Gość: mig IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.11, 20:31 media.wp.pl/kat,1022943,wid,14109747,wiadomosc.html?ticaid=1d9c5 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosia Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.dynamic.mm.pl 23.12.11, 20:57 No co ty ,przecież marszałek Kopacz przy tym była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nb Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.11, 21:05 na metr wszystko przekopała, no popatrz pan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.olsztyn.mm.pl 24.12.11, 14:36 Rosjanie w tej sprawie schrzanili wiele rzeczy. Być może wszystko, co mogli - ale tacy oni są. Czy mamy z tego powodu wypowiedzieć wojnę Rosji, albo powiedzieć im, no to za to nie będziemy od was kupować ropy i gazu, czy też - nie będziemy do was eksportować mebli,, produktów spożywczych, odzieży itd. Stało się. Myślę, że Pani Wasermann jest osobą na pewno b. skrzywdzoną przez los.. Ale ten ból i być może nienawiść powodują kłopoty z przemyśleniem całej tej sytuacji. Bo czy można normalnie traktować wypowiedź "Rząd oddał przecież śledztwo w ręce rosyjskie i w ten sposób zostaliśmy bezpowrotnie pozbawieni kluczowych dowodów w sprawie katastrofy smoleńskiej.". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.11, 14:49 To niech poda kilka przykładów - wtedy zobaczymy jakie to są "błędy". Mam nadzieję,że odtajnią protokóły i wówczas duuużo się dowiemy o "niby" błędach i będzie....."Koszula miała 6 guzików". W rzeczywistości 7 - ale reszty koszuli nie stwierdzono - a nasi skorzystali z PN - no i wyszło,że te koszule miały 7 guzików... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek koszmarek Apetyczne opowieści z krypty przed Wigilią IP: *.olsztyn.mm.pl 24.12.11, 14:58 Smacznego życzą pisiorki. Prawda wyzwoli... wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana 24.12.11, 22:09 Mysle ze warto zapamietac to Twoja "guzikowa" obsesje. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.11, 22:28 A moze by sie jakos odwzajemnic ,tylko jak TPPR kino juz bylo ,szubienice juz stoja (jeszcze ) festiwal piosenki radzieckiej tez juz jest ,moze ktos ma jakis pomysl , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.11, 01:48 Obsesją jak powiadasz jest Twoje "zaklinanie rzeczywistości" . I tu nie da rady nic zrobić bo samolot "się zdematerializował 15 m. nad Ziemią" (w/g Macierki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.11, 03:23 Pojawiły się informacje, jakoby w opinii przygotowanej na podstawie badań wykonanych po ekshumacji była mowa o obecności śladów materiałów wybuchowych. Rozumiem, że nie może Pani potwierdzić ani zaprzeczyć, ale czy w ogóle badania na możliwość obecności takich śladów były robione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.11, 08:25 "...............Pojawiły się informacje, jakoby ......." Tak,oczywiście od AntkaPolicmajstra jedynie słusznego "znafcy" (pisownia celowa) spraw lotniczych,mechanicznych,miejskich,wiejskich,rolniczych,spraw zagranicznych (to ostatnie to z fatygą). Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana 25.12.11, 13:47 Ja nigdy i nigdzie nie napisalem ze to byl zamach albo ze byla mgla czy inne cuda. Ale zawsze i wszedzie pisalem ze sledztwo rosyjskie bylo zrobione niedokladnie i zle. Ze oddanie sledztwa sowietom to nieslychany skandal. Ale jestem przekonany ze Ty nie masz zadnych watpliwosci. Jestes 100 razy bardziej pewny wersji ktora Ci wklepano do glowy niz mohery swojej sztucznej mgly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.olsztyn.mm.pl 25.12.11, 13:56 Poza głosami z PiS-u, nikt nigdy nie mówił o oddaniu śledztwa sowietom, Rosjanom, czy jak tam ich zwał. To co właściwie robi polska prokuratura - niezależny od rządu organ, który konstytucyjnie powołany jest do zajmowania się takimi sprawami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.olsztyn.mm.pl 25.12.11, 15:01 n4eu napisał: > zawsze i wszedzie pisalem ze sledztwo rosyjskie bylo zrobione niedokladnie i zle. No bo gdyby chociaż tę sekcję zwłok Wassermana zrobili Rosjanie dokładnie i dobrze, to by się mogło okazać, że on nie zginął w wypadku samlotowym, tylko POLEGŁ na skutek przeziębienia, grypy, zapalenia migdałków... I dojściu do tej prawdy służyła obecna ekshumacja. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana 25.12.11, 15:37 Gdyby sekcja bylaby zrobiona dokladnie zamknieto by mordy moherom ktorzy rzekomo znalezli slady prochu na jego ubraniu. Jakos nikt nie mowi o tym ze wlasnie zrobienie przez sowietow kabaretu z tego calego dochodzenia jest woda na mlyn dla Maciarewiczow i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.olsztyn.mm.pl 25.12.11, 15:50 Co ty mowisz? "Zamknięto by mordy moherom?" Takie rzeczy to tylko w erze (w innej erze geologicznej)... Przecież najoczywistsze fakty są dla nich dowodem na to, że je sfałszowano. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz "Sfałszowali". 25.12.11, 16:21 Ile razy jeszcze pelikany będziecie powtarzać to chamskie kłamstwo. W Polsce takie samo badanie zrobiono po prostu na spokojnie, bez presji czasu i z użyciem profesjonalnego sprzętu. Wyniki obu badań są identyczne. Przyczyny zgonu takie same. Nic w związku z tym się nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: "Sfałszowali". 25.12.11, 19:08 vod.gazetapolska.pl/901-nigdy-sie-nie-dowiecie-czy-oni-przezyli-te-katastrofe a to widziales? No tak ale to pewnie mohery wiec nie warto :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: "Sfałszowali". 25.12.11, 19:19 A wszystkowiedzacym "wyksztalconym z wielkich miast" ktorzy wlaza ruskim bez wazeliny w tylek polecam szczegolnie 12 minute. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: "Sfałszowali". 25.12.11, 19:47 n4eu napisał: > vod.gazetapolska.pl/901-nigdy-sie-nie-dowiecie-czy-oni-przezyli-te-katastrofe > a to widziales? No tak ale to pewnie mohery wiec nie warto :D :D Widziałem to gdy było nowością. I co takiego ciekawego tam znalazłeś? Tu fajnie Pani Wassermann się wygadała. www.radiomaryja.pl/dzwieki/2011/12/2011.12.16.akt05.mp3 Prokuratorzy mają wyniki sekcji śp. Zbigniewa Wassermanna mec. Małgorzata Wassermann (2011-12-16) Pani Wassermann przyznała zapytana 16-tego przez dziennikarza RM, że opinia biegłych na temat jej ojca została wydana bardzo szybko jak na polskie warunki, wręcz w tempie ekspresowym - priorytetowo. Koniec dziewiątej minuty nagrania. Wszystkie opowieści o rzekomej zwłoce w wydaniu opinii to bajki przemysłu smoleńskiego. Zwykłe żerowanie na trupach. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: "Sfałszowali". 25.12.11, 20:38 Zerowanie? Nie wiem jak Ty ale ja jestem zszokowany tym burdelem. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: "Sfałszowali". 25.12.11, 20:49 n4eu napisał: > Zerowanie? Tak, żerowanie na trupach. Istnieje w Polsce środowisko, którego głównym przedstawicielem jest na przykład Sakiewicz, które żyje z tej tragedii. > Nie wiem jak Ty ale ja jestem zszokowany tym burdelem. Dlaczego miałbym być zszokowany? Nie rozumiem. U nas by było lepiej i staranniej? Moim zdaniem nie. Dlaczego? www.wprost.pl/ar/192700/Reintegracja-ofiar/?I=1420 Podczas ich identyfikacji zdarzają się błędy. – W Hiszpanii kilku rodzinom wydano obce ciała – mówi dr Przemysław Guła, ekspert od sytuacji kryzysowych, który do końca 2009 roku kierował Rządowym Centrum Bezpieczeństwa. Skandal był również w Chorzowie gdy: www.poradnikmedyczny.pl/mod/news/7444_identyfikacja_ofiar_%C5%9Amiertelnych.html Wynika to z dwóch czynników, po pierwsze z fragmentacji ciał związanej z koniecznością ustanowienia jednego miejsca okazań zwłok tak, aby rodziny nie musiały przemieszczać się pomiędzy kolejnymi prosektoriami. Problem ten był jednym z błędów popełnionych w czasie katastrofy chorzowskiej 28 stycznia 2006r. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: "Sfałszowali". 25.12.11, 21:15 Chyba pominales jedna sprawe Zginal nasz prezydent. Osobiscie za nim nie przepadalem ale przyznasz ze sprawa dochodzenia powinna sie potoczyc zupelnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: "Sfałszowali". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.11, 21:34 Zginął na własne życzenie. Szkoda tylko pozostałych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: "Sfałszowali". IP: *.olsztyn.mm.pl 25.12.11, 21:41 A kto od samego początku poganiał, kto domagał się natychmiastowych wyników, jak nie te same pisiory, które teraz krzyczą, że dochodzenie było zbyt pospieszne? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: "Sfałszowali". 26.12.11, 13:04 Gość portalu: GiM napisał(a): > Zginął na własne życzenie. Szkoda tylko pozostałych ludzi. Mi akurat szkoda wszystkich lecz nie potrafię zamykać oczu na fakt iż przynajmniej kilka osób które w tym wypadku zginęły miały bezpośredni wpływ na na ten lot ze względu na pełnione funkcje. Przecież te wszystkie Błasiki, Kazany, Szczygły, Stasiaki, Komorowskie mogły naprawdę dużo w kwestiach doboru załogi, wyboru lotniska czy przestrzegania wielokrotnie złamanej instrukcji HEAD. Wystarczyło aby jeden z nich narobił afery odpowiednio wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: "Sfałszowali". 25.12.11, 21:45 n4eu napisał: > Chyba pominales jedna sprawe > Zginal nasz prezydent. Osobiscie za nim nie przepadalem ale przyznasz ze sprawa > dochodzenia powinna sie potoczyc zupelnie inaczej. O niczym nie zapomniałem. Na terytorium Federacji rozbiło się w katastrofie lotniczej 96 polskich obywateli - w dużej mierze VIP-ów. Gdybyśmy mieli szczegółową umowę dwustronną, to pewnie sytuacja wyglądałaby inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: "Sfałszowali". IP: *.olsztyn.mm.pl 25.12.11, 22:23 W lipcu 1069 r. z zapartym tchem oglądałem w TVP relację z lądowania Amerykanów na Księżycu. Niektórzy do tej pory w to nie chcą wierzyć i utrzymują że wszyscy oglądaliśmy mistyfikację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: "Sfałszowali". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.11, 22:30 Ja też to oglądałem ale w 1969. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: "Sfałszowali". IP: *.olsztyn.mm.pl 25.12.11, 22:40 To oczywiście pomyłka, jakoś tak "0" zamieniło się miejscami z "9". W lipcu 1069 r. nie było telewizji, ani mnie na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: "Sfałszowali". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.11, 22:47 Przecież wiesz,że zartowałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: "Sfałszowali". IP: *.olsztyn.mm.pl 26.12.11, 18:37 W sumie to nieważne - 1069, czy 1969. Istotne jest to, że tak naprawdę to samolot Tu-154M, w wyniku wybuchu "barycznej" bomby helowo - próżniowej, został obezwładniony 15 m nad ziemią. Tych którzy przeżyli - wywozili ich do Moskwy i dobijali strzałami w tył głowy. Ciała potem podrzucili z powrotem do samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdomowiec Re: "Sfałszowali". IP: *.play-internet.pl 26.12.11, 19:42 Ks. prałat Henryk Błaszczyk był obecny w Moskwie przy identyfikacji wszystkich zwłok. Rodziny wszystkich swoich bliźnich zidentyfikowało. Jeżeli ktoś ma inne zdanie to sieje zamęt i nienawiść. Zajmijcie się przyszłością a nie żyjcie wyłącznie przeszłością. To wyłącznie polska choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: "Sfałszowali". IP: *.olsztyn.mm.pl 26.12.11, 19:50 Nie powinieneś przytaczać tutaj żadnego nazwiska. Pogrążyłeś już np. ks. prałata. Ksiądz prałat pewno żałuje, że tam w ogóle był. W kościele już ma przegrane, a mogą jeszcze go wysłać na misję np. do Togo czy do Kamerunu. A tam - malaria, Pigmeje, dżungla. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: "Sfałszowali". 26.12.11, 20:05 Dotyczy szczegolnie moherow i tzw, antyklerykalow ktorzy z luboscia siegaja wstecz nawet do X wieku i pozniej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do przygłupa sfałszowali trollu obrońco UB i KGB IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.11, 18:30 www.se.pl/wydarzenia/kraj/sekcja-zwlok-wassermanna-ujawnila-nieprawidlowosci-rosjanie-falszowali-wyniki_207455.html Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Czekam aż chociaż raz w życiu pokażesz 29.12.11, 23:17 jaja i staniesz do bitwy na argumenty szmato. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Czekam aż chociaż raz w życiu pokażesz 30.12.11, 07:36 Argumenty sa i beda tajne Panie cwaniak Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Czekam aż chociaż raz w życiu pokażesz 15.01.12, 20:33 n4eu napisał: > Argumenty sa i beda tajne Panie cwaniak Co Pan pieprzysz. Od bardzo dawna nie jest tajnym złamanie przez naszą stronę instrukcji HEAD. Gdyby Błasiki, Kazany, Komorowskie i Protasiuki jej przestrzegały, to nikomu by włos z głowy nie spadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.centertel.pl 15.01.12, 18:10 a jednak eksplozja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.12, 22:41 Pewnie,że eksplozja - wyebano "baterię małpek". Dlatego Błasik nawdychał się i miał %% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie kumam tytułu Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.12, 23:39 Sfałszowali ????? czy to znaczy, że żyje ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzziuuuu Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.olsztyn.mm.pl 15.01.12, 23:55 Okazało się, że tak naprawdę to umarł na zapalenie płuc, w dodatku dwa dni wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.12, 00:04 A robaczka wyrostkowego to nie miał od urodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana 16.01.12, 00:06 Wśród kopy zmielonego mięsa - o czym się nie mówi - znajdą się także i drapacze chmur interpretujący to wszystko z przyziemia. Mam wiele wątpliwości co do propagandowego rozgrywania tej sprawy, natomiast nie mam żadnych wątpliwości, że u źródła tych wszystkich przyczyn tkwił Lech Kaczyński. Podejmowane próby zniesienia tego odium z niego uważam za najzwyklejsze błazeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 19:42 Jak mawia Przemysław Piętak: "Im bardziej Kubuś Puchatek zaglądał do kabiny tym bardziej gen. Błasika w niej nie było." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Sfałszowali wyniki sekcji śp.Wassermana IP: *.olsztyn.mm.pl 17.01.12, 00:48 Bo generał był już na tej krytycznej wysokości 15 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś