Gość: karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 15:49 Mam problem.Chcę kupić psa. zastanawiam się jaką rasę wybrać : golden czy labrador . Proszę o doradzenie mi który Waszym zdaniem jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: Golden czy Labrador? IP: *.cpe.marton.net.pl 21.08.07, 16:02 Mam goldena i bardzo polecam tę rasę.Spokojny, ułożony, przyjaźnie nastawiony do ludzi.Mój jest chyba nawet zbyt przyjazny, bo nie szczeka, gdy ktos wchodzi do domu.Musisz jednak wiedzieć, że tan pies uwielbia długie spacery- koniecznie musi się wybiegać, chodzenie na smyczy to za mało. Poza tym jest to urodzony pływak i z pewnością nie przegapi okazji, żeby skąpać sie nawet w bagnie. Sierść ma dość dlugą, wiec trzeba go systematycznie czesać. Cudowny pies. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Golden czy Labrador? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 22:20 A ja z koleji mam labradora biszkoptowego, jest sliczny i to najmadrzejszy pies na swiecie!Bardzo przywiazuje sie do swego wlasciciela, w ogien by za nim skoczyl,pozatym uwielbia dzieci.Zywa maskotka,ogromna pociecha z niego. Nie zastanawialabym sie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: Golden czy Labrador? IP: 80.51.140.* 22.08.07, 00:14 ja tez mam labladorke biszkoptowa, mysle ze obie rasy sa identyczne pod wzgledem zachowania! zywiolowe, czule i wogole rozkoszne, alerzeba posiecac im naprawde bardzo duzo czasu bo to nie sa domowe pupilki! maja strasznie duzo enerii.osobiscie zawsze chcialam goldena, ale eraz idze jedna drobna roznice miedzy nimi...mianoicie labladory sa troszke madrzejsze,maa ieksze wyczucie swoej sily i wagi wogole sa spokojniesze ale tylko troszke! mysle, ze nie bedziesz zalowac decyzji jaka podjmiesz bo to sympatyczne zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Golden czy Labrador? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 15:13 Dziękuje Wam za wypowiedzi i może wiecie kto ma na sprzedaż któregoś z tych piesków (nie musi być z rodowodem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakar Re: Golden czy Labrador? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 20:17 różnice między nimi są mało odczuwalne, bo to rasy najbliżej spokrewnione ze sobą. Jeśli chodzi o kupno poszukaj telefonów na stronach hodowców Polskiego Związku Kynologicznego - chociaż nie do końca radzę kupowanie z hodowli masowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Golden czy Labrador? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 15:17 też tak myślę. chyba w okolicy ktoś ma na sprzedaż szczeniaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sine nomine Re: Golden czy Labrador? IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.07, 17:05 Ja mam retrievera tollera.Bardzo fajny piesek,wesoły ,przyjazny.Bardzo polecam.Mam go z hodowli pod Toruniem.Tak jak wszystkie retrievery lubi długie spacery i bieganie.Jest to nie duży pies.Ale jest super Odpowiedz Link Zgłoś