Dodaj do ulubionych

Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:29
Niewiarygodny bałagan - to porażające i dobitnie świadczy o błędzie wyborców
podczas wyborów Prezydenta miasta. właśnie dlatego zadawałem tyle pytań
podczas prac komisji GKi OŚ i właśnie dlatego byłem przeciwny podwyżce cen.
Mieszkańcy Olsztyna nie moga płacić za zaniedbania Prezydenta i jego spółek.
Powiem więcej mają prawo do tego, by władza nie traktowała ich niepoważnie.
Mieszkaniec jest dobry, gdy przychodzi czas głosowania. Prezydent kpi z nas
wszystkich, zamiast wreszcie zacząc efektywnie rozwiązywać problemy, czyli
zająć się pracą a nie promocją swojej osoby.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość może czas sprzątania jednak nadszedł... IP: 88.156.63.* 11.05.07, 23:20
      Dlaczego ci wszyscy dyrektorzy [MZD, ZGOK itp.] wciąż jeszcze biorą pensję za
      to co robią i czego nie robią. Czas się obudzić Panie Prezydencie !!! Albo
      potrafi Pan zadbać o "swoje" miasto i jego mieszkańców, albo niech chociaż raz
      będzie Pan człowiekom honoru i złoży urząd przyznając, że układy są wyżej Pana.
      • Gość: kibic Re: może czas sprzątania jednak nadszedł... IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.07, 01:20
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Dlaczego ci wszyscy dyrektorzy [MZD, ZGOK itp.] wciąż jeszcze biorą pensję za
        > to co robią i czego nie robią. Czas się obudzić Panie Prezydencie

Jaki pan taki kram. I niestety pan jest gorszy niż kram.
    • Gość: misia Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:26
      Ciekawa jestem jak ta segregacja będzie wyglądała od strony praktyczne tj. jak
      będzie sprawdzane, czy segreguję śmieci-będą mi grzebać w odpadkach i sprawdzać
      czy przypadkiem do śmietnika oprócz "zwykłych" śmieci nie wrzuciłam papieru lub
      szkła???
      • maretina Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery 15.05.07, 09:31
        Gość portalu: misia napisał(a):

> Ciekawa jestem jak ta segregacja będzie wyglądała od strony praktyczne tj.
        jak
        > będzie sprawdzane, czy segreguję śmieci-będą mi grzebać w odpadkach i
        sprawdzać
        >
        > czy przypadkiem do śmietnika oprócz "zwykłych" śmieci nie wrzuciłam papieru
        lub
        >
        > szkła???

polska to dziwny kraj. na kazdym kroku nalezy polaka kontrolowac, bo inaczej
        ten czuje niepokoj.
        uczciwa byc nie potrafisz? to takie trudne? szanowac srodowisko jest bledem?
        zlituj sie!
    • Gość: koleżanka Jarka Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.07, 11:51
      Jarek Ty kłamco,nie byłeś przeciw, tylko WSTRZYMAłEŚ sie od głosu.Przeciw był
      LID i PiS czyli OPOZYCJA.Nie chroń tyłka Platformie bo nie warto.Skończycie tak
      jak SLD, Małkoszczenko wam to zagwarantuje.
      Tylko miata i ludzi żal.:(
      • Gość: Waldemar Zwierko Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:24
        potwierdzam....
        Jeszcze mieszkańcy odczują te podwyżki. Klub Radnych PiS nadal żadą od
        Prezydenta ustąpienia ze stanowiska. Koledzy z Platformy biora odpowiedzialnośc
        na siebie pozwalając na taki stan rzeczy.. Dla nas temat nie jest jeszcze
        zamknięty.... Jak narazie to zawiodłem się na PO w jakim stylu rządzą miastem.

pozdr
        • Gość: wkurzony olsztynak Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery IP: *.ols.vectranet.pl 13.05.07, 12:17
          Gość portalu: Waldemar Zwierko napisał(a):

Klub Radnych PiS nadal żąda od
          > Prezydenta ustąpienia ze stanowiska.

To niech ten Klub też dobrze przyjrzy się przetargom przygotowywanym przez
          urzędników na realizację inwestycji miejskich.Bo jak można tak przygotować
          przetarg na tak ważną inwestycję w centrum miasta jak remont ul 1-maja, żeby
          wygrała go firma bez doświadczenia- jak przyznał sam Grzymowicz.A jak
          urzędnicy nie chcą pracować, bo za mało im Prezydent płaci,to można zlecić
          przygotowanie warunków przetargu profesjonalnej firmie.A zresztą, o ile wiem w
          ratuszu jest cały wydział od przetargów to za co oni biorą pieniądze do licha?
      • Gość: j. szostek - radny Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:42
        do koleżanki "PONOĆ' / wstydzi się swojego nazwiska, więc zapewne nie jest moja
        kolezanką/.
        Nie napisałem, że głosowałem podczas Sesji przeciw podwyżce - moje głosowanie
        przeciw nie miałoby zadnego znaczenia. Wstrzymałem się od głosu /wszak jestem
        radnym koalicji/. Osoba zarzucająca mi kłamstwo winna wiedzieć, iż byłem
        jedynym radnym, który tak aktywnie zaangażował się przeciw podwyżce /nie tylko
        gadulstwem i bezprzedmiotowymi apelami/..... i tyle komentarza.
        • Gość: koleżanka Jarka Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery IP: *.olsztyn.mm.pl 14.05.07, 16:59
          Efekt Twoich poczynań marny skoro ich efektem było Twoje WSTRZYMANIE a nie
          głosowanie PRZECIW skoro walczyłeś jak lew po kątach.Liczy sie efekt końcowy i
          twoje rozdzieranie szat na komisjach nie ma znaczenia skoro nie jesteś
          PRZECIW.To są RUCHY POZOROROWANE kolego.Można siedzieć okrakiem na barykadzie
          jakiś czas,ale potem cholernie boli.I nie rób z siebie bohatera bo nim nie
          jesteś.Co najwyżej niepewnym elementem w Platformie.Lajf is brutal end ful of
          zasadzkas :)

Nie irytuj się tylko myśl bez zbędnej nachalnej propagandy wokół tego co
          robisz,jak efekty będą widoczne z pewnością zostaniesz doceniony o to się nie
          martw.Teraz fakty są takie że wspierasz pomimo buntu rządy Małkowskiego.

pozdr
        • Gość: W.Żakowski Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery IP: *.olsztyn.mm.pl 15.05.07, 00:08
          Drogi Jarku. Spełniłem podstawowy warunek żeby być Twoim kolegą podając swoje
          nazwisko. A mając już uzgodnione nasze relacje (mam nadzieję, że bez względu na
          różnice w ocenie niektórych zjawisk niezmiennie będę zasługiwał na miano
          Twojego kolegi) pozwolę sobie na kilka szczerze życzliwych uwag do Twoich
          komentarzy:
          - Napisałeś: "... to porażające i dobitnie świadczy o błędzie wyborców
          podczas wyborów Prezydenta miasta...". A przecież ci sami wyborcy
          (prawdopodobnie) wybrali i Ciebie. Demokracja (a starując w wyborach
          zdecydowałeś się poddać jej zasadom) polega na tym, że wyborcy nie popełniają
          błędów i nie można się na nich obrażać. Jeśli ktoś podejmuje złe decyzje to
          zwykle w wyniku błędnej interpretacji faktów lub wiary w dobre intencje
          kandydatów - co, chyba już wiesz, nie zawsze jest zbieżne z rzeczywistymi
          zamiarami.
          - Napisłeś: "...Mieszkańcy Olsztyna nie mogą płacić za zaniedbania Prezydenta i
          jego spółek. Powiem więcej mają prawo do tego, by władza nie traktowała ich
          niepoważnie. Mieszkaniec jest dobry, gdy przychodzi czas głosowania. Prezydent
          kpi z nas wszystkich, zamiast wreszcie zacząc efektywnie rozwiązywać problemy,
          czyli zająć się pracą a nie promocją swojej osoby." Brawo Jarku. Jeśli tak
          myślisz - jestem pod wraźeniem. Nawet jeśli twoje działania przeczą temu co
          piszesz. Trudno nie zgodzić się z Koleżanką Jarka, która twierdzi, że efekt
          Twoich poczynań jest marny jeśli nie głosujesz przeciw. Zadawanie
          merytorycznych pytań na Komisji jest tyle warte ile jest w stanie wzbudzić
          wątpliwości u tych radnych, którzy głosują tylko politycznie. Tym bardziej, że
          ani Ty ani pozostali radni nie otrzymali odpowiedzi na postawione pytania. Bo
          nie mogli otrzymać. Dzisiaj chyba już wiesz na tyle dużo, że rozumiesz powody
          tej "niewiedzy".
          - Napisałeś: "...Wstrzymałem się od głosu (wszak jestem radnym koalicji)...".
          Wszak masz rację!!! Tylko, jako Twój kolega, mam do Ciebie prośbę: zapytaj
          mieszkańców Olsztyna, którzy głosowali na Ciebie czy postawili krzyżyk przy
          Jarku Szostku - facecie z ja**mi, który zrobi coś dobrego dla miasta i dla
          nich - mieszkańców, czy przy członku koalicji, a więc człowieku, który działa
          na rzecz i w interesie nieformalnej grupy radnych dobranych w/g kryterium
          przynależności politycznej. Tym bardziej, że Twoje działania sprzeczne z tym co
          piszesz mają charakter ciągły. Przypomnę tylko, że obok śmieci nie głosowałeś
          przeciwko likwidacji przedszkoli (rozumiem Twój liberalizm), nie głosowałeś
          przeciwko sprzedaży gruntu po 87 groszy za metr kwadratowy, nie głosowałeś
          przeciwko klku uchwałom szkodzącym miastu i mieszkańcom. To jest cena koalicji.
          Pozdrawiam serdecznie Ciebie i wszystkich Tobie życzliwych. Ciągle wierzę,
          że nie odpuścisz, osiągniesz cel i będzie to sukces Olsztyna i jego
          mieszkanców, a my radni (również opozycyjni) będziemy dumni z Twoich dokonań i
          zaszczyceni współpracą z Tobą.
      • maretina Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery 15.05.07, 09:39
        Ten Pan jest za a nawet przeciw:-))))))))))))))
    • Gość: Joanna Sosnowska Kto Was tak urządził??? IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.07, 12:19
      Informacja z sesji Rady uzyskana od prezesa ZGOK:Selektywna zbiórka odpadów z
      terenu miasta to dzisiaj (sic!) 2,5% całości zbieranych śmieci.Zatem Miasto nie
      jest przygotowane do selektywnej zbiórki śmieci od ludności,ergo stawka 9,80
      jest fikcją.OBOWIąZUJąCA STAWKA TO 15zł czyli podwyzka o 300-400% w niektórych
      przypadkach jeszcze wiecej(spółdzielnie).

Bezpośrednio przed głosowaniem zwróciłam się osobiscie do radnych Platformy z
      informacjąże głosują za stawką 15 zł żeby mieli świadomośc co robią.

POMIMO TO PLATFORMA ZAGłOSOWAłA ZA PODWYżKą.

Platforma i komitecik Małkowskiego.

Jest mi bardzo przykro ale jako radna najmniejszego opozycyjnego klubu nie mam
      możliwości innego wpływania na decyzje koalicji rządzącej jak tłumacząc im że
      zle robią.Ale im się wydaje że mając wiekszośc mogą WSZYSTKO.Dlaczego
      otrzymawszy władzę od wyborców Platforma wykorzystuje ją w złym celu ?
      • wyfjukana_jola do Radnej Sosnowskiej 15.05.07, 09:23
        z komiteciku lewicy.
        Co Pani zrobiła w RM dla Olsztyniaków?
        Woda Pani nie smakuje? Niech Pani sobie ją kupi SAMA! za 17000 zł za
        NICNIEROBIENIE chyba Pani moze?
        • Gość: do wy Re: do Radnej Sosnowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 10:32
          zauważyć można, że wyfukana jola niekoniecznie została wyfukana, bo ma problemy
          z samą sobą
        • Gość: j.s do laluni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 12:26
          Nie oceniaj wszystkich po sobie laleczko
          • wyfjukana_jola Re: do laluni 15.05.07, 21:31
            Gość portalu: j.s napisał(a):

> Nie oceniaj wszystkich po sobie laleczko
            Och j.s! Co za rynsztokowe słownictwo. Gdzie się Pan tego naumiał? Czyżby w RM?
    • Gość: cykl Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.07, 17:04
      To pan A. Ryński jest prezesem spółki komunalnej???
      i pewnie też pan Piskorski hmhm

to wspaniały duet .....
    • Gość: gość Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery IP: 195.117.255.* 14.05.07, 08:20
      czy w tym mieście dzienikarze muszą załatwiać sprawę za "fachowców", w takim
      razie proponuje oddać ich pensje dziennikarzom, bedzie wiekszy pożytek
      • alf23 Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery 14.05.07, 19:33
        Szczyt bezczelności!!!
        -Robiłem co mogłem,ale nie sprzeciwiłem się bo jestem w koalicji,a teraz mówię wyborcom jakie to "wiadome siły" ich oskubały-
        • Gość: j szostek Re: Ze Starówki na krótko wymiotło kontenery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 09:07
          Szanowni Forumowicze z Waldkiem Żakowskim na czele - dziękuję za ŻYCZLIWE
          UWAGI. Zapewniam, ze zrobię wszystko co w mojej mocy, by dobrze z nich
          skorzystać.... a tak na marginesie - nikt lepiej nie wie od Waldka Żakowskiego
          i kilku radnych, którzy wpisali się na tym forum, że koalicja,na którą się
          psioczy, nie była moim marzeniem i nie ze względu na klub PO Prostu Olsztyn,
          który skupia grupę naprawdę doskonałych fachowców i porzadnych ludzi, lecz ze
          względu na trzeciego partnera tej koalicji.
          jestem jednak w klubie, który tę koalicję zawarł. Ba sam twardo negocjowałem
          jej warunki, bo wydawało mi się, że mimo wszystko będąc w niej łatwiej będzie
          dbać o interesy mieszkańców Olsztyna. Jak na razie jestem poważnie
          zaniepokojony dotychczasowymi działaniami. Prezydent nie zrozumiał chyba, że
          koalicja to nie bezpośrednie zaplecze polityczne, że koalicjant oprócz pewnych
          obowiązków wobec partnera, ma swoje prawa. Ja nie zapominam o tozsamości PO i
          zapewniam - nie chcę i nie będę zapkleczem Prezydenta Małkowskiego, który ma
          podnosić rękę za wszystkim co sobie Prezydent wymyśli.
          Mam nadzieję, że zrozumieja taką postawę olsztyniacy, a dzięki wsparciu tak
          znamienitych osób jak W. Żakowski, J. Sosnowska i pozostałych Mądrych,
          rozsadnych radnych uda się ucywilizować sposób działania ratusza
          • wyfjukana_jola do J. Szostek 15.05.07, 09:27
            Jest Pan królem pozorów.
            Szkoda, że w Olsztynie!
            Pana "wkład" w rozwój miasta można porównać do wkładu prześmiesznego radnego
            Baczewskiego. Jest równie zabawny i tragiczny jak Kononowicz.
    • Gość: odgryzek Re: wyfjukana _jolka to ratuszowa urzędnicza IP: *.ols.vectranet.pl 15.05.07, 16:56
      lub też urzędnik, dyżurni JCM .Widać to wyraznie po godzinach wypisywania
      postów i ich tematyce.
      • Gość: koko Re: wyfjukana _jolka to ratuszowa urzędnicza IP: *.olsztyn.mm.pl 15.05.07, 18:44
        zakochana Maretina ;)

Chyba już wróciła do roboty
      • wyfjukana_jola Re: wyfjukana _jolka to ratuszowa urzędnicza 15.05.07, 21:29
        Wypraszam sobie!Ani urzędniczka, ani maretina!Piszę kiedy mam ochotę i nie będę
        się tłumaczyć skąd.
        Przyznję,forumowanie mało mnie pociąga, ale jak czytam bzdety radnych,wówczas
        moje opanowanie i przyjacielskie usposobienie diabli biorą.
        Widzę, że Wy koniecznie musicie szufladkowć ludzi. Tak prościej, nie trzeba
        umysłu wytężać. A fuj! Leniuszki! Do nauki marsz! Może wtedy w życiu będziecie
        robić coś ciekawszego niż przylepiać innym etykiety:P

Wracając do Pani Sosnowskiej: niech opowie co przez osiem lat w Sejmie
        zdziałała dla regionu. Osiem długich lat przebimbała za niezłą kasę!
        Teraz "popracuje" kolejne cztery za dużo mniejszą. Ta to ma życie.Ciekawe czy
        już wodę do picia lepszą kupiła?
        Od kiedy też nie lubi CJM? Cyba od momentu, jak ten porzucił SLD. Wcześniej
        nie miała do jego polityki zstrzeżeń. To hipokryzja. Populizm, tym bardziej, że
        Pan Szatkowski jej sie podoba, a ten na pewno nie ma skromniejszego życiorysu
        i "osiągnięć" niż wróg forumowy nr 1:CJM!
        Natomiast Pan Szostek swoje rajcowanie zawdzięcza podobieństwu nazwisk z radnym
        Szóstkiem. Ten to dopiero ma farta w życiu! Jeśli temu panu tak bardzo zależy
        na tym bym płaciła mniej za śmieci, niech na sesji rady głosuje jasno i z odwgą
        cywilną.Może należy przypomnieć mu przysięgę rdnego? O wierności koalicji tam
        nie mowy.
        Jestem zdruzgotana tym, co przeczytałam w poście koleżanki radnego!Taki
        człowiek ma czelność na forum publicznym pisać, że walczy o dobro Olsztyna?
        Gdzie to dobro jest?!Może Pan Szostek opowie na forum dlaczego w Poliklinice go
        nie chceli za dyrektora?
        Drugi wujek samo dobro się znalazł, pierwszy to jarosław, właściciel kota Alika.
        No! Adios Ludki.Powiedziłm co chaciłam. Jola idzie się wyfjukać!Tymczasem.
        • Gość: kiy Re: wyfjukana _jolka to ratuszowa urzędnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:36
          sfrustrowana widać bo chłop cienko ją wyfukał
        • Gość: kibic Re: wyfjukana _jolka to ratuszowa urzędnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 08:19
          wyfjukana ze sposobu formułowania myśli pasuje mi na rzecznika Prezydenta.
          Tak trzymać Waćpanno. intelektu Pani nie brak, złośliwości proszę pozostawić
          np. męzowi, odwagi - ZERO. łatwo opluwać z balkonu - zastanawiam się jak często
          pani to robi.
          merytoryki - zero.
          proszę sie teraz podsumować.... nie mogę po tym co wyzej pójśćw ślady Millera
          pisząc - jest pani zerem, bo wychodzi troche wiecej . pozdrawiam i życzę
          szczęścia w MIŁOŚCI do ..... np Prezydenta
          • Gość: j. szostek Re: wyfjukana _jolka to ratuszowa urzędnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:58
            nie wpisywałem się po to, by kilka osób / w szczególności jedna/ obrażały
            innych pod nickami. Dobrze ktoś określił - najlepiej opluwać z .. balkonu. To
            tak trochę jak z ujadjącymi kundlami, które widzą rasowego psa...
            a wracając do meritum - powtórzę raz jeszcze - zapanował niesamowity bałagan. W
            ogóle nie mozna mówić o selektywnej zbiórce. pGM zamiast do Mławy wozi śmieci
            do Moraga. Zbiorników na selektywna zbiórkę brak. spóldzielnie się buntują, a w
            ZGOK - u spokój... trzyosobowy zarząd zarządza i dziewięcioosobowa RADA
            NADZORCZA doradza i kontroluje, a płacą za ten b.... mieszkańcy Olsztyna...
            a miłej pani wyfjukanej /jeśli już taka madrala wszechwiedzaca i lubiąca
            oceniać/ proponuje poczytać protokoły z posiedzeń Komisji gospodarki Komunalnej
            i Ochrony Środowiska. Z nich łatwo będzie się zorientować kto miał rację i jak
            ja prezentował... pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka