Dodaj do ulubionych

Kto jest dla was wzorem?

03.04.06, 19:56
Cirano, Ballest, Will2, Oppelner_os, i inni tego typu mam dla was pytanie.
Ponieważ negujecie moje wzorce (Doboszyński, Korfanty, Dmowski,Pius V)
odrzucacie je, śmiejecie się z nich. TO KTO JEST DLA WAS WZOREM? NIE PISZCIE
ZE NIKT, BO WIEDZE ZDOBYWA SIE POPRZEZ NAUCZYCIELI.
Obserwuj wątek
    • ballest Re: Kto jest dla was wzorem? 03.04.06, 20:02
      Ballestremowie sa dla mnie wzorem!
      • korfantydrugi Re: Kto jest dla was wzorem? 03.04.06, 20:04
        Czego oni takiego dokonali?
        • korfantydrugi Re: Kto jest dla was wzorem? 03.04.06, 20:28
          korfantydrugi napisał:

> Czego oni takiego dokonali?

Ja wiem co oni dokonali np. Franciszek Ballestrem wypowiedzial slynne zdanie
          „...Polaków górnośląskich należy bić po pysku...”. Chyba juz nic wiecej nie
          musze tlumaczyc!!!!!!!!
      • stix Trzeba przyjrzeć się ich przeszłości. 03.04.06, 20:28
        I trzeba obalić pewne mity.
        • Gość: Ujek Kalfas Re: Trzeba przyjrzeć się ich przeszłości. IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.06, 21:00
          Moj wzorzec lezy w Sevres,a moja dewiza jest zlotowka !!
          Pyrsk !
          Ujek Kalfas
          • korfantydrugi Re: Trzeba przyjrzeć się ich przeszłości. 03.04.06, 21:03
            Gość portalu: Ujek Kalfas napisał(a):

> Moj wzorzec lezy w Sevres,a moja dewiza jest zlotowka !!
            > Pyrsk !
            > Ujek Kalfas

Rozumiem i dziękuje. Proszę o następnych.
          • Gość: Wolodia Iljicz Re: Trzeba przyjrzeć się ich przeszłości. IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.06, 21:03
            A moim nauczycielem byla Partia, a wzorcem Zwiazek Radziecki. Uniwersytetami
            wiezienia sanacji !
            Proletariusze wszystkich krajow laczcie siw !!!
            Cala wladza w rece Rad !!!!!!
            Wolodia Iljicz
            • korfantydrugi Re: Trzeba przyjrzeć się ich przeszłości. 03.04.06, 21:08
              Za siedzenie w wiezieniu podczas sanacji wcale w ZSRR nie było bonusów wręcz na
              odwrót. Pozdrowienia dla "człowieka radzieckiego"
              • Gość: Wolodia Iljicz Re: Trzeba przyjrzeć się ich przeszłości. IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.06, 21:17
                spasiba,spasiba!!!
    • cirano Re: Kto jest dla was wzorem? 03.04.06, 21:21
      Szczeze, nie mam konkretnego wzorca. Troche zahacze o jednego, drugiego, chwytam
      co trafie a jest wg. mnie dobre. Z jednym zgadzam sie calkiem, z innym tylko
      czesciowo, trzeciemu kopnalbym chetnie w dupe, ale o dziwo jego podziwiaja,
      tego nie potrafie zrozumiec i najchetniej skopalbym ich wszystkich.
      Takie jest zycie
      • ballest Re: Kto jest dla was wzorem? 03.04.06, 22:19
        Jeszcze raz, to co napisales, napisaly Bowiny Raciborskie w 1891 roku.
        To co napisaly zdementowal Franz Ballestrem, bo powiedzial.
        "Wielkopolskich agitatorow na Gornym Slasku musi sie bic po pysku"

Przeciez to on staral sie, ze na Slasku uczono w szkolach jezyka polskiego.
        To co pisze w wikipedii, nie zgadza sie z prawda.
        • korfantydrugi Re: Kto jest dla was wzorem? 03.04.06, 22:23
          ballest napisał:

> Jeszcze raz, to co napisales, napisaly Bowiny Raciborskie w 1891 roku.
          > To co napisaly zdementowal Franz Ballestrem, bo powiedzial.
          > "Wielkopolskich agitatorow na Gornym Slasku musi sie bic po pysku"
          >
          > Przeciez to on staral sie, ze na Slasku uczono w szkolach jezyka polskiego.
          > To co pisze w wikipedii, nie zgadza sie z prawda.
          >
          Rozumiem i sprawdze to.
          • willi2 Terrance i Philip z South parku !!!! 03.04.06, 23:37

• willi2 Re: Kto jest dla was wzorem? 03.04.06, 23:29
        Pan Kracy !
    • builder Re: Kto jest dla was wzorem? 04.04.06, 00:21
      korfantydrugi napisał:

> Cirano, Ballest, Will2, Oppelner_os, i inni tego typu mam dla was pytanie.
      > Ponieważ negujecie moje wzorce (Doboszyński, Korfanty, Dmowski,Pius V)
      > odrzucacie je, śmiejecie się z nich. TO KTO JEST DLA WAS WZOREM? NIE PISZCIE
      > ZE NIKT, BO WIEDZE ZDOBYWA SIE POPRZEZ NAUCZYCIELI.

dlou mie jes wzorem willi2 /nacjonalista i pacyfista/ i jego ujek cou to
      tye "gti" ciagle skladou i poczciwy dede99=mou fajny nick /aly we gowie pusto/,
      ;),

• ballest Re: Kto jest dla was wzorem? 04.04.06, 06:54
        Builder, Ty nawet nie mosz 1/10 tego w gowie co Dede!
        • builder Re: Kto jest dla was wzorem? 04.04.06, 20:04
          ballest napisał:

> Builder, Ty nawet nie mosz 1/10 tego w gowie co Dede!

mosz recht ballest,
          niy chcoiul bym miec` nawet 1/1000000000,

• pit-zeolit Hermann Goring 04.04.06, 09:47
      Koneser sztuki, świetny pilot i myśliwy. Światowiec w całej pełni, pijał wódkę
      i polował z prezydentem Mościckim. Szedł w kondukcie żałobnym na Wawel podczas
      pogrzebu marszałka Pilsudskiego. Po prostu wielki przyjaciel Polski.
      • Gość: bravo Re: Hermann Goring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:48
        Trafiłeś w sedno:) Bardzo mnie śmieszy jak niektórzy komentatorzy polityczni
        mawiają: ten a ten, to wielki przyjaciel Polski. Co to znaczy? Ano nic nie
        znaczy, czyli bełkot intelektualistów.
      • herman28 Re: Hermann Goring 04.04.06, 11:03
        Pit masz 100% racje. To wielki człowiek i wspaniały przyjaciel goroli. Wiele
        zresztą miał z polakami wspólnego. Kochoł gorzała, uwielbioł pojeść za friko no
        i żałobnik z niego jak by całe życie mieszkoł w polsce.
        • Gość: Pit Re: Hermann Goring IP: 150.254.85.* 04.04.06, 11:15
          herman28 napisał:

> Pit masz 100% racje. To wielki człowiek i wspaniały przyjaciel goroli. Wiele
          > zresztą miał z polakami wspólnego. Kochoł gorzała, uwielbioł pojeść za friko
          no
          >
          > i żałobnik z niego jak by całe życie mieszkoł w polsce.

No i honorny był, w Norymberdze to se nie doł w kasze dmuchać. Niestety ci
          anglosascy podżegacze wojenni do spólki z sowietami dokonali na tym
          renesansowym człowieku, niesłychanej zbrodni sądowej.
          • Gość: Wasz Marjanek Re: Kto jest dla was wzorem IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.06, 21:12
            Hermann bol fajny chop - ale do mie wzorym bol zawsze DONALD DUCK - a konkretnie
            od Donalda ujek Dagobert. Jo tysz chciol zawsze siedziec na miechach z
            dolarami, i bez colki dziyn je liczyc.
            Na razie siedza na ryczce i licza lata do pynzyji. Ale njytraca nadzieji !
            Pyrsk !
            Wasz Marjanek
      • oppelner_os Re: Hermann Goring 04.04.06, 22:28
        Widze, ze poczucie humoru od kilku dni cie nie opuszcza:)
        To dobrze, przynajmniej jest jakas rozrywka na forum.

Pyrsk:)
    • rico-chorzow Re: Kto jest dla was wzorem? 04.04.06, 21:24
      korfantydrugi napisał:

> Cirano, Ballest, Will2, Oppelner_os, i inni tego typu mam dla was pytanie.
      > Ponieważ negujecie moje wzorce (Doboszyński, Korfanty, Dmowski,Pius V)
      > odrzucacie je, śmiejecie się z nich. TO KTO JEST DLA WAS WZOREM? NIE PISZCIE
      > ZE NIKT, BO WIEDZE ZDOBYWA SIE POPRZEZ NAUCZYCIELI.

Pius-inkwizytaor
      Korfanty-kłamca
      Dmowski-pedał
      Doboszyński-antysemita
      • Gość: BomberHarris Re: Kto jest dla was wzorem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 21:38
        W 1892 roku, podczas pobytu we Francji, Romana Dmowskiego ogarnęła „obstrukcja
        umysłowa”. W liście do Żeromskiego twierdził, że jej powodem jest przymusowa
        asceza seksualna: „kobiety bowiem tu w Paryżu okropnie są drogie”. Po powrocie
        do kraju owe niedogodności najwyraźniej zostały usunięte, bo 29-letni wówczas
        absolwent nauk przyrodniczych przystąpił do zdecydowanej akcji politycznej, w
        wyniku której doszło do powstania Ligi Narodowej – pierwszej polskiej
        organizacji nacjonalistycznej.
        www.ozon.pl/tygodnikozon_2_15_875_2005_32_1.html
        Może Dmowski był tajnym pedałem ?

Dla mnie wzorem jest sir Arthur "Bomber" Harris,który pokazał mocodawcom
        Rica,Slezana i Arnolda7,że trzeba płacić za zbrodnie.Dodam,że mocodawcy Rica i
        jego kameradów byli patologicznymi antysemitami podobnie jak przedstawiciele
        tzw."Narodu Śląskiego".
        • korfantydrugi Re: Kto jest dla was wzorem? 04.04.06, 21:53
          Ozon to takie wiarygodne żródło wiedzy że mógłbym go porównać ze Josephem
          Goebbelsem.
        • slezan Re: Kto jest dla was wzorem? 09.04.06, 02:33
          A tego ci...la powyżej z jakiego zakładu wypuścili?
      • Gość: Pit Bohaterskie kałmuckie punishery z Krasnoj Armii. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.06, 22:46
        rico-chorzow napisał:

Pius-inkwizytaor
        > Korfanty-kłamca
        > Dmowski-pedał
        > Doboszyński-antysemita

Znowu pan za dużo pije Rico, jeb...ą sie panu fakty. Zamiast chlać niech pan
        zbiero bejmy na wyprawę śladami opów z nadkaspijskich stepów.

Parsk !!!
        >
    • Gość: OBERSCHLESIER Re: Kto jest dla was wzorem? IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.06, 14:06
      no, tylko nie korfanty, to byl sprzedawczyk majacy sklonosci do malych chlopcow.
      idolem wspolczesnego polaka powinna byc osoba zawierajaca cechy - malysza, JP2,
      rydzyka i tego malego "hitlerka" kaczynskiego.
      czyli maly nacjonalno-religijny-fanatyczny goral.
      z pewnoscia sie taki narodzi z dziewicy panny - amen.
      • Gość: harc mistrz Re: Kto jest dla was wzorem? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:24
        Dla mnie, w kontekście politycznym nin. wątku, POSTACIĄ-WZOREM DO NAŚLADOWANIA
        jest św.pamięci major Henryk Dobrzański, legendarny "Hubal" - pierwszy partyzant
        II Wojny Światowej, oficer Wojska Polskiego który nie złożył nigdy przed
        Niemcami broni i walczył bohatersko do końca, tworząc z kawaleryjsko-polską
        fantazją tzw. "Wydzielony Oddział Specjalny WP".
        Podobało mi się, jak przysłanemu z Warszawy kurierowi, który przywiózł do
        odzdziału partyzanckiego "hubalczyków" rozkaz zaprzestania walki z Niemacami,
        odparł krótko:
        - Proszę przekazać, że żadnego gen."Doliwy" nie znam, a jego rozkazy mam w...
        dupie!!!
        Tak, to był W Z Ó R prawdziwego patrioty, człowieka czynu o mężnym sercu,
        takiego Polaka, który przed wrogiem ojczyzny "nie pęka" i nie "trzaska
        obcasami". Jak to dzisiaj na ogół dzieje się czasami...
        Dlatego w kwietniu 1940 r. (znamienna data), po zabiciu GO w zasadzce, Niemcy
        tak GO tajnie pochowali, że nawet do dzisiaj śladu jego grobu nie ma(!).
        Może by tak "puścili trochę farby" w tym temacie - jak to np. Rosjanie zrobili?
        Biała plama do teraz... IPN-ie.
        (HKP)
        ...
        CZUWAJ, św.p. MAJORZE "HUBALU"!!!
        ...TAM W GÓRZE Z ŻOŁNIERZAMI -
        Z TWOJEGO WYDZIELONEGO ODDZIAŁU!!!
        • Gość: Ujek Kalfas Re: Kto jest dla was wzorem? IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.06, 15:39
          Jo widza, co postac partyzanta to bardzo wielki wzor do Polokow.
          Bo pasuje to do ich myntalnosci. Zza winkla robic kszywda innym, i sie do tego
          njy prziznowac.
          Znolech takigo, kery bol dumny, co wciepywol granaty do pociongow, kerym
          jechali ranni (Niemcy, a moze i njy).
          A potym go i tak zawarli, bo bol we falszywyj partyzantce (tak zdecydowali
          umacniacze wladzy ludowyj).
          Ale do smierci, chop tyn sie njy zmiyniol.
          Przi njydzeili
          Ujek Kalfas
          • sss9 Re: kataryniarska ciekawostka... 09.04.06, 16:00
            Gość portalu: Ujek Kalfas napisał(a):

> Jo widza, co postac partyzanta to bardzo wielki wzor do Polokow.
            > Bo pasuje to do ich myntalnosci. Zza winkla robic kszywda innym, i sie do tego
            > njy prziznowac.
            > Znolech takigo, kery bol dumny, co wciepywol granaty do pociongow, kerym
            > jechali ranni (Niemcy, a moze i njy).
            > A potym go i tak zawarli, bo bol we falszywyj partyzantce (tak zdecydowali
            > umacniacze wladzy ludowyj).

a tu ciut inaczej, korbka wolniej się kręciła:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=28778934&a=29017862
            > Ale do smierci, chop tyn sie njy zmiyniol.
            > Przi njydzeili
            > Ujek Kalfas
          • Gość: gość z zaświatów dla was wzór to wrzucanie granatów do piwnic IP: *.chello.pl 09.04.06, 17:52
            w których ukrywała się ludnośc cywilna podczas Powstania Warszawskiego. to było prawdziwe bohaterstwo
            • slezan Re: dla was wzór to wrzucanie granatów do piwnic 09.04.06, 17:57
              Znowu histeryzujesz? To Twoje emocjonalne rozchwianie jest godne pożałowania:-).
              • Gość: gość z aswiatów czy odpowiadanie na posty to histeria? IP: *.chello.pl 09.04.06, 18:02
                wam wolno pleść, co się wam podoba i uważać,że wszyscy naokoło to nacjonaliści ,zboczeńcy, a Wehrmacht i SS to były organizacje charytatywne? a jeżeli chodzi o twoje pożałowanie, wsadź je sobie w dupę.albo arnoldowi- bedzie ciekawiej!
                • slezan Re: czy odpowiadanie na posty to histeria? 09.04.06, 18:06
                  Jeżeli koniecznie chcesz coś wsadzić w dupę Arnoldowi, to zwróć się do niego
                  osobiście. Biorąc jednak pod uwagę Twą skłonność do histerii i nadwrażliwosc na
                  swoim punkcie przypuszczam, że jesteś predysponowany do odegrania w tym związku
                  roli biernej:-).
                  • Gość: gość z zaświatów podziwiam twoję wiedzę na temat technik homoseksua IP: *.chello.pl 09.04.06, 18:19
                    nie odpowiedziałes jednak na merytoryczną treśc mojej wypowiedzi , w ktorej polemizowałem z osobnikiem pod nazwą ujek kalfas
                    • slezan My heterycy coś już o Was wiemy:-) 09.04.06, 18:30
                      Kampania przeciw Homofobii dba o upowszechnienie odpowiednich informacji.
                      A treść Twojej wypowiedzi była równie żałosna jak treść wypowiedzi owego ujka.
                      • Gość: gość z zaświatów od razu widać,że ujek nie jest członkiem IP: *.chello.pl 09.04.06, 18:40
                        Narodu Wybranego....
                        • slezan Re: od razu widać,że ujek nie jest członkiem 09.04.06, 18:41
                          Jemu też zaglądałeś w spodnie? Nieładnie, nieładnie.
                          • Gość: gość z zaświatów jedyny naród wybrany IP: *.chello.pl 09.04.06, 19:34
                            skupia się w RAś, a jego członkom chyba nawet pedały w spodnie nie zaglądają...
                            • slezan Re: jedyny naród wybrany 09.04.06, 19:36
                              Jak każdy zboczeniec przypisujesz swoje dewiacje innym, mój Ty mesjanisto od
                              wsadzania w d...pę:-).
                              • korfantydrugi Re: jedyny naród wybrany 10.04.06, 21:37
                                gość z zaświatów posluchaj slezan to chyba ofiara pederastów tak mi się coś
                                wydaje z jego postów. Więc nie pisz mu nic wiecej życie i tak go już doświaczyło
                                a zarazem naznaczyło.
                                • willi2 tu jest masa wzorow ! 10.04.06, 21:41
                                  www.matematyka.prx.pl/strona/trygonometria/trygonometria.htm
                                  • korfantydrugi Re: tu jest masa wzorow ! 10.04.06, 21:45
                                    Co willi2 chcesz abym wyliczył dzieki tym wzorom zniszczenia dokonane przez
                                    tchórzliwych niemckich oprawców na polakach.
                                    • willi2 Re: tu jest masa wzorow ! 10.04.06, 21:47
                                      wilicz i oddaj Slonsku ile polska zagrabila i okradla nas !!!!!
                                    • Gość: gość z zaświatów cieszę się,że uważasz slezana za IP: 87.207.14.* 10.04.06, 21:50
                                      prawdziwego mężczyznę...zastanów się jednak, skąd tak dobrze zna techniki homoseksualne?!a poza tym , jeśli coś piszesz, to najpierw się zastanów, bo wychodzisz na durnia
                                      • willi2 Re: cieszę się,że uważasz slezana za 10.04.06, 21:51
                                        wychodzi na to ze Slezan jak i Buildi tez lubiom "sie pokrecic "
                                        i nawet wiedza jakie zainteresowania mam :)
                                        • Gość: gość z zaświatów uważaj , willi, przypomnij sobie IP: 87.207.14.* 10.04.06, 22:53
                                          kogo miał w łóżku Roehm podzas Nocy Długich Noży...żeby cię w coś nie wciągnęli...
                                          • oppelner_os Bedzie gorzej jak ciebie na kogos wciagna, he he 10.04.06, 23:00
                                • slezan Re: jedyny naród wybrany 10.04.06, 21:48
                                  Nie wierzę, że gość z zaświatów został tak ciężko doświadczony. To podłe
                                  pomówienia.
                                  • korfantydrugi Re: jedyny naród wybrany 10.04.06, 22:18
                                    to chodziło o ciebie slaezan. ale ja jak zwykle dziele prace i silesiane i
                                    rozmawianie przez kom wobec czego uciekł mi sens zdania...
                                    • slezan Re: jedyny naród wybrany 10.04.06, 22:22
                                      Taki prawdziwy Polak, a jasnego zdania w swoim ojczystym języku nie potrafi
                                      sklecić. Oj towarzyszu, to gorsze niż paść ofiarą pederastów. Serdecznie
                                      współczuję:-).
                                      • korfantydrugi Re: jedyny naród wybrany 10.04.06, 22:25
                                        zdania sa w tej kwesti podzielone. dla mnie gorsze jest spapranie zdania niż
                                        dawanie du.py kolegom. ale skoro twierdzisz że jest inaczej...
                                        • slezan Re: jedyny naród wybrany 10.04.06, 22:27
                                          No i widzę, że masz kolegów pederastów. Tylko pogratulować:-).
                                          • oppelner_os Re: jedyny naród wybrany 10.04.06, 22:30
                                            :))))))))buhahaha
                                • oppelner_os Re: jedyny naród wybrany 10.04.06, 21:52
                                  Podaj jakis link, he he:))))))
        • klobuczanin Re: Major "Hubal" wkrótce możemy poznać miejsce 09.04.06, 17:01
          jego ostatniego spoczynku! Mam nadzieje , że to będzie właśnie jego grób bo
          niedługo ruszają poszukiwania i będa one prowadzone na terenie naszego powiatu
          kłobuckiego .Jednak do tej pory najlepiej aby nasza Ziemia Częstochowska
          znalazła sie gdzie jej miejsce razem z Kielcami w jednym prawdziwym
          historycznym , etnicznym i kulturowym regionie Małopolski północno-zachodniej
          gdzie dzielnie walczył i poległ nasz bohater narodowy major Henryk Dobrzyński!
        • Gość: Werwolf Re: Graf Strachwitz-ein Oberschlesier IP: *.t.pppool.de 10.04.06, 10:39
          www.lexikon-der-wehrmacht.de/Personenregister/S/Strachwitz.htm
          Wzór Bochaterskiego Górnoslazaka wywodzacego sie ze prastarej Schlachty
          Slazkiej walczyl przeciwko Polskim Bojówkarzom na Oberschlesien!!Bochaterską
          walke w Freikorps "von Hülsen" i "Schweidnitz"

• placidus Re: Graf Strachwitz-ein Oberschlesier 10.04.06, 21:17
            Na główne zapytanie Korfantego odpowiadam nie ze względów ideologicznych ale
            ze względu na pragmatyzm tej postaci - założyciel Torunia. Facet z " niczego "
            zrobił strukturę. Fakt - działała przez stulecia przeciw Polakom , ale Korfanty
            nie ograniczał tematu wzorca . Zostawiam tą postać dociekliwym do poszukania.
            Może warto by znalzała się podobna i w tym kraju bo potrzeba osoby , która z
            niczego zrobi coś.
          • Gość: gość z zaświatów slezan twierdzi,że był on pederastą IP: 87.207.14.* 10.04.06, 21:52
            sądzę,że ty WEhrwolf wiele wiesz na ten temat...
            • oppelner_os Re: slezan twierdzi,że był on pederastą 10.04.06, 22:45
              Znasz go Milik, ze pytasz?
              • Gość: gość z zaświatów kto, kogo i o co pyta... IP: 87.207.14.* 10.04.06, 22:51
                a mówią,że bryna nie wyżera mózgu...
                • oppelner_os Ty wiesz Milik 10.04.06, 22:56
                  Nie wierz, w to co mowia ludzie. Na drugi raz uwaza z ta bryna, he he

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka