jeszcze nie koniec dopiero sie zaczni IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 13.07.06, 01:26
                    Za duzo kobieto telewizji ogladasz :D widac, ze tak jak wiekszosc tu piszacych
                    nie masz pojecia o co chodzi w PSS...
                    A z tego co wiem prezes skromniutko zarabia
                    • Gość: CHEŁMINIANKA Re: pss- to jeszcze nie koniec dopiero sie zaczni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 07:33
                      napewno nie na oglądałam się za dużo telewizji, a poza tym wątpię czy prezes
                      tak mało zarabia hehhehehe ciekawe skąd tyle wiesz?????
    • Gość: :) Re: Skandal w PSS Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:12
      ??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka