Gość: MICHAL IP: *.swipnet.se 13.09.02, 02:35 Rezyserowac ma Has dyrektor Tetru Jaracza.Facet, ktory wybitnie minal sie z zawodem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alladyn Re: Ale będzie opera! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 10:10 Panie Prezydencie i Panowie Rajcy, No to pokazaliście zainteresowanie wyborcami. Wydać kupę publicznych pieniędzy dla "swoich", a plebsowi - by zamknąć gębę - rzucić ochłap, niech zobaczą zakończenie. I tak będa wdzieczni i oddadzą głos (a może zmądrzeją i nie oddadzą?). Brawo za wyczucie smaku :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: Ale będzie opera! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.09.02, 10:56 no dobra,to może by tak ktoś napisał ile na to poszło, z czyjej kasy i dlaczego tak mało ludzi obejrzy dwa pierwsze akty?! Dlaczego w Olsztynie nie ma normalnej sali na wiecej niż garstke widzów?! Nie piszcie mi tu o Uranii bo to nie o taka salę chodzi. Wyobraźcie sobie opere na boisku do recznej.... A Teatr to powinien się zwac Kameralny z racji śladowej ilosci miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Ale będzie opera! IP: *.kulki.olnet.pl 14.09.02, 21:55 Dlaczego nie ma sali z prawdziwego zdarzenia? bo władze wymyśliły sobie w kinie Grunwald ujeżdzalnię koni.A może po dzisiejszym dniu pomogą Panu Leszkowwi Szarzyńskiemu w zrealizowaniu Jego zamierzeń co do sali koncertowej z prawdziwego zdarzenia? Olsztyn naprawdę jest pustynią kulturalną no nie licząc tegorocznego lata. Panowwie Notable ruszcie głowami i pomóżcie zrealizować projekt Centrum Kultury wg. pomysłu Paana Leszak Szarzyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ale będzie opera! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 14:17 hej michał, chyba ty za to minales się z powolaniem /dziennikarskim?/ jak łatwo ci wydawac wyroki skazujace !!! Odpowiedz Link Zgłoś
duk Re: Ale będzie opera! 13.09.02, 14:31 Michał - sądząc po adresie pisze ze Szwecji Ciekawe, skąd tam znają nasz teatr? Swoja drogą ta Tosca dla vipów, to pomysł jak z epoki Gierka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Ta opera już trwa! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 16:30 Zauważane są tylko ciekawsze akordy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP Re: Ta opera już trwa! IP: *.skane.se 13.09.02, 20:29 Rezyseruje Has , zaspiewa Poleszak Darek.Jak to w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Ta opera już trwa! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 02:09 Przypadkiem przechodziłem dziś koło katedry gdzie rozgrywał się akt pierwszy tej tragifarsy za nasze pieniądze. Widziałem ten telebimeczek (mam w domu telewizor podobnych rozmiarów)na którym ludzie mieli oglądać "operę" dla vip-ów. Pod kościołem stał facet - chyba ten opisany przez gazete dyrektor od kultury - i wciągał wszystkich przechodniów na siłę do środka budynku. Nawet jego własne urzędasy nie pofatygowały się, by przyjść obejrzeć to dzieło. Jak była ta Tosca? Wstyd pisać o tej żenadzie. Każdy, kto choć kilka razy w życiu był w normalnej Operze popuka się w głowę. To tak jakby ktoś przesiadł się a mercedesa do syrenki. Nigdy więcej, brrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPS Re: Ta opera już trwa! IP: *.skane.se 14.09.02, 03:46 Skoro widziales to zenujace widowisko to napisz cos o rezyseri Hasa. Dlugoletniego dyr Teatru Jaracza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmarźlak Re: Ale będzie opera! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 15:06 wypisujecie bzdury, jeżeli ktoś był przed katedrą, mógł wejść bez żadnych zaproszeń, tak jak i ja wszedłem, nawet znalazłem sobie fajne miejsce do oglądania. zaczęto wszystkich wpuszczać przed 20.00 Dziekuję że mogłem to zobaczyc. Spróbuje wejść równiez dziś do teatru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Ale będzie opera! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 21:15 Gość portalu: zmarźlak napisał(a): > wypisujecie bzdury, jeżeli ktoś był przed katedrą, mógł wejść bez żadnych > zaproszeń, tak jak i ja wszedłem, nawet znalazłem sobie fajne miejsce do > oglądania. zaczęto wszystkich wpuszczać przed 20.00 Dziekuję że mogłem to > zobaczyc. Spróbuje wejść równiez dziś do teatru Wynikałoby z Twojego postu, że w Katedrze było nieco wolnego miejsca i ludzie nieposiadający zaproszeń mogli wejść bez problemu. Ciekawe czy to dlatego, że część wielkich vipów, którzy dostali zaproszenia za darmo, po prostu nie pofatygowała się na imprezę. Ciekawe, ilu zaproszonych nie przyszło... Znając naszych samorządowców, działaczy itp, wydaje mi się że przedstawienie nie mogło liczyć na masową ich obecność, gdyż oni a Wielka Sztuka to dwie daleko od siebie odległe rzeczy. Dziwię się, że ktoś wpadł na pomysł aby właśnie ich w ten sposób uszczęśliwiać, zamiast zrobić to dla ludzi, którzy mieliby z tego jakiś pożytek i radość. Z pyszna byłoby organizatorom, gdyby okazało się, że większość vipów po prostu sprawę olała. Tak swoją drogą, to chciałbym się czegoś dowiedzieć na temat owej frekwencji naszych lokalnych vipów w Katedrze. BB PS Moim zdaniem to szkoda, że padło na "Toscę". Trochę to nudne i niezbyt porywające. Mogliby wystawić coś z Wagnera. Raz, że niezbyt często u nas grane, a po wtóre, jaka muzyka!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ale będzie opera! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 14:56 a ja mialam łzy w oczach że mogłam zobaczyć w Olsztynie tak wspaniałą inscenizacje, super śpiewacy, orkiestra, rezyseria, chóry, ci którzy wypisuja te bzdury, pewnie kiedys wypisywali podobne teksty w toaletach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lessi Re: Ale będzie opera! IP: *.tvk.tpsa.pl 15.09.02, 01:16 a ja nie byłam i żałuję Odpowiedz Link Zgłoś