Gość: OLA2 IP: *.ols.vectranet.pl 23.08.07, 19:09 A może należałoby zacząć od zmiany dyrektora MOK-u. Może nowa, młoda osoba miałaby inne spojrzenie na organizację imprez? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zog Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.olsztyn.mm.pl 23.08.07, 20:49 Dokładnie, zmienić Marcinkiewicza, co on pieprzy, że może dyskutować, a kim jest ten pan - na pysk wywalić z MOK-u bo zasiedział się i uważa, że jest niezastąpiony. On już nie idzie z duchem czasu - on widać odchodzi z duchami. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA 23.08.07, 21:05 a niby jak taka Doda czy inne Kombii ma sprawić, że o olsztyńskiej imprezie będzie głośno w kraju? jeśli zainteresuje to kogoś spoza Olsztyna (nie licząc turystów akurat w tym czasie w mieście przebywających), to pewnie nie dalej niż z Biskupca czy Dobrego Miasta. jeśli to ma być nowy pomysł, ja bardzo dziękuję. te i podobnego pokroju zespoły chałturzą przez całe lato w miastach o wiele mniejszych niż Olsztyn i jakoś nikt u nas o tym nie mówi. potrzeba imprezy sprofilowanej, ale zorganizowanej o kilka poziomów wyżej niż obecne. niech to będą teatry - ale w innej formie, blues - ale z prawdziwymi gwiazdami, itp. parę miesięcy temu pojawił się pomysł przeniesienia imprezy filmowej z Cieszyna do nas. i co? z tego co wiem - cisza. dobry przykład daje Wrocław z Erą Nowe Horyzonty - impreza kultury niszowej, a jednak świetnie wypromowana i jednoznacznie z miastem się kojarząca. jak widać nie musi świecić łysiną Skawiński czy tyłkiem Doda żeby przyciągnąć uwagę. ale nasi bez-radni wolą w dalszym ciągu festyniarstwo, tyle że opakowane w pięknie błyszczące złotko:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 21:30 Proponuję jeszcze ściągnąć 3 wersje BoneyM plączące się po kraju i zespół Papa Dance (bo przecież "Milion fanek nie może się mylić"). Jak widać po zestawieniu w artykule Olsztyna nie stać na jedną dużą imprezę. Może dałoby się jakąś większą imprezę zrobić plus parę pomniejszych, ale znów będzie narzekanie, że latem nic się w Olsztynie nie dzieje (tak było parę lat temu, raz na tydzień, czy dwa jakaś impreza, a potem puchy). Rzadko kiedy w jednej mniejszej miejscowości odbywa się latem kilka znanych w Polsce imprez. Dobrze jak mają jedną, i dobrze jak trafia choćby do radia, o tv nie wspominam. Kto mi powie jaka znana impreza odbywa się latem w Białymstoku? Co się dzieje w Gdańsku oprócz ogólnie znanego Jarmarku Dominikańskiego i koncertu w stoczni? Co w Krakowie, oprócz festiwalu kultury żydowskiej i CokeFestivalu? Jak Olsztyn ma się porównywać do bogatego Wrocławia? Czy do Gdyni? Zresztą Wrocław, czy Gdynia przejęły parę imprez z mniejszych miejscowości, kiedy przerosły one je organizacyjnie, czy finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA 23.08.07, 21:43 no tak, ale te miasta mają potężnych sponsorów swoich imprez (Heineken, Coca Cola, Era). czy Olsztyn nie mógłby postarać się nawet o mniejszych, którzy firmowaliby imprezę/y? czemu nie zawalczyć np. o takiego Play'a, który odważnie wchodzi na rynek i MUSI stawiać na promocję? nie zaproponować mu jakiegoś wspólnego projektu? jak nie spróbują, to dalej będziemy słuchać tylko szant, ewentualnie Kombii:( ps. są jeszcze Mysłowice z bardzo prężnie rozwijającym się Off Festivalem, który nie odbywa się tam dlatego że miasto jest w konurbacji katowickiej, ale dlatego że ma ludzi z głową i chętnych do stworzenia czegoś niebanalnego. zresztą po co szukać tak daleko - co ze Szczytnem, gdzie na Hunterfest przyjeżdżają naprawdę światowe gwiazdy (Sepultura, Sick Of It All), czy Węgorzewem, którego festiwal coraz lepiej sobie radzi. od tych miast Olsztyn na pewno ma więcej pieniędzy na promocję, kulturę i większe możliwości zdobycia sponsora, ale widać włodarze wolą chałturę i formatowe rozwiązania:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 21:59 Zgadzam się z Tobą. Ale też nie chciałbym, aby wystąpiła taka sytuacja, że na 2 przyjadą ludzie, będzie głośno o jakiejś imprezie. A potem nie będzie po co chodzić na miasto, bo nic nie będzie. PS. W przyszłym tygodniu Mysłowice przyjeżdżają do Olsztyna ;). Kult nie nie dojechał z wiadomych przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA 23.08.07, 23:15 racja. dlatego bez dużych sponsorów nie da rady zrobić i jednej wybitnej (wyróżniającej się na ogólnokrajowej arenie) imprezy i szeregu mniejszych głównie dla mieszkańców. > PS. W przyszłym tygodniu Mysłowice przyjeżdżają do Olsztyna ;) nie wiem czy to debilne wybryki Panasewicza i Janka Bo są przyczyną odwołania ich koncertu na zakończenie lata i jednoczesne zaproszenie Myslovitz, ale jeśli tak - bardzo się cieszę:) może niech bezradni podpytają Rojka w jaki sposób udaje mu się rozkręcać Off w Mysłowicach?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymek Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 14:16 mozna w olsztynie spokojnie zorganizowac letni fetiwal trzy-cztero dniowy wielkosci cokelive czy heinekena. nawet niezaleznie od oli, tylko juz nie na dajtkach, a w centralnym parku (aktualnie mordor straszny,ale ponoc ma cos tam byc). przeciez tam by sie zmiescilo wszystko. alterart, albo oddysey pewnie by sprostalo temu festiwalowi, a mok nie spada na drzewo i organizuje swoje szanty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 21:21 A jakaż to konstrukcja, o której mówi dyrektor MOK-u? To, co dzieje się w tym roku to jakiś odgrzewany obiad. Prosze policzyć widownię i wszystko jasne. Miasta powiatowe stać na większe imprezy (Mragowo, Szczytno, Mikołajki (miasto na prawach gminy) a Olsztyn co? Jak wróciłam z NY do Olsztyna po kilku latach pobytu to wydawało mi się, że wróciłam do grobowca. Cisza, ciemno i straszno:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: 88.156.63.* 23.08.07, 22:14 Sorry, ale nie mam ochoty, by moje podatki wydawano na popkulturę w stylu Dody... takie imprezy robi sie za kase sponsorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.olsztyn.mm.pl 23.08.07, 22:39 >Zwierko: (....) Warto sobie przypomnieć, że dwa lata temu >występujący z okazji 25-lecia "Solidarności" Kabaret pod Egidą >wypełnił amfiteatr. w 95 procentach to byli zaproszeni członkowie pani s > Myślę o równie atrakcyjnej imprezie. 27/28 lecie pani s ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: 88.156.63.* 23.08.07, 23:08 Jeśli DOda to niech radni przegłosują zmianę nazwy imprezy: wykreślić OLSZTYŃSKIE - bo Doda nie jest z Olsztyna i raczej jej występ nie będzie ludziom kojarzył sięszczególnie z Olsztynem (wysepuje co kilka dni w innym mieście) wykreślić LATO - bo to 1 dzień lub dwa a ne jak do tej pory całe lato wykreślić ARTYSTYCZNE - bo to gusta p. radnego Zwierko i raczej populistyczne (chałtura) Gratuluję "pomysłów" na rozwalenie imprezy niegłupiej i z tradycjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fankaoli Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.eranet.pl 24.08.07, 06:46 Gdyby głupota umiała fruwać, to radni komisji kltury wznosiliby się nad ratuszem. Z Dodą, frazesami Pani Fabisiak i Tandyraka w dziobach. Brrr... Grozą wieje. Byle inaczej, byle głupiej !!! O czym oni mówia? Niech zajrzą na plakat i do informatora OLA i zobaczą, że to wspaniały festiwal za jakieś śmieszne pieniądze. Tylko, że nikogo z tych Państwa nie widziałam na świetnych w tym roku koncertach kameralnych, na jazzie i (światowej klasy) bluesie. Na festiwalach teatru ulicznego, na Septeto Nacional, na koncertach "ogródków" itd ..itp. ......Doda i coś o czym Zwierko już z kimś rozmawia ! Brrrrrrrrrrrr ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: 212.160.172.* 24.08.07, 07:59 "Walenie w bębny na Starówce nie przyciągnie publiczności - uważa Zwierko." Patrz pan, a do Ostródy przyciąga. Jak nie walenie w bęben, to palenie ognia. "Przyjezdnym to się podoba, ale olsztyniacy chcą już przewietrzenia repertuarów." To w końcu chcemy promować imprezy żeby ludzie przyjeżdżali do Olsztyna, czy tylko dla miejscowych je robić? "Imprez szantowych jest w województwie dużo, warto więc wprowadzić w ich miejsce coś innego." Nie rozumiem dlaczego akurat szanty są na cenzurowanym. Chyba jedyna impreza, gdzie ludzie uczestniczą we wspólnej zabawie. Przynajmniej nad Łyną, bo przy scenie staromiejskiej, to raczej marazm. Potrafią znaleźć kawałek miejsca wśród stolików, aby potańczyć (i to młodzi ludzie), wspólnie śpiewają. Na podobnej zasadzie można powiedzieć, że w Olsztynie nic się nie powinno odbywać. Bo są gdzie indziej też coś się odbywa. Festiwal rockowy w Węgorzewie, muzyki ciężkiej i pamięci Klenczona w Szczytnie, country, muzyka kresowa i kabaret w Mrągowie, kabaret w Lidzbarku, reagge w Ostródzie, jazz w Iławie, imprezy poetyckie w leśniczówce Pranie, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.mofnet.gov.pl 24.08.07, 09:35 OLA to jedna z najfajniejszych rzeczy w Olsztynie. Moi znajomi w kraju zazdroszą mi tego Olsztyńskiego Lata Artystycznego. W tym roku jest mniej ludzi, bo częściej pada i powód główny - remont amfiteatru! Chciałabym, żeby OLA była i w przyszłym roku, i w następnym. I ajk to dobrze wiedzieć, że co czwartek są szanty a w lipcu Parada Jakubowa (chociaż wolę wersję historyczną niż muzyczną) i są ogródki poetyckie...... Kocham OLĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non.umbra Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.07, 10:31 'Trzeba kierować się gustami ludzi'. jakiekolwiek by one nie były? eh, smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia masiolka Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 11:26 Ja hce rzeby Doda wyztepowala zawsze w kaszde lado, fajnie,rze ktoz pomyzlal o tym,rzeby ja zaprozic do naszedo miazda , szandy sa kizowate moja jedynom milozcia jezd Doda, Olsztyn zozdanie kuldurana stolicom polzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non.umbra Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.07, 13:03 przykro mi, alę sie nie nabrałam. ;-) ale domyślam się, że fanki dody reprezentują taki poziom. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprinter Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 11:28 Ależ mamy imprezy kojarzące się konkretnie z Olsztynem. Właśnie OLA i jej poszczególne części. Gdy przyjeżdżają do mnie znajomi z Wawy, to wiedzą, że w czwartek są szanty i chcą na nie iść. Gdy kolega z Gdańska wpadł na noce bluesowe (przed płatnymi występami były darmowe przy fontannie) był zachwycony. Gdy zapytasz turystów o OLĘ, to powiedzą, że coś się dzieje. Prawie codziennie. Nie wiem, czemu w sam raz "usiedli" na szanty, ale chyba nie tędy droga. Koncert organowe, "Śpiewajmy poezję", to są także inicjatywy gromadzące niszową część społeczeństwa. Ale to właśnie w OLI jest piękne. Coś dla każdego. Radni porównują Olsztyn do wielkich miast i wielkich przedsięwzięć. Ale właśnie to jest błędna droga. Wrocław, Kraków, Gdańsk, Sopot- wielkie, krótkie imprezy. Nie uważacie, że za rok, może dwa ludzie po prostu będą znudzeni taką formą? Przesyceni takimi rozwiązaniami? OLA powinna pozostać w swoim kształcie, ale powinna być bardziej promowana. Jedyna reklama, jaką widziałem, to małe informacje w lokalnej prasie i portalu wm.pl. A może zdecydować się na eksperyment i dać OLI szansę? Zostawić ją jeszcze na rok lub dwa, ale wesprzeć ją kampanią promocyjną na billbordach w innych miastach, reklamy w ogólnopolskich mediach. U nas, w Olsztynie, reklamuje się Kraków, Gdańsk, a my? Kto ma wiedzieć o tym, co się u nas dzieje? Najłatwiej powiedzieć, że coś jest beznadziejne, ale w dzisiejszych czasach bez reklamy nie ruszy się nic! Na chwilę obecną jesteśmy- my olsztyniacy- oryginalni. Takiej imprezy jak OLA nie ma nigdzie w kraju. Ale radni są mądrzejsi. Chcą z nas zrobić Sopot...jutro morze będą przenosić :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 11:39 Jesteśmy Radą, co nie? Uradźmy coś głupiego, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rogent Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: 88.156.63.* 24.08.07, 11:48 Gusta należy kształtować. Jednym podoba sie Doda, innym monotematyczny "antykomunista Pieprzak", a jeszcze innym szanty. Uważam, że dotychczasowa formuła OLI nie jest zła i można ją modyfikować wedle najnowszej mody i "tryndów". Wieszanie psów na p. Marcinkiewiczu jest zwykłym chamstwem. Radni powinni skupić się na przyspieszeniu budowy BAZY TURYSTYCZNEJ w Olsztynie, miast krytykować dobór propozycji artystycznych MOK. Martwią się sieroty,ze bez Dody przyjezdni nas nie odwiedzą, a nie dociera do nich, ze Ci nie mając ŻADNEGO pola namiotowego, oleją jej wątpliwe wdzięki i pojadą do Szczytna, Wegorzewa lub Gizycka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.08.07, 12:25 Typowe podejście, oczekiwanie cudów bez inwestowania. Za 600 tys. nie zrobicie dobrej imprezy ogólnopolskiej. Często wpadam do Olsztyna na kilka dni i najważniejsze jest to że c o d z i e n n i e coś się dzieje nawet jeżeli pogoda jest kiepska. Swoją drogą organizowanie wszystkich imprez na wolnym powietrzu mówiąc delikatnie jest nierozsądne. p.s. Drodzy radni żeby skorzystać z przyzwoitego basenu trzeba jechać do Ostródy :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA 24.08.07, 13:09 > p.s. Drodzy radni żeby skorzystać z przyzwoitego basenu trzeba > jechać do Ostródy :-0 nie jest tak źle! od dziś TYLKO do Plusek;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.08.07, 14:57 Dzięki za info. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zejman Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 13:34 Jasne, panie Tandaryk, szanty sa oklepane! Proponuje tańce góralskie. W końcu jesteśmy stolica krainy tysiaca jezior. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.eranet.pl 24.08.07, 13:56 Reprezentuję profesjonalną firmę marketingową. Za 600 tysięcy +VAT chętnie skonsultujemy Wasz program. Proszę o kontakt Panie Przewodniczący. Łączę ukłony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.07, 14:21 OLA powinna zostać. Należy tylko uaktualnić jej repertuar. Moż enie zamiast koncertów organowych w katedrze (nikt raczej na to specjalnie nie przyjeżdza) i folkloru postawić na muzykę bardziej młodzieżową? Regge, rock... Czemu nie podłączyć Olsztyna pod jakieś 'Hity na czasie" czy tym podobne? Szczecin i Bydgoszcz jakoś potrafiły... Podsumowując, odmłodzić Ole i zrobić sponsorowaną dużą impreze z "radiową" muzyką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiek Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 14:38 A kto chce zlikwidować OLA-ę?Gratuluję poczucia humoru tym ,którzy uważają ją za genialną.Nie dyskutujmy,klaszczmy ... grunt to dobre samopoczucie.Kompleksy prowincji.Trzeba je leczyć to może jeszcze uda sie coś zrobić, żeby było lepiej.Nie chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.Zwierko - radny. Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 18:17 Cieszę się, że artykuł wywołał dyskusję w temacie OLA. Oczywiście kwestia DODY jest dobrą dawką humoru, jaką autor artykułu nam zaaplikował. Nie chcę komentować dotychczasowych, choć, niektóre są trafne, jeżeli chodzi o zmiany dotyczące OLA. Może przypomnę wcześniejszą dyskusję w tym temacie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=67032876 Wracając do tematu. To, że OLA musi ulec przeobrażeniu nie ulega wątpliwości. Nikt też nie nosi się z zamiarem likwidowania OLA. Olsztyńskie Lato ma już swoją markę i jest rozpoznawalne. Osobiście byłem na kilku imprezach i stwierdziłem jedno, iż ta formuła OLA już się wypaliła. Nie wiem, o jakiej konstrukcji wspominał Dyrektor MOK. Jako radni i członkowie komisji promocji i kultury nie widzieliśmy tej konstrukcji do momentu opracowania folderu.. Wcześniej mieliśmy tylko strzępy informacji z uwagami, iż może być dużo zmian. Tak, więc konstrukcja OLA zależy chyba od gustów Dyrektora MOK Jako stolica regionu musimy mieć sztandarowe imprezy. Imprezy, które będą nas wyróżniały i na które turyści będą specjalnie przyjeżdżać, a mieszkańcy czekać cały rok.. Oczywiście muszą one być wkomponowane w OLA i być jej integralną częścią. Mam na uwadze dwie lub trzy takie imprezy. Kwestia formuły jest oczywiście do dyskusji. Przychylam się do zdań, iż jedną z nich może być festiwal pod jakimś barwnym tytułem gdzie publiczność będzie mogła również brać czynny udział np.. poprzez głosowania SMS na danych wykonawców. Należy także wymyślić pewną formę nagród, aby rywalizacja i prestiż tych nagród ściągał do nas najlepszych artystów. Organizacją takich imprez musi zająć się profesjonalna agencja artystyczna, która zajmie się całą logistyką, artystami, sponsorami itp. Ważną rolę odgrywają lokalne media Radio Olsztyn, TVP3, gazety GW i GO, które muszą być zaangażowane w cały projekt OLA. O jakości tych imprez powinni świadczyć występujący artyści i sponsorzy. Jak na tą chwilę są to luźne przemyślenia, które oczywiście muszą podlegać weryfikacji przez fachowców itp. Jestem oczywiście za tym, aby nakłady na OLA były zwiększone. Jedno jest wiadome i z tym chyba się zgodzą wszyscy – Olsztyn musi zaistnieć i wyjść z zaścianka. Do tego będę dążył. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek-Zegarek Grupa darka-Zegarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 13:15 Dziekujemy p. "Gajos" za wskazanie nam artykułu. No własnie - podobno każda forma reklamy jest dobra. A najlepsza darmowa. Przedstawiamy zatem radnym nasz wizerunek, który notabene kilkakrotnie byl przesylany do MOKu - ale bez rezultatu. Wolą Warszawskie grupy o 3 razy droższe... Grupa Darka-Zegarka to 15 lat działalności na scenie! Specjalizacja: Rozrywka dziecięca i rodzinna. Konkursy, gry. specjalizacja 2: Piosenka dziecięca. specjalizacja 3: Opracowania imprez masowych ( rodzinne, dziecięce ) Referencje: Przygotowanie i prowadzenie dni miasta Płock 2005 Przygotowanie i prowadzenie 2 dniowego pikniku dla ORLEN S.A w Płocku jednoczesnie w 2 miejscach ( plaża i rynek ). Przygotwanie i prowadzenie 3 pikników rodzinnych dla pracowników administracji Mc'Donalds W-Wa. Przygotowanie i prowadzenie imprezy dla Michelin Olsztyn. 3 krotne prowadzenie i zorganizowanie imprezy "Gala Mikołajkowa" w Olsztynie. I wiele innych. Kontakt z grupą: 880346472 Co do kwestii odbywających sie imprez w Olsztynie jestem tego samego zdania co inni. Co roku to samo, lansowane te same zespoły, wykonawcy niewiadomo skąd i po co. Brak imprez Rodzinnych w naszym mieście ( piszę to jako rodzic nie artysta ). Pozdrawiam Pana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: io Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.tkdami.net 24.08.07, 19:20 puszczak.act4trees.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.116-80-r.retail.telecomitalia.it 24.08.07, 21:13 Jacy radni, taka kultura w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: 213.73.2.* 24.08.07, 22:11 1. Przykro mi Panie Marcinkowski, ale albo sie Pan zreformujesz (malo realne) albo zatrudnisz jako kustosz w muzeum. 2. Na pewno warto zostawic glowne punkty OLI (Olsztyńskie Noce Bluesowe, Olsztyńska Trzydniówka Teatralna, Festiwal Jazz o Zmierzchu) i nieznacznie je podrasowac + dorzucic 2 lub 3 punkty ekstra (koncert, megakoncert, festiwal filmowy...). Jak beda takie imprezy to i sponsorow bedzie wiecej bo wola sie pokazywac na prestizowych imprezach niz na lokalnej, malomiasteczkowej chalturze!!! 3. Megakoncerty (np. Myslovitz) organizowac np. na stadionie lesnym, a nie na starowce-przeciez to profanacja! 4. Moznaby pomyslec cos na wzor Sunrise festival w Kolobrzegu do, ktorego lgnie cala Polska. U nas mogloby odbyc sie cos podobnego np. na plazy Skandy lub miejskiej... Pieprzyc (za przeproszeniem) tradycje jak, ktorys z internautow sie tego trzyma. Jak bedziemy tacy tradycyjni to niedlugo jedynym swietem w Olsztynie bedzie dzien Wojska Polskiego! Idzmy z duchem czasu i zatrudnijmy (w koncu za nasze pieniadze) fachowcow czyli firmy marketingowe. Wiecej profesjonalizmu panstwo bez-radni i wiecej Europy, a nie IPN-u! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zogis Re: Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.olsztyn.mm.pl 25.08.07, 11:38 Wywalić Małkowskiego Wywalić Marcinkowskiego Wywalić Mrówczyńską Bo do tej pory ich działania skupiały się tylko na Małkowskim (plakaty, otwarcie imprez dla pospólstwa) Szkoda, że radni-bezradni zajęli się tym na koniec sezonu (mądry Polak po szkodzie - ale radni będą głupi i po roku - bo wniosków żadnych nie wyciągną) Zresztą co oni mogą przy Małkowskim, jak ich za mordę trzyma. I po co to bicie piany?!! Jak Olsztyn został kolonią takich miast jak Ostróda, Iława, Mrągowo, Kętrzyn tak i pozostanie. Bye, bye marzenia :))))) albo raczej :((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAJOS A gdzie imprezy Rodzinne - dla dzieci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 12:49 Byłem w tym roku w kilku większych miastach w Polsce. Co tydzień odbywały się imprezy dla dzieci - pod kątem rodzinnym. W Olsztynie takich poprostu nie ma. Bo napewno nie zakwalifikowałbym imprezy jaka odbyla się ostatnio na stadionie leśnym jako rodzinnej. co z tego że były konkursy rowerowe, rzut kulą. Dzieci w wieku od 3 do 10 nie m iały co robić !. Jedyna atrakcja to - żenada - żenada - rzucanie gadźetów w strone publiczności przez prowadzącego ( skąd go wzieli ! ). A druga atrakcja to DJ, który lansował muzykę techno i temu podobną. Żenada. Jestem Olsztynianinem i widziałem kilku wykonawców w Olsztynie, którzy prowadzili jakieś festyny przedszkolno - szkolne np. Grupa Darka - Zegarka czy jakoś tak. Gdzie tego typu grupy oferujące rozrywkę rodzinną i piosenkę dziecięcą !. Przecież istnieją w Olsztynie ( mam córke w p-lu i syna w szkole. Grali tam i było świetnie !. Ile razy mam słuchać zespołów szantowych !, ile razy Kapeli Jakubowej czy p. Ostrowskiego Walera - nic do nich nie mam - ale ile razy mnożna słuchać tego samego repertuaru. Widocznie są to znajomi Dyrektora MOKu!. Co do koncertów największych gwiazd to uważam, że jeżeli takie Szczytno stać na koncert Dody to i Olsztyn stać na to. Jest fajnie być na starówce i wysłuchać jakiegoś koncertu, popatrzyć na występy ale na boga - należy zmieniać wykonawców a nie lansować ciągle to samo !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grupa Darka-Zegark Grupa darka-Zegarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 13:04 Dziekujemy p. "Gajos" za wskazanie nam artykułu. No własnie - podobno każda forma reklamy jest dobra. A najlepsza darmowa. Przedstawiamy zatem radnym nasz wizerunek, który notabene kilkartonie byl przesylany do MOKu - ale bez rezultatu. wolą Warszawskie grupy o 3 razy droższe... Grupa Darka-Zegarka to 15 lat działalności! specjalizacja: Rozrywka dziecięca i rodzinna. Konkursy, gry. specjalizacja 2: Piosenka dziecięca. specjalizacja 3: Opracowania imprez masowych ( rodzinne, dziecięce ) Referencje: Przygotowanie i prowadzenie dni miasta Płock 2005 Przygotowanie i prowadzenie 2 dniowego pikniku dla ORLEN S.A w Płocku jednoczesnie w 2 miejscach ( plaża i rynek ). Przygotwanie i prowadzenie 3 pikników rodzinnych dla pracowników administracji Mc'Donalds W-Wa. Przygotowanie i prowadzenie imprezy dla Michelin Olsztyn. I wiele innych. Kontakt z grupą: 880346472 Myslę, że mówi to samo za siebie. Co do kwestii odbywających sie imprez w Olsztynie jestem tego samego zdania co inni. Co roku to samo, lansowane te same zespoły, wykonawcy niewiadomo skąd i po co. Brak imprez Rodzinnych w naszym mieście ( piszę to jako rodzic nie artysta ). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleszcz Olsztyńscy radni: Lepsza Doda, niż OLA IP: *.olsztyn.mm.pl 31.08.07, 19:48 Poziom KULTURU przez duże naszych radnych jest na poziomie P.Dody. To jest dopiero kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Edytę Bartosiewicz Zaproście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 13:01 Właśnie nie chałture, a porządne autorki tekstów, kompozytorów! Kayah, Jopek, Nosowska i Edyta! Odpowiedz Link Zgłoś