Dodaj do ulubionych

Szkoła Nr. 7 czesc 38

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.05, 22:09
Czas na nową setkę :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ak Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.05, 22:12
      Janusz, dobra robota. Oby tak dalej. Ja też coś planuję, ale to wypali chyba
      dopiero w kwietniu. Póki co czasu mało.
      • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 14.03.05, 23:17
        1- Mir -Mur!!!!
        ale mnie podpusciłeś!!!!
        Część 36 przewróciłem na lewą stronę 2 razy.Tak sie dałem wpuścić!!!!

2-Karolina ! to ja już chyba Cie rozszyfrowałem(chyba)
        -lekka atletyka
        -przyjaciółka Asi M.

wszystko pasuje(chyba)

Te afro,to tak od "małego" miałaś ,czy spałaś w papilotach?hiiiihihi

No tak .....ale teraz sprawa nieprzyjemna---otóż(chyba) Karolina na zabawie
        szkolnej (prowadził Lesio M. (przyjeżdza w lecie z Kanady))odmówiła mi tańca!!!!
        Tzn. pierwszy raz zatańczyła , ale drugi raz już nie chciała!!!
        Co prawda byłem od Niej o głowę mniejszy, ale powszechnie jest wiadome , że to
        nie wielkość jest najważniejsza, ale spryt !!!hiiihihihi

Karolina ! nie obmyślaj ,jak sie wytłumaczyć, bo teraz juz za póżno!!
        Tańce juz mnie nie kręcą, więc nie proś.

hiiiihihihi
        • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 14.03.05, 23:20
          fotek jeszcze nie obejzałem .
          "Jutro ,kochany ! jutro ! zarobiony jestem ! " (Co mi zrobisz jak mnie złapiesz)
          ale usiądę lada dzień ,obejżę i może kogos rozpoznam.
      • Gość: nat Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.bulldogdsl.com 14.03.05, 23:24
        jd, imponujaca lista obecnosci i bardzo skrzetna rejestracja uczestnictwa w
        forum. Nie zamykaj jeszcze dziennika - pozostaje przy nadziei, ze z mojego
        pokolenia jeszcze ktos sie objawi na ostatnim oddechu. No i dzieki za
        milosiernie krotki zyciorys.
        • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 14.03.05, 23:28
          Aaaaaa ! Boraska !! zdjęcia nie doszły!!
          a gdybys się nudziła, to naciśnij ten guziczek(mikrofon)
          weż do ręki gitarkę i wyslij cos w moim kierunku.
          Z przyjemnością słucham.(Puszkin - wspaniały!!)
          • Gość: mamut Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38-sprostowanie IP: *.sympatico.ca 15.03.05, 01:17
            Nie mialem czasu calej listy przejrzec... strasznie dluga... moj opis nie
            milosienie dlugi... he he he

Poki co znalazlem jeden blad ktory wymaga sprostowania.. Otoz krzywda sie
            dzieje straszliwa.. tepsik bowiem meNZczyzna jest nie niewiasta... k woli
            sprawiedliwosci poprawka sie nalezy dla sprawy honoru.

czuwaj
            • lustroo Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38-sprostowanie 15.03.05, 07:47
              Witam
              Nie pamiętam, kto mnie wyrzucił, dodam, że to były moje początki więc to było
              gdzieś 2 lata temu :)
              Super fotki miło się ogląda :) Pozdrówka.
              • lustroo Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38-sprostowanie 15.03.05, 07:56
                Znalazłam, a brzmiało to tak:

• Re: Szkola nr..7 czesc czternasta. IP: cache1:*
                Gość: john 05.05.2003 17:55 + odpowiedz

a o co sie wlasciwie ku.. tu rozchodzi?piszecie o szkole albo o pie..ch.

• ktos2104 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 15.03.05, 08:02
            miki-3 napisał:

> Aaaaaa ! Boraska !! zdjęcia nie doszły!!
            > a gdybys się nudziła, to naciśnij ten guziczek(mikrofon)
            > weż do ręki gitarkę i wyslij cos w moim kierunku.
            > Z przyjemnością słucham.(Puszkin - wspaniały!!)

Borasco...? czy ja też mogę posłuchać?
            obiecane przez Ciebie mp3 w so i nd nie dotarły..:(
            zazdroszczę Ci Miki....:-)
            • zbyszek07 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 15.03.05, 08:27
              Przepraszam,
              nie zauwazylem nowego watku

Witam!
              Lustro,
              nikt Cie z pewnoscia nie wyrzucil...
              a jesli sie na jakiegos siodemkowicza pogniewalas,
              to inny siodemkowicz mysle nadrabia stracony humor...
              Jesli doszlas do siebie po kuligu
              to zapraszam w czwartek do Baltazara...
              po siatkowce bede...

Osniezona Aleja Przyjaciol
              w pelnym sloncu wyglada slicznie...
              :-)

• Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.isus.emc.com 15.03.05, 09:50
                A ja dotarlem wreszcie do Frankfurtu.
                Autostrada jak zwykle zapchana bo tu jakies targi.
                Ktos mowil ze to takzwane INTERKLO - Messe (sanitarno -ogrzewacze).

A ja tu posiedze do piatku.
                Dopiero na weekend mogecos na stronie zrobic.
                W tym tez ewentualne poprawki w dzienniku obecnosci Janusza.

A tu chyba juz wiosna zawitala. ( Slonce bez chmurki i jakies dobre 12 stopni)

Milego tygodnia ...
                • Gość: Pola i Dawid Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.03.05, 14:45
                  czesc Fredek! jestesmy dziciakami:P Marianny Olszewskiej wczesniej
                  Romanowskiej:) mam prosbe!!!!! czy moglbys nam przeslac jakies zddjecia z
                  waszych lat szkolnych????? bedziemy wdzieczni bardzo i mama pewnie teez:)
                  pozdrawiamy! pola_poli@o2.pl
              • lustroo Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 15.03.05, 09:52
                dzięki Zbysiu :)
                W czwartek jestm w MOK-U na Dniach Irlandzkich

Szybko napisać coś o szkole coby nie wyrzucili znowu, hmmm...

Lubię czytać Wasze wspominki o szkole i miałam chwilę to ogladałam niektóre
                fotki :) Pikne są :)
                Jestem grzeczna :)
                • Gość: mir-mur Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:09
                  Właśnie skanuje nie samowite fotki ze szkoły z lat 1963-1974 ,może jest ich nie
                  zawiele (25 szt) ale napewno wiele "starszych" pozna na nich siebie lub swoich
                  przyjaciół ze szkoły.Postaram się dzisiaj je wysłać do Fredka aby je umieścił
                  na stronce.
                  Nie cierpliwych prosze o adresy poczty do wyśle bezpośrednio.

Pozdrawiam mir-mur

mru-mru-mru
                  • Gość: karolina Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.olsztyn.pl / *.vlo.olsztyn.pl 15.03.05, 10:27
                    Witajcie!
                    Lustereczko-czy na spotkaniu będzie muzyka celtycka(bardzo ją lubię.)Jak
                    zauważyłaś wszyscy z sp7 są przyjażnie nastawieni ,tak więc głowa do góry i
                    serfuj wesoło.
                    Boraska -chyby śpi, bo już się nie odezwała.ChorobciaMIkI pisał, że dostał
                    kosza na zabawie sooorki;nadrobię to na kolejnych obchodach-55-leciu:)
                    oczywiście jeśli mnie zaprosi do tańca(jestem słaby tancor!!)Ale,ale jeden raz
                    zatańczyłam więc ??? Lesio już wtedy bawił się z upodobaniem w DJ,jeśli masz z
                    Nim kontakt to proszę pozdrów Go od Karoliny.Jeśli chodzi o moją fryzkę to w
                    tamtym okresie byli tacy fryzjerzy-wszystkie włosy równo ,jak w rondelku.A poza
                    tym genetycznie obciążona.Miłego dnia.BY
                    • lustroo Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 15.03.05, 13:45
                      Karolina plakat głosi:

dzień SWiętego Patryka 17 marca przejście z pochodniami z muzyka irlandzką o
                      godz 18.00 spod Wysokiej Bramy do MOK Spichlerz, wystapią zespoły rockowe Hium
                      Gutentag, pokaz tańca irlandzkiego. Wstęp wpolny, nie mam pojęcia co to bedzie,
                      ale może warto :)
                      • Gość: Karolina Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 15.03.05, 16:54
                        Witam!.
                        dzięki za informacje;myślałam,że to dzisia ,ale mam jeszcze 2 dni.Może się
                        wybiorę :)
                        • Gość: jd Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.05, 20:53
                          Kochani, sorry za wszystkie błędy. Szczególnie za sprawę tepsika; już
                          poprawione. Fredek, może popraw to u siebie od ręki. Ja ciągle będe to
                          udoskonalał i poprawiał i za jakis czas wprowadzimy nowszą wersję. Poza tym
                          robię spis wydarzeń i innych rzeczy, ale to musi jeszcze potrwać.
                          • Gość: mamut Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: 69.158.129.* 16.03.05, 01:12
                            tepsik pewnie sam by dal znac, ale slyszalem ze z powodow technicznych nie jest
                            wstanie dolaczyc do forum. ;)

czuwaj
                            • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.isus.emc.com 16.03.05, 08:43
                              Sorry cos zmienic bede moge dopiero w sobote.
                              Tu nie mam dojscia do odpowiednich programow.

A moze tepsik narazie da sie namowic na operacje zmiany plci ?
                              • Gość: jd Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 09:32
                                Tak, kobiety mają lepiej. Mógłby to sprawdzić i opowiedzieć kolegom.
                                • Gość: mir-mur Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:57
                                  jd dzięki tobie otworzyły mi się oczy, tyle lat znam tepsika i patrz
                                  wyprowadził starego "TW" w pole ,jak ja tego nie zauważyłem. Myślałem ,że o
                                  kolesiach z klasy wiem wszystko i mnie niczym nie zaskoczą ;-)
                                  Musze lepiej się przyjrzeć borasce,mamutowi,ad i innym z klasy czy aby oni
                                  napewno są tym kim się zdają być.
                                  MATRIX może to i prawda .

mru-mru-mru
                                  • Gość: jd Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 11:07
                                    Nie, nie - odmawiam bycia powodem dokuczania tepsikowi. Pochrzaniło mi się w
                                    natłoku nazwisk, imion, nicków, peudonimów, i tyle. Mogą wyjść jeszcze gorsze i
                                    głupsze błędy, więc z góry się zastrzegam i słusznie udaję niewiniątko.
                                    • Gość: mir-mur Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 11:30
                                      jd gość o psełdonimie MW to chyba jest fajna dziewczyna ,rocznik 1984/1985
                                      kl.VIIIa

mru-mru-mru
                                      • Gość: jd Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 12:24
                                        Wszystkie dziewczyny są fajne. Z tym, że na wątku MW zaprezentowała się jako
                                        facet z klasy B i o dziesięć lat starszy.
                                        • Gość: mamut Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.sympatico.ca 16.03.05, 13:58
                                          mir-mur nie doszukuj sie dziury w calym... za duzo filmow fantastyczno
                                          naukowych ogladasz?...

czuwaj
                                          • Gość: mir-mur Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 15:01
                                            To w takim razie mamy dwóch MW
                                            Mogli by się odezwać i sprawe wyjaśnić ;-))

mru-mru-mru
                                            • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 16.03.05, 19:24
                                              przejzałem fotki.

Zaskoczył mnie Serek w mundurze harcerskim!!Wydaje mi sie że harcerswo w naszej
                                              szkole skończyło się na Nim i pani Pawłowskiej.Były próby reaktywacji.W klasie
                                              A-p.Zera miała jakąs drużynę,ale w mojej B nikt nie chciał sie podjąć(cięzko
                                              zapracowaliśmy na to)p.ze swietlicy próbowała,ale po kilku zbiórkach jakoś to
                                              rozlazło się.Bardzo liczyłem na wspólny wyjazd na obóz.Ja jeżdziłem juz od kilku
                                              lat,jako "dziki harcerz".tzn. dołączano mnie do jakiejś nie znanej mi klasy.Kto
                                              tak choc raz pojechał ,ten wie jak trudno dołaczyć do znającej się drużyny,i być
                                              zaakceptowanym- przez tylko 2 tygodnie.

A teraz z innej beczki!

Baba !! zdjęcia Fredka -tytuł - i szko 2 5b '77.
                                              nie regulujcie monitorów !! Ona naprawdę tak wyglądała!!
                                              ta pani była babcia mojej koleżanki klasowej-Agnieszki Z.
                                              Agnieszka nazywała ją Babą,i my wszyscy też!.
                                              Baba była (chyba)emerytowaną nauczycielką-tu licze na pamięć starszych roczników)
                                              Baba organizowała przedsięwzięcia teatralno-taneczne.
                                              Te wszystkie tańce ułańskie i występy ,to była jej praca.
                                              kiedyś padło na mnie i miałem z jej wnuczką na jakiejs uroczystości odtańczyć
                                              flamenco.Jeżdziłem do WDK uczyc sie tego tańca .Ale jak zobaczyłem strój!!!
                                              czarne rajstopy i kurteczka wyszywana cekinami, to pomału wycofałem się z tego.
                                              Aaaaa pamiętacie (mamut,mir -mur ,Karolina)"Niemców"- Kruczkowskiego?
                                              To własnie Baba zrobiła.
                                              do dzis pamietam jakie wrażenie zrobiła na mnie gra aktorska Andrzeja
                                              Kuppera(Willi).(o rok starszy-79).
                                              Moze ktos cos dorzuci do tego??
                                              • Gość: mir-mur Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:57
                                                Ta BABA to była babcia Małgośki Zakrzewskiej,ona chyba była starsza od węgla ;-)
                                                Doskonale ją pamiętam miałem okazje pracowac z nią w przygotowaniu apelu z
                                                okazji dnia kobiet. Jak ją pierwszy raz zobaczyłem to myślaem
                                                że to matka Czyngis-chana.
                                                Jeśli idzie o "Niemców" to było olbrzymie wydarzenie w szkole,zaczeło się
                                                uroczystym apelem z okazji dnia zwycięstwa i święta patrona szkoły.
                                                Apel przygotowywała klasa VIIIa pod kierunkiem pani Kozieł i BABY.
                                                W poczcie sztandarowym szły twoje ulubione Bliźniaczki Miki. (obydwie)
                                                W inscenizacji tej wystąpił Andrzej Kupper,Dorota Grabek i Lena Pietrzyk.
                                                Pamiętam jak Andrzej w czasie spektaklu tak się wczuł się w role Willego ,że
                                                wyjął papierosa i zapalił go. Na sali oczy wszystkim powychodziły z wrażenia.

mru-mru-mru
                                                • Gość: Karolina Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 16.03.05, 20:26
                                                  Witajcie!
                                                  Pamiętam doskonale próby m.in. do scenek z Gałczyńskiego-"Teatrzyk zielona
                                                  gęś".Ta Baba była "lokomotywą kulturalną"naszej szkoły -moim zdaniem zrobiła
                                                  bardzo wiele ,patrząc wstecz.Pamiętam ,jak wszystko przeżywała, krzyczała i
                                                  bardzo się starała.Wiele osób(niestety mnie pomijano)z mojej kl. Marzena
                                                  W.,Klaudia K. i inne były dumne(i miały z czego).Moje jedyne szaleństwo to
                                                  chyba był układ taneczny na zakończeniu kl.8 do piosenki BonyM-Rasputin.Mnie
                                                  pozostał tylko sport-no cóż:-)
                                                  Może ktoś pamięta -przedst. na sali ,okna zasłonięte czarnymi kotarami,to było
                                                  za czasów dyr śtp.Łukomskiej i chyba odbywało się z ok. rewoluji
                                                  pażdziernikowej.Sceneria wywarła na mnie duże wrażenie.Miłej nocy.BY
                                                  • Gość: mamut Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.sympatico.ca 17.03.05, 00:02
                                                    Pamietam te scene z papieroskiem.. faktycznie mowiac to oni odwalili calkiem
                                                    niezla inscenizacje tej sztuki.. Zdaje sie kiedys tez byla
                                                    przerabiana "Balladyna"... ale tego akurat nie wiele pamietam...

czuwaj
                                                  • Gość: Karolina Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 17.03.05, 07:12
                                                    Witajcie!
                                                    Wszystkim Zbyszkom wszelkiej pomyślności i spełnienia marzeń,oraz dużo
                                                    zdrówka.Miłego dnia .BY
                                                  • zbyszek07 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 17.03.05, 07:27
                                                    Nie zapominajmy o Patrykach!!!
                                                    Milego dnia!
                                                  • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 17.03.05, 09:23
                                                    TAAAK !!!
                                                    Balladyna!!!
                                                    nie mogłem znależć w pamieci.Mir-mur przysłał mi fotki z dnia matki.I tam moja
                                                    klasa odgrywa tę sztukę.Miki na pierwszym zdjęciu- pierwszy z prawej.nie
                                                    pamietam jaką postac grałem,może pastuszka?
                                                  • Gość: mir-mur Re: Do Mikiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 22:30
                                                    Słuchaj no miki to napewno nie była Balladyna,a pastuszka to może grałeś w jakiś
                                                    jasełkach ;-)
                                                    Przedstawiene z fotek to inscenizacja Pana Tadeusza przygotowana pod
                                                    kierunkem "Baby" Janiny Pokorskiej przez klase VIIb.
                                                    Twój "kostium" świadczy raczej ,że byłeś w obsłudze technicznej tej
                                                    inscenizacji,bo na Moskali to raczej nie wyglądacie (skąd ten pastuszek-
                                                    ciekawe)

Jeszcze jedna sprawa kochany miki w części 36 są dwa posty od bliźniaczki
                                                    w tym jeden tak jakby pisany do ciebie. Więc żadnego podpuszczania trzeba tylko
                                                    poszukać post jest z 13.03.2005 godzina 18:24 i 18:56

mru-mru-mru
                                                  • Gość: mir-mur Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 22:49
                                                    Dziś miną miesiąc od powstania strony Fredka i odwiedziło ją 820 osób

mru-mru-mru
                                                  • Gość: mamut Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.sympatico.ca 17.03.05, 23:03
                                                    albo odwiedzona ja 820 razy. no to bomba! w takim razie strona zdaje egzamin!

czuwaj
                                                  • Gość: LM Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.137.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 24.03.05, 17:08
                                                    Karolina Karolina Karolina!!!
                                                    Nie bylo mnie dlugo na forum ale zetenie wzialem sie do roboty i przeczytalem
                                                    zalegle posty....wiec prawie jestem na bjezaco!!
                                                    Wiesz jako DJ. Pracowalem nie tylko W Olsztynie i Polsce ale rowniesz z duzym
                                                    sukcesem w Grecji Na slynnej wyspie Mykonos no i puzniej Canada. Tu tez zajmuje
                                                    sie muzyka a w zasadzie muzykoterapja! - na poczatku za $$ a teraz tylko Hobby
                                                    (Wydalem sporo swoich plyt)
                                                    Do dzisiaj wspominam slynne wypady disco po za olsztyn ----> Pamietasz???Ha ha!

No skoro tyle juz napisalem to kolej na ciebie!

Narazie i Pozdrow wszyskich znajomych !!!
                                                  • Gość: LM Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.137.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 24.03.05, 17:12
                                                    Karolina Karolina Karolina!!!
                                                    Nie bylo mnie dlugo na forum ale zetenie wzialem sie do roboty i przeczytalem
                                                    zalegle posty....wiec prawie jestem na bjezaco!!
                                                    Wiesz jako DJ. Pracowalem nie tylko W Olsztynie i Polsce ale rowniesz z duzym
                                                    sukcesem w Grecji Na slynnej wyspie Mykonos no i puzniej Canada. Tu tez zajmuje
                                                    sie muzyka a w zasadzie muzykoterapja! - na poczatku za $$ a teraz tylko Hobby
                                                    (Wydalem sporo swoich plyt)
                                                    Do dzisiaj wspominam slynne wypady disco po za olsztyn ----> Pamietasz???Ha ha!

No skoro tyle juz napisalem to kolej na ciebie!

Narazie i Pozdrow wszyskich znajomych !!!
    • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.h.pppool.de 18.03.05, 21:16
      Wrocilem z Frankfurtu.

Nowe zdjecia mir-mura (czesc 10-ta i 11-ta) wrzucilem na strone.

home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_10/
      home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_11/
      (czesc 10-ta troszeczke sie zmienila ...)

Oprocz tego liste Forumowiczow wbudowalem na strone glowna (wraz ze zdjeciem
      Autora :) )

home.arcor.de/szkpnr7
      Milego weekendu :))
      • Gość: jd Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 21:49
        Fredek, to, co wyczyniłeś ze mną to gruba przesada. Ja uważam, że twoja
        skrócona lista była bardzo dobra, natomiast pod nią mógłby być link do dużej
        listy. I zdecydowanie bez zdjęcia tego przystojniaka w okularach, nawet mimo
        tego, że trzyma legendarną książkę.
        • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.h.pppool.de 18.03.05, 22:10
          Janusz ...

Zastanawialem sie nad tym, dosc dlugo.

Moja lista byla za krotka. Forumowicze ktorzy sie udzielali, maja moze zal do
          mnie, ze ich nie wstawilem na glowna strone.

Twoje opracowanie jest bardzo obszerne i historycznie prawdziwe.

Jesli chodzi o "rozmiar" twojego zdjecia , mozemy je kiedys troszeczke
          zmniejszyc (z biegiem czasu , jak bedzie wiecej materialu ...)

Ale jako glownemu wspol-zalozycielowi tego watku na forum , nalezy ci sie to
          miejsce na pierwszej stronie.

Klaniam sie ...
          • Gość: jd Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 22:31
            Moja lista jest prawdziwa historycznie, ale mnóstwo tam gości jednorazowych
            wśród których trochę nawet gubią sie osoby kluczowe. Twoja była przejrzysta,
            idealna na pierwszą stronę. Rozważ to raz jeszcze.
            Na zdęcie to dopiero zasłużę, gdy zrobię całość tego, co robię. A
            najgłówniejszym założycielem był w końcu Leszek.

Kłaniam się jeszcze niżej.
            • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.h.pppool.de 18.03.05, 23:03
              Znajdziemy kompromis ...

Ale jutro ... dzis padam w tesknocie za wlasnym lozkiem.
              • Gość: jd Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 23:20
                Ja też jestem łatwy do kompromisów.
                A teraz pośnij sobie, Fredek, jak wędrujesz do szkoły w 40 stopniowy upał
                Morską, a wracasz w 10 stopni mrozu bosko zaśnieżoną Aleją Przyjaciół.
                • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.h.pppool.de 19.03.05, 08:43
                  Morska w upale ...
                  Idac na bosaka bylo widac stopy wcisniety w asfalt.

A na mrozne -10 stopni to juz lepiej nie na bosaka.

Na stronie uzupelnilem kilka zdjec , dla "towarzystwa".

Tylko nie mam w miare aktualnych zdjec mamuta , mir-mura i mikiego.
                  No ale z czasem cos dojdzie ...

• Gość: mamut Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.sympatico.ca 19.03.05, 17:02
                    Fredek, obiecuje ze cos porzadnego w krotce przesle.. na mur beton..

czuwaj
                    • Gość: jd Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 20:44
                      Fredek, kompromis udał się chyba świetnie.
                      • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.h.pppool.de 19.03.05, 21:04
                        Mysle tez ze kompromis sie udal.

Nie wiem tylko, czy nikt nie ma nic przeciwko temu , ze jego wizerunek wstawilem
                        na strone.
                        Mamut obiecal jakies nowe zdjecie.
                        A mir-mur przeslal wizerunek kocurka w trawce.
                        Ale nie bedziemy nikogo zmuszac , czy chce wstawic swoj wizerunek na strone ,
                        czy raczej zostac anonimowym.

Nawet Jasiu z Seattle (rocznik 72) wpisal sie do ksiegi gosci.

Tylko czy to ten sam , ktory juz kiedys pisal ? Nie wiadomo.
                        • Gość: jd Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 21:06
                          Wszystko to motywuje mnie bardzo do dalszej uczciwej pracy ku czci miejsc
                          wiadomych.
    • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.h.pppool.de 20.03.05, 08:08
      Mir-mur przeslal nastepna porcje fotek.

Ubawil mnie "Raport z pola walki" ... (70kg na godzine ...)

home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_12/Raport_z_Pola_Walki.jpgoraz
      home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_12/Zabawa_78l.jpg
      Te zdjecie widze pierwszy raz.
      To wlasnie nasza klasa podczas imprezy. Siedzimy tam w gabinecie prac
      plastycznych obok sali gimnastycznej.
      Cejko byla w 8-klasie nasza wychowczynia i dlatego musielismy w tym gabinecie
      zawsze cos robic. (Stoly czyscic , lawki skrobac i malowac lakierem bezbarwnym)

A na tym zdjeciu popijamy sobie "oranzade" (Chociaz w pierwszym momencie
      pomyslalem , ze to piwko :) )

Ja siedze obok Marka Sz. i Krzyska J. odwrocony plecami.
      A w pierwszym planie widac Jasia , Wojtka , Darka i Leszka ( z ta lokata
      fryzura ... szal)
      A te bialoglowy w rogu zdjecia to napewno Uska i Doris.

Milej niedzieli :)
      • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.h.pppool.de 20.03.05, 08:11
        Sorry. Jeden link zlal sie troche ...

Mialo byc:

home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_12/Raport_z_Pola_Walki.jpg
        (Klasa VIII A obijala sie troszeczke ...)
        Pani Pawlowska nie dopilnowala do konca.
        • Gość: jd Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: 193.0.68.* 20.03.05, 10:41
          Zastanawia marny wynik wykopkowy podopiecznych Pani Dragan. Choć może właśnie
          nie zastanawia i tego należało się spodziewać? Natomiast Filut jest sprytnie
          zarówno w gronie triumfatorów, jak i przegranych, co jest dowodem rozmachu i
          wielowymiarowości jego osobowości oraz jego oddziaływania pedagogicznego.
          • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 20.03.05, 16:28
            noooo p.Dragan i TPPR dała "ciała" !! ostatnie miejsce!!
            to juz mozna podciagnąc pod działanie antysocjalistyczne!
            mogła przystąpic do "nas"
            Mir_Mur spaliłby Jej teczkę i byłoby po sprawie.
            Mir..... znalazłem....
            Blizniaczko(która?)
            trzeba odpisywać na biezącym watku , a nie na starym , bo mało kto tam
            zagląda(ja nie).Ja napisałem -piękne ciało-Ona -
            "cięty języczek"- napisała!!!-to raczej stary ciężki jęzorrrr-patrzyłem dzis w
            lustroo!!
            aaaa ale to po trasie(przeglad amators. teatrów)
            o teatrze - przypominam,że 2 kwietnia jest międzynarodowy dzien teatru.
            Wypada pójść(jak raz w roku do komunii)
            Może do GOK w Gietrzwałdzie(10km od Olszt.)
            na obchody wojewódzkie.
            Będzie spektakl,orędzie,wrecznie iiii bedzie można mikiemu osobiście
            pogratulować dorocznej nagrody ministra kultury.co prawda miki jest pomniejszym
            członkiem teatru, ale ,członek ,to zawsze ,członek!!!
            • Gość: bliżniaczka. Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 20:09
              Niech Ci będzie że masz stary ciężki jęzor,ja go w końcu nawet w lustrze nie
              widziałam.A skoro tak mówisz to pewnie masz rację.To gdzie można podziwiać twój
              talent aktorski,w Gietrzwałdzie?Chyba skorzystam z zaproszenia i wybiore się na
              małą wycieczkę. A jeśli chodzi o panią Dragan to chyba jedyna "skuteczna"
              nauczycielka,która czegoś nauczyła nawet największe beztalencia
              językowe.Pozdrawiam-bliżniaczka
              • Gość: mamut Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.sympatico.ca 21.03.05, 05:30
                eh... i na pierona mi ten ruski ;)

czuwaj
                • zbyszek07 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 21.03.05, 07:13
                  ale dyscyplina byla...
                  a co zostalo w glowie to juz inna sprawa...
                  ;-)
                  • lustroo Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 21.03.05, 08:09
                    miki-3 napisał

(...) -patrzyłem dzis w lustroo!!

Ja nic o tym nie wiem!

Gość: bliżniaczka. 20.03.2005 20:09 + odpowiedz

Niech Ci będzie że masz stary ciężki jęzor,ja go w końcu nawet w lustrze nie
                    widziałam(...)

???

Hmm, patrzycie na mnie a ja nic o tym nie wiem, zdecydowanie za dużo piwa piję
                    ostatnio ;)
                  • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 21.03.05, 12:11
                    Jesli by ktos uczyl angielskiego , z taka sama dyscyplina, bylo by to bardziej
                    porzyteczne. Z rosyjskim to mozna bylo tylko z kolezkami z "Demoludow" pagawaric.

Ale Dragan ostra byla. Pogrom co lekcje, strach i panika.

Mamut przeslal kilka zdjec Arabelli z mlodych lat.

home.arcor.de/szkpnr7/Arabella/
                    • olsztyn2002 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 21.03.05, 13:56
                      Pania Ania Dragan była rzeczywiście ostra!!! hehe... ale tylko na lekcjach i w
                      okresie szkoły... Natomiast tę kobietę wspominam najmilej z całej kadry
                      nauczycielskiej!!! Zresztą była moją wychowawczynia!!!
                      • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 21.03.05, 14:26
                        Na koniec 7 klasy miałem poprawkę z "ruska"-jak wielu innych,ale mimo to w
                        szkole sredniej wcale nie musiałem zaglądać do ksiązki.Lubiłem panią Annę z
                        innego powodu.Ona przez pół roku uczyła mnie historii i to były najciekawsze lekcje!
                        do dziś pamiętam jak OPOWIADAŁA o starożytnej Grecji.Widac było że to lubi.potem
                        był Serek i on najwyrażniej męczył się tym przedmiotem.
                        • Gość: Fedek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 21.03.05, 14:54
                          Pani Dragan uczyla dosc dlugo w siodemce.

Za naszych czasow byla bardzo ostra.
                          Podobno pozniej wylagodniala.

A teraz podobno chodzi do parku i karmi golebie ...

Na spotkaniu 50 -lecia szkoly jej nie widzialem.
                          (Za to Pana Brzozowskiego, Zere , Gajko , Biala)
                          • olsztyn2002 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 21.03.05, 15:14
                            W którym roku kończyłeś szkołę?
                            • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 21.03.05, 15:49
                              W 1978 ... A ty ?
                              • Gość: mir-mur Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:09
                                Ja u Dragan dopero miałem przechlapane.
                                Gnębiła mnie za to ,że (tylko nie pamiętam z kim może z AD)na przerwie
                                wycisneliśmy do jej kawy wode z gąbki (tej do wycierania tablicy).
                                Jakis TW doniusł no i zaczeła sie nauka rosyjskiego - istny koszmar, ale fakt w
                                średniej szkole ruski szedł mi jak z nut zero problemów.

Korzystając z okazji chcę podziękować Zenobi za przepisywanie mi zeszytów
                                których notorycznie nie prowadziłem.Normą było to ,że jeden zeszyt był co
                                najmniej od trzech przedmiotów ,ale w tamtych czasach tak dużo się mówiło o
                                oszczędzaniu papieru-to był mój mały wkład w ratowanie drzew ;-)

ZENOBIA DZIĘKUJE!!!!
                              • olsztyn2002 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 21.03.05, 20:34
                                hehe.... kolego, ja jestem rocznik 1975 i skończyłem edukację w sp7 w 1990r.
                                Ale naprawdę Panią AD doskonale pamiętam... I mogę wspomnieć
                                jej ,,powiedzonko,, które uzywała CZĘSTO jak sie na kogoś ostro
                                zdenerwowała: ,,...TU MI KAKTUS WYROŚNIE JAK TY ZDASZ DO NASTĘPNEJ KLASY...,,
                                hehe nie wiem, ale wydaje mi sie że powinna miec w tej chwili na dłoni całą
                                pustynie kaktusów...
                                • Gość: Karolina Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.piorunek.pl 21.03.05, 23:41
                                  Witajcie!
                                  Jak minął pierwszy dzień wiosny?
                                  Sama miałam przygodę z Dragan ,gdy wyuczyłam się ,jak należy; była ze mnie
                                  bardzo dumna:
                                  (cyt.z czystym sumieniem moge postawić ci tróję) cóż tylko tyle, a jak ogromnie
                                  cieszyło.Bałam się cokolwiek pomysleć ,aby przypadkiem nie było żle.
                                  Język "naszych"przyjaciół przydał się wielokrotnie na wyjazdach m.in
                                  Allania,Tel-lawiw,Hurgada tak więc nie tylko w demoludach.Mam sąsiada ,który
                                  dzięki temu jęz. robi ogromne interesy(czyste)w Rasiji.Nawet stamtąd przywiózł
                                  uroczą żonę.Ale najzabawniejsze jest to ,że zaprosił p. Dragan na swój ślub.Tak
                                  więc kochani nauka w sp7 nie idzie w las ,choć miała blisko..
                                  Ach ,przypomniałam sobie,że nasza Pani miła przygodę z kawą lub herbatą i
                                  chorowała przez jakiś czas po jej wypiciu.Tylko nie pamiętam ,w którym to było
                                  roku.Miłej nocy.BY
                                  • Gość: mamut Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.sympatico.ca 22.03.05, 00:32
                                    Ja tez Dragan nie cierpialem, wredny byl babsztyl i basta! U niej takie pro
                                    ruskie zasady wrowadzania strachu byly jako edukacyjny instrument.. To po
                                    prostu kompletny idiotyzm.. a to ze nie ktorych najlepszych uczniow lubila..
                                    jak ich juz wytresowala nalezycie to wysylala taka grupke na olimpiade jezyka
                                    rosyjskiego i zbierala za to pozniej punkty.. cos niecos na ten temat
                                    nasluchalem sie od jednej z bylych prymusow lata temu...Baba byla nie wyrzyta i
                                    nic nie tlumaczy jej chamskiego wrecz zachowania w stosunku do uczniow.. nie
                                    raz slyszalem jak wyzywala studentow od debilow czy cielecych oczu.. to co
                                    jedynie lubila to zwierzeta, ale Hitler i Himler tez psy lubili ;) Dla mnie
                                    Dragan pozostanie nieprzyjemnym wspomnieniem tak przeciez wspanialej budy..Co
                                    do Serka to ja osobiscie uwielbialem jego lekcje historii...

czuwaj
                                    • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.h.pppool.de 22.03.05, 07:38
                                      Pani Dragan byla w szkole od 1968 do 1999.

Nie wiem jak dlugo rosyjskiego w szkolach uczyli. Ale w latach 90 napewno juz
                                      nie przymusowo.
                                      Lekcje Historii u Serafina tez lubilem.

A Dragan chyba niczego innego niz rosyjskiego nas nie uczyla.

A tego sasiada Karoliny tez znam. Adas , brat Darka.
                                      Ale on na pewno na Bialej juz nie mieszka.
                                      • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 22.03.05, 09:38
                                        Darka z Białej to ja też znam.to mój falowiec.

Olsztyn 2002-to ty chodziłeś(łaś)(ten nick nie określa płci-sorki)z moja
                                        siostrą.zajżyj na nieof.stronę -na listę gości ,to poznasz.

Pani Dragan rzeczywiście mówiła często o kaktusie,ale(już to przypominałem)było
                                        tez o młotku:
                                        (....tu można wpisac swoje nazwisko.....)KUP SE MŁOTEK !!!(było SE ,a nie sobie)

jeszcze o siostrze(trach)- nie wiem jak u was ,ale jak byśmy się tak zmierzyli
                                        na ilość członków rodziny w szkole,to ja byłbym w "czubie".
                                        najpierw wuj z Alei Róż w 50 latach.Potem ja ,moje 2 siostry i jeszcze
                                        najmłodszy brat.

• Gość: Karolina Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.olsztyn.pl / *.vlo.olsztyn.pl 22.03.05, 10:29
                                          Witajcie!
                                          Fredku-ty wszystko wiesz ,tak jak byś miał wtyki na białej.Adaś rzeczywiście
                                          już nie mieszka na białej.
                                          Miki-to nie chodzi o tego Darka.Biedna p. D.ale musi Jej się czkać.miłego
                                          dnia.BY
                                          • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 22.03.05, 11:05
                                            Przeglądałem nowe fotki Mir-mura.
                                            jeden z ostatnich tematów- Andrzej K.-Willi, i "Niemcy" Kruczkowskiego-i proszę
                                            ! Mir... zilustrował zdjęciami!!!
                                            Teraz pani Anna! Mir-Mur ! Już chyba coś znalazłeś ?
                                        • olsztyn2002 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 22.03.05, 13:34
                                          WITAM. Może nie jestem do końca w temacie, ale Darek, brat Adama ten z ul.
                                          Białej niestety nie żyje... Bardzo przykro było stracić takiego miłego
                                          sąsiada...
                                        • olsztyn2002 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 22.03.05, 13:40
                                          a co do mojego nicka jest jak najbardziej ... hehe... męski jeżeli tak można
                                          powiedzieć... i nie wiem czy się uczyłem z Twoją siostrą... muszę wejść na tą
                                          nie oficjalną stronę i sprawdzić.. ale jaki jest jej adres? he?
                                          • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 22.03.05, 13:56
                                            Adres strony:

home.arcor.de/szkpnr7
                                            Zdjecie Dragan:

home.arcor.de/szkpnr7/dragan.jpg
                                            O Darku wiedzialem juz ze zginal w wypadku samochodowym.
                                            On wlasnie chodzil ze mna do jednej klasy.

Czyli Olsztyn2002 mieszka tez na Bialej ?

• olsztyn2002 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 22.03.05, 13:59
                                              No! na ul.Białej...hehe... tu się urodziłem i tu już chyba umrę... hehe
                                              • Gość: Karolina Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.piorunek.pl 22.03.05, 16:54
                                                Witajcie!
                                                Fredku-skąd masz moją fotkę,a ja się łudziłam,że tylko dwie osoby są w
                                                tajemniczone -kim jestem:)
                                                jakie ładnie zdjęcie.
                                                • Gość: 0czoper Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 22.03.05, 18:02
                                                  Już po samych określeniach fryzury "szalone afro" myślę Karolina że wiecej
                                                  ludzi Cię rozszyfrowało. Mir-mur podziwiam Twój zapał w zbieraniu fotek.
                                                  Obiecuję że jak będę miał trochę czasu to Tobie trochę ich podrzucę.Dosyć
                                                  często czytałem najlepszy temat tego forum, ale jak już weszliście na Białą to
                                                  muszę się odezwać. Mieszkałem na niej kupę lat a teraz mieszkam ciut obok na
                                                  Błękitnej. Mir-mur z tym papierosem ( w Niemcach) to naprawdę tak było jak
                                                  opisujesz? Baaaaaardzo dziwne ja tego nie mogę sobie przypomnieć.
                                                  • olsztyn2002 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 22.03.05, 19:51
                                                    hehe....OCZOPER witamy następnego sp7-cza z ul. białej (sasiedzie!!!) ;-)
                                                • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.h.pppool.de 22.03.05, 18:32
                                                  Karolina napisz mi maila na alfred@krenzek.de to dostaniesz wiecej fotek.
                                                  Jestes po prostu fotogeniczna.

No i witamy serdecznie dalszych siodemkiewiczow.

Oczoper dzieki za mily komentarz " ... najlepszy temat tego forum ..."

• Gość: mir-mur Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 19:48
                                                    Oczoper jestem pewien tego ,że zapaliłeś wtedy fajke w czasie przedstawienia.
                                                    Zrobiło to na mnie nie zapomniane wrażenie.
                                                  • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 22.03.05, 21:44
                                                    ANDRZEJJJJ ????
                                                    kopę lat!!!
                                                    ostatni raz to chyba widzielismy się na komunii w "Sercu Jezusowym".
                                                  • Gość: Karolina Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.piorunek.pl 22.03.05, 23:27
                                                    Witajcie!
                                                    Miniony dzień w forum ,był chyba najbardziej oblegany przez ucz.mieszkających
                                                    na Białej.
                                                    Jędrek ja również przypominam sobie coś z papieroskiem.Wszyscy próbowali ,ale
                                                    żeby tak oicjalnie na oczach grona pedagogicznego?
                                                    Jędrek -a widziałeś swoje fotki z przedstawienia i nie tylko???To dopiero
                                                    radocha i dla Ciebie ,i dla rodzinki.Jeśli W.T.z Białej się odezwie to będzie
                                                    nas niezła gromadka!?!?Jędrek -Ty miałeś komunię w "sercu"?Byłam przekonana,że
                                                    w Katedrze.Życzę spokojnej nocy.BY
                                                  • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 23.03.05, 11:17
                                                    To była komunia mojej córki.A Oczoper(fajny nick!)był tam ze swoją rodziną.I to
                                                    było jakieś 4-5 lat temu.Z tym paleniem na scenie to ja nie pamietam,co nie
                                                    znaczy że tak nie było.Ale pamiętam w zamieszchłych czasach jak palilismy z
                                                    Oczoperem i z Lesiem M. lulki.tylko tytoniu to w nich nie było heheheh.
                                                    Mamut przysłał mi fotki za które dziękuję.
                                                    -na 1 pt.Kozieł z klasą-2 z prawej na dole-Lalka W.z Al.Róż
                                                    -na 3 pt.zabawa karnawałowa-z wachlarzem
                                                    to ta dzielna kobieta w dorosłych czasach nauczyła mnie zawodowo jeżdzić
                                                    konno(bo amatorsko juz umiałem)w stajni Kojrysa.
                                                    dla chcacych zobaczyć jej dalsze losy:
                                                    www.eulalia.pl/about.html
                                                  • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 23.03.05, 11:22
                                                    pod tym adresem -koniecznie przejzyjcie album ze zdjeciami.męskiej czesci
                                                    zalecałbym nawet zacząć od tego.
                                                  • Gość: mamut Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.sympatico.ca 23.03.05, 13:58
                                                    Faktycznie niezle fotki.. model tez ;)... z niej byla calkiem nie brzydka
                                                    dziewczyna jeszcze w latach podstawowki.. na jednych z pierwszych fotek mir-
                                                    mura znajdziecie jej fotki jak sie zlizga po lodowisku zrobionym na boisku.

czuwaj
                                                  • Gość: LM Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.137.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 24.03.05, 06:14
                                                    Czesc wszyskim po tak dlugim czasie!!!

Miki Niektore zdjecia mnie zaskoczyly -
                                                  • Gość: LM Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.137.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 24.03.05, 06:20
                                                    Acha ...Jeszcze jedno!!!!

Pozdrowienia dla "Karoliny" ciebje to zawsze milo wspominam!!
                                                    I nie bede ukrywal ze po tak dlugim czasie ciekawi mnie co porabjasz..??
                                                    Narazie!
                                                  • 0czoper Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 25.03.05, 13:41
                                                    Dzięki wszystkim za tak miłe przyjęcie:)) Miki-3 czyli Michał? Czyżbyś
                                                    wspominał te imprezy na których Harasimowiczowi śnily się cieżkie sny:)
                                                    Najgorzej że nie mogę tak często odpowiadać jakbym chciał, z racji moich
                                                    nieustannych wojaży. Ale może święta spędzę w domu to wtedy będę mógł trochę
                                                    popisać.
                                                    Narazie życzę wszystkim spokojnych, radosnych, zdrowych Świąt oraz
                                                    wesołych jajek.:))
                      • Gość: Michal Szymanski Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: 193.138.110.* 14.05.06, 11:07
                        a zdrac mi kto pod twoim loginem sie ukrywa. Bo konczylismy w tym samym roku
                        SP7 i ta sama osoba była naszą wychowawczynia (ze wzgledu na ewentualny spam
                        nie podaje adresu email - mozna go znalezc na stronie
                        podroze.szymanskich.net)
    • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 23.03.05, 14:56
      Ktos tu zabladzil ...

>czesc Fredek! jestesmy dziciakami:P Marianny Olszewskiej wczesniej
      >Romanowskiej:) mam prosbe!!!!! czy moglbys nam przeslac jakies zddjecia z
      >waszych lat szkolnych????? bedziemy wdzieczni bardzo i mama pewnie teez:)
      >pozdrawiamy! pola_poli@o2.pl

Zdjecia mozna ogladac na internecie :) home.arcor.de/szkpnr7/

Dodatkowo cos przeslac nie moge , bo wszystkie zdjecia publikuje na stronie.
      Mir-mur chce kiedys te zdjecia wrzucic na kompakt.
      Wtedy bedzie mozna ogladac i bez internetu.

Pozdrawiam
      • miki-3 Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 24.03.05, 13:06
        LM !
        wczoraj rozmawiałem z Twoim bratem Krzyśkiem o tych zdjęciach.Spotkałem go koło
        ratusza.
        Mówił że wysyła. Dałem mu namiary na forum.
      • Gość: wskh jajko IP: *.bulldogdsl.com 24.03.05, 21:10
        No to wesolego jajka dla wszystkich siodemkowiczow!
        • zbyszek07 Re: jajko 25.03.05, 07:34
          Wesolych Swiat!!!
          • Gość: jd Re: jajko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.05, 12:03
            Wszystkim wszystkiego dobrego.
            Fredek, ja stale poprawiam i uzupełniam spis osób, więc co jakiś czas mogę ci
            przysłać zaktualizowaną wersję. Ale żeby to wszystko było tak, byś nie miał za
            dużo przez to roboty.
            • Gość: Fredek Re: jajko IP: *.h.pppool.de 25.03.05, 17:03
              Janusz przesylaj nowa wersje ...

Wesolych Swiat ...
              • Gość: LM Re: jajko IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 25.03.05, 18:14
                Wesolych Swiat dla wszyskich!!!

Fredek..!! Widze ze rozbydowaliscie troche bardziej ta strone Bravoooo!!!
                Nalezy wam sie wielkie dzieki!!

Jak bede mial zdjecia - Gdzie mam wyslac???
      • Gość: Iwona Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.03.05, 15:32
        Dołączam się również do wszystkich życzeń. Pozdrawiam Wszystkich z mojej klasy!
        • Gość: mir-mur Re: Szkoła Nr. 7 czesc 38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 18:48
          Wesołych, spokojnych, smakowitych i mokrych świąt Wielkanocnych życzę wszystkim
          siódemkowiczom.
          • borasca0107 Wesolych Swiat!!! 25.03.05, 18:58
            Hej,

Zycze Wam wszystkim bardzo wesolego, smacznego jajeczka,
            obficie lanego smingusa dyngusa (niekoniecznie
            wiadrem lodowatej wody:) nadejscia prawdziwej slonecznej cieplutkiej wiosny
            i duuuuuuuuuuuzo skutecznych medykamentow przeciw sklerozie, aby nasze
            wspominki szkolne tutaj ciagle zywo panowaly:))))
            • Gość: jd Re: Wesolych Swiat!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.05, 21:11
              Fredek, nową wersję przerzucę po świętach.
              • Gość: Karolina Re: Wesolych Swiat!!! IP: *.piorunek.pl 26.03.05, 00:29
                Witajcie!
                Po Bialej zając kicał i tak głośno krzyczał:Wszystkim "siódemkowiczom"
                Wesołego Alleluja,smacznych wypieków rodzinnych,miłych spotkań,udanego
                wypoczynku,bogatego zająca i oczywiście mokrego poniedziałku.Serdecznie
                pozdrawiam tych ,którzy mnie pamiętają.Miłej nocki.BY
                • Gość: Karolina Re: Wesolych Swiat!!! IP: *.piorunek.pl 27.03.05, 20:02
                  Witajcie!
                  Uf! Kończcie już to wielkie żarcie i dla relaksu coś napiszcie.
                  Święta ,święta i po świętach.Trzy dni stania przy kuchni,aby przez 5 godzin
                  napełnić brzuchy i póżniej ledwie oddychać.Myślę ,że to obżarstwo nie służy
                  zdrowiu i smukłej sylwetce:-)
                  Miłego wieczoru;jutro mokrego poranka-niech nikt Was niezaskoczy.BY
                  • borasca0107 Re: Wesolych Swiat!!! 27.03.05, 20:29
                    ale Wam dobrze.. jutro swiateczne smingusowe bieganie z wiadrami wody, a u mnie
                    to juz dzien powszedni i do pracy :(

Pozdrawiam Was jeszcze raz swiatecznie i do nastepnego razu - juz niedlugo
                    zasiade porzadnie do komputera i machajac sobie pod biurkiem nozka 'fte i
                    wefte' zaczne spokojnie nadrabiac zaleglosci w pisaniu - piekny ruch na tym
                    watku - az milo, ze tyle 'nowych' Siodemkowiczow tu zaczyna pisac !!! no i ta
                    STRONAAAAAAAAA!!!! :))))

narazicho...
                    • tensam Re: Wesolych Swiat!!! 28.03.05, 03:34
                      Rowniez zasylam serdeczne pozdrowienia do wszystkich siodemkowiczow.
                      Podaje adres mojej strony ktora zaczalem tworzyc niedawno i polecam sie jezeli
                      potrzebujecie wiecej miejsca na necie.

www.bogdan.00home.com/main.htm
                      • tensam Re: Wesolych Swiat!!! 28.03.05, 04:15
                        mialo byc..
                        www.bogdan.00home.com
                        • Gość: mir-mur Re: Wesolych Swiat!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 19:27
                          hej Bogdan ta część jest jusz zamknięta zapraszam do części 39.;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka