Gość: kik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 14:13 Co posłanka Staroń zrobiłą ze swoimi 2 domami, jeszcze jesięniąmiała ich 3, a teraz już tylko 1? Znów kręci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prusak75 Re: majątki posłów IP: 193.227.131.* 24.06.06, 14:15 moze mieszkała w StarTourist??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: majątki posłów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 14:16 chyba dorze myślisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: majątki posłów-Staroń IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.06, 14:45 Staroń "działa" chce uwłaszczenia spółdzielców mając na względzie własny interes?Czy te dwa mieszkania które do niej należą -wykazane w tekscie poniżej to spółdzielcze? To sprawa byłaby "jasna" drogi wyborco. Posłowie ujawnili majątki mark 24-06-2006 , ostatnia aktualizacja 23-06-2006 21:03 Najbiedniejszym parlamentarzystą z Warmii i Mazur jest Renata Rochnowska z Samoobrony. Nie ma ani domu, ani mieszkania. Najbogatsi to Sławomir Rybicki i Krzysztof Lisek z PO Po raz pierwszy posłowie tej kadencji składali oświadczenia majątkowe w październiku 2005 roku - musieli podać, jaki majątek mieli w dniu wyborów. Teraz prezentują wszystko, co zdobyli do końca ubiegłego roku. Rochnowska mieszka u córki, ale ma za to kupionego na raty volksvagena bora. Mieszkania nie ma też Leonard Krasulski (PiS). Lidia Staroń z PO ma dom (180 metrów kwadratowych), dwa mieszkania, budynek mieszkalny, lokal użytkowy i kiosk. Wszystko warte - 955 tys. zł. Sławomir Rybicki ma 74 ha ziemi rolnej, lasy i wodę. To więcej niż Mieczysław Aszkiełowicz z Samoobrony, którego gospodarstwo rolne liczy 70 ha, Staroń - ma 28,28 ha. Najoszczędniejszy jest Adam Ołdakowski (Samoobrona). W październiku na jego koncie było 90 tys. zł. Przez ostatnie pół roku poseł podwoił oszczędności. Pół roku temu na koncie Edwarda Ośko (LPR) było tylko 5 tys. zł, teraz jest 50 tys. zł. Oświadczenia majątkowe posłów z Warmii i Mazur- 28 czerwca w "Gazecie Wyborczej Olsztyn". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezo Re: majątki posłów-Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 07:18 drużyna zenona p. znowu się uaktywniła. Proponuję przeczytanie projektu zmiany ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych Pani Poseł Staroń, Każdy spółdzielca może tylko sobie życzyć, aby te przepisy jak najszybciej obowiązywały. W sprawie mieszkań -wystarczy wejść na stronę Pani Poseł, aby się dowiedzieć, że jest to udział w mieszkaniach - a nie własność dwóch mieszkań. Po za tym nie są to mieszkania spółdzielcze - pisała o tym prasa. Jak widzę zawiść to ogólna cecha Polaków, w tym przypadku dochodzi jeszcze walka całej skorumpowanej ekipy zenona p. o utracony "spółdzielczy folwark". Myślę, że wieloma postami z wyborczej powinna zająć się prokuratura. Szczególnie postami kik-a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prusak75 Re: majątki posłów-Staroń IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.06, 09:22 znalazl sie obronca z platformy, i terroryzuje na dodatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: majątki posłów-Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:09 Prusak 75 masz rację, ekipie Staroń można pisać na Procyka co "im ślina na język przyniesie", a mnie napisać prawdy o posłance nie wolno! Dobrze wiem, o co jej i jej ekipie chodzi - o uwłaszczenie lokalu, czyli przejeciu go praktycznie za darmo od spółdzileni, do tego dostosowała ustawę o spółdzileniach w jej wydaniu, takich jak ona w jej grupie jest kilku i walczą tylko o swoją kasę. jak było trzba przedstawiałą się za biedaczkę, której nie stać na płacenie zawyżónego czynszu, jak sąd przysądził jej płacenie i wyszło na jaw jakim majątkiem ta ":biedaczka" dysponuje, to tych, którzy o tym piszą posyłają swoim starym zwyczajem do prokuratury. dobrze, że sama posłanka ma kilka spraw w Sądzie i prokuraturze i jeszcze możę być tak, że za swoje przekręty straci mandat poselski. A wy jej obrońcy już mnie więcej nie straszcie, bo za to co robicie, też możecie ponieść konsekwencje karne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu Re: majątki posłów-Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 20:44 a jak wytłumaczysz zadłużenie poseł L. Staroń określone prawomocnymi wyrokami sądowymi. Argument zwowy sądowej jest już nieaktualny, potwierdza, że spółdzielnia miała rację, a spółdzielcy płacący czynsz kredytowali panią poseł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: majątki posłów-Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 22:37 Właśnie dowiedziałem się, że dziś zapadł w Sądzie Apelacyjnym wyrok potwierdzający, wyrok Sądu olsztyńskiego, że posłanka musi zapłacić zaległy czynsz! Chyba pozostał już jej tylko Strasburg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLSZTYNIAK Re: majątki posłów-Staroń IP: *.olsztyn.mm.pl 30.06.06, 12:41 Kik pieprzysz tak co ci slina na jezyk przyniesie i w tym twoim ptasim mozdzku wylegnie.mały móżdżek ,mały wylęg.Te lokale Staroniowej i kilku innych nie budowała spóldzielnia tylko oni sami.Płaca za media odrebnie i dodatkowo do spóldielni.Czemu nie piszesz prawdy?Dlaczego przekazujesz informacje sfałszowane.Nawet jeżeli sąd apelacyjny utrzymał wyrok w mocy to dlaczego nie napiszesz,że TO NIE JEST TA KWOTA,KTÓRA CHCIAŁA SPOLDZIELNIA TYLKO DUŻO MNIEJSZA.SAD ORZEKŁ ,ŻE SPÓŁDZIELNIA ZA DUŻO CHCIAŁA KASY OD NIEKTÓRYCH LUDZI I TA KWOTĘ ZMNIEJSZYŁ ,O CO WLAŚNIE CHODZIŁO STARONIOWEJ I INNYM. Jak czytam twoje posty kik na tym forum to odnosze wrażenie,że powinienes jednak ukończyć szkołę podstawową.Weź się za to i skończ.Może wyrośniesz na człowieka bo na razie jesteś tylko adwersarzem Staroniowej.Gdzie nie piszesz to wtracasz Staroniową.Ale musiałeś przez nią stracić a twój idol Zenon P. i tak pójdzie siedzieć.Ty może też dołączysz do niego,tym bardziej że postawiono ostatnio jakieś inne zarzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: majątki posłów-Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:25 Olsztyniaku, to Ty pleciesz, co ci "Slina na język przyniesie". To posłanka Staroń wszem i wobec twierdziła, że nie jest dłuzniczką spółdzielni, a nawet mówiła, że to spóldzielnia jest jej winna pieniądze - sam to słyszałem z jej ust! Sąd apelacyjny potwerdził niezbicie, że właśnie, że JEST DłUżNICZKą To prawda, że sma postawiła lokAL, ale na gruuncie spółdzielni i idzie jej o to, aby teraz za darmo lub przysłowoiową złotówke ten grunt wraz z lokalem przejąć.!!! A to, że kwotę do zapłaty Sąd uznał za mniejszą, to wynika tylko z tego, że nowy zarząd spóldzielni znając jeJ poczynania i być może już w obawie przed kims tak (powiedzmy delikatnie) nieodpowiedzialnym przystał na zmniejszenie kwoty. Poprzedni Zarząd na to sie nie godził i jak widać miał ku temu całkowite podstawy prawne. Tak więc ,czy tak czy siak, posłanka jest dłużniczką i twoje wypociny tego nie zmienią. A tak dla Twojej wiadmości jestem po studiach i nie kończyłem ich w Olsztynie. na koniec już nie pierwszy z resztą raz propnuję wiadro wody na rozgrazny łeb, napewno pomoże. A czy ty przypadkiem nie masz razem ze staroń lokalu w tym samym budynku? twoje wypociny ewidentnie na to wskazują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka Re: majątki posłów-Staroń IP: *.olsztyn.mm.pl 01.07.06, 07:12 Panie Tadeuszu M.Czy pan skończył studia czy nie mnie to nie interesuje.Jak pan pisze swoje posty to tak owija pan sprawy "w bawełnę" ,że czytający wierza panu.Niestety w wielu przypadkach stwierdziłam,że mija się pan z prawdą i dba o opinię swojego przyjaciela Zenona P.Przewodniczący RN naszej SM winien odpowiadać na równi z Zarządem SM we wszystkich sprawach.Wszak to RN "kieruje" prezesem i jego poczynaniami.A jeżeli akceptuje przestępczą działalność to też winna odpowiadać.Popieram piszącego wcześniejszy post,że pan ma obsesję na punkcie nazwiska Staroń.Nie da się tego ukryć.A prawda jest taka,że działania tej pani pozbawiły pana wielkich profitów.Teraz gdyby remontowano panu mieszkanko nie byłoby mieszkanka zastępczego .Ciekawi mnie czy pomoc przy "wyłudzaniu" pieniędzy z funduszu gwarancyjnego jest przestępstwem poważnym? Podejrzewam,że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realistka Re: majątki posłów-Staroń IP: *.olsztyn.mm.pl 01.07.06, 18:47 Wy się tu bijcie, a wszystkie Staroniowe i Procyki zrobią w międzyczasie swoje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: majątki posłów-Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 20:45 swoje... co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spółdzielca Re: majątki posłów-Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:39 powiedź ile poseł L. Statroń zapłaciła za uzbroną działkę budowlaną w centrum Olsztyna, zanim postawiła lokal uzytkowy, jak podaje obecnie wart 300.000 zł.Ja też chcem postawić dom lub lokal użytkowy na działce spółdzielni tylko mi nie chcę płacić za działkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: majątki posłów-Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 01:38 Szkopuł w tym, że nic nie zapłaciła, potem za lokal nie chciała płącić czynszu, a nawet wydedukowała, że to spółdzielnia powinna jej zapłacić! Oryginalne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: majątki posłów-Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:01 z twoich ust obrońco zenka p. bije wyłacznie nienawiść - powinieneś się przebadać psychiatrycznie (jak twój idol - zenek), aby stwierdzić czy nie jest to już stan chorobowy. A myślę także kik-ui, że powinieneś się trochę wyedukować. Pani Poseł Staroń posiada prawo własnościowe do lokalu (jak większość spółdzielców) i wcale nie musi zmieniać prawa, aby się uwłaszczyć. To obowiązuje od kwietnioa roku 2001. A jeśli zarząd pojezierza stwarza trudności - to należy go podać do prokuratury (ustawowa odpowiedzialność karna).To tyle. Natomiast w sprawie "długu". Informuję, że dłużnikiem jest ten kto po orzeczeniu sądowym - nie uiszcza zasądzonej kwoty. Z tego co wiem z publikacji prasowych Pani Poseł kwestionowała wysokość żądanego od niej "haraczu" i miała do tego wszelkie prawo. Wyroki sądowe (a znamy olsztyński sąd z działania przeciwko oponentom spółdzielni) pokazały również, że miała także rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: majątki posłów-Staroń IP: 212.160.172.* 04.07.06, 12:55 karolek oj zdziwisz się .... Zenka zaraz wypuszczą ..bo nic na niego nie mają 100% wytoczy proces Staroniowej, i Przedwojski swoje jeszcze dokopie i oby posłanka nie zamieniła się miejscami z Zenkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: majątki posłów-Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:02 oczywiście 20 zarzutów karnych - to jest nic! Przy takiej moralności to fakt, że wielbiciele procyka są jego godni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: majątki posłów-Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:28 oj karolu, karolku jakbyś nie miał interesu, to nie broniłbyś tak posłanki, zarzucasz to kikowi, a sam robisz to jeszcze bardziej zawzięcie. Jakby nie było moralność posłanki to dopiero ciekawy temat...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: majątki posłów-Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:29 Ps. Zapomniałem dodać: wiem coś o tym..... Odpowiedz Link Zgłoś