mariusz2010 07.10.11, 23:24 Zagranica porównuje Palikota do Stańczyka. Może być. Król Zygmunt słuchał go. Niektóre myśli łatwiej przemycić pod pozorem błazenady. Lepsze to niż nadęte pustosłowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mix Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.katowice.dialup-tdc.ids.pl 07.10.11, 23:40 Właściwe porównanie. W przeciwnym razie banda targowiczan znowu rozszarpie ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 10:49 kaczyński kościuszką? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz2010 Re: Palikot jak Stańczyk 10.10.11, 10:56 Gość portalu: bj napisał(a): > kaczyński kościuszką? chi, chi, cha, cha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 15:08 palikot ostatecznie się u mnie pogrążył, jak zażądał zdjęcia krzyża w sejmie Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz2010 Re: Palikot jak Stańczyk 13.10.11, 16:04 Gość portalu: iwona napisał(a): Palikot ostatecznie się u mnie pogrążył, jak zażądał zdjęcia krzyża w sejmie. Krzyże powinny wisieć w budynkach państwa wyznaniowego, rządzonego ( nawet jeśli nieoficjalnie) przez kościelnych oligarchów. Krzyż w sejmie nie tylko symbolicznie, świadczy jakim państwem jest Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhg Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.dynamic.mm.pl 13.10.11, 16:10 Iwonko, a głosowałaś na Palikota? Jeśli nie, to nie zawracaj nam d... swoimi politycznymi dołami. Jeśli zaś głosowałaś, to była okazja przyjrzeć się facetowi, który o tym wielokrotnie mówił. Pamiętaj, że ślepy w karty nie gra... Nie znaliśmy może kandydatów, ale Palikota można było poznać doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz2010 Błąd Palikota 14.10.11, 08:00 W pewnym sensie Iwona ma rację. Palikot popełnił błąd taktyczny, żądając zdjęcia teraz krzyża w sejmie. Wystawił się na żer wilkom duchowieństwa, mając przeciw kłom parę siekaczy. Trzeba pamiętać, że "kościół" ma wielowiekowa wprawę w niszczeniu przeciwników siłą jak i tzw. praca organiczną. Ma gigantyczne pieniądze i choć sam niedemokratyczny, ma ogromny wpływ na demokratycznie wybranych polityków, których zmusza do jazdy na "jednym wózku". Na tym nieprzemyślanym żądaniu kler przy pomocy PIS-u rozpęta teraz nagonkę, z której Ruch Palikota niewiele skorzysta. Potrzebna jest praca od podstawa a nie manifestacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz2010 Re: Błąd Palikota 14.10.11, 10:20 Premier Tusk, to nie król Zygmunt. Niestety, tylko gracz polityczny. Bardziej opłaci mu się nie zadzierać z konserwatywnymi, dbającymi tylko o własne dobro duchownymi, niż współpraca z postępowym Palikotem. Ryzyko konfliktu z oligarchią, to jest to ryzyko o którym wspomniał. Dlatego nigdy nie poprze Palikota. Dla korzyści politycznych prędzej już poprze niecierpianego przez siebie Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Błąd Palikota 15.10.11, 00:12 mariusz2010 napisał: > Trzeba pamiętać, że "kościół" ma wielowiekowa wprawę w niszczeniu przeciwników siłą wyborcza.pl/1,86740,5016609.html Ale wyciąganie na światło dzienne jest przecież tylko "walką z Kościołem" i nic więcej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Błąd Palikota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 18:00 Walcząc z kościołem można tylko przegrać. Komuniści w ZSRR walczyli od rewolucji do upadku komunizmu a nowa władza odrodzonej Rosji nawiązały współprace z cerkwią. Pomogli odbudować cerkwie rozebrane przez bolszewików. Polsce nie potrzebna jest walka z kościołem czy z klerem katolickim jak to mówią niektórzy. Nie jest to w tej chwili polakom potrzebne. Ludzie chcą pracy i chleba a nie kolejnej wojny. Wygląda to raczej na to, że niektórzy obywatele /towarzysze/ chcą wziąć odwet za pomoc kościoła w obaleniu komuny i odebraniu im tym samym dobrego koryta jakie mieli za rządów PZPR a "kochający inaczej" odwet za nieuznawanie ich zachowań przez księży. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Palikot jak Stańczyk 15.10.11, 00:07 Zażądał tylko tego, by sejm stał się ostoją prawa a nie areną nocnej samowoli fanów Rydzyka. Dla mnie pogrążyli się już dawno ci, którzy z parlamentu zaczęli robić religijny jarmark. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabi Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 23:58 Najwyższy czas przepędzić watykańskiego okupanta .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.vectro.com 19.11.11, 07:58 Palikot wyrasta na lidera opozycji, co widać po wczorajszej dyskusji nad expose Tuska. Polska po latach miernoty politycznej SLD potrzebuje mocnej lewicy, żeby naprwić to, co zrobił w naszym społeczeństwie pewien psychopata na literę K. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Palikot jak Stańczyk 19.11.11, 12:13 Ciekawe co zrobil ten K ? Pewnie sial nienawisc i burzyl spokoj. Albo tez dzieli a nie laczyl. :) No bo chyba nie zmienil polityki gospodarczej. Badz co badz rzadzil tylko 2 lata i ja wowczas jakies specjalnej zmiany w tym zabagnionym socjalizmie nie zauwazylem. Za to zauwazylem znaczaca zmiane od czasow rzadow tzw "liberalow" (hehehehe) z PO, zadluzenie kraju wzroslo lawinowo i wzrosly podatki. Jak n razie zanosi sie na podobne "reformy". Czy Palkot cos zmieni? Watpie, wszak to taki sam socjalista jak PIS czy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z-ca mal’ach Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.formlessnetworking.net 19.11.11, 13:42 Departament Decyzji Globalnych ma pytanie do pana n4eu, kogo życzy sobie na premiera. Postaramy się o odpowiednią nominację albo załatwimy właściwy lek. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Palikot jak Stańczyk 19.11.11, 17:15 Alez chetnie odpowiem. Kogos kto powie ze nie chce naszego dobra za nasze pieniadze. Kogos kto powie ze nie bedzie nas gnebil podatkami i przepisami. A ze takiego nie ma bo przy korycie od wielu lat same niedojedzone lewackie swinie wiec odpowiedz brzmi: Wisi mi to. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz2010 Re: Palikot jak Stańczyk 19.11.11, 17:33 n4eu Może jeszcze wisi. Ale jak Tusk zacznie strzelać po stopach kolejnymi podatkami, to będziesz tańczył razem z nami jak w westernie. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Palikot jak Stańczyk 19.11.11, 18:03 No i co ja mam powiedziec. Masz 100000% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam mal’ach Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.ipredator.se 19.11.11, 18:15 Od tabletek na schi nie płaci się podatków. Są nawet refundowane. Tabletki te poprawiają również zwis, albo te niebieskie, ale to już beznadziejna sprawa, bo pikawa nie wytrzymuje w chorobach schizoidalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.gho.st 29.01.13, 16:31 bo polsce jest potrzebny niesamowity jeździec, co przyjedzie na kasztance, by zrobić porządek z korupcją i kołtunerią Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Palikot jak Stańczyk 29.01.13, 20:09 W Polsce nic juz sie nie da zrobic. Polacy uwazaja (i slusznie) politykow za złodziei i popieraja ustroj w ktorym owi politycy rzadza kasa. Wiec o czym tu mowic. To tak jakby chory na pluca leczyl sie palac na potege fajki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 23:26 Na tle dzisiejszego sejmu jeszcze niezbyt doświadczone ugrupowanie Palikota zaczyna powoli być ostoją rozsądku w stosunku do uprawianego jazgotu przez kaczo-moheryzm. Na uwagę zasługuje fakt, że jako jedyne ugrupowanie w sejmie zwróciło uwagę na to, że PO "nie zawahała się posłużyć przestępstwem dla ratowania finansów Kościoła". Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Palikot jak Stańczyk 30.01.13, 09:44 Banda hipokrytow jak reszta Sejmu. Nic wiecej. Mowienie o rozsadku RP jest kpina lub wskazuje na powazne braki w budowie mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.13, 13:32 Czy masz jeszcze coś jełopie do powiedzenia oprócz ciągłych gorzkich żali i pretensji? Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Palikot jak Stańczyk 30.01.13, 14:35 Ty masz jelopie ciagle zale i pretensje to i ja chyba tez moge miec :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Palikot jak Stańczyk IP: 27.50.70.* 27.02.13, 08:26 skoroś taki głęboki ipolitolog, to zaproponuj swojego kandydata na premiera i może uzasadnij propozycję w trzech zdaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 20.01.12, 23:38 W sumie to nic do gości anie mam ale to populista, który robi afery z jakiś trzeciorzędnych spraw typu wiszący krzyżyk, prawa pedryli itp. Natomiast do konkretych problemów nawet nie podchodzi, bo z czym. Dużo gadki, mało działania. Pajac lubiący szum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Pozwól, że przypomnę IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.13, 22:54 www.techdirt.com/articles/20120126/12313917555/polish-politicians-don-guy-fawkesanonymous-masks-to-protest-acta-signing.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 00:16 Trzeba zaczynać od tego co łączy a nie od tego co dzieli. Chyba, że jest to przemyślany plan Tuska w którym Palikot gra jedną z ról. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 13:13 www.techdirt.com/articles/20120126/12313917555/polish-politicians-don-guy-fawkesanonymous-masks-to-protest-acta-signing.shtml buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.centertel.pl 30.03.12, 09:42 wirtualnapolonia.com/2012/03/20/sodoma-i-gomora-zaczyna-wymieka/#more-17482 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo\żena Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.pl 23.04.12, 14:39 Dlaczego jeszcze trzy lata temu nie miał nic do krzyża, a teraz tak bardzo chce go usunąć z sejmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.12, 20:27 Chociaż by dla tego, że Kościół i jego wierni w ten czy inny sposób nie robili krzyżowej hucpy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: Palikot jak Stańczyk IP: 82.102.5.* 25.08.12, 22:20 wrzućcie tę matkę boską z kaczorem, bo nie mogę znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osobowość Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.12, 16:30 ludzie.gazeta.pl/mariusz2010/0,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.pl 03.09.12, 13:16 na polski kołtun trzeba tuzina palikotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 18:06 I co to da? Czy Polakom będzie żyło się lepiej? Takie zachowanie to typowe warcholstwo. Palikot naśladuje twórcę mgły smoleńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.13, 14:03 Wystarczy zadbać tylko o higienę i to średniowieczne kołtuństwo samo zniknie. I ktoś to musi w końcu zrobić. Na dzień dzisiejszy nikogo poza Ruchem Palikota na to nie stać jest nawet stęknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Palikot jak Stańczyk 30.01.13, 14:36 Oczywiscie ze tak. Palikot jest tak "uczcify" ze az swieta luna od niego bije :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.13, 14:55 Po ostatnich pociągnięciach Kościoła byłem przekonany, że święta łuna będzie bić od Kaczyńskiego, a tu taka niespodzianka. Mam obawy, że modliłeś się nie pod tym ołtarzem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Palikot jak Stańczyk IP: 200.98.197.* 01.07.13, 21:56 jak trzeba, potrafi zakręcić korbą i zmobilizować członków do zorganizowania referendum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.ip-142-4-212.net 06.10.13, 12:35 mnie ta nowa nazwa kojarzy się z kioskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.13, 10:46 Coś w tym jest. Ta nowa nazwa wymyślona przez przesympatyczną Marię Czubaszek celuje palcem w każdego wyborcę. To on musi zadecydować, co z tego kiosku wybrać - bieda kościelnego zadupia, czy normalne państwo dbające o pracę i solidną płacę wszystkim obywatelom chętnym w pozytywnej budowie tego kraju. A nie da się tego zrobić w oparciu o muzealne ideologie i twarze. Nawet słynna wazelina straciła tu już realną rację bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Palikot jak Stańczyk 07.10.13, 11:02 O tak tak... czarni rzadza a biedni czerwoni to biede klepia ucisnieni przez watykanska okupacje. taki Palikot, kalisz i reszta "uczcifych" to na chleb nie maja bo co mieli oddali biednym jak na troskliwych lewakow przystalo . A jak sie tylko dorwa do Sejmu (w ktorych ich teraz oczywiscie nie ma bo tylko czarni glosuja w Sejmie) to bedzie "normalnie". Zapewnie tak "normalnie" jak bylo np. "normalnie" przy interesach Palikota z polmosem. Badz co badz juz wtedy Palikot zaslynal z.. normalnosci :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Palikot jak Stańczyk IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.13, 11:45 Widać, że dzisiaj zadbałeś od samego rana o swoją kondycję zdrowotną ;) Odpowiedz Link Zgłoś