Dodaj do ulubionych

Motocyklem do Anglii

IP: *.jaswily.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 13:05
Witam. Własnie mam plan żeby wyskoczyć motorkiem do Anglii na wiosnę...i w
związku z tym mam pytanie... jaką trasę najkorzystniej(najtaniej)wybrać ,
prom, czy eurotunel ??? jeśli prom to skąd korzystniej ??? Jeśli macie jakieś
doświadczenia w wyprawach do Anglii motocyklem, czy to samohodem to proszę o
ewentualne wskazówki. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • b12 Re: Motocyklem do Anglii 25.01.05, 13:12
      Przecież nie musisz tłuc się płatnymi autostradami (no chyba że chcesz).
      Polecam wziąć prom np. Cuxhaven-Harvitch, są też inne. Według mnie wychodzi
      szybciej (przelot trwa całą noc, załoga prawie cała to polacy) i taniej,
      przyjemniej jest chyba śmigać po winkielkach już na miejscu, niż zasypiać na
      Autobahnie..
      • Gość: cabaniero Re: Motocyklem do Anglii IP: *.jaswily.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 13:41
        No własnie brałem pod uwagę tą opcję... myślałem też żeby na prom zapakować się
        w Hook of Holland i wyładować się w Harwich. Prawdopodobnie wybiorę którąś z
        tych dwóch opcji.
    • Gość: potas Re: Motocyklem do Anglii IP: *.chomiczowka.waw.pl 25.01.05, 20:45
      Nie wiem z którego regionu polski chcesz jechać, ale z Wawki to najlepiej
      Pozńska, przez Berlin i kierunek Belgia, Holandia.Musisz mieć w tankbagu małą,
      ogólną mapkę Europy i na pewno trafisz! Taką traskę zrobisz jak się napniesz na
      raz ale to nic przyjemnego. Na prom warto wsiadać na noc, żeby się wyspać,
      tylko musisz złapać taki, który płynie dłużej niż 4 godziny. To też zależy
      gdzie chcesz wysylądować.Jak chcesz zachaczyć o Londyn to płyń z Ostendy do
      Dover. Krótko i się nie wyśpisz. Ale jak chcesz pospać, to proponuję do
      Felixtowe - ok 10 godzin spanka, a do obwodnicy Londynu mnej więcej tyle samo,
      tylko bardziej lokalną drogą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka