Dodaj do ulubionych

Zuzel w Olsztynie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:48
Dlaczego nie?? Sport w naszym miescie, powiedzmy sobie szczerze, stoi na niskim poziomie. Mamy siatkarzy, no ale czy wszyscy lubimy ten sport?? Wg mnie jest nudny, bez widowiska i emocji... NUDA. Panowie z jednej strony boiska robia wszystko, aby przezucic pilke na druga strone... To nie dla mnie. Osobiscie uwielbam sport pelen emocji, adrenaliny i dynamiki- mam na mysli takie dyscyplina jak, np. Rajdy samochodowe, Rallycross, czy tez Żużel. Jezeli chodzi o rozwoj tych dedzin to nie mam tylko pretensji do tej pierwszej. Naprawde szczere wyrazy uznania dla automobilklubu olsztynskiego. Chlopaki zrobiliscie kawal dobrej roboty i oby tak dalej- dla przypomnienia Rajd Kormoran to teraz Rajd Polski, czyli eliminacja Mistrzostw Europy, malo tego walczymy o przeistoczenie sie w eliminacje Mistrzostw SWIATA!!! To naprawde wielki sukces... i pieniadze dla regionu (zaznaczam). No, ale jedne wydazenie sportowe w ciagu calego roku to przyznajmy za malo, poza tym rajdy to mobilna (dla kibicow) dyscyplina sportowa, a nie kazdy to lubi. Sa ludzie ktorzy z calego Kormorana najbardziej lubia prolog. Dlaczego? Bo mogli sobie usiasc na stadionie i poogladac zmagania rajdowcow nie ruszajac sie z miejsca. Tacy ludzie napewno zakochali by sie z miejsca w żużlu. Caly mecz rozgrywa sie na jednym torze, a emocji nie brakuje. Sam jestem kibicem Apatora Torun, ale na kazdy mecz musze jechac az do Torunia:/ Czemu, wiec nie mozna wykorzystac naszego Stadionu OSiRu do żużla. I tak jest nonstop pusty. Kiedys, jak jeszcze istnial Stomil to zapelniany byl do ostatnich miejsc (wiem bo sam bylem kibicem), ale co sie z OKSem stalo to wszyscy wiemy... A w powrot naszej druzyny pilkarskiej do 1 czy 2 ligi trudno uwierzyc. Jak cos to moga sobie przeciez poki co pograc na zatorzu czy gdzies... A OSiR powinien stac sie miejscem narodzenia nowej w naszy miescie dyscypliny sportowej, zwanej fachowo SPEEDWAYem. Zaczynalibysmy, oczywiscie od zera, ale wierze, ze widowiskowosc tego sportu od razu przyciagnelaby rzesze kibicow na rog Leonharda i Pilsudskiego... Poza tym Polska liga żużlowa to w tej chwili jedna z najlepszych lig na swiecie, jezdza przeciez u nas sami mistrzowie swiata z T.Rickarsonem na czele...
Tak wiec... Zrobmy cos z tym sportem w olsztynie bo pograzymy sie w lenistwie i nudzie!!! JA JESTEM ZA ZUZLEM
WPISUJCIE SIE, KTO MNIE POPIERA
Obserwuj wątek
    • Gość: swiatowy Re: Zuzel w Olsztynie IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.09.05, 18:09
      Masz moje poparcie dla zuzla ale to nie realne oprocz AZS-u w 1 lidze mamy
      jeszcze Warmia pilkarze reczni
      P.s Przejdz sie kiedys na mecz AZS-u a zmienisz zdanie i nie kibicuj dla
      Torunia tylko Bydzi
    • being28 Re: Zuzel w Olsztynie 20.09.05, 18:15
      Nigdy jeszcze nie byłem na żużlowym pojedynku. Z tego co wiem to bilety są drogie. Sam sport jest także drogi. Czyli w Olsztynie jest 2 razy na NIE:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka