Dodaj do ulubionych

PO powinno wziąc przykład

23.01.07, 00:04
www.youtube.com/watch?v=lOvfuRYxW5U
Ale tego bez treningu zrobić się nie da!
Obserwuj wątek
    • mike.recz Re: PO powinno wziąc przykład 23.01.07, 00:12
      A dziś nasi szczypiorniści Niemców obłożyli u nich na hali.Komplet zwycięstw w
      grupie i gramy dalej...trala,trala
      • edico Re: PO powinno wziąc przykład 23.01.07, 00:24
        Oby tak dalej.

Pozdrawiam
        • kecawa Re: PO powinno wziąc przykład 25.01.07, 13:13
          edico napisał:

> Oby tak dalej.
          >
          > Pozdrawiam
          llEsico obejrzałem i jestem pełen podziwu, ale dla twojej sprawności
          internetowo-komputerowej i nie tylko?

Jedyne, co mnie tak zastanawia, dlaczego w tobie tak wiele zajadłości
          antykatolickiej a poprzez to (nie wiem czy zdajesz sobie tak do końca z tego
          sprawę) antynarodowej. Naród nasz nie jest tworem doskonałym, ale katolickim,
          więc w ramach tej opcji można jedynie budować czy ewentualnie przebudowywać

Serdeczności kecaw kaczytsa z radosnym kwa kwa, bo szykuję się w góry a śnieg
          pada
          • edico Re: PO powinno wziąc przykład 25.01.07, 14:53
            kecawa napisał:

> Jedyne, co mnie tak zastanawia, dlaczego w tobie tak wiele zajadłości
            > antykatolickiej a poprzez to (nie wiem czy zdajesz sobie tak do końca z tego
            > sprawę) antynarodowej.
            Gdybyś choć raz poważniej sięgnął do książek przed bezmyślnym powtarzaniem
            takich bzdur, pozostało by Ci tylko jedno pytanie - komu i przez ile czasu taką
            ciemnotę można wciskać?

> Naród nasz nie jest tworem doskonałym, ale katolickim,
            > więc w ramach tej opcji można jedynie budować czy ewentualnie przebudowywać
            >
            Ten Twój bogo-ojczyźniany naród jest kształtowany od kołyski przez Kościół,
            który już niejednokrotnie pokazał, gdzie ma interesy tego narodu.
            Głośna ostatnia sprawa dot. abp Stanisława Wielgusa wyraźnie wskazuje na to, że
            interesy hierarchii kościelnej nie obejmują tego zowczonego bogo-ojczyźnianego
            narodu. Glemp także niejednokrotnie dał do zrozumienie, gdzie ma tą wyzwalającą
            prawdę, o ile nie jest w jego interesie.
            • kecawa Re: PO powinno wziąc przykład 25.01.07, 22:24
              Społeczeństwo jest strukturą złożoną .Są w nim kecawy esica i inne osobności.
              Podobnie jest z naszymi hierarchami w naszym Kościele! To, iż któryś jest
              biskupem czy arcybiskupem czy nawet papieżem to nie jest człowiekiem nieomylnym
              ( z wyjątkiem biskupa Rzymu, lecz Esico tylko w sprawach wiary) .Losy narodu
              splotły się z losami Kościoła a losy polskiego Kościoła z losami narodu!
              Kościół jest rzeczywistością a rzeczywistość jest Kościołem!
              W polskich warunkach kler nigdy nie władał tak do końca narodem a naród tak do
              końca nie władał Kościołem!

Krytyka Kościoła i jego hierarchii jest w pełni akceptowalna, lecz fobie chyba
              już nie! Często (moim subiektywnym zdaniem) popadasz w coś, co w dawnych
              komunistycznych czasach nazywano krytykanctwem!Gdy epatujesz siebie i innych
              tylko rewersem to aż się prosi by wrzasnąć istnieje jeszcze Esico awers i te
              dwie strony są dopiero całością .Ty w postach chyba o tym zapominasz!?Chyba, iż
              jakowaś misja Ci tu na tym forum przyświeca ?

Serdeczności kecaw
              • edico Re: PO powinno wziąc przykład 26.01.07, 10:48
                kecawa napisał:

> Społeczeństwo jest strukturą złożoną .Są w nim kecawy esica i inne osobności.
                > Podobnie jest z naszymi hierarchami w naszym Kościele! To, iż któryś jest
                > biskupem czy arcybiskupem czy nawet papieżem to nie jest człowiekiem
                > nieomylnym (z wyjątkiem biskupa Rzymu, lecz Esico tylko w sprawach wiary).
                A niby na jakiej to zasadzie biskup Rzymu ma być człowiekiem nie omylnym? Mało
                przykładów jest na to, że właśnie stamtąd płynął stek bzdur o rzeczy -
                delikatnie mówiąc - nieobyczajnych?
                Prosiłem Cię kiedyś, byś chociaż raz sięgnął do życiorysu papieża Aleksandra VI
                (1492-1503) i przestał serwować farmazony o jakiejś wyroczni moralnej czy
                nieomylności papieży. A takich kwiatków na tym tronie znajdziesz co najmniej na
                dziesiątki. Zapoznaj się z problematyką, zanim bezmyślnie będziesz szedł nadal w
                tzw. "zaparte" szeroko stosowane w środowisku o mentalności kryminalnej. Czy nie
                wstyd Ci, bym ja jako ateista przypominał Ci treść VIII przykazania z dekalogu?
                Na wszelki wypadek dla przypomnienia przytoczę: "Nie mów fałszywego świadectwa
                przeciwko bliźniemu twemu". Czy we współczesnym polsko-katolickim ono jeszcze
                obowiązuje?

> Losy narodu splotły się z losami Kościoła a losy polskiego Kościoła z losami
                > narodu!
                Na takich samych zasadach, jak braterstwo z Rosją. Znamy to z okresu
                wprowadzania chrześcijaństwa, odsieczy wiedeńskiej, krzyżaków. powstania
                listopadowego a nawet z okresu II wojny światowej.

> Kościół jest rzeczywistością a rzeczywistość jest Kościołem!
                To zachowaj tę swoją fatamorganę sobie. Ziemia jest też płaska ;))

> W polskich warunkach kler nigdy nie władał tak do końca narodem a naród tak do
                > końca nie władał Kościołem!
                A kto Ci takich bzdur nagadał?
                Kościół decydował bez mała o wszystkim w całej Europie mianując królów i ich
                losy. Zapoznaj się z procedurą koronowania władców w Europie.
                >
                > Krytyka Kościoła i jego hierarchii jest w pełni akceptowalna, lecz fobie
                > chyba już nie!
                Fobie kościelne i tzw. "WC" tego środowiska doskonale odzwierciedla m.in.
                Metropolita Krakowski abp Stanisław Dziwisz blokując wszelkie informacje o
                aferach w polskim Kościele przed Janem Pawłem II. Dzisiejsze jego stanowisko w
                sprawie "wyzwalania prawdy" jest niczym innym, tylko taką samą kontynuacją tych
                "wartości". Nie uważasz, że jest to niezmiernie ciekawe, iż tzw. pokolenie JP2
                akceptuje taką postawę moralną bez zastrzeżeń ;((

> Często (moim subiektywnym zdaniem) popadasz w coś, co w dawnych
                > komunistycznych czasach nazywano krytykanctwem!
                Do wielu swoich błędów popełnianych na forum dorzucasz jeszcze brak umiejętności
                pojmowania treści pojęć, którymi się posługujesz.

> Gdy epatujesz siebie i innych tylko rewersem to aż się prosi by wrzasnąć
                > istnieje jeszcze Esico awers i te dwie strony są dopiero całością .
                Bardzo proszę chociaż o jakieś konkretne przykłady tego awersu serwowane przez
                Episkopat czy Radio Maryja.

> Ty w postach chyba o tym zapominasz!?Chyba, iż jakowaś misja Ci tu na tym
                > forum przyświeca ?
                Jeżeli ktoś się zapomina, to przede wszystkim wszelkiej maści religianci nie
                dostrzegając rozbieżności między powszechnie występującą kościelną obłudą a
                nakazami wiary wynikającymi z jej świętych źródeł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka