Dodaj do ulubionych

Tusk przynosi pecha

23.08.10, 20:45
Jutro nowa plaga-Plaga Tuska

Praktycznie co miesiąc a może już co tydzień obrywa się nam od Opaczności?
Czy to Tusk przynosi nam Polakom pecha? Co jutro się stanie?
Katastrofa? czwarta powódź, kolejna klęska w piłce nożnej a może gradobicie?
pożar?, masowe zatrucie ? katastrofa budżetowa, konflikt na Krakowskim
Przedmieściu? zatonięcie zielonej wyspy, Czy jakiś
samolot spadnie? Zbyt często się to dzieje

zaniepokojony tym że Tusk przynosi pecha ze smutnym kwa kwa kecaw
Obserwuj wątek
    • yadol kecaw przynosi pecha pisowi i wstyd Olsztynowi 23.08.10, 21:58
      człowiek normalny nawet za duże pieniądze nie dałby zrobić z siebie takiego
      pośmiewiska, to jest hańbiące co wyrabiasz człowieku, lecz się
    • Gość: red Re: Tusk przynosi pecha IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 22:17
      pecha, to szkodnik i niszczy kraj
      • Gość: Bojownik Re: Tusk przynosi pecha IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 22:38
        Poproś J. Kaczyńskiego i Rydzyka o błogosławieństwo!
    • oberpolicmajster Re: Tusk przynosi pecha 24.08.10, 02:09
      Dlaczego unikasz odpowiedzi na moje pytanie, kecawo? Czego się lękasz?
      • Gość: mix Re: Tusk przynosi pecha IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 03:15
        Tylko prawdy. Po prostu za nic w świecie nie chce być wyzwolony - hihi
        • Gość: hihi Re: Tusk przynosi pecha IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.10, 08:29
          kecawa napisał:

> Praktycznie co miesiąc a może już co tydzień obrywa się nam od Opaczności?

Kecawa się schronił pod skrzydła Opaczności. Bo Opatrzność się od niego odwróciła.
    • kecawa Re: Tusk przynosi pecha- co nas czeka jutro 24.08.10, 10:30
      Jak w banku mamy niestety, że coś się kolejnego przydarzy złego naszej Ojczyźnie
      • Gość: * A wszystko dla tego, IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.08.10, 10:51
        że dał się zwariować i wziął ślub kościelny. Dla tego teraz nas czeka siedem lat
        chudych - hihi
        • kecawa Re: A wszystko dla tego,zapaterysto 24.08.10, 12:31
          zapaterysto nie naigrawaj się z nieswoich decyzji kościelnych.

a tak między nami na co stawiasz z tym pechowym Tuskiem?
          • Gość: * Re: A wszystko dla tego,zapaterysto IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.08.10, 12:41
            Stawiam bolszewiku na to, że łącznie z lodami spłyniecie razem z PO.
            • kecawa Re: A wszystko dla tego,zapaterysto teraz Rysy 24.08.10, 13:54
              z salonu 24- popatrz zapaterysto co jest konsekwencją tej wojny wywołanej przez PO

Wczoraj, około godziny 6 rano specjalnie wynajęty śmigłowiec zawiózł ekipę
              pracowników Tatrzańskiego Parku Narodowego na szczyt Rysów. Ta trzymana w
              tajemnicy misja miała na celu likwidację krzyża postawionego tam w ubiegłym roku
              ku pamięci ratowników górskich poległych podczas akcji ratownicznych i z okazji
              100lecia TOPR.

Decyzję podjął osobiście dyrektor TPN Paweł Skawiński, podobno po konsultacji z
              naczelnikiem TOPR Janem Krzysztofem. Jak twierdzą krzyż oraz tablica nie były
              ich autorstwa i nie wydawali zgody na jego postawienie. Traktują go zatem jak,
              nie przymierzając, samowolę budowlaną. Usunięty krzyż miał dwa metry wysokości i
              nie wymagał żadnej konserwacji, nie stwarzał także żadnego zagrożenia dla
              turystów. Obok umieszczono tablicę z napisem „Góry są żywiołem. Człowiek
              wchodzący w góry rozpoczyna z nimi grę. Ratownicy wkraczają wtedy, gdy gra toczy
              się na serio, gdy staje się walką o życie” – to cytat z Michała Jagiełły, byłego
              naczelnika TOPR.

Przez ponad rok ani krzyż ani tablica nikomu nie przeszlkadzały. Natomiast, z
              tego co słyszałem, po 10 kwietnia i katastrofie smoleńskiej, niektórzy
              docierający tam turyści, umieszczali na nim zdjęcia śp Prezydenta Lecha
              Kaczyńskiego i Marii Kaczyńskiej, karteczki z modlitwami za dusze ofiar
              katastrofy a także własne wpisy poświęcone zmarłym.

Decyzja dyrektora TPN była zaskoczeniem dla pracowników parku, krzyż był bowiem
              praktycznie nowy, politycznie neutralny i upamiętniał jak najbardziej piękną
              ideę czyli ludzi, którzy oddali własne życie niosąc pomoc innym. Podobno,
              odpowiedzią na pytania i wątpliwości pracowników Parku był argument, że krzyż i
              jego obecne otoczenie, czyli zdjęcia i karteczki a także biało-czerwone
              proporczyki "zaśmiecają Park".

Nie wiem jak było naprawdę ale jeśli moje informacje są ścisłe to mamy do
              czynienia z niebywałym skandalem. Nie mówię już nawet o moralnej degrengoladzie
              i zwyczajnym oportunizmie dyrektora Skawińskiego (notabene dawnego szefa
              Silidarności w TPN) ale o paranoi wywołanej przez palikota i jego antykrzyżowe
              bojówki (pisze o tym we wcześniejszym tekście).

Zatem zaczęło się. Likwidacja krzyży to tylko początek.

A jak się skończy? Zapytajcie człowieka ze świńskim ryjem i gumowym penisem,
              POpaprańcy.
              • Gość: * Re: A wszystko dla tego bolszewiku, IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.08.10, 14:07
                że wpychacie się wszędzie nawet tam, gdzie tej waszej komuny nikt nie prosi i
                nie chce. Dalsza tolerancja takiego postępowania prowadzi tylko do bezprawia i
                eskalacji waszych żądań. Dla tego na takie reagować trzeba natychmiast i
                wykopywać skutecznie z wszystkimi towarzyszącymi wam błyskotkami z
                konsekwencjami karnymi włącznie.

Też uważam, że dalsze tolerowanie złośliwego postępowania z waszej strony jest
                najzwyklejszym błędem wymagającym wyciągania wniosków służbowych do winnych
                takiego stanu.
                • Gość: mix Pisowskiego kruchcianego bolszewizmu, IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 19:06
                  - jak wynika z sondaży - ma dość 70% społeczeństwa. Tylko oni jeszcze o tym nie
                  chcą wiedzieć.
    • yadol Re: Tusk przynosi pecha 25.08.10, 23:57
      pisowi
    • Gość: buczacz Re: Tusk przynosi pecha IP: *.centertel.pl 30.08.10, 18:01
      wiadomosci.onet.pl/2215770,11,gwizdy_podczas_wystapienia_tuska,item.html
      • ostrogotek gwizy PiSowczyków 30.08.10, 18:26
        Gwizdy kaczych piswoczyków najlepiej o nich świadczą. I kto tu jest
        jakaniął, kecawo?
        • kecawa Re: gwizy PiSowczyków 31.08.10, 07:30
          Toć to POlikot w przebraniu przybył na Zjazd jako V kolumna swojego przyjaciela
          Komorowskiego!

pozdrawiam zapaterystę kecaw
          • ostrogotek Re: gwizy PiSowczyków 31.08.10, 08:53
            kecawa napisał:

> Toć to POlikot w przebraniu przybył na Zjazd jako V kolumna
            swojego przyjaciel
            > a
            > Komorowskiego!
            >
            > pozdrawiam zapaterystę kecaw

Nie Palikot tylko Jasrosła Kaczyński. On wraz ze Śniadkiem jeszcze
            bardziej skompromitował rocznicę Solidarności. Ten działaczyna tylko
            był jednym z elemetów przedstawienia i fałszoawnia historii. Ale
            chyba coraz więcej ludzi na mośc manipulacji Kaczyńśkiego i
            Pisowczyków. Spadaj kecawo na drzewo liście pompować swoimi bzdurami.
            "- Zrobiłam to spontanicznie. (...) Nikt mi nie mówił: Heńka wyjdź i
            narozrabiaj - skomentowała Henryka Krzywonos swoje emocjonalne
            wystąpienie podczas poniedziałkowych obchodów rocznicy Porozumień
            Sierpniowych w Gdyni. Zdecydowała się zabrać głos, ponieważ - jak
            powiedziała - "nie mogła słuchać bzdur Śniadka i Kaczyńskiego". -
            Pan Kaczyński powinien puknąć się w głowę - dodała.
            - Pan Śniadek nie do końca wie o co walczyliśmy i nadal się nie
            nauczył co znaczy słowo solidarność - odniosła się Krzywonos do prób
            przerwania jej przemówienia przez przewodniczącego "Solidarności".

Dodała, że postanowiła wyjść na mównicę spontanicznie,
            ponieważ "walczyła o wolność słowa", a wzburzyły ją i obraziły słowa
            Jarosława Kaczyńskiego "o kombinacjach ludzi z tamtych czasów"
            (czasów "Solidarności")"

" Jarosława nie było z nami w stoczni, nie wiem co wtedy robił
            - powiedziała Krzywonos, "

No a teraz ta kartoflana kanalia, przy pomocy kecawowych politruków
            fałszuje historię. Tak jak Stalin. Według kaczyńskiego w Sierpniu
            1980 roku nie było Wałesy, Mazowieckiego, Tuska, Wujca,
            Komorowskiego, Borusewicza, Michnika, Kuronia. Był tylko Kaczyński.
            Jarosław Kaczyński. Niczym Stalin, to to potem doklejał się na
            fotografiach i dopisywał swoje zasługi.
            • kecawa Re: gwizy POlikta przebranego za kaszalota 31.08.10, 08:56
              Upieram się ,że to POlikot przebrał się za kaszalota i judził na zjeździe.Wszak
              ów poseł a przyjaciel Prezydenta BK i Premiera DT robił to już wiele razy-
              pamiętasz jak sam mówił że w przepraniu kobiecym był na kongresie PiS=u

pozdrawiam kecaw
              • ostrogotek zgłoś się do lekarza 31.08.10, 09:13
                Zgłoś się do lekarza, może coś ci pomoże. Kecawo, gorszy jestes od
                prostytutki - za srebrniki dawno sprzedałes swój honor i godność.
                Jesteś zwykła, politrukowa mendą, co za pieniadze robi pijar
                kaczystom. Po prostu sprzedawczyk piszacy plugastwa za pieniądza.
                Nie kazda praca nie hańbi.
                • kecawa Re: zgłoś się do lekarza 31.08.10, 10:07
                  Pusty dzwon jest głośny swymi inwektywami

Czy używanie inwektyw jest czymś co wyniosłeś ze szkoleń zapaterystów ?

pozdrawiam kecaw
                  • ostrogotek Re: zgłoś się do lekarza 31.08.10, 13:32
                    kecawa napisał:

> Pusty dzwon jest głośny swymi inwektywami

No nareszcie samokrytyka kecawy.

> Czy używanie inwektyw jest czymś co wyniosłeś ze szkoleń
                    zapaterystów ?
                    >

Nie, ze szkoleń pisotruków
    • privus PiS-owcom? 30.08.10, 20:59
      A może to sama głupota PiS-u pcha ich w annały przepaści?
    • Gość: zpodlasia Re: Tusk przynosi pecha IP: 178.56.104.* 31.08.10, 09:08
      do Szeptuchy z Nim
      • privus I w ten oto sposób 31.08.10, 09:40
        Solidrność przekształciła się w bezprzykładną solimarność kalającą własne
        gniazdo.
    • ostrogotek Re: Tusk był na strajku a Jarek 31.08.10, 09:16
      Tusk był współtwórcą Sierpnia 80. A co wtedy robił Jareczek?
      Wspołpracował z SBekami pod troskliwym okiem Rajmunda i jego kolesi?
      Czerwony paniczyk z Żoliborza, dekownik, teraz próbuje sobie dorobić
      historię kombatanta? Tak, Tusk przynosi pecha takim kanaliom jak
      Kaczyński Jarosław czy kecawa.
      • yadol Re: Tusk był na strajku a Jarek 31.08.10, 10:36
        Henia dokopała klasycznie kaczorowi, mam nadzieję , że to już jego polityczny koniec

mina kaczora była wymowna, szczypińskiej klasyczna

Pani Henryko Szacunek

kecaw menelu nawet nie wiesz co sensownego odpisać nie tylko oberowi
        nie dostałeś instrukcji?
      • privus I to jest cała zagadka kaczych meandrów 31.08.10, 10:54
        Jarka słychać wszędzie i głośno, tylko nic nie wiadomo, co on tak właściwie
        robił. I tylko dla tego człowieka SB sfałszowało jego teczkę.

Jaki w tym SB miało by swój cel?

A może Jarek tym swoim nieustannym atakiem i krzykiem chce coś bardzo
        niewygodnego dla siebie przykryć kierując uwagę w inną stronę?

Jeżeli można by było przyjąć taki kierunek rozważań, to postępowanie Jarosława
        Kaczyńskiego wydaje się spełniać w zupełności walory konia trojańskiego. Tym
        bardziej, że - sądząc po postępowaniu nikomu - nikomu w tym kraju nie jest
        bliżej do komuny, jak właśnie Jarosławowi Kaczyńskiemu i jego zapleczu.
        Realizowana przez niego destrukcja i paraliż istniejącego systemu państwowego do
        złudzenia przypomina postępowanie bolszewików pod wodzą Lenina. Być może moje
        wrażenia mijają się z rzeczywistością, ale widoczne na co dzień realia nie
        wydają się odbiegać od takich spostrzeżeń.
        • Gość: polin Re: I to jest cała zagadka kaczych meandrów IP: *.centertel.pl 31.08.10, 17:24
          w tych kaczych meandrach to zapomnieli o obiecankach wyborczych
          • Gość: mix Re: I to jest cała zagadka kaczych meandrów IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.10, 17:35
            Praktycznie zapomnieli o wszystkim, oprócz własnej kasy. Jeszcze tylko trochę, a
            ta dzisiejsza pisowska solidarność dojdzie do kolejnego niezwykle
            konstruktywnego wniosku, że tylko komuna dawała a te 20 lat wciskanej nadziei
            obróci się w gruzy tak, jak postulaty gdańskie.

Dotychczas nie dotarło do nich, że trzeba wyrosnąć z naiwnego dzieciństwa, bo
            życie to nie*je*bajka.
    • Gość: wa Re: Tusk przynosi glownie dlugi IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.10, 21:35
      alkoholik rzadzi krajem
    • Gość: bonek Re: Tusk przynosi pecha IP: 178.56.55.* 30.09.10, 20:03
      gra z 13 a plecach
    • Gość: er Re: Tusk przynosi pecha IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.10, 20:09
      wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/305964,zamachowiec-pracowal-w-sluzbach-specjalnych-prl.html
      • Gość: ima Duży udział ma TVN i Szkło kontaktowe IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.10, 20:54
        podszczuwacze
        • kecawa Cojeszcze sę stanie?nim Tusk odejdzie ? 20.10.10, 21:20
          Katastrofa pogania katastrofę ( autokar, bus) a teraz jeszcze mord polityczny!

Tusk powinien odejść
          • privus Tusk przynosi pecha szczególnie dla PiSowców 20.10.10, 21:22
            Nie powiem, bym tym był szczególnie zmartwiony, skoro dwie skatoliczone partie biorą się za łby.
    • Gość: ggg Re: Tusk przynosi pecha IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.10.10, 21:23
      „Jak ja was ku... nienawidzę
      I jak ja wami ku... gardzę
      Jak ja się za was ku... wstydzę
      Gdy za granicę czasem zajrzę

Jak ja się wami ku... brzydzę
      Jak ja was dobrze ku... znam
      Jak ja się bardzo ludziom dziwię
      Którzy wybrali taki chłam

To wszystko czego się dotkniecie
      Od razu obracacie w pył
      Szarańcza przy was to jest bajka
      Bo cały kraj już zgnił

Rozpasłe mordy, krzywe ryje
      Kurestwo wszędzie tam gdzie wy
      Jak ja was ku... nienawidzę
      Jak do was bym z kałacha bił

A nawet jak wam plunąć w twarz
      To wy mówicie że deszcz pada
      Jebana wasza partia mać
      Co mi ojczyznę okrada

Nadejdzie kiedyś taki czas
      Za wszystko ku... zapłacicie
      W helikoptery wsadzą was
      I nigdy już tu nie wrócicie”
      • edico Re: Tusk przynosi pecha 20.10.10, 21:38
        Nie jesteś autorze tego wiersza jedyny.

Tuwim pisał:

"...
        I ty, księżuniu, co kutasa
        Zawiązanego masz na supeł,
        Żeby ci czasem nie pohasał,
        Całujcie mnie wszyscy w dupę.
        ..."
        • Gość: hihi Re: Tusk przynosi pecha IP: *.olsztyn.mm.pl 20.10.10, 22:32
          kecawa napisał:

> Tusk powinien odejść

Za rok będziesz miał szansę wybrać sobie innego premiera. Ale jestem dziwnie spokojny, że to nie będzie Jarosław Szalony. Bo ostatnio nad Polską czuwa Opatrzność, a nie - jak ty piszesz - Opaczność.
          • kecawa Re: Tusk przynosi pecha 21.10.10, 09:22
            Złociutki premiera nie wybieramy my lecz większość w parlamencie .

pozdrawiam serdecznie i nie wpisuj się na forum w modną tu pisofobię

• privus I tu wpadłeś jak śliwka w kompot 21.10.10, 12:59
              kecawa napisał:

> Złociutki premiera nie wybieramy my lecz większość w parlamencie .
              >
              > pozdrawiam serdecznie i nie wpisuj się na forum w modną tu pisofobię

Skoro wyraźnie nie podobają Ci się decyzje większości zapadające w kraju czy w parlamencie, z czym nieopatrznie się zdradziłeś, to ontologia faszysty wyszła z Ciebie teraz nawet uszami. Trudno więc się dziwić, że optujesz tu na forum za tym, za czym optujesz. Całe szczęście, że kraj nie jest jeszcze ani pisowski ani kościelny i resztki tego bezprzykładnego dyktatu będą coraz energiczniej gonione w cywilizowany sposób bez stosów czy wypraw krzyżowych, jak to było za Twoich utęsknionych czasów.
              • kecawa Re: I tu wpadłeś jak śliwka w kompot- naprwadę ? 21.10.10, 13:11

cyt za autorem wpisu :,,Za rok będziesz miał szansę wybrać sobie innego premiera. "

Ja nie mam szansy wybrać premiera- jedynie wspierając partię daję możliwość wybrania tej partii premiera- przypominam, że premier nawet nie musi być posłem!Czyli kto sobie strzela w stopę!?

pozdrawiam kecaw

Czy niech niechęć do PiS nie powoduje że stajesz się pisofobem

• privus I tu wpadłeś jak śliwka w kompot- naprwadę!!! 21.10.10, 15:08
                  Za rok będę miał taką samą szansę na wybór premiera jak i każdy inny i nie mam zamiaru pluć na przyszłego premiera tylko dla tego, że został wybrany wolą większości tak, jak ty to robisz. Nie wycofuję się z krytyki, ale za błędy merytoryczne postępowania a nie za przynależność partyjną, która jest dla Ciebie jedynym wskaźnikiem zajmowanego stanowiska.
                  Prezydent też nie jest z mojej bajki i też wyrażałem swoje zdanie na ten temat w sposób merytoryczny uzasadniając przyczyny takiego stanowiska, a nie dla histerycznego dokopywania ku uciesze oszołomów.

Do PiS-u mam taką samą niechęć, jak do PO. Różnica polega tylko na tym, że PiS jest bardziej przykry i nieznośny przy jednoczesnym wręcz bezczelnym braku umiaru w sposobach walki o władzę. Praktyka wykazała, że dla doraźnych celów gotów jest się zjednoczyć z każdą opcją (nawet tą, którą wcześniej tak opluwał, np. Samoobrona, LPR) tylko po to, by po jej grzbietach popłynąć dalej spuszczając w kanał dotychczasowych sojuszników.

Dziwię się Tobie, że jako niby inteligent katolicki nie byłeś w stanie spostrzec, że te partie były wyjątkowo krzyżowo-rydzykowe i zostały wpuszczone w kanał przez najlepszego przyjaciela Rydzyka.

W co grają razem z Rydzykiem?

W co gra kościół z nami?

Jestem przeciwnikiem wszystkich tych opcji, które wchodząc w konszachty z kościołem usiłują mnie robić w durnia. Nie ja sieję ten kąkol i nie ja będę go zbierał. A szczególnie w tej płaszczyźnie wszystkie dotychczasowe opcje polityczne warte są siebie, czyli inaczej mówiąc kija bejsbolowego.
    • Gość: dora Re: Tusk przynosi pecha IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.10, 13:55
      piknik tuska wiadomosci.wp.pl/gid,12829286,title,Pozar-cystern-w-Bialymstoku,galeria.html
      • Gość: df Re: Tusk przynosi pecha IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 12:10
        www.youtube.com/watch?v=b9vs1IeG7Co&feature=related
        • kecawa Re: Tusk przynosi pecha 23.03.11, 13:14
          Całkiem fajna piosenka
    • Gość: ZP Re: Tusk przynosi pecha IP: *.hostecan.com 18.08.11, 22:25

www.youtube.com/watch?v=8QqWc3vPoyY
      Po to wybieramy rząd, żeby podejmował w interesie społeczeństwa ważne decyzje gospodarcze. Tusk zawsze uchyla się zawsze od podejmowania takich decyzji, bo do tego potrzebne mu sondaże.A w sprawach powodzi tvn sondażu nie zrobiła, więc nie wie jak ma zadecydować. Takiego mamy męża stanu.
      • Gość: tylko PJN Re: Tusk przynosi pecha, prawdy nie POwie? IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.11, 12:24
        O tym co najważniesze dla polaków?www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,10138472,Lis__Tusk_bylby_samobojca__gdyby_powiedzial_cala_prawde.html
        • Gość: Hildegarda Re: Tusk przynosi pecha, prawdy nie POwie? IP: *.centertel.pl 06.10.11, 11:23
          Toruń to prawdziwa stolica Kaszub
          www.isakowicz.pl/index.php?page=news&kid=8&nid=4962
          • Gość: gienka Re: Tusk przynosi pecha, prawdy nie POwie? IP: *.centertel.pl 20.01.12, 21:28
            sama mizeria i chude krowy
    • Gość: mix Re: Tusk przynosi pecha IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.12, 04:44
      Dla kaczek? :)
      • Gość: 13gabinet Re: Tusk przynosi pecha IP: *.centertel.pl 21.01.12, 10:07
        finanse.wp.pl/gid,14183900,galeria.html?ticaid=1dc73
        • Gość: GiM Re: Tusk przynosi pecha IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.12, 10:38
          Oooo - to sprawa się wyjaśnia.. To kto to podpalił.. Premier czy razem z Prezydentem ???. Bo jak wklejasz takie newsy - to chyba jestes na tr(u)(o)pie
          • Gość: nie wszystkim Re: Tusk przynosi pecha IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.14, 21:30
            są i tacy co się przy Nim dorobili
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka