Gość: lajkonik IP: *.olsztyn.mm.pl 07.03.05, 18:47 Biedny, skrzywdzony i zbulwersowany Olek właśnie ogłosił, że nie stanie jutro przed komisją śledczą d/s PKN Orlen. Nie wiem czy się śmiać, czy płakać? I co na to piękny Roman? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sam_sob Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 06:53 Zatem kolejna wpadka "pożal się Boże prezydenta" RP w tym tygodniu. Z nim to jak z pogodą, nigdy nie wiadomo co będzie czynił (wyczyniała).:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 08.03.05, 07:21 Jak zaczyno tako i kończy. Przeca na poczontku tyż sie mioł stawić - z indeksym. Odpowiedz Link Zgłoś
coolfacet Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 08.03.05, 19:24 Jak to jest to każdy widzi , pan prezydent olał temat i powiedział sam oraz ustami pani Szymanek Deresz że napewno nie stanie ponieważ ma dylemat jak to sie odnosi do konstytucji? przypuszczam , że ma cos do ukrycia. Nawiązując do niedzielnej wypowiedzi ministra z jego świty niejakiego Szymczychy to obiecał , że prezydent stawi sie przed komisją Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 08.03.05, 19:34 coolfacet napisał: > Jak to jest to każdy widzi , pan prezydent olał temat i powiedział sam oraz > ustami pani Szymanek Deresz że napewno nie stanie ponieważ ma dylemat jak to > sie odnosi do konstytucji? W art. 32 pkt 1 można przeczytać; "Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne", z tego wniosek, że prezydenta pozbawiono prawa do równego traktowania przez władzę publiczną (Komisję sejmową). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 08.03.05, 19:54 wniosek jeden - ma nieczyte sumienie Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 08.03.05, 21:53 No wlasnie, jest przestepca, bo jak by mial czyste sumienie, to by sie wstawil. Oczywiscie na Forach GW sa osoby ktore jego mafijne machlojki ukrywaja i wpisy usuwaja ! ;) to ale nie zmieni sytuacji, ze klamca jest ! TAKA JEST PRAWDA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eme Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.mm.pl 09.03.05, 14:34 Popieram PREZYDENCKĄ "odmowę" dla komisji.Niektórzy jej członkowie to zaślepieni w nienawiści "inkwizytorzy".Naród- społeczeństwo-wyborcy to widzą.Jak długo ten "kabaret"-pomówień-nienawiści- złośliwości będzie trwał?Dlaczego instytucje do tego powołane pozwalają na bezkarne zniewazanie-pomawianie najwyższych organów państwa i ich przedstawicieli.Czy na tyn polega demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 19:14 Czy chciałbyś grać w sztyce reżyserowanej przez klaunów gotowych Cię udusić bezwzględnie przy każdej nadażającej się okazji? Nie jestem miłośnikiem Kwaśniewskiego, ale przez szacunek do urzędu przez niego pełnionego uważam, że słusznie dystansuje się od tego cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 09.03.05, 19:56 Ja mam odwrotne zdanie i w sondażach ludzie również,więc niech mi będzie wolno powiedzieć swoją opinię. Więcej zła w Polsce jest przez to , że wszystko jest utajone niż mówienie prawdy. Prezydent okazuje się zmienny jest, bo raz mówi, że przyjdzie, drugi raz nie przyjdzie, więc na jego słowie nie można polegać. Więc ma dwie twarze. Można nie lubieć Komisji Śledczej ale jest to Komisja wyłoniona przez Parlament i nie można tak się zachowywać. Raz Prezydent powiedział - że może zatańczyć i zaspiewać przed Komisją tylko po co ? Jest tu coś na rzeczy i dla mnie nie jest już Mężem Stanu. Niestety tu chodzi o miliardowe sumy , nie o czapkę gruszek i dla dobra wszystkich Polaków sprawa powinna być wyjaśniona, a Prezydent jako głowa państwa powinien sam dobrowolnie dążyć do wyjaśnienia. Chęci tej u Prezydenta nie widać, a okazał się zwyklym tchórzem. Mając wspaniałe zaplecze swoich prawników mógł spokojnie zeznawać. Co tu mówić nasz Prezydent jest trochę zdenerwowany - dlaczego ? To nie jest moja tylko opinia ale również bezpartyjnego socjologa, który oświadczył to w radiowej trójce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 20:34 Nie mogę domówić Ci racji, bo w tych sprawach - które poruszyłaś - sam mam pewne wątpliwości. Załózmy taką scenerię. Oto rozlicza się nawzajem kilku ludzi, którzy mają - czy też mogą - mieć niezbyt czyste ręce. Czy wyobrażasz sobie finał takiego rozliczania? Podobie jest także i w tej sytuacji. Rozliczać ma Gruszka, który nie potrafi wyczyścić swej oranżerii i robią to za niego inni? Faszyzujący Giertych zamieszany m.in. w bankrudztwo Banku Wielkopolskiego? Większa cisza nad tą trumną sprzyjała by przede wszystkim społecznemu zdrowiu psychicznemu i moralnemu. Sądę, że znacznie rozsądniej bylo by doczekać końca kadencji. Do najbliższych wyborów przystąpić z pełną rozwagą wyborczą a nie prozaicznym wrzucaniem kartki do urny i przystąpić do rozliczenia tego towarzystwa w bardziej normalnych warunkach. Przecież to nie jest nic innego, jak kolejna akcja wyborcza rozgrywana w bardzo podobnym stylu. Przecież od samego początku w 3RP każde wybory zaczynały się od wzajemnego obrzucania się blotem. My slę, że stare porzekadlo "nie dać się zwariować" ma tutaj swoje rzeczywiste miejsce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 21:09 Masz tutaj kolejny kwiatek: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2592227.html Tak, jakbym wykrakał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 21:15 Wywiłałaś najprawdopodobniej kolejnego wilka z lasu: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2589657.html Chyba - niestety - piłka jest już w grze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 09.03.05, 21:23 Czy dajesz głowę Ed, że Prezydent nie wyjedzie do Brazylii po kadencji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 21:27 Gdybym miał trzy, to może jedną bym zaryzykował :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 09.03.05, 21:27 Czy jesteśmy stworzyć Komisję nie zamaczaną w błocie - wszyscy sa, poczawszy od samorządowca, radnego po najwyższe szczyty. Czy to znaczy, że mamy nikogo nie rozliczć ? Ryba psuje się od glowy i od glowy nalezy ją leczyć. Widzisz inne wyjście ? Jeżeli nie będziemy rozliczć to następni przyjdą z wyboru i to samo będą robić, bo mają przyklad z poprzedniej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 22:02 Najpierw trzeba uczynić to, by prawo było prawem i sędzia nie mógł ukrywać się za parawanem imunitetu nie tylko za jawne przestepstwa ale także za błędy i niechlujstwo wykonywanej pracy. Mogą to zrobić tylko ci, którzy są świadomi aktualnej sytuacji i będą chcieli dokonać zmian w tym kierunku. Czy wyobrażasz sobie dalej taką hipotetyczną sytuację, że sędzia przekretas osądza innego przekretasa, który dochodzi swych roszczeń jeszcze w stosunku do kolejnego przekręasa? Chyba czas dać już odpór tej wielkiej ściemie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 09.03.05, 22:07 zgadzam sie Ed, dlatego niech sie wyzabijaja, niech sie sami poobrzucają błotem i wyjdzie , ze Polska na korubcji i aferach stoi. Ja wiem, że Prezydent czaka na taką Komisję Śledczą składającą sie z kolezków partyjnych, a sędziowie są upatyjnieni - zobaczymy Ed co jutrzejszy dzień przyniesie, bo wychodza takie sprawy że .... A jeszcze pomyśl o aresztowaniu Bossa Orlenu w Krakowie - ponoć zacznie mówić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_sob Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:21 Tak będzie dopóty, dopóki tolerować się będzie taki stan rzeczy: "Sędzia, która bezprawnie umorzyła sprawę karanemu za jazdę po pijanemu synowi ministra Marka Ungiera, uniknie za to odpowiedzialności. Konsekwencje w postaci tzw. wytyku służbowego grożą jej natomiast za to, że sprawa przeleżała w wydziale 2,5 roku. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:12 Ktoś kedyś powiedział na tym forum (nie pamietam kto), że porządek trzeba zacząć od uregulowania obowiązującego systemu prawnego, ze szczególnym uwzględnieniem sposobu funkcjonowania całego wymiaru sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Ruletka nabiera rozpędu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 15:30 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2594615.html Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Ruletka nabiera rozpędu 10.03.05, 19:42 a nie mowiłam :) bez komentarza Co jutro przyniesie nam dzień ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Ruletka nabiera rozpędu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 19:51 Już dzisiaj o przesłuchanie Kwaśniewskiego dobijają się trzy komisje :) serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2594333.html A jutro? Hhhmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_sob Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:33 Taką możliwość przewiduje Jacek Lutomski po obejrzeniu powtórki znanego programu z Moniką Olejnik. Program cieszył się zainteresowaniem i został powtórzony z powodu ciekawego zachowania prezydenta wszystkich polaków, jako że: "Ale niech pan na mnie nie krzyczy" - zaczęła się w końcu bać redaktor Olejnik. "Ale ja muszę na panią krzyczeć!" - pohukiwał prezydent. "Trzeba było krzyczeć na komisję jutro, a nie na mnie" - broniła się kobieta. No to prezydent na koniec zmiękł i zaatakował z furią kobiecą inteligencję: "Na komisję nie mam zamiaru krzyczeć, bo ja rozmawiam z ludźmi inteligentnymi i dlatego przyszedłem do pani programu." To edukacja na bardzo wysokim poziomie (prezydenckim) z powodu czego warto czasami zaglądać do programu I TV. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 16:55 Po prostu powiedział to, co miał do powiedzenia. Przykre jest to, że forma wypowiedzi nie wiele miała wspólnego z dyplomacją, której zapewne się uczył. Swoją drogą wyraził (słusznie czy niesłusznie) swój satosunek do Olejnik, choć mnie bardziej razi jej fatalna kindersztuba z punktu widzenia zwykłego codziennego savoir vivre. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" 11.03.05, 20:22 Mnie też Moniczka trochę razi swoją nachalnością i przerywania ważnych watków. Czasami nawet podchodzi za bardzo emocjonalnie - ale może dzięki temu, jest ten urok jej. Jak sie okazuje, w sądzie krakowskim będą zeznania przecie Girtychowi, za namawianie bossa paliwowego do zeznań przeciw... Co juto wyjdzie - zobaczymy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 22:33 Panta rhei - a najlepiej ponoć to widać z rei... żaglowca :) Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" 12.03.05, 19:47 W RMF FM Tomasz Skory: Wg pana prezydent słusznie zrobił, odmawiając składania zeznań? Jerzy Urban: Moim zdaniem nie. Trzeba było już wziąć tego byka za rogi, bo przecież dosyć łatwo było rozstawić po kątach tę bandę. Tomasz Skory: Tak pan sądzi? A gdyby pan się miał domyślić powodów odmowy, toby pan mówił o słusznym oburzeniu działaniami tej zdemoralizowanej komisji czy raczej obawami, że się pan prezydent poplącze w zeznaniach. Jerzy Urban: Nie, to są takie godnościowe postawy. Człowiek wszędzie chwalony, ściskający się z Bushem, decydujący, kto będzie prezydentem na Ukrainie itd., nagle ma stawać przed jakimiś – w rozumieniu potocznym – gnojkami. I tłumaczyć się i być szarpanym. P.S. Opinia nawiązuje do stanowiska lajkonika. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" 12.03.05, 19:58 jak dołaczymy do tego sondaże - to ponad polowa Polaków była za wstawieniem się Prezydenta przed Komisją. A Komisję wybrał Parlament Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.03.05, 23:52 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050312/plus_minus_a_10.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_sob Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 06:52 To nie "ruletka" i tym bardziej "prosto w oczy", tylko takie "baju, baju" z powodów finansowych gryzipiórka. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.05, 08:44 edico napisał: W RMF FM Tomasz Skory: Wg pana prezydent słusznie zrobił, odmawiając składania zeznań? Jerzy Urban: Moim zdaniem nie. Trzeba było już wziąć tego byka za rogi, bo przecież dosyć łatwo było rozstawić po kątach tę bandę. Tomasz Skory: Tak pan sądzi? A gdyby pan się miał domyślić powodów odmowy, toby pan mówił o słusznym oburzeniu działaniami tej zdemoralizowanej komisji czy raczej obawami, że się pan prezydent poplącze w zeznaniach. Jerzy Urban: Nie, to są takie godnościowe postawy. Człowiek wszędzie chwalony, ściskający się z Bushem, decydujący, kto będzie prezydentem na Ukrainie itd., nagle ma stawać przed jakimiś – w rozumieniu potocznym – gnojkami. I tłumaczyć się i być szarpanym. P.S. Opinia nawiązuje do stanowiska lajkonika. W jaki sposób nawiązuje, bo jakieś zaciemnienie umysłu mnie naszło i nie mogę tu znaleźć konkretnego nawiązania do mojego postu. No chyba, że trochę ironiczno-cyniczny ton mojego postu wpasował się w ocenę poszczególnych postaci tego dramatu lub raczej tragifarsy :) A wiadomo przeca, że Urbanos cynikiem wielkim jest. Ja takim zamiaru być nie mam. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 13.03.05, 11:46 Szacunek do glowy panstwa,to szacunek do nas samych. Jest prezydentem! Ludzie dosc tego cyrku! Ta komisja to jest wylacznie akcja przedwyborcza. Ale tak brzydko graja.Wstyd przed calym swiatem. Niedlugo rozlicza wszystkich "przeciwnikow" od niemowlectwa? Wstretne to! Przeciez juz tylko pare miesiecy! Wybierzmy tym razem dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 15.03.05, 20:28 Muraszko - otwórz szeroko oczy Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 15.03.05, 20:38 Michael Jacson - spóżnił się tylko trzy minuty do sądu ( a wiesz kto to jest ten osobnik) i zapłacił trzy tysiące dolarów. Rzecz w tym, że w Ameryce i prezydenci byli zmuszani stawać przed wymiarem sprawiedliwości. - Clinton - posłusznie pojechał i zeznawał przed komisją o swoich stosunkach pozamałżeńskich, seksualnych - Rychard Nixon jedynie uniknął przesłuchania przed komisją parlamentu - wtenczas złożył dymisję i odszedł w niesławie. Ale to jest Ameryka, Ameryka nie wybacza nawet prezydentom, Ameryka ma prawdziwą demokrację a my - my popieramy jak prezydent nie wstawia się przed komisją. Tylko dlatego , że komisja wam sie nie podoba łamiecie prawo odpowiedzialności za państwo A może już niedługo w ogóle świadkowie w normalnym sądzie nie będa zeznawać , bo powiedzą, że sędzia im sie nie podoba ? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Skoro nie Kwach to moze Jennifer Lopez... 15.03.05, 20:45 Jest ostatnio czesto wymieniana w trakcie przesluchan. Niech sie tlumaczy...:) launch.yahoo.com/ar-292172-photos--Jennifer-Lopez Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Skoro nie Kwach to moze Jennifer Lopez... 15.03.05, 20:52 Słyszałam , że i Putina też wezwą przed WYSOKA KOMISJĘ ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś