builder 15.03.06, 21:47 pytolys`, no tygo ballesta uo to miasto na a/b/c?, by, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
herman28 Re: dou Buildera 16.03.06, 09:38 Ni ni pytoł zech sie, ale zapytom go kajś sie ty uchowoł. Ballest moze bydzie wiedzioł Odpowiedz Link Zgłoś
builderfrombendziniu Builder ? 16.03.06, 11:20 Jak to gdzie? Tosz to jest nasz rodowity chopok z Bendzinia. ps pozdrowienia z Zaglembia do tow. buildera sla chopoki z starej paki. Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: Builder ? 16.03.06, 18:05 Builder to zaglymbiok ?. Ja to jo juz wszystko wim. Odpowiedz Link Zgłoś
builderfrombendziniu Re: Builder ? 16.03.06, 20:34 herman28 napisał: > Builder to zaglymbiok ?. Ja to jo juz wszystko wim. On jest naszym chopokie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: herman28 ? 16.03.06, 22:04 ftos` mi pedziul zes` je sy Kielc!, tero jusz wszistko wiym, by, Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: dou hermana28 16.03.06, 21:59 herman28 napisał: > Ni ni pytoł zech sie, ale zapytom go kajś sie ty uchowoł. Ballest moze bydzie > wiedzioł rozjas`nia ci umys bo widza zy nic do tyj tfojej gowy jusz niy chcy wles`c`!, powtuz`a ci roz jeszcze cou zech napisoul do ciebie=mniyj wincej tou zy Niemcy atakowali niewinnych ludzi cywilnych bombardujac miasta=tys` siy wys`miul-hehe, a znosz takie miasto na "C" we Yukeji o nazwie COVENTRY????, zes` siy s`mioul zy Niemcy nigdy niy bombardowaly miast we Yukeji z nienacka= a znosz EAST AND in LONDON, BRITISH PARLAMENT???, ty wiysz zy COVENTRY zostaly zmiecione z powierzchni ziemi=wiysz abo udajesz koziulka matoulka, by, the builder, Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Coventry zmiecione z ziemi??? 16.03.06, 22:17 Ty se jaja robisz builder Ty pomysl zanim cos chlapniesz. Jesli porownujesz skale zniszczenia Coventry z Dresden to jestes dyletantem do n-tej potegi. Ja nie bede ci przypominal twoich wypowiedzi, jakoby Me 262 tylko 20 minut w powietrzu latac mogly. Podup...ly ci sie te flugcojgi z Me163 Comet. Dla ciebie to szajs egal, abo? A tukej mosz link na te zniszczenia w Coventry: www.cwn.org.uk/heritage/blitz/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vick Re: Coventry zmiecione z ziemi??? IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 16.03.06, 22:44 poczytaj sy MIS`KU zanim cus` piepszniysz bez UMYSLU, Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 16.03.06, 23:01 Jak narazie wiecej na ten temat przeczytalem niz ty Builder vel Vick Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 16.03.06, 23:04 oppelner_os napisał: > Ty se jaja robisz builder > Ty pomysl zanim cos chlapniesz. > Jesli porownujesz skale zniszczenia Coventry z Dresden to jestes dyletantem do > n-tej potegi. > > Ja nie bede ci przypominal twoich wypowiedzi, jakoby Me 262 tylko 20 minut w > powietrzu latac mogly. Podup...ly ci sie te flugcojgi z Me163 Comet. > Dla ciebie to szajs egal, abo? > > A tukej mosz link na te zniszczenia w Coventry: > > www.cwn.org.uk/heritage/blitz/ miasto w Angli zostalo totalnie zniszczone, historycy do dzis` poro`wnuja zniszczenie miasta Coventry do zniszczen` w Plsce, np.miasta Warszawy=chyba wiesz o czym mowa-ityle, Anglicy mieli dylemat taki.., czy odbudowac` miasto tak jak wygladalo przed bombardowaniami czy tez` zrobic` go na nowo?=i w rezultacie nie umieli go odbudowac` bo tak bardzo go niemieckie naloty zniszczyly, do dzisiaj stoja mury starej przedwojennej Katedry obok nowo wybudowanej po wojnie i robi to duz`e wraz`enie, dlatego tez` takie moje zdanie dla ludzi, kto`rzy nie majac pojen`cia kim byl Churhil nazywaja go zbrodniarzem jest dla mnie nienormalne i nie etyczne, dziekuje, by, by, Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 16.03.06, 23:08 Zginelo tam chociaz 1000 ludzi??? Wiec co porownujesz do Dresden? Churchill byl dla mnie jednym z najwiekszych zbrodniarzy, obok Hitlera i Stalina. Angole to taki falszywy kraj. Maja sie za mocarstwo a ich czasy sa dawno forbaj. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 16.03.06, 23:15 W Coventry zginelo 572 osob A w Dresden? de.wikipedia.org/wiki/Coventry www.bombenkrieg.net/in_dresden_1945.htm Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 16.03.06, 23:18 To trzeba nie miec rozumu, coby porownywac te dwa naloty. Ty Builder piznij sie w ten angolski gupi lep Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 16.03.06, 23:37 oppelner_os napisał: > To trzeba nie miec rozumu, coby porownywac te dwa naloty. > Ty Builder piznij sie w ten angolski gupi lep a tiy sie piz`nij wey tyn pouniemicki!, jou niy poro`wnuja jydnygo ino nalotu a caloksztalt dzialalnos`ci twojego IDOLA HITLERA=A JAK MOSZ SY TYM JAKI PROBLYM TO MLASKEY DALIYJ!!!!!, jakis` poyep, Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 17.03.06, 09:18 builder napisał: > oppelner_os napisał: > > > To trzeba nie miec rozumu, coby porownywac te dwa naloty. > > Ty Builder piznij sie w ten angolski gupi lep > > a tiy sie piz`nij wey tyn pouniemicki!, > jou niy poro`wnuja jydnygo ino nalotu a caloksztalt dzialalnos`ci twojego IDOLA > > HITLERA=A JAK MOSZ SY TYM JAKI PROBLYM TO MLASKEY DALIYJ!!!!!, > > > jakis` poyep, Ty sie Builder piznij w ten glupi leb! Ty pomysl najpierw zanim cos napiszesz bo sie kompromitujesz coraz bardziej piszac takie glupoty o Coventry albo o Me 262, he he BSE w tym twoim UK juz calkiem wyzarlo ci mozg. Odpowiedz Link Zgłoś
builderfrombendziniu Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 17.03.06, 09:31 Prosze o nie obrazenie naszego prezesa. Nasz prezes zostal niedawno odznaczny Orderem Wielkej Wstegi Chopokow z Zaglembia za caloksztalt dzialalnosci na polu szerzenia kultory zaglembiowskiej na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 17.03.06, 10:01 To on jest z Zaglebia? Teraz nic mnie juz nie zdziwi:) Czy ci z Zaglebia wiedza po co maja glowe (tu cos miedzy uszami)? Odpowiedz Link Zgłoś
antyzaglebiak Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 16.03.06, 23:19 Niemcy to tacy sami gorole jak Zagłębiacy. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 16.03.06, 23:33 oppelner_os napisał: > W Coventry zginelo 572 osob > A w Dresden? > > de.wikipedia.org/wiki/Coventry > www.bombenkrieg.net/in_dresden_1945.htm JA!=mosch recht= iy ta wielgo encyklopedia vel germano tysz!, poruwnej sy sy inksziymi encyklopediami, by, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: Coventry zmiecione z ziemi??? IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.06, 07:49 Nawet w komunistyczny Yncyklopedie PWN pisalo to samo co we wikipedii. A moze ejs ty napisol encyklopedio w pismie obrazkowym dlo goroli - kaj ino gupoty stojom ? Pyrsk ! Wasz Marjanek PS:A tak mjyndzy nami. W UK jakos malo ludzi wjy jak to bolo z tym Coventy. Jak widac antyniemieccy wszystkowiedzonce Poloki, juzas budujom historia na wlsny uzytek. To dopisz tam, wiela mieszkancow Haiti i Dominikany i Hiszpaniji zabjyli polskie wojoki, jak mordowali pod fanom Napoleona ! Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 17.03.06, 22:57 Gość portalu: Wasz Marjanek napisał(a): > Nawet w komunistyczny Yncyklopedie PWN pisalo to samo co we wikipedii. > A moze ejs ty napisol encyklopedio w pismie obrazkowym dlo goroli - kaj ino > gupoty stojom ? > Pyrsk ! > Wasz Marjanek > > > PS:A tak mjyndzy nami. W UK jakos malo ludzi wjy jak to bolo z tym Coventy. Jak > > widac antyniemieccy wszystkowiedzonce Poloki, juzas budujom historia na wlsny > uzytek. > To dopisz tam, wiela mieszkancow Haiti i Dominikany i Hiszpaniji zabjyli > polskie wojoki, jak mordowali pod fanom Napoleona ! Marian!, czemu mnie obraz`asz?, czy obrazilem Ciebie kiedys`???, Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 17.03.06, 09:57 Mosz tu link from UK: www.learningcurve.gov.uk/heroesvillains/g1/cs1/g1cs1s1a.htm Przeczytej i nie powtarzej gupot Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 17.03.06, 23:40 oppelner_os napisał: > Mosz tu link from UK: > > www.learningcurve.gov.uk/heroesvillains/g1/cs1/g1cs1s1a.htm > Przeczytej i nie powtarzej gupot s`wietny link!===i nawet Katedra z XIV wieku na tym zdieciu widze=pieknie!, prawda jest, z`e podczas pierwszego nalotu w dniu 14/11/1940 o godz.19.20 niemieckie lotnictwo bommbowe zrzucilo 1000 sztuk po 100KG bomb zapalajacych na centrum Coventry, do tego ~511 Ton bomb burzacych i okolo 50 specjalnych min, zostalo zniszczonych ~60 tys. budynko`w, 111 fabryk z czego 12 produkujacych sprzet i wyposaz`enie lotnicze, 600 sklepo`w, 28 hoteli, 121 biur i wszystkie linie kolejowe, ogo`lnie zginelo tylko 568 cywili i rannych bylo ~1300, Anglicy dzieki wywiadowi spodziewali sie tego ataku i dlatego tylko tylu zginelo, -- zaledwie tydzien` po`z`niej panowie z Luftwaffe odwiedzili BIRMINGHAM gdzie zginelo ~1100 cywili i ~2500 zostalo rannych, -- cios zadany w Coventry oplacal sie bo Anglicy nie mieli sie czym bronic`, to tez` kontynuowano naloty na bezbronne miasta w Angli, Walii, itd.., -- w grudniu nadszedl czas odwiedzic` Sheffield a zaraz przed S`wietami Boz`ego Narodzenia 250 bombowco`w szanowanej juz` wtedy Luftwaffe zbombardowalo MANCHESTER i LIVERPOOL, -- szanowani juz` panowie przestworzy zadali cios tak mocny, z`e nic innego im nie pozostalo jak poprosic` grzecznie LONDYN by ukleknol na kolanach i oddal HOLD,by przypieczentowac` w hwale swoja wiekszos`c` "pan hitler" doloz`yl do pieca bombardujac Londyn w nocy z 29/30 grudnia 1940 gdzie 130 ciez`kich bombowco`w zrzucajac swo`j nadmierny ladunek w postaci bomb zapalajacych /tylko/, Londyn plonal od Katedry St.Paul`s do Guildhall, 10/05/1941 atak zabil 1450 cywili, ~3500 rannych, 5 tys. domo`w zniszczonych, 12 tys. ludzi bez dachu nad glowa, naloty byly kontynuowane na inne tez` miast i pozwole sobie je tu dopisac`; YORK, EXETER, CANTERBURY i BATH, ---- podsumowanie; bilans niemieckich naloto`w na miasta brytyjskie to: 13 mil. domo`w zniszczonych z czego 4 mil. mocno uszkodzonych a w tym 200 tys. zro`wnanych z ziemia!!! ~70 tys. zabitych cywili i ~170 tys. rannych, dziekuje za uwage, the builder, Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 17.03.06, 23:45 To dalej 10 razy mniej ofiar i zrzuconych bomb niz na Niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 17.03.06, 23:52 oppelner_os napisał: > To dalej 10 razy mniej ofiar i zrzuconych bomb niz na Niemcy a co`z` to znowu za unik?, napisales`, z`e to Churchill wszystkich Niemco`w zabil=z`e jest obok "pana hitlera" i stalina taki sam?, tylko zanim dasz poro`wnanie powto`rz sobie daty atako`w bombowych i nie badz` taki pewny siebie, by, Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 17.03.06, 23:55 Zbrodnia jest zbrodnia i zadne daty nic do tego nie maja. Nie badz pewny siebie? A co to znowu za szajse? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 17.03.06, 23:57 builder napisał: > oppelner_os napisał: > > > To dalej 10 razy mniej ofiar i zrzuconych bomb niz na Niemcy > > a co`z` to znowu za unik?, > napisales`, z`e to Churchill wszystkich Niemco`w zabil=z`e jest obok "pana > hitlera" i stalina taki sam?, > tylko zanim dasz poro`wnanie powto`rz sobie daty atako`w bombowych i nie badz` > taki pewny siebie, > > by, > A Hitler wszystkich Anglikow zabil? A Stalin wszystkich tez zabil? Null logiki w twojej gadce Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Coventry zmiecione z ziemi??? 17.03.06, 23:54 Tysz porownanie z Niemcami. Sa mosz ino Dresden a kaj inne miasta (Hamburg, Darmstadt, Berlin, Ruhrgebiet, etc.) www.bombenkrieg.net/in_dresden_1945.htm 70 tys zabitych? Pomnoz to razy 10 albo wiecej to bedzesz wiedzial, co tych bombardowan nie da sie porownac. Bomby fosforowe, etc. Co tam w tym Dresden masz za przemysl? Porcelana chinska i tyton a w Coventry byly magazyny i fabryka zbrojeniowa. Nie ma o czym gadac Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re:Przepraszamy Was Niemcy, ze IIWS` rozpentalisci 18.03.06, 00:00 oppelner_os napisał: > Tysz porownanie z Niemcami. > Sa mosz ino Dresden a kaj inne miasta (Hamburg, Darmstadt, Berlin, Ruhrgebiet, > etc.) > > www.bombenkrieg.net/in_dresden_1945.htm > 70 tys zabitych? Pomnoz to razy 10 albo wiecej to bedzesz wiedzial, co tych > bombardowan nie da sie porownac. Bomby fosforowe, etc. > Co tam w tym Dresden masz za przemysl? > Porcelana chinska i tyton a w Coventry byly magazyny i fabryka zbrojeniowa. > > Nie ma o czym gadac Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re:Przepraszamy Was Niemcy, ze IIWS` rozpentalisc 18.03.06, 00:02 Jak ci trocha ulzylo to OK Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re:Przepraszamy Was Niemcy, ze IIWS` rozpentalisc 18.03.06, 00:14 dlaczego to mnie mialo ulz`yc`?= to Niemca powinno ulz`yc`, Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re:Przepraszamy Was Niemcy, ze IIWS` rozpentalisc 18.03.06, 00:20 Nie potrzebnie tak sie o nich zamartwiasz. Niemcy dadza sobie rade bez wsparcia "chlopakow" z Bedzina, he he Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: dou hermana28 17.03.06, 08:57 builder napisał: > > rozjas`nia ci umys bo widza zy nic do tyj tfojej gowy jusz niy chcy wles`c`!, > powtuz`a ci roz jeszcze cou zech napisoul do ciebie=mniyj wincej tou zy Niemcy > atakowali niewinnych ludzi cywilnych bombardujac miasta=tys` siy wys`miul-hehe I sie smieja dalyj ino ni z bombardowan a z ciebie. BBBBBBBbbbbbbbbbuuuuuuuhhhhhhhahha. > a znosz takie miasto na "C" we Yukeji o nazwie COVENTRY????, > zes` siy s`mioul zy Niemcy nigdy niy bombardowaly miast we Yukeji z nienacka= a kaj jo sie z tego smioł, bo ni pamintom ?. Podej link chopok. > znosz EAST AND in LONDON, BRITISH PARLAMENT???, > ty wiysz zy COVENTRY zostaly zmiecione z powierzchni ziemi=wiysz abo udajesz > koziulka matoulka, Oppelner juz ci wyjasnil co zostalo lobrucone w proch i jak sie mo Coventry do Dresden. Buildi. Jak piszesz na jakis tymat wpierw sie przygotuj. Poczytej trocha albo pooglondej Diskovery, moze sie czego dowiesz. Z Niemieckim pozdrowieniem Hermann Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: dou hermana28 17.03.06, 10:03 Zmiecione z ziemi? Buha ha www.learningcurve.gov.uk/heroesvillains/g1/cs1/g1cs1s1a.htm Go to doctor as soon as possible! Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: dou hermana28 18.03.06, 00:15 oppelner_os napisał: > Zmiecione z ziemi? Buha ha > > www.learningcurve.gov.uk/heroesvillains/g1/cs1/g1cs1s1a.htm > Go to doctor as soon as possible! U 2, Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: dou hermana28 18.03.06, 00:30 Dlou niego to samo co U-boot:) buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: dou hermana28 18.03.06, 00:31 oppelner_os napisał: > That was my proposal for U, he he meny thank`s babe, by, Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: dou hermana28 18.03.06, 00:41 not "meny" Builder, he he It should be "many", babe Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: dou hermana28 18.03.06, 00:43 oppelner_os napisał: > not "meny" Builder, he he > > It should be "many", babe > mosch rycht=bydzie ok?, Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: dou hermana28 18.03.06, 00:50 a kay jes herman28?, doul Ci wolno rynka?, Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: 18.03.06, 01:25 oppelner_os napisał: > To go zawouej niy musza===un tu colki czous boul, czim siy wicemiszczu ;)))), by, Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Trzim sie 18.03.06, 01:30 Jak myslisz, ze ja Willi abo Herman28 jestem to siy mylisz. See you tomorrow bye Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Trzim sie 18.03.06, 01:36 oppelner_os napisał: > Jak myslisz, ze ja Willi abo Herman28 jestem to siy mylisz. > > See you tomorrow > > bye tu nie trzeba mys`lec`, mys`lec` trzeba przy zarabianiu kasy, by, Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: Trzim sie 18.03.06, 18:15 BBBBbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhaha.Buildi dej se pokoj z tym mysleniem. Wiesz ze to nie jest twoja dobra strona. Siec lepij u tyj krölowej i myj te gary po Angolach, a myslenie zostaw innym. Odpowiedz Link Zgłoś
builderfrombendziniu Re: Trzim sie 18.03.06, 18:26 herman28 napisał: > BBBBbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhaha.Buildi dej se pokoj z tym > > mysleniem. Wiesz ze to nie jest twoja dobra strona. Siec lepij u tyj krölowej i > > myj te gary po Angolach, a myslenie zostaw innym. Prosze odczepis sie od naszego prezesa Buildera!!!!!!!!!!!!!!!! On niema potrzeby zmywac angielskich garnkow. Jako Konsul GeneralnyChopokow z Zaglembia jest czesto przez krolowa zapraszany na "szegolne audiencje". Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Trzim sie 18.03.06, 21:24 herman28 napisał: > BBBBbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhaha.Buildi dej se pokoj z tym > > mysleniem. Wiesz ze to nie jest twoja dobra strona. Siec lepij u tyj krölowej i > > myj te gary po Angolach, a myslenie zostaw innym. starasz sie byc` dowcipny=to staraj sie dalej frayeze!, Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: Trzim sie 19.03.06, 10:55 builder napisał: > starasz sie byc` dowcipny=to staraj sie dalej frayeze!, Ja nie jestem dowcipny buildi, a starać co najwyżej to ja sie moge np. iść do seminarium. Ja po prostu pragnę ci uświadomic ze jesteś zwykłym chłopkiem co to za robotą wyfrunął ze swojego pięknego kraju. Kraju z perspektywami rządzonego przez fachowców, którzy mają w d.....i takich ty. Nie raz pisałeś o tzw. szlesierach, ze liżą d....ę Niemcom mimo że są u siebie. Powiedz co ty robisz u angoli?. W który tyłek są skierowane twoje całusy?. Może powiesz nam zaraz że cię potrzebowali to przyjechałeś? Hhhhhhheeeeeehhhhehhheee. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Trzim sie 19.03.06, 16:45 herman28 napisał: > builder napisał: > > > starasz sie byc` dowcipny=to staraj sie dalej frayeze!, > > Ja nie jestem dowcipny buildi, a starać co najwyżej to ja sie moge np. iść do > seminarium. Ja po prostu pragnę ci uświadomic ze jesteś zwykłym chłopkiem co to > > za robotą wyfrunął ze swojego pięknego kraju. Kraju z perspektywami rządzonego > przez fachowców, którzy mają w d.....i takich ty. Nie raz pisałeś o tzw. > szlesierach, ze liżą d....ę Niemcom mimo że są u siebie. Powiedz co ty robisz u > > angoli?. W który tyłek są skierowane twoje całusy?. Może powiesz nam zaraz że > cię potrzebowali to przyjechałeś? Hhhhhhheeeeeehhhhehhheee. ro`z`nica miedzy mna a toba jest ogromna i nic nie bede ci juz` udowadnial!, by, by... J am at the end of my tether, the builder, Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: Trzim sie 19.03.06, 18:25 Tak też myślałem HHHeeeeehhe. Dzięki za wyczerpującą odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś