Gość: Fredek IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 05.08.05, 09:35 Zaczynamy czesc 45. I juz z gory prosze o sprawozdnia z dziesiejszego spotkania w Kolorowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 11:06 O nowy wątek, a ja jeszcze pisałam na starym.Fredziu wysłałam ci wczoraj zdjęcia mam nadzieje ze dotarły.Jak coś to daj znac. pozdrowienia dla wszystkich, spadam na urlop w góry, niestety ma padać, zobaczymy, ale odpocząć trzeba.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: 193.0.68.* 05.08.05, 11:07 Tylko podrzucam dla porządku część 45 przed 44. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 45 05.08.05, 11:19 Melduje sie w nowym watku. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 05.08.05, 12:28 Do Rybek (starszej i mlodszej) Zdjecia doszly i juz sa na stronie. :) home.arcor.de/szkpnr7/Monika/ (A tu sporo ciekawych zdjec: walczak, ziemska, tanajewski , LP , wojtus , ja itd. ...) home.arcor.de/szkpnr7/Agnieszka/ (A tu moja siostra Beata i nawet chomik ktory kiedys Agnieszce sprezentowalem ... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:29 Fredziu jesteś super, ładnie to zrobiłeś. Uciekam w te moje góry. Pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.sympatico.ca 05.08.05, 14:02 he he he.. nowe fotki i niespodzianka... trzech klasowiczow-harcerzy... to mir- mur i ja na mur beton znalismy ze szkolnych lawek.. he he czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 45 05.08.05, 15:50 z fotkami z dzisiejszego spotkania to będzie bieda, bo pożyczyłem aparat przyjacielowi na wyjazd nad morze z nową narzeczoną( musiał przysiadz na kolanach ,że nie skasuje zdjęć ,które jej bedzie robił hihihi)może cos pożyczę.... Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 45 05.08.05, 16:04 Zdarzyło się w filharmonii.... to nie był, jak zwykle nudny jak flaki z olejem koncert. Tego dnia miały wystapic nasze szkolne kolezanki , prezentujac sie w tańcach nowoczesnych. Taniec był egzotyczny i takież stroje. Zamiast bluzeczek-pęk wstązek. jednej z tancerek pod "bluzeczka"pękł stanik. Męska (chłpięca) część widowni-zastygła...nawet nie oddychała.....To był najpiekniejszy taniec jaki w życiu widziałem!!! Po wystepie (co ciekawe) nikt nie kpił. Chłopcy z uznaniem mówili o odwadze (nie uciekła) i oczywiscie o urodzie naszej kolezanki. Nie wiem jak komentowały to dziewczęta...te ,które nie miały jeszcze takiego "skarbu" napewno kąśliwie.... hihihi dlaczego akurat dziś o tym piszę ??? bo według zapewnień Karoliny wykonawczynię tego tańca mozna bedzie dzis zobaczyć w Kolorowej. mam jeszcze przypomniane za sprawa czytania nowej częsci encyklopedii jd (jesteś ostatnio moim ulubionym pisarzem) dwa zdarzenia : o wrazliwym sercu p.Dragan i o twardym sercu i czerwonym uchu Zybego, ale nie wiem czy dziś zdążę.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek. Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.arcor-ip.net 05.08.05, 19:08 Hallo mir-mur bardzo mi przyjemnie że pamientasz gdzie mieszkałem,to był fiat Ritmo ja go tu w niemczech dobiłen.Blacków odwiedzałeś,Roberta może. Miałem do nich kontakt do 90 roku mieszkali w celle.Robert uczył się zawodu w warsztatach policji.Jak ja się ożeniłem to się kontakt zerwał.Szkoda bo przeżyłem z blaczkiem fajne czasy.Najpierw się nienawidzili potek się odwruciło.Ach były jajca jak berety. W Rheda-W. mieszka moja ciotka i kuzyn. Jak do nich udeże to dam znać,bo to o demnie katzensprung.Godzina i pare minut jazdy. Jak się traci język, to prosta sprawa od 15 lat nie używam polskiego na codzień.Jestem w takim otoczeniu? w kturym jest mało polskich kontaktów i nie ma możliwości na rozmowe.Jak się trafi gadka po polsku to jest mieszany.Problemy mam z zrozumieniem treści zdań. No wieszcie albo nie jusz godzine pisze. Pozdrawawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.k Re: Szkola NR 7 czesc 45 05.08.05, 19:38 fredku jak masz możliwość to wyślij mi zdjęcia od Agnieszki,mnie na nich brak ale to maja klassa.Jestem nimi zachwycony nie mogłem się dąugo od ekranu oderwać. Na zdjęciu klasy kolor nie poznaje dwie osoby chłopca drugi z lewej i w okularach,kto to jest kto ich zna,troche pomocy może mi się przypomnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.05, 20:47 Miki, już szykuję hasło Filharmonia, i dawaj następne opowieści. Kolorową kochałem prawie tak samo jak Pod Żaglami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.sympatico.ca 06.08.05, 00:07 Ten drugi chlopak z lewej na fotce "AG_klasa_kolor" mial na nazwisko Zebala.. do szkoly chodzila tez jego siostra zdaje sie jej bylo Mariol.. ale jego imienia za nic nie moge sobie przypomniec. Ten w okularach to K.Romanowski... czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.arcor-ip.net 06.08.05, 09:04 mamut dzienki ci. Romanowski to swita ale nie dokladnie,moze mi sie przypomnie.Ten drugi chlopak to wogule nie lapie go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.piorunek.pl 06.08.05, 12:15 Witam! Kochani to co się działo na spotkaniu opiszę wieczorem -było wspaniale-to tak na razie.By Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.dobre-miasto.sdi.tpnet.pl 06.08.05, 12:56 Hej mamut, Mariole Z. i Krzyska R. tez dobrze pamietam. On mial chyba ksywke "Zezul" przez jego okulary. Jutro koniec urlopu wracam do domu, a od wtorku do roboty. mam pelny aparat i 512 MB na memory. Jak przesortuje, to napewno bedzie kilka ciekawych zdjec. podesle je potem do Fredzia. Pozdrawiam wszystkich Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 06.08.05, 13:43 Ok na zdjecia juz czekam ... Akurat rozmawialem z braciszkiem. Nic dziwnego ze nikt sie nie odzywa i pisze jak bylo. Po Kolorowej towarzystwo przeprowadzilo sie do Karczmy Jana. Jarek zagoscil wszystkich wysmienicie. Bylo 14 osob. A Miki i moj braciszek tym razem jako pierwsi impreze o 1.30 opuscili. Zdjecia od braciszka dostane dopiero za tydzien. Chyba ze ktos inny cos robil i mi wczesniej na maila przelsle. Karolina czekamy na Twoje sprawozdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.sympatico.ca 06.08.05, 16:16 hey.. no prosze..nic tylko imprezuja..co za narod...nie ladnie sie tak ciagle chwalic i chwalic.. Wracajac do K.Romanowskiego czyli jak "Zezula" jak mowi AD, to mieszkal on gdzies mniej wiecej w polowie ulicy Rozowej. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 06.08.05, 17:19 Mamut tez bys imprezowal. A ty tu wzdychasz ... zazdrosc nieposiadajacych. Jozek mowil ze z jego klasy bylo dosc malo osob. LM , miki , Jarek i on. A reszta to byla z klasy "A". Aska , Karolina i inni oraz jakas dziewczyna, ktora nie poznal , a ktora byla przed wszystkich bardzo goraco przywitana i "obcalowywana". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.sympatico.ca 06.08.05, 19:40 Jasne ze zazdroszcze...a caly zielony z tej zazdrosci jestem ;) A z imprez fotki slac slac... tez chce zobaczyc kto to taki obcalowywany byl. ;) czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.piorunek.pl 06.08.05, 23:09 Witam! Zbyt długo kazałam czekać na opis sympatycznego spotkania ,co niektórych po 25 latach! Rzeczywiście zbiórka odbyła się przed Kolorową i czekaliśmy tam ok.pół. godz. i pozostawiając imformację ,co należy czynić dalej( spóżnialskim) ,pojechaliśmy do Karczmy Jana. Zajęliśmy miejsca w środku lokalu (na zew. był koncert jazzowy-ku radości osób wychodzących na papierosa). Po zapoznaniu się z kartą menu i wzniesieniu pierwszego toastu za SPOTKANIE- zaczęto wspominać kto z kim sympatyzował,kto w kim kochał się platonicznie ,kto z kim gdzie i kiedy obcałowywał się (najwięcej razy przypadło w udziale i "zaliczeniu" niewinnych CMOKów -no komu???) Kasanowie obecnych czasów -LM! LM-oczywiście się wzbraniał gdy moje sympatyczne koleżanki licytowały się ,która ,gdzie i kiedy -myśląc tu o szkole podstawowej; Lesiu oznajmił,że najwcześniej, bo w przedszkolu na leżakowaniu (-o matko! co ja piszę_-cmokał się ze mną -gdzie były Panie przedszkolanki??:-) Wspominaliśmy wydarzenie ,która miało miejsce w czasie pokazu tanecznego zespołu Arabeska w filharmonii,gdzie jednej z uczestniczek pękło ramiączko od stanika ;oczywiście Marzena od razu krzyczała ,że to jej nie dotyczyło(chłopcy byli innego zdania). Wspomnienia dotyczyła nauczycieli m.in.Dragan-ktoś z grupy opowiadał ,że z "dekielkiem"nie tak,o Ciałkowskiej,o Sitnikowej,o Piotrze C.,zajęciach fizyki i chemii z Panem Filutem,identyfikowaliśmy osoby ze zdjęć ,które przyniosłam a które już nie mieszkają w kraju od dłuższego czasu(bo albo w Niemczech albo w Anglii albo we Francji pędzą dalszy żywot)Ktos z grupy zaproponował grę w butelkę-każdy czuł się jak z przed 25-lat.Było bardzo wesoło ,wiele fotek zostało zrobionych ;były nawet tańce-przytulańce-mnie znowu nikt nie poprosił do tańca :-0 Jarek wielokrotnie dedykował melodie, właśnie dla nas goszczących u niego. Myślę,że Miki jeszcze coś dopisze , a może LM,gdy wróci do domu tj.Canady. Około 24.00 odwiedziła nas córka Leszka razem z mężem,Jarek z Lm rozmawiali po grecku a pozostałe osoby mogły dogadać się po ang.. Ach Marzenka obwieściła nam ,że jest Babcią-gratujacje otrzymała od wszystkich. Ja poszłam do domku ok.2.20-ale to nie był koniec ,bo jeszcze 4 osoby imprezowały dłużej.!!! Podsumowując :impreza miła i udana ,Jarek pięknie nas ugościł.Danie które zamówiłam smakowało (sał.zkurczakiem z grilla),zamawiano jeszcze steki,babkę ziemniaczaną ,sandacza z pieroszkami z gorczycy-wszystkim smakowało. Na spotkaniu byli:gospodarz-Jarek,MIki,Józek ,Aśka Mierzejewska,Alex-przyjaciel Aśki,Bożena Drohomirecka,Dorotka Kucharska,Marek Jabłoński,Wojtek Paś, Marzena Wójtowicz ,Leszek Majcher +Dominika córka z mężem,no i ja.Ale Was zanudziłam . Życzyliśmy sobie kolejnego spotkania za następne 25-lat-Boże !aż tak długo trzeba czekać ,o nie!!!Teraz poczekamy na zdjęcia albo Józka ,albo Miki-ego. Kończę opis spotkania,spokojnej nocy .BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.sympatico.ca 07.08.05, 00:46 Brawo! Sprawozdanie ze kolejnego zjazdu Siodemkowiczow jest super.. czekamy na nastepne wypowiedzi pozostalych zjazdowiczow... no miki nie len sie, a moze nadal leczysz kaca ;) czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 45 07.08.05, 09:10 o spotkaniu juz wszystko napisała Karolina. Ale napisze parę zdań....: Na początku dałem "ciała", bo przywitałem sie ze wszystkimi, zamieniłem parę zdań ...i zapytałem : a gdzie jest Józek?? zupełnie Go nie poznałem . dziewczęta jeszcze ładniejsze niz przed laty...troche sie jednak zmieniły...tzn. obwód w biuście --zdecydowanie przybyło ....hihihi tu wtrącę cos o urodzie strarszej Ryby (ogladałem jej fotki szkolne) --jeżeli przyjąc ,że szkolnym kolezankom z wiekiem urody przybywa, to jak zobaczyłbym teraz Rybe -pewnie bym oślepł.... Jarek przyjął nas po królewsku- nadwyrężyliśmy mocno jego restauracyjny barek. taaaa, kilka kolezanek jest już babciami,ale to bardzo atrakcyjne babcie (bedzie widac na zdjeciach) okazało sie tez ,że szkolne miłości nie przemijają, szczegulnie jedna para bardzo sie do siebie garnęła ( tez bedzie widać na zdjeciu)hihihi widziałem sie wczoraj z LM. był bardzo "wymiętoszony". cos mówił o spotkaniu ostatniej czwórki w prywatnych pomieszczeniach restauracji. ale jak pytałem o szczeguły , to udawał,że nie pamieta i jakoś tak dziwnie usmiechał sie pod nosem. może naprawde zagrali w butelkę ! cholera ! szkoda ,że musiałem tak wcześnie wyjść ( w sobote pracowałem) zdjęć nie robiłem -Robił Józek..( tzn . ja robiłem jego aparatem, ) więc czekamy ....... Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 45 07.08.05, 09:15 aaaha ! taki mały postulat do Fredka . na spotkaniu rozmawialiśmy o tym ,zeby na stronie szkoły był aktualny link na forum. ułatwiło by to dotarcie ogladaczom do nas. czasem trudno wytłumaczyc komus jak tu dotrzeć. ten sam postulat dla otwieraczy nowego wątku- w pierwszym poście prosze wstawiać link na stronę .... Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 45 07.08.05, 10:33 co to ? wszyscy śpią ?? no to znowu ja cos napiszę O wrażliwym sercu p. Dragan (wrażliwym dla zwierząt) poszliśmy z p. Anną do kina ( nie sami ! z całą klasą!) film -radziecki "Bim -białe ucho" jakoś tak ... film był o psie i jego panu , który zachorował i musiał isc do szpitala . pies został zawieziony do kogos na przechowanie , uciekł , zgubił sie . Jego pan w tym czasie umarł , no i pies został bezdomną sierota . No ogólnie - "jaka piekna tragedia ! eech ! " wiadomo ,że krzywda zwierzęcia -bardziej wzrusza niz krzywda człowieka. w kinie 3 rzedy za mna siedziała p. Anna , żeby uchronić przybytek kultury przed aktami wandalizmu i ogólnie , żeby miec mnie na oku. jak juz kinowa tragedia zaczeła się na dobre, zaczęły mnie dobiegać z tyłu dziwne dzwięki. Nie ogladalem się za siebie żeby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.piorunek.pl 07.08.05, 10:56 Witam! MIKI chyba tylko my byliśmy na mszy w kościółku i teraz próbujemy obudzić całą resztę .A może niepodobały się im nasze opisy imprezki? MIki-wracając do kształtów to dziwne byłoby aby kobitki 40-letnie były "Tereską"-z tyłu i z przodu deską?tak, czy nie?:-) Nie spotkałam swojej kol. po sąsiedzku ,która balowała nieco dłużej ;niestety nie wiem, o której zakonczyli ewentualnie "gry". Wyruszam na łono natury ;miłej niedzieli i odpoczynku.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 07.08.05, 11:07 O tym "postulacie" mowil mi juz Jozek. No i to naprawde dobry pomysl. Od nastepnej czesci , niech ten kto go otworzy, niech zawsze najpierw link na strone wstawi. W ten sposob bedzie latwiej znalezc stronke dla nowych przybyszow. Co do starszej ryby , to nie wiem jak aktualnie wyglada. Mlodsza ryba przyslala swoje zdjecia i od siostry. No i je powstawialem. Chociaz tak prawde mowiac to u starszej ryby mam tez "starsze" prawa. (Wlasciwie to razem z Wojtkiem , Jozek jeszcze dzis sie nabija, ze kiedys na wyscicgi dzialke rodzicow "RYB" przekopywalismy. Litere P encyklopedi wczoraj przeczytalem do konca. Najlepiej mi sie podobalo "Pod Zaglami" , "frytki wczorajsze i dzisiejsze , lub przedwczorajsze i wczorajsze" , no i (niech mlodziez nie slucha) o wodce Finlandia. Na wpisie o przedszkolu jest tez czesc o moim wypadku na gorce. Taki wystajacy drut z plota sfotografowalem rok temu. www.krenzek.de/Al_Przyjaciol_2004/slides/P8240092.JPG Naprawde to ludzka glupota , kolo przedszkola w taki sposob plot montowac. Na spotkaniu na Warmi , byl tez nasz byly sasiad z bloku Andrzej S. To wlasnie, moja mama Roberta i Andrzeja wpakowywala w cieple skafanderki i buciki. Andrzej mowil ze pamieta ta scene do dzis. Jozek i ja stoimy niewinnie przed przedszkolem. A moj policzek rozcharatany na kilka centymetrow. Otoz te przygode i inne troche zmyslone, opowiada Andrzej swojemu synkowi. Powstala postac takiego tragicznego bohatera "Fredrica" ktory ciagle w jakies perypetia wpada. Troche mi to pochlebilo , ze z moich wydarzen z dziecinstwa juz legendy powstaly. Andrzej wielkie dzieki za to i przepraszam ze nie znalazlem juz czasu na spotkanie u Ciebie w domu. Ale za rok wpadne napewno. Milej niedzieli wszystkim :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.qc.sympatico.ca 07.08.05, 17:14 miki, niezle sie posmialem... dobre te twoje opowiesci..zyby wspolczuje ucha, dla pocieszenia Ci powiem ze duze uszy a zwlaszcza platki uszu przez chinczykow uwazane sa za symbol piekna, szczescia i dobrobytu. Moze wiec powinienes dziekowac p. Koziel ;) Co do Dragan to dzieki...ten sam film zaliczylem.. tytulu nie pamietalem..zreszta w ktorejs tam wypowiedzi wspominalem te radziecka produkcje.. Ten pies zdaje sie ginie na koncu filmu, dlatego taki tragiczny film.. Pamietam ze jest tam jakis gosc ktory zdejmuje psu obroze i zabiera blaszke identyfikacyjna, mial cala gablotke takich blach.. jakis stukniety orginal, ale co sie dziwic w kraju w ktorym byla taka moda na ordery, medale i inne blaszane pierdoly to i tego typu dewiacje mozliwe. ;) A propo.. po zdjeciu tej blachy pies jest zdaje sie w koncu zlapany przez hycla. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP® Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.a.pppool.de 07.08.05, 22:07 Fredek zdjecia sa BOMBOWE skad je masz?? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 45 07.08.05, 22:15 Karolina i Miki - wielkie dzieki za swietny, szczegolowy opis Waszej imprezy! Ja niestety, podobnie jak Mamut - czytam to wszystko na zielono:)))) grrr Czy dobrze policzylam? - bylo tam w sumie 14 Siodemkowiczow? To jak to sie stalo, ze do tej pory mamy relacje tylko dwoch osob????? a gdzie reszta sprawozdan???? :))) Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:35 Ja tylko w kwestji sprostowania czyli ucha.Miki jak miałem jawkę to już od ok. roku nie mieliśmy lekcji z panią kozioł (znów błąd ale co mi tam...).Ja i tak nie miałem źle bo jak zaczął się z nią polski to udało mi się szczęśliwie złamać nogę.Jak wróciłem do szkoły to polski mieliśmy już inną nauczycielką (czyba pani Czarnecka - ale też tylko jedno półrocze).A co do uszu no cóż to rzeczywiście moje "wybitne" zdolności językowe wiele razy zaprowadziły mnie pod tablicę (za ucho oczywiście), nie tylko mnie, LM też to wspominał - gdy wymieniałiśmy te nauczycielki, których naprawdę nie lubiliśmy. Mamut masz rację ten pies na końcu trafa do hycla a ktoś, kto go suka przychodzi odrobinę za późno.Ale jak to w słusznym filmie jest świetlana przyszłość: o ile pamiętam to na końcu jest scena jak dzieci bawią się z takim samym nowym psem. pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 07.08.05, 22:52 O ktorych zdjeciach myslisz ? Ostanie przeslala mlodsza ryba. Powyciagala ze starych albumow. Ze swojego i starszej ryby (Moniki). Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.piorunek.pl 08.08.05, 15:53 Witam! Fredku przekaż Józkowi ,że właśnie w Olsztynie jest Todek Śnitko-miszka obecnie w Niemczech(lekki na wspomnienie).On razem z LM odwiedzili Bożenę Droh. w sklepie -branża budowlana ,gdzie raczyli się Smirn. a nawet częstowali potencjalnych kupujących. To dopiero reklama ?! Zyby jak udał się wyjazd urlopowy?-ostatniego dnia padało więc mogłeś zaliczyć nasze spotkanie.Wiem ,wiem ja tylko tak aby podrażnić Lwa. Dzisiaj u SZwejka mija 40-ta bariera dżwieku ,a co!Gdybyś dzwonił przekaż pozdrowienia.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 09.08.05, 10:13 Ucichlo tu teraz troszeczke. Albo to kac po imprezach , albo sie wszyscy porozjezdzali. W ksiazce gosci wpisal sie Rajmund. Rajmund brat Waldka ? Czy bylo jeszcze wiecej Rajmundow w siodemce ? Jesli Rajmund P. z Al. Przyjaciol akurat jest w Olsztynie to napweno LM i moj braciszek z nim sie by chetnie spotkali. A Jarka serdecznie witamy w Klubie 40-latkow :)) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Szkola NR 7 czesc 45 09.08.05, 10:26 "Biały Bim, czarne ucho", bardzo wzruszający film, oglądałam kiedyś w domu bodajże jak były ferie zimowe i też płakałam jak "bober", takie było przesłanie tego filmu, by uronić łezkę :) Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 09.08.05, 13:53 No tych Rajmundow chyba bylo troche wiecej ... Ten "egzemplarz" Rajmunda jest troche mlodszy od Rajmunda P. (ktory kiedys bryly koksu do gabinetu fizycznego , przez otwarte okno wrzucal) Nowy Rajmund chodzil do klasy z Mags. Mimo to serdecznie na Forum siodemki witamy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 09.08.05, 15:11 Mam na imię Rajmund ale szczerze mówiąc to nie pamietam żeby ktoś jeszcze nosił takie imie w siódemce:-) Tak!Chodziłem z Mags do klasy i jestem absolwentem z 1986 roku. Serdecznie wszystkich pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.mcgraw-hill.com 09.08.05, 16:00 Czesc Rajmund! Kupe lat, ostatni raz widzielismy sie chyba w lutym 85 roku. Niestety moi dziadkowie dosyc szybko umarli (jeszcze w latach 80-tych) i razem z nimi kontakt z Olsztynem raczej mi sie urwal:-( Ciekawa jestem jak Ci sie ulozylo zycie - napisz cos wiecej. A w ogole to napisz cos o ludziach z naszej klasy. Ja odeszlam w siodmej klasie. Jak wygladal ostatni rok siodemki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 09.08.05, 15:27 Jeszcze jedno!Dajcie mi jakieś wskazówki jak umiścić fotki na nieoficjalnej stronie.Mało tego,wysłałem dziesięć fotek pod adres alfred@krenzek.de i nie jestem pewien czy doszły. Prosze o jakieś potwierdzenie. Pa pa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 09.08.05, 16:06 Zdjecia niestety nie doszly. Wyslij jeszcze raz. Adres: alfred@krenzek.de Jak dojda potwierdze Ci na maila i tu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.piorunek.pl 09.08.05, 16:41 Witam! Choć pomyliłam persony, mimo to witam nowe osoby :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:28 tamten Rajmund od wrzucania koksu przez okno do klasy to rocznik 80. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.piorunek.pl 09.08.05, 18:14 Witam! Zyby ponownie klapa z wiadomością do Ciebie na mail -"da"-wróciło! Chciałam przekazać informację o Rajmundzie a okazało się ,że to nie ta osoba ,o której myślałam.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 18:42 Karolina mam coś "nie tak" z pocztą, sam nie mogę się tam teraz zalogować. W związku z Todkiem Ś. przypomniało mi się trochę.Todek miał dar znajdowania amunicji (w lesie koło dawnego przejazdu kolejowego).Chodziliśmy tam właściwie wszyscy po "kulki" ale nikt nie znajdował tyle co on.Poza tym do dziś pamiętam , że jawka na benzynie lotniczej jeździła znacznie szybciej niż na zwykłej.Poza tym Todek miał zasady, szczególnie dobrze pamiętam jedną.Jak podbierał ojcu wino z piwnicy to zawsze wypijaliśmy całą butelkę bo to "jest mniej widoczne" tzn. niedopita rzucała by się bardziej w oczy.Niby to nic taka zasada ale on miał ją już na początku 6 klasy(wina było dobre). Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 09.08.05, 21:20 Wysłałem maila do Ciebie,teraz powinno dojść:-)Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 09.08.05, 21:32 Zdjecia doszly ... Jutro wrzuce na strone :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 09.08.05, 18:49 Niech ktoś podrzuci mi jakis prosty ale skuteczny sposób na przesłanie fotek do Fredka żeby umiścił je na stronce 7-ki! Ja próbuje już od wczoraj i nic z tego nie wychodzi:-( Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 09.08.05, 21:01 Do tej pory nic nie doszlo. Sprobuj ten adres. alfred.krenzek@gmx.de Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 09.08.05, 21:36 Strasznie się cieszę!Może to pobudzi reszte moich kolegów i koleżanki do działania:-) Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.05, 22:47 Witamy ponownie mr jako Mags. Wszystkie zamówienia do ksiegi wspomnień zostaną oczywiście uwzględnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:22 Witajcie Braci i Siostry Zajęci swoimi sprawami czy pamiętacie jeszcze co to dobro a co zło? Czy wiecie dlaczego zło jest złe a dobro dobre?A może nigdy się nie zastanawialiście nad tym?Zaprwdę powiadam wam iż świat jest taki bo musi, pewnego dnia zobaczyłem i zrozumiałem.Teraz widzę drogę jaką muszę podążyć ja i wy wszyscy.Czy jesteście gotowi na słowo?Czy chcecie wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.sympatico.ca 10.08.05, 04:08 PP??? what the .... is going on? Milo ze robi sie tlumniej i coraz wiecej forumowiczow sie pojawia.. szkoda tylko ze nikt nie pisze zadnych wspomnien.. a przeciez tu mozna ni z gruszki ni z pietruszki napisac pare slow na jakikolwiek temat szkoly.. wszystko idzie - nie zaleznie z jakiego rocznika ktos jest.. wspomnienia jakies napewno zostaly. Moze cos na temat nauczycieli.. przedmiotow, przyborow szkolnych, zadan domowych, przygod, wycieczek, szkolnych milosci itp.. pisac, pisac prosimy.. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 10.08.05, 06:41 Do PP mozna tylko powiedziec ... Amen . A ty mamut nie poganiaj ludzi. Dopiero sie znalezli i maja juz wspomnienia pisac. Niech przysla fotki. Wstawimy na strone i wtedy pogadamy. Oprocz tego Mags byla tu i powspominala kiedys bardzo duzo. Wiec spoko ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 10.08.05, 07:33 Zdjecia wox6: home.arcor.de/szkpnr7/Rajmund/index.html No niezle. Mags nie mowilas nigdy ze chodzilas do jednej klasy z Adasiem. Ja chodzilem do szkoly i kolegowalem sie z jego starszym bratem Darkiem. Darek niestety zginal w wypadku samochodowym kilka lat temu. Mlodsza ryba opowiedziala na naszym spotkaniu jak bylo. Az mi wlosy debem staly slyszac to, jak sie to stalo. Mags , a na tym zdjeciu wzorowych to ty ? (nad Adasiem) home.arcor.de/szkpnr7/Rajmund/Wzorowi.jpg Pozdrowienia i milego dnia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.mcgraw-hill.com 10.08.05, 10:12 Tak to ja! Horror! No ale tarcza wzorowy uczen. Duma piers rozpiera:-))) Na tych zdjeciach z karnawalu tez jestem...z wachlarzem. Nawet pamietam te sukienke, bo tej zabawy karnawalowej nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 10.08.05, 10:50 Tym zdjeciem sie nie przejmuj ... Mam tez takie podobne ... home.arcor.de/szkpnr7/Fredek/a_wzor2.jpg Jakos w socjalizmie nas wczesnie trenowali na jakies odznaki i medale ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.mcgraw-hill.com 10.08.05, 10:56 nasze zdjecie jednak jest ladniejsze;-) Ciekawi mnie dlaczego w bok sobie patrzylam a nie na fotografa jak pewnie kazano. Ale nie sa rowne tym co mam z tutejszej szkoly w mundurku i pod krawatem. To dopiero byl szok jak tu przyjechalam i kazano mi sie do szkoly ubrac w mundurek! A tak w ogole to pytanie do Rajmunda. Ciekawi mnie co sie stalo z Marcinem - ten co jest na zdjeciu karnawalowym z Rajmundem i Adasiem. Wyjechal do Niemiec chyba jak bylismy w drugiej lub trzeciej klasie i chyba najwiekszy kontakt z nim mieli wlasnie Rajmund i Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.sympatico.ca 10.08.05, 14:07 Sorki forumowicze, poganiac nie bede..ale myslalem ze dzieki spotkaniom, pogaduszkom itp.. odkopalo sie troche wspomnien szkolnych.. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin.K Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.08.05, 23:21 Hallo Mags Bardzo fajne zdjecia! Na tym karnawalowym...z wachlarzem, przed toba klencze ja. Kto ja jestem ? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 45 10.08.05, 16:15 Hej! Ja tu tylko tak migusiem chcialam sie przywitac z naszymi Nowicjuszami Siodemkowymi:)) no i oczywiscie z cala reszta;)) Nie wiem czy zwrociliscie uwage - udalo sie wyeksponowac strone Fredka - nareszcie zadzialal link w glowce forum naszej Siodemki: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=399 Poza tym nie wiem czy zwrociliscie uwage - powstalo nowe podforum Olsztyna czyli Olsztynska Galeria: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=708 Mozna tam umieszczac fotki (max. 64kb/zdjecie) nawiazujace do dowolnego tematu olsztynskiego, a wiec takze szkolnego - mam nadzieje, ze ulatwi to niektorym dzielenie sie swoimi fotkami z lat szkolnych - szczegolnie tym, ktorzy nie wiedza jaki jest e-mail address do Fredka:) Mam nadzieje, ze rozkrecicie troche tamto forum? :)) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 45 10.08.05, 16:18 eeehh... cos mi dzisiaj nie wychodzi:( Galeria Olsztynska jeszcze raz: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=708 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 10.08.05, 16:46 Ok na nowe zdjeciowe podforum juz cos wstawilem. (Olsztyn 1981) Funkcjonuje. No i zen-obiad zamienilem na zen-obiab ... Borasca dzieki za poprawke. Pozdrowienia i czas na mnie isc do domciu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 45 10.08.05, 16:59 Gość portalu: Fredek napisał(a): > Ok na nowe zdjeciowe podforum juz cos wstawilem. (Olsztyn 1981) aahh...jak to daaaaaaaaawno bylo!! Fajne fotki!! dzieki!!:) > Funkcjonuje. ufff... dzieki Bogu:) > No i zen-obiad zamienilem na zen-obiab ... > Borasca dzieki za poprawke. aahh.. czesc z prosba o poprawke nie przeszla za drugim razem - to tu jeszcze raz zamieszczam:)) "p.s Fredek na glownej stronie znalazlam drobny blad - mianowicie nick Zenobiad - nie ma calkowicie nic wspolnego z obiadem:) - prawidlowa pisownia to Zenobiab - od Zenobii Brunszwickiej:)))" eh.. Zenobia - to ja sie musze martwic o poprawna pisownie???:) Gdzie Ty sie podziewasz???? grrr > Pozdrowienia i czas na mnie isc do domciu :)) ale Ci dobrze - a ja aby wyjsc do domciu musze jeszcze odrobic piec godzin panszczyzny:( :) Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 45 10.08.05, 16:57 Rajmunda i Adama to ja pamietam. a na zdjeciu III b w srodku stoi Marcin -młodszy brat Thomasa.K potem jeszcze jest na zdjeciu karnawałowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.mcgraw-hill.com 10.08.05, 17:44 >Rajmunda i Adama to ja pamietam. >a na zdjeciu III b w srodku stoi Marcin -młodszy brat Thomasa.K Wlasnie o tego Marcina mi chodzilo - chodzilismy z Rajmundem i Adamem z nim do klasy. w czasie weekendu podjade do mamy i pogrzebie w starych zdjeciach to moze tez cos uda mi sie dolozyc do tej kolekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.piorunek.pl 10.08.05, 18:38 Witam! Mamut chce czytać wspominki ,ale czy już zdążył odczytać dwa wątki ,które zawarł Zyby?Dotyczyły wykopywania pocisków i picia wina z domowej piwnicy! Fotki przedstawione przez Rajmunda są super, odnalazłam na nich mojego młodszego sąsiada (z Białej)Adasia -ślepia te same .Jak widzę dominują zdjęcia z zabaw karnawałowych ?Dzisiaj widziałam Jókaz z żoną na starówce, na spacerku. Czyli jeszcze się "wczasuje". Miłego wieczoru .By Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 21:20 Witam! Na temat Marcina K.to szczerze mówiąc nie mam żadnych wiadomości ponieważ zaraz po jego wyjeździe kontakt nam się poprostu urwał:-(. Wiecie.....można powiedzieć że wyjechał za tak zwaną "żelazną kurtyne". Faktycznie ma brata Tomka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas k. Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.arcor-ip.net 10.08.05, 22:20 Hallo witam serdecznie na tych stronach. Marcin K zyje i mu dobrze idzie!!!haha. Duzo was z tej klassy nie pamientam ale jak sie nie myle Adam byl Marcina dobry kolega.Sprubuje Marcia popendzic zeby sie tu u was zameldowal. Sa to serdeczne wiadomosci,bo wlasnie dzis z montazu wrucilem, i szybko zajrzalem.Napewno sie z waszych "fotki" ucieszy. No to ruszam do niego Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin K Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.08.05, 23:08 Hallo Hallo witam wszystkich. Jeszcze zyje i ciesze sie ze was slysze ! Pozdrowienia od Marcina.K Ogladalem zdjecia, bomba ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 22:13 Madzia! Ratunku!Nie moge otworzyć zdjęć!:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 23:06 Jak się domyślam Thomas K. to brat Marcina K. Pozdrowienia od Rajmunda dla całej rodzinki Kuklińskich!!!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin.K Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.08.05, 23:28 Dziekuje bordzo za pozdrowienia i przesylam rowniez. Szkoda ze sie wtedy kontakty urwaly.Ale mamy mozliwosc je odnowic. Kiedys odwiedzilem Adama.W. Pozniej juz go niemoglem zastac i nasz kontakt terz sie urwal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.sympatico.ca 11.08.05, 00:43 Eh, karolina, ja przeczytalem te wypowiedzi Zybego dlatego napisalem zeby wspominac bo opis jego ogromnie mi sie spodobal.. Co do nowych forumowiczow to tez ogromnie mnie cieszy powiekszajace sie grono.. oto chodzi zeby to forum zblizalo ludzi. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 11.08.05, 07:39 Ale scenariusz ... Mags z Londynu stuka w klawiature , co sie stalo z Marcinem ? Miki pisze ze to Marcin z klanu "Kuckow" ... Po dwoch dniach odpowiada Marcin (teraz jako Martin) z Willich ze zyje i cieszy sie z odnowionego kontaktu ... Niezla sprawa. Oby wiecej absolwentow sie jeszcze znalazlo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.piorunek.pl 11.08.05, 11:59 Witam! Odczucia takie ,jakby odnajdywały się zagubione(rozsypane )po Swiecie istoty i wracały jako marnotrawne istoty-mające tyle radości ze "spotkania nawet tego na forum"-do matki sp7.hihihi. Właśnie to jest wspaniałe-Fredek jeszcze raz dzięki za tą stronę=widzisz, jaka jest ważna!!!:-)) życzę więcej spotkań i kolejnych odkrywców tej strony. Tomku i Marcinie jeśli tylko spotkam Adasia podam mu namiar na portal ;często jest na Białeju rodziców.Miłego dnia .BY Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 45 11.08.05, 13:18 SP 7 zajmuje dzis czwarte miejsce wsrod oddajacych glosy i kupony w sklepie Tesco. Ma szanse na pracownie komputerowa, lub inne kosztowne prezenty od sklepu. Siodemka... to jest to! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin.K Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.05, 00:39 Hallo Karolina Fajnie by bylo jak bys Adamowi nadala namiary na ten portal. Postaw Biala na glowe! Dzieki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas.k Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.arcor-ip.net 11.08.05, 15:50 Hallo Fredek,klan Kuck sklada sie z 3 chlopakow,ale ten 3-ci nie mial satysfakcji z 7-mki bo byl w przedszkolu jak poszedl na export.Z mojego rocznika jest mlodszy Szwejk moze go ktos na Forum wprowadzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 11.08.05, 16:06 A nasz klan : 3 chlopakow i 3 dziewczyny. 3 chlopakow + 1 dziewczyna to siodemkowicze 1 siostra tez poszla na export (bez siodemki) A najmlodsza to juz oryginalnie made in west germany. Mlodszego Szwejka widzielismy czesto w karczmie Jana , na spotkaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas.k Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.arcor-ip.net 11.08.05, 21:55 oooo!yyyy! to my chyba nie klan tylko klanik. Masz napewno przyjemnie z taka rodzina. Bo mam jedna cure i widze jak ona bez rodzenstwa sie nudzi. Ja mam pytanie byla matematyka u pani Pogud? albo jak ta sie nazywala. Mam ja w zlej pamienci ale nie wiem dokladnie nazwiska. Facet od niej byl chyba? Milicia. Kto pamienta. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamut_7 Re: Szkola NR 7 czesc 45 12.08.05, 01:30 Pani Poglod bylo Zofia na imie.. Ja osobiscie nie pamietam aby uczyla matematyki ale to mozliwe.. Byla moja nauczycielka jesli sie nie myle w drugiej i trzeciej klasie.. pierwszy rok zaliczylem z pania Biala. Tak gwoli informacji.. zalogowalem sie w forum gazety (chodza sluchy ze bedzie logowanie sie w krotce bedzie obowiazkowe)dzisiaj, mimo ze czytelnikiem forum jestem juz chyba z dobre dwa lata i tego nie robilem..tak wiec mamut to nie mamut :( moje nowe imie to mamut_7 (dociekliwym pozwole sie zastanowic czemu akurat siedem jest przy moim imieniu forumowym ;) czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.mcgraw-hill.com 12.08.05, 09:57 Witaj Martin! Jaki ten swiat maly! A pamietam Cie tylko dlatego, bo majac tych osiem lat czy ile tam bardzo ale bardzo mi sie podobales;-)) Pierwsza milosc mojego zycia;-)) A gdzie terazw Niemczech mieszkasz? Mi tez z wiekszoscia ludzi urwal sie kontakt. 2 razy udalo mi sie odwiedzic Olsztyn zanim dziadkowie umarli i na tym mniej wiecej sie skonczylo. Na poczatku troche z paroma osobami pisalo sie listy ale to potem tez jakos sie skonczylo. Fajnie ze sie znalazles i Rajmund tez! Chyaba bede musiala kiedys znowu wybrac sie do Olsztyna, szkoda ze nic w okloice Olsztyna od nas nie lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin.K Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.08.05, 11:51 Ciesze sie ze ten Swiat zrobil sie taki maly! Ja mieszkam w Neuss, to jest kolo Düsseldorf,tylko przez Rhein na inna strone Jak sie doczytalem to ty dopiero w 7 klasie wyjechalas? Ja myslalem ze to gdzies w 5 bylo.Tak jak ja przed pania Dragan ( Rosyjski ) ucieklem. Pamientam ze Magda ktora na przeciwko szkoly mieszkala do U.K wyjechala. Jak raz przebywalem w Olsztynie to mi ktos mowil ze byla Magda z Angli. Nie wiem czy to byla Iwona albo Asia.Minelismy sie wtedy o dwa dni !Asia tez blisko szkoly mieszkala i sie przypadkiem raz spotkolismy jak ja sobie szkole ogladalem. Ciekawy jestem jak ty do tego forum sie dobilas?Mnie to brat pogonil.Wydaje mi sie ze przywiuzl informacje z olsztyna od miki. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.mcgraw-hill.com 12.08.05, 12:17 Tak, dopiero w siodmej klasie wyjechalam i od tego czasu mieszkam caly czas w Londynie. Zalatwianie wszystkich formalnosci dla mnie zajelo pare lat, bo mama wszystko zalatwiala legalnie tj mienie przesiedlenia - w pewnym sensie mogla mnie zabrac do siebie na wakacje 2 lata wczesniej i nigdy bym juz nie wrocila, no ale mniejsza z tym. Ostatni raz bylam w Olsztynie na weekend w 1996 roku (akurat wtedy pracowalam w Warszawie ale bylam stad wydelegowana) i chyba nawet z Asia sie widzialam. Pracowala w jakims barze chyba przy ratuszu i miala coreczke. Tez przez jakis czas mieszkala w Niemczech po wyjsciu za maz ale potem wrocila. Na forum dotarlam kilka ladnych lat temu chyba juz w 2001 roku przez przypadek. Tak ktos mi powiedzial ze Gazeta Wyborcza jest online wiec sobie do niej zarknelam, a ze byla czesc olsztynska to i tam musialam pojsc i akurat wtedy chyba jd szukal ludzi ktorzy chodzili do siodemki. Przez jakis czas regularnie sie odzywalam ale przez ostatnie 2 lata milczalam. No ale teraz znowu bede zagladac. W weekend bede sie widziala z mama to moze wygrzebiemy troche starych zdjec (mama ma super zdjecie Filuta w sukience!!!) i moze tez cos powspominamy to potem tu mamusine wspomnienia opisze. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 45 12.08.05, 18:19 witam Marcina !!! kopę lat ! Wyrosłeś ??? heheh Mags ! czekam z niecierpliwością na zdjecie Filuta w sukniach!!! napisz tym czasem dlaczego w sukience ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas.k Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: 87.193.7.* 12.08.05, 20:03 Hallo Ludzie jestem u rodzicow i wyszperalem stare zdjencia. Duzo ich nie mam,ale chociaz 3. Wysylam po scanowaniu do Fredzia odrazu. Ach maly zajedz do rodzicow jest twoich zdjec wiencej. Ale jajo co za radocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 12.08.05, 20:05 Witam! Marcin nie musiał wyrastać,on zawsze był wysokim facetem:-)) Widać to doskonale na fotkach z roku 1980 a szczególnie jak stoimy wszyscy "Młodzi-gniewni":-) I wszyscy mieliśmy pozwolenie na broń:-)<hhahahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 12.08.05, 20:12 Tak,tak!! Czekamy na każde nowe fotki!! Niech wspomnienia wracają i uśmiech na twarzy podczas oglądania!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 12.08.05, 20:27 Thomas! Pani Pogłód miała męża milicjanta i uczyła matematyki. Mnie i Mags na pewno ale nie pamiętam czy Marcina jeszcze też. Pani Pogłód miała dwóch synów jak pamiętam,starszy miał na imię Arkadiusz a młodszego nie pamiętam (chyba Piotr) i obaj uczyli się w 7-ce. A jeśli ktoś nie może skojażyć sobie pani P. to miała ona dość charakterystyny szczegół-miała zniekształcony palec wskazujący prawej ręki i nawet nieźle rzucała kredą w nas jak ktoś jej nie słuchał:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.08.05, 21:54 Fredek, mam zrobioną literę R. Ona nie jest długa, ale długiej S mogę nie zdążyć przez urlopowym wyjazdem. Czy wysyłać ci samo to krótkie R, czy czekamy nieco dłużej na więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maertin.K Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.08.05, 23:07 Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.k Re: Szkola NR 7 czesc 45 12.08.05, 23:10 Fredek wyslalem zdjencia do ciebie. Zdjencia z czasow przed i po 7-ce no i z 7-ki na @krenzek.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 12.08.05, 23:16 Janusz przesylaj co masz i co juz jest gotowe. Do niedzieli moge jeszcze cos wstawic. Od poniedzialku do soboty znikne z cywilizacji. Bede dzien i noc moczyl kija. No i moze cos wejdzie na haczyk. Ale do niedzieli przesylajcie co macie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.08.05, 23:40 No to życzę ci dwa karasie za jednym razem. I zaraz przerzucam R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin.K Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.05, 00:05 Jak tam u ciebie Rajmund ? Nie bende rozpaczal straconych lat.Teraz mamy odnowiony kontakt i to dobrze tak. Twoje zdjecia sa bardzo fajne. Tak jak Tomek pisal musze u rodzicow po szperac. A tak wogole chcem sie za popelnione bledy u wszystkich przeprosic. My to bylismy taka trujka muszketerow ty Adam i ja.Wszystko razem dzialalismy. Terz byly dziewczyny ktore my "nie za bardzo lubielismy " , co pamientam to byla Asia chyba Jola i ............. niewiem? Przypominasz sobie ? Najchetniej to bym sie przy "kawie" spotkal i tak sobie po rozmawial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin.K Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.05, 00:14 Czesc miki 3 Szkoda ze sie nie spotkolismy! Trzymali mnie na drozdzach i tak sobie roslem. Jak wox6 pisze to jusz od mlodych lat. Filut to chyba uczyl majsterkowania. Napewno benda fajne zdjecia. Pozdrowienia marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 13.08.05, 07:47 Filut uczyl najwyzej majsterkowania wybuchowego. Cos z siarka lub jakimis kwasami. No i wychowania obywatelskiego i przysposobienia obronnego. Serafin byl tym majsterklepka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 13.08.05, 08:36 Litera R encyklopedii jd jest gotowa. home.arcor.de/szkpnr7/encyklopedia_r.htm Powoli bedzie juz czas na czesc 46. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.h.pppool.de 13.08.05, 08:38 OK ... Minuta ciszy minela. Nikt nie protestuje :)) , wiec zakladam zaraz czesc 46. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 13.08.05, 13:57 Witam wszystkich! Marcin ja pamietam dużo więcej rzeczy z naszego dzieciństwa ponieważ dosyć często razem przebywaliśmy.Pamietam jak dużo czasu spędzalismy u Twojego taty w warsztacie ślusarskim pod Twoim domem. A pamietasz jak pewnego razu wrzucilismy świece dymną do stolarni pana Barszczewskiego<chyba tak się nazywał>ten co mieszkał na przeciwko was. Wtedy to była afera,wszyscy nas szukali a my jak dobrze sobie przypominam schowaliśmy się u Ciebie za domem,chyba w jakimś starym samochodzie:-) Pozdrów rodziców!! Rajmund Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin.K Re: Szkola NR 7 czesc 45 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.05, 17:20 Tak Tak .Pamientam ta zabawe. Dupa troche bolala i uszy mailem dluzsze. To bylo plexi w pudelku od zapalek.Pani Barczewska tak sie przestraszyla ze na drabine wbiegla!!! i o pomoc krzyczala.Schowalismy sie za blachami ktore byly o sciane oparte. Tak sie balem do domu wrucic ze niemalo juz wtedy bym sie sam do niemiec wyprowadzil. Mi sie wydaje ze jak my sie wyprowadzilismy to w Likuzach odrazu kilku zamieszkancow spokojniej spalo. Dziekuje za pozdrowienia.Widzialem sie dzisiaj z rodzicami.Opowiadalem im o tym forum,sa zafascynowani. U taty w warsztacie produkcja skobli z uzytych elktrod byla. Odpowiedz Link Zgłoś