Gość: warmiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:07 SKAD SIE BIORA TAKIE CYMBALY?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kimer Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: 212.160.138.* 09.01.07, 11:11 żenada że słów brak :(. Może wogóle niech pozamykają wszystkie lokale w mieście a o 22.00 godzina policyjna, no i obowiązkowo cały olsztyn otoczyć drutem kolczastym....(oni chyba naprawdę w tej radzie miasta nie mają co robić..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pompa Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.server.ntli.net 09.01.07, 13:24 Co za dupek z tego Lukaszewskiego... To juz nawet odlac sie pod dyskoteka nie bedzie mozna??? Big Brother nadchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: 212.160.172.* 09.01.07, 14:16 Przecież to radny z PO to czego oczekiwać. Pewnie nieudacznik Tusk wydał zalecenie. Nie daleko wam od PiS i LPR, ale tak jak Tusk macie opanowaną krytykę innych Panowie z PO. Popatrzcie na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: 82.160.33.* 09.01.07, 22:11 skandal - żeby w mieście powiatowym sikania pod dyskoteką zabraniać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwko w domciu Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:45 Lać to możesz pod swoją klatką. Bardzo cieszę się z tego zamiaru. Ja bym te puby pozamykała wraz z dobranocką. A piwko można sobie wypić w domciu po bajeczce, o ile oczywiście mamusia pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: 194.70.181.* 09.01.07, 14:38 zawsze wiedzialam ,ze Lukaszewski to musi sie wykazac ,,na bele czem,, ale musi , bo to taki radny z przypadku , prawda .Na calym swiecie nie ma podobnych bzdur , ktore ten pan wymysla. NA tym polega pub, ze czlowiek nie jest w nim niczym ograniczany i moze sie w nim rozluznic, posiedziedziec i nikt oraz nic go nie ogranicza. A moze pan radny nie pije piwa i chce jak LPR zamknác wszystkich w domu , bo i tak Olsztyn jest pusty. A mialo to byc miasto turystyczne ! Panie radny pan sie nie zna na zyciu . Niech pan wreszcie przestanie pierdziec w stolek i da tym olsztyniakom spokojnie zyc , bo i tak to miasto przy pomina takie zat 80- tych , z godziná policyjná ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToKu Na całym świecie? IP: 213.184.31.* 09.01.07, 16:25 W takim prowincjonalnym mieście Londynie puby są czynne do 23, włąsciciel może wykupić dalszą licencję, ale maksymalnie zda się do godziny 1. Nie zmienia to faktu, że mieszkamy w Polsce, a Olsztyn aspiruje do roli miasta turystycznego. nic tak nie przyciągnie turystów jak zamkniete po północy ogródki piwne, bo na skalę polską, to rzeczywiście chyba ewenement, czyli nie lada atrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: 194.70.181.* 09.01.07, 14:38 zawsze wiedzialam ,ze Lukaszewski to musi sie wykazac ,,na bele czem,, ale musi , bo to taki radny z przypadku , prawda .Na calym swiecie nie ma podobnych bzdur , ktore ten pan wymysla. NA tym polega pub, ze czlowiek nie jest w nim niczym ograniczany i moze sie w nim rozluznic, posiedziedziec i nikt oraz nic go nie ogranicza. A moze pan radny nie pije piwa i chce jak LPR zamknác wszystkich w domu , bo i tak Olsztyn jest pusty. A mialo to byc miasto turystyczne ! Panie radny pan sie nie zna na zyciu . Niech pan wreszcie przestanie pierdziec w stolek i da tym olsztyniakom spokojnie zyc , bo i tak to miasto przy pomina takie z lat 80- tych , z godziná policyjná ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola ale bzdety IP: 194.70.181.* 09.01.07, 14:39 zawsze wiedzialam ,ze Lukaszewski to musi sie wykazac ,,na bele czem,, ale musi , bo to taki radny z przypadku , prawda .Na calym swiecie nie ma podobnych bzdur , ktore ten pan wymysla. NA tym polega pub, ze czlowiek nie jest w nim niczym ograniczany i moze sie w nim rozluznic, posiedziedziec i nikt oraz nic go nie ogranicza. A moze pan radny nie pije piwa i chce jak LPR zamknác wszystkich w domu , bo i tak Olsztyn jest pusty. A mialo to byc miasto turystyczne ! Panie radny pan sie nie zna na zyciu . Niech pan wreszcie przestanie pierdziec w stolek i da tym olsztyniakom spokojnie zyc , bo i tak to miasto przy pomina takie z lat 80- tych , z godziná policyjná ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Anglii Re: ale bzdety IP: *.force9.co.uk 09.01.07, 18:59 A ja w przeciwienstwie do wiekszosci opini uwazam, ze to bardzo dobry pomysl. Miasto zyjace z turystow - Londyn. Nie ma problemu z tym, ze w niemalze kazdym pubie jest monitoring w srodku lokalu i przed lokalem. Wiekszosc pubow w Soho. Ich dzielnica turystycnza jest zamykana o polnocy niektore dzialaj dluzje nawet do pierwszej ale wymogi licencji sa takie, zeby nie przeszkadzly lokalnym mieszkancom. Pamietasjmy ze turysci przyjerdzaja tu po to aby zostawic pieniadze dla lokalnych mieszkancow. Monitoring w lokalu to bezpieczenstwo. Mniej osob bedzie skorych do bojki skoro nie beda anonimowi. Latwiej bedzie namierzyc dealerow narkotykow. No i skonczy sie sikanie pod pubem wieczorem zamiast kulturalnie w toalecie. Nie wiedzialem w centrum londynu zadnego ogrodka piwnego otwartego po 12. Ochrona nie wypusic cie z lokalu jak chcesz wyjsc z butelka piwa. Inna sprawa,ze lokale czynne do 3 nad ranem maja troszke wieksze ceny na alkohole. Jesli o przedsiebiorcow ktorzy skarza sie, ze zamkna interes i wyjada do innego miasta to uwazam droga wolna. Na ich miejsce znajdzie sie inny ktory bedzie wiedzial jak prowadzic biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Anglii Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.force9.co.uk 09.01.07, 19:05 Bardzo dobry i sensowny pomysl ktory poprawi bezpieczenstwo. Bedzie bezpieczniej dla klientow, pracownikow i mieszkancow. Popieram takie pomysly. Najlepsze jest to,ze to wlasciciel bedzie musial spelnic wymagania aby miec otwarty dluzej lokal. Nie bedie dziwnej sytuacji, ze urzednik decyduje do ktorej godziny bedzie otwarty lokal. To sa jasne zasady gry. A monitoring no coz przeciwncy obsikujacy sciany pod pubem i zwolennicy pubowego mortal kombat przestana wreszcie byc anonimowi i bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josz Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.olsztyn.mm.pl 09.01.07, 20:19 Idiotyzm, idiotyzm, idiotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z anglii Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: 89.243.77.* 10.01.07, 13:47 Latwo jest krzyczec idiotyzm ale moze bys umotywowal dlaczego jest to idiotyzm ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmiak Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 15:27 te...anglik, te sie tu nie mieszoj, trzyba bulo w polsce na dupsze szdzec to bys mnol prawo sie tu wyporzodac, (po polsku... gas kompa chlpie bo jak wlasciciel zobaczy.... lec kible szorowac u chindusa bo jak sie nie wyrobisz to znowu autobus ucieknie i z buta 4 km :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToKu Wow, tylko tacy w Polsce zostali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 15:39 Jestem zniesmaczony tym postem. Prawdziwy Warmiak daje o sobie i poziomie swojej kultury lepsze świadectwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z anglii do Warmiaka IP: 89.243.77.* 10.01.07, 15:53 Kaj sie taki cfaniak ulungl ? Choc mieszkam w Londynie juz prawie 4 lata to nawet za 66 lat nie nazwe sie Anglikiem. Ja zawsze bede Polakiem i Olsztyniakiem. Wiesz troche jest mi przykro ze poziom twojej wypowiedzi jest tak niski. Pracuje na takim samym stanowisku jak w Polsce tylko ze tu w jeden miesiac zarabiam tyle co w Polsce w rok. Zyje sobie normalnie a pieniazki inwestuje w nieruchomosci w Polsce. Po towim nr IP widze, ze chyba klikasz z wynajmowanego odemnie mieszkania :) Oj bedziesz sie musial chlopie wyprowadzic. :) Dzisiaj akurat pracuje z domu zajmujac sie przetworzeniem danych zapisanych w formacie pdf do formatu excell a nastepnie sukcesywnie wprowadzam dane do dwoch testowanych przez nas baz danych salesforce.com i sugar.com A tak na marginesie pisze sie hindusa a nie chindusa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abstynentka Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:51 A ja się bardzo cieszę. Jak nażłopiesz sie piwska w domu, to będzie taniej i bezpiecznie. Hura!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmiak Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:47 wiecie co? ukrecimy na tego lukaszewskiego bata, niech go tylko pijanego gdzies na starowce zobacze, bede nagrywac kazde jego slowo, robic zdjecia komorka w kazdej sytuacji, a jak sie pojawi kiedykolwiek w poblizu jakiegos burdelu to wtedy mu zgotujemy pieklo......tak na piewrwszy rzut oka to medialny on nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Anglii Do Warmiaka IP: *.force9.co.uk 11.01.07, 10:15 Ja zawsze popieralem aby dokumentowac jakies wybryki wladzy. Wiec pomysl jest okej. Jednakze ( wiem trudne slowo skup sie ) Powiedz mi drogi Warmiaczku ( a moze kresowiaczku bo przeciez caly Olsztyn z zza Buga przyjechal ) Jaki masz pomysl na podniesienie poziomu bezpieczenstwa w pubach i to przy najmniejszym udziale pieniedzy publicznych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Czy to prawda, że M. Kowalewski jest spokrewniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 10:40 z Ł.Łukaszewskim? Podobno wszystko pisze na zlecenie i nie jest obiektywny. Dlatego Łukaszewski został wybrany najlepszym radnym poprzedniej Rady. Podobno sądził tak tylko "Pan Redaktor" Kowalewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Anglii Wariactwa ciag dalszy IP: *.force9.co.uk 11.01.07, 14:07 No tak jasne a potem sie okaze ze jego dziadek byl w Wermahcie ciocia w SS a wujek w UB a on sam nie slucha Radia MaRyja. Czytajac takie komentarze ciesze sie ze nie mieszkam obecnie w Polsce. Zamiast sensownej dyskusji nad dosyc ciekawa propozycja widze tu tylko obrzucanie sie blotem i epitetami. Nikt nie zastanowil sie czemu ma ona sluzyc a kazdy juz ja neguje bo to ogranicza jego wolnosc ( sikania pod pubem ) Przypomina mi to sytuacje z prze kiklkunastu juz prawie lat jak istnial Night Club Power Horse na Trucku. Zawsze byl problem z powrotem bo wiara w walce o wolnosc musiala zdemolowac autobus MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RG A to całkiem możliwe gościu z Anglii. Widać, że IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:02 już dawno nie byłeś w Olsztynie. Twoja wypowiedź "...prawie lat jak istnial Night Club Power Horse na Trucku. ..." o tym świadczy. Na Trucku ? W Olsztynie nie było knajpy na ciężarówce, ani na Polonezie Trucku. Czasami bywam na Tracku. Powodzenia w Anglii i większej dozy traktowania życia z przymrużeniem oka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Anglii Re: A to całkiem możliwe gościu z Anglii. Widać, IP: *.force9.co.uk 11.01.07, 17:48 aa to panie zwykla literowka tylko. Zamiast a wskoczylo u ot i po sprawie. Jesli chodzi o bycie w Olsztynie to ostatnio bylem w sierpniu. Dla jednych to dawno dla innych niedawno. Chodzilo mi natomiast o cos innego. O tych wspanialych bojownikow o wolnosc wyladowujacych sie na szybach autobusu. Wiem co mowie bo jakos tak pod koniec liceum bylem tam i niestety autobus ktos zdemolowal taksowek nie bylo i dralowalem na piechote z Tracku na Jaroty. E nie narzekam wesolo bylo :) Jedno jest pewne wyjechalem bo chcialem osiagnac cos czego nie moglem osiagnac w Olsztynie. Udalo mi sie to. Robie to co lubie mam z tego dobre pieniadze i satysfakcje. Za jakis czas ( kilka lat ) pomysle o powrocie i bede pracowal sam na siebie. Wyjazd potraktowalem tez jako szansa na zdobycie nowych doswiadczen i umiejetnosci. ( Skoro UK jest takie bogate moze podpatrze to i owo o pomoge zbudowac bogata Polske ) Czesto wypowiadajac sie na roznych forach mowie jak pewne rzeczy sa rozwiazane w UK nie wiem czemu ale spotykam sie ze stekiem wyzwisk i inwektyw w stylu wyjechales nie masz prawa glosu a nikt nie chce podjac rzeczowej dyskusji. Smutne to ze My Polacy nawet na animowym forum internetu zamiast razem zastanowic sie nad jakims pozytywnym rozwiazaniem walczymy ze soba zazarcie. Obserwujac sytuacje Polityczna w kraju zastanawia mnie dlaczego zawsze musimy ze soiba walczyc ? Podejrzewam, ze gdyby o urzad prezydenta w ostatniej turze stanal Jarek Kaczynski przeciwko Lechowi Kaczynskiemu to spoleczenstwo tez by sie podzielilo i zaczelo walczyc ze soba. Czy naprawde w Polsce nie ma juz myslacych ludzi a ciemnny narod kupi wszystko. Troche mnie to przeraza i mam nadzieje ze jest to tylko gasnaca tendencja a nie jakis nowy trend. Szkoda ze nikt nei podejmnie sensownej dyskusji kazdy natomiast natychmiast poprawia ortografie i interpunkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Anglii Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.force9.co.uk 23.01.07, 17:17 ech widze ze Warmiak to zamurowalo. A szkoda szkoda ze nikt nie chce porozmawiac o sensownym pomysle natomiast kazdy sie rozgaduje na temat zmiany nazwy ulic. Nie robcie mi tego nie zmieniajcie nazwy ulic bo jak za pare lat wroce do miasta to nie bede sie umial w nim poruszac. Odpowiedz Link Zgłoś