Gość: VIKI_6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 08:42 Jakie przedszkole w Chełmnie jest najlepsze i dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasisko Re: Przedszkole.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 08:51 Witam ! Moje dziecko chodzi do PINOKIA. Chwalę sobie, ponieważ ma wyjątkową wychowawczynię - p. Magdę. Reszty Pań nie znam bliżej. Polecam, ponieważ relacje z wychowawcami oraz z p. Dyrektor są bardzo dobre. A od kiedy dziecko ma iść do przedszkola? Ile ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIKI_6 Re: Przedszkole.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 11:29 Moja córka ma dopiero 1,5 roku ale słyszałam że w niektórych przedszkolach trzeba rezerwować już rok wcześniej np w Brzdącu czy w Calineczce.A jak sprawa wygląda w Pinokiu jeżeli chodzi o wycieczki czy naukę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasisko Re: Przedszkole.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:21 Mogę wypowiedzieć się w kwesti p. Magdy. W grupie "O" dzieci juz umieją pisać i niektóre już czytają. Wychowawca robi to w formie zabawy - dzieciaki nawet nie wiedzą. Poza tym p. Magda gra na pianinie, jest bardzo wrazlia muzycznieNo ja mogę wypowiedzieć się w samych superlatywach. Jedzenie równiez mają niesamowicie urozmaicone. Ciągle jakieś teatrzyki przyjeżdżają, stały punkt to "Spotkanie z muzycznym kluczykiem". Jeśli chodzi o wycieczki to organizowane jak do tej pory były raz w roku. Nie mam porównania z innymi przedszkolami. A o zapisy powinna Pani zapytać w przedszkolu. Nie mam pojęcia ile się czeka. Ja bynajmniej nie czekałam...(Deficyt ludności :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama8 Re: Przedszkole.... IP: 80.51.54.* 12.09.06, 15:25 Mój synek chodził do Pinokia ale przeniosłam go do Brzdąca z którego byłam o wile bardziej zadowolona i ja i on. W Brzdącu było o wile więcej wycieczek , zabaw, teatrzyków i innych atrakcji,dzieci częściej wychodziły na powietrze , nawet w grupie maluszków, co w Pinokiu się nie zdarzało, tradycją są spotkania dzieci i rodziców na imprezach z okazji zakończenia roku szkolnego, walentynek, smażenia śliwek i in. Jedzenie urozmaicone i smaczne , panie wspaniale potrafia pracować z dziećmi. Po wyjściu z "O" dzieci piszą i czytają. Córeczkę , która ma roczek też już zapisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuśka cycuśka Re: Przedszkole.... IP: 80.51.54.* 12.09.06, 16:37 Ja polecam także przedszkole niepubliczne "Pinokio". Tu dzieciaki też wychodzą na "powietrze" h*ju, dziw** , piz** szmat*!!!!!!!!!! [to do mamy8] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mamuśki Re: Przedszkole.... IP: 80.51.54.* 12.09.06, 16:38 chyba sama jeszcze chodzisz do pinokia skoro piszesz takie przekleństwa na poziomie przedszkola:/ A co do tematu to zdecydowanie brzdąc jest najlepszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama8 Re: Przedszkole.... IP: 80.51.54.* 12.09.06, 22:33 Jeżeli przedszkole Pinokio jest rekomendowane przez osoby o tak kwiecistym słownictwie to nie świadczy o nim najlepiej , a już tym bardziej jeżeli dziecko takiej osoby tam przebywa. BRZDĄC NAJLEPSZY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasisko Re: Przedszkole.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:51 Wstyd mi, Mamusie! Zachowujecie się dosłownie jak dzieci! Pytanie jakie przedszkole jest najlepsze to podobne pytanie do "Jaki lekarz jest najlepszy?". Ilu ludzi - tyle odpowiedzi. Generalnie każde przedszkole ma plusy i minusy. I nie wierzę, żeby w którymś z przedszkoli robiono krzywdę naszym dzieciom. Każde przedszkole stara sie o jak najlepszą atmosferę i opiekę. I w tym momencie wszystko zależy od naszego dziecka - czy zaakceptuje wychowawcę i otoczenie. Niezależnie od naszych opinii. Moje dziecko "przeryczało" cały pobyt w żłobku w "Bajce", ale nie wystawiam złej opinii dla tej placówki. Odpowiedz Link Zgłoś