Dodaj do ulubionych

Elektrownia atomowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 20:51
jesli chcecie zeby elektrownia atomowa powstala w CCH to głosujcie
www.atomowe.kei.pl na SONDZIE!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kazik Re: Elektrownia atomowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 23:02
      odałem też swój głos
      • Gość: PG Re: Elektrownia atomowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:05
        Zanim oddacie swoje głosy rozważcie uważnie za czym głosujecie... Zastanówcie
        się czy ten pomysł wpisuje się dobrze w kierunek rozwoju miasta Chełmna - o ile
        dobrze się orientuję to ogromne pieniądze przeznaczane na inwestycję i promocję
        miasta mają służyć rozwojowi miasta w kierunku turystyki. No chyba, że
        elektrownie włączy się też do tras zwiedzania…
        • Gość: andrzej Re: Elektrownia atomowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:37
          Przemyslałem. Kasa z inwestycji i budowy infrastruktury dla elektrowni jest
          nieporownywalnie większa niz to co mozna zdobyc na zabytkach.
    • Gość: Kazik Re: Elektrownia atomowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:15
      Przecież elektrowni nikt nie postawi na rynku w Chełmnie, więc ta inwestycja
      nie musi mieć nic wspólnego z zabytkami. lokalizacja planowana znajduje się 10
      km od Chełmna. Jestem za
      • Gość: pozytywnie Re: Elektrownia atomowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 23:17
        ja tez jestem za;););)
        • Gość: głosujcie!!! Re: Elektrownia atomowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 23:21
          LUDZIE GłOSUJCIE!!! MOZE TO COś DA!!!!
          www.atomowe.kei.pl/ -> SONDA!!!
    • Gość: Skubaniec;) Re: Elektrownia atomowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 23:34
      Jestem ZA.. NIe rozumiem obaw?? NO nie.. Jednak rozumiem.. Wszyscy boja sie
      powtórki z Czarnobyla... No ale przeciez przy zastosowaniu dzisiejszej
      technologii i technik budowy to taka elektrownia jest bezpieczniejsza i
      bardziej ekologiczna niz wszystkie inne jak np. elektrownie weglowe.. Faktem
      jest ze na budowe musza byc przeznaczone ogromne nakłady pieniezne.. ale z
      drugiej strony wszystkie te koszty zwróca sie w ciagu kilku lat... No i jest
      jeszcze jeden argument.. Unia Europejska i tak za jakis czas kaze nam pobudowac
      taka elektrownie.. I bedzie musiała powstac czy tu czy gdzies indziej.. A chyba
      lepiej by było dac prace naszym mieszkancom niz komus innemu.. To wielka szansa
      dla naszego regionu... No i nadal jednego nie rozumiem, tego gdzie jest zwiazek
      miedzy turystyka i zabytami a elektrownia atomowa?? Pozdrawiam
      • Gość: kinuh Re: Elektrownia atomowa IP: 83.2.9.* 18.12.06, 13:04
        Jak najbardziej jestem za powstaniem elektrowni na naszym terenie.Jak pisze
        kolega dzisiejsza technologia to nie to samo co w Czarnobylu
    • Gość: mieszkaniec okolic Re: Elektrownia atomowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 13:42
      A czy pomysleliści o ludziach, którzy będą musieli opuścić przymusowo swoje
      domy i gospodarstwa i zmuszeni zostaną do osiedlenia się w innym miejscu.
      Strefa ochronna dla lektrowni to duży obszar. Rekompensaty za utracone mienie
      nie pokryją wszystkich strat i nie pozwolą na odbudowanie domów i gospodarstw w
      nowym miejscu. Elektrownia da zatrudnienie tylko kilku osobom i to osobom z
      poza naszego terenu o odpowiednich kwalifikacjach. Straty społeczne będą
      większe niż zyski. Są w Polsce przygotowane tereny pod budowę takich obiektów,
      z których już usunięto wcześniej mieszkańców. Nie rozumiem dlaczego mamy
      walczyć o elektrownię skoro narazi naszych mieszkańców na straty wręcz zrujnuje
      im życie. Może napisze ktoś, kogo gpspodarstwo leży w planowanej pod buwę
      strefie.
    • Gość: trevor Re: Elektrownia atomowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 15:04
      Do mieszkańca okolic
      Praca dla kilku osób w elektrowni atomowej ?? !!! Zastanów się chłopie !! to
      miejsca dla 200-300 osób skromnie licząc, również tych słabiej wykształconych !!
      Środowisko z pewnością nie ucierpi, to już inne czasy
      • Gość: Wodnik szuwarek Re: Elektrownia atomowa IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.12.06, 09:58
        Po pierwsze regulacja Wisły,.
        Podrugie el. atomowa to ekologicznie ryzykowne -wiesz jak wodę to podgrzewa!
        Cała Wisła "w dół", bedzie ciepła.
        Po trzecie musi ciągle "równo chodzić".
        Te konstrukcje są najlepsze w połączeniu ze szczytowo przepompowymi.
        Po szczycie energetycznym się posyła tam prąd i podnosi wodę.
        Np. gdzieś nie daleko; dwa jeziora na różnym poziomie.
        Jest to niezły pomysł, ale to straszszzsznie duża inwestycja.
    • leaveme UP 21.12.06, 21:33
      No co jest? Głosować, a nie spać...
      • Gość: xxx Re: UP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:35
        Elektrownia atomowa w Chełmnie-ha ha ha . I co bedziecie tam rozszczepiać -
        rzesę wodną czy kacze kupy.
        • Gość: mati Re: UP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:58
          ha ha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka