Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.114

30.07.05, 22:50
Siedząc w murach
myślę o Mazurach.
Jak dzieci cieszymy się z paru
godzin spędzonych na trawie.
bo...
maszym lasem - to kwity ubezpieczeniowe
wodą - konta bankowe
górami - nieruchomości
i...
pozostaje pytanie:
Czy tak naprawdę potrafimy jeszcze bezinteresownie kochać, cieszyć się i
współczuć ?
Odpowiadamy - Tak
Tak jest w Olsztynie Pięknym !
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 30.07.05, 22:51
      Z każdej wolnej chwili sie cieszymy, szczegolnie spędzonej razem :)
    • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 30.07.05, 22:52
      Tak, tak jest w Olsztynie Pięknym:))
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 30.07.05, 22:55
        Takie mamy czasy, pracujemy , pracujemy i nie widzimy nic. Marzymy o zielonej
        trawce, takiej zieloniutkiej nad jeziorem.
        Giba to już jesteś na wczasach w Olsztynie mając urlop :) Wczasy na miejscu :)
        • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 30.07.05, 22:59
          Tak, jestem szczęsliwa:)
          Dzisiaj w Kortowie było tak pieknie....
          Dzień był upalny i wietrzny, teraz przyjemny wieczór:)25stopni
          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 30.07.05, 23:04
            nie to co 40stopni :)
            • edico Re: Olsztyn jest piękny cz.114 31.07.05, 00:00
              Krzywe chyba miało dzisiaj ok. 20 stopni mniej. Cóż za urlop :))
              • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 31.07.05, 18:57
                A my dziś byliśmy w zoo:) Ludzi dużo, chyba wylegli - tak jak my - bo pogoda się poprawiła (nigdy się tak rano nie cieszyłam na widok chmur).
                To już czwarte zoo jakie widziałam, ale tak fajnego mini-zoo jeszcze nie znałam.
                Ja jestem jak dziecko chyba, ale głaskałam wszystkie stworzonka jakie można było:) To ciekawe jaka frajda musi być to dla takich kilkuletnich maluszków!
                Ogólnie realizujemy wizj zwiedzania Krakowa. A za tydzień porealizujemy się trochę z Gigą i Solą:)))
                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 31.07.05, 20:59
                  kurcze - burza, za burzą od wieczora idzie, a wczoraj trafila kolo domku
                  teściowej, zaraz wyłaczam komputer - pozdrawiam
                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 01.08.05, 07:38
                    Hej, hej, uapały i deszcze i duszne powietrze :)
                    Bylismy z rodzinka nad morzem wczoraj, chodzenie po plazy kilometrami,
                    pływanko, gra w piłkę, troche polegiwania i obzeranko ;) A dziś dietka, zeby
                    kilogramów nie przybyło :)
                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 01.08.05, 07:40
                    a ja plywalem kajaczkiem,
                    po Lynie, po jeziorach Kieroz Maly, Kieroz Wielki, Lanskie...
                    Lyna zarosnieta trzcinami...
                    woda w jeziorach zazielenila sie od ciepla...
                    Cisza nad jeziorami,
                    cisza na rzece...
                    ptaki zamilkly, zaby tez....
                    rano padalo,
                    wyjezdzalismy w deszcz, a potem tylko slonce i slonce,
                    zielen i woda...
                    Pieknie bylo.
                    :-)
                    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 01.08.05, 20:15
                      Witam i dobijam po burzy - powietrze fajne, ale zanosi sie na deszcz. Po
                      wczorajszych wiatrach zerwalo mi pnącze kwiatowe i trzeba bylo reperować. Byłam
                      tez na rowerku i wspaniała sprawa, objazd oklicy , wsżedzie tylko domki,
                      ogrody, mury , gdzie nigdzie pijaczki pod murami jak pewnie wszędzie bywa.
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 01.08.05, 22:10
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2845917.html
                        czy spotykacie większa ilośc turystów ze Wschodu ? Bardzo ładny artykuł o
                        tutystyce na Mazurach
                        • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 01.08.05, 23:27
                          Hm, cóż pięknego w Olsztynie podczas mojego urlopu?
                          Mogę powiedzieć jedno, pomijając:
                          - Wysoką Bramę,
                          - Zamek,
                          - most Jana,
                          - Szanty nad Łyną,
                          - Zupy świata,
                          - Nowy Ratusz,
                          - Dyrekcję kolejową (albo teraz Sąd Administracyjny)
                          - Obserwatorium
                          - Jez. Żbik
                          - Jez.Skanda
                          - Jez. Kortowskie
                          - Jez.Długie
                          - Jez.Krzywe
                          i można byoby wymieniać jeszcze tysiące to....:
                          Najpiękniejsze w Olsztynie są:
                          K O B I E T Y
                          :)))))))))))))))))))))

• rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 01.08.05, 23:32
                            szczególnie gdy jest gorąco i duszno - o zabytkach nie wspominaj , bo czym
                            starsze tym wartościowsze antyki ;))))
                            • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 07:13
                              Nie wiadomo czy Oso chodzi o zabytki czy zbytki ;)
                              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 07:22
                                i lepiej za bardzo nie dociekac...
                                ;p
                                wsrod zabytkow mamy perelki,
                                a i zbytkow tez nie brakuje...
                                Pieknie jest!
                                • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 07:34
                                  Ano, panie ano :)
                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 07:37
                                    ano...panie i panowie...

ale my nie musimy sie malowac!
                                    ;p
                                    • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 10:52
                                      Witajcie...Szczęściarze z pięknego Olsztyna:))))
                                      Wszystkich mający mniej szczęścia równiez witam :)
                                      • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 13:26
                                        Bo w ogóle mniej musicie... ;) grubsza skóra :)
                                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 14:14
                                          Bo Wy macie takie ostre paznokcie...
                                          chcemy zyc dlugo to musimy sie kryc jak zolwie...
                                          ;p
                                          • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 14:19
                                            Żółw też ma paznokcie, na pewno ten co go ostatnio widziałam :)
                                            A co do moich, to MAM...normalnieeee....nie mam czasu obgryzać...ciekawe jak
                                            długo... Pozdrówka.
                                            • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 21:04
                                              Dzis w sklepie zabraklo mi pieniedzy na chleb:) Kasjerce mam pozniej doniesc:)

W wolnych chwilach obmyslamy atrakcje dla soli i gigi. Macie zyczenia?
                                              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 21:13
                                                hehe , witam Olsztyn - już niedługo będziemy nadawać z Krakowa i opisywać jak
                                                to siedzimy wśród jezior na plazy :)
                                                Being - zarezerwuj Tacco i zawiadom Mikke - trzeba pomyśleć nad ogolnym
                                                precentem Kraków - Pieknemu Olsztynowi :)
                                                Olsztyniacy prrzebywający w Olsztynie - macie jaKIEŚ SPECJALNE ŻYCZENIE, by
                                                coś Wam przywież z Krakowa ? - zastrzegam, że Wawel zarezerwowany ;)))
                                                • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 21:37
                                                  Cześć!
                                                  Ale szaleństwo:))
                                                  Zyczenie mamy tylko jedno, spotkać sie z Wami
                                                  i prośba do Beinga- zamów extra pogodę:)))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 22:01
                                                    Ależ ten Olsztyn Piękny - jaki odnowiony, jakie czyste cegiełki na zabytkach i
                                                    ten siedzący Kopernik - cóż z tego, kiedy kazda dziewczyna zamiast na szczęście
                                                    chwycic go za kolano i robić zdjecie chwyta go za rekę lub pod ramię - no nie
                                                    wiem czy dziewczyny - czy tak za kolanko nie możecie go chwycić ? Być może
                                                    usmiechnie się Kopernik do Was - mowię o zdjęciach, ktore robione sa z
                                                    Kopernikiem na pamiątkę i są bardzo popularnym obiektem fotografującym ;)))))))
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.114 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:07
                                                    Kopernika, to za nos chwytają wszyscy na szczęście. Dlatego tak mu błyszczy.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 22:11
                                                    to zamiast chwycic go za kolano to go za bardzo glaszczą, stąd ten błysk
                                                    Kopernikowski ;)
                                                  • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 22:20
                                                    Chciałam zajżeć mu w oczy ,
                                                    ale tak wysoko patrzy:)))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 22:25
                                                    nie popatrzył na Ciebie giga - a to .... , nie bój się Mickiewiczowi na Rynku
                                                    Krakowskim popatrzymy w oczy - a jak się uda to ucalujemy stopy ;)))))
                                                  • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 02.08.05, 22:31
                                                    No,no. zapowiada się nieźle:))
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 07:06
                                                    Nie wszystko tak slicznie wyglada...
                                                    Palacyk na Dabrowszczakow niszczeje,
                                                    Byla Casablanka w parku nad Lyna tez dopomina sie o wlasciciela,
                                                    i remont...
                                                    Zle jest gdy nie ma wlasciciela z kasa...

a slonce swieci...
                                                    Na Warmii ruch,
                                                    Krzywe cieple i mokre...
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 07:38
                                                    Byłam wczoraj z ojcem na grzybach, trochę się złaziłam. Co 6 km jedna kurka ;)
                                                    Ale do jajecznicy nazbieraliśmy, dziś bedzie, mniam :)
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 08:28
                                                    Kiedy wjeżdżałam do Olsztyna miasto budziło się wraz ze wschodzącym
                                                    słońcem...zapamiętam taki pogodny jego obraz właśnie:)
                                                    Z pewnością niedostatek funduszy ogranicza możliwości,o czym już wspomniał
                                                    Zbyszek,jednak Olsztyn pomimo wszystko sprawia wrażenie miasta dynamicznego,ze
                                                    sporą ilością nowo /z/realizowanych inwestycji, co w połączeniu z istniejącą
                                                    infrastrukturą daje zupełnie przyzwoity obraz.

To moje pierwsze wrażenia, takie właśnie....zdecydowanie pozytywne ;)

• zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 14:48
                                                    Dzis spiewamy huculskie kawalki z
                                                    Orkiestra sw. Mikolaja.
                                                    O 20,00 nad Lyna , przy moscie Jana.

Jutro szantujemy.
                                                    Mily wieczor sie zapowiada.
                                                    ;-)

• muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 20:53
                                                    mile to,co napisalas Yoanno :)
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 20:56
                                                    U mnie pada deszcz. Mozna powiedziec, ze leje. Ale i tak jest goraco, czekamy na ochlode:) Mam nadzieje, ze do weekendu sie wypada i dla turystow pogoda bedzie piekna.
                                                  • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 20:59
                                                    Też mamy nadzieję na słońce:))
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 21:17
                                                    Giga, ale na Brackiej zawsze pada deszcz...:)
                                                    Napisz czy lubisz Turnaua, jeśli tak to pójdziemy na Bracką:)
                                                  • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 21:46
                                                    Zrób coś żeby nie padało:))
                                                    a Turnaua lubię.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 21:56
                                                    Yanno - takie same wrażenie miałam, kiedy też z samego raniuteńka misto się
                                                    budzilo , a po drodze widziałam słońce wychodzace zza mgly opadajacej na ziemi -
                                                    nigdy tego widoku nie zapomne i nawet w tej chwili widze ten krajobraz jak
                                                    zywy - co za cudny widok !
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 22:01
                                                    Polazimy napewno po Krakowie, bo pogoda własnie się na łazenie zapowiada, teraz
                                                    się wyleje, wygrzmi, wyduszni, a od piatku idealne lato, przyjemne w dotyku :)
                                                    Witam Olsztyn i z niepokojem juz oczekuję Olsztynianki.
                                                    Zbyszku, Lustro, Muraszka - co chcecie z Krakowa ? Będzie dla was napewno cos,
                                                    byscie poczuli nas bardziej :)Napewno nie zapomnimy tez o innych.
                                                    Acha - nie zapomnijcie wziąść ze sobą koszylki z Olsztynem pieknym, chyba w
                                                    nich wyruszymy na tą Bracką i na Kazimierz .Wszycy mamy i wszyscy musimu w nich
                                                    wyruszyć , cała bandą :)
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 22:01
                                                    Rita...:)))
                                                    Podobnie sie zachwycam;)
                                                    Opowieści o mgle nie dodawałam...,żeby nie wyszło zbyt landrynkowoo:))))
                                                    Ale Twój opis...dokładnie pasuje do tego co zobaczyłam:)
                                                    Zwiewne pasma mgły , które nawet troszkę rozjeżdżałam ...i słońce w tym
                                                    wszystkim celebrujące:))))
                                                    Piękne:)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 22:16
                                                    tak, tak Yoanno - to samo widzialam i kiedyś nawet opisałam - nie
                                                    uwierzyłabym , że może się to powtarzać. Ta mgła tęczowa jak ujełas to właśnie
                                                    to co sie zapamięta na całe zycie. A powiem Ci , że byłam tak senna i już
                                                    padałam w pociagu by zobaczyć wschód slońca i jeszcze napewno widziałaś, wschód
                                                    slońca zza pniami drzew , które rosły po drodze tworząc małe gaiki.
                                                    Tak - jak ja Cię czuje, i widze Twoimi oczami - gratuluje takiego widoku - to
                                                    szczęscie go zobaczyć .
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 22:25
                                                    Rito, miałyśmy prawie cudowne widzenie:)))
                                                    Cieszę się,że masz tak podobne odczucia i refleksje:)
                                                    To rzeczywiście urokliwe tereny, grzechem jest tego nie doceniać i nie chciec
                                                    zauważyć;))))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 22:34
                                                    Yoanno, bez względu czy jesteś sama czy z towarzystwem to jest miejsce nazwane
                                                    Rajem, bo pojedziesz, zobaczysz i nigdy nie zapomniesz. Jak uda mi sie w
                                                    przyszlym roku przyjechać i wszyscy będziemy to spotkanie zrobimy na rowerkach
                                                    wodnych na środku jeziora Krzywego - tam to jest miejsce nadzwyczajne, o
                                                    wszytkim zapomniesz , a tylko zobaczysz srebrzyste delikatne fale i ich szum, a
                                                    prawdę mowiąc pokołysze Cię romantycznie :)
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.114 03.08.05, 23:03
                                                    Trzeba więc pomysleć o romantycznym kołysaniu...wśród fal;)
                                                    :))))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 04.08.05, 00:11
                                                    i sentymentalnym :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 04.08.05, 07:16
                                                    Orkiestra sw Mikolaja oryginalna,
                                                    granie mile dla ucha i ciekawe...
                                                    takie Ukrainsko, Bieszczadzko, Rumunsko, Lemkowsko, huculskie spiewanie.
                                                    Czasem smutne, czasem wesole...
                                                    Ciekawe instrumenty...
                                                    Przyjemne spiewanie...
                                                    Podobalo sie licznie zgromadzonym widzom nad Lyna...
                                                    a dzis deszcz...
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 04.08.05, 07:44
                                                    Wczoraj muzyka huculska. Bardzo mi się podobało. A dziś szanty, o by nie padało

Co chcemy z Krakowa? :) Ja wiem co chcę :) Zdjęcie Wszystkich, jak zrobicie
                                                    spotkanie, niech ktoś Wam zrobi, jak będziecie Wszyscy :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 04.08.05, 19:54
                                                    Witam
                                                    huculskie spiewanie - co to jest ?
                                                    Witam z deszczowego Olsztyna, niech się wypada, a od jutra wieczorka musi być
                                                    juz pogoda. Jak tam czujecie nalot turystów w Olsztynie ? Jestesmy w środku
                                                    sezonu.
                                                    Jutro oczekuje gości, i moge byc mniej na forum :)
                                                    Milego weekendu zyczę i słoneczka.
                                                  • Gość: b28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 IP: *.go.net.pl 04.08.05, 22:24
                                                    W kraku pada. Zmokna nasze panie turystki z Olsztyna:(

W ciagu ostanich 2 dni udało mi sie, wraz z pomoca Inki, zmontowac akwarium dla naszego chomiczka. Kleilismy silikonem, efekt sredni, ale wazne, ze chomiczek moze juz biegac po wybiegu. Ale chomiczek nie okazal radosci i spi:(
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 04.08.05, 22:39
                                                    To prawda, chomis reaguje za to narkotyczna wrecz radoscia na nasionka slonecznika, ktory kupilam:)

Dziewczyny, wezcie jakies sweterki i parasolki, bo na razie nie jest za dobrze. Chociaz ja wole to niz upaly!
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 04.08.05, 22:56
                                                    Właśnie , dobrze, że o sweterkach przypominacie , bo inaczej musiałyby kupić w
                                                    Sukienicach ciepłe kubraczki krakowskie ;)
                                                    lub sweterki z owczej wełny :)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 05.08.05, 07:09
                                                    Huculskie śpiewanie to takie folkowe :)
                                                    Deszcz proszę zakręcić :)

Wczoraj na szantach trochę szaleliśmy :)Fajosko było :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 05.08.05, 07:37
                                                    tam zaraz szaleli...
                                                    no moze troszke potupali.
                                                    Na tyle skutecznie zeby deszcz wystraszyc.
                                                    ;p
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.114 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:31
                                                    miłego weekendu
                                                    u nas też deszczowo i zimno

a ja siedze i siedze i czekam
                                                    niestety, pogoda pod psem, trzeba będzie się rozgrzewać
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.114 05.08.05, 14:50
                                                    Wrzucam kilka moich spacerowych widoczków z Olsztyna:)
                                                    Pozdrawiam:)

joanna11.dobrebopolskie.com.dobrebopolskie.com/
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 05.08.05, 19:19
                                                    Yoanno,gratuluje,to zupelnie nowe spojrzenie na Olsztyn :)
                                                  • Gość: b28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 IP: *.go.net.pl 06.08.05, 11:25
                                                    W Kraku pogoda wypiekniala. Az sie bedzie milo popijalo piwko z olsztyniankami.

Wczoraj byl wielki dzien, widzialem wodke 0,5l za 9,99zl w markecie. A 0,7 za 13zl. Co ze mnie za Polak, ze nie kupilem. Teraz zaluje.
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 06.08.05, 11:36
                                                    pozdrawiam Olsztyno-Krakosow :)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 06.08.05, 22:06
                                                    Czesc ludzie:)
                                                    Dziś mieliśmy mini-zjazd! Trochę umęczyliśmy gigę i solę - a to jedzeniem, a to spacerem, a to obciążeniem prezentami (to zresztą z wzajemnością). Giga kupiła śliczną bluzkę za 20 zł;) Sola zachwycała się Kazimierzem;) Rita została odznaczona medalem za miłość do Olsztyna:) Being jako jedyny zjadł całe burrito w restauracji:) A ja przeżyłam głęboki szok, bo się dowiedziałam kto jest prawdziwym ojcem Isaury!!!
                                                    Trzymajcie się, przyjaźń krakowsko-olsztyńska trwa;)
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 07.08.05, 10:29
                                                    troche ten Kraków daleko,ale prawdziwa milosc przetrwa wszystko :)
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 07.08.05, 10:32
                                                    ale checa robie piekne bledy,przepraszam Krakusów,
                                                    nastepnym razem bede pisala Krakowianie :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 07.08.05, 21:38
                                                    Witam Olsztyn, wspanialy Olsztyn, który pokazał się też w Krakowie. Pogodę
                                                    mieliśmy doskonąłą, bardzo doskonała, nawet wymarzona. Mamy prezenty dla
                                                    wszystkich - Giga z Solą wiozą 15 smoków - chyba wystarczy dla wszystkich.
                                                    Jeszcze się nie mogę pozbierać z wrażenia, ale wspomnienia zostaną wspaniałe.
                                                    Wracamy do pracy. Pozdrawiam wszystkich.
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 05:40
                                                    trzeba przygotowac jakies "jamy" dla tych smokow :)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 07:32
                                                    Smok? Ja się boję smoka :)
                                                    Jak byłam mała i miałam sobie z nim zrobic foto, to nie poszłam, bo ziajał
                                                    ogniem i się bałam, wobec tego moja mama sobie zrobiła i ma gdzieś z nim
                                                    zdjęcie :)

Wczoraj muzyka cygańska, tańce, śpiewy i ja też się odrobinkę pokiwałam :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 07:47
                                                    ja tez smoka zawsze wypluwalem!!!
                                                    ;p
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 07:50
                                                    Takiego to się nie bałam :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 08:59
                                                    ech..
                                                    wczoraj spiewałam..
                                                    Zostawiam Was góry..
                                                    na łaske i niełaskę nieba..
                                                    na wiatru i deszczu
                                                    wieczne hulanie..:)
                                                    i..
                                                    Hej ..Mazury..
                                                    jak Wy cudne..:)
                                                    gdzie jest taki drugi kraj..
                                                    ech..zapewniam..
                                                    nie ma drugiego takiego:)

Pomimo tych wspaniałych rzeczy, które zobaczyłam..
                                                    po prostu..moje serce..jest tutaj..:)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 14:31
                                                    Inka..:)wszystkie zdjecia od Ciebie dotarły:)
                                                    Otwieraja się normalnie:)
                                                    Dzięki:)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 14:44
                                                    a ja czekam...
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 18:05
                                                    Zbyszek, chyba nie na zdjęcia! Myślałam, że ktoś Ci przesłał dalej, może do Ktosi się uśmiechnij:)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 21:12
                                                    krakow.zaprasza.net/witam
                                                    Czy widziałas Inka, jaki deszcz u nas pada, własciwie to leje jak scebra - tak
                                                    żegnaliśmy Olsztynianki w strugach deszczu.
                                                    Ktosiczka , jaką miałas pogodę na urlopie ?
                                                    Przez ten deszcz to taka nuda dziś była, że hej !
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 21:16
                                                    Jutro bede sie rano bał za okno wyjrzec, a jak bedzie bialo za szyba?
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 21:56
                                                    Ano padało i padało. Szczęście, że mogłam w domku posiedzieć, oddałam się prasowaniu, gotowaniu i innym takim. Dziś, po kilku miesiącach, przyszła w odwiedziny właścicielka naszej wynajmowanej kawalerki. Miałam strach, sama nie wiem czemu (no, może wiem, ja bym była surowym najemcą!). Pokazywałam jej: ślady po zalaniu, ślady po wymianie klatek wentylacyjnych, ślady po wymianie instalacji gazowej, nową kuchenkę gazową, telewizor na jej lodówce, doczyszczoną wannę (pytała się jak to zrobiłam, bo ona nie mogła). A ona całe te plamy na suficie i ślady skwitowała - w piwnicy jest resztka farby, możecie w wolnej chwili odmalować. :))))))))
                                                    Jutro zrobię coś konstruktywnego!
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 22:00
                                                    Zbuduj jeszcze większe więzi z... - do wyboru :))))
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 08.08.05, 22:42
                                                    ;p
                                                    Pogoda..Rito???
                                                    Zawsze w duszy gra..:)radosne słoneczko..
                                                    a czasem jak malenka chmurka..??
                                                    to potem jeszcze silniej grzeje;p:)
                                                    Ostatni dzien się spsuł, bo troche deszcz lał..
                                                    ale komu on przeszkadza??:)
                                                    Kaptury na głowe i w droge..:)
                                                    Było goraco..nawet..41 stopni:)!!!
                                                    Ale Skalne Mesto nas schłodziło..i woda od króla gór..Karkonosza:)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 09.08.05, 07:17

W czwartek szanty, a od soboty urlop, ktoś zamówił pogodę ;) ?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 09.08.05, 07:38
                                                    Tak,
                                                    ja zamawialem od piatku pogode...
                                                    Zeglujemy!
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 09.08.05, 20:53
                                                    witam
                                                    Kurcze, już czuję jesień w Krakowie, nawet Inka konstruktywnie się wzieła do
                                                    pracy. Na miejscu beinga poszłabym z chomikiem na spacer , by nie przeszkadzać.
                                                    Ktosiczka, pogoda w górach zawsze jest zmienna, najgorzej jak tak w wędróce
                                                    złapie nas burza i może nawet w lesie, wtenczas nie wiadomo gdzie się ukryć :)
                                                    Tak , czas na pogode, chociaz na ostatek niech to słońce poświeci i ciepłe
                                                    wiatry przywieją ciepłe powietrze ;)))) Wreszcie kiedy jak nie teraz trzeba się
                                                    kąpać w jeziorach . Uwazajcie na Rusałki i Topieloki - najlepiej ich omijać i
                                                    nie wdawać sie w rozmowy. Zbyszku lubia te duszki plywac na żaglówkach i
                                                    łódkach - weź ich poprzeganiaj czarami lub przekup flaszeczka wiśnióweczki ;))))
                                                    No to wspaniałej pogody.
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 09.08.05, 21:54
                                                    rita100 napisała:

> witam
                                                    > Kurcze, już czuję jesień w Krakowie, nawet Inka konstruktywnie się wzieła do
                                                    > pracy.

Hahahaha, że niby normalnie to leniwa jestem?;) A wcale nie, dziś się nawet specjalnie wybrałam po zakupy do Carrefoura, bo są białe winogrona za 2,99zł/kg (cynk dla Krakusek;)). Skończyłam z siatą zakupów za 17zł, w tym winogron tylko półtora kilo. Jak te markety to robią???

Rodzice beinga żeglują po jeziorach, żeby do nich nic nie podpłynęło... Mnie pozostaje zazdrość tym, co na wodzie.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 09.08.05, 23:08
                                                    jabłuszka są teraz dobre - uuu, jutro czekam na wspaniałe łazanki robione przez
                                                    teściową, zawsze mi smakuje cudze jedzenie i nie jestem wybredna wtenczas.
                                                    Ciekawe jaki prowiant bierze się na żeglarstwo ?
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 10.08.05, 07:43
                                                    Rita napisała:

(...)weź ich poprzeganiaj czarami lub przekup flaszeczka wiśnióweczki ;))))

Nie wolno tak robić, bo jak im zasmakuje to się przyczepią na stałe ;)

Pozdrówka
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 10.08.05, 07:46
                                                    Neptunowi trzeba cos sypnac!
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.114 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:10
                                                    Nieco się przejaśnia na wieczór. Tylko dlaczego dopiero w środę wieczorem? A
                                                    miało być w nowym tygodniu plażowanie od rana do wieczora. Zamiast tego tylko
                                                    wiatr i deszcz o szyby bębnił (taka to zapłata za ciężką pracę w ubiegłym tygodniu).
                                                    Nic to. Dla tych, co nigdy nie widzieli, panorama Olsztyna (w ramach Olsztyna
                                                    zrobiona). Ale tak przedziwna, tak dziwacznie budynki widac. Zupełnie nie gra to
                                                    z codziennym doświadczeniem. Bo kto by się spodziewał,że za Katedrą widać ...
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=12&ido=42&idz=5663
                                                    Resztę zdjęć wkrótce dorzucę. No chyba, że pogoda pozwoli na inne zajęcia.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 10.08.05, 20:47
                                                    witam
                                                    Śliczna panorama. Sud , tak te budowle wyglądają ze środka jeziora, prawie same
                                                    dachy lub szczyty lub poddasza;))) Ale w tym jest urok tego krajobrazu. Jak
                                                    można Cię prosic to pokazuj nam po jednym zdjęciu tak byśmy go dokladnie mogli
                                                    zapamiętać i wszystkie szczegóły zauważyc. W tloku trochę uchodzą piekne detale.
                                                    No więc dalej lato i mowicie , że wiatr wieje czyli diabły gonią. Uważajcie na
                                                    nie i zamknijcie okna, bo w takim wietrze diabli biora szybko szyby ;)))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 10.08.05, 20:52
                                                    Zbyszek i caly Olsztyn Piekny - cos dla żeglarzy, trochę do śmiechu ;)
                                                    ------------------------------
                                                    Czesc, powiedzialem kiedys, ze nie napisze w zyciu wiersza, sklamalem :)

Mam tutaj cos, co napisalem jak mialem 17 lat, bardzo prosze o reakcje,
                                                    jezeli kogos to to poruszy.

>Czas Panowie siasc wygodnie
                                                    > W dresie, jakze! Teraz modnie
                                                    > i w trzy paski wtopic cialo
                                                    > by sie smacznie czytac chcialo
                                                    >
                                                    > Temat stary mam, och, Wiecie!
                                                    > Bedziem blakac sie po swiecie
                                                    > dookola naszej ziemi
                                                    > wkrotce Wszyscy poplyniemy
                                                    >
                                                    > Bohaterow czas najwyzszy
                                                    > poznac, by sie pozniej wszyscy
                                                    > dobrze Nam orientowali
                                                    > i klopotow nie zaznali
                                                    >
                                                    > A wiec oto jest Kapitan!
                                                    > morda krzywa, morda zbita
                                                    > okulary o srednicy
                                                    > calkiem sporej osmiornicy
                                                    >
                                                    > Usmiech wielki i szyderczy
                                                    > jeden zab na srodku sterczy
                                                    > cala reszta uzebienia
                                                    > polozenie swe wciaz zmienia
                                                    >
                                                    > Zeby, wiecie, lubia spokoj
                                                    > lubia takze stac na boku
                                                    > tam gdzie pokarm sie nie szweda
                                                    > oraz kastet nie dosiega
                                                    >
                                                    > Oczy wielkie zakrwawione
                                                    > libacjami okupione
                                                    > tu jabola a tam wodki
                                                    > w oczach jego widac skutki
                                                    >
                                                    > A w dodatku tak sie nosi
                                                    > Nasz bohater - ze sie prosi
                                                    > o porachowanie kosci
                                                    > i utrate przytomnosci
                                                    >
                                                    > Drugi dresiarz (widac z pyska)
                                                    > 'Lom' - bo tak z nawiska
                                                    > Zwie sie Nam i zwac sie bedzie
                                                    > leszcz na oficerskiej grzedzie
                                                    >
                                                    > Calkiem sprawny On lecz raczej
                                                    > sprawnym winien byc inaczej
                                                    > bo choc moze biceps duzy
                                                    > to ma mozdzek maly, kurzy
                                                    >
                                                    > Wykonuje mechanicznie
                                                    > polecienia, blyskawicznie
                                                    > baczac tylko by wyjcs caly
                                                    > z rozpetanej tu kabaly
                                                    >
                                                    > Tak wiec glos moj tu przekaze
                                                    > kolyszacej sie maszkarze
                                                    > co Kapitan Nam sie zwie
                                                    > niech no wyspowiada sie
                                                    >
                                                    > "Bylo to, gdy mlody bylem
                                                    > gdy litrami wodke pilem
                                                    > gdy watroba moja mila
                                                    > jabolami sie raczyla
                                                    >
                                                    > Naklonilem abibasa
                                                    > wiec na jachcik przyszla kasa
                                                    > napisalem tez do pike
                                                    > no i odszczelilem bryke
                                                    >
                                                    > Sobie taka, ze marzenie
                                                    > co w niektorych mozgach drzemie
                                                    > jachcik prosty, zwinny maly
                                                    > do podrozy doskonaly
                                                    >
                                                    > Przyszla teraz, po cichutku
                                                    > kiedys marzen, dzisiaj smutku
                                                    > chwilka mala, pozegnania
                                                    > i od brzegu odbijania
                                                    >
                                                    > Stawiac zagle! - odplywamy
                                                    > szczescie wiatr pomyslny mamy
                                                    > z takim wiatrem, prosto w zadek
                                                    > szybko wrocic damy rade
                                                    >
                                                    > Jakiez moje wiec zdziwienie
                                                    > i publiki przerazenie
                                                    > kiedy lajba nie umyta
                                                    > stoi w miejscu, tak jak wryta!
                                                    >
                                                    > Zaraz jednak na swej linie
                                                    > Nas holownik, o! Juz plynie
                                                    > i pociagnie w mig, leciutko
                                                    > poplyniemy stad szybciutko
                                                    >
                                                    > Jak pociagnal, to pol miasta
                                                    > w morze wpadlo no i basta!
                                                    > a moj statek przypomina
                                                    > rajska wyspe prosto z kina
                                                    >
                                                    > Na niej trawy, zielska, ptaki
                                                    > kupa smieci, dwa zderzaki
                                                    > jakby tego bylo malo
                                                    > drzewo takze sie zabralo
                                                    >
                                                    > Budka z piwem, trzy panienki
                                                    > wraz z latarnia, co swe wdzieki
                                                    > pokazuja bezwstydnice
                                                    > zwykle panny ulicznice
                                                    >
                                                    > Mysle sobie - Co do licha???
                                                    > toz to jedna wielka kicha!
                                                    > jak wyjasnic mozna, Panie!
                                                    > rajskiej wyspy dzis powstanie?
                                                    >
                                                    > Proste! Deski statku swierze byly
                                                    > i sie Nam zakorzenily
                                                    > te, co ciesla bral, szlifowal
                                                    > i z nich statek nam budowal
                                                    >
                                                    > Ale poszlo w zapomnienie
                                                    > cale jego przewinienie
                                                    > podroz czeka, wzywa slawa!
                                                    > Wielkie morze i zabawa
                                                    >
                                                    > Tak wiec w drugi dzien podrozy
                                                    > Huczy sztormik calkiem duzy
                                                    > A tu S-O-S'y, Lom podaje
                                                    > wrzeszczy, krzyczy, ktos nadaje!
                                                    >
                                                    > Gdzie utopki? Lom! Moj Boze!
                                                    > dobrze wpatruj sie w to morze
                                                    > i wspolzedne notuj zgrabnie
                                                    > bo chlopaki skoncza na dnie!
                                                    >
                                                    > Nasze radio piska z cicha
                                                    > lecz tu nam sie zjawia mycha
                                                    > swim zeben CIACH! po drucie
                                                    > po dwoch lampach i po lucie
                                                    >
                                                    > Jeszcze krzyczy: Te piskania
                                                    > sa wprost nie do opisania
                                                    > dyskoteka o tej porze!
                                                    > niech no was pochlonie morze!
                                                    >
                                                    > Radio zdechlo, Lom szalony
                                                    > myche rozniesc, na trzy strony
                                                    > chce, a ja juz pomysl maly
                                                    > mam co calkiem jest wspanialy
                                                    >
                                                    > Jeden zab, co dekoruje
                                                    > moj usmieszek, on sie psuje
                                                    > dzurke ma jak beczka piwa
                                                    > a ta dziurka jest wrazliwa
                                                    >
                                                    > Z radia w dziure drut pakuje
                                                    > strasznie boli, ale czuje
                                                    > raz przewlekle a raz krotko
                                                    > morsem piska ktos cichutko
                                                    >
                                                    > Tak to statek ratowalem
                                                    > zembem morsa odbieralem
                                                    > z zeba zaraz po podrozy
                                                    > kapitalik zbilem duzy
                                                    >
                                                    > Wrocmy jednak do powiesci
                                                    > nie myslalem, ze sie zmiesci
                                                    > na mym jachcie, osob tyle
                                                    > sto dwadziescia, sie nie myle
                                                    >
                                                    > Kazda szpara, dzuira, wneka
                                                    > byla pelna w stu procentach
                                                    > gdzie nie spojrze sie, nie rusze
                                                    > wszedzie widze jakas dusze
                                                    >
                                                    > Mozna rzec, sie wysililem
                                                    > w porcie dusze odstawilem
                                                    > wdzieczni byli, postawili
                                                    > trzy dni wino ze mna pili
                                                    >
                                                    > Tak Norwedzy nas goscili
                                                    > ludzie czysci, bardzo mili
                                                    > Ci, co w beczki sledzie pchaja
                                                    > obcym ludziom, je sprzedaja
                                                    >
                                                    > Eksportuja sledzie, wiecie
                                                    > oj po calym Bozym swiecie
                                                    > zapychaja ludziom pyski
                                                    > zdechlym sledziem prosto z miski
                                                    >
                                                    > A ja na to - wielkie nieba!
                                                    > tak jak bydlo pedzic trzeba
                                                    > w stadzie sledzie wyszykowac
                                                    > morzem pedzic i pilnowac
                                                    >
                                                    > Wtedy swierze bedziem sledzie
                                                    > mieli zawsze na obiedzie
                                                    > na kolajcie i sniadanie
                                                    > sledziem wodki zagryzanie
                                                    >
                                                    > Wzialem tedy zamowienie
                                                    > sledzi wielkie przepedzenie
                                                    > z Europy do meksyku
                                                    > z ekstra kursem do Narviku
                                                    >
                                                    > Gdy juz sledzi stado mialem
                                                    > bacik maly wystrugalem
                                                    > ktory trzymal sledzie w stadzie
                                                    > jak na wielkiej defiladzie
                                                    >
                                                    > W taki sposob nawet w nocy
                                                    > nie musialem do pomocy
                                                    > niec latarki ni tez gana
                                                    > od zachodu, az do rana
                                                    >
                                                    > Doplynalem do Londynu
                                                    > kiedy to zlotego plynu
                                                    > naszla mnie ochota duza
                                                    > zakosztowac w pubie 'Roza'
                                                    >
                                                    > Wyrzucilem wiec kotwice
                                                    > zeby zwiedzic okolice
                                                    > cumke w krzakach gdzies rzucilem
                                                    > pare euro oszczedzilem
                                                    >
                                                    > Tak wychodze na brzeg zwawo
                                                    > kiedy patrze, cos niemrawo
                                                    > staje obok, spuszcza glowe
                                                    > i wyglada na niemowe
                                                    >
                                                    > Kapelusik z glowy zdjelo
                                                    > nie sie serce tak przejelo
                                                    > ze wrzucilem grosik mienia
                                                    > dla istoty wspomozenia
                                                    >
                                                    > Na to z malej tej istoty
                                                    > wystapily siodme poty
                                                    > i rozowy skory kolor
                                                    > zmienil barwe na zielona
                                                    >
                                                    > W ustach woda zabulgala
                                                    > z uszow para wyleciala
                                                    > oczy z orbit pospadaly
                                                    > bialka sie w nich poscinaly
                                                    >
                                                    > Wiec zakladam okulary
                                                    > i nie daje oczom wiary
                                                    > za zebraka wzialem nuze
                                                    > dzentelmena w garniturze
                                                    >
                                                    > "Satysfakcji!" Anglik krzyczy
                                                    > wsciekle bucha, piszczy, krzyczy
                                                    > i dygoce jak sprezyna
                                                    > ledwo sie na nogach trzymal
                                                    >
                                                    > Wielki boj wtedy stoczylem
                                                    > przez trzy dni sie z bestia bilem
                                                    > raz szedl prosty, raz sierpowy
                                                    > az dosieglem jego glowy
                                                    >
                                                    > Dorastalem mu do pasa
                                                    > czubkiem glowy - co za rasa!
                                                    > trzy dni skakac bylo trzeba
                                                    > do samego prawie nieba
                                                    >
                                                    > Az przystawil ktos drabine
                                                    > Anglik zrobil glupia mine
                                                    > zawirowal, runal w dol
                                                    > trwalo to sekundy pol
                                                    >
                                                    > Na tym skoncze dzisiaj, mili
                                                    > Byscie sie juz nie nudzili
                                                    > lecz gdy znowu przyjdzie czas
                                                    > bede swietnie bawil Was!
                                                    &
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 10.08.05, 20:54
                                                    Pozdrawiam serdecznie!
                                                    > Jarek

Doskonale chlopak napisal, czyta się latwo i przyjemnie
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 10.08.05, 21:09
                                                    Powinniśmy to wiedzeć, że aby małżenstwo było szczęsliwe to :
                                                    Zwyczaj był taki, ze Panna Mloda musiała własnoręcznie utkać płótno na koszule
                                                    dla Pana Mlodego i w ręku ją uszyć. Przed ślubem mlody wdziewał podarowaną mu
                                                    koszulę i dawał swojej wybrance talara na szczęście.
                                                    Ma ktos talara , chyba tylo z tym będzie najcięzej ? ;)))))
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.114 11.08.05, 07:19
                                                    Chyba lwpiej z talarem niż z tkaniem ;)

dziś czwartkowo-szantowo :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 11.08.05, 07:29
                                                    Inne zwyczaje,
                                                    inny swiat...
                                                    Tak jak wczorajszy koncert zespolu z Moskwy...
                                                    muzyka gdzies z glebi,
                                                    wspomnienie starych czasow...
                                                    a wiatr szumial nad glowa,
                                                    dajac dodatkowe efekty w koronach drzew...
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 11.08.05, 08:02
                                                    zmoklam wczoraj,wiatr polamal parasolke,
                                                    cos mi zaczyna szwankowac gardelko :(
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 11.08.05, 08:13
                                                    Parasolke???
                                                    na taki wiatr???
                                                    dobrze ze Ciebie nie porwal...

Dzis szantujemy.
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 11.08.05, 14:13
                                                    jutro płyniemy:)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 11.08.05, 14:33
                                                    pojutrze dolaczamy...
                                                    ;p
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 11.08.05, 14:35
                                                    Oj ciasno bedzie w Gizycku...
                                                    kilkadziesiat DZ na wodzie w sobote...
                                                    Ciasno...
                                                    i przyjemnie!
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 11.08.05, 14:35
                                                    wiatr jeszcze nie porwal,
                                                    ale sklaniam sie do najblizszego lozeczka,
                                                    termometr mnie chyba nabiera ;-)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 11.08.05, 14:38
                                                    zdrówka Muraszko:)
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 11.08.05, 14:41
                                                    dzieki,Ktosiu,wierszyk na nowy watek ;-)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 11.08.05, 14:50
                                                    Ladny wierszyk na poczatek!
                                                    ;p
                                                  • Gość: b28 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 IP: *.crowley.pl 11.08.05, 14:58
                                                    Zakladajcie nowy watek, nie obijac sie!!!

Moja familia wrocila po kilku dniach z rejsu, po prostu nie dalo sie plywac:(
                                                    Moze Wam bedzie lepiej wialo.
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.114 11.08.05, 15:02
                                                    zapraszam do nowego watku zaczynamy od początku:)
                                                    załozony:);p

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka