Dodaj do ulubionych

Sekta w Olsztynie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 14:45
Mam pytanie: czy ktokolwiek z Was zetknął się ze "Wspólnota Dwóch Krzyży" prowadzona przez jakiegos starego faceta niby za zgodą kościoła w prywatnym mieszkaniu w okolicach Katedry. Nie można do nich "przyjść z ulicy", trzeba być wprowadzonym przez kogoś zaufanego, osoby, które tam kiedyś były nie chcą nic powiedzieć. Podobno ściąga na te "modlitwy" młode dziewczyny i wykorzystuje.
Wiecie cokolwiek?
Obserwuj wątek
    • Gość: solo Re: Sekta w Olsztynie IP: 213.77.91.* 06.12.06, 16:32
      ja slyszalem, ze cwiartuje pozniej ich ciala!
      • bystra2000 Re: Sekta w Olsztynie 06.12.06, 17:14
        przybysze z Klembarga????
      • Gość: knot Re: Sekta w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 06.12.06, 23:16
        Młode dziewczyny to wykorzystuje Samoobrona.
    • Gość: Swiadek Pana J. [...] IP: *.olsztyn.mm.pl 06.12.06, 16:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Dr [...] ??? IP: *.olsztyn.mm.pl 06.12.06, 17:35
        Czyli coś w tym jest, Świadku pana J.?
    • Gość: Swiadek Pana J. Re: Sekta w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 06.12.06, 17:46
      Bardzo jestem rad z powodu ocenzurowania mojej wypowiedzi. Teraz to już chyba
      każdy analfabeta domyśla się jaka jest największa sekta religijna.
      "Wierzę w Polskę dopóty, dopóki są w niej analfabeci" - Roman Dmowski.
      • bystra2000 Re: Sekta w Olsztynie 06.12.06, 18:54
        Swiadku,nie jesteś osamotniony.
        Mnie też cenzura dosięgła.
    • green40 Re: Sekta w Olsztynie 06.12.06, 20:27
      Miałam z nimi kontakt, byłam na kilku spotkaniach dobrych kilka lat temu- ale
      ich zamknięcie na świat wzbudziło mój niepokój. Szybko przestałam chodzić na
      spotkania.
    • Gość: Ala Re: Sekta w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 07.12.06, 00:17
      Miałam kiedys kontakt z ludźmi , którzy uczestniczyli w spotkaniach tej
      wspólnoty. Wszyscy jednogłosnie twierdzą,że sam załozyciel jest człowiekiem
      bardzo zaburzonem,albo wręcz chorym psychicznie.Moze to jeszcze nie sekta , ale
      cos bardzo bliskiego.
      • mch31 Re: Sekta w Olsztynie 07.12.06, 21:33
        Grupa ta do niedawna działała pod dachem kościoła katolickiego.Prowadzący ją
        pan.J.K został jednak odwołany z funkcji moderatora tej pseudo wspólnoty,ze
        względu na niepokojące sygnały i nieprawidłowości.Faktycznie jest to sekta,a
        J.K. jest jej założycielem i niekwestionowanym przywódcą,guru.Wybiera on osoby o
        słabej psychice,podatne na jego wpływ.Potem małe'pranko mózgu'i droga do
        całkowitej destrukcji psychiki otwarta.Członkowie grupy są poddawani głębokiej
        psychomanipulacji.Spotkania tej wspólnoty odbywają się nadal w prywatnym
        mieszkaniu,150 m od katedry.
        • Gość: gość Re: Sekta w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 20:19
          no niestety to prawda. Ta sekta wciąż działa i rozbija rodziny
    • Gość: ktosiek Re: Sekta w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 07.12.06, 07:26
      Ja slyszalem o tej sekcie. Nie boje sie powiedziec tego slowa, bo wiem ze tak
      jest. MOj kolega wlasnie ma powazne problemy rodzinne z tego powodu. Ma trojke
      dzieci i zona od jakiegos czasu chodzila na spotkania tej sekty. Po pewnymn
      okresie czasu ona ma powazne zaburzenia psychiczne, problemy finansowe (chyba
      wziela jakies kredyty na ta sekte). Cala rodzina stara sie pomoc jemu i glownie
      dzieciom, nie wiadomo czy psychlodzy beda w stanie jej do konca pomoc.

W kazdym razie zdecydowanie odradzam !
      • Gość: Jadzia Re: Sekta w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 07.12.06, 19:13
        Oni tego gościa utrzymują, karmią i pewnie na niego kredyty biorą. Nie wiem czy przypadkiem i jacyś księża z tego korzyści nie mieli (materialnych i w naturze).
        • saskiaplus1 Re: Sekta w Olsztynie 08.05.07, 15:55
          Taaa? A wiesz, którzy? To podaj uprzejmie nazwiska. Bo podejrzewam, że sobie
          tylko własne frustracje wyładowujesz.
    • oollaa10 Re: Sekta w Olsztynie 07.12.06, 12:06
      Strzeszcie się
      • Gość: m Re: Sekta w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 12:38
        w olsztynie dziala pewna bardzo grozna sekta. utrzymuja taki duzy czerwony
        budynek na starym miescie, ktory nazywaja katedra. poza tym maja jeszcze
        conajmniej kilkanascie placowek w calym miescie i na prowincji. w okresie
        poswiatecsznym ich dziwnie ubrani emisariusze chodza po domach, agituja i
        wyludzaja od ludzi pieniadze.

strzezcie sie. przy nich jakas mala sekciunia to pikus.
        • bystra2000 Re: Sekta w Olsztynie 07.12.06, 13:06
          Oni działają w całej Polsce.
          wiele osób wzięło kredyty i do dzisiaj
          płaczą z tego powodu.
          kierownictwo sekty smieje się w kułak
          i wyciąga łapy po jeszcze.
    • Gość: weterynarz Re: Sekta w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 07.12.06, 12:36
      czyzby nowy punkt Radia Maryja???????
    • Gość: Mario Re: Sekta w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 20:38
      Cześć.Jestem dobrze zorientowany w sprawie tej sekty,sam zostałem przez nich
      poszkodowany.facet,który ją prowadzi ma się za cudotwócę,a naprawdę jest
      psychicznie chory.Wykorzystuje seksualnie młode dziewczyny.Proszę się trzymać od
      nich z daleka.
      • bystra2000 [...] 07.12.06, 20:46
        • Gość: Gość [...] IP: *.olsztyn.mm.pl 09.12.06, 15:13
          • bystra2000 [...] 09.12.06, 15:23
      • Gość: Elbinger [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 20:48
        • Gość: Rem [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:47
          • Gość: Elbinger [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 16:50
            • Gość: Rem [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 17:18
              • Gość: Elbinger [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:23
                • Gość: Rem [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 21:55
                  • bystra2000 [...] 09.12.06, 22:09
                    • Gość: Elbinger [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 00:07
                      • Gość: Rem [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 11:13
                        • bystra2000 [...] 10.12.06, 12:08
                          • Gość: Elbinger [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 13:11
                        • Gość: Elbinger [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 12:54
                          • Gość: Rem [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 15:51
                            • Gość: Elbinger [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 17:29
                              • Gość: Rem [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:40
                                • Gość: Elbinger [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 21:18
                                  • Gość: Rem [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 22:09
                                    • Gość: Elbinger Re: Sekta w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 23:31
                                      Oj już teraz nie ściemniaj, że nie wiesz co oznacza ":P", i że tylko ":)" jest
                                      ci znane. Wkońcu duzo siedzisz w necie to powinieneś znać pewne oznaczenia tzw.
                                      internetowych buziek :) O tu masz słownik, poczytaj sobie:

www.czterdziestolatki.pl/content/view/145/41/
    • Gość: potępiona Re: Sekta w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:54
      Hej Madziu!!
      Wiem baardzo dużo na temat tej sekty, wszystko to co napisałaś niestety jest
      prawdą, sprawa oparła się już o prokuraturę, więc szczerze radzę trzymać się od
      nich z daleka.
      • Gość: ofiara Re: Sekta w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 19:02
        wiem równie dużo a nawet jeszcze więcej. Przewodniczący "modlitewnej ligi
        kobiet" skutecznie nawraca na swoją wiarę, jedna ze szczęśliwych ofiar niańczy
        już 5-cio miesięczny owoc (rodzaju żeńskiego)jego dogłębnych poglądów
        religijnych. Urzędnicy kościelni nie śpieszą się żeby jednoznacznie określić
        podobne praktyki. Pozdrawiam
    • Gość: MAWRA Re: Sekta w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.02.07, 14:33
      CZY WIECIE, ŻE TA SEKTA ZNOWU ISTNIEJE JAKO WSPÓLNOTA, A DZIAŁAĆ BĘDZIE TERAZ
      PRZY KOŚCIELE KOŁO DWORCA?
      • 999s Re: Sekta w Olsztynie 26.02.07, 15:41
        NIEMOŻETOBYĆCOTYNIEPOWIESZ ???
        • Gość: sa Re: Sekta w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:04
          Czym się różni sekta od kościoła katolickiego. Kto mi wyjaśni?
      • Gość: znający temat Re: Sekta w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 08.03.07, 23:06
        Sekta działa nadal,ma opiekuna,ojca franciszkanina.Liczy ok. 6 osób,najbardziej
        wiernych i zaufanych wyznawców Janusza.K,który jest faktycznie głową całej
        grupy.To bardzo niebezpieczna osoba,manipuluje ludżmi,wykorzystuje finansowo i
        fizycznie wszystkie swoje ofiary.Trzymajcie się od nich z daleka!
        • saskiaplus1 Re: Sekta w Olsztynie 08.05.07, 15:58
          Jeśli to, co mówisz, jest prawdą, to poproszę o więcej danych, np. o nazwisko
          tego "ojca franciszkanina".
          • mch31 Re: Sekta w Olsztynie 10.05.07, 16:45
            Sekta jest zakamuflowana,ojciec Kazimierz ,proboszcz ,udziela informacji,parafia
            przy dworcu.
    • Gość: wodzu Re: Sekta w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 22:08
      ja tez tam byłe .Wóde piłem .
    • Gość: Max Re: Sekta w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 23:12
      To jest szokujące
    • edico Re: "niby za zgodą kościoła" 19.03.07, 02:17
      Na tej zasadzie powstają prawie wszystkie sekty w tym kraju. Wystarczy się
      powołać...

Mam nadzieję, że w końcu kiedyś wreszcie sami katolicy zaczną chociaż czytać ze
      zrozumieniem własną Biblię i wyciągać z niej własne a nie proboszczowskie
      wnioski.
      Na dzień dzisiejszy rzeczywistość jest raczej bliższa średniowiecza i ambitnegp
      wxpose biczowników na ulicach miast maniferstujących swój sposób pojmowania
      celu stworzenia tego świata przez wszechwiedzącego i nieomylnego.

Sądzę zatem, że w swych religijnych planach przewidział nie tylko proboszcza z
      Dywit, księdza Romana Kramka czy prałata Michalika, ale nawet kasiędza
      Athanase Seromba z taką pieczolowitością ukrywanego pod Watykanem.

Zaiste, trzeba być "nastojaszczym" katolikiem, by II Sobór Watykański
      potraktować jak dzieła Lenina w spuściźnie Marksowskiej oceny relacji
      ekonomicznych w gospodarce.

Skoro jedni mogą wciskać knoty wbrew publicznie zapewnianym tendencjom, dla
      czego tego samego nie mogą czynić i inni pod takim samym tytułem czy hasłem?

Tym bardziej, że dzisiejszy Kościół ma tyle samo wspólnego ze społeczeńsywem,
      co rycerze maltańscy z ziemią świętą ;((
      • Gość: gość Re: "niby za zgodą kościoła" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:24
        SEX-SEKTA nadal aktywna i zapładniająca! Emerytowany "boży nawracaciel" Janusz
        K.ekscytuje kobitki i stare i młode!
        • mr42 Re: "niby za zgodą kościoła" 06.05.07, 20:54
          b.proszę o więcej konkretnych info i namiary. proszę o maile'a na
          tytus5_40@tlen.pl. dyskrecja zapewniona. dz
          • Gość: H56 bezkarna sekta katolicka pod ochroną Sądów IV RP IP: *.chello.pl 08.05.07, 08:18
            wykorzystała i porzuciła biedne kobiety
            miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,4102239.html
          • mch31 Re: "niby za zgodą kościoła" 10.05.07, 16:42
            Znam bardzo dobrze tą sektę.
            • Gość: T. Do saskiaplus1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:47
              A czy Ty przypadkiem nie jesteś ich adwokatem? Nikt Ci na forum nie poda nazwisk bo sprawa jest bardzo delikatna. Wiedz tylko, że obecnie ten guru ma dziecko z dziewczyną o trzydzieści kilka lat od siebie młodszą, która jest mężatką. Nazwiska zna Kuria Biskupia i osoby bezpośrednio ze sprawą związane. Oglądałeś reportaż o Siostrach Betankach z Kazimierza? Też nie ma sprawy bo nie podali nazwisk?
    • Gość: Megan Re: Sekta w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:09
      Mam pytanko- jeżeli nie chcecie ujawniac nazwiska Janusza K.- napiszcie chociaz
      ile liter liczy nazwisko tego człowieka. Pytam sie, bo jakieś poł roku temu w
      pociągu spotkałam człowieka o tym smym imieniu, pierwsza litera nazwiska też by
      sie zgadzała.. Hmmm.. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby ten staruszek nie
      opowiadal mi o wspólnocie młodych ludzi, którzy sie regularnie spotykają,
      wspierają itp...
    • Gość: Megan Re: Sekta w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:50
      Proszę, to dla mnie bardzo ważne
      • Gość: b Re: Sekta w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 17.05.07, 08:41
        mlode dziewczyny??? ooo to dajcie namiary na tego pana - chetnie wstapie do tej
        sekty;)
      • Gość: T. Re: Sekta w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 09:59
        Nazwisko Kom_ _ _ski.
        • Gość: go.sc Re: Sekta w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.07, 02:52
          środkwe litery;or
          • Gość: Hania Re: Sekta w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 17.09.07, 10:48
            Chciało Ci się tak daleko grzebać ?
      • Gość: dm Re: Sekta w Olsztynie IP: *.opera-mini.net 15.06.14, 22:31
        czesc własnie sie dowiedzialem niedawno ze moj kumpel ma to samo u siebie w rodzinie jego tata jest wojskowym duzo zrobil juz w tej sprawie byl dzis w tym olsztynie i tam sie nieda wejsc z ulicy stoja dwaj. mnisi i niema jak wejsc byli u nic na noc w domu wsxystko dobrze przejzeli matce zrobili pranie mozgu totalnie oni brali ich pojedynczo na rozmowy i pieprzyli o wspolnocie 2 kryzy to dokladnie dziala na calej polsce uczestniczy w tym jakis janusz danuta i anna z tego co sie dowiedziale. jak macie jakies info to dawajcie znac?? piszczie nawet tutaj
    • Gość: zagubiony Dwa Krzyże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.14, 10:42
      Czy jest koś, kto mi pomoże wyjść z tego bagna. Bardzo proszę. Szukam osób, którym udało się wyjść na prostą drogę. Moje życie osobiste to jedna ruina. Błagam i proszę.
      Podaję meila. rafal_100@wp.pl
    • edico Nie pierwsza to sekta 18.06.14, 12:57
      która znajduje swe źródło w katolicyzmie. Problem leży jedynie w tym, że jedne Kościół toleruje a inne zwalcza. Weźmy hołubioną np. prałaturę Opus Dei, w której także zachodzi jednocześnie wysoki poziom kontroli życia członków i psychomanipulacji.
      Z bardziej znanych postaci, jawnie o swojej przynależności powiedział jedynie były szef Telewizji Familijnej Waldemar Gasper. Według tygodnika "Wprost" i "Rzeczpospolitej" w kręgu Opus Dei znajduje się grupa wpływowych polityków prawicy, m.in. posłowie Kazimierz Ujazdowski, Marek Jurek, Roman Giertych, Wiesław Walendziak, były premier Kazimierz Marcinkiewicz oraz członek Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Jarosław Sellin. Jedna z siedzib organizacji mieści się w pobliżu Sejmu, a o związki z sektą Opus Dei podejrzewany jest żyjący w celibacie Jarosław Kaczyński. Lech Wałęsa był pod silnym wpływem księdza Franciszka Cybuli, członka Opus Dei, z kościoła Matki Boskiej Różańcowej z gdańskiego osiedla, "Przymorze", późniejszego "duszpasterza" prezydenta Wałęsy, a od 1969 jako TW Służby Bezpieczeństwa. Obaj panowie spiskowali nie tylko przeciwko Annie Walentynowicz, ale także innym osobom, które w jakikolwiek sposób naraziły się Wałęsie. Instytucje faszystowskiej inkwizycji jak Ruch Effatha, Tolle, KANA, OKOPS, Fronda, CCM, RRN, dziecionline czy Civitas Christiana to wszystko inicjatywy faszystów z Opus Dei zwanej też "czarną masonerią”, od ciemnej kolorystyki ubrania. Po Soborze Watykańskim II zarzucano Opus Dei zbytni konserwatyzm i faszyzację. Dziś wtajemniczeni mówią, że Opus Dei to "katolicka mafia", a Dan Brown czyni z jej członków fanatycznych skrytobójców.

Dzisiaj spośród blisko 1,8 mld chrześcijan ok. połowy stanowią katolicy, 300-450 mln protestanci, ok. 150 wyznawcy prawosławia, ok. 60 mln anglikanie, ok. 30 mln członków starożytnych Kościołów wschodnich oraz ok. 150 mln należy do różnego rodzaju sekt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka