Dodaj do ulubionych

kaszaloty Komorowskiego

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.06.10, 19:50
Zadzwoniłam do mojej znajomej Dunki i powiedziałam, że jeden z kandydatów na
Urząd Prezydenta w Polsce,rzekomo mający największe poparcie,uważa że Dunki to
kaszaloty.Była oburzona i zdziwiona, że taki cham, obrażający kobiety, może
mieć poparcie jakichkolwiek kobiet w Polsce.Cóż powiedziałam jej, według
członków PO; "Polska to dziki kraj",więc tu wszystko jest możliwe.
Obserwuj wątek
    • Gość: hihi Transwestyci Kaczyńskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.10, 20:13
      Zenek, przestałbyś się wygłupiać. Stary chłop, a kobietę udaje na forum. Już
      cały tłum chłopów z PiSu robi tutaj za baby. To taka nowa moda u was, na
      "ocieplenie wizerunku"? Pan Prezes tak kazał, czy to pomysł Bielana i Kamińskiego?
      • Gość: Henia_z_Dajtek Re: Transwestyci Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 21:51
        Porównując swój wizerunek z obrazem żoneczki jednego z Kandydatów stwierdziłem,
        że może nie jest tak źle....
        Może warto? Będę miał spore szanse....
    • Gość: b28 Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.10, 20:16
      Miliony Polaków zginęło abyś mogła mówić i pisać w języku polskim. I nawet nie potrafisz tego docenić tworząc trudny do zrozumienia bełkot. Zamiast dzwonić do Dunki poszukaj szkoły wieczorowej.
      • Gość: joi kacze kaszaloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 20:21
        najbrzydsze kaszaloty, brzydsze nawet niż Dunki czy Niemki ma pis, takich
        pasztetów nigdzie nie widziałem
        • Gość: xyz Re: kacze kaszaloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 20:26
          Oczywiście, a w pani Annie Komorowskiej można zakochać się od pierwszego spojrzenia. Jest nie tylko piękna ale i elokwentna, zna kilka języków obcych i ma porządne wykształcenie. Z kaszalotem nie ma nic wspólnego!
          • muraszka1 Re: kacze kaszaloty 16.07.10, 17:15
            Kiedyś Anna K.była ładna.Ten 'habia' trochę ją zaniedbał ;)
        • Gość: Jola z Jarot Re: kacze kaszaloty IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.06.10, 20:39
          No cóż,jak widać,chamstwo wśród pełowców i ich zwolenników jest powszechne,a
          więc wypowiedź ich kandydata nie była przypadkowa.
          • Gość: joi Re: kacze kaszaloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 20:47
            ty jolka spójrz lustro kaczy kaszalocie
            • Gość: hjl Re: kacze kaszaloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 20:56
              Ty, joi spójrz w lustro a zobaczysz kanalię!
        • Gość: As Re: kacze kaszaloty IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.06.10, 22:22
          Hmmm...i tu zdziwiłbyś się. Pozdrawiam
    • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 13.06.10, 21:28
      Przyczepiłaś się do niezbyt politycznie poprawnego żartu
      opowiedzianego przez Komorowskiego rok temu. Widze, że gotowaś
      zrobić zaraz z tego aferę miedzynarodową. I te oburzenie!!! No to ja
      ci przypomnę "małpę w czerwonym". Mam nadzieję, że tutaj też twoje
      oburzenie na chamstwo tej wypowiedzi będzie równie ostre.
      A co do "dzikiego kraju" to kłamiesz, że jest to stanowisko członków
      PO, tylko jeden tak powiedział i wycofał się z tego, tłumacząc, że
      było onespowodowane jego ówczesną sytuacją po śmierci matki.
      • Gość: haha Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 21:50
        "było onespowodowane jego ówczesną sytuacją po śmierci matki. "
        A to dopiero, śmierć matki wykorzystał, zatańczył na jej trumnie! Ohydny
        Pełowiec, dla niego to "dziki kraj" bo mu przerwali "kręcenie lodów"?
        • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 13.06.10, 22:07
          Nie wykorzystywał śmierci matki tylko wyjasniał , że wypowiadał się
          niedługo po śmierci matki i był bardzo rozżalony, że ten atak na
          niego przyczynił się do śmierci matki. Czy ty naprawdę nie potrafisz
          zrozumieć słowa pisanego czy też tyle w tobie jadu, że nie pozwala
          on tego zrozumieć ? A tańczenie na trumnie to specjalność Jarosława
          Kaczyńskiego, nie widzisz tego?
          • Gość: haha Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 22:15
            biedny hazardzista drzewiecki - pochylmy się nad jego nieszczęściem. 20 lat w parlamencie i na urzędach, 20 lat żył na koszt podatników i ... budował "dziki kraj",krecił lody z PO i ... tyle lat zmarnował, tyle kasy i naszych podatków!
            "A tańczenie na trumnie to specjalność Jarosława
            > Kaczyńskiego, nie widzisz tego?"
            A ty widzisz? Na trumnach jak słyszę i na śmierci tańczy Komorowski w debacie. Tańczenie po trupach to właśnie specjalność POkemonów jak widzę i opluwanie innych.
            • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 13.06.10, 23:32
              Nie popieram postępowania Drzewieckiego ale , w odróznienie od
              ciebie, staram się dostrzec okoliczności w jakich one te słowa
              powiedział. Komorowski tylko wspomniał o ś.p. P. Blidzie w
              konkretnym kontekście. I tyle. A Kaczyński całą swoją kampanię
              opiera o trumnę Brata. A co do opluwania- to widzę ty jesteś w tym
              dobry! A innych oskarżasz?
              • Gość: haha Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 07:50
                ." A Kaczyński całą swoją kampanię
                > opiera o trumnę Brata. "
                A ja mam swój rozum i jakoś tego nie widzę. Wyborcza kazała ci tak myśleć?
                Palikot odstawił szopkę - grając na cudzej tragedii. No, ale ten cham może, bo
                jest z tej "właściwej partii"!
                • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 15:11
                  Widać dla ciebie dzień bez insynuacji jest dniem straconym. Gdzie
                  ciebie tak wychowali?
                  Prostuję więc insynuację z Wyborczą- tej gazety wogóle nie czytam.
                  Czytam natomiast gł. Rzeczpospolitą i Prawną. Jakos nie wpasowuje
                  się w twój schemat, chyba przyjdzie ci ten schemat zmienić. Za
                  bardzo wszystko upraszczasz- życie jest bardziej skomplikowane od
                  twoich wyobrażeń.
                  A Palikot jest chamem nie większym niż Kurski czy Bredziński.
                  Każda partia ma takich harcowników.
      • oberpolicmajster Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 14:57
        After_blues, cokolwiek mówił Kaczyński (a mówił dużo, głupio i wrednie), nie
        usprawiedliwia to Komorowskiego. Jego wypowiedź to nie niezbyt politycznie
        poprawny żart, tylko chamstwo i głupota.
    • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 13.06.10, 23:43
      No i Jola z Jarot jakos zaniemówiła o "małpie w czerwonym"?
      • Gość: ja tylko pytam Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.10, 00:12
        Najbardziej zaciekawił mnie Kaczyński mówiąc o innych technikach leczenia
        bezpłodności, lepszych od in vitro. To coś takiego jak "leczenie z
        homoseksualizmu" lansowane w Olsztynie (o ile wiem, bez skutku)?
        • Gość: pelagia Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 12:20
          Może dlatego ten mały i żałosny człowieczek boi się przyjechać do Olsztyna?
      • Gość: Jola z Jarot Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.06.10, 19:29
        Jeśli nie widzisz różnicy między kaszalotem a małpą w czerwonym,to bardzo ci
        współczuję.I powiem Ci, w żadnym cywilizowanym kraju kandydat na
        prezydenta,który powiedział o kobietach z kraju którego był gościem,że są
        kaszalotami ,nie miałby żadnych szans na urząd prezydenta. A "małpa w
        czerwonym" w odróżnieniu do obraźliwych kaszalotów, brzmi nawet żartobliwie.
        • Gość: ? Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.10, 19:35
          A czarownica z szamba - to też brzmi żartobliwie?
        • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 19:39
          1. Małpa w czerwonym na pewno nie brzmi żartobliwie i według mnie
          jest bardziej obraźliwie od kaszalota. Zreszta nie licytujmy się-
          powiedzmy , że te wypowiedzi brzmią podobnie źle.
          2. Zasadnicza różnicą miedzy wypowiedziami czynią okolicznosci
          wypowiedzi- u Komorowskiego był to zacytowany żart ( to prawda
          grubiański) a u Kaczyńskiego była to autentycznie złośliwa wypowiedź
          obrażajaca konkretną osobę, kobietę zresztą.
          • Gość: gość Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 19:45
            czy każdą wpadkę Komorowskiego będziesz tłumaczył? Zapracujesz się, człowieku. Komorowski nawet polskiej Konstytucji nie zna!
            • Gość: ? Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.10, 19:51
              Gość portalu: gość napisał(a):

> czy każdą wpadkę Komorowskiego będziesz tłumaczył? Zapracujesz się, człowieku.
              Komorowski nawet polskiej Konstytucji nie zna!

Zmieniasz temat, bo niewygodnie się zrobiło?
            • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 20:30
              Denerwuje mnie jednostronny charakter komentarzy jakby inni nie
              popełniali błędów. I dlatego je przypominam. Nie wiem na czym
              opierasz poglad, że Komorowski nie zna konstytucji- może uzasadnisz
              swój poglad? Pamietam natomiast, że Kaczynski nie zna polskiego
              hymnu.
              • Gość: As Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.06.10, 20:47
                Już wyjaśniam. Otóż przed kamerami dzisiaj cytował, że art 70 naszej konstytucji
                gwarantuje opiekę medyczną ze środków publicznych. Jednakże...jednakże, chodziło
                tutaj o art. 68. Art. 70 stanowi o dostępie do prawa do nauki. Nauka w szkołach
                publicznych jest bezpłatna. To tyle. Marszałek Sejmu, PO prezydenta, który stoi
                na straży Konstytucji RP MUSI znać ten naczelny akt prawny. Tym bardziej przed
                kamerami...
                To tyle drogi kolego /i smutne/...aż tyle. Pozdrawiam, życząc jednocześnie
                więcej obiektywizmu a mniej zaciekłości.
                • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 21:01
                  Jeżeli było tak jak piszesz ( bo nie słyszałem tej wypowiedzi) to
                  źle to świadczy o wiedzy prawnej Marszałka. Rzeczywiście smutne. I
                  to jest rzeczywista wpadka- nie żadne tam przejęzyczenia z NATO czy
                  sądy, które w praktyce są właśnie 48 godzinne. Myslę, że Sikorski
                  byłby jednak lepszy.
                  • Gość: As Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.06.10, 21:11
                    Dzisiaj w Wiadomościach TVN o 19.00 było to "wystąpienie". Radek w istocie byłby
                    lepszy, ma klasę, polot i jest błyskotliwy. Komorowski to stary nudziarz
                    pretendujący do miana " zabawnego" / np. Janusz to ty? lub " widać, że nie
                    jesteś z Krakowa lub Poznania" tudzież "kaszaloty duńskie" etc./
                    • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 21:33
                      Ale jest jednym z "ojców załozycieli" a Sikorski to wciąż nowy w tym
                      towarzystwie. I Sikorski nie jeździ i nie zabiega o głosy "dołów" bo
                      ma bardzo czasochłonne zajęcie. Marszałek chyba jednak nie i gdyby
                      chociaż wykorzystał ten czas na samokształcenie.
                      • Gość: As Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.06.10, 21:56
                        Mają teraz w PO niezłą drakę o władzę. Jeśli Tuski nie zaradzi w czas, może mieć
                        kłopoty w regionach. Raczej wszyscy w regionach skłaniają się się ku G.
                        Schetynie. Zaradny:) Radka nie wzięli, nie dlatego, ze to nowy narybek w PO,
                        raczej bali się jego niepewnej przeszłości z czasów, gdy był komentatorem
                        wojennym. Mogło być jak z dziadkiem z Wermachtu przed finałem. Nie mniej jednak,
                        jako prezydent byłby bardziej rozpoznawalny w świecie i zdecydowanie
                        bezkonkurencyjny z rozpoznawalną amerykańską żoną. PO popełniła błąd, który
                        trudno będzie naprawić. Kandydat Komorowski świetnie nadaje się na naczelnego
                        łowczego,farmera - świetnie zapewne zabawia towarzystwo po polowaniu- wszak zna
                        się na żartach w przaśnym stylu, ale miernie spisze się na stanowisku
                        Prezydenta. Osobowość, mój drogi, osobowość nie ta. Przy nim nie czułabym się
                        spięta i zażenowana. A ja marzę o takim Prezydencie, przy którym chciałaby
                        schylić głowę. A muszę powiedzieć, że zawsze mam podniesioną. Kiedyś byłam na
                        spotkaniu z Gulliani po atakach na WTC. Tak się wtedy czułam. I wiesz, wówczas
                        marzyłam o takim Prezydencie naszego kraju. Wiedzieć, że jest uczciwy i ma
                        wiedzę. Zaufanie i wiara. Tego sobie życzę w tych wyborach.
                        • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 22:25
                          Zgadzam się z oceną sytuacji w PO. Tragedią dla tej partii byłoby
                          umocnienie Schetyny kosztem Tuska. Co więcej zgadzam sie również z
                          porównaniem Sikorskiego i Komorowskiego. Cos bardzo zgodliwy sie
                          zrobiłem, ale przyjemnie jest choć od czasu do czasu oderwać się od
                          komentowania opluwaczy.
                          Pozdrawiam.
          • Gość: Jola z Jarot Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.06.10, 19:54
            Jestem kobietą i oświadczam ci, że nieporównywalnie bardziej obraźliwe dla mnie
            byłoby gdyby ktoś powiedział o mnie kaszalot niż małpa w czerwonym.I nie uważam
            się za piękniejszą od duńskich kobiet ,które pan kandydat w tak chamski sposób
            określił.Komorowski jest chamem i prostakiem ,który w dodatku strzela do
            zwierząt dla przyjemności, takim dla mnie i milionów polskich kobiet
            zostanie.Polskie kobiety,które mają kobiecą godność, na pewno nie będą na niego
            głosować.
            • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 20:22
              Widać, że nikt nie nazwał ciebie małpą.Twoim prawem jest mieć własne
              zdanie na temat wypowiedzi innych ale uzywanie pod ich adresem
              inwektyw świadczy tylko o twojej kulturze. Żle świadczy. W dodatku
              wykazujesz sie skrajnym brakiem obiektywizmu- skoro cham obrażający
              kobiety nie może mieć poparcia jakichkolwiek kobiet w Polsce to
              równie ostro powinnaś się wypowiadać o L. Kaczyńskim i Rydzyku.
              Jakoś tego nie widzę, co oznacza, że twoje oburzenie ma wyjątkowo
              wybiórczy charakter i "tym słusznym" pozwalasz obrazać kobiety.
              Myslistwo nie jest tylko strzelaniem do zwierzat, takie rozumienie
              jest wyjatkowo prymitywne- jak to zrozumiesz to mozemy na ten temat
              wymienic zdanie. I jedna podstawowa zasada- wypowiadaj się tylko w
              swoim imieniu bo inne kobiety wcale nie upoważniły ciebie do
              wypowiadania sie w ich imieniu.
              • Gość: joi Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 20:36
                jola nimfa z szamba cienko ćwierka, mają chyba jakieś wskazówki co i jak pisać ,
                bo wytrzymać tego się już nie da, jaki ten komorowski chamski, głupi i nie
                nadaje się na prezydenta, jak zdarta płyta

kaczor ignorant byłby świetny na ciecia na budowie
                • Gość: oooo Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 20:42
                  Jola ma rację - Komorowski to fałszywiec! Nagle mu się polowań odechciało?!! A nieuk do kwadratu!
                  • Gość: Polak Katolik Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.10, 20:58
                    Tak jest głosujmy na Jarosława. Prawdziwy z niego katolik. Tylko jakoś nie potrafi powiedzieć czy jest za In vitro czy przeciw. Ot i cały kościół ma w d.upie :) Brak kręgosłupa moralnego u jarusia. PS przebrała się miarka już nie głosuję na Jarka
                    • Gość: Jasia Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.06.10, 21:07
                      Skoro tak argumentujesz - cała prawica jest przeciwko. In vitro jest niezgodne
                      z nauką Kościoła podobnie jak aborcja. Po co takie pytania? To przecież jasne,
                      ze i PiS i PO jest na tym polu zgodna. Boją się obydwaj powiedzieć o tym wprost.
                      Taka jest nauka kościoła. Jeśli jesteś innego zdania - nie zgadzasz się w pełni
                      z tym, co głosi Kościół. Ja też na to pytanie nie odpowiedziałabym wprost.
                  • Gość: oj oj Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.10, 21:24
                    Gość portalu: oooo napisał(a):

> Jola ma rację - Komorowski to fałszywiec! Nagle mu się polowań odechciało?!! A
                    nieuk do kwadratu!

A Jarkaczowi nagle HAKÓW się odechciało! To ci dopiero przemiana!
                    • Gość: viola Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 00:04

dziwne, że jarkacz taki hak przeoczył
                      elzbietawypych.blog.onet.pl/Anna-Komorowska-to-ubeckie-dzi,2,ID418799693,n
                      • Gość: jc Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 20:12

kacze korzenie sięgają głębiej na wschód, bo aż do odessy
            • Gość: As Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.06.10, 20:56
              Witam Jolu, nie zgadzam się z Tobą w kontekście polowań. Lubię futra - a tylko w
              takich jestem w stanie przeżyć zimę / są eleganckie i ciepłe/. Taki los
              zwierzątek łownych, niestety. Gdybyśmy w ten sposób myśleli - stalibyśmy się
              jaroszami. A mięsko lubimy:) Co do kaszalota. Zgadzam się. Krytykować wolno
              każdemu, ale zacząć należy najpierw od siebie i swojego kręgu. Inaczej, lepiej
              nie dyskutować z gustami innych. Jako kobieta, lekko po 40, w miarę atrakcyjna -
              zdecydowanie spośród 2 wiodących kandydatów wolałabym niskiego Kaczyńskiego niż
              młodszego Komorowskiego. Dlaczego ? To proste. Intelekt i klasa. Z tym człowiek
              się rodzi, tego nie nauczą ani w szkole, ani na salonach.
              • yadol Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 21:11
                Droga As,
                daj spokój, gdzie ty dziewczyno widzisz u tego gościa klasę i intelekt?
                ja u komorowskiego jak wiesz też jej nie widzę...

boli to co piszesz, po prostu...
                jak zwykle pozdrawiam
                • Gość: babka po 40-stce Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 21:17
                  Droga AS- zgadzam się z Tobą!
                • Gość: As Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.06.10, 21:18
                  Zwróć Drogi Yadolu, że nie miałam materiału porównawczego. Miałam tylko 2 panów.
                  Z tych dwóch na bezludnej wyspie wybrałabym Jarka. Podciągnęłabym się w prawie a
                  ponadto byłabym całowana po dłoniach i mam nadzieję noszona na rękach.
                  :))))Pozdrawiam cieplutko:)
                  • Gość: Ozzy76 Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 18:59
                    Musiałabyś zmienić się w kota...
            • Gość: polska_kobieta Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.10, 21:27
              wiesz Jola i tu się mylisz. Jestem polską kobietą i zapewne zagłosuje w tych wyborach, ale na pewno nie na człowieka, który nazywa kobietę "małpą w czerwonym" i nigdy nie miał rodziny, bo coś mi w takiej osobie po prostu nie pasuje. Proszę cię byś też nie pisała że się poświęcał dla Polski i dlatego nie założył rodziny, bo wielu poświęcało się dla Polski siedząc w obozach internowanych a ich żony w tym czasie wychowywały dzieci (patrz między innymi mnie) i całkiem nieźle im to wyszło
              • Gość: As Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.06.10, 21:34
                Droga polska kobieto, mylisz pojęcia i osoby. " Małpą w czerwonym" dyskretnie
                nazwał dziennikarkę Ś.P. Prezydent Lech Kaczyński na jakiejś konferencji
                prasowej. Pan Jarosław nie miał z tym nic wspólnego. Masz niepełne info.
                • Gość: babka po 40-stce. Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 21:45
                  Droga As, oni już zrzucili "małpę w czerwonym" na Jarka i będą pluć i jątrzyć, bo im na prawdzie nie zależy. W kampanii wszystkie "wpadki" Lecha już włożyli w usta Jarosława. Czytałam to na innych forach.I to mnie zraża do ludzi związanych z PO!
                • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 21:47
                  Jarosław Kaczyński startuje podobno by przejąć spusciznę po bracie.
                  Całą, nie odżegnywał sie od tej złej. Zatem również i tą z "małpą w
                  czerwonym".
                • Gość: Ozzy76 Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 19:07
                  Myślę, że dobrze wiedziała o czym pisze. Lech był nieco mniej zajadły bezczelny
                  niż Jarek. Ale, ale... pisałaś o klasie itp. Ja przytoczę jeszcze dwa przykłady,
                  Lech: "ja panią załatwię" - do Olejnikowej; Jarek: "but pani zgubiła (wskazując
                  paluchem na but)" do Kolendy-Zalewskiej, którą przewrócili jego ochroniarze.
                  Rzeczywiście szarmancki i z klasą. Czepianie się kaszalotów i innych "wpadek"
                  któregokolwiek z kandydatów (może poza Lepperem), to kpina przy wszystkich
                  wpadkach, nietaktach a przede wszystkim buractwie i obłudzie Kaczyńskiego i pisu.
                • Gość: polska_kobieta Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.10, 21:46
                  droga As, to nie jest tak że mylę pojęcia ale doskonale zdaje sobie sprawę że obaj Panowie byli do siebie bardzo podobni i z zachowania i z charakteru (jakby na to nie patrzeć bliźniacy:-) a Pan Jarosław przejął całą schedę po bracie, a co do insynuacji że jestem z PO albo jestem jej zwolenniczką to niestety muszę rozczarować bo w tych wyborach mam duży problem na kogo zagłosować. Jestem realistką i chociaż wcale mi się nie podoba pomysł by jedna partia miała całą władzę (rząd+ prezydent) bo już kilkakrotnie to przeżywaliśmy i to w niedalekiej przeszłości (patrz rok 2005 i zapowiedzi, że brat nie zostanie premierem) to będę po prostu głosować na taką opcję dzięki której nie będę się wstydzić prezydenta za granicą.
              • Gość: Janka Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.06.10, 21:37
                Brak rodziny w tym wypadku to zaleta. Nie trzeba będzie tworzyć dziwnych
                fundacji, zawsze będzie wyspany i nie będzie nikogo zaniedbywał.
                • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 21:51
                  Już takie fundacje stworzył.

www.wyborcza.pl/dziennikarze/1,104622,4570562.html
                  • Gość: WSI Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 21:56
                    Chyba nieźle zarabiasz! Wszędzie jakieś brednie zostawiasz po sobie. A czy spuścizną i testamentem realizowanym przez Komorowskiego będą Peerelowskie służby i ich metody?
                    • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 22:16
                      Nic nie zarabiam- juz pisałem,że byłbym najdziwniejszym płatnym z
                      moim dystansowaniem się od działań Komorowskiego. Ale to
                      dystansowanie się nie oznacza przyzwolenia na bezprzykładne
                      opluwanie fałszywymi oskarżeniami i wybielanie Kaczyńskiego, który
                      ma na sumieniu duzo wiecej grzeszków od Komorowskiego.
                      Zrewanżuję się- a ile tobie płacą?
                      A co do bredni- to akurat ja staram się uzasadniac swoje poglady
                      ( raz lepiej, raz gorzej- jak w zyciu)w odróznieniu od wielu na tym
                      forum opluwaczy, w których tekstach nie pojawia się nawet ułamek
                      argumentu. Jad, jad, jad i żadnej własnej mysli, nawet zacytowanej
                      obcej.
                      A PRL to ty pewnie znasz tylko z opowiadań, zreszta poczytaj
                      historię Komorowskiego w tym prlu. Pewnie pomyliłeś te służby z WSI,
                      które były juz słuzbami w III RP. Nie jestem ich zwolennikiem, ale
                      duzo lepszym rozwiazaniem było ich reformowanie niż rozwalanie jak
                      Macierewicz polskiego wywiadu wojskowego.
                      Ty też pewnie
                      • Gość: WSI Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 22:32
                        "Pewnie pomyliłeś te służby z WSI,
                        które były juz słuzbami w III RP"

Człowieku, albo udajesz głupka albo jesteś naiwny. A tamte czasy znam z autopsji. I dlatego wiem, że funkcjonariusz esbecji "po pseudoweryfikacji) nagle stawał się funkcjonariuszem służb specjalnych UOP-u III Rzeczpospolitej! Ta sama kanalia, która aresztowała opozycjonistę "Solidarności", nagle stawała się "strażnikiem demokracji". A Komorowski był przeciwnikiem zrobienia porządku i pozbycia się "starych towarzyszy - utrwalaczy komunizmu" ze służb. Dlatego, moim zdaniem nie powinien być prezydentem!
                        • after_blues Re: kaszaloty Komorowskiego 14.06.10, 22:44
                          Nikogo nie udaję i nie jestem naiwny. Zgadzam sie z oceną tej części
                          WSi, ktora pochodziała ze służb prlu i rzeczywiscie podlegała
                          pseudoweryfikacji. W tym pełna zgoda. Tylko mineło od tego czasu
                          sporo lat, część starszych "towarzyszy" odeszła juz na niezasłużona
                          emeryturę, przyszło wielu nowych ludzi bez obciążeń prlem. Nie było
                          zatem potrzeby likwidacji całej służby, trzeba było wyrzucić tych
                          starych a nie likwidować całości i pozostawić Polskę faktycznie bez
                          służb wywiadu. Trzeba było skalpelu a nie siekiery. A o ile sobie
                          dobrze przypominam Komorowski był przeciwnikiem likwidacji WSI a nie
                          dokonywania w nich zmian.
                          No to chyba wyjaśniliśmy sobie już wszystko.
                        • Gość: oj lepiej zmilcz pisy się zaplątały IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.10, 00:47
                          Gość portalu: WSI napisał(a):

> Ta sama kanalia, która aresztowała opozycjonistę "Solidarności", nagle stawała
                          się "strażnikiem demokracji". A Komorowski był przeciwnikiem zrobienia porządku
                          i pozbycia się "starych towarzyszy - utrwalaczy komunizmu" ze służb. Dlatego,
                          moim zdaniem nie powinien być prezydentem!

Mówisz o sędzim Kryże, członku PZPR aż do końca, który skazywał m.in. Czumę i
                          Komorowskiego za działalność opozycyjną, a który u Kaczyńskiego był
                          WICEMINISTREM SPRAWIEDLIWOŚCI? I dlatego Kaczyński, twoim zdaniem, powinien być
                          prezydentem?
                        • Gość: erka Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.vectro.com 28.11.11, 22:30

gromosław umiał to wykorzystać, ale to przecież wyjątek
                  • yadol Fundacja Solidarności 14.06.10, 22:57
                    gdybym wtedy był blisko kaczorów, miał tak miękki kręgosłup jak oni gdy tworzyli
                    Fundację Solidarności to pewnie i moje prawnuki nic nie musiałyby robić do końca
                    życia oprócz taplania się w dobrobycie

jak widać doświadczenie w tworzeniu fundacji to mają, nie jest do tego
                    potrzebna rodzina, a może powiecie mi pisoludki smutne skąd ten majątek pisu?
                    załóżmy , że nie wiem
        • Gość: Jola z Jarot Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.10, 16:01
          w górę kaszaloty komorowskiego.Wiedziałam, że ktoś kto tak się wyraził o
          kobietach to zwykły cham, prostak i prymityw.
    • Gość: filip Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.06.10, 16:34
      Podobno Bronek tak mówi na swoja żonkę,dlatego to obraźliwe określenie kobiet
      tak mu łatwo przyszło.
    • ot48 Re: kaszaloty Komorowskiego 16.06.10, 21:13
      www.youtube.com/watch?v=G3SOxXFdpa4
    • Gość: gość Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.06.10, 19:48
      wiadomosci.onet.pl/174353,8,0,pokaz.html
    • Gość: /) Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.centertel.pl 23.06.10, 10:47
      swoją wielką japą wciągają plankton wyborczy
    • Gość: ich liebe wurst Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.centertel.pl 28.06.10, 16:17
      mają zdecydowaną przewagę a może nadwagę?p.Kalisz też popiera
    • Gość: misiek Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 22:19

bronek to wypasiony gość, ma mój głos
    • Gość: . Re: kaszaloty Komorowskiego IP: 178.56.61.* 30.06.10, 07:28
      ciekawe czy flota pis dostanie licencję?
      wiadomosci.ekologia.pl/rosliny-i-zwierzeta/Islandia-rozpoczela-polowania-na-wieloryby,12681.html
      • Gość: " Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.centertel.pl 06.07.10, 10:36
        Hrabia następcą tronu?
        wybory.wp.pl/kat,1025917,wid,12445178,wiadomosc.html?ticaid=1a792&_ticrsn=5
        • Gość: bubu Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 22:46
          Masoneria szaleje!
          • Gość: ' Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.centertel.pl 16.07.10, 15:57
            brzydota i bezguście
    • Gość: Misza Re: kaszaloty Komorowskiego IP: *.centertel.pl 27.07.10, 12:41
      www.plotek.pl/plotek/51,79592,8178515.html?i=0&bo=1
    • Gość: scjentysta Re: kaszaloty Komorowskiego IP: 178.56.9.* 08.09.10, 15:16
      na odchudzanie tylko joga i seks z misiem tybetańskim
      www.fit.pl/ploteczkifit/aktorkiaktorzy/seks_sposobem_na_odchudzanie,236,1,0.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka