Dodaj do ulubionych

Kwachu nie stanie przed komisją śledczą!

IP: *.olsztyn.mm.pl 07.03.05, 18:47
Biedny, skrzywdzony i zbulwersowany Olek właśnie ogłosił, że nie stanie jutro
przed komisją śledczą d/s PKN Orlen. Nie wiem czy się śmiać, czy płakać? I co
na to piękny Roman? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: sam_sob Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 06:53
      Zatem kolejna wpadka "pożal się Boże prezydenta" RP w tym tygodniu.
      Z nim to jak z pogodą, nigdy nie wiadomo co będzie czynił (wyczyniała).:)
      pzdr
      • broneknotgeld Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 08.03.05, 07:21
        Jak zaczyno tako i kończy.
        Przeca na poczontku tyż sie mioł stawić - z indeksym.
    • coolfacet Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 08.03.05, 19:24
      Jak to jest to każdy widzi , pan prezydent olał temat i powiedział sam oraz
      ustami pani Szymanek Deresz że napewno nie stanie ponieważ ma dylemat jak to
      sie odnosi do konstytucji? przypuszczam , że ma cos do ukrycia.
      Nawiązując do niedzielnej wypowiedzi ministra z jego świty niejakiego
      Szymczychy to obiecał , że prezydent stawi sie przed komisją
      • sam_sob Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 08.03.05, 19:34
        coolfacet napisał:

> Jak to jest to każdy widzi , pan prezydent olał temat i powiedział sam oraz
        > ustami pani Szymanek Deresz że napewno nie stanie ponieważ ma dylemat jak to
        > sie odnosi do konstytucji?

W art. 32 pkt 1 można przeczytać; "Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają
        prawo do równego traktowania przez władze publiczne", z tego wniosek, że
        prezydenta pozbawiono prawa do równego traktowania przez władzę publiczną
        (Komisję sejmową).
        pzdr
        • rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 08.03.05, 19:54
          wniosek jeden - ma nieczyte sumienie
          • ballest Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 08.03.05, 21:53
            No wlasnie, jest przestepca, bo jak by mial czyste sumienie, to by sie wstawil.
            Oczywiscie na Forach GW sa osoby ktore jego mafijne machlojki ukrywaja i
            wpisy usuwaja ! ;) to ale nie zmieni sytuacji, ze klamca jest !

TAKA JEST PRAWDA !
    • Gość: eme Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.mm.pl 09.03.05, 14:34
      Popieram PREZYDENCKĄ "odmowę" dla komisji.Niektórzy jej członkowie to
      zaślepieni w nienawiści "inkwizytorzy".Naród- społeczeństwo-wyborcy to
      widzą.Jak długo ten "kabaret"-pomówień-nienawiści- złośliwości będzie
      trwał?Dlaczego instytucje do tego powołane pozwalają na bezkarne
      zniewazanie-pomawianie najwyższych organów państwa i ich przedstawicieli.Czy
      na tyn polega demokracja.
    • Gość: Ed Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 19:14
      Czy chciałbyś grać w sztyce reżyserowanej przez klaunów gotowych Cię udusić
      bezwzględnie przy każdej nadażającej się okazji?
      Nie jestem miłośnikiem Kwaśniewskiego, ale przez szacunek do urzędu przez niego
      pełnionego uważam, że słusznie dystansuje się od tego cyrku.
      • rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 09.03.05, 19:56
        Ja mam odwrotne zdanie i w sondażach ludzie również,więc niech mi będzie wolno
        powiedzieć swoją opinię. Więcej zła w Polsce jest przez to , że wszystko jest
        utajone niż mówienie prawdy. Prezydent okazuje się zmienny jest, bo raz mówi,
        że przyjdzie, drugi raz nie przyjdzie, więc na jego słowie nie można polegać.
        Więc ma dwie twarze. Można nie lubieć Komisji Śledczej ale jest to Komisja
        wyłoniona przez Parlament i nie można tak się zachowywać. Raz Prezydent
        powiedział - że może zatańczyć i zaspiewać przed Komisją tylko po co ?
        Jest tu coś na rzeczy i dla mnie nie jest już Mężem Stanu. Niestety tu chodzi o
        miliardowe sumy , nie o czapkę gruszek i dla dobra wszystkich Polaków sprawa
        powinna być wyjaśniona, a Prezydent jako głowa państwa powinien sam dobrowolnie
        dążyć do wyjaśnienia.
        Chęci tej u Prezydenta nie widać, a okazał się zwyklym tchórzem. Mając
        wspaniałe zaplecze swoich prawników mógł spokojnie zeznawać. Co tu mówić nasz
        Prezydent jest trochę zdenerwowany - dlaczego ?
        To nie jest moja tylko opinia ale również bezpartyjnego socjologa, który
        oświadczył to w radiowej trójce.
        • Gość: Ed Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 20:34
          Nie mogę domówić Ci racji, bo w tych sprawach - które poruszyłaś - sam mam pewne
          wątpliwości.

Załózmy taką scenerię.
          Oto rozlicza się nawzajem kilku ludzi, którzy mają - czy też mogą - mieć niezbyt
          czyste ręce. Czy wyobrażasz sobie finał takiego rozliczania?

Podobie jest także i w tej sytuacji. Rozliczać ma Gruszka, który nie potrafi
          wyczyścić swej oranżerii i robią to za niego inni? Faszyzujący Giertych
          zamieszany m.in. w bankrudztwo Banku Wielkopolskiego?

Większa cisza nad tą trumną sprzyjała by przede wszystkim społecznemu zdrowiu
          psychicznemu i moralnemu. Sądę, że znacznie rozsądniej bylo by doczekać końca
          kadencji. Do najbliższych wyborów przystąpić z pełną rozwagą wyborczą a nie
          prozaicznym wrzucaniem kartki do urny i przystąpić do rozliczenia tego
          towarzystwa w bardziej normalnych warunkach.
          Przecież to nie jest nic innego, jak kolejna akcja wyborcza rozgrywana w bardzo
          podobnym stylu. Przecież od samego początku w 3RP każde wybory zaczynały się od
          wzajemnego obrzucania się blotem. My slę, że stare porzekadlo "nie dać się
          zwariować" ma tutaj swoje rzeczywiste miejsce.

Pozdrawiam
          • Gość: Ed Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 21:09
            Masz tutaj kolejny kwiatek:
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2592227.html
            Tak, jakbym wykrakał :)
            • Gość: Ed Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 21:15
              Wywiłałaś najprawdopodobniej kolejnego wilka z lasu:
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2589657.html

Chyba - niestety - piłka jest już w grze :))
          • rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 09.03.05, 21:23
            Czy dajesz głowę Ed, że Prezydent nie wyjedzie do Brazylii po kadencji ?
            • Gość: Ed Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 21:27
              Gdybym miał trzy, to może jedną bym zaryzykował :))
            • rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 09.03.05, 21:27
              Czy jesteśmy stworzyć Komisję nie zamaczaną w błocie - wszyscy sa, poczawszy od
              samorządowca, radnego po najwyższe szczyty.
              Czy to znaczy, że mamy nikogo nie rozliczć ?
              Ryba psuje się od glowy i od glowy nalezy ją leczyć.
              Widzisz inne wyjście ?
              Jeżeli nie będziemy rozliczć to następni przyjdą z wyboru i to samo będą robić,
              bo mają przyklad z poprzedniej kadencji.
              • Gość: Ed Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 22:02
                Najpierw trzeba uczynić to, by prawo było prawem i sędzia nie mógł ukrywać się
                za parawanem imunitetu nie tylko za jawne przestepstwa ale także za błędy i
                niechlujstwo wykonywanej pracy. Mogą to zrobić tylko ci, którzy są świadomi
                aktualnej sytuacji i będą chcieli dokonać zmian w tym kierunku.
                Czy wyobrażasz sobie dalej taką hipotetyczną sytuację, że sędzia przekretas
                osądza innego przekretasa, który dochodzi swych roszczeń jeszcze w stosunku do
                kolejnego przekręasa?

Chyba czas dać już odpór tej wielkiej ściemie!!!
                • rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 09.03.05, 22:07
                  zgadzam sie Ed, dlatego niech sie wyzabijaja, niech sie sami poobrzucają błotem
                  i wyjdzie , ze Polska na korubcji i aferach stoi.
                  Ja wiem, że Prezydent czaka na taką Komisję Śledczą składającą sie z kolezków
                  partyjnych, a sędziowie są upatyjnieni - zobaczymy Ed co jutrzejszy dzień
                  przyniesie, bo wychodza takie sprawy że ....
                  A jeszcze pomyśl o aresztowaniu Bossa Orlenu w Krakowie - ponoć zacznie mówić
                  pozdrawiam
                  • Gość: sam_sob Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:21
                    Tak będzie dopóty, dopóki tolerować się będzie taki stan rzeczy: "Sędzia, która
                    bezprawnie umorzyła sprawę karanemu za jazdę po pijanemu synowi ministra Marka
                    Ungiera, uniknie za to odpowiedzialności. Konsekwencje w postaci tzw. wytyku
                    służbowego grożą jej natomiast za to, że sprawa przeleżała w wydziale 2,5 roku.
                    pzdr
                    • Gość: * Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:12
                      Ktoś kedyś powiedział na tym forum (nie pamietam kto), że porządek trzeba
                      zacząć od uregulowania obowiązującego systemu prawnego, ze szczególnym
                      uwzględnieniem sposobu funkcjonowania całego wymiaru sprawiedliwości.

• Gość: Ed Re: Ruletka nabiera rozpędu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 15:30
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2594615.html
                    Bez komentarza.
                    • rita100 Re: Ruletka nabiera rozpędu 10.03.05, 19:42
                      a nie mowiłam :)
                      bez komentarza
                      Co jutro przyniesie nam dzień ?
                      • Gość: Ed Re: Ruletka nabiera rozpędu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 19:51
                        Już dzisiaj o przesłuchanie Kwaśniewskiego dobijają się trzy komisje :)
                        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2594333.html
                        A jutro? Hhhmmm...
                        • Gość: sam_sob Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:33
                          Taką możliwość przewiduje Jacek Lutomski po obejrzeniu powtórki znanego
                          programu z Moniką Olejnik. Program cieszył się zainteresowaniem i został
                          powtórzony z powodu ciekawego zachowania prezydenta wszystkich polaków,
                          jako że: "Ale niech pan na mnie nie krzyczy" - zaczęła się w końcu bać redaktor
                          Olejnik. "Ale ja muszę na panią krzyczeć!" - pohukiwał prezydent. "Trzeba było
                          krzyczeć na komisję jutro, a nie na mnie" - broniła się kobieta. No to
                          prezydent na koniec zmiękł i zaatakował z furią kobiecą inteligencję: "Na
                          komisję nie mam zamiaru krzyczeć, bo ja rozmawiam z ludźmi inteligentnymi i
                          dlatego przyszedłem do pani programu."
                          To edukacja na bardzo wysokim poziomie (prezydenckim) z powodu czego warto
                          czasami zaglądać do programu I TV.
                          pzdr
                          • Gość: Ed Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 16:55
                            Po prostu powiedział to, co miał do powiedzenia. Przykre jest to, że forma
                            wypowiedzi nie wiele miała wspólnego z dyplomacją, której zapewne się uczył.
                            Swoją drogą wyraził (słusznie czy niesłusznie) swój satosunek do Olejnik, choć
                            mnie bardziej razi jej fatalna kindersztuba z punktu widzenia zwykłego
                            codziennego savoir vivre.

pzdr
                            • rita100 Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" 11.03.05, 20:22
                              Mnie też Moniczka trochę razi swoją nachalnością i przerywania ważnych watków.
                              Czasami nawet podchodzi za bardzo emocjonalnie - ale może dzięki temu, jest ten
                              urok jej.
                              Jak sie okazuje, w sądzie krakowskim będą zeznania przecie Girtychowi, za
                              namawianie bossa paliwowego do zeznań przeciw...
                              Co juto wyjdzie - zobaczymy ?
                              • Gość: Ed Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 22:33
                                Panta rhei - a najlepiej ponoć to widać z rei... żaglowca :)
                                • edico Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" 12.03.05, 19:47
                                  W RMF FM
                                  Tomasz Skory: Wg pana prezydent słusznie zrobił, odmawiając składania zeznań?

Jerzy Urban: Moim zdaniem nie. Trzeba było już wziąć tego byka za rogi, bo
                                  przecież dosyć łatwo było rozstawić po kątach tę bandę.

Tomasz Skory: Tak pan sądzi? A gdyby pan się miał domyślić powodów odmowy,
                                  toby pan mówił o słusznym oburzeniu działaniami tej zdemoralizowanej komisji
                                  czy raczej obawami, że się pan prezydent poplącze w zeznaniach.

Jerzy Urban: Nie, to są takie godnościowe postawy. Człowiek wszędzie chwalony,
                                  ściskający się z Bushem, decydujący, kto będzie prezydentem na Ukrainie itd.,
                                  nagle ma stawać przed jakimiś – w rozumieniu potocznym – gnojkami. I tłumaczyć
                                  się i być szarpanym.

P.S. Opinia nawiązuje do stanowiska lajkonika.
                                  • rita100 Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" 12.03.05, 19:58
                                    jak dołaczymy do tego sondaże - to ponad polowa Polaków była za wstawieniem się
                                    Prezydenta przed Komisją.
                                    A Komisję wybrał Parlament
                                    • Gość: Ed Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.03.05, 23:52
                                      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050312/plus_minus_a_10.html
                                      • Gość: sam_sob Re: "Ruletka" albo "Prosto w oczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 06:52
                                        To nie "ruletka" i tym bardziej "prosto w oczy", tylko takie "baju, baju" z
                                        powodów finansowych gryzipiórka.
                                        pzdr
    • Gość: lajkonik Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.05, 08:44
      edico napisał:

W RMF FM
      Tomasz Skory: Wg pana prezydent słusznie zrobił, odmawiając składania zeznań?

Jerzy Urban: Moim zdaniem nie. Trzeba było już wziąć tego byka za rogi, bo
      przecież dosyć łatwo było rozstawić po kątach tę bandę.

Tomasz Skory: Tak pan sądzi? A gdyby pan się miał domyślić powodów odmowy,
      toby pan mówił o słusznym oburzeniu działaniami tej zdemoralizowanej komisji
      czy raczej obawami, że się pan prezydent poplącze w zeznaniach.

Jerzy Urban: Nie, to są takie godnościowe postawy. Człowiek wszędzie chwalony,
      ściskający się z Bushem, decydujący, kto będzie prezydentem na Ukrainie itd.,
      nagle ma stawać przed jakimiś – w rozumieniu potocznym – gnojkami. I tłumaczyć
      się i być szarpanym.

P.S. Opinia nawiązuje do stanowiska lajkonika.

W jaki sposób nawiązuje, bo jakieś zaciemnienie umysłu mnie naszło i nie mogę tu
      znaleźć konkretnego nawiązania do mojego postu. No chyba, że trochę
      ironiczno-cyniczny ton mojego postu wpasował się w ocenę poszczególnych postaci
      tego dramatu lub raczej tragifarsy :) A wiadomo przeca, że Urbanos cynikiem
      wielkim jest. Ja takim zamiaru być nie mam.
      Pzdr
      • muraszka1 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 13.03.05, 11:46
        Szacunek do glowy panstwa,to szacunek do nas samych.
        Jest prezydentem! Ludzie dosc tego cyrku!
        Ta komisja to jest wylacznie akcja przedwyborcza.
        Ale tak brzydko graja.Wstyd przed calym swiatem.
        Niedlugo rozlicza wszystkich "przeciwnikow" od niemowlectwa?
        Wstretne to!
        Przeciez juz tylko pare miesiecy!
        Wybierzmy tym razem dobrze!
        • rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 15.03.05, 20:28
          Muraszko - otwórz szeroko oczy
          • rita100 Re: Kwachu nie stanie przed komisją śledczą! 15.03.05, 20:38
            Michael Jacson - spóżnił się tylko trzy minuty do sądu ( a wiesz kto to jest
            ten osobnik) i zapłacił trzy tysiące dolarów.
            Rzecz w tym, że w Ameryce i prezydenci byli zmuszani stawać przed wymiarem
            sprawiedliwości.
            - Clinton - posłusznie pojechał i zeznawał przed komisją o swoich stosunkach
            pozamałżeńskich, seksualnych
            - Rychard Nixon jedynie uniknął przesłuchania przed komisją parlamentu -
            wtenczas złożył dymisję i odszedł w niesławie.
            Ale to jest Ameryka, Ameryka nie wybacza nawet prezydentom, Ameryka ma
            prawdziwą demokrację
            a my - my popieramy jak prezydent nie wstawia się przed komisją.
            Tylko dlatego , że komisja wam sie nie podoba łamiecie prawo odpowiedzialności
            za państwo
            A może już niedługo w ogóle świadkowie w normalnym sądzie nie będa zeznawać ,
            bo powiedzą, że sędzia im sie nie podoba ?
            • bpkw Skoro nie Kwach to moze Jennifer Lopez... 15.03.05, 20:45
              Jest ostatnio czesto wymieniana w trakcie przesluchan. Niech sie tlumaczy...:)

launch.yahoo.com/ar-292172-photos--Jennifer-Lopez
              • rita100 Re: Skoro nie Kwach to moze Jennifer Lopez... 15.03.05, 20:52
                Słyszałam , że i Putina też wezwą przed WYSOKA KOMISJĘ ;)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka