Gość: misiek IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 02.09.05, 22:52 "Ciężka i odpowiedzialna praca za niewielkie pieniądze nie jest już atrakcyjna." - a kiedy była atrakcyjna?!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swiatowy Re: Sprzedawca ma wybór? IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.09.05, 15:02 Niech zaplaca ludziom chociaz z 1000zl to chetni sie znajda a za 700 zl niech sami zapiep..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gochak Re: Sprzedawca ma wybór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:35 Dziwicie się po aferach w Biedronce, że nie ma wielu chętnych do pracy?Ja się nie dziwię, tym bardziej , że sami piszecie że pracować trzeba po 10 lub 12 godzin za 700zł!W sklepach przeważnie pracuja kobiety i nie wszystkie mogą tyle czasu poświęcać pracy, bo w domu czekają dzieci.Zapłaćcie odpowiednio , to i chętnych nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o'o'o Re: Sprzedawca ma wybór? IP: *.olsztyn.mm.pl 03.09.05, 21:52 wszystko dotyczy pieniędzy. niech lepiej płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cykl Re: Sprzedawca ma wybór? IP: *.olsztyn.mm.pl 04.09.05, 12:21 Dlaczego się dziwimy , to jest chyba normalne że ludzie mogą wybierać i nie pójdą tam gdzie mają głodowe płace i godziny pracy ponad normatywne za 600 zł wolą iść tam gdzie sie ich szanuje i ceni za wkład jaki dają. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarix Re: Sprzedawca ma wybór? 04.09.05, 15:41 Może nareszcie trochę normalniej będzie w tym kraju. Ja mam już dość zarabiania najniższej krajowej. Bo zapłaceniu stancji i sieciówki, ledwo na jedzenie starczy. Uwolnić płace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Sprzedawca ma wybór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 16:45 Ludzie narzekają że nie ma pracy. Jednak gdy tylko dostana jakąś propozycję odmawiają, gdyż nie podobają im się godziny pracy, to że może być ciężko itp. Chcieliby dużo zarabiać i mieć lekką i przyjemną pracę. Trzeba wziąć pod uwage fakt, iż praca od 7-15 jest tylko w jednostakach państwowych a w firmach prywatnych jest niestety ciężko, nie pracuje się tu od ..do. Czasami trzeba wziąć pracę do domu. Irytuje mnie to, że ludzie pracujący w sklepach typu Max Duet narzekają. Często są to ludzie ze średnim wykształceniem. Wydaje mi się że musi być przedział zarobkowy pomiędzy osobą, która ma odpowiedzialną pracę a osobą która podaje towar klientowi. Śmieszne byłoby gdyby Pani sprzedająca w sklepie zarabiała więcej od osoby wykształconej. "Odpowiedzialna praca" - to z pewnością nie praca sprzedawcy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarix Re: Sprzedawca ma wybór? 04.09.05, 17:15 Chyba nigdy w sklepie nie pracowałeś. Posiedź 10 godzi na kasie i się nie pomyl. Wystarczy mały błąd, robisz manko na 40 zł i okazuje się że dzisiaj pracujesz za darmo. Więc nie mów mi że praca nie jest odpowiedzialna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Sprzedawca ma wybór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 17:20 Irytować to Cie może wiele rzeczy, ale twarde fakty sa faktami. Jesli sklep nie znajduje ludzi chcących pracowac 12 godzin dziennnie za 600-700 zl, to nie mozna sie obrazac na rzeczywistosc, tylko trzeba tym ludziom zaplacic wiecej. Albo zamknac sklep. Dla kupujacych nie bedzie tragedii, obok rozwinie sie drugi. Prawa rynku dzialaja w obie strony! I dobrze, że nareszcie ten rynek zaczyna dzialac! A co powiesz o piłkarzu ze średnim wyksztalceniem, zarabiajacym miliony, a wiec niewyobrazalnie wiecej od osoby wykształconej? Śmieszne, prawda? Ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Sprzedawca ma wybór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 20:27 Piłkarz jest skazany na sukces i dobre zarobki. Jego pracy nie mozna porównywać do podawania sera bądź wędlin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewwie Re: Sprzedawca ma wybór? IP: *.jdj-cafe.pl 05.09.05, 09:34 Hmm z tym wykształceniem to róznie bywa. Ja skonczyłam wyższe studia, zrobiłam podyplmowe teraz robie nastepne podyplmowe i niestety jest mi bardzo trudno znalezc prace mimo ze znam dobrze angielski, zaczelam sie uczyc rosyjskiego i frnacuskiego i nic dlatego pracuje jako kasjerka w DUecie bo tylko ta firma dała mi umowe o prace i wszystkie niezbedne swiadczenia. Nie mam wyboru, robie tak samo za najnizsza krajowa a jakie mam wyjscie? Jest sytuacja jaka jest. Teraz to ja juz na prawde nie wiem jakie studia trzeba zrobic by znalezc dobra prace. A co do tego ze sprzedawca to nie jest odpowiedzialna praca ?? W takim razie jaka jest odpowiedzialna praca?? Przeciez taka osoba ma rowniez do czynienia z pieniedzmi, z klientem?? I zauwaz ze Pani sprzedajaca w sklepie niekiedy ma wyzsze wyksztalcenie od Pani siedzacej za biurkiem jakiegos Urzedu gdyz Pani sprzedajaca w sklepie nie ma tak dobrych znajomosci jak ww Pani. Realia Polski - Najpierw znajomosci - pozniej wyksztalcenie. :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sprzedawca ma wybór? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 04.09.05, 17:51 Niech już przestaną biadolic właściciele stoisk w Alfie. Mam wyższe wykształcenie i złożyłam juz wiosną cv do kilku, którzy tam stoiska będą otwierac i dotąd nikt nie odezwał się, a obiecali że jak będzie nabór to porozmawiamy. Nauczyli się tak narzekać że nikt nie chce pracować w handlu. jakie to smutne.A jeśli chodzi opracę to kazdy jeśli się zatrudni musi ją wykonać i za pieniądze uwłaczające godności ludzkiej. Coś chyba z tymi pracodawcami nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś