Gość: propozycja IP: *.ols.vectranet.pl 10.04.06, 23:38 niech rzad ruszy cztery litery i obnizy kurs zlotego, bo inaczej taki los czeka inne zaklady! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J.K. Re: Zwolnienia w fabryce mebli IP: *.olsztyn.mm.pl 10.04.06, 23:48 Sam słyszałem w TVP Olsztyn, Pan Prezydent Czesław Jerzy Małkowski powiedział, że do tego nie dopuści, że pracownicy będą pracować, że to wcale nie jest populizm. To się nazywa wyjście z sytuacji i uratowanie MMI - brawo Panie Prezydencie, brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Zwolnienia w fabryce mebli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:28 Przeciez wszyscy w Olsztynie wiedza ze chodzi o ziemie a nie o firme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Zwolnienia w fabryce mebli IP: *.ols.vectranet.pl / 88.156.63.* 11.04.06, 10:29 Aż serce boli , moj tata wspołpracował 10 lat. Znam wielu ludzi ktorzy przepracowali czesc swojego zycia!! I co teraz z nimi bedzie? Przeciez mają rodziny, dzieci co oni zrobia bez pracy? jeszcze młodzi...a wiekszosc z nich ma po 40 lat!!! Z całego serca zycze im zeby znaleźli prace i zeby Pan Prezydent miał tych ludzi na wzgledzie bo napewno bedzie im potrzebna pomoc. Boze ale bedą mieli Świeta:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Molak Re: Zwolnienia w fabryce mebli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:33 Nie mam pracy od 8 lat. Szukam wszędzie. Mam studia i podyplomówkę. Może nie najładniej wyglądam, ale nie chcę być modelem. Teraz kupię długi nóż i będę chodził z nim na rozmowy do firm. Skoro nie siła argumentów, to argumenty siły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywa Re: Zwolnienia w fabryce mebli IP: *.eti.pg.gda.pl 11.04.06, 13:06 bohaterowi artykulu gratuluje zaradnosci. przez 20 lat zero oszczednosci i mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: Zwolnienia w fabryce mebli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:19 Może bohater artykuł nie zarabiał tyle co małkowski i niektórzy zaradni radni.. Pewnie tak jak większości starczało mu zaledwie od 1-go do 1-go.. wynajęcie mieszkania kosztuje, a banki nie wszystkim dają pożyczki na zakup nowego. Zejdź "bywa" na ziemię i rozejrzyj się dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO Re: Zwolnienia w fabryce mebli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 17:13 > niech rzad ruszy cztery litery i obnizy kurs zlotego, bo inaczej taki los > czeka inne zaklady! Eeeej... to ja mam prostsze rozwiązanie. Niech rząd ruszy 4 litery i dodrukuje trochę pieniądza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ver Re: Zwolnienia w fabryce mebli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 23:38 Gosć portalu J.K.napisał(a): >To się nazywa wyjście z sytuacji i uratowanie MMI - brawo Panie Prezydencie, brawo!! Wszystkie sprawy których się podejmuje ten pan z Ratusza są w taki oto sposób zamykane. Obiecanki ,cacanki i woda na młyn,bo najwazniejsze dla niego /dzięki takim jak Ty i Twoje posty/aby ponownie na jesień otumanić wyborców i zasiąść na fotelu. Wróć "STARY" po rozum do głowy-PANIE J.k. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deise Re: Zwolnienia w fabryce mebli IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 12.04.06, 12:52 wszystko niby upada potem przemuje to jakis palant ( to po złosci bo naprawde to myslacy człek)z zachodu i stajemy sie jego murzynamy zapieprzamy jak motorki by miec na chlebek masło i cos na wierzch koszmar... czasem przychodzam i pomysły jak tak iproblem rozwiazac ale problem w tym ze nie zabrdzo dociekałam dlaczego ma byc zakłąd zamkniety (dokładnie dlaczego a nie tylko plotki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Zwolnienia w fabryce mebli IP: *.ols.vectranet.pl / 88.156.63.* 13.04.06, 17:26 "parę" kilometrów dalej w MB Meble Barczewo zwolniono już około 200 osób, a nikt nad tym faktem łzy nie uronił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Re: Zwolnienia w fabryce mebli IP: *.olsztyn.mm.pl 13.04.06, 18:45 Jewdnak miasłem rację, Pan Prezydent (jak donosi GO) stanął na wysokości zadania, uważam że jak obieca to pracownikom MM nie stanie się krzywda. Brawo Panie Prezydencie, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Zwolnienia w fabryce mebli 13.04.06, 19:54 za komuny było źle to tera jest lepiej. Cieszcie się ! kapitalizm rządzi! Odpowiedz Link Zgłoś