Dodaj do ulubionych

Co tu tak cicho?

IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 20.11.02, 16:54
No właśnie. Jako zagorzała sympatyczka Waszego forum zaglądam tu codziennie.
Niewiele ostatnio wątków i niewielu dyskutantów. Pewnie intensywnie
pracujecie albo się uczycie i nie macie czasu...
A lubię tu wpadać, bo podoba mi się poziom większości bywalców. Nie ma tu
bezsensownego anonimowego "wyładowywania się", słownictwa, epitetów pod
adresem innych osób, od których aż kipi forum warszawskie. Bywają
uszczypliwości, ale kulturne, takie z ;))).
Pozdrawiam Olsztynianki i Olsztynian a szczególnie detritusa, na którego
stronkę o Olsztynie zaglądam, kiedy chcę sobie poprawić nastrój.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ed Re: Co tu tak cicho? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 17:08
      W ciszy to i ciche pozdrowienia bedą słyszalne. A więc cichutko pozdrawiam :-)
      • Gość: pioter Re: Co tu tak cicho? IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 20.11.02, 20:45
        Cicho? Ale za to jak gorąco! ;o)
        • Gość: AgFi Re: Co tu tak cicho? IP: *.reverse.qdsl-home.de 20.11.02, 20:50
          a gdzie ty jestes na karaibach
          mi tu raczej chlodno
          ale wszystkich goraco pozdrawiam
          • Gość: pioter Re: Co tu tak cicho? IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 20.11.02, 21:49
            Gorąco - to taka przenośnia. Nie chodziło mi bynajmniej o Celsjusze ...
        • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 20.11.02, 21:56
          Gość portalu: pioter napisał(a):

> Cicho? Ale za to jak gorąco! ;o)

Raczej cieplutko i przytulnie. Chyba, że masz na myśli stan swoich nerwów po
          wyborach samorządowych w warmińsko-mazurskim :DDD. Ukłony
          • Gość: jd Re: Co tu tak cicho? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.11.02, 22:34
            Bardzo zdecydowanie pozdrawiam Andulkę.
            • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 21.11.02, 00:08
              Gość portalu: jd napisał(a):

> Bardzo zdecydowanie pozdrawiam Andulkę.

Dzięki.Czuję sie podbudowana. Ale i tak was lubię bardzo. Jutro znowu tu
              zajrzę. Dobranoc wszystkim.
              • Gość: pioter Re: Co tu tak cicho? IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 21.11.02, 06:30
                Dzień dobry, Andulko!
    • Gość: detritus Re: Co tu tak cicho? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 07:24
      Rownez pozdrawiam :o))))
    • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 21.11.02, 10:19
      Witajcie! Robota mnie przywaliła z rana. Wpadnę później :)))
      • Gość: AgFi Re: Co tu tak cicho? IP: *.reverse.qdsl-home.de 21.11.02, 12:18
        Mysle ze ta godzina tez jest dobra na powitanie!?
        W takim ukladuie wi tam i pozdrawiam!
        ;-)
        • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 21.11.02, 14:50
          No, nareszcie uporałam się z grubsza z najpilniejsza robotą (co wcale nie
          oznacza końca: w każdej chwili może nadlecieć dyrekcja i pociągnąć mnie znowu w
          otchłań pracy).
          Korzystając z chwili przerwy proponuję temat do dyskusji. Mianowicie we
          wrześniu po raz pierwszy w TV2 (chyba?) i jakieś dwa tygodnie temu w TV Polonia
          widziałam polsko-niemiecki film o duszeszczipatielnym tytule "Dwie miłości".
          Było to o młodej niemieckiej dziennikarce, która ma zrobić reportaż na terenie
          byłych Prus Wschodnich i jej babce urodzonej tamże, która zabiera się z wnuczką
          i odbywa podróż śladem młodości (a głównie miłości straconej w czasie wojny).
          Akcja toczy się w Olsztynie, Sząbruku, Gietrzwałdzie itp. (każdą rzecz
          dotyczącą tych terenów oglądam od dechy do dechy, stąd film dwa razy).No i
          teraz nie wiem na ile był prawdziwy. W moim odczuciu to ciepły, nostalgiczny
          film, ale też jego bohaterowie prezentują poprawność polityczną aż do bólu.
          Nie ma tam żadnego emocjonalnego (w złym znaczeniu) roztrząsania przez
          bohaterów kwestii historyczno-politcznych, żadnych żalów i pretensji do losu i
          historii. Ot, pogodzenie się i wspomnienia.
          Kto widział ten film? Jak oceniacie jego realia? A może "nierealia"? Pytam, bo
          jesteście że tak powiem "bliżej" tematu.
        • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 21.11.02, 14:56
          No, nareszcie uporałam się z grubsza z najpilniejsza robotą (co wcale nie
          oznacza końca: w każdej chwili może nadlecieć dyrekcja i pociągnąć mnie znowu w
          otchłań pracy).
          Korzystając z chwili przerwy proponuję temat do dyskusji. Mianowicie we
          wrześniu po raz pierwszy w TV2 (chyba?) i jakieś dwa tygodnie temu w TV Polonia
          widziałam polsko-niemiecki film o duszeszczipatielnym tytule "Dwie miłości".
          Było to o młodej niemieckiej dziennikarce, która ma zrobić reportaż na terenie
          byłych Prus Wschodnich i jej babce urodzonej tamże, która zabiera się z wnuczką
          i odbywa podróż śladem młodości (a głównie miłości straconej w czasie wojny).
          Akcja toczy się w Olsztynie, Sząbruku, Gietrzwałdzie itp. (każdą rzecz
          dotyczącą tych terenów oglądam od dechy do dechy, stąd film dwa razy).No i
          teraz nie wiem na ile był prawdziwy. W moim odczuciu to ciepły, nostalgiczny
          film, ale też jego bohaterowie prezentują poprawność polityczną aż do bólu.
          Nie ma tam żadnego emocjonalnego (w złym znaczeniu) roztrząsania przez
          bohaterów kwestii historyczno-politcznych, żadnych żalów i pretensji do losu i
          historii. Ot, pogodzenie się i wspomnienia.
          Kto widział ten film? Jak oceniacie jego realia? A może "nierealia"? Pytam, bo
          jesteście że tak powiem "bliżej" tematu.
          • Gość: jd Re: Co tu tak cicho? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.11.02, 15:04
            Ja, niestety, nie widziałem. Boleję nad swą nieuwagą, że takie rzeczy
            przegapiam (bo ja też nie jest zbyt "blisko").
            • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 21.11.02, 15:07

> (bo ja też nie jest zbyt "blisko").
              A jesteś z Olsztyna na czasowym zesłaniu do Wawy, czy sympatyk jako ja?
              • Gość: jd Re: Co tu tak cicho? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.11.02, 16:26
                Ja, Andulko, jestem absolutnie z Olsztyna, ale na bardzo długotrwałym już
                zesłaniu, które ma duże szanse być zesłaniem dożywotnim. W tej sytuacji jestem
                bezrytycznym, dogmatycznym, integralnym, ciasnym i ograniczonym fanem Olsztyna,
                mogącym wszakże odwołać się także tu i ówdzie do argumantacji empirycznej badź
                perfidnie manipulować faktami sprawdzalnymi i niesprawdzalnymi (te drugie ze
                sporych póki co zasobów mojej pamięci i wyobraźni).
                • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 21.11.02, 16:35

jestem absolutnie z Olsztyna, ale na bardzo długotrwałym już
                  zesłaniu, które ma duże szanse być zesłaniem dożywotnim

Nie trać nadziei...
                  • Gość: jd Re: Co tu tak cicho? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.11.02, 16:38
                    Nadziei, że zostanę, czy nadziei, że wrócę?
                    • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 21.11.02, 16:50

> Nadziei, że zostanę, czy nadziei, że wrócę?

TY masz wątpliwości???!!!
                      Że wrócisz, oczywiście.

• Gość: jd Re: Co tu tak cicho? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.11.02, 17:16
                        Ok., chciałem cię sprawdzić.
                        • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 21.11.02, 17:24

> Ok., chciałem cię sprawdzić.

??? :(
                          • Gość: jd Re: Co tu tak cicho? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.11.02, 20:34
                            Czy bardziej masz w sercu Olsztyn, czy Warszawę.
                            Andulka, ty zdaje sie tkwisz w jakimś strategicznym centrum naszego pięknego
                            kraju.
                            • Gość: pioter Re: Co tu tak cicho? IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 22.11.02, 06:12
                              Tak, tak, ale cytuję "w bocznym korytarzu". Ja już wymieniłem parę postów w
                              związku z faktem, że koleżanka Andulka jest również koleżanką Leszka. Ale
                              niestety, kolega mojej koleżanki nie jest moim kolegą. Gdzie ja już to
                              słyszałem? ;o)
                            • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 22.11.02, 10:07

> Czy bardziej masz w sercu Olsztyn, czy Warszawę.

Urodziłam się w Warszawie. Zawsze w niej mieszkałam. Kilka pokoleń moich
                              przodków też. Dawno temu byłam parę lat za granicą. Strasznie wtedy do Warszawy
                              tęskniłam. Dzisiaj się dziwię dlaczego. To niestety brzydkie, chaotyczne
                              miasto, bez "klimatu". Mieszkam tu, bo rodzice (starsi już ludzie), reszta
                              rodziny, praca. Gdyby nie te "szczegóły", chętnie bym się wyprowadziła. Do
                              Olsztyna, Ełku.
                              Teraz będzie najciekawsze. Tak naprawdę, nigdy w Olsztynie nie byłam. Ot, dwa,
                              trzy razy przejazdem.Wystarczyło, żeby mnie zauroczył. Może to jakieś atawizmy
                              (niektóre moje korzenie rodzinne tkwią w Prusiech), ale zawsze gdy jadę na
                              północ i mijam Nidzicę, widzę pomarańczowe dachówki i charakterystyczną
                              architekturę, robi mi się ciepło na duszy. Coraz poważniej myślę, że żywot
                              emerytki spędzę właśnie tam. A to już niedługutko... ;)))

> Andulka, ty zdaje sie tkwisz w jakimś strategicznym centrum naszego pięknego
                              > kraju.
                              Tkwię. Tak długo, że ludzie tyle nie żyją.

Pozdrawiam
    • Gość: Oleslaw Re: Co tu tak cicho? IP: *.urz.uni-heidelberg.de 22.11.02, 13:13
      Gość portalu: Andulka napisał(a):

>> A lubię tu wpadać, bo podoba mi się poziom większości bywalców. Nie ma tu
      > bezsensownego anonimowego "wyładowywania się", słownictwa, epitetów pod
      > adresem innych osób, od których aż kipi forum warszawskie. Bywają
      > uszczypliwości, ale kulturne, takie z ;))).

Popsuje ci humor. poczytaj wypowiedzi niejakiego Leszka. 4 dychy na karku a
      poziomu zero:(

Autor: Gość: LP® IP: *.pool.mediaWays.net
      Data: 20-11-2002 17:13 + odpowiedz na list
      A ty kim jestes ty gnoju .Po ryju to ty dostaniesz jeszcze.

I dziwisz sie ze tu tak malo ludzi zaglada?
      • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 22.11.02, 13:26
        Gość portalu: Oleslaw napisał(a):

> Popsuje ci humor. poczytaj wypowiedzi niejakiego Leszka. 4 dychy na karku a
        > poziomu zero:(

Autor: Gość: LP® IP: *.pool.mediaWays.net
        > Data: 20-11-2002 17:13 + odpowiedz na list
        > A ty kim jestes ty gnoju .Po ryju to ty dostaniesz jeszcze.

Nie popsujesz. Czytałam tę wypowiedź wcześniej. To wyjątek a nie norma na tym
        forum.

> I dziwisz sie ze tu tak malo ludzi zaglada?

Dziwię. Bardzo miłe forum, chociaż mało rozmowne. Próbowałam więc w tym wątku
        sprowokować dyskusję na temat filmu, ale nie wyszło. Może powinnam wywlec wątek
        filmu jako odrębny?
        • Gość: Oleslaw Re: Co tu tak cicho? IP: *.urz.uni-heidelberg.de 22.11.02, 13:35
          raczej na pewno.
          jak mozna wywolac dyskusje nazywajac watek "co tu tak cicho":)
          • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 22.11.02, 13:53

> jak mozna wywolac dyskusje nazywajac watek "co tu tak cicho":)

"Co tu tak cicho" było wątkiem zasadniczym. Pomysł na dyskusję pojawił się
            jakoś tak mimochodem.
            Wobec tego poproszę o instrukcję, jak wywlec kawałek o filmie z tego wątku i
            zrobić z niego nowy, już o właściwym tytule. Nie umiem sama, naprawdę :)))
            Do takich skomplikowanych zabiegów używam córki, ale ona jest teraz w szkole.
            • Gość: Oleslaw Re: Co tu tak cicho? IP: *.urz.uni-heidelberg.de 22.11.02, 13:59

Kliknij "dodaj nowy watek" i zrob copy + paste tekstu o filmie i po krzyku.

A narzekajac na cisze czemu sama nic nie piszesz na innych watkach?
              • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 22.11.02, 14:37

>
                > Kliknij "dodaj nowy watek" i zrob copy + paste tekstu o filmie i po krzyku.
                >
                Dzięki, spróbuję

>A narzekajac na cisze czemu sama nic nie piszesz na innych watkach?
                A są jakieś ? ;)))
                A tak na serio - jestem obca. Trudno mi się wypowiadać na temat dziur na
                ulicach , zatłoczonych autobusów czy parszywiutkich sklepów Olsztyna(na
                marginesie, na jakiej ulicy jest ten Leclerc, żebym tam nie wdepnęła gdy
                odwiedzę Olsztyn). Mogę najwyżej porównawczo, informując jak to wygląda w Wawie
                (kiedyś skrobnęłam o multikinach, innym razem o burzeniu zabytków i
                stawianiu "nowoczesnych" potworków - a o ile pamiętam przy tym właśnie wątku
                mnie lekko zgasiłeś). Czekam więc na wątki ogólne, ale tych jest niewiele.
                "Nie to miasto, nie ta skala". To nie złośliwość. To cytat, z Ciebie chyba :)
                Bardzo pozdrawiam
                • toja77 Re: Co tu tak cicho? 22.11.02, 17:42
                  Nie zrażaj się, że nikt nie podchwycił temetu filmu. NIe szkodzi. Fajnie, że tu
                  wpadasz i nikt nie będzie miał Tobie za złe, że nie bedziesz znałą naszych
                  dziur, czy parszywiutkich sklepów. Bądź z nami.
              • Gość: Andulka Oleslaw! IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 22.11.02, 15:25
                Udało się!!! :DDD
                Człowiek taki stary, a każdego dnia uczy się czegoś nowego....
        • Gość: LP® Re: Co tu tak cicho? IP: *.pool.mediaWays.net 22.11.02, 17:40
          Gość portalu: Andulka napisał:

> Gość portalu: Oleslaw napisał(a):
          >
          > > Popsuje ci humor. poczytaj wypowiedzi niejakiego Leszka. 4 dychy na karku
          > a
          > > poziomu zero:(
          >
          > Autor: Gość: LP® IP: *.pool.mediaWays.net
          > > Data: 20-11-2002 17:13 + odpowiedz na list
          > > A ty kim jestes ty gnoju .Po ryju to ty dostaniesz jeszcze.
          >
          > Nie popsujesz. Czytałam tę wypowiedź wcześniej. To wyjątek a nie norma na
          tym
          > forum.
          >
          > > I dziwisz sie ze tu tak malo ludzi zaglada?
          >
          > Dziwię. Bardzo miłe forum, chociaż mało rozmowne. Próbowałam więc w tym wątku
          > sprowokować dyskusję na temat filmu, ale nie wyszło. Może powinnam wywlec
          wątek
          >
          > filmu jako odrębny?

Zapomniales dodac ze to co napisalem tyczy sie tylko twojej cwelowskiej postaci
          a nie normalnych forumowiczow.
          • Gość: LP® Re: Co tu tak cicho? IP: *.pool.mediaWays.net 22.11.02, 17:46
            Andulka moge cie zapewnic ze ten "inteligent"oleslaw potrafi kazdego
            wyprowadzic z rownowagi.
            Moze to potwierdzic wiele osob.Albo sama poczytaj to forum a zobaczysz ze osoba
            zwiaca sie "oleslaw "zaczyna ze wszystkimi.
            pozdrwiam LP®
            • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 22.11.02, 18:47
              Gość portalu: LP® napisał:

> Andulka moge cie zapewnic ze ten "inteligent"oleslaw potrafi kazdego
              > wyprowadzic z rownowagi.
              > Moze to potwierdzic wiele osob.Albo sama poczytaj to forum a zobaczysz ze
              osoba
              >
              > zwiaca sie "oleslaw "zaczyna ze wszystkimi.
              > pozdrwiam LP®

Ale kiedy ja pokojowo nastawiona jestem. I mam nadzieję na to samo ze strony
              forumowiczów. Jeśli się sparzę ...
              Eeee, pomyślę o tym jutro... :)
              • Gość: jd Re: Co tu tak cicho? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.11.02, 20:39
                Andulka, gratuluję skutecznego stworzenia nowego wątku. Nie zrażaj sie, jeśli
                nie będzie odzewu, bo po prostu inni tak jak ja mogli tego nie oglądać. I
                pamiętaj, że jak już bedziesz w Olsztynie, każ natychmiast wieźć sie na Aleję
                Przyjaciół i okolice. Tam utopisz się w zauroczeniu.
                • Gość: Andulka Re: Co tu tak cicho? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 23.11.02, 16:48
                  Gość portalu: jd napisał:

> pamiętaj, że jak już bedziesz w Olsztynie, każ natychmiast wieźć sie na Aleję
                  > Przyjaciół i okolice. Tam utopisz się w zauroczeniu.

Wiem, widziałam na stronce detritusa. Pięęęknie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka