Dodaj do ulubionych

Olsztyńskie puby pod okiem kamer

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:07
SKAD SIE BIORA TAKIE CYMBALY??
Obserwuj wątek
    • Gość: kimer Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: 212.160.138.* 09.01.07, 11:11
      żenada że słów brak :(. Może wogóle niech pozamykają wszystkie lokale w
      mieście a o 22.00 godzina policyjna, no i obowiązkowo cały olsztyn otoczyć
      drutem kolczastym....(oni chyba naprawdę w tej radzie miasta nie mają co robić..)
      • Gość: pompa Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.server.ntli.net 09.01.07, 13:24
        Co za dupek z tego Lukaszewskiego... To juz nawet odlac sie pod dyskoteka nie
        bedzie mozna??? Big Brother nadchodzi...
        • Gość: Gruby Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: 212.160.172.* 09.01.07, 14:16
          Przecież to radny z PO to czego oczekiwać. Pewnie nieudacznik Tusk wydał
          zalecenie. Nie daleko wam od PiS i LPR, ale tak jak Tusk macie opanowaną
          krytykę innych Panowie z PO. Popatrzcie na siebie.
        • Gość: gość Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: 82.160.33.* 09.01.07, 22:11
          skandal - żeby w mieście powiatowym sikania pod dyskoteką zabraniać?
        • Gość: piwko w domciu Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:45
          Lać to możesz pod swoją klatką. Bardzo cieszę się z tego zamiaru. Ja bym te
          puby pozamykała wraz z dobranocką. A piwko można sobie wypić w domciu po
          bajeczce, o ile oczywiście mamusia pozwoli.
    • Gość: ola Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: 194.70.181.* 09.01.07, 14:38
      zawsze wiedzialam ,ze Lukaszewski to musi sie wykazac ,,na bele czem,, ale
      musi , bo to taki radny z przypadku , prawda .Na calym swiecie nie ma
      podobnych bzdur , ktore ten pan wymysla. NA tym polega pub, ze czlowiek
      nie jest w nim niczym ograniczany i moze sie w nim rozluznic,
      posiedziedziec i nikt oraz nic go nie ogranicza. A moze pan radny nie
      pije piwa i chce jak LPR zamknác wszystkich w domu , bo i tak Olsztyn jest
      pusty. A mialo to byc miasto turystyczne ! Panie radny pan sie nie zna
      na zyciu . Niech pan wreszcie przestanie pierdziec w stolek i da tym
      olsztyniakom spokojnie zyc , bo i tak to miasto przy pomina takie zat 80-
      tych , z godziná policyjná !
      • Gość: ToKu Na całym świecie? IP: 213.184.31.* 09.01.07, 16:25
        W takim prowincjonalnym mieście Londynie puby są czynne do 23, włąsciciel może
        wykupić dalszą licencję, ale maksymalnie zda się do godziny 1.

Nie zmienia to faktu, że mieszkamy w Polsce, a Olsztyn aspiruje do roli miasta
        turystycznego. nic tak nie przyciągnie turystów jak zamkniete po północy ogródki
        piwne, bo na skalę polską, to rzeczywiście chyba ewenement, czyli nie lada atrakcja.
    • Gość: ola Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: 194.70.181.* 09.01.07, 14:38
      olsztyniakom spokojnie zyc , bo i tak to miasto przy pomina takie z lat 80-
    • Gość: ola ale bzdety IP: 194.70.181.* 09.01.07, 14:39
      olsztyniakom spokojnie zyc , bo i tak to miasto przy pomina takie z lat 80-
      • Gość: gosc z Anglii Re: ale bzdety IP: *.force9.co.uk 09.01.07, 18:59
        A ja w przeciwienstwie do wiekszosci opini uwazam, ze to bardzo dobry pomysl.

Miasto zyjace z turystow - Londyn. Nie ma problemu z tym, ze w niemalze kazdym
        pubie jest monitoring w srodku lokalu i przed lokalem. Wiekszosc pubow w Soho.
        Ich dzielnica turystycnza jest zamykana o polnocy niektore dzialaj dluzje nawet
        do pierwszej ale wymogi licencji sa takie, zeby nie przeszkadzly lokalnym
        mieszkancom. Pamietasjmy ze turysci przyjerdzaja tu po to aby zostawic pieniadze
        dla lokalnych mieszkancow. Monitoring w lokalu to bezpieczenstwo. Mniej osob
        bedzie skorych do bojki skoro nie beda anonimowi. Latwiej bedzie namierzyc
        dealerow narkotykow. No i skonczy sie sikanie pod pubem wieczorem zamiast
        kulturalnie w toalecie. Nie wiedzialem w centrum londynu zadnego ogrodka piwnego
        otwartego po 12.
        Ochrona nie wypusic cie z lokalu jak chcesz wyjsc z butelka piwa.
        Inna sprawa,ze lokale czynne do 3 nad ranem maja troszke wieksze ceny na alkohole.
        Jesli o przedsiebiorcow ktorzy skarza sie, ze zamkna interes i wyjada do innego
        miasta to uwazam droga wolna. Na ich miejsce znajdzie sie inny ktory bedzie
        wiedzial jak prowadzic biznes.
    • Gość: gosc z Anglii Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.force9.co.uk 09.01.07, 19:05
      Bardzo dobry i sensowny pomysl ktory poprawi bezpieczenstwo.
      Bedzie bezpieczniej dla klientow, pracownikow i mieszkancow.

Popieram takie pomysly. Najlepsze jest to,ze to wlasciciel bedzie musial spelnic
      wymagania aby miec otwarty dluzej lokal. Nie bedie dziwnej sytuacji, ze urzednik
      decyduje do ktorej godziny bedzie otwarty lokal. To sa jasne zasady gry.
      A monitoring no coz przeciwncy obsikujacy sciany pod pubem i zwolennicy
      pubowego mortal kombat przestana wreszcie byc anonimowi i bezkarni.
      • Gość: josz Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.olsztyn.mm.pl 09.01.07, 20:19
        Idiotyzm, idiotyzm, idiotyzm
        • Gość: gosc z anglii Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: 89.243.77.* 10.01.07, 13:47
          Latwo jest krzyczec idiotyzm ale moze bys umotywowal dlaczego jest to idiotyzm ?
          • Gość: warmiak Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 15:27
            te...anglik, te sie tu nie mieszoj, trzyba bulo w polsce na dupsze szdzec to
            bys mnol prawo sie tu wyporzodac, (po polsku... gas kompa chlpie bo jak
            wlasciciel zobaczy.... lec kible szorowac u chindusa bo jak sie nie wyrobisz to
            znowu autobus ucieknie i z buta 4 km :P
            • Gość: ToKu Wow, tylko tacy w Polsce zostali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 15:39
              Jestem zniesmaczony tym postem.

Prawdziwy Warmiak daje o sobie i poziomie swojej kultury lepsze świadectwo!
            • Gość: gosc z anglii do Warmiaka IP: 89.243.77.* 10.01.07, 15:53
              Kaj sie taki cfaniak ulungl ?
              Choc mieszkam w Londynie juz prawie 4 lata to nawet za 66 lat nie nazwe sie
              Anglikiem. Ja zawsze bede Polakiem i Olsztyniakiem.
              Wiesz troche jest mi przykro ze poziom twojej wypowiedzi jest tak niski.
              Pracuje na takim samym stanowisku jak w Polsce tylko ze tu w jeden miesiac
              zarabiam tyle co w Polsce w rok. Zyje sobie normalnie a pieniazki inwestuje w
              nieruchomosci w Polsce.
              Po towim nr IP widze, ze chyba klikasz z wynajmowanego odemnie mieszkania :)
              Oj bedziesz sie musial chlopie wyprowadzic. :)
              Dzisiaj akurat pracuje z domu zajmujac sie przetworzeniem danych zapisanych w
              formacie pdf do formatu excell a nastepnie sukcesywnie wprowadzam dane do dwoch
              testowanych przez nas baz danych salesforce.com i sugar.com
              A tak na marginesie pisze sie hindusa a nie chindusa :)
        • Gość: abstynentka Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:51
          A ja się bardzo cieszę. Jak nażłopiesz sie piwska w domu, to będzie taniej i
          bezpiecznie. Hura!!!!!!!!!!
    • Gość: warmiak Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:47
      wiecie co? ukrecimy na tego lukaszewskiego bata, niech go tylko pijanego gdzies
      na starowce zobacze, bede nagrywac kazde jego slowo, robic zdjecia komorka w
      kazdej sytuacji, a jak sie pojawi kiedykolwiek w poblizu jakiegos burdelu to
      wtedy mu zgotujemy pieklo......tak na piewrwszy rzut oka to medialny on nie
      jest
      • Gość: gosc z Anglii Do Warmiaka IP: *.force9.co.uk 11.01.07, 10:15
        Ja zawsze popieralem aby dokumentowac jakies wybryki wladzy.
        Wiec pomysl jest okej.
        Jednakze ( wiem trudne slowo skup sie ) Powiedz mi drogi Warmiaczku ( a moze
        kresowiaczku bo przeciez caly Olsztyn z zza Buga przyjechal ) Jaki masz pomysl
        na podniesienie poziomu bezpieczenstwa w pubach i to przy najmniejszym udziale
        pieniedzy publicznych ?
    • Gość: MS Czy to prawda, że M. Kowalewski jest spokrewniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 10:40
      z Ł.Łukaszewskim? Podobno wszystko pisze na zlecenie i nie jest obiektywny.
      Dlatego Łukaszewski został wybrany najlepszym radnym poprzedniej Rady. Podobno
      sądził tak tylko "Pan Redaktor" Kowalewski.
      • Gość: gosc z Anglii Wariactwa ciag dalszy IP: *.force9.co.uk 11.01.07, 14:07
        No tak jasne a potem sie okaze ze jego dziadek byl w Wermahcie ciocia w SS a
        wujek w UB a on sam nie slucha Radia MaRyja.
        Czytajac takie komentarze ciesze sie ze nie mieszkam obecnie w Polsce.
        Zamiast sensownej dyskusji nad dosyc ciekawa propozycja widze tu tylko
        obrzucanie sie blotem i epitetami.
        Nikt nie zastanowil sie czemu ma ona sluzyc a kazdy juz ja neguje bo to
        ogranicza jego wolnosc ( sikania pod pubem )
        Przypomina mi to sytuacje z prze kiklkunastu juz prawie lat jak istnial Night
        Club Power Horse na Trucku. Zawsze byl problem z powrotem bo wiara w walce o
        wolnosc musiala zdemolowac autobus MPK.
        • Gość: RG A to całkiem możliwe gościu z Anglii. Widać, że IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:02
          już dawno nie byłeś w Olsztynie. Twoja wypowiedź "...prawie lat jak istnial
          Night Club Power Horse na Trucku. ..." o tym świadczy. Na Trucku ? W Olsztynie
          nie było knajpy na ciężarówce, ani na Polonezie Trucku. Czasami bywam na
          Tracku. Powodzenia w Anglii i większej dozy traktowania życia z przymrużeniem
          oka.
          • Gość: gosc z Anglii Re: A to całkiem możliwe gościu z Anglii. Widać, IP: *.force9.co.uk 11.01.07, 17:48
            aa to panie zwykla literowka tylko. Zamiast a wskoczylo u ot i po sprawie.

Jesli chodzi o bycie w Olsztynie to ostatnio bylem w sierpniu. Dla jednych to
            dawno dla innych niedawno.

Chodzilo mi natomiast o cos innego. O tych wspanialych bojownikow o wolnosc
            wyladowujacych sie na szybach autobusu.
            Wiem co mowie bo jakos tak pod koniec liceum bylem tam i niestety autobus ktos
            zdemolowal taksowek nie bylo i dralowalem na piechote z Tracku na Jaroty.
            E nie narzekam wesolo bylo :)
            Jedno jest pewne wyjechalem bo chcialem osiagnac cos czego nie moglem osiagnac w
            Olsztynie. Udalo mi sie to. Robie to co lubie mam z tego dobre pieniadze i
            satysfakcje. Za jakis czas ( kilka lat ) pomysle o powrocie i bede pracowal sam
            na siebie.
            Wyjazd potraktowalem tez jako szansa na zdobycie nowych doswiadczen i
            umiejetnosci. ( Skoro UK jest takie bogate moze podpatrze to i owo o pomoge
            zbudowac bogata Polske )
            Czesto wypowiadajac sie na roznych forach mowie jak pewne rzeczy sa rozwiazane w
            UK nie wiem czemu ale spotykam sie ze stekiem wyzwisk i inwektyw w stylu
            wyjechales nie masz prawa glosu a nikt nie chce podjac rzeczowej dyskusji.
            Smutne to ze My Polacy nawet na animowym forum internetu zamiast razem
            zastanowic sie nad jakims pozytywnym rozwiazaniem walczymy ze soba zazarcie.

Obserwujac sytuacje Polityczna w kraju zastanawia mnie dlaczego zawsze musimy ze
            soiba walczyc ? Podejrzewam, ze gdyby o urzad prezydenta w ostatniej turze
            stanal Jarek Kaczynski przeciwko Lechowi Kaczynskiemu to spoleczenstwo tez by
            sie podzielilo i zaczelo walczyc ze soba.
            Czy naprawde w Polsce nie ma juz myslacych ludzi a ciemnny narod kupi wszystko.
            Troche mnie to przeraza i mam nadzieje ze jest to tylko gasnaca tendencja a nie
            jakis nowy trend.
            Szkoda ze nikt nei podejmnie sensownej dyskusji kazdy natomiast natychmiast
            poprawia ortografie i interpunkcje.

• Gość: gosc z Anglii Re: Olsztyńskie puby pod okiem kamer IP: *.force9.co.uk 23.01.07, 17:17
      ech widze ze Warmiak to zamurowalo.
      A szkoda szkoda ze nikt nie chce porozmawiac o sensownym pomysle natomiast kazdy
      sie rozgaduje na temat zmiany nazwy ulic.
      Nie robcie mi tego nie zmieniajcie nazwy ulic bo jak za pare lat wroce do miasta
      to nie bede sie umial w nim poruszac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka