Dodaj do ulubionych

Droższe podróże

IP: 80.51.195.* 28.04.04, 19:35
A WYBORCZA SIĘ DZIWI, A TAK NAWOŁYWAŁA DO UNIJNEGO RAJU...
NA PAMIĘĆ JUŻ WAM PADŁO SPRZEDAWCZYKI UNIJNE!
Obserwuj wątek
    • Gość: being28 Re: Droższe podróże IP: *.icpnet.pl 28.04.04, 22:57
      Przebili juz Bareje!!!Mala korekta na prosbe pasazerow, moze tak bedzie
      niedlugo mowilo o podwyzkach? Od kilku lat jezdze pociagami, na poczatku
      placilem 16,50, teraz 27. Po podwyzce z bagazem wyjdzie 40zl. A nie ma inflacji
      w naszym kraju:)

Proponuje korekte mordki prezesa PKP za pomoca tempego narzedzia.
      • being28 Re: Droższe podróże 29.04.04, 10:05
        Skoro wodomierze legalizuje sie co 4 lata to jak sie ma sprawa linijek dla
        konduktorow? Kto wystawi papierek? Sklep papierniczy? Urzad Miar i czegostam?
        • Gość: szwadron alarmowy przeciw podwyzkom IP: 5.5R2D* / *.pg.com 29.04.04, 10:24
          dzwonmy na ten numer co go podawali.
          i dzwonmy jak nam smierdzi na policje i do SOKistow. niech pobiegaja.

osobiscie nie mam nic przeciwko podwyzkom
          pod warunkiem ze obniza moje podatki o kwote jaka dotuja kolej.
          za to co zaoszczeddze kupie sobie samochod.
          • being28 Re: alarmowy przeciw podwyzkom 29.04.04, 10:31
            Mam nadzieje, ze jak juz bedziemy w UE to rozwala cale te monopole w stylu TP
            SA, PKP. "Ukradli Tobie, ukradnij i TY" jak to powiedziala Pani w Misiu.
            Kibicuje juz zlomiarzom. Im wiecej ukradna tym szybciej rozpadnie sie PKP.
            • Gość: szwadron Re: alarmowy przeciw podwyzkom IP: 5.5R2D* / *.pg.com 29.04.04, 11:02
              oj bylbym ostrozny z ta nadzieja obalania monopoli przez ue.
              sami wiele monopoli chronia.

tak samo jestem przeciw kradziezy (chociaz zgadzam sie ze wspolwlascicel, kazdy
              obywatel, ma prawo do swojej czesci majatku) mimo ze kradna glownie by przezyc.
              Bo to moze sie skonczyc tragedia.
    • Gość: szwadron mlot na pkp IP: 5.5R2D* / *.pg.com 29.04.04, 16:41
      "Prezes NBP Leszek Balcerowicz zapowiedział, że nieuczciwi producenci i
      handlowcy będą ujawniani i może powstać "coś na kształt czarnej listy". UOKiK
      tam, gdzie uzna to za konieczne, rozpocznie postępowanie wyjaśniające. Gdy
      okaze się, że cena jakiegoś produktu jest podobnie wysoka na danym terenie,
      może to oznaczać, że nastąpiła zmowa dostawców, hurtowników i producentów.
      Jeśli urząd to udowodni może nałożyć wysokie kary pieniężne, nawet do 10 proc.
      dochodów firmy"

ja czekam, cierpliwy jestem
    • Gość: Tyson Re: Droższe podróże IP: *.gdynia.mm.pl 03.05.04, 20:16
      To ja wam powiem tak, że na tych zmianach 1 maja bardzo skorzystałem. Za 50 zł
      przebyłem 800 km na wspaniałą paradę parowozów w Wolsztynie. Gdyby te przepisy
      nie weszły 1 maja w życie zapłaciłbym o ok. 50% więcej.
      Co do sprawy braku poprawy na PKP to gorąco zapraszam do podróży pociągiem pos.
      POBRZEŻE/WYBRZEŻE zanim napisze się tekst w stylu „brak poprawy na PKP”. Po
      trzecie wzrost miejscówek o 1 zł. spółka InterCity tłumaczy koniecznością
      posiadania jakiś pieniędzy na przeprowadzenie napraw głównych swego taboru. Co
      do bagażu to dotyczy on tylko pociągów osobowych i pośpiesznych uruchamianych
      przez spółkę PR, a jeśli od grudnia pośpiechy będą pod berłem IC to będzie
      obowiązywać tylko w pociągach osobowych. Po piąte w ogóle nie napisano o tym,
      że maleje cena miejscówki w pociągach LAJKONIK, PRUS, BYSTRZYCA z 12 na 10
      złotych + zmiana klasy z InterCity na Expres, a w pociągach NEx dla grup ponad
      10 osobowych cena miejscówki spada o 10 zł odpowiednio z 35 na 25zł w
      kuszetkach 6 miejscowych i z 40 na 30 w kuszetkach 4 miejscowych tak, że te
      połączenia stają się jednymi z lepszych rozwiązań dla wycieczek szkolnych
      chcących przejechać z północy na południe Polski, bądź odwrotnie. Ogólnie rzecz
      ujmując kolejne ulgi dla pasażera dzięki konkurencji PR-IC.

Pozdrawiam
      Tyson
      • Gość: szwadron Re: Droższe podróże IP: 5.5R2D* / *.pg.com 04.05.04, 11:51
        konkurencja jest ale nie miedzy PR i IC a miedzy PR i firmami autobusowymi. bo
        to one sa alternatywa dla wiekszosci podroznych ( o IC to zaledwie garstka
        mysli).
        ja nie twierdze ze ktos tam nie skorzysta
        ja twierdze tylko ze wiekszosc straci
        dodatkowo wszystko to odbywa sie i tak moim kosztem bo kolej jest dotowana z
        mojej kieszeni nawet gdy z niej nie korzystam. ja rowniez ciesze sie widokiem
        parowozu- ale jesli brakuje mi na chleb to nic mi po widokach.
        • being28 Re: Droższe podróże 06.05.04, 12:57
          OK, mozna placic za bagaz ale cos za cos. Dla mnie bolem jest to,
          ze to konduktor bedzie decydowal kto zaplaci za plecak. Do smierdzacej babci,
          kruszacej na caly przedzial chlebem, rozlewajacej herbate z termosu po podlodze
          zaden konduktor nic nie powie. Takze mamusia wiozaca rzygajace wkolo male
          dziecko tez jest swieta. Tak samo do wracajacych z pracy robotnikow, pijacych
          piwko, palacych na korytarzu papierosy nikt nie podejdzie.

Ale jak bedzie brakowalo 5zl na "cos" to najlatwiejsza ofiara bedzie student.
          I wtedy konduktor bedzie mial sily upomniec sie o bagaz.

Moze niech PKP zatrudni kilku osilkow i zrobi porzadek z bydlem pijacym,
          palacym, brudzacym w pociagach. Kilka mandatow, moze wezwanie Policji na
          dworzec i wtedy bedzie czysciej. A i pieniadze wpadna. Jak na razie SOKisci
          wygladaja jak łajzy. Laza w kolko, ale i tak nic z tego nie wynika. A pieniadze
          biora.

A pisze to bo pociagami jezdze. Ostatnio 3 godziny stalem bo w przedzale
          pociagu z Kolobrzegu siedziala kupa dziadkow. Babcie zdjely buciki, nozki na
          siedzenia, kanapeczke w raczke. A pozniej to kazdy latwo powie, ze brudno w
          pocuagach. Za to na korytarzu stac nie mozna, wszyscy pala w kolo. Konduktor za
          to w orzelka w legitymacji gapi sie i gapi. Moze bez korony, wtedy mandat
          wystawi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka