Dodaj do ulubionych

Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur...

• Gość: Antoni Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... IP: *.toya.net.pl 16.02.12, 22:10
      A moim zdaniem, problem polega na czymś zupełnie innym. Otóż, za tzw. naszych czasów, czyli w latach sześćdziesiątych i siedemdziesiątych, a nawet osiemdziesiątych ubiegłego wieku do liceum uczęszczały starannie wyselekcjonowane jednostki z dobrych domów. I za takie przewinienie, jak przyniesienie alkoholu na szkolną imprezę, zwyczajnie można było z tej szkoły wylecieć tuż przed maturą. Dla każdego było to zupełnie oczywiste. Obecnie, prawie każdy może w liceum się znaleźć, stąd tyle w liceach wszelkiej hołoty z domów, których nikomu nie przyszłoby do głowy nazwać przyzwoitymi. A skoro mamy w szkołach hołotę, to obyczaje typowe dla hołoty nikogo nie powinny dziwić. Żal tylko nauczycieli i młodzieży z dobrych domów, bo, niestety, są w mniejszości i trudno im bronić się przed zalewem chamstwa.
      • Gość: katarynka Re: Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Ob IP: *.play-internet.pl 16.02.12, 22:37
        Problem polega na tym że studniówka jest PRZED maturą, a bale maturalne zniknęły. Problem polega na tym, że młodzież, która ma dowód osobisty uważa że wszelkie ograniczenia ich "wolności" są bezprawiem, tak samo traktują zakaz przynoszenia alkoholu jak i znaki drogowe. Problem polega na tym, że młodzież uważa, że jej się należy to, na co mają ochotę. Problem polega na tym, że myli im się konfiskata z kradzieżą... oburzenie tych niedojrzałych obywateli, konkretnie uczniów, dotyczy braku zwrotu alkoholu? No to może wreszcie do was dotrze, że pieniądze na alkohol - tak wypity jak i wylany - są wyrzucone?
    • Gość: PsssSs Re: Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 22:14
      Nielegalne przeszukania, kradzież, zniszczenie mienia.

Kryminaliści.

A wszystko, żeby chronić nasze małe 18 letnie dzieci ...
    • Gość: xyz Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.12, 22:28
      HAHAHAHA! nie wiem w ogóle co to za dyskusja. jeśli nie można wnosić alkoholu to nie, regulamin szkoły mówi o tym jasno. na każdej studniówce jest tak samo, nie wiem po co taki szum wokół tego? młodsze roczniki lo5 na pewno wam podziękują :)
    • xki zaiste, oburzające :) 16.02.12, 22:37
      ja liceum skończyłam dopiero parę lat temu, ale mam wrażenie że u nas w takim przypadku 'oburzonych' maturzystów wyrzuciliby ze szkoły i nie dopuścili do matury - nie tylko za złapanie na przemycaniu alkoholu na bądź co bądź szkolną uroczystość, bo na naszej studniówce też się pewnie jakaś wódka przewinęła - co za to 'oburzenie', obwinianie wszystkich w koło i pisanie do gazet zamiast stulić pysk i się cieszyć że pozwolili im po skonfiskowaniu alkoholu w ogóle wejść na imprezę :)
    • stefanpajonk Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... 16.02.12, 22:40
      Bzdury, uczniowie przed zabawą studniówkową podpisują regulamin gdzie wyrażnie są podane odpowiednie artykuły prawne. Proszę się zapoznać z oświadczeniami kuratorium oświaty w jednym z nich jest zakaz spożywania alkoholu min. na balu studniówkowym.
    • Gość: Misu Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... IP: *.adsl.highway.telekom.at 16.02.12, 22:43
      szczeniakom się w głowach kompletnie popie...ło
    • Gość: 70 Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... IP: *.12.nat.oswirus.krakow.pl 16.02.12, 22:45
      za moich porzadnych czasów takich delikwentów nie dopuszczono by do matury
    • Gość: Do dzieciarni Biedne dzieci, a powinni im byli jeszcze dać na .. IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 22:52
      wejściu kokę, gandżię, prezerwatywy i talony na darmową skrobankę. Biedne dzieciaczki się nie wybawiły, bo studniówka jest tylko raz w życiu! Ajajajaj!
      Małolaty! Studniówka to najchujowsza impreza w życiu! a fakt, że macie włosy na jajach i cipie nie znaczy, że jesteście dorosłymi!
    • iwano19 Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... 16.02.12, 22:58
      Dziwi mnie "afera" z alkoholem na studniówce.Są to jednak dzieci,uczniowie i jakoś nie mogę zrozumieć "konieczności"alkoholizowania się na szkolnej imprezie.Dla nastolatków"prohibicja"powinna być normalnym stanem upojenia.
      • Gość: szok.. Re: Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Ob IP: *.olsztyn.mm.pl 16.02.12, 23:31
        studniówkę robiło się po to, żeby podziekowac nauczycielom za ich pracę i pozytywnie nastawic do siebie profesorskie grono przed maturą, zabiegaliśmy żeby dobrze się bawili, żeby jakos ich obłaskawić....żeby dobrze do nas nastawic przed egzaminami maturalnymi..
        a nie obrazić..:(

czy maturzysci wiedza po co jest studniówka??

przecież na swoich imprezach pija i bawia sie po swojemu..nikt im nie broni..
        sami ponoszą konsekwencje, jak przeholują
        (ciaże nastolatek, ,,zmarnowane zycie", ,,strach przed rodzicami jak teraz im powiedziec"..)
        albo swietna zabawe w kapitalnym gronie i wiedzę do kiedy mozna pic..

doroslość-to branie konsekwencji swoich zachowan na siebie..

nie podoba sie w domu u rodziców- jestes dorosły, idz do pracy i sam sie utrzymuj-juz droga wolna,

zabawa szkolna-
        było ostrzezenie, zeby nie wnosic, bo bedzie sprawdzac pan chłopcow a pani dziewczyny..
        skad zdziwienie, ze zabrali? (normalni)

chcecie prywatnych studniówek??
        to zwykła Wasza impreza bedzie-popijawa..bo inaczej chyba nie potraficie..

szkoda, ze cierpią Ci normalni(a moze juz dla Was nienormalni, bo nie chca sie zapijac z Wami??)

do czego Wam tak naprawde teraz ta studniówka???

• zmichalg1 Konstytucja RP, art. 46 16.02.12, 23:39
      Przepadek rzeczy może nastąpić tylko w przypadkach określonych w ustawie i tylko na podstawie prawomocnego orzeczenia sądu.

I tyle w temacie... Za to wylanie alkoholu szkoła może beknąć.
      • ju-li1 Re: Konstytucja RP, art. 46 17.02.12, 00:01
        zmichalg1 napisał:

> Za to wylanie alkoholu szkoła może beknąć.

Beknąć to możesz Ty, jak za dużo wypijesz.
    • Gość: daniel Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... IP: *.95.93.191.gl.digi.pl 17.02.12, 00:03
      gdyby obowiązywał zakaz wnoszenia telefonów to też by tak rekwirowały dla siebie święte makrony? po imprezie pewnie z 200 telefonów by sie uzbierało i jak tu wtedy oddać? Tak na serio alkohol był zawsze obecny czy było przyzwolenie czy nie. Ja miałem studniówkę w szkole gdzie roiło się od moherowej armii inkwizytorek ,jednak dało się wnieść bez problemu i z głową wypić w dodatku przed nosem świętych bab. Nikt nie leżał nie było zadymy i wszyscy byli zadowoleni. za parę lat mój syn będzie miał swoją studniówkę i pewnie mu powiem aby nie pil tam , jednak znajac życie i on sobie wniesie flaszeczke. Jak go złapią to go opiernicze za to ,że wnosił pomimo zakazu. Jak zarekwirują alkohol to pojde po zwrot pieniązków do szkoły bo była to jego własność.
      • Gość: katarynka Re: Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Ob IP: *.play-internet.pl 17.02.12, 00:40
        Porównanie alkoholu do telefonów komórkowych to nadużycie. Piłeś na swojej studniówce, zrozumiesz, że syn też będzie chciał - czym się chwalisz? Że nie odróżniasz szkoły od ławki w parku? Że wychowujesz swoje dziecko na człowieka bez honoru?
        Każdy bandyta wg naszego prawa może oskarżyć kogoś, kogo napadł, o uszkodzenie ciała, jeśli broniący się złamie mu nos, szczękę i obie nogi. Tak jak uczniowie mogą iść oskarżyć nauczycieli, że im "małpki" wypili czy wylali. Żałosne.
        Przypuszczam, że te dzieciaki wychowane są w cwaniactwie - brawo rodzice! Rośnie wam nowa gorsza jakość!
    • Gość: 13f Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 00:38
      ...a świnie do chlewika. Swego czasu kombinatorskie bydełko wnoszące własną wałówę do restauracji nie miało nawet szans na szkolenie, o przystąpieniu do matury nie wspominając...
    • Gość: dsfb dzieci sie oburzyły IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 01:41
      ze nie udało się wyrolować n-li. A jakby im sie udało coś rpzemycic, to wtedy byłyby gadki, jacy to oni głupi, naiwni, a oni cwani.
    • Gość: Mała Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.02.12, 07:31
      Jestem maturzystką w tej szkole i powiem tak . Jeżeli uczniowie nie wnosiliby alkoholu to nic by nie zmieniło,bo to tak na prawdę nie o to chodzi . Nauczyciele mieli obowiązek oddać nam naszą własność, a nie bezczelnie wylać to . Uważam,że nie powinni się dziwić,że uczniowie teraz wymyślają różne plotki na ich temat . Podobno nauczyciel wyszedł kompletnie pijany po kilku minutach jak tylko skonfiskowali alkohol,ale to głupota , bo godzinę po rozpoczęciu imprezy rozmawiałam z nim . Słyszałam też jeszcze jedną rzecz . Nie wiem czy to prawda, ale jednak .
      Nauczyciele domagają się przeprosin w gazecie (podobno) a ja radziłabym nie wymagać takich rzeczy tylko przez czyjąś nadgorliwość . Gdyby nie ona alkohol zostałby oddany po studniówce . Jeżeli nauczyciele uważają,że udało im się powstrzymać od picia po studniówce to lojalnie informuję , iż prawie połowa uczniów poszła po studniówce na tzw piwo lub kielicha.
      Nie wiem jaki był cel tego wszystkiego . Jestem dumna z Pani Kasi, że nie przyłożyła ręki do wylewania alkoholu .
    • aniabajk Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... 17.02.12, 07:46
      Kelnerzy pewnie sami wypili ;)
    • Gość: dede Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 07:52
      Myślę, że cała armia ludzi powinna oskarżyć Urząd Celny o zagrabienie przemycanago towaru ...
    • Gość: asssss Re: Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Ob IP: *.171.188.72.static.crowley.pl 17.02.12, 09:21
      nie rozumiem o co ten cały szum, przecież do żadnego lokalu nie można wnosić swojego alkoholu, pełnoletni uczniowie mogli kupić sobie alkohol w restauracji
    • Gość: andre Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... IP: *.dynamic.mm.pl 17.02.12, 09:39
      tak impreza była sponsorowana przez młodzież a lokal był wynajety napewno sporo kosztował co niektórzy rodzice byli nadgorliwi sam kiedyś bawiłem sie na studniówce lekko zakrapianej moje dzieci 2 też jakoś nie ma problemu są dorośli to jest tradycja i dobra zabawa a sama kontrola to kpina ja sam bym czepnął gościa który by mi kobietę lub sympatię obmacywał WSTYD DLA LOKALU MAJĄ POZAMIATANE ....
      • Gość: pffff. Re: Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Ob IP: *.upc-i.chello.nl 17.02.12, 09:50
        Raczej wstyd dla Wyborczej. Zabrali małolatom wódkę na studniówce, a Wyborcza pisze o tym tak, jakby to było złamanie postanowień wszystkich Konwencji Genewskich i Karty Praw Podstawowych razem wziętych.
        No zabrali, zabrali i co? Straszna rzecz się stała, młodzież nie mogła pić wódki na imprezie szkolnej. Czy w tej imprezie brał udział synek jakiegoś ważnego dziennikarza, że trafiło to na główną i siedzi już drugi dzień?
      • ju-li1 Re: Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Ob 17.02.12, 15:27
        Gość portalu: andre napisał(a):

> sam kiedyś bawiłem sie na studniówce lekko zakrapianej moje dzieci 2 też >jakoś nie ma problemu są dorośli to jest tradycja i dobra zabawa

Bardzo dziwne "tradycje" zadomowiły się w niektórych środowiskach.
        Impreza zakrapiana obficie wódką jest dla mnie antonimem dobrej zabawy.
        Dla moich dzieci również. Co innego lampka wina. Ale jeżeli chcę ją wypić w lokalu, to zamawiam u kelnera, a nie przemycam w majtkach.
        Jacy rodzice, takie dzieci. Współczuję.
    • Gość: post scriptum Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.12, 09:45
      Oburzona młodzież nie wie czym jest pojęcie stosowności. Jeśli chciała się uchlać, to tańszym kosztem, bez zapraszania nauczycieli, bo po co, mogła zrobić sobie bibę, pić i rzygać do woli. Szkoła ma wychowywać w duchu trzeżwości, więc jeśli robi się imprezę pod jej auspicjami, to trzeba stosowć się do reguł w niej obowiązujących. Myślę, że fantastycznie musi się czuć nauczyciel - urzędnik państwowy - przyglądaąc się "dobrej zabawie wychowanków". Nic tylko sie upić!:)
    • vald Gdzie jest ok 100 postów z tego tematu z wczoraj? 17.02.12, 10:24
      Nie wiem kto i w jakim celu prowadzi taką politykę cenzury - bo jak to inaczej nazwać . Wczoraj ten ten sam temat było blisko 300 odpowiedzi , różnych, w tym i kilka moich. Dzisiaj nie ma po nich śladu. Jaki jest sens dyskutowania na jakikolwiek temat na tym upadającym niestety portalu, skoro, normalne wypowiedzi są kasowane w myśl jakiegoś nieznanego planu moderatorów. Wywalcie tych modów, bo to są jakieś szczyle , które -co bardzo możliwe nie rozumieją - na czym polega swoboda wypowiedzi. Albo zróbcie tak, że wypowiadają się tylko zarejestrowani albo wszyscy i nikt nie kasuje postów które nie pasują wizji autora tematu.
    • Gość: adhd Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 14:49
      Smieszy mnie ten artykul i cala afera o nic.
      Grupka dzieciakow nie moze przezyc tego, ze wydali kilka zl na flaszke, ktora im zabrano i wymyslaja jakies glupie oskarzenia... Skoro sa tacy dorosli powinni wiedziec, ze do lokalu nie wypada brac wlasnego alkoholu, chociaz wiadomo, ze mlodziez zawsze kombinuje ;) a tym bardziej nie wypada nawalic sie na imprezie szkolnej. Zakazy nie maja sensu, po prostu nie wypada i juz. Wiadomo, ze w kazdej szkole co roku na 100dniowke wnosi sie alkohol, bo ochrona nie jest w stanie wszystkich dokladnie przeszukac, a wypicie drinka nie jest przeciez grzechem, ale prosze was ludzie - miejcie troche pokory, samokrytyki i szacunku dla nauczycieli oraz reszty uczniow, ktorej sie za was obrywa. Ja sie bardzo dobrze bawilam, dlatego dziwi mnie cala ta afera. W imieniu swoim i innych uczniow, ktorzy maja ciut rozumu w glowie chcialabym bardzo przeprosic dyrekcje szkoly, nauczycieli oraz pracownikow restauracji za kolegow/ kolezanki ze szkoly.
    • killervirus Re: Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Ob 17.02.12, 18:43
      www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/alkohol-ma-zniknac-robic-zapasy-co-robic-prohibi,17_38047.html
      zniknie ze sklepow alkohol
      nie wiem jak dam rade?
      • Gość: maturzysta Re: Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Ob IP: *.olsztyn.mm.pl 18.02.12, 14:32
        byłem tam, nikt mnie nie obmacywał ani nie widziałem, zeby obmacywał kogos,
        ciekawe skad taki news w gazecie..
        pytali mam czy nie i wszystko..
        udalo sie wniesć na symboliczny drink,
        u nas było kulturalnie..
        a jak jakaś pacjentka napiła sie zanim weszła i jej zaszkodziło..
        rodzice zostali zawiadomieni..bo ledwie trzymała sie na nogach..
        i zabrali ja do domu..
        to sie dopiero nabawiła..
        szkoda, ze taka opinie nam robią:(
        i pewnie odbije się na maturze:(
        i dla tych co winni i co zachowywali się normalnie..
        szkoda:(
    • Gość: Ola Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Obur... IP: *.dynamic.mm.pl 18.02.12, 20:08
      Było zapowiedziane ze nie wolno wnosić alkoholu na studniówkę , więc o co te pretensje . Nikt nie obiecywał żadnego przyjmowania alkoholu do depozytu depozytów , tym bardziej zwracania go uczniom poimprezie , więc jak ktos się do tego nie dostosował niech więc nie ma potem nieuzasadnionych pretensji .
      jestem rodzicem jednej z uczestniczek tej studniówki i jak najbardziej popieram to co zrobili tam nauczyciele i miejmy raczej pretensje do naszych " grzecznych " dzieci , a nie jakims paszkwilem obarcza się nauczycieli
      • Gość: tera ja Re: Prohibicja na studniówce, wódka do zlewu. "Ob IP: *.play-internet.pl 20.02.12, 08:48
        Jest zakaz wnoszenia alkoholu i wszystko,
        dzieciaki (bo chyba trudno uważać za dorosłych)
        jak zwykle chciałyby inaczej.
        Z powyższych wpisów widać
        że nie wszyscy 18-latkowie są dorośli.
        Część z nich mogłaby wnosić alkochol bo wie co z nim zrobić,
        ale część powinna ukratkiem wnosić mleko....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka