Gość: JA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 15:29 nauczyciele w malych wiejskich szkołach zarabiają średnio ok. 2500 zł. maja wolne święta, wakacje itp i jeszcze ciągle im mało to chyba przesada co o tym śadzicie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kubi Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 15:45 brutto 2500 to moze i zarabiaja ale na 2 etetach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do JA Re: nauczyciele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 16:50 NIE WIESZ CO PISZESZ CZŁOWIEKU. A JEŚLI NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA O PRACY I ZAROBKACH NAUCZYCIELI,TO SIE NIE WYPOWIADAJ, BO SIE OSMIESZASZ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: nauczyciele IP: 80.51.140.* 13.01.07, 17:25 nie mysl sobie ze praca nauczyciela jest taka słodka! a jesli tak zazdroscisz to trzeba było uczyc się w tym kierunku! zasługują na odpoczynek po charówce z dziećmi czy młodzieża,w dzisiejszych czasach lekko nie maja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 18:53 2500 zarabiaja po 3miesiacach pracy pogieło cie człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 12:58 zostań nauczycielem! kto Ci broni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: nauczyciele IP: 83.2.8.* 14.01.07, 18:04 Zapraszam do pracy w szkole Jak popracujesz to wtedy bedziesz wiedzial czy to przesada czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A to jest tak..!! Re: nauczyciele IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.01.07, 19:48 Ja bym im dala zarobic najwyżej po minimalnej stawce!! Nie dość że mają tyle wolnego to jeszcze uczą tak, żeny wręcz zmusić uczniów do korepetycji u kolegów z innych szkół!!! a Sami też ich udzielają!! A jak się mają zachowywać podopieczni, jeżlei mamy nauczycieli jakich mamy... 80% zdecydowanie nadaje się do wymiany!! I to nie tak, że to niewdzięczna praca!!-bo kto na to zasługuje (w wielu kwestiach...) ten ma szacuneki wręcz nawet czerpie przyjemność z wykonywaniaswojego zawodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: nauczyciele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:31 Jak Ci nie wyszło z jakimś nauczycielem, dziewuszko, to nie znaczy, że wszyscy tacy są. Też miałam różne doświadczenia z nauczycielami w czasie mojej długiej edukacji. Ich praca jest trudna , chyba sobie nawet sprawy z tego nie zdajesz. Co to w ogóle ma być, że tak niektózy najeżdżają na nich??? Osobiście nie znam nauczyciela, który mógłby zarabiać 2500,00PLN!!! No, przepraszam, chyba, że ciągnie 2 etaty i jeszcze w eekendy wykłada w szkołach dla dorosłych - wtedy się zgodzę. A gdzie czas na prywatne życie? Zastanówcie się, zanim będziecie pisać podobne głupoty. "Ja bym im dała zarobić najwyżej po monimalnej stawce" - dziewczyno, oni maja minimalną stawkę. Nie wiem, czy jakaś chora zazdrość przez Ciebie przemawia - proponuję studia wyższe z kwalifikacjami pedagogicznymi i ... do szkoły! Może wtedy będziesz godnym przeciwnikiem w rozmowie. Życzę owocnej nauki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Asi Re: nauczyciele IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.01.07, 17:37 Tak dla Twojej wiadomości to jest tam napisane że -niektórzy sa ok... Jednak, po prostu nie znam osoby z mojej szkoły, która nie narzekałaby na grono pedagogiczne! I mam tu na myśli uczniów, dla których nauka nie jest obca-bo rzecz jasna, ze ten, kto nie zgaląda do książek, zawsze będzie miał pretensje do wszystkich o wszystko! Poza tym, minimalna stawka to coś ponad 600 zł! A oni zarabiają zdecydowanie więcej... Na dodatek każą mówić do siebie "pani profesor, panie profesorze" a w rzeczywistości, niektórzy nawet nie mają tytułu magistra! I jestem ciekawa, czy np. odpowiadało by Ci, gdyby miał Cię uczyć nauczyciel, który przed kilku laty został wyrzucony z innej szkoły?? Tacy ludzie powinni być autorytetem i każdy winien starać się wykonywać swoje zadanie z nutką zrozumienia, a nie jedynej chciwości i popularnej teraz rządzy pieniądza!! Może akurat miałaś szczęście-więc nie wypowiadaj się i nie przecz moim słowom jeśli nie znasz dokładnie sytuacji!! i powodzenia "dziewuszko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: nauczyciele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 18:22 Po pierwsze - nauczyciel stażysta zaczyna od stawki minimalnej, moja droga. Zresztą nie jeden nauczyciel mimo awansu na kontraktowego ma ok. 600-700,00PLN (na rączkę oczywiście) - tutaj akurat nie ma naprawdę czego zazdrościć. Po drugie - skoro mówisz tutaj o tytułach, jak "pani profesor, pan profesor" to znaczy, że jesteś uczennicą szkoły ponadgimnazjalnej, a tam niestety (pewnie ku Twojemu zdziwieniu) każdy nauczyciel zgodnie z rozporządzeniem MEN-u musi mieć wykształcenie wyższe magisterskie z przygotowaniem pedagogicznym! Innej opcji nie ma! Poza tym, gdybyś nie wiedziała, to jest tradycja, po prostu tradycja. Też chodziłam do LO i nie przeszkadzało mi to, że do nauczyciela zwracam się "profesorze" (przynajmniej się przyzwyczaiłam i na studiach nie miałam problemu, hehe) Po trzecie - uczniowie nigdy nie będą zadowoleni w 100% ani ze szkoły ani z nauczycieli (chociaż nie im to osądzać)... Jak juz wspomniałam, na swojej drodze spotkałam różnych, naprawdę różnych nauczycieli - począwszy od fanatyków swojej profesji, zagorzałych i nawiedzonych "profesorów" skończywszy na znudzonych, beznadziejnych belfrach. Nigdy nie zastanawiałam sie, ile zarabiaja, ile godzin pracują itd., dla mnie najważniejsza była moja nauka, moja praca i moja ocena. Do osądzania i ich oceniania był (i chyba nadal jest, prawda?) dyrektor, kuratorium, wizytator...... Po czwarte - nie jestem już dziewuszką... To forum jest właśnie do takich dyskusji i bardzo mi sie podoba, że po drugiej Twojej wypowiedzi śmiem twierdzić, że jesteś jednak godnym przeciwnikiem w rozmowie, mimo, że tak naprawdę nie jesteś zbyt dobrze zorientowana w temacie. Serdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaboga Re: nauczyciele IP: *.tvgawex.pl 14.01.07, 20:37 Ludzie kto widział zeby nauczyciel zarabiał 2500zł!!!.Zarty jakies z całym szacunkiem podwyższyłbym im ta pensje do tych marnych 2500zł.Bo nalezy im sie,ciagle jakies dokształcania podyplomówki i takie tam.Moze Roman wkoncu podniesie im te marniutkie pensyjki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: nauczyciele IP: 83.2.8.* 15.01.07, 19:53 Pewnie podniosa - tak jak w zeszlym roku o cale 15 zl :-) Zenada... nie wiem po co o tym w ogole 'trabia'w TV... Nie dość że mają tyle wolnego to jeszcze uczą tak, żeny wręcz zmusić uczniów do korepetycji u kolegów z innych szkół!!! A moim zdaniem jest zupelnie odwrotnie - to uczniowie nie chce sie uczyc bo maja to za darmo. Gdyby musieli placic za nauke z wlasnej kieszeni nie wyrabialiby takich glupot A jak się mają zachowywać podopieczni, jeżlei mamy nauczycieli jakich mamy... 80% zdecydowanie nadaje się do wymiany!! A ilu uczniow nadaje sie 'do wymiany'? Ilu chodzi do szkoly tylko po to aby zrobic zadyme? Na podstawie czego twierdzisz ze sa do wymiany? Bo nie potrafia sie nauczyc za ciebie? Nauczyciel jest od wskazywania drogi ale to uczen musi ta droga (oczywiscie jezeli mu sie akurat zachce) isc. To jest caly problem - dzisiejszej mlodziezy po prostu sie nie chce... Pozdrawiam i zapraszam do pray w szkole - zobaczysz jaki to 'miod' :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jojo Re: nauczyciele IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.01.07, 17:51 Co do niektórych uczniów, to jak najbardziej zgadzam się-bo jak się wielu zachowuję to tragedia... ALE! akurat w szkole do której ja uczęszczam, jest naprawdę spokojnie... Zero bójek, nie słychać o nadurzywaniu narkotyków, alko... Jednak samo zachowanie na lekcjach czasem przeraża, ake-tu znowu pojawia się "ale"! Gdyż wiele zależy od nauczyciela, jak prowadzi lekcje i na ile sobie pozwala. A poradzić zawsze sobie moze, gdyż ewentualnie, kiedy użyje odpowiednich argumentów, jest spokój... Widać że nie jesteś uczniem-sam narzekałbyś na poziom przekazu! Poza tym dla Twojej wiadomości-to akurat ja się uczę bardzo dobrze, bo po prostu potrafię sobie odmówić jaichś przyjemności i przysiąść nad książką-dlatego nie twierdzę tak, jak Ty to sobie wyobrażasz! Po prostu widzę ilu ludzi np. z mojej klasy musi chodziś na korki, żeby mieć pozytywne oceny (oczywiście pozytywne-w sensie co najmniej 4- bo inne są dla słabeuszy!!) A akurat jak sie w szkole dzieje to wiem doskonale, bo nie raz prowadziłam lekcje w różnych klasach... Więc... tez pozdrawiam i zapraszam do ławki uczniowskiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz Re: nauczyciele 28.01.07, 12:30 Ja muszę łapać kilka godzin w kilku szkołach odległych o kilkadziesiąt km to żadna opłacalność . Tak naród ceni wykształcenie swoich wnuków i dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ono Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 00:30 Ciekawe kto takich bzdur naopowiadal. A tak wogóle chciałbym pracowac 18 godzin tygodniowo i mieć tyle urlopu. Kasy nie zazdroszcze ale wolnego czasu jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: nauczyciele IP: 83.2.8.* 16.01.07, 09:42 Mogłeś zostać nauczycielem. 18 godzin tygodniowo to etat. Zapomniałeś jeszcze o 20 godzinach pracy w domu!. Ale nie ma sensu tłumaczyć komus czegoś, czego i tak nie jest w stanie zrozumieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 19:49 "18 godzin tygodniowo to etat" hehe 18 godzin to nawet pół etatu nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rower Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 11:56 idz na pedagogike a sie przekonasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: nauczyciele IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.01.07, 17:56 ...jeżeli nauczyciel się szanuje i szanuje i współpracuje z innymi, oraz kiedy jest sprawiedliwy a ponato ma powołanie do swojego zawodu-chodzi do swej pracy z przyjemnością!! Wiem, bo część mojej rodzinki i znajomych sa nauczycielami (i wiadomo że jak każdy narzekają na zarobki) jednak chwalą sobie tę pracę! W dodatku-praca nauczyciela jest ciężka taaak?? a co powiecie wtedy o rolniku, hutniku, górniku albo lekarzu?? Bez porównania!! A też każdy z nich ma życie prywatne!! Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaklara Re: nauczyciele 16.01.07, 22:40 hej nie ma jak to nauczyciel!! ale nigdy nie bede uczyla w gimnazjum ! mlodziez jest...ahhh szkoda słów nie to co liceum! poważni, dorośli ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:05 Pracuję ponad dwadzieścia lat moja zasadnicza pensja brutto to 2090 złp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:48 Jest to wynagrodzenie nauczyciela dyplomowanego, mianowany zarabia 1742 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 18:28 A teraz będą jeszcze mieli więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: nauczyciele IP: *.proxy.aol.com 27.01.07, 22:22 czego wy wogole sie czepiacie?czy przemawia przez was uczniowska zazdrosc? przeszkadza wam to ze mymamy 2 m-ce wakacji i jeszcze dostajemy za to pieniadze a wy pomimo tego ze macie tyle samo wolnego ale z ta roznica ze macie tyle ile wam rodzice dadza.Tylko ze ma mamy dwa -ce wolnego zeby nabrac sil i cierpliwosci na nastepne 10 m-cy z wami.naprawde wszystko przed toba zostan nauczycielem zobaczysz ile to poswiecen i wyrzeczen kosztuje.Tylko jesli teraz cie lenistwo przerasta to nie proponuje bo czeka cie wiele pracy i zakuwania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: nauczyciele IP: 83.2.11.* 28.01.07, 00:51 tak dalej niech wam będzie .bo za pół roku nieróbstwa to ja tyż bym chciał kasiorę ,ale karta się kiedys odwroci.To tylko loteria!Przykro mi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 18:36 zapraszam do pracy, nic nie stoi na przeszkodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A, Re: nauczyciele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 15:51 Zazdrościsz??? To się ucz, bo z byle jakim wykształceniem nauczycielem nie zostaniesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz Re: nauczyciele 28.01.07, 12:24 Gość portalu: JA napisał(a): > nauczyciele w malych wiejskich szkołach zarabiają średnio ok. 2500 zł. maja > wolne święta, wakacje itp i jeszcze ciągle im mało to chyba przesada co o > tym śadzicie!!!!! Kt ozarabia 2500 ? Może w twojej okolicy bo w mojej to muszę łapać kilka godzin w kilku szkołach i to dojechac po kilkanaście dziesiąt km to żadna opłacalnośc .A umowy o pracę tylko na rok i żadnej pewności Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek85 Re: nauczyciele 28.01.07, 12:31 nie wszyscy nauczyciele! zauwaz, ze ich zarobki zaleza od stopnia. inaczej zarabia nauczyciel mianowany i inacze dyplomowany... a jesli nawet 2500zl to jeszcze odlicz sobie wszystkie podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to moje zdanie: Re: nauczyciele IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.01.07, 14:55 Każdy zarobi tyle ile sobia na to zasłuży i jak się poświęca pracy! Teraz zwracam się do "nauczycielki:-otóż jeśli w ogóle nią jesteś, to widocznie bardzo młoda i niedoświadczoną, która nie jest doceniona, bo ta wypowiedź (w dodtaku bez form grzecznościowych, co już podburza Twój autorytet) przypomina mi formę użalania się nad swoim losem. A może po prostu wystarczy dokształcić się i starać o wyższe stanowisko? Wszystko jest do realizacji! Poza tym, co do wypowiedzi "angrusz"-to przykro mi że taki Cię spotkał los, ale nie mozna narzekać na swój zawód, gdyż to tylko i wyłącznie od Ciebie zależy-ile starań włożysz by zająć godne stanowisko! I nauczyciel-no naprawdę dobry zawód, kiedy ma sie świadomość, jak należy postępować i kiedy wie się-czego się chce. Pozdrawiam wszystkich, wiecznie użalających się nauczycieli nad swoim losem! I proszę-porównajcie się do tych biednych np. górników!! a przestaniecie... (mowa oczywiście o tych wiecznie użalających się i narzekających... grrr... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do poprzednika Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 15:49 co Ty gadasz!!! jaka praca takie zarobki!!!! bzdura!!!wyzsze stanowisko !!! kolejna bzdura!!! moze dyrektorskie??? to prawda !!! lepiej płatne.Szału nie ma w oświacie i taka jest prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś