Gość: stan IP: 80.51.195.* 28.04.04, 19:35 A WYBORCZA SIĘ DZIWI, A TAK NAWOŁYWAŁA DO UNIJNEGO RAJU... NA PAMIĘĆ JUŻ WAM PADŁO SPRZEDAWCZYKI UNIJNE! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: being28 Re: Droższe podróże IP: *.icpnet.pl 28.04.04, 22:57 Przebili juz Bareje!!!Mala korekta na prosbe pasazerow, moze tak bedzie niedlugo mowilo o podwyzkach? Od kilku lat jezdze pociagami, na poczatku placilem 16,50, teraz 27. Po podwyzce z bagazem wyjdzie 40zl. A nie ma inflacji w naszym kraju:) Proponuje korekte mordki prezesa PKP za pomoca tempego narzedzia. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Droższe podróże 29.04.04, 10:05 Skoro wodomierze legalizuje sie co 4 lata to jak sie ma sprawa linijek dla konduktorow? Kto wystawi papierek? Sklep papierniczy? Urzad Miar i czegostam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron alarmowy przeciw podwyzkom IP: 5.5R2D* / *.pg.com 29.04.04, 10:24 dzwonmy na ten numer co go podawali. i dzwonmy jak nam smierdzi na policje i do SOKistow. niech pobiegaja. osobiscie nie mam nic przeciwko podwyzkom pod warunkiem ze obniza moje podatki o kwote jaka dotuja kolej. za to co zaoszczeddze kupie sobie samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: alarmowy przeciw podwyzkom 29.04.04, 10:31 Mam nadzieje, ze jak juz bedziemy w UE to rozwala cale te monopole w stylu TP SA, PKP. "Ukradli Tobie, ukradnij i TY" jak to powiedziala Pani w Misiu. Kibicuje juz zlomiarzom. Im wiecej ukradna tym szybciej rozpadnie sie PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Re: alarmowy przeciw podwyzkom IP: 5.5R2D* / *.pg.com 29.04.04, 11:02 oj bylbym ostrozny z ta nadzieja obalania monopoli przez ue. sami wiele monopoli chronia. tak samo jestem przeciw kradziezy (chociaz zgadzam sie ze wspolwlascicel, kazdy obywatel, ma prawo do swojej czesci majatku) mimo ze kradna glownie by przezyc. Bo to moze sie skonczyc tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron mlot na pkp IP: 5.5R2D* / *.pg.com 29.04.04, 16:41 "Prezes NBP Leszek Balcerowicz zapowiedział, że nieuczciwi producenci i handlowcy będą ujawniani i może powstać "coś na kształt czarnej listy". UOKiK tam, gdzie uzna to za konieczne, rozpocznie postępowanie wyjaśniające. Gdy okaze się, że cena jakiegoś produktu jest podobnie wysoka na danym terenie, może to oznaczać, że nastąpiła zmowa dostawców, hurtowników i producentów. Jeśli urząd to udowodni może nałożyć wysokie kary pieniężne, nawet do 10 proc. dochodów firmy" ja czekam, cierpliwy jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyson Re: Droższe podróże IP: *.gdynia.mm.pl 03.05.04, 20:16 To ja wam powiem tak, że na tych zmianach 1 maja bardzo skorzystałem. Za 50 zł przebyłem 800 km na wspaniałą paradę parowozów w Wolsztynie. Gdyby te przepisy nie weszły 1 maja w życie zapłaciłbym o ok. 50% więcej. Co do sprawy braku poprawy na PKP to gorąco zapraszam do podróży pociągiem pos. POBRZEŻE/WYBRZEŻE zanim napisze się tekst w stylu „brak poprawy na PKP”. Po trzecie wzrost miejscówek o 1 zł. spółka InterCity tłumaczy koniecznością posiadania jakiś pieniędzy na przeprowadzenie napraw głównych swego taboru. Co do bagażu to dotyczy on tylko pociągów osobowych i pośpiesznych uruchamianych przez spółkę PR, a jeśli od grudnia pośpiechy będą pod berłem IC to będzie obowiązywać tylko w pociągach osobowych. Po piąte w ogóle nie napisano o tym, że maleje cena miejscówki w pociągach LAJKONIK, PRUS, BYSTRZYCA z 12 na 10 złotych + zmiana klasy z InterCity na Expres, a w pociągach NEx dla grup ponad 10 osobowych cena miejscówki spada o 10 zł odpowiednio z 35 na 25zł w kuszetkach 6 miejscowych i z 40 na 30 w kuszetkach 4 miejscowych tak, że te połączenia stają się jednymi z lepszych rozwiązań dla wycieczek szkolnych chcących przejechać z północy na południe Polski, bądź odwrotnie. Ogólnie rzecz ujmując kolejne ulgi dla pasażera dzięki konkurencji PR-IC. Pozdrawiam Tyson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Re: Droższe podróże IP: 5.5R2D* / *.pg.com 04.05.04, 11:51 konkurencja jest ale nie miedzy PR i IC a miedzy PR i firmami autobusowymi. bo to one sa alternatywa dla wiekszosci podroznych ( o IC to zaledwie garstka mysli). ja nie twierdze ze ktos tam nie skorzysta ja twierdze tylko ze wiekszosc straci dodatkowo wszystko to odbywa sie i tak moim kosztem bo kolej jest dotowana z mojej kieszeni nawet gdy z niej nie korzystam. ja rowniez ciesze sie widokiem parowozu- ale jesli brakuje mi na chleb to nic mi po widokach. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Droższe podróże 06.05.04, 12:57 OK, mozna placic za bagaz ale cos za cos. Dla mnie bolem jest to, ze to konduktor bedzie decydowal kto zaplaci za plecak. Do smierdzacej babci, kruszacej na caly przedzial chlebem, rozlewajacej herbate z termosu po podlodze zaden konduktor nic nie powie. Takze mamusia wiozaca rzygajace wkolo male dziecko tez jest swieta. Tak samo do wracajacych z pracy robotnikow, pijacych piwko, palacych na korytarzu papierosy nikt nie podejdzie. Ale jak bedzie brakowalo 5zl na "cos" to najlatwiejsza ofiara bedzie student. I wtedy konduktor bedzie mial sily upomniec sie o bagaz. Moze niech PKP zatrudni kilku osilkow i zrobi porzadek z bydlem pijacym, palacym, brudzacym w pociagach. Kilka mandatow, moze wezwanie Policji na dworzec i wtedy bedzie czysciej. A i pieniadze wpadna. Jak na razie SOKisci wygladaja jak łajzy. Laza w kolko, ale i tak nic z tego nie wynika. A pieniadze biora. A pisze to bo pociagami jezdze. Ostatnio 3 godziny stalem bo w przedzale pociagu z Kolobrzegu siedziala kupa dziadkow. Babcie zdjely buciki, nozki na siedzenia, kanapeczke w raczke. A pozniej to kazdy latwo powie, ze brudno w pocuagach. Za to na korytarzu stac nie mozna, wszyscy pala w kolo. Konduktor za to w orzelka w legitymacji gapi sie i gapi. Moze bez korony, wtedy mandat wystawi... Odpowiedz Link Zgłoś