Gość: mamut IP: *.sympatico.ca 19.02.05, 07:20 Zaczynam nowa czesc... i jeszcze raz przepraszam za te przypadkowe rozmnozenie sie wypowiedzi.. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 08:55 "Niezle linki dolaczyles, tylko tak troche nie wiele maja doczyninia z nasza siodemka." mamut Drogi ZASPANY Mamucie zgadza się z siódemką nie ale Fredek na stronce siódemki założył między innymi dział "Inne Strony" a jak sam zauważyłeś są nie złe więc pomyślałem ,że Fredek je wykorzysta. mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 09:33 Licznik (od 17.02.2005): 100 Tylu było na stronce do 9,30 mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 19.02.05, 10:06 Boraska tak to ja. Fredek znalazł z wcześnieszych tematów naszej szkoły z jakiego jestem rocznika również mój kolega z klasy gd którego wiele wspomnień czytaliśmy my jako pierwszy rocznik ukończylismy 8 klasową szkołę rocznik 1966/1977 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 19.02.05, 11:02 przepraszam rocznik 1966/1967 Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.h.pppool.de 19.02.05, 10:59 >"Niezle linki dolaczyles, tylko tak troche nie >wiele maja doczyninia z nasza siodemka." mamut >Drogi ZASPANY Mamucie zgadza się z siódemką nie ale Fredek >na stronce siódemki założył między innymi dział "Inne Strony" >a jak sam zauważyłeś są nie złe więc pomyślałem ,że Fredek je wykorzysta. Linki naprawde niezle. Ale nie wykorzystam ich na stronie , bo tematycznie i czasowo nie naleza do szkoly. Szkola powstala w 1951. To bardziej czasy PRL-u a nie "Prusow Wschodnich". Nie mam ochoty na jakies Dyskusje a la "balest contra Forum" o swietnosci starych czasow i paskudnosci terazniejszej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.h.pppool.de 19.02.05, 11:07 Aktaulizuje powoli liste Absolwentow. Dodalem tez Sympatyzantow. Nowe zdjecia mir-mura wrzucilem na strone. Zdjecia jd wstawie troche pozniej jak sie wiecej nazbiera. Dzis po poludniu musze pracowac. Wiec dalsze aktualizacje najwyzej jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 11:32 Fredek Zenobia mieszka w Słupsku. Mam prośbe jak byś mógł sprawdzić czy dostałeś wczoraj dwie przesyłki z fotkami,bo ta moja poczta coś świrujw. mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.h.pppool.de 19.02.05, 12:39 Przesylki doszly ... zobacz na mir-mur_2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 12:50 Dzięki,zobacze napewno jak poskładam koputer od wczoraj świr go jakiś opętał nie panuje nad nim :-/ mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.05, 13:58 W związku ze wspaniałą stronką: To co jest podane jako początek forum Siódemkowiczów jest cenne i znakomite, ale gwoli prawdy historycznej i jako uczestnik tych pierwotnych wydarzeń muszę powiedzieć, że pierwsze cztery posty pojawiły się odrobinę wcześniej, bo 21 lipca 2001 roku i było to tak: LP (21.07.2001, 20:31): Szkoła nr 7. Kto się uczył w tej szkole w latach 1970- 1978? jd: Czy chodzi o szkołę podstawową na Alei Przyjaciół? LP: Tak, chodzi o szkołę nr 7 na Alei Przyjaciół. jd: Kocham tę szkołę, ale uczyłem się tam tylko trzy miesiące w roku 62-63, a za to później rok w rok przez lat kilkanaście spędzałem w jej okolicy wakacje. Przyjeżdżały tam kolonie ze Śląska. W jakim celu poszukujesz osób związanych z tą przemiłą budą? To ostatnie pytanie było dość głupie, ale dalej wszystko popłynęło jak należy i tak aż do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 19.02.05, 14:58 Mia Culpa ... Ja sobie wydrukowalem ten pierwszy 1000-watek. Dlatego o tej pierwszej wymianie slow zapomnialem. Zaktualizuje strone, ale dopiero jutro jesli czas pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.olsztyn.mm.pl 19.02.05, 16:48 Mamut!!! znowu sobie nagrabiłeś! zapchałes część 35, i Blizniaczka (która?) nie przeczyta moich usprawiedliwień.Ty nie pij o tej porze!! kto pije o 4 rano?! Mir-mur - nie gadam z Tobą !! hehe ( żartowałem) rozbawiłeś mnie !!! dobrze że jestem sam dla siebie "firmą" , bo gdybym pracował z kobietami ,to niewiem..... Mamut !!! kto pił wodę bepośrednio z kranu!!!??? piło się z dłoni!!! bo mozna było sobie zrobić krzywo u git ludzi. no tak ,ale Ty młodszy jesteś , to ty już miałeś lużniej z dyscypliną. Fredek!!! strona super!!!! nareszcie!!! Boraska wysłałem list i furę fotek ( tych zmówionych) . doszło??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.sympatico.ca 19.02.05, 18:35 eh, sorry miki jeszcze raz... wiadomosc wejsc nie chciala wiec kilka razy kliknalem...ale chyba nie tyle zeby lista ponad dwudziestu odpowiedzi weszla.. gafa roku.. eh. Co do blizniaczki to moze powtorz jeszcze raz te wypowiedz.. moze kiedy przeczyta.. choc mi sie wydaje ze ona nos nieco za wysoko nosi ;) ale probuj... czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 19.02.05, 19:23 Mir-mur!!! dzięki za fotkimamrotki!!! te roczniki które mi dosyłasz , to ja znam. chyba wysyłasz tez innym? aaa przeciez każdy moze zobaczyc na nowej stronie. chciałem zadać zagadkę. fotka pod tytułem "zabawa noworoczna 1978" ja tez musiałem byc na tej zabawie ,bo pamietam jedną postać ,no właśnie,kto rozszyfruje dziewczynkę leżącą na podłodze u stóp reszty klasy..dobrze się przyjżyjcie rysom twarzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:31 Miki to jest P.Z. mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.05, 11:57 "odpowiedz prawidłowa,ale nie zupełnie.Chodziło o to jak koń robi paszczą"-REJS brawo mir-mur,ale nie zupełnie,chodziło o płeć! bo P.Z. jest mężczyzną( przynajmniej był wtedy,teraz takie czasy,że mozna sobie zmienić według widzimisie)( hmmmm fajnie by było miec piersi-pomyślę jeszcze o tym) do tematu! chodziło o to że przebrał sie za dziewczynkę !!!Czym zaszokował resztę towarzystwa.(pewnie niektórzy robili to w domu,ale do szkoły nie odwazyli się hihihi) Co ja tak dzisiaj schodzę na "TE" tematy? moze juz sobie pójdę...... Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 20.02.05, 13:02 Mir-mur własnie odebralem poczte od Ciebie. Fotografowałes kto uczestniczył w pochodzie pierwszomajowym??!! No to juz teraz jestem zupełnie pewien że byłeś agentem .hiihi fotka1 -ten pochylony to chyba ja.byłem na tych zawodach na stadionie leśnym.2miejsce w sztafecie 4+1kilometr. fotka2-maj 1978-ułani to chłopaki z mojej klasy!pierwszy ułan od prawej,to sławny Harnaś.teraz na Mahatanie.ale huligan był z niego!!jakim cudem zgodził sie na ta paradę? pewnie też był agentem. Fotka3-maj 78- ułani i dziewczyny ułanów,ale na pierwszym planie Mały Rycerz (tzn mały ułan) Jarek B. chyba w Hiszpanii. fotka4-maj78-tu mało nie spadłem z krzesła!!! Filut w prochowcu,ale okulary!!!jak ELVIS!!!z tej strony Go nie znałem(chociaż jak spojzałem 2raz to nie ,raczej jak agent) mistrzynie czwórboju- Joasi ,tej drobnej po prawej stonie wrózono kariere w sprintach,ale potem jakoś sie rozeszło. Wczoraj wieczorem poszedłem do pubu ,gdzie nabyłem drogą zakupu parę piwek,rozmowa zeszła na Likusy i okolice no i na szkołę i okazało sie ze kolega ,którego znam od dawna -to agent. nie!! absolwent naszej szkoły!! na to pan którego widziałem po raz pierwszy z końca baru odezwał sie,że on też !! i że mnie pamieta!!wygladał na taki wiek,że mógł by byc moim ojcem.Albo on tak sie zestarzał,albo moja uroda jest nie przemijająca!no wiec kazałem zajrzec na forum i poszukać swoich fotek i oczywiscie cos napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 20.02.05, 18:49 Melduje sie! Ciagle czytam, gdy cos wypatrze lub wywacham to napisze! W kazdym razie 7-ka stoi jak stala, uczniowie chodza do szkoly chodnikiem, a nie tak jak ja... lasem i nad jeziorem... zawsze chodzilem dziwnymi trasami, i najczesciej w obydwie strony mialem pod gorke... taki fenomen Al. Przyjaciol! Pozdrowka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.sympatico.ca 20.02.05, 19:00 Eh, mir-mur naprawde fajne fotki wykopujesz.. oby wiecej... na pierwszej fotce z pierwszego maja poznaje pare osob... wiele poznaje z twarzy ale niestey imion w pamieci brak.. miedzy innymi czwarta od lewej tuz przy ulanie stoji Renata Maksymiuk.. Fredek musi ja pamietac... druga z prawej od tego samego ulana to Iza Olubowicz ubrana w folklorysztyczny ubiour, a obok niej to Darek Domanski..nie wiem czemu zawsze nazwisko mylilem z Dabrowskim.. on mieszkal w chalupie tuz przy aktualnej poczcie razem z Jarkiem Kuflem. Tuz obok nich widac czesc twarzy Anki Kucharskiej jesli sie nie myle. Na drugiej fotce z 1- go maja lepiej nieco widac Anke, Ize i Darka.. Druga od ulana w prawo to tez nasza kolezanka z klasy mir-mur.. niestety imie gdzies tam na koncu jezyka ale jeszcze nie tu...zdaje sie ze ona w bardzo wczesnie na jakis czas oposcila szkole bo zaszla w ciaze!!!.. ale pewny nie jestem.. takie plotki slyszalem.. Na wczesniej wyslanych fotkach z imprez rozpoznalem miedzy innymi siostre Marcina Maciejewskiego.. Fredek napewno ich pamietasz z bloku obok jej chyba jest na imie Ela.. ale nie jestem pewny cholera z ta pamiecia.. a mialem o niej takie dobre mniemanie. Co do filuta to faktycznie conajmniej jakis konspirator w tym prochowcu.. slac wiecej fotek... wiecej...slac... czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.piorunek.pl 24.02.05, 19:52 Dopiero dzisiaj dowiedziałam się jak znaleść moją sp7-hura. W jaki sposób mogłabym zobaczyć to zdjęcie.(lata nauki 1972-1980) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bliżniaczka Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:24 Niespodzianka,wcale nie nosze nosa za wysoko i czytałam usprawiedliwienia,zresztą całkiem niepotrzebne.Po prosu moje dziecię okupuje komputer i tylko czasami mogę skorzystać i zajrzeć na stronę.A tak poza tym to cięty masz jęzorek!Pozdrowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.h.pppool.de 21.02.05, 21:15 mir-mur produkuje fotki jak na tasmie produkcyjnej. (Sam je robiles , HOBBY - Fotograf czy latajacy szkolny reporter) Ledwo nadazam z opracowaniem. Masz jeszcze ich duzo ? 2 fotki od jd i 2 od mamuta puszcze na nowa rubryke ... rozne. A dla mir-mura czyba bedzie trzeba oddzielna strone zrobic. Wielkie Archiwum czarno-bialych wspomnien z lat 1974-82 , albo cos podobnego. Na strone wstawilem tez Ksiege Gosci. Nie wiem czy sie sprawdzi , ale zobaczymy. Pozdrowienia i Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 21:34 Fredek prosze ja ciebe tych fotek jak się spręże to koło setki będzie. My ludzie z "listy" mamy bogate archiwa :-)) Obiecuje że wielu poznacie jeszcze znajomych i przyjaciół z "Listy mir-mura" Ale powoli-troche schodzi czsu na opisywaniu i ustalaniu dat zrobienia zdjęć. Pozdrawiam TW mir-mur mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.05, 22:48 Boraska!!! co z tobą !!?? niedzwiedz Cię pożarł??? odpisuj mi tu zaraz ,czy fotki doszły, bo skasuje z "twardego" i nie bedzie mozna powtórzyć!! Mir-mur!! mam urwanie głowy do końca tyg.i nie mam nawet czasu przejżeć fotek.(nie mam nawet czasu zjeść, ostatnio jadam w nocy ,jak obudzi mnie głód) ale wezmę się do tego w niedzielę,po mszy z księdzem dyrektorem, w intencji nawrócenia TW.hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: 69.158.130.* 23.02.05, 05:59 mir-mur, slije te nastepne fotki nie zapominaj o nas... a borasca faktycznie odezwij sie ze zyjesz. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:58 Co tu taka KOSTA mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.sympatico.ca 24.02.05, 00:14 Tez sie zastanawiam... tematow brak czy jak.. myslalby kto ze tyle fotek odswiezy nieco pamiec i rozbudzi nieco entuzjazm.. ale widze cisza.. nawet te fotki pierwszo-majowe nie wzbudzily wiekszych emocji... dziwne.. sam zaledwie pare razy zaliczylem pochod.. upieklo mi sie.. ale do dzis pamietam. Pamietam przedewszystkim to organizowanie sie i stanie w nieskonczonosc na ulicy.. nogi w zyc wchodzily same..ale stalismy jak te ciolki.. swego czasu pamietam byly nawet treningi do pochodu urzadzane.. marnie wychodzily bo nikt specjalnie sie tym nie przejmowal,ale przynajmniej stuktura grupy pochodowej byla nieco opanowana...Tak wiec stalismy na tej ulicy czekajac az pochod ruszy.. jak tylko nas przesuneli o dwadziescia metrow to juz myslelismy no wreszcie idziemy a tu nic, przeslismy te pare marnych metrow i dalej stoimy.. w miedzyczasie dolaczala wtedy do nas jakas inna szkola.. Majowe ranki bywaly chlodne i to stanie na samym poczatku bywalo nieco irytujace zanim poranny chlodek przeminal. Potem nieco sloneczko rozgrzalo nas i nie bylo tak zle. Ogolnie caly pochod byl nieco nudny i meczacy. Tu i tam byly wlasnie poustawiane takie glosniki jak na jednej z fotek mir-mura. Dudnily na okolice, ale zadko co mozna bylo zrozumiec...zdaje sie ze mowca wymienial idace zaklady pracy, szkoly, szpitale etc... ich dokonania itp. Cala ta komunistyczna propaganda.. Caly ten cyrk w ktory wiekszosc narodu musiala byc wciagnieta.. Ludzie nosili sztandary, proporce, tarcze, horagwie, znienawidzone przez wszystkich noszacych czerwone szturmowki (najwieksza hanba bylo niesc taki paskudny kolor). A to machanie czerwonymi lub bialoczarwonymi hustami harcerskimi przed trybuna bylo godne zalosci. Ale takie byly to czasy wiec perspektywa na te wydarzenia tez jest nieco inna. Tak swoja droga to jestem ciekaw jak takie pochody wygladaly w malych miescinach.. jak np. Orneta, Ostroda czy Dzialdowo? Pewnie niewielki tlumek i caly pochod zakonczony w 15 minut.. ;) czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 24.02.05, 11:43 Z tych pierwszomajowych zdjec najbardziej mnie te sfascynowalo. home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_3/Maj_1978iiii.jpg To bylo wlasnie miesiac przed naszym wyjazdem na zachod. Nie pamietam tego pochodu , czyli odmeldowalem sie ze ide z harcerzami wodnymi , albo moze juz "olewalem to komunistyczne swieto". W pierwszym rzedzie widac ludzi z mojej klasy. Wojtek targa Tarcze szkoly ( z Piotrkiem Cejko 2 klasy nizej chyba) Marek ze sztandarem , Anita po prawej , Doris po lewej. Domanska i Ciolkowska eskortuja z jednej strony. Pan Brzozowski z drugiej strony (Agent z krainy deszczowcow pasuje ...) Na reszcie zdjec 1-majowych duzo znajomych twarzy. Szkola sie nawet niezle prezentowala. (Harcerze, sportowcy i inne przebierance) Szturmowki tez pamietam , ale tylko z cwiczen. Kazdy chcial nosic tylko bialo-czerwone. Czerwone kojazyly sie jakos z czyms innym ... Po pochodzie porzucalo sie szturmowki w krzaki. Starsi szli na piwo a my czmykalismy nad jezioro , poplywac na zaglowkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 24.02.05, 14:11 Przed chwila spotkalem dwoje 7-demkowiczow, pokazalem watek... moze zajza? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mości Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 24.02.05, 15:23 podajcie adres internetowy szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mości Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 24.02.05, 16:54 już was namierzyłem, extra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.olsztyn.mm.pl 24.02.05, 19:08 Jezus!Maria!Józef!!!!! Namierzyli nas!!!! chodu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.piorunek.pl 24.02.05, 20:12 Dzięki za pokazanie str. .Niestety niewiem jak odszukać str.ze zdjęciami. Pozdrawiam i ukłony dla cudownej Mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 20:43 home.arcor.de/szkpnr7/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Ok! IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.03.05, 18:17 Jakie tu piekne zmiany gdy przybylem po dwoch miesiacach. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bliżniaczka Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:56 Zdjęcia są super ,budzą tyle fajnych wspomnień.Szczególnie to gdzie jesteśymy my i Edyta Sz.Już zapomniałam ,że reprezentowałyśmy szkołę w sporcie.Ktoby pomyślał ,że byłyśmy takie wysportowane,he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.piorunek.pl 25.02.05, 00:32 Serdeczne dzięki za adres sp7,wiele wspomnień,radości i uśmiechu. Odnalazłam wiele znajomych osób,samą siebie na 5 fotkach,a nawet plakaty,które malowałam na zabawy karnawałowe.Jestem bbb.szczęśliwa,że ta strona zaistniała. Wszystkich pozdrawiam ,będę zaglądać-BY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.sympatico.ca 25.02.05, 02:36 Zagladaj, zagladaj, bedzie milo... sciagnij tez moze paru znajomych z siodemki na forum to bedzie jeszcze ciekawiej.. a tak swoja droga to ktorego roku jestes absolwentka? czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 25.02.05, 06:56 Zajzyjcie tez do archiwum, tyle watkow juz przelecialo.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.piorunek.pl 26.02.05, 00:33 Witam! Jestem absolwentką z ???o matko ,to już tak dawno było-1980!!!! Bardzo podobały i oczywiście podobają mi się wszystkie strony.W dniu dzisiejszym rozmawiałam na temat tej strony z 4 (naszymi ludzmi) są zachwyceni i gotowi do "spotkań".Przeżycie moje było wczoraj (tj.dzisiaj)tak ogromne ,że zaraziłam ich swoim entuzjazmem.Te osoby ukończyły sp7 w latach-1972,1976,1978 i1980.Jedna z osób chodziła z LP. i Fredkiem do jednej klasy.Swoją fotkę znalazłam z lekcji fizyki(co my wyczynialiśmy u drogiego Filuta!!!)BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.05, 09:30 No to wychodzi na to ,że Karolina była w A klasie, bo ja -ten sam rocznik, a w mojej klasie nie było Karoliny. Karolino !! zagladaj,ale też napisz słówko, tylko "zagladac" to każdy by chciał. Mir-mur!!! znowu wysyłasz fotki z bliżniaczkami!!! konczą mi sie te "nasercowe" tabletki.hihihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KArolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.piorunek.pl 26.02.05, 00:41 Witam! Być może i Twój rocznik, ale imię tu zawarte to moja" ksywka".Trochę tajemniczości nigdy zawiele.Jest już póżno .Miłych snów.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.h.pppool.de 26.02.05, 08:46 Chyba wiem kto to Karolina .... Ten ktos z naszej klasy to chyba Wojtek. A ty mieszkasz u niego prawie na przeciwko ? No i na zdjeciu z Filutem tez jestes. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.olsztyn.mm.pl 26.02.05, 09:51 Fredek już wie!! ale pary nie puści!! może trochę podpowiedz!! Bo ja ,jak Ją grzecznie zagadnąłem,to jak większość kobiet odpowiedzała: " Być może". Co z tą Boraską??!! może wyjechała gdzieś.albo naprawdę niedzwiedz Ją zjadł . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.qc.sympatico.ca 26.02.05, 16:38 Tez mnie to zastanawia, fakt cos umilkla... Hey Karolina namawiaj tych swoich znajomych gorecej na wejscie na forum. Jak narazie ich tu nie widac. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mości Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.05, 17:23 jestem rocznik 1982 razem z Rafałem. Olsztyn. Postaam się o dołączenie nowych ciekawych zdjęć. Jestem synem tej nauczycielki o początku nazwiska "Mości"???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:57 Pamiętam twą mame uczyła mnie matmy przez pewien czas a po niej matme wykładała Pogług. mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.h.pppool.de 26.02.05, 19:13 Witamy serdecznie Waszmosci Andrzeja ... A Karolina musi najpierw potwierdzic ze ten kolega z naszej klasy to Wojtek. Zdrowko ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 26.02.05, 19:13 Witam! Fredku!jestem pod wrażeniem-no,no,no,.Pragnę Tobie pogratulować wielu stron,które oglądałam i czytałam z ogromnym zaciekawieniem.Czy str. dotycząca starego Olsztyna jest Twoja?-jest super-myślałam ,że tylko mnie kręcą starocie (hi,hi).Słodką tajemnicę (who i am) zostawmy na potem.Serdecznie pozdrawiam.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.h.pppool.de 26.02.05, 19:18 Nie wszystkie strony na ktore linki pokazuja sa moje. O ktora strone chodzi ? Ta Detritusa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 19:25 mości pamiętam że mieszkałeś na al.Wojska polskiego nad sklepem :Jaś i Małgosia" mieszkasz tam jeszcze? mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 19:27 Fredek ale nakręcasz atmosfere :-)) mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.h.pppool.de 26.02.05, 19:30 Sorry ... nie chce nikogo gonic ... ale mamy okazje na licznik 99 000 nabic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 26.02.05, 19:44 WItam! Fredku-Wojtuś to ten , o którym myślisz-brawo.Odnośnie str.to doszłam,że opracował je Łukasz-są poprostu wspaniałe. Miki- skoro jesteś z mojego rocznika to bardzo mi miło.Sama spróbuję dojść KTOŚ TY ,serdecznie pozdrawiam.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.qc.sympatico.ca 26.02.05, 19:28 czesc wszystkim.. milo ze grono sie powieksza. prosimy o jakies konkretne wspomnienia siodemkowe.. piszcie piszcie.. fredek kiedy zobaczymy nowet fotki. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 19:30 mamut a może jakiś temacik byś rzucił. mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.05, 20:46 Czesc Karolina, wspomnialas o znajomych ktorzy ukonczyli 7-ke w historycznych czasach - np. rocznik 1972 :) Kto to taki, moze w koncu znajdzie sie ktos z kim chodzilem do jednej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.sympatico.ca 26.02.05, 22:14 Nie mam pojecia jaki temat by wam tu rzucic na tapete.. dzis w rozmowie z toba przypomniales mi o roznych projektach wykonywanych na zajeciach praktyczno technicznych.. .zupelnie zapomnialem o tych popielniczkach (czasy sie zmnieniaja..teraz staramy sie oduczyc spoleczenstwo palenia a wtedy...), dzwigu, czy pudelku na przybory do czyszczenia butow... to fakt.. glownie pamietalem robienie mlotka, tej "squeege" do mycia okien, radia, silniczka (z tym to byla niezla zabawa krecac ten drut w nieskonczonosc.. zdaje sie ze moj akurat byl niewypalem.. Na dodatek wspomniales te szybki na informacje na drzwiach np. nazwisko, nr. klasy itp.. to akurat musialem robic dwa razy bo szybka mi pekla przy wierceniu. ale zabawa z tym byla.. z tego co mi mir-mur powiedzial ta wspaniala klasa zajec praktyczno technicznych niestety sie ropadla po odejsciu Serka.. narzedzia zostaly albo zniszczone poprzez lata urzytku, albo pokradzione.. albo zaniedbane. itd.. A byly przeciez tego cale gabloty.. serek mial tam przeciez tyle fajnych narzedzi od recznych wiertarek, stacjonarnych wiertarek, po cheble dluta, przecinaki, imadla itd.. podobno ta sala jest akualnie swietlica.. szkoda.. pamietam jak serek sie o nia staral.. jak uznano ze ta sala moze byc uzywana od zajec klasowych to serek zmajstrowal specjalne blaty ktore byly nakladane na te stoly stolarskie.. siadalismy wtedy tak po czterech pieciu przy takim stole i mozna bylo sie uczyc.. jak mialem swoj stolik tuz przy tablicy (tak tak podpadlem serkowi raz czy dwa to mnie tam usadzil) Siedzielismy zawsze na tych stalowych taboretach z nogami z robionymi z trzech pretow.... niewygodne byly, ale jakos nikt nie narzekal. Jesli bylismy ostatnia klasa pamietam ze serek zawsze nalegal zeby postawic taborety do gory nogami na stolach.. Co jeszcze? Pamietacie moze jakies szkolne pikniki.. pamietam byl kiedys jeden w 3 lub 4 klasie z okazji dnia dziecka.. bylo kiedys takie swieto... pamietacie ;) Piknik byl zorganizowany w okolicach jeziora bodajze krzywego na takim dosyc ciekawym gruncie.. bylo tam cos zdaje sie w stylu amfiteatru ze scena.. pamietam ognisko i te kielbaski.. nie ma to jak taka dobrze uwedzona kielbacha z sucha pajda chlepa i z herbata z termosa lub oranzadka.. (wtedy te wszystkie sody, Coca-cole itp..nie byly na tyle dostepne). Moze to pozwoli wam zaczac temat czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.sympatico.ca 26.02.05, 22:45 Co niektorym z was przeslalem wizualna zagadke.. dotyczy lektury z naszych lat.. nie stety nie wszystkich adressy mam wiec... przepraszam ze nie do wszystkich.. najwyzej podajcie dalej.. ciekaw jestem rezultatow. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROLINA Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 26.02.05, 22:55 WITAJ!_PRZYCISNĘŁAM DŁUŻEJ_SHIFT NO I MAM DUŻE LITERY CO MAM ZROBIĆ ABY TO ZNIKNĘŁO/ AK-MÓJ KOLEGA ,Z KTÓRYM OBECNIE PRACUJĘ ,KOŃCZYŁ SP7 W 1972 W KL 8C/SAMA BYŁAM ZASKOCZONA ŻE W SP7 BYŁY 3 RÓWNOLEGŁE KLASY/INTERESOWAŁ SIĘ KAJAKARSTWEM I TO POZOSTAŁO MU PO DZIEŃ DZISIEJSZY .(Udało się wrócić do normalności. ) Ma on ksywkę(SIWy).Czy wiesz o kogo chodzi ?On sam ma zajrzeć na te str..Życzę Tobie AK aby to był Twój znajomy.Pozdrawiam.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 23:26 Jeśli ta ksywka jest od nazwiska i koloru młodzieńczych włosów, to ja też znam. I rok ukończenia też by sie zgadzał, i Allan też na pewno go zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.05, 23:28 Dzięki za info. Niestety, to nie ten rocznik. Klasa c byla rok mlodsza - oni kończyli w 1973, ja w 1972 (Klasa b). No ale może ktoś się znajdzie. Na 50-leciu trochę mało nas było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.05, 23:33 Mamut, skąd masz scan książki "Pan samochodzik i skarb Templariuszy". Czyżbyś zabrał to ze sobą za wielką wodę? Fakt, to lektura. Wprawdzie nie szkolna, ale za to więcej niż obowiązkowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.sympatico.ca 26.02.05, 23:42 bravo ak... seria rozpoznana ale nie tytul serii... pomecz troche pamiec to moze przypomnisz sobie jej tytul... dam cytat z ksiazki: "- Mowia ze dziedzic Dunin nie zdolal wywiezc swoich zbiorow, lecz ukryl je gdzies w tej okolicy przy pomocy gajowego Gabryszczyka. Potem Gabryszczyka prwal Barabasz, dowiedzial sie o jego kryjowce, Gabryszczyka zabil, ale zbiorow nie zdolal sobie przywlaszczyc, poniewaz nazajutrz zginal na wyspie. I podobno zbiory pozostaly ukryte gdzies w okolicy." Ten fragment powinien wystarczyc zeby odgadnac tytul ksiazki... moze...? czuwaj p.s. musze leciec malzonka zlapala gume Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.sympatico.ca 26.02.05, 23:34 A tak swoja droga to kiedy nastepna rocznica. 60-lecia? czy moze bedzie cos takiego jak 55-lecie??? tez niby okragla.. cos moze wiadomo na ten temat??? czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.05, 23:36 Ja proponuję 55 i 3/4 - tego jeszcze nikt nie świętował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 23:59 Chyba jednak to nie ten mój Siwy. A czy książka to Tajemnicza wyspa, też Nienackiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.sympatico.ca 27.02.05, 00:51 To jest ksiazka z serii przygod Pana Samochodzika oczywiscie Zbigniewa Nienackiego.. Jd, z tytulem ksiazki jestes blisko ale nie jest to Tajemnicza, a jesli to jest wyspa to jest to "Wyspa .......... "? W takim razie jaka? czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.05, 01:37 Złoczyńców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 -teraz dojdzie IP: *.sympatico.ca 27.02.05, 04:51 tym razem wejdzie.. a wiec. Brawo jd!!! zgadza sie to jest zdaje sie pierwsza czesc Przygod Pana Samochodzika czyli "Wyspa Zloczyncow" .. Posiadam wlasnie wydanie z 1970 roku aczkolwiek jak wam wiadomo Z. Nienacki zadebiutowal Panem Samochodzikiem wczesniej. Moje wydanie jest drugim wydaniem tej ksiazki.. w niewielkim zreszta nakladzie bo w 30 000, plusem czytania ksiazek w naszych czasach bylo to ze przechodzily jedna ksiazki z rak do rak i czytalo sie wiele w mlodzienczych latach. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 27.02.05, 11:05 NOOO !! juz miałem wrzasnąć " Wyspa złoczynców" !!! i nie zdażyłem.jd mnie ubiegł. Byłem 2 dni na wsi i po powrocie patrze z przyjemnością jak się ruszyło na forum!!!czyżby nowa niewiasta(Karolina)zelektryzowała eter.? Karolina-potwierdzam Twoje spostrzeżenie- tu wszystkich kręcą WYŁĄCZNIE starocie!! Serek to był (jest)taki Adam Slodowy.Porządek w jego sali był rzeczywiście "niemiecki". A pamietacie jaki sobie zrobił uchwyt do kredy??pamietam też że prowadził kólko radiooperatorskie.Znam jednego z jego uczniów który do dziś sie tym bawi(Worobiew). Mir-Mur !wysłałem fotki mojej klasy i Karoliny też .potwierdz że doszły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 11:19 fotki doszły dzięki. mam z tego okresu pare fajnych fotek dzisiaj je wyśle do wszystkich mamut czy pamiętasz pierwsze ksiąrzki o przygodach pana Tomasza ? (jakie to były tytuły) w ramach wspomnień przesyłam fajny adresik. starzaki.eu.org/~disney/nostalgia/nosmambo/index.php mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.05, 12:33 mamut napisał >czuwaj >p.s. musze leciec malzonka zlapala gume Mamut, tylko bez szczegółów. To mogą czytać dzieci :). Oczywiście Wyspa złoczyńców, niestety j.d. mnie ubiegł, ale takie jest małżeński los (żona mnie złapała - bez szczegółów) i Twojego postu już nie widziałem. Dopiero dzisiaj. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 27.02.05, 13:48 Mir -Mur !! odebrałem twoje fotki!! nr 1-ta rakieta!! to chyba na Trumana !! nr 2 pierwszy z lewej,to chyba Rajmund P. fajny T-shirt i jeszce bardziej fajoskie rowery!! nr 6 - dwa ognie....hmmmm no cóż ,to nie była gra ,którą tygrysy lubią najbardziej. nr 8 - A to kto!!?? na jego widok rura z łazienki dziewcząt wyszła na wierzch.I liscie fikusa opadły. hihihi nr 10 - fajne okulary!!!reszta jak w punkcie nr 8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.sympatico.ca 27.02.05, 19:31 Fotki zajebiste.. z przyjemnoscia tez przeczytalem ten artykulik o ogrodku geograficznym... te dziewczeta w granatowych czy tez czarnych spodnicach, bialych bluzkach pracujace przy brudnej zachlapanej cementem taczce czy tez w ogrodku alpejskim to po prostu klasyka.. Ach ta propaganda.. no i oczywiscie ta wzmianka ze przedstawiciele wladz miejskich brali udzial w uroczystym otwarciu.. po prostu bomba!!! czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut przeprosiny dla MIR-MURA (WYTLUMACZENIE) IP: *.sympatico.ca 27.02.05, 19:36 Sorry mir-mur... chlapnelo mi sie ze tekst nie moj tylko twoj.. nie mialem zamiaru sie pod Twoj pseudonim podszywac. Mialem napisac: "mir-mur, Fotki zajebiste.. miale z przyjemnoscia tez przeczytalem ten artykulik o ogrodku geograficznym... te dziewczeta w granatowych czy tez czarnych spodnicach, bialych bluzkach pracujace przy brudnej zachlapanej cementem taczce czy tez w ogrodku alpejskim to po prostu klasyka.. Ach ta propaganda.. no i oczywiscie ta wzmianka ze przedstawiciele wladz miejskich brali udzial w uroczystym otwarciu.. po prostu bomba!!! " A tu wyszlo co najmniej ze sie pod ciebie podszywam... sorry dalem straszna plame... zgroza.. przepraszam, jakies cholerne zamieszanie pewnie tym wywolam.... jeszcze raz wielkie SORRY!!! Wszystkich forumowiczow tez przepraszam za taka glupia sytlacje.... czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:36 Eeeeeeeeeeee mamut ciebie to coś ciśnie ostatnio. najpierw parenaście postów,teraz się podszywasz pod mir-mura no no no ;-)) mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AF Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:02 Czy Siwy to może Leszek Konażewski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.sympatico.ca 27.02.05, 20:07 AF, nowy jestes zdradz cos osobie.. z jakiego rocznika jestes? Albo cos w tym stylu...my tu lubimy zgadywac kto jest kto wiec nie musisz sie zdradzac od razu z imienia.. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.05, 21:33 AF nowy? Mamut co Ty gadasz. Poczytaj trochę archiwum i to te starsze części. Cześć Andrzej, co słychać w okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 27.02.05, 21:53 Witam! Jak minęła niedziela-kto był na nartach? Allan-AF-brawo! to jest właśnie ten Siwy.Jutro w pracy dowiem się o Tobie. Zajrzałam na -starzaki,i nawet zagłosowałam na co?-wilka i zająca. Mir-mur jeśli wiesz -who is who?-to brawo,ale proszę o kamuflaż.Niech inni mają przyjemność w odkrywaniu (ksywek).BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.h.pppool.de 27.02.05, 22:26 Mir-mur zaladowal mnie zdjeciami. Chetnie bym je wrzucil dzis wieczorem na strone. Niestety Jacek (tez siodemkiewicz) mnie dzis oowiedzil i trzeba inne sprawy obgadac. Ale w ciagu tygodnia postaram sie ... Pozdrowienia No a Karoline i inne egzemplarze tez czesto na tych nowych zdjeciach widac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.05, 22:30 TEN Jacek? Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 27.02.05, 22:32 Witaj! Jestem bardzo ciekawa tych fotek.Fredku-daj znać gdzie je umieścisz.Życzę miłego spotkania.Pozdrawiam.BY Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 28.02.05, 07:12 Jak milo sie zrobilo... Karolina, tak jak myslalem,rozruszalas troche tych facetow! ;p Pozdrowienia z mroznego Olsztyna! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 10:33 Wyprzedziłem was z Wyspą Złoczyńców, ale słusznie mi się należało, bo z pewnością miałem ją i przeczytałem znacznie przed wami. To był rok 1963, jechałem na swoje pierwsze kolonie po I klasie (niestety już mieszkałem nie w Olsztynie i chodziłem nie do Siódemki) i ojciec na drogę kupił mi Wyspę Złoczyńców, ślicznie wydaną w serii chyba "Klub Siedmiu Przygód". Przeczytałem, byłem zachwycony, opowiedziałem koledze, kolega pożyczył i już do mnie książka nie wróciła (stąd pierwsza niedokładnosć w zgadywaniu tytułu). Jak wszyscy wiedzą, kontynuacją Wyspy Złoczyńców byli liczni "Panowie Samochodzikowie", choć przyznam, że ja wyżej ceniłem ksiażki Edmunda Niziurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mości Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 28.02.05, 12:26 Mówisz o dość zamierzchłych czasach. Od lat 80-tych Nagórki i Jaroty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 28.02.05, 15:14 Czyli przeprowadziles sie na Falklandy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:22 TO śą MOJE czasy Mości-u panie ;-)) mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mości Re: Szkola Nr. 7 czesc 36-Karolina IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 28.02.05, 17:44 Moje też, ale miałem na myśli okres zamieszkiwania na Wojska Polskiego. Obecnie jest to os.Generałów lub jak kto woli "Hamburk". Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 28.02.05, 19:05 Jd zgadzam sie z Tobą w "całej rozciągłości" - Niziurski był ciekawszy. "Sposób na Alcybiadesa" to nalepsza książka mojej najmłodszej młodości. ale nie mozna nie doceniać Nienackiego "dorosłego"--"Skiroławki"i "Wielki Las" to jak Michalina Wisłocka prozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 20:24 Miło mi. Była jeszcze Awantura w Niekłaju, Księga urwisów, Jutro klasówka, Marek Piegus i sporo innych. Wszystko świetne. Niziurski też pisywał dla dorosłych, ale to zostało niedocenione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.h.pppool.de 28.02.05, 20:23 Wreszcie wrzucilem nowe zdjecia mir-mura na strone ... Troche roboty bylo ... Ale Karolina napewno sie ucieszy ... bo jest na bardzo wielu zdjeciach. Jacka pozdrowie od Allana (tak to ten Jacek ze 50-letniej imprezy) Strona o ul. Jeziornej troche powoli sie otwiera. Ale fajne zdjecia. Z tej perspektywy nie widzialem nigdy Baltyckiej i naszej okolicy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:58 Fredek teraz widać jaki ogrom pracy włożyłeś aby te zdjęcia umieścić na stronce,sory myslałem że troche mniej ich wysłałem :-) napewno nastąpi poprawa-obiecuje. mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 01.03.05, 00:16 Witajcie!To co przedchwilą mogłam oglądać wprawiło mnie w cudowny nastrój!!! Są tutaj zdjęcia, o których nie miałam najmnieszego pojęcia.Rzeczywiście na wielu odnalazłam siebie a nawet swojego brata.Jutro mu wszystkie pokażę.Dzięki ogromne w str. mir-mur???(czy jesteś w posiadaniu innych zdjęć?)Extra! Również dzięki tobie Fredku ,za pracę w umieszczeniu ich. Zdjęcia z okazji ddziecka widzę pierwszy raz -są urocze.W chwili ukazywania się str.-dd73e,stwierdziłam,że znam tą rakietę no i oczywiście bo stałam tuż za nią.Pamiętam jak brałam udział w wyścigu rowerowym z okazji ddziecka-jechałam na starej kozie od brata i miałam ogromne problemy koło przedszkola (jadąc z górki )bo hamulce były uszkodzone i musiałam hamować butami-zatrzymałam się na płocie od przychodni.To były czasy -kamikadze.Miłej nocy.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.sympatico.ca 01.03.05, 00:24 Po przeczytaniu waszych postow i napisania tego zaraz zabieram sie obejrzec strone...wracajac do ksiazek.. pamietam taka ktora uwielbialem czytac.. przeczytalem kilka razy.. nie pamietam autora.. ale tytul wyryl sie w pamieci czyli "Tajemnica Zielonej Pieczeci"... "Sposob na Alcybiadesa" tez pamietam..ale az takiego wrazenie na mnie nie zrobil.. byla jeszcze jedna kniga chyba Niziurskiego o trojce przyjaciol tropiacych przestepcow czy cos w tym stylu.. byly tam wzmianki na temat wojny w wietnamie.. nie pamietam niestety tytulu.. pomysle to moze mi sie przypomni, pamietam tyle ze boki sobie zrywalem ze smiechu jak ja czytalem... moze kto z was kojarzy tutul? wiem ze nie wiele podalem... ale moze wystarczy.. spadam ogladac stronke czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: 193.0.68.* 01.03.05, 13:31 Tajemnica zielonej pieczęci - Hanna Ożogowska. Świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh OK IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.03.05, 18:19 Jak to sie stalo, ze nowe tchnienie przybylo na forum? Jakie tu piekne zmiany gdy przybylem po dwoch miesiacach. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.sympatico.ca 02.03.05, 01:53 A nie wstyd to tak nas na tak dlugo opuszczac ;) Milo zawsze w wiekszym gronie.. a faktycznie nie tylko tematow przybylo jak i przeciez i siodemkowiczow. I oto chodzi.. dlatego wspominac, wspominac stare dobre czasy.. kiedy pare groszy w kieszeni cieszylo i drewniana proca, a obdarta stara pilka do nogi miala wiekszy priorytet niz nauka... czasy sie zminiaja my po czesci tez, ale nasza dziecieca dusza jest zawsze ta sama. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 36 IP: *.h.pppool.de 02.03.05, 07:40 No to witamy Henia i mamy nadzieje , ze nas juz tak szybko nie opusci. Zamykam czesc 36 i otwieram zaraz 37. Odpowiedz Link Zgłoś