Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piekny cz.54

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 19:48
Olsztynie, ty domie szlachetny
Wywieś chorągiew swą
Każ jej na wietrze wiać
Olsztyn musi wiecznie trwać

Miło mi zrobić 5400 wpis i miło mi przywitać wszystkich bywalców , sympatyków
i zwolenników oraz kochających inaczej Olsztyn Piekny, wszyskich mi miło
przywitać :)
niech się dalej nam wiedzie :)
Obserwuj wątek
    • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 03.03.04, 20:20
      CZesc 54 to juz ponad 60.000 postwo, jeden ogolnoforumowy zlot, tysiace
      drobnych spotkan, wiele poruszonych tematow i duuuuuzo milych chwil:)

Jak milo:)))
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.54 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 20:53
        witaj mika - jak widzisz Olsztyn jedzie do przodu i mimo, że jesteś daleko Ty w
        tym samym pociągu siedzisz , jaki też świat piękny.
        A nie mówiłam ! - do bpkw, że będzie odśnieżał, a on , nie, nie i widzi sam jak
        jest bielutko.
        Alloess, zaskoczyłas mnie , że już masz bilety, energiczna jesteś, teraz
        namawiajmy razem. Nawet nie mówcie , że nie możecie - to jest piątek i
        powiedżcie sobie damy rady.
        Lustro - ponoś piwo przy szantach dopiero ma smak. Spacerujesz i spacerujesz po
        tym Olsztynie, już wszystkie ścieżki są wydeptane, powinni dla ciebie asfalt
        położyć :)
        sud - jak zwykle piękne zdjęcia, mnie się podobają nieba, ale nie zauważyła
        gwieżzzdzistego nieba, nasze gwiazdki swiecą dla wszystkich
        www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=161
        i zmieniłeś zdjęcie panoramiczne , jest to ładna odmiana
        • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 03.03.04, 21:02
          Ech, żurawli, ech kormorany.
          Jaki Olsztyn jest piękny.
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.54 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 21:08
            Mam nadzieję , ze piękność Olsztyna nie jest słodka, bo inaczej możemy
            go...zjeść :)
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.54 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 21:10
              Andulko , zapomniałam sie odnieść do Twojego postu - jeśli tak długo pracujesz
              to moze zajrzysz ?
            • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.54 03.03.04, 21:14
              Rita. Ty naprawde wykrakalas te pogode. Co gorsza moj samochod wracajacy z W-wy
              nawalil miedzy Waplewem a Olsztynkiem. Przed chwilka wlasnie wrocilem a auto
              jest juz pod firma.
              Rita. Wczoraj wieczorem wrzucilem na forum pytanie do naszej najukochanszej
              Redakcji o najdluzszy watek w skali kraju. Redakcyjne spiochy jeszcze nie
              dotarly do pytania, albo podobnie jak mi, nie chce im sie szukac odpowiedzi na
              to pytanie.
              • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 03.03.04, 21:24
                U mnie dzis ladna pogoda przez wiekszosc dnia. Teraz pada lekki snieg. Strach
                wlaczyc TV bo wszedzie pokazuja zaspy:)
                Probowalem ogladac mecz, ale mi szybko zbrzydlo. Moze za rok?
                U mnie wirusy w dziesiatkach, czas zajac sie zabezpieczeniami.
                Wirtualna Polska bakrutuje wiec jak ktos ma tam poczte to czas pomyslec o
                alternatywie. Do Olsztyna na razie mi nie spieszno. Ciagnie w inne miejscie:)
                I na razie koniec wpisow:)
            • narozny Re: Olsztyn jest piekny cz.54 03.03.04, 21:22
              Motylek super, cała rodzina zarządała podwójnej dawki i popłakali się ze
              śmiechu.
              Dla wszytskich forumowiczów, którzy by chcieli przyjść na koncert.
              Piątek 19 marca Tawerna U Rudego Nad Jez, Krzywym start 20.00
              Kolejność
              Shantaż,
              Mietek Folk,
              Wodny Patrol,
              Bracia Soprano,
              The Kuśka Brothers.
              Gramy dla Wojtusia. Bilet-cegiełka 20 zł juz do kupienia u Rudego.
              Następnego dnia ten sam skład+Zejman i Garkumpel w Warszawie w Gnieździe
              Piratów, wstęp 9,90. Pozdrowienia i do zoabaczenia.
              Więcej o akcji ratowania Wojtka www.zapiecek.art.pl/ Pozdrowienia
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.54 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 21:31
                tak narożny - ja też się popłakałam ze śmiechu - nie otrzymałam odpowiedzi czy
                znasz Trzeci Pokład ?
                being- nie strasz - mówili, że portalowi nic nie będzie , zmieni tylko
                właściciela by uniknąć płacenia podatków
                bpkw- przyznasz mi rację z tym śniegiem i nie wiem w jaki sposób cię
                zaangażować w sznty i Tereskę - naprawdę warto, nawet ona się świetnie wybawi,
                ale decyzja należy do ciebie
                • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.54 03.03.04, 21:38
                  Rita. Nas nie trzeba zbytnio namawiac na szantowy koncert. Moja wspolniczka i
                  ja lubimy te muzyke. Postaramy sie byc, ale dzis nie moge powiedziec, ze na
                  100%.
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.54 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 21:50
                    Wiesz, ze musicie się postarać, to prestiżowa impreza Olsztyna Pięknego i
                    możemy objąć patronat nad nią i zrobić co tylko w naszej .......mocy :)
                    • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.54 03.03.04, 22:11
                      Wystrzegam sie zawsze tak gornolotnych okreslen jak patronat. To pojecie bylo i
                      jest czesto wykorzystywane do paskudnych celow. Jak juz wspominalem nie wiem
                      czy bedziemy na imprezie. Z pewnoscia wykupimy jednak zaproszenia.
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 03.03.04, 22:23
      Wróciłam z roboty. Ale nie pogadam bo muszę coś do jedzenia uwarzyc na jutro...
      Jak wygląda zaśniezony Olsztyn nocą??
      • w_v_w Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 06:48
        ... co mi tam, nie lubicie Wawerki,
        ale ja i tak postanowilam Was serdecznie
        pozdrowic, tak ekumenicznie...no i Piekny Olsztyn...
        :)
        wawerka
        -
        napar z koperku wyszedł...
      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 06:56
        Witam z rana!
        Olsztyn bialy.

-4, sniegu od wczoraj nie przybylo,
        ale moze dzis dopadac.
        Trzeba pomyslec o kuligu w niedziele,
        tylko czy snieg dotrwa?

Bpkw- pospiesz sie z decyzja,
        ilosc miejsc na szanty ograniczona
        oso, giga, sola....idziecie?

Milego dnia!
        :-)
        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 07:01
          Kto kogo nie lubi???
          Wawerka- to jest forum.
          Kazdy moze miec swoje zdanie,
          i je wypowiedziec...
          Dobrze ze swoje zdanie masz,
          a ze nie jest ono moze zgodne ze zdaniem innych
          to ich problem.
          Pozwolisz ze ja tez bede mial swoje...
          jak kazdy.
          Demokracja.
          Pozdrowka z Olsztyna!
          • w_v_w Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 07:11
            zbyszek07 napisał:

> Kto kogo nie lubi???
            > Wawerka- to jest forum.
            > Kazdy moze miec swoje zdanie,
            > i je wypowiedziec...
            > Dobrze ze swoje zdanie masz,
            > a ze nie jest ono moze zgodne ze zdaniem innych
            > to ich problem.
            > Pozwolisz ze ja tez bede mial swoje...
            > jak kazdy.
            > Demokracja.
            > Pozdrowka z Olsztyna!
            > :-)

...Demokracja, a cóz to jest demokracja...
            Demokratycznie skazano na śmierć Chrystusa, Sokratesa na wypicie trucizny,
            wybrano Hitlera, Mussoliniego a nawet Stalina a potem ich społecznie,
            demokratycznie wspierano. Demokratycznie wybrano wreszcie postkomunistów z SLD
            których dziesięć lat wcześniej demokratycznie obalono.

Zbyszku, potraktuj moj post z duuuuuuuuuuużym dystansem:)
            Wawerka
            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 07:15
              Jak pisalem
              kazdy ma swoje zdanie...
              a spleczenstwo jako calosc tez sie czasem myli lub jest manipulowane.
              • w_v_w Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 07:22
                "Kiedy pierwszy raz wnidę w jakie zgromadzenie
                By poznać ludzi zważam pierwsze ich spojrzenie
                Rozsądni spojrzą najprzód na mą nogę prawą
                Głupi naprzód na lewą którą mam kulawą"
                /A. Mickiewicz/

pozdrowionka zmykam:)
                Wawerka;)
                • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 08:29
                  Cześć, Olsztyn jest piekny biały i sypie się coś z góry.
                  Zimne to, małe i mokre gwiazdki, kto zgadnie co to ;O)
                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 08:52
                    A moze to wiosna?
                    :-p
                    • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 09:58
                      grrrrrrrrrr...
                      taka mnie nagła naszła potrzeba warknięcia...
                      Niech te zaspy się skończą!
                      I w ogóle!
    • ainer1 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 14:36
      czy w tym pieknym Olsztynie mzoecie polzecic miejsce na wesele na ok 80 osob z
      mozliwoscia spania niedaleko?

Renia
      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 14:48
        Zajzyj www.orbis.pl
        poszukaj Novotel Olsztyn
        jest i jezioro obok i klimatyzowana sala,
        i pokoje...
        Mozna wyjsc w reczniku prosto do jeziora...
        • lecart Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 15:25
          zbyszek07 napisał:

> Zajzyj www.orbis.pl
          > poszukaj Novotel Olsztyn
          > jest i jezioro obok i klimatyzowana sala,
          > i pokoje...
          > Mozna wyjsc w reczniku prosto do jeziora...
          > :-)

Niekoniecznie w reczniku - mozna i bez :)
          • alloess Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 18:10
            Aż zimno mi się zrobiło, jak Was usłyszałam.
            Ale kapiele zimą podobno hartują, więc czemu by nie.
            Ja jednak zimą preferuję goracą kapiel w wannie, lecz nie będę Was zniechęcać.
            • Gość: giga Re: Olsztyn jest piekny cz.54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 21:13
              Olsztyn piękny, lecz mroźny:)
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.54 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 22:23
                Witam wieczornie Olsztyn - wiem macie zimno, ale u nas zapowiadają -7 , więc
                łączę sie z wami w mroznie. Nie wiem co wam dziś napisać, ale skromnie powiem,
                milo jest sie spotkać razem, a każdy wpisany nik jest mily dla oka.
                Problemów nie mamy, trochę luzu się przyda w oczekiwaniu na wiosnę.
                Do szant jeszcze daleko, może w ten weekend pomału zaczniecie się wprawiać.
                Miłego weekendu dla tych co przez ten czas bedą odpoczywać brzuchem do góry;)
                • Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny cz.54 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 22:58
                  W Olsztynie piekna zima, aby do wiosny.
                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 23:05
                    Ja dzis mam wieczor z TV. Kumpel z pokoju pojechal z gory wiec mam spokoj (jest
                    astmatykiem wiec czasami jest ciezko:))) )
                    Kupilem 2 nowe rybki. Tym razem Molinezje. Moze cos jeszcze dokupie.
                    U mnie jak sniegu nie bylo tak nie ma. Ale do wiosny jeszcze daleko.
                    • koobra Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 23:09
                      dawno mnie nie było nie wiedziałem ,że masz zapędy akwarystyczne ,ja tenn etap
                      rybek mam za sobą :) obecnie hoduję papuzie ,będziesz w olsztynie to dam Ci
                      parkę na dobry początek
                      • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 23:16
                        Teraz piszesz z dommku czy jakies kafejki?
                        O Waszych rybkach cos slyszalem. Ja z nadmiaru nauki musialem cos sobie
                        poszukac do roboty. Dzis nawet zrobilem pudla na lampke. Wiercilem, nitowalem,
                        kleilem. I dziala:) Ale pewnie zarowka przepali sklejke i bedzie po zabawie.
                        Chyba, ze ktos ma azbest na sprzedaz:)
                        • koobra Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 23:19
                          z domku po 4 miesiącach telekomuna łaskawie przydzieliła mi telefon i mam
                          kontakt ze światem :))))))
                          • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 23:24
                            Ty to masz szczescie:)))
                            A gdzie druga polowka? Jak sie damska czesc forum dowie to sie ucieszy
                            z "dawnej " forumowiczki.
                            • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 23:28
                              being28 napisał:

> A gdzie druga polowka? Jak sie damska czesc forum dowie to sie ucieszy
                              > z "dawnej " forumowiczki.

Meska czesc nie pozostanie w tyle.
                            • koobra Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 23:29
                              Angela w pracy ,pewnie niedługo się pojawi ,dzisiaj net odpaliłem coś czuję ,że
                              nocka nie moja ,chyba że mnie Angela wygoni :)))))))
                              • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 23:32
                                Ja wczoraj siedzialem do 2.00, dzis musze odpoczac. Niedlugo bede szedl spac,
                                ale milo, ze macie komputerek w sieci i sie czasami odezwiecie.
                                • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 23:40
                                  Rowniez bardzo sie ciesze z Waszego powrotu. Brakowalo Was bardzo.
                                  Forum odzyje !!!.
                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.54 04.03.04, 23:56
                                    Witam wszystkich baaardzo mocno,to co do dzieła,trzeba rozkręcic Was
                                    troszeczke:)))
                                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 07:07
                                      Witam o poranku.
                                      W nocy bylo -12, teraz tylko -9
                                      Wszystko oszronione, slonce swieci, szron sie skrzy...
                                      pieknie jest.
                                      Jestem po porannym spacerze,
                                      Mroz trzeszczy sniegiem pod stopami.
                                      Jest bialo i zimno.
                                      Moze jednak kulig?

Angela- dlugo jeszcze wczoraj siedzialas w eNce?
                                      • koobra Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 07:14
                                        to fakt bardzo ładnie jest ! przynajmniej wizualnie ,zbyszek jak
                                        będziesz "latał" po miescie to zajedz prosze na curie skłodowską do mnie siedzę
                                        tam od 9
                                        • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 07:25
                                          Kulig? U mnie juz przebisniego zakwitly i ani sladu sniegu... Wiosna sie
                                          zbliza...
                                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 07:34
                                          Koobra- dzis nie dam rady...
                                          jestem troche uziemiony,

• thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 08:11
                                            Witam.
                                            W Olsztynie mróz,ale i słońce.
                                            Pięknie.
                                          • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 08:13
                                            Olsztyn jest piekny zaśnieżony
                                            Cały ze sniegu zrobiony
                                            Słońce zza chumry wyszło
                                            I pięknem wszystko rozbłysło :)
                                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 08:46
                                              W dzisiejszej GW oprucz mapy z 1542
                                              jest tez artykul o eNce.
                                              W Olsztynie Pieknie...
                                              -jak zwykle!
                                              • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 10:03
                                                U mnie teraz -2. Specjalnie z lozka wstalem zeby sprawdzic.
                                                CZy mapa jest OK? Warto kupic? Nie wiem czy wyslac familie.
                                              • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 10:04
                                                Witam Wszystkich,no o eNce piszą, tylko sie cieszyć,a ja tam Zbyszku byłam
                                                jeszcze jakieś 30 minut.Pozdrawiam w Olsztynie Pięknym:)))
                                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 10:25
                                                  Zaczyna sie ksztaltowac
                                                  wczesnowiosenne kuliganie w niedziele!
                                                  Snieg jest, slonce jest,
                                                  konie sa, checi sa...
                                                  wiosny nie ma
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 12:14
                                                    Cześć!
                                                    Przeszło mi już warczenia, teraz jestem "w żałobie", bo mi zdechła pierwsza
                                                    rybka (konkretnie Zygmunt-glonojad):( Czytam równocześnie "Nim nadejdzie lato"
                                                    Remaraque'a (w ramach odpoczynku od lektur nakazanych) i tam też pani zaraz
                                                    chyba umrze. Przybory też nie ma. Wiem, że to głupie, że takie zestawinie jest
                                                    bez sensu i w ogóle, ale stwierdziłam, że się starzeję i że umrę.
                                                    Pretensjonalne, prawda? A jednak to prawda.
                                                    Nastęny post będzie normalny, obiecuję.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 12:53
                                                    Wszystko jest w normie:
                                                    czlowiek sie rodzi, zyje i umiera,
                                                    nie ma innego wyjscia.
                                                    Tylko smutek czasem pozostaje...
                                                    Glowa do gory!
                                                  • alloess Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 18:12
                                                    Inka- łączymy się w żalu.
                                                  • alloess Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 18:24
                                                    Dla wszystkich mam super nowinę!
                                                    Jutro weekend - HURA !!!!!!!!!!!!!
                                                  • narozny Re: Olsztyn jest piekny cz.54 05.03.04, 18:43
                                                    Rita: widziałem ten zespól , grał przed nami. WIdziałem ich pierwszy raz w tym
                                                    składzie i pod ta nazwą, ale wydaje mi sie, że jest to jakaś kolejna mutacja
                                                    swietnego zespołu Spinakery, przynajmniej tak sądzę po twarzach.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.54 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 20:18

Narozny -tak - dziwne to , że mam sąsiada i nie wiedziałam w jakim zespole gra -
                                                    okazuje się, że kiedyś grał muzykę irlandzką, szkocką - w każdym razie Ciebie
                                                    znali.:)

Witam gorąco pień drzewa Olsztyna Pięknego
                                                    i do Angeli i Koobry - to nie powrót - Wyście zawsze byli z nami :)
                                                  • Gość: rita Re: Święto Wysokiej Bramy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 20:28
                                                    Warmianko , czy ci nie żal ?
                                                    Warmianko , wracaj do nas.
                                                    A Warmianka na Wysoką Bramę spoziera
                                                    I łzy rękawem ociera
                                                    Bo widzi niki kochane, eNkowskie, zjazdowskie, forumowaskie.
                                                    A Brama Wysoka jak stoi tak stoi i nikt się nie zastanowił jak jej smutno, jak
                                                    tęskni za tramwajem.
                                                    Jak ona łzy zimowe ociera i jak jej żal i płacze za tukotem czerwonego
                                                    tramwaju. Ja jej pomogę, niech nie cierpi Wysoka Brama. Urządze jej świeto
                                                    przejeżdzającego tramwaju. Własnie dziś niech świetuje, niech sobie wyobrazi,
                                                    że tramwaj wjeżdza i wyjeżdza, i pełno ludzi w tym tramwaju, a wśrodku Inka
                                                    sprzedająca bilety i being leci cały spocony - zdążysz, zdążysz being dopiero
                                                    zaczynamy zabawę :), zostaw te rybki.
                                                    Tak Wysoka Bramo , ten tramwaj dzis jeżdzi dla ciebie, ciekawe ile ludzi taką
                                                    cie pamieta i zechce wsiąść i przejechać się pod Tobą ? ;))))))))))))
                                                  • Gość: giga Re: Święto Wysokiej Bramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 21:18
                                                    Chętnie wsiądę do tramwaju
                                                    Jak kiedyś, i na Krzywe:)
                                                  • Gość: rita Re: Święto Wysokiej Bramy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 21:25
                                                    ja też, z kocem i wałóweczką na plażę :)
                                                    a pamiętasz patelnię ?
                                                    i to swietne molo ?
                                                    i ten asfalt
                                                    mnie się wydaję , ze wtenczas to wszystko było wieksze i obszerniejsze, teraz
                                                    to wygląda na dziką plażę - prada ?

to w tramawju jesteśmy już dwie, zobaczymy kto sie jeszcze przysiądzie , oby
                                                    miejsc nie zabrakło, bo w tenczas na kolana trzeba będzie ;))))))))
                                                  • Gość: brzoza Re: Święto Wysokiej Bramy IP: *.chello.pl 05.03.04, 21:55
                                                    Czy moge sie dosiąść, skasowawszy uprzednio bilet, jak nalezy?
                                                    Wole wczesniej zaklepac sobie miejscówke zanim tlok sie zrobi, i wybrac sobie
                                                    miejsce przy oknie,przodem do kierunku jazdy, żebym lepiej mogła miasto
                                                    oglądac:)))
                                                  • Gość: rita Re: Święto Wysokiej Bramy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 22:11
                                                    może zaprowadzę Cię na przednie miejsce koło motorniczego :)
                                                    wygodne miejsce ?
                                                    brzoza nie kasuj bilet, podamy go potajemnie następnemu chętnemu - proszę
                                                    uważaj , motorniczy może trochę molestować, czyli łapać za kolanko ;)))
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 22:54

Dobranoc, dobranoc ojczyzno już księżyc na czarnej lśni tacy.
                                                    Dobranoc i niech ci się przyśnią pogodni zamożni Polacy.
                                                    Że luźnym zdążają tramwajem wytworną konfekcją okryci.
                                                    I darzą uśmiechem się wzajem, i wszyscy do czysta wymyci,
                                                    i wszyscy uczciwi od rana, od morza po góry, aż hen.
                                                    Dobranoc ojczyzno kochana, już czas na sen.
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 06.03.04, 01:41
                                                    Ech, jakie jest piękne życie w Olsztynie.
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 06.03.04, 10:16
                                                    Witajcie.
                                                    Pogoda w Olsztynie jest dzisiaj jeszcze lepsza.
                                                    Wczoraj był piękny,duży księżyc.
                                                    Uwaga dzisiaj mamy pełnię:-)
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 06.03.04, 11:30
                                                    Namawiam wszystkich na spacer w tak piękną pogode,mimo ze snieg lezy wiosne sie
                                                    czuje w Pieknym Olsztynie.
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 06.03.04, 16:35
                                                    hej!
                                                    Ja dzis mam wolne. Pewnie wiekszosc ludzi ma wolne dzis:)
                                                    Calyy domek wyjechal, jeden w gory, reszta do domow. Ja siedze z zamiarem
                                                    nauki, co oczywiscie nie wychodzi. Na szczescie mam do dyspozycji normalny
                                                    telewizor i jakos czas mi leci.
                                                    Za oknem piekna pogoda. Sniegu nie ma, swieci piekne slonce, tylko torche wiatr
                                                    przeszkadza. Ze spacerami kiepsko bo jak ogladacie TV to wiecie, ze w Poznaniu
                                                    grasuje pedofil/zboczeniec. Grasuje akurat w mojej okolicy wiec strach
                                                    wychodzic:) W lokalnych mediach wszyscy tocza piane z mordek, ale na razie nic
                                                    nie wychodzi. Epidemia jakas z tymi pedofilami w Poznaniu czy co?
                                                    Bylem jednak w Biedzie, majonez za 2zl, olej 2,50, czekolada 1,15. Ale dzis
                                                    dobrego deala zrobilem:))))
                                                    Z innych ciekawych atrakcji to mam darmowe rozmowy telefoniczne (chyba). Wiec
                                                    dzwonie do Olsztyna i do Krakowa. Czas jakos leci.

To na razie tyle. Do Olsztyna na razie sie nie wybieram. Jak sie wszysyc zbiora
                                                    na wspolne spotkanie to moze przyjade. Ale musza byc wszyscy. Angela juz jest
                                                    wiec pokieruje akcja.
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 06.03.04, 17:16
                                                    Pokieruje,pokieruje bardzo chętnie,troche ochoty,dobrej woli no i czasu,teraz
                                                    zabiegana jestem imprezy rocznicowe nadchodza,eNka skończyła roczek:)))
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.03.04, 19:52
                                                    witam - miło mi pisać prosto po Angeli , ponieważ trzeba wyjaśnić , byś Angela
                                                    nie myślała, ze Cię zdradzamy, że 19.03 są szanty w bardzo szczytnym celu na
                                                    Przystani i nasza ekipa powinna być. Angela, ja cię bardzo proszę, a właściwie
                                                    dziś to nawet cię prosi księżyc i ja , byś wzieła sprawę w swoje ręce i sama
                                                    zaprowadziła ekipę i sama też przyszła , jeśli tylko masz czas .
                                                    Być może uda ci sie wypertraktować koncert w eNce dla nas i dla rajdowców.
                                                    Jak ten czas leci , eNka ma roczek - jaką imprezę szykujecie i kiedy ?
                                                    Wielkie Gratulacje

being - powiem ci co robi Inka :)
                                                    Inka kąpie sie w ................... słońcu i sniegu
                                                    Cudowny dzień dzisiaj mieliśmy, ponoć Wy też, takie słońce rzadko bywa , chyba
                                                    sud robił zdjęcia , czuję to :)
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 06.03.04, 22:45
                                                    A ja czekam na wiosne i zieleń. Olsztyn w zieleni jest naprawdę jeszcze
                                                    piękniejszy.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.03.04, 22:53
                                                    czekaj, czekaj, okres oczekiwań jest najpiękniejszy :)
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 06.03.04, 22:56
                                                    Ten 9-cio miesięczny?
                                                    ;)
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 07.03.04, 09:23
                                                    Witam wszystkich o poranku w Olsztynie pięknym:)Rito az takiej siły przebicia
                                                    to nie mam,ale moge pomyślec jeśli to szczytny cel...a co do występkow w eNce
                                                    rozmawiałam juz z szantowa kapela,moze w kwietniu zagrają u nas...wszystko jest
                                                    mozliwe:)
                                                  • Gość: lecart Re: Olsztyn jest piękny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 11:49
                                                    Ja rowneiz witam o poranku niedzielnym. Lekko niewyspany jak to bywa w tym
                                                    dniu :)
                                                  • narozny Re: Olsztyn jest piękny 07.03.04, 12:41
                                                    Zbyszek z bandą na kuligu, miałem tam być, ale cała rodzina mi się pochorowała,
                                                    więc niedzielę spędzam jeżdżąc po aptekach, bywa. Zdrowia wszystkim życzę i w
                                                    końcu WIOSNY!
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 07.03.04, 13:18
                                                    Jaki kulig? U mnie snieg pojawil sie noca, teraz juz jest wiosennie!!!
                                                    Nie wiem czy wam zazdroscic w Olsztynie, czy was zalowac. Na kuligu dawno nie
                                                    bylem, ale wiosna to wiosna.
                                                  • brzoza Re: Olsztyn jest piękny 07.03.04, 14:51
                                                    Witam Piękny Olsztyn z pieknej, bo słonecznej i optymistycznej Wwy:))))
                                                    Angela - kiedy dokladnie mija rocznica eNki?
                                                    Mam nadzieję, że porobicie troszke zdjęć 19 marca i szanty chociaz w taki
                                                    sposób przybliżycie tym wszystkim nieszczęśnikom, którzy "na morzu", czyli
                                                    daleko od Olsztyna?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 07.03.04, 18:38
                                                    Kulig byl super!
                                                    Snieg jeszcze jest..
                                                    a przynajmniej tyle co na kulig.
                                                    Sniezkami tez sie rzucalismy.
                                                    Strusie tylko patrzyly swoimi wielkimi oczami.
                                                    Jak ekipa dobra to zabawa tez musi byc udana.
                                                    Moze to juz ostatni kulig tej zimy.
                                                    Pozdrowka z wieczornego Pieknego!
                                                    Jutro szantowanie na Dzien Kobiet.
                                                    Koncert zyczen!
                                                    Balujemy od 20,00
                                                    ...ja tylko tak...dla towarzystwa,
                                                    w koncu chlop jestem!
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.03.04, 19:37
                                                    Kolejny raz mówię - a nie mówiłam, nie wierzyliście , że śnieg spadnie.
                                                    Fajnie czas wykorzystujecie, ja śladami lustra poszłam na spacer po parku,
                                                    bardzo starym parku i wreszcze zobaczyłam w całej okazałości najstarsze drzewa
                                                    w Krakowie, same konary i pieńki - ogromniaste. Bez liści wyglądaja okazale i
                                                    grożnie
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 08.03.04, 07:02
                                                    Witam o poranku!
                                                    ok 0, pewnie dzis snieg popoplynie.

Wszystkiego najlepszego z okazji
                                                    Dnia Kobiet!!!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 08.03.04, 08:59
                                                    Kulig był super, stuś mnie dziabnął i na szczudłach chodziłam, i nawet mi się
                                                    udało :o)
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 08.03.04, 09:35
                                                    Witam w zimowym Olsztynie,witam w dniu wszystkich Pań.

brzoza napisała:
                                                    > Angela - kiedy dokladnie mija rocznica eNki?
                                                    A no juz minęła-1.03.04 stuknął nam rowno roczek,miało być przed i po troszke
                                                    imprez,ale z wiadomych celow,przystopowaliśmy.W ten piątek zapraszam
                                                    wszystkich,ktorzy będą w Olsztynie na urodzinowe obchody,będzie paru
                                                    gości,bedziemy świętować!!!
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 08.03.04, 11:40
                                                    Cześć, już mi lepiej:)
                                                    Mówię Wam, te darmowe międzymiastowe są super:) Mam nadzieję, że są darmowe:)
                                                    Dziś Dzień Kobiet i się zastanawiam czy mam się czuć jakas winna, ze lubie to
                                                    święto, bo się spotkałam z taką opinią. Ale nic to:)
                                                    Do Enki wpadnę dopiero w okolicach Wielkanocy, najbiższy wyjazd szykuje się do
                                                    Pyrlandii:) Zobaczę Jeżyce!
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 08.03.04, 11:53
                                                    W piatek jestem poza Olsztynem.
                                                    Dzis w GO jest artykul o imprezie na Warmii,
                                                    szkoda ze nie chcecie byc...
                                                  • alloess Re: Olsztyn jest piękny 08.03.04, 19:04
                                                    Cześć i czołem !
                                                    Ja też czytałam dzisiaj w gazecie o koncercie .
                                                    Niech żałują Ci, którzy nie chcą iść ( Ci co nie mogą - to co innego - trzeba
                                                    im wybaczyć )
                                                    Podobno bilety idą jak świeże bułeczki, więc radzę szyko myśleć.
                                                    Zbyszku- widziałam dzisiaj Twoje auto - znów jest długie - cieszę się, że
                                                    pokonało chorobę , jest jeszcze ładniejsze niż przed. Wyszło mu to na zdrowie.
                                                    Co się zaś tyczy kuligu - to nikt nie wspominał, że był drastyczny w skutkach
                                                    Widziałam te rany ( chyba szarpane a nie kłute !) zadane przez strusie.
                                                    Co Wy im robiliście? Ha, ha, ha!
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 08.03.04, 23:18
                                                    Jaka dzis cisza. Kobiety swietuja, mezczyzni zapewne tez. Ale jutro koniec
                                                    swieta:)
                                                    Moze jutro bedzie ciekawiej?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 09.03.04, 06:57
                                                    Wszorajszy szantowy koncert zyczen
                                                    byl wspanialy!!!
                                                    i nie tylko szantowy!
                                                    Przekroj przez style i czas,
                                                    od piosenek z lat 60-tych do aktualnych.
                                                    Bylo wszystko co lubie...
                                                    ...i panie jak kwiaty,
                                                    i w kwiatach tez!
                                                    Mam nadzieje ze to rozgrzewka przed Warmia!

Witam z pieknego Olsztyna!
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 20:43
                                                    również witam
                                                    no trudno, Krakusy mnie wczoraj bardzo zasmucili - żadnego kwiatka, mogę liczyć
                                                    tylko na Olsztyn. Prawdziwe centusie się okazali, dziwię się , że jacyś
                                                    grajkowie znajdują się na uliczch Krakowa, chyba tylko graja dla turystów i na
                                                    nich mogą liczyć. Trudno, pogodzę się, chociaż pierwszy raz mnie to spotkało
                                                    przez tyle lat. Dlatego ogromnie się cieszę, ze szantowanie się udało i
                                                    Olsztynianki były w kwiatach. Bardzo mi sie podoba, bo niewiasty mimo, że mówia
                                                    nie to i tak mówią tak.
                                                    pozdrawiam Olsztyn
                                                  • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piękny IP: *.icpnet.pl 09.03.04, 22:58
                                                    Kiepsko mi chodzi portal dzisiaj. Albo wyloguje, albo sie otworzy sie.
                                                    Ale nie ma co sie martwic. Damy rade!!
                                                    Niedlugo do mnie przyjedzie jedna taka z Krakowa. Zobaczy prawdziwe ziemniaki!!
                                                    A nie jakies podrobki:)
                                                    W Poznaniu sniegu jak nie bylo tak nie ma. Moze u Was jest snieg?
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 09.03.04, 23:06
                                                    Coś z tym chodzeniem masz rację, wyloguje, zaloguje i nie jest to logiczne.
                                                    Olsztyn otulony nocą. Przez okno nic nie widzę bo mi zaparowało. W dzień
                                                    niezmiennie piękny, tylko ludzie jacyś tacy bez humoru, bo to wtorek dopiero,
                                                    ha.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 23:07
                                                    no własnie being , myślałam, że nie stać cię na logo ;))))))))
                                                    czyli mówisz, że Kraków będzie wolny od Inki, że będzie bezpieczny ;)))))
                                                    Smok będzie płakał ........
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 10.03.04, 07:18
                                                    Witam z rana.
                                                    Sniegu ubywa, jest ok - 0,5C
                                                    Wokol zamku biale plachty sniegu
                                                    ladnie kontrastuja z masywem budowli.
                                                    Lyna szumi intensywnie,
                                                    duzo wody niesie.
                                                    Ptaki spiewaja.
                                                    To juz chyba wiosna...
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 10.03.04, 07:34
                                                    W radio podali ze dzis jest
                                                    Czterdziesu Meczennikow!
                                                    Chlopy trzymajcie sie!
                                                    razem damy rade!
                                                  • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny 10.03.04, 07:42
                                                    Pozdrawiam budzacy sie Olsztyn:))))

u mnie juz prawie wiosna - przebisniego kwitna od tygodnia, powietrze
                                                    przyjemniejsze... Achhh:)))))))))
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 10.03.04, 10:52
                                                    cześć. Melancholia jakaś mnie ogarnia i nie wiem dlaczego, chyba słońca mało.
                                                    Pozdrówka
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 10.03.04, 11:00
                                                    Witajcie.
                                                    Dzisiaj tak jakoś cieplej się zrobiło i wiatr nawet nie taki zimny jak
                                                    wcześniej.Wiosnę już czuć w powietrzu.
                                                    Ostatnio jestem niesamowicie zajęty i zabiegany.
                                                    Trzymajcie się wszyscy:-)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 10.03.04, 13:22
                                                    Cześć!
                                                    Ja też dzisiaj nie w sosie. Wszyscy ludzie mi się tacy szarzy wydają, zima nie
                                                    chce puścić i nie mogę się już doczekać widoku prawdziwych ziemniaków.
                                                    Ale jestem twarda:)))
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 10.03.04, 14:31
                                                    Trzeba być twardym, a nie "miętkim" Inka 3m się :)
                                                  • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny 10.03.04, 16:16
                                                    Inka, przywiez w kieszeni troche tych ziemniakow - zasadzisz na plantach i ci z
                                                    Pyrlandii nie beda juz mieli monopolu:))) A co!
                                                    Pozdrawiam:)
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 10.03.04, 16:23
                                                    Ja jem flaczki:) Ziemniaki czekaja na krakowianke.
                                                    Ciekawe kto zalapie sie na nowa czesc?
                                                  • alloess Re: Olsztyn jest piękny 10.03.04, 18:01
                                                    cześć!
                                                    Mi także dzisiaj było smutno, chociaż brak powodów. pewnie to ta pogoda.
                                                    Czuję się zmęczona, więc pewnie to przesilenie wiosenne, a którym tak duzo
                                                    mówią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka