Dodaj do ulubionych

Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy

IP: 212.160.156.* 27.09.01, 09:04
Swego czasu miałem wątpliwą przyjemność posłuchać
wywodów Pani Sosnowskiej. Myślę, że trudno o większą
miernotę intelektualną (ona jes studentką - sic! -
brawo dla UW-M!)i ... - tu się waham - bezdenny
cynizm lub miernotę moralną. Trzeba mieć po prostu
ptasi rozum (przepraszam ptaki) aby mieć taki stosunek
do zdarzeń z najnowszej historii Polski jaki ma Pani
Sosnowska. I teraz Ci, którzy tę Panią wybrali, to
mają tyle samo rozumu, czy też nic nie czytają, nic
nie słuchają (również Sosnowskiej), że wybierają jak
osły ?
W środowiskach intelektualnych coraz bardziej wstyd
się przyznać, iż pochodzi się z regionu warmińsko-
mazurskiego !
Obserwuj wątek
    • Gość: MAR Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 09:17
      Zgadzam się z moim przedmówcą ale czego tu oczekiwać skoro kobiety z Olsztyna
      które pojawią się gdzieś publicznie odrazu dają plamę - Karolina Pachniewicz
      :-)
      Pozdrawiam
    • Gość: ib Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.ts.pl 27.09.01, 09:35
      A ja miałem wątpliwą przyjemność studiowania (jak jeszcze studiowała) z Panią
      Posłanką. Nie zagłosowałbym na nią z powodu jej krętactw i kłamstw, które
      miałem okazję zaobserwować. Na pewno podobnie zachowuje się w życiu prywatnym i
      jako przedstawicielka narodu.
    • Gość: Oleslaw Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.uwm.edu.pl 27.09.01, 16:48
      A co ona studiuje?
      • Gość: ib Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: 213.231.0.* 02.10.01, 11:14
        Gość portalu: Oleslaw napisał(a):

> A co ona studiuje?

Politologię, ale tylko zaczęla

• Gość: komodor Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 08:53
      zmień swoje środowiako intelektualne na towarzystwo Nowiny - Konopczyny.
      Sosnowska ma przynajmniej młodszą istotę kobiecości aczkolwiem moim zdaniem
      zbyt pulchną.
      • Gość: Miernota Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.uw.olsztyn.pl 29.09.01, 12:19
        Dowcip z pierwszej kadencji posłanki Sosnowskiej:
        Pierwszy krok posłanki Sosnowskiej w Sejmie?
        Obciągnięcie laski marszłkowskiej!

Biedna laska... chyba znowu ją to czeka
        • Gość: Oleslaw Re: UW - wesoly budynek IP: *.*.*.* 09.10.01, 14:51
          Spojrzcie na adres nadawcy ostatniego posta:
          adres: *.uw.olsztyn.pl

Ladnie to sie zabawiaja pracownicy naszego Urzedu Wojewodzkiego:)
        • Gość: mk Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: 213.25.17.* 19.10.01, 22:35
          oj tez mialam nieprzyjemnosc miec osobisty kontakt z pania poslanka, byla moja
          klientka, i nic milego nie moge o niej powiedziec, co prawda nie mialam okazji
          sprawdzic jej walorow intelektualnych, tudziez wiedzy, ale jako czlowiek nie
          podoba mi sie wybitnie
          • Gość: fff Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 20:21
            W tym kraju nikogo nie powinno juz dziwic ze miernota wyplynela tak wysoko.
            • Gość: Pioter Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 21:31
              Znam kilka jej wywodów i dzieki temu nie moge się nadziwić, że wpadła na
              kolejną kadencję. Ludzie, wy wybieracie czy skreślacie??? Co Polska ma myśleć o
              Olsztyniankach, skoro najbardziej znanymi reprezentantkami stolicy Warmi i
              Mazur są Sosnowska, Pachniewicz i Nowina - Konopczyna? Przecież to szczyt
              oszołomstwa i głupoty!
              • Gość: jd Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.acn.waw.pl 20.10.01, 21:56
                Nie znam Sosnowskiej i wierze, że macie rację, ale Karolinę Pachniewicz nie
                powinniście małostkowo przy tej okazji zaczepiać. Ja uważam, że była całkiem
                ok. (był tu kiedyś wątek na ten temat)
                • Gość: Pioter Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 22:05
                  Karolincia Pachniewicz OK? Chyba tylko jako reklama pulpetów - kształtem
                  przypomina je jak najbardziej, poziomem IQ to nawet są identyczni!
                  • Gość: jd Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.acn.waw.pl 20.10.01, 22:39
                    Pioterze, nie wypada tak mówić o młodej damie, w dodatku z Olsztyna
                    • Gość: fff Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 02:50
                      Chodza sluchy ze sie wyprowadzila z rodzina do Wawy
                      • Gość: jd Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.acn.waw.pl 21.10.01, 13:59
                        Nie płacz, kiedyś wróci.
                        • Gość: Pioter Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 21:13
                          O damie tak mówić nie wypada, ale Karolinie do damy jest jak stąd do Australii,
                          więc można.
                          • Gość: fff Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 09:57
                            po pierwsze nie placze.
                            A po drugie - moze dla jd ona jest wzorem damy?
                            • Gość: jd Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: 172.16.8.* / 62.233.138.* 22.10.01, 11:59
                              Sprawa damy jest dość oczywiście skomplikowana, ale zasadniczo dama: 1. Czyni
                              to co chce czynić i nie przejmuje sie opniami innych na ten temat; 2. Nie boi
                              sie ujawniać swoich słabostek, kompleksów czy niewidzy, ona sobą zmienia je w
                              zniewalającą moc, porażajacą pewność siebie oraz wszechogarniającą kompetencję;
                              3. Nie ma, drogi "fff", wzoru damy, każda dama jest absolutnie indywidualna,
                              jest damą na swój wyłączny sposób. Karolina w zasadzie to wszystko miała, jakby
                              nie było ci to przykre, a w dodatku była (i jest ?) z Olsztyna.
                              • Gość: Pioter Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 23:05
                                Gość portalu: jd napisał(a):

> Sprawa damy jest dość oczywiście skomplikowana, ale zasadniczo dama: 1. Czyni
                                > to co chce czynić i nie przejmuje sie opniami innych na ten temat;

A pamietasz jej reakcją na wypowiedź Anki Baranowskiej, że nie liczy się kariera
                                przy pomocy 4 liter ? Jakby wzrok Karolci zabijał, to Anka ładny miałaby pogrzeb.
                                Na koszt TVN-u ... I to się nazywa nie przejmowanie opiniami innych?

> 2. Nie boi sie ujawniać swoich słabostek, kompleksów czy niewidzy, ona sobą
                                zmienia je w
                                > zniewalającą moc, porażajacą pewność siebie oraz wszechogarniającą kompetencję;

Karolina nie musiała bać sie ujawniać swej niewiedzy, bo kazda jej wypowiedź to
                                ujawniała niezależnie od tego, czy tego chciała czy nie. Tak więc widać, że
                                pustakowi do damy to tak jak nam do Andromedy.
                                • Gość: Oleslaw Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.*.*.* 24.10.01, 11:30
                                  Slaba byla ta Karolina. Dobrze ze sie wyniosla do Wawy.
                                  • Gość: jd Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: 172.16.8.* / 62.233.138.* 24.10.01, 13:09
                                    Pioter nie powiedział zbyt wiele w stosunku do poprzednich uwag, więc ja
                                    zostaje przy swoim. Dodam, że dama charakteryzuje sie również zabijaniem
                                    wzrokiem. Czy Karolina rzeczywiście przeniosła sie do Warszawy? To byłby
                                    rzeczywiście jej pierwszy poważny błąd, choć może tak jej dokuczyliście, że nie
                                    miała wyjścia (dama wie kiedy wyjść). Prowokuję oczywiście was wszystkch
                                    tą "damą", ale reakcje na Karolinę wydają mi się tak małostkowe i tak
                                    nieproporcjonalne do problemu, że musiałem postawić opór.
                                    • Gość: Pioter Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.01, 23:12
                                      Na tym patencie możemy jechać do końca świata, jd coś napisze, ja coś napiszę,
                                      jd stwierdzi że to nic nowego, to ja znowu ripostkę i tak w kółko Macieju.
                                      Stary, przeczytaj wypowiedzi - jesteś pierwszą znaną mi osobą, która sercem
                                      jest za Karolcią i sławi jej "zalety". Madrzy ludzie powiadają: kiedy jeden
                                      mówi ci, że jesteś osłem, zignoruj to. kiedy mówią to dwaj, nie przejmuj się.
                                      Kiedy mówia trzej - szukaj weterynarza, bo to twój lekarz.
                                      • Gość: jd Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.acn.waw.pl 25.10.01, 13:21
                                        Pioterze, myślałem że temat jest zamierzchły i tak sobie droczymy się
                                        niewinnie, ale skoro stawiasz sprawę dość poważnie, to przypomnę swój kawałek z
                                        wątku "Wstydźcie sie za Karolinę Pachniewicz" a przedtem dodam, że dla mnie gdy
                                        wszyscy na jakiś temat mają identyczne zdanie, to coś sie dzieje nienoramlengo
                                        i trzeba szybko interweniować (może poza matematyką). Oto ten tekst:
                                        Drodzy i przemili krajanie z Olsztyna, chyba oszaleliście znęcając się tu oraz
                                        tu i ówdzie nad Karoliną (niekiedy w sposób jawnie chamski). Karolina była jaka
                                        była, przyjęła konwencję BB (niekiedy z urokiem i dowcipem) i pewnie do głowy
                                        jej nie wpadło, że stanie się powodem wielkiej narodowej debaty w swej pięknej
                                        małej olsztyńskej ojczyźnie. Nie wspomnę już o tym, że potrafiła - gdy już
                                        przestała sie bawić - wypiąć się, i to z wdziękiem i klasą, na całe
                                        przedsięwzięcie i pół miliona. Może teraz trochę się wygłupia, ale kiedy ma się
                                        wygłupiać jak nie teraz? Jeśli Olsztyn nie chce się już wstydzić swych
                                        reprezentantów w dalszych BB i pragnie by reprezentowali go godni
                                        reprezentanci, niechaj zarząda dla siebie kwalifikacji wstępnych dla
                                        Olsztyniaków i już dziś szykuje komisję kwalifikacyjną, testy na intelekt i
                                        normy walorów fizycznych dla swych kandydatów. Na pewno wygra moja ciocia -
                                        jest starą panną, nic nie mówi i ma odznaki zasługi za różne zasługi w swym
                                        biurze i jest dość ładna. Można też wyselekcjonować dziesięciu Januszów
                                        Dzięciołów. Kochani, Karolina jest z Olsztyna i to daje jej wszelkie i
                                        szczególne prawa, nieprawdaż? (od razu odpowiadam: prawdaż)
                                        • Gość: Pioter Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.01, 17:25
                                          OK, już więcej nie będę. No jak tego maogłem nie zauwazyć - przecież Karolcia
                                          to taka inteligencja, uroda, smak, takt, ... itp. Po prostu przeżywam
                                          nawrócenie! Jestem dumny z tego, że dzieki Karolince cała reszta Polski ma o
                                          Olsztyniakach takie zdanie, jakie ma. Jakiż ja byłem durny, oj jakiż....
                                        • Gość: detritus Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 14:22
                                          Gość portalu: jd napisał(a):

> Kochani, Karolina jest z Olsztyna i to daje jej wszelkie i
                                          > szczególne prawa, nieprawdaż? (od razu odpowiadam: prawdaż)

Jd, to zabrzmialo jakby olsztynskie pochodzenie od razu dawalo prawa
                                          kombatanckie... albo inwalidzkie... <:)
                                          • Gość: jd Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.acn.waw.pl 26.10.01, 19:41
                                            Jesteście nienaprawialni jeśli chodzi o Karolinę. Naprawdę bylibyście
                                            zachwyceni, gdyby Janusz Dzięcioł był z Olsztyna? Detritusie, oczywiście że
                                            pochodzenie z Olsztyna daje szczególne prawa, jeśli chodzi o panów to
                                            kombatanckie i inwalidzkie, ale jeśli chodzi o panie, to wręcz przeciwnie
                                            • Gość: detritus Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 26.10.01, 20:44
                                              Ja wole myslec o niej, ze jest z GLOB'u (taka prywatna "szkolka"). To wiele
                                              wyjasnia :)
                                              • Gość: pioter Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 00:38
                                                Pozwolę sobie napisać, że gdyby Janusz był z Olsztyna, to kupa ludzi byłaby z
                                                tego dumna. dał się poznać jako twardy facet z zasadami, prawy, sensowny i
                                                poukładany - dlatego właśnie wygrał. Karolina mogłaby wygrać najwyżej konkurs
                                                na kretynkę roku lub męski materac stulecia - wystarczy mieć furę i komórę, by
                                                jechała z koksem nawet na ławce w parku (z tego co pamietam, zaliczyła tam
                                                nawet swój pierwszy raz).
                                  • Gość: marek Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 20:48
                                    Karolina chyba jednak zostala w Waszym miescie. Niedawno mozna ja bylo zobaczyc
                                    na meczu siatkowki AZS-u. Siedziala na trybunach z ojcem, bylym siatkarzem.
                                    Zachowywala sie jak dziecko. Nie wzbudzala wiec tak negatywnych odczuc jak w
                                    czasach swoich popisow w BB.
              • Gość: komodor Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 12:53
                mamy co chcieliśmy. chyba najgorsza jest jednak Konopczyna - głośna, głupia i
                agresywna. Czy nie mogłaby się zająć wychowaniem własnych dzieci?
                Czy ktoś wie skąd się ta baba wzięła, gdzie pracuje i co robi?
                • Gość: jd Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.acn.waw.pl 29.10.01, 14:56
                  Ta uwaga prowadzi mnie do przypuszczenia, że może drogą selekcji negatywnej
                  wyjdzie nam (a raczej wam), że Karolina da się lubić
                • Gość: detritus Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 19:59
                  Jak jej slucham, to mysle czasem ze bociek ja w kapuscie zgubil... :P
                  Jest "architektem i nauczycielem akademickim" - cytat z ulotki wyborczej.
                  Dawniej Wydzial Budownictwa Srodladowego ART, obecnie Wydzial Nauk Technicznych
                  UWM.
                  Do wyborow poszla miedzy innymi pod haslem "Zdrowa zywnosc musi wygrac z
                  genetycznie modyfikowana, zagrozona chorobami w rodzaju BSE" - tez cytat z
                  ulotki. Jak na wykladowce z ART, genialne :)
                  • Gość: pioter Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 20:20
                    Co do Karolci - w jej wypadku selekcja negatywna nie działa.
                    Co do Nowiny - Konopczyny - jedyne co potrafi, to budować wzorzec nawiedzonej
                    dewotki XXI wieku - jak jest taka prorodzinna, to niech zapieprza do domu w
                    garach mieszać i dzieciaki rodzić taśmowo, a nie zawraca nam dupę swoimi
                    porąbanymi wypowiedziami. Furorę zrobiłaby na pewno w czasach inkwizycji -
                    ustawiłaby nam kilka ładnych stosów, oj ustawiła .... A i zywność nie była
                    wtedy genetycznie modyfikowana. Reasumując - czy ktoś na UWM-ie nie mógłby dla
                    swojej koleżanki skonstruować wehikułu czasu, byśmy mogli ją wyeksportować
                    kilka setek lat wstecz? Że co? Że nie należy próbować? Rozumiem obawy - jakby
                    to się udało, połowa Olsztyna mogłaby umrzeć ... ze SZCZĘŚCIA!!!
                    • Gość: komodor Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 13:08
                      Czy Konopczyna nie jest powiązana rodzinnie z Grześkowiakową?Czy tylko
                      mentalnie?Architekt? Teraz wiem dlaczego nowa zabudowa Olsztyna taka szpetna.
                      • Gość: detritus Re: Sosnowska i inne IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 17:42
                        Z tego co wiem, to nie jest spokrewniona ani z Grzeskowiak, ani z Rydzykiem.
                        Dajmy spokoj, fundamentalizm nie przenosi sie droga plciowa ;)
                        • Gość: pioter Re: Sosnowska i inne IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.01, 21:59
                          I całe szczęście! Podobno dzieciak któregoś/ejś z olsztyńskich pokręconych
                          nawiedzonych ZChN-owców/ówek to niezły model - w myśl zasady "jednak daleko
                          pada jabłko od jabłoni, bo ma z górki"
                          :-D
                          • Gość: detritus Re: Sosnowska i inne IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 22:06
                            Moj brat swego czasu uczeszczal do podstawowki kolo kosciola Serca Jezusowego.
                            Nie pamietam ktory ma numer, a nie chce mi sie lapac jego w tym momencie ;)
                            Chodzil teoretycznie do klasy z najmlodsza latorosla Konopczyny. Widzial ja w
                            ciagu roku szkolnego trzy czy cztery razy w ciagu pol roku - pozniej przestala
                            sie tam pokazywac bo jej wloski obcieli w drodze powrotnej ze szkoly.
                            Nie przeszkodzilo jej to oczywiscie przejsc dalej ;)
                            • Gość: pioter Re: Sosnowska i inne IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 19:38
                              Obcieli włoski? Eeeeee, nie popieram przemocy, a jeszcze bardziej karania
                              dzieci za wrodzony debilizm rodziców. Choć rozumiem desperację, bo takiej
                              personie jak Konopczyna można udowadniać że 2+2 nie równa się pięć, a ona i tak
                              w tym bedzie czuła spisek kryptokomuny i żydostwa ...
                              • Gość: Leziox Re: Sosnowska i inne IP: *.arcor-ip.net 31.10.01, 21:48
                                A kto to właściwie ta Sosnowska?I kto jeszcze w Polsce uczęszcza na wybory?
                                • Gość: pioter Re: Sosnowska i inne IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.01, 11:18
                                  No właśnie, to pytanie do osób, które na nią głos oddać raczyły. Chyba coraz
                                  więcej z tych osób, co jeszcze chodzą na wybory kreśli krzyżyk przy kandydacie
                                  na zasadzie lotto - "chybił - trafił".
                                  :-(((
                                  • Gość: Oleslaw Re: Sosnowska i inne IP: *.*.*.* 05.11.01, 21:08
                                    Glosowali pewnie znajomi i to wystarczylo bo sie podwiozla na dobrym wyniku
                                    innych SLDowcow.
                                    • Gość: pioter Re: Sosnowska i inne IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 06:21
                                      Dokładnie! Ale jak to miło mieć taką sprężoną i solidarną (!!!) rodzinę! ;-)
                                    • Gość: janko Re: Sosnowska i inne IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 10:01
                                      Jeśli chodzi o ścisłość, to głosowało na nią ponad 6 tysięcy ludzi. A to na
                                      pewno więcej, niż rodzina, znajomi i kochankowie razem wzięci;) Dlatego więcej
                                      luzu, panowie. Komuś podobała sie konopczyna, komuś chłopcy z Samoobrony, Ktoś
                                      wreszcie odnalazł swoją reprezentację w poglądach i osobie Sosnowskiej. A
                                      szlachetna Unia Wolności do Sejmu nie weszła. Może to już takie czasy.
                                      Demokracja, panowie: przedstawiciele to odbicie preferencji większości
                                      wyborców. "Chcieliście Polski, no to ją macie, skumbrie w tomacie, pstrąg!".
                                      • Gość: pioter Re: Sosnowska i inne IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 15:35
                                        I tu wracamy do poczatku dyskusji - czy wyborcy wiedzą, na kogo glosują czy
                                        skreślaja krzyżyki na chybił-trafił? Widząc dokonania Sosnowskiej dochodzę do
                                        wniosku, że raczej to drugie ... :-(
                  • Gość: hawa Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.11.01, 21:06
                    odnosnie Nowiny konopczyny - architektem to moze i kiedys byla - w zawodzie nie
                    przepracowala za wiele, prawie wcale za to umiala korzystac z zapomog, urlopow
                    wychowawczych - ot i cala kariera aktywnej na polu ZCHN poslanki
                    niechBog przed takimi broni...
                • Gość: ==HAWA Re: Sosnowska - miernota i wyborcy głupcy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 20:51
                  KONOPCZYNA nigdzie nie pracowala i nie pracuje - zajmowala sie za to
                  wyciaganiem zapomog na dzieci...ale biedna, obecnie zajmuje sie gadaniem przez
                  telefon na koszt podatnikow wg. G.O. 22 tysiace!!!!!!!!!!!/za miesiac na koszt
                  podatnikow, powszechnie znana z aktywnosci w galerii, na trybunie sejmowej ,
                  geby nie otworzyla

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka