Dodaj do ulubionych

Uczniowie harują w akademickim gimnazjum

16.09.07, 22:02
Gimnazjum akademickie - wyscig szczurow przenosi sie juz do
gimnazjum, niedlugo beda przedszkola akademickie w analizą liniową i
statystyką. Bardzo dobrze ze jest limit 31h, to gwarancja zdrowia
psychicznego mlodych ludzi. I powinni tego przestrzegac.
Obserwuj wątek
    • Gość: rodzic z sp7 Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.ols.vectranet.pl 16.09.07, 23:52
      A czy podział na grupy na takich zajęciach jak informatyka czy język obcy w szkole podstawowej w klasach IV-VI (klasa liczy 25 uczniów) regulowany jest przez ustawę/rozporządzenie ministerialne (wg mnie tak), zarządzenie prezydenta miasta a może "widzimi się" dyrektora.
      W SP 7 moje dziecko jest w takiej klasie nie ma podziału na grupy na ww przedmiotach. Dlaczego?
    • Gość: Marcin Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 00:20
      Czy lepiej jest kiedy:
      Gimnazjalista idzie do szkoły na 31h w tygodniu, i codziennie popołudniu idzie
      na 2 godziny do prywatnej szkoły uczyć się języka, spędza godzinę w autobusie,
      więc razem 3 godziny. Poza domen, jeżdżąc gdzieś wieczorem, będąc narażonym na
      niebezpieczeństwo. W sumie nie ma 31 godzin, tylko ponad 40.
      Nie lepiej że takie godziny ma w szkole, pod okiem swoich nauczycieli,
      wychowawców, a wiem że w tej szkole, atmosfera i nauczyciele jest naprawdę do
      pozazdroszczenia.
      Pomyślcie!!
      • Gość: ol Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 00:37

W każdej chwili można prowadzić naukę również w sobotę jak to drzewiej bywało.
      • Gość: MAX Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 08:25
        Jeżeli ktoś chce się nauczyć języka obcego na pożądnym poziomie to
        żadna nauka w szkole mu tego nie zapewni. Większość uczniów w tym
        wieku myśli tylko o "średniej ocen" a nie zdobywanej wiedzy i
        umiejętnościach,które będą niezbędne w dalszej nauce i pracy.
        Dobrze, że jest tygodniowy limit godzin. Jak porównać efekty
        pracy /egzamin zewnętrzny/ jeżeli niektóre szkoły zwiększają limity
        godzin na poszczególne przedmioty.
        • Gość: Alfa Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.ols.vectranet.pl 17.09.07, 10:29
          "pożądnym" Następnym razem,MAX,napisz PORZąDNYM bo ten wyraz nie pochodzi od
          pożądania ale od porządku.
        • Gość: mev Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.07, 11:16
          nie chodziles do tej szkoly wiec sie nie wypowiadaj na temat poziomu jezyka ja
          konczylem jeszcze KLO i w nim zdalem FCE, zajecia odbywaja sie max w 15
          osobowych grupach sa zajecia z jezyka niemieckiego i francuskiego takze nie jest
          zle to dobra szkola i bardzo szkoda ze pani dyrektor ( pozdrowienia :) ) nie
          zrobila czegos takiego jak my mielismy a mianowicie bylismy w klasach autroskich
          i nasi rodzice podpisywali zgody na to abysmy do tych klas nalezeli i kuratorium
          moglo naskoczyc :)
    • Gość: xyz Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.olsztyn.net.pl 17.09.07, 08:09
      Przy ulicy Bałtyckiego? A kto to był Bałtycki? Matko!!
      • Gość: kkg Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 09:27
        tak to jest, kiedy dziennikarz nie zna miasta, o którym pisze
    • Gość: monia Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 13:36
      Hmm, Nie wiedzialam, ze jest w naszym przecudnym miescie ulica
      Baltyckiego?!!! No coz, cale zycie sie czlowiek uczy... A moze i
      Pan, Panie Kurs wrocilby do szkoly?
      • Gość: 666 Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.sds.uw.edu.pl 17.09.07, 18:44
        Matołek Kurs jest z Dobrego Miasta czy innego Lidzbarka więc bidulek może tego
        nie wiedzieć, chociaż jak się tyle lat pracuje w jakimś mieście to wypadałoby je
        nieco poznać :-)
    • Gość: Kasia Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.07, 15:37
      Jestem uczennicą klasy drugiej tego gimnazjum i w planie jest 37 godzin, ale są
      w nim zawarte godziny obu grup języka obcego. Może jest więcej nauki niż w
      innych gimnazjach, ale sami wybieraliśmy gdzie chcemy się uczyć. Również nasi
      rodzice wyrażali zgodę na zwiększoną liczbę godzin języka obcego co jest bardzo
      przydatne, więc nie wiem o co te pretensje. Pozdrawiam ;)
      • Gość: Paulina Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 15:48
        zgadzam się z Kasią. Wiem co pisze bo jestem z nią w jednej klasie.
        To że jesteśmy w tej szkole to nasz wybór.
    • Gość: halina Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 15:44
      Rodzice od początku wiedzieli, że będzie wiecej godzin w tej szkole i dlatego
      zapisali dzieci do tego gimnazjum, nie chcą wozić na dodatkowe korepetycje i
      dobrze, że jest taka szkoła dla zdolnych dzieci.
    • Gość: Ola Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.ols.vectranet.pl 17.09.07, 16:03
      Również uczę się w tej szkole. Opisywana wyżej klasa jest z profilem
      rozszerzonym języka angielskiego. Ja akurat jestem w klasie z rozszerzoną
      matematyką i informatyką. Chyba chodzi o to w rozszerzonym profilu, żeby mieć
      więcej godzin, inaczej byłby to bezsens. Ja mam w planie 38 zdaje się, ale z
      tego obowiązują mnie tylko 34 godziny. W wyżej opisanej klasie jest podobnie. W
      planie uwzględnione są 2 godziny informatyki, podczas gdy i tak uczeń chodzi
      na jedną, bo jest podział na grupy. Podobnie wfy często są rozbite na
      dziewczyny/chłopaki , albo drugie języki obce : niemiecki i francuski. Rzadko
      kiedy cała klasa zaczyna i kończy o tej samej godzinie... A w planie
      uwzględnione jest wszystko, stąd wydaje się on taki rozbudowany.
      Poza tym mam przyjaciółki w innych szkołach, które mają podobnie jak ja koło
      35godzin tygodniowo. One też są scharowane, przemęczone.. a uczą się w gruncie
      rzeczy mniej tego co my, ich przedmioty są na niższym poziomie.
      Nie rozumiem po co ta afera i szczerze współczuję pani Tymińskiej
    • Gość: XP Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.ols.vectranet.pl 17.09.07, 16:10
      Bardzo mi się nie podoba ten artykół. Stawia naszą szkołę w złym świetle, a tak naprawdę to super szkoła wysoko ponad innymi w Olsztynie pod względem nauczania i atmosfery. Jeśli się komuś nie podoba poziom, jaki reprezentuje ta szkoła, to niech się przepisze gdzieś, gdzie jest po 30 osób w klasie i nie słychać własnych myśli. Oczywiście, że jest więcej nauki niż w innych gimnazjach i znacznie mniej czasu wolnego, ale to była moja decyzja i nie umiałabym kogokolwiek oskarżać za to, że mam za dużo lekcji, na które i tak się zgodziłam.
      • Gość: adg Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.mosar.pl 17.09.07, 22:40
        to twój "artykół" stawia tę szkołę w złym świetle.
        Jakimi sukcesami w konkursach ogólnopolskich możesz dziecko sie
        pochwalić?
    • Gość: asia Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.07, 16:22
      Czy matka tego przemęczonego dzieciaka to dopiero teraz się zorientowała, że
      dała dziecko do dobrej szkoły?! Bo jak dzieciak sobie nie radzi to chyba trzeba
      go przenieść do innego gimnazjum, a nie dzwonić do gazety i rozkręcać afery, bo
      na tym stracą zdolniejsi uczniowie. Zresztą tak jak wcześniej pisały dziewczyny
      z gimnazjum, to że w planie jest 36 godzin nie oznacza że wszyscy chodzą razem
      na lekcje. To oczywiste że języki obce i wf są oddzielnie. Czyżby mama ów
      przemęczonego dziecka zadała sobie trudu żeby sprawdzić na które angielskie i wf
      faktycznie chodzi jej pociecha? Bo może się męczy ale nie w szkole... Zresztą
      jak widać lepiej wydać dużo pieniążków na korepetycje i szkoły językowe bo to
      już dzieci nie przemęcza!

marcink_23 napisał:

> Gimnazjum akademickie - wyscig szczurow przenosi sie juz do
      > gimnazjum, niedlugo beda przedszkola akademickie w analizą liniową i
      > statystyką. Bardzo dobrze ze jest limit 31h, to gwarancja zdrowia
      > psychicznego mlodych ludzi. I powinni tego przestrzegac

Wyścig szczurów to dopiero się zacznie, ale tylko dla tych bardzo przeciętnych.
      Lepiej żeby dziecko przeciętne nie było już od gimnazjum, uczyło się i rozwijało
      swoje umiejętności od najmłodszych lat, i to w ramach zajęć szkolnych żeby
      mamusia z tatusiem nie musieli brać kredytu żeby zapisać dzieciątko do szkoły
      językowej, korki z matmy i polskiego.
    • 0czoper Uczniowie harują w akademickim gimnazjum 17.09.07, 17:28
      Wybitni dziennikarze umiejscowili gimnazjum przy nieistniejącej
      ulicy, pewnie mieli miej napięte plany nauczania. Co widać po
      jakości pisaniny.
      Rodzic który tak troszczy się o swoje dziecko może przenieść je do
      ekskluzywnych gimnazjów z 35 dzieciaków w klasie i z minimalnym
      zaangażowaniem nauczycieli. Podobają mi się wypowiedzi dyrektorki
      szkoły jak i rektora uniwersytetu, tylko niestety zapowiedź
      kuratorium mnie przeraża będą kontrolować i karać za to że większość
      chce się uczyć. Syn ma i gimnazjum i jeszcze pełno innych zajęć na
      moje pytanie z czego rezygnujemy odpowiedział że nie ma takiej
      potrzeby da sobie radę. Mam nadzieję że tak, jak nie to pomyślimy o
      jakimś rozwiązaniu.Napewno nie będzie to jednak narzekanie na szkołę
      która chce czegoś nauczyć, napewno nie będzie to dawanie pożywki dla
      dziennikarzyn którzy nie za bardzo wiedzą o czym piszą."Co na to
      kurator oświaty? - Tu nie o to chodzi, czy uczniowie i ich rodzice
      zgadzają się na dodatkowe zajęcia, czy nie. Przepisy mówią jasno: w
      gimnazjum uczeń w ciągu tygodnia nie może mieć więcej niż 31 godzin
      lekcyjnych. Jeśli jest inaczej, to szkoła łamie prawo." i to jest
      najlepsza kwintesencja urzędniczyny nieważne czego chcą rodzice i
      większość dzieci ważne jest czego chce urzędniczyna ma przepis i
      już. Kretyński mundurek ma poprawić młodzież ale większa ilość
      godzin to może je zdeprawować. Jak ktoś zauważył, to że większośc
      jeździ na różne korki i dodatkowe lekcje języka, już nie obchodzi
      urzędniczyn, w szkole ma byc mało, najlepiej nic wtedy będzie
      super.:) Taki nieprzemęczony będzie miał czas skuna zajarać i komuś
      maskę otrzaskać a nie ślęczeć i marnować się nad idiotycznymi
      książkami.Gratuluję mamusi troski i gorliwej "Polskiej" postawy że
      ma być miernie ale wiernie- ma chodzić do dobrej szkoły ale bez
      przesady niech nie wymagają od niej(go) za dużo.
      • alexandra-1 Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum 17.09.07, 18:58
        Szanowna Pani - ten dziennikarz wiedział, co pisze. Odsyłam do aktów prawnych na
        stronie MEN. Pani Kurator stoi na straży przestrzegania prawa - chwała Jej za to.
    • alexandra-1 Uczniowie harują w akademickim gimnazjum 17.09.07, 18:52
      Przepis to przepis, rzecz świeta. Ja bałabym się poprawiać po Ministrze Szanowna
      Pani Dyrektor. Nadzór pedagogiczny nad szkołą pełni przede wszystkim
      Warmińsko-Mazurski Kurator Oświaty, Rektor jest potem. Rektor nie musi wiedzieć
      co to jest higiena pracy w Gimnazjum,ale Pani Dyrektor powinna o tym wiedzieć.
      Co na to SANEPID?Pani Dyrektor chyba zapomniała, ze to jednak, pomimo wszystko
      przede wszystkim, jest Gimnazjum i Liceum a nie Uniwersytet.
      W tym Lo i Gimnazjum odbywają się zajęcia Podyplomowych Studiów dla
      Nauczycieli. KOszmarne warunki, koszmarne krzesła,brak miejsca gdzie można kupić
      kawę, herbatę czy cośkolwiek do jedzenia. Pani Dyrektor, króra ma zajecia z
      informatyki w tych grupach myśli chyba, ze jesteśmy jej gimnazjalistami. W
      sposób mało elegancki zwracała uwagę dla prawie 100 ludzi gdzie wyrzucać
      papierki, jak parkować samochody itp. Rozumiem troskę - chwała za to , jednak
      ton i sposób przekazania informacji był mało taktowny. Nauczyciele długo to
      komentowali.
      • Gość: MK Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 19:39
        >W sposób mało elegancki zwracała uwagę dla prawie 100 ludzi gdzie wyrzucać
        papierki, jak parkować samochody

Przejdź się olsztyńską ulicą i zobacz jak wyglądają trawniki i jak popakowane są
        osoby. Zwróć uwagę takiej śmiecącej lub krzywo parkującej osobie a usłyszysz
        elegancko i elokwentnie co o tobie myśli.

Jak się nie da przetłumaczyć w inny sposób to trzeba łopatologicznie.
      • Gość: Gość Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.07, 19:41
        Szanowna Pani, skoro uczniowie i ich rodzice chcą tak pracować to co Pani to
        przeszkadza? Widocznie miała Pani problemy z informatyką na tej podyplomówce, że
        tak Pani krytykuje P.Dyrektor. Ja mam zupełnie inne zdanie na ten temat. A jak
        ktoś nie wie, że w szkole trzeba dbać o porządek i wyrzucać papierki do kosza to
        trzeba mu to powiedzieć i nie ma się o co obrażać. Widocznie mieliście z tym
        problemy. Co do kawy i herbaty to jest szkoła a nie kawiarnia a tak na
        marginesie to jest tam bufet i można sobie napoje zakupić.
        Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w zdobywaniu wiedzy na studiach podyplomowych.
      • 0czoper Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum 17.09.07, 20:38
        "> Przepis to przepis, rzecz świeta. Ja bałabym się poprawiać po
        Ministrze Szanown
        > a
        > Pani Dyrektor" i dlatego mam nadzieję że nie zaliczy pani tej
        podyplomówki, bo ktoś tak inteligentny nie powinien uczyc dzieci.Jak
        każą strzelać też będzie pani strzelała bo przecież przepis. Wart
        pedagog swego Bogu dzięki byłego ministra.
        "W
        > sposób mało elegancki zwracała uwagę dla prawie 100 ludzi gdzie
        wyrzucać
        > papierki, jak parkować samochody itp." - skoro tego nie potrafi
        podyplomowy student to przecież jakoś mu trzeba zwrócić uwagę.
        Sumując, zawsze jest jakaś mierna i zawistna osóbka która stara
        sie podreperować swoje marne ego, nieważne jaką metodą. Pewnie
        jeszcze reprezentuje partię rządzącą, która chce wykształcić
        tłumoków by można było nimi manipulować i stąd cała chryja.
        • alexandra-1 Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum 17.09.07, 23:11
          Żal mi Ciebie. Zawiść jest mi obca. Z tej podyplomówki ( szkółki niedzielnej)
          dawno chciałam zrezygnować, ale finansuje ją EFS, więc musiałabym zwrócić
          pieniądze za coś, co mnie zawiodło. Odnośnie baru to był zamknięty. Prawdę
          mówiąc bardzo chciałabym nie zaliczyć przynajmniej jednego przedmiotu -
          zwolniłoby mnie to z wątpliwych studiów.
      • Gość: aaaa Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 17:49
        P. dyrektor jest bardzo symaptyczną osobą. Po pierwsze rodzice wiedzieli gdzie posyłają swoje dzieci i musieli się zgodzić na 3.5 godzinny lekcji więcej, bo o tyle więcej mamy. Nie żadne 37, nie 36, a 34.5. To, że na planie jest więcej godzin nie oznacza, że wszyscy na nie chodzą. Są grupy językowe, wieć tylko na połowe w-f i języków się chodzi. Alexandro-1 kup "se" okulary: mamy bufet i wygodne krzesła, a że w salach jest 18 miejsc, a uniwersytet wysyła tam więcej studencin to nie problem Zespołu Szkół Akademickie przy ulicy Bałtyckiej.
      • Gość: Gimnazjalista Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.ols.vectranet.pl 18.09.07, 19:27
        To jest smutne. Po prostu szkoda słów.
      • Gość: barbados Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.ols.vectranet.pl 21.09.07, 09:20
        Ja także jestem studentką tak krytykowanej podyplomówki i jednocześnie rodzicem gimnazjalistki z kl. 2. Zajęcia na terenie GA i LA są przeprowadzane we wzorowych warunkach. A porównujuąc z niektórymi salami przy ul Głowackiego w super wzorowych warunkach. Może nawet nie warto komentować tych kłamstw " szanowna pani aleksandro 1". Ciekawe co tak na prawdę się kryje za tymi krytykami, bo zdecydowanie, nie fakty i prawda.
        Dodam aby wszyscy którzy to cvzytają wiedzieli, że moje dziecko kocha tę szkołę, już teraz wie, że chce ją kontynuować na poziomie liceum w tym samym budynku z tymi samymi uczniami pod opieką tych samych pedagogów. Pozdrawiam uczniów GA i popieram edukację w szkole.
    • Gość: adg organizacja pracy szkoły IP: *.mosar.pl 17.09.07, 22:33
      niech kuratorium sprawdzi przy okazji kompetencje swoich pracowników.
      Każda szkoła pracuje zgodnie z arkuszem organizacyjnym OPINIOWANYM
      PRZEZ KURATORIUM. Skoro kurator pozytywnie zaopiniowała te 37 godz.
      tygodniowo to niech teraz przyzna sie do nieznajomości przepisów i
      braku kompetencji. nadzór pedagogiczny w olsztynie? coś takiego nie
      istnieje.
    • karolci-a Uczniowie harują w akademickim gimnazjum 18.09.07, 08:08
      Gimnazjum i Liceum Akademickie sa na nardzo wysokim poziomie. Ida
      osoby, które naprawdę chcą czegoś osiągnąć i chcą się uczyć. Jestem
      pierwszym rocznikiem, który kończył Liceum Akademickie i nie uważam,
      żebym była pokrzywdzona ponieważ miałam więcej lekcji. Sama byłam w
      klasie z rozszerzonym angielskim. Miałam 6 godzin tego języka w
      tygodniu i dodatkowo 3 h francuskiego. Nie uważam, żebym się bardzo
      przemęczyła. Większość uczniów chodziła jeszcze na dodatkowe zajęcia
      w szkole. Przeróżne kółka etc. Nie dlatego, że muszą tylko dlatego,
      że moga i chcą. Szkoła ta pozwala młodzieży sie rozwijac w
      określonym kierunku, który wybiera. Także współczuję p. Tymińskiej :
      ( Ale prosze sie nie martwić, szkoła jest na wysokim poziomie i tak
      trzymać. Szkoda tylko, że straciła paru wspaniałych nauczycieli, a
      przede wszystkim Panią Zwolińską. Wzór polonisty :) Dzięki niej idę
      w tym roku na dziennikarstwo :)
      P.S Interesuje mnie wypowiedź osoby na podyplomówce. Pogrążyła sie
      ta wypowiedzią. Szkoła ta jest przystosowana do zajęć z młodzieża (
      w gimnazjum i liceum ) i to czy pani nie ma, gdzie wypić kawy
      naprawdę jest mało ważne. w szkole nie wiem jak teraz,ale był
      automat na kawę. Jeśli go teraz nie ma wystarczy przedstawić ta
      sprawę dyr Tymińskiej i powinna sprawę załatwić, a nie ja krytykowac
      na forum. My ją poprosiłyśmy i po paru dniach automat pojawił sie w
      holu. A jeśli taka wielka niechęć Cię ogarnia to poprostu nie zdaj i
      nie chodź i nie zawracja głowy ludziom tak błachymi sprawami jak
      automat. Następnym razem zabierz ze soba termos i problem z głowy :)
      Pozdrowienia dla wszystkich znajomych z XII Liceum i Gimnazjum
      Akademickiego w Olsztynie
    • Gość: Uczennica Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.07, 16:08
      To gimnazjum nie ma rejonu i jeśli ktoś tu uczęszcza, to tylko z
      własnego wyboru! Jeśli klasa ma język profilowany, to chyba nie
      trzeba być geniuszem, aby stwierdzić, że tych godzin będzie więcej.
      Chcąc dobrze nauczyć się języka nie uczęszczając na zajęcia
      pozalekcyjne, potrzeba więcej niż dwie, czy trzy godziny tygodniowo!
      Bardzo podoba mi się ta szkoła i nie chcę, by kuratorium zmieniało
      moją ilość godzin nauki!!! Pozdrowienia dla IIb :)
      • Gość: Zu Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 20:02
        Zgadzam się z Uczennicą. Ja specjalnie wybrałam tą szkołę, oraz
        klasę z j.angielskim rozszerzonym, aby nauczyc się czegoś więcej niż
        w innych szkołach. Uważam,że całkowitym bezsensem jest ten artykuł i
        ten "szanowny" kurator, nie ma tu nic do roboty. Jak już p.Tyminska
        mówiła- Rodzice podpisywali się pod planem zajęc, że się na to
        zgadzają. A mamusia tego dzieciątka które tak się męczy, niech je
        wypisze i wszystkim się dogodzi xD Alexandro-1, jeżeli nie pasuje Ci
        zachowanie p.Tyminskiej to powiedz Jej to wprost, a nie jeździsz po
        niej na forum. Twoje wypowiedzi bardzo mi się nie spodobały, bo jest
        ona jedną z moich ulubionych nauczycieli w tej szkole i uważam, że
        jest naprawdę wspaniałą dyrektorką, która chce dla swoich uczniów
        jak najlepiej.
        Pozdrawiam uczniów i uczennice Gimnazjum i Liceum Akademickiego :)
        IIbg rulez !!
        • Gość: adg coś mierne wyniki tego harowania IP: *.mosar.pl 18.09.07, 23:58
          szkoda, że ta szkoła nie uczy tak dobrze języka polskiego jak
          języków obcych.
          Darmowe korepetycje dla Zu:
          tą szkołą
          tę szkołę
          • Gość: aaaa Re: coś mierne wyniki tego harowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 21:18
            Nie masz co robić??? Nic nowego na formum nie wprowadzasz tylko
            sprawdzasz błędy....
            • Gość: adg rażące błędy IP: *.mosar.pl 20.09.07, 19:44
              tak rażące błędy u tak wielu uczniów uważajacych sie za elitę
              inteligencji budzą śmiech i przerażenie z powodu poziomu
              olsztyńskiej oświaty.
              Swoją drogą znacznie lepsze wyniki nauczania, w tym sukcesy w
              konkursach ogolnopolskich i światowych maja od was uczniowie z
              innych olsztyńskich szkół ;)
              twoja wypowiedź potwierdza to, że uważasz się za geniusza, który
              zjadł wszystkie rozumy, jest nieomylny i dlatego nie musisz juz
              uczyć sie więcej. ale nie przejmuj się, takie oburzenie na
              jakąkolwiek krytykę, jest charakterystyczne dla trudnego wieku
              dojrzewania, to niedługo ci minie i nie będziesz taki/a
              sfrustrowany/a, czego ci szczerze zyczę ;)
    • Gość: Michaś Nie moge cos nie pasi starym to wypisac ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 16:36
      Początek roku wszytsko ok . Mijają 3 tygodnie juz dzieciak
      pęka ....Jak widac rodzic nie interesuje sie dzieckiem jesli nawet
      nie przemyślał tego do której szkoły ono pujdzie .A no tak
      akademickie najblizej , a plan lekcyjny i program nauczania to juz
      nie wazne .Uczeń jak uczeń nie lubi szkoły ale wymyslać jakies
      bzdurne zeczy i oczerniac gimnazjum to lekka przesada.Ponadto nie
      rozumiem tej calej afery jeden dzieciak jęczy i odrazu wielka
      sprawa.Może sprawdzicie jak to sie ma w innych szkołach..Wynik z
      pewnoscia bedzie podobny .
      • Gość: adg Re: Nie moge cos nie pasi starym to wypisac ... IP: *.mosar.pl 19.09.07, 00:02
        Michasiu zaiste nauczyciele nie powiedzieli Ci jak korzystać ze
        słownika ortograficznego? Istnieje też coś takiego jak edytor tekstu
        z modułem sprawdzania pisowni.
    • Gość: nabsiak Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.olsztyn.mm.pl 18.09.07, 16:48
      Nie wiem, po co zapisywać dziecko do gimnazjum, w którym jest
      rozszerzona liczba godzin języka, jeżeli komuś to nie odpowiada...
    • Gość: akrim Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 17:17
      Jestem jak najbardziej za taką liczbą godzin z języków obcych, dzięki temu moje
      dziecko nie musi dodatkowo po zajęciach chodzić na języki, mieszkamy 14 km od
      centrum miasta , dojechanie na dodatkowe zajęcia po szkole to strata ok.2godziny
      plus czas trwania zajęć.Wybrałam tę szkołę właśnie ze względu na dodatkowe
      godziny języków ujęte w planie zajęć. Szkoła taki plan zajęć zaproponowała,
      chciałbym aby tak zostało.Nawet żądam tego. Apeluję do Pani Kurator aby nie
      podejmowała żadnych działań zmieniających obecny stan rzeczy.
      • Gość: Jovan Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 18:22
        Moja córka również uczy się w tej szkole - teraz w liceum a
        wcześniej w gimnazjum. Dyrektor szkoły zarządza szkołą bardzo dobrze
        i naprawdę trzeba być "złośliwą małpą" :) żeby przyczepić się do
        czegoś. Jeśli dziecko pani, która naskarżyła gazecie nie radzi sobie
        w tej szkole to droga wolna. W dodatku co to za dziennikarz, który
        na podstawie jednego donosu "lepi" na szybko artykuł i nie sprawdza
        jaka jest rzeczywista sytuacja w szkole. W tym artykule dyrekcja
        musi się bronić przed nieistniejacymi zarzutami. Donosiciel w
        postaci mamy jednego z uczniów nie miał odwagi porozmawiać z
        dyrektorem - wolał anonimowo naskarżyć. A fe. nieładnie.
        Ja nie życzę sobie wprowadzania żadnych zmian. Plan lekcji jest
        bardzo dobrze napisany i nie trzeba w nim dłubać. Mam nadzieję, że
        kurator nie zajmie się tą sprawą i zostawi szkołę w spokoju.
    • Gość: uczennica gim. 23 Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 18:56
      ale to chyba wiadomo ze jesli dziecko chce sie uczyc i byc w wiedza ponad poziom
      to wybiera sobie taka szkole ktora mu odpowiada :)
      dlatego ja wybralam te szkole:)
      nierozumiem takich rodzicow co zapisuja dzieci do szkoly takiej jak Gim. czy
      Lic. Akademickie bo chca zeby mimo wszystko byli w lepszej szkole i sie tam
      meczyli:D:D
      ja juz jeden rok spedzilam w tej szkole i nie narzekam :)

• Gość: uczen liceum Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 19:14
      Jestem uczniem liceum akademickiego i absolwentem gimnazjum .Sam w gimnazjum
      miałem tyle godzin w planie.Ciężka praca przynosi efekty i jeżeli ktoś nie daje
      sobie rady w szkole na takim poziomie, to powinien zmienić szkołę.Jak
      najbardziej popieram ten plan i nie mam nic do zarzucenia chociaż sam miałem po
      tyle godzin i wiem, że ciężka praca owocuje i przynosi efekty.
    • Gość: Gimnazjalista Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.ols.vectranet.pl 18.09.07, 19:16
      Jestem uczniem Gimnazjum Akademickiego nr.23 i wcale nie narzekam. Co więcej
      jestem bardzo zadowolony że nie muszę chodzić dodatkowo na język angielski i za
      to płacić ponieważ mam te dwie godziny wliczone w plan. Raczej rodzice
      posyłający dziecko do Gim nr. 23 wiedzieli że jest to Gimnazjum
      PROFILOWANE!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: aaaa Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 20:10
      Przypomniało mi się o co miałem zapytać redaktorzynę, który napisał ten artykuł (bo to napewno nie dziennikarz). Ile czasu pisał ten artykuł?
    • Gość: Magda z Akademika Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 21:08
      Przepraszam, ale ja nie uważam, aby moje gimnazjum miało zbyt wiele godzin. OK,
      może moja wypowiedź nie jest obiektywna, ponieważ to jest moja szkoła, ale
      wypraszam sobie teksty typu ,,gimnazjum akademickie łamie prawo''.

Ej, to nie prawda.
      Nie wymyślajcie bzdur.
      Po prostu nam zazdrościcie, bo my jesteśmy elitą intelektualną Warmii i Mazur.

Dzięki.
      • 0czoper Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum 19.09.07, 11:20
        Najbardziej optymistyczne, w tej całej chryji, jest to że takiej
        szkoły bronią sami uczniowie. Ja wręcz starałem się zniechęcić
        dzieciaka tłumacząc straszliwą pracą, brakiem czasu wolnego itp.
        Nieudało się:) Ktoś powiedział że to musiała być "złośliwa małpa",
        ja proszę nie obrażajmy zwierząt im są obce tak durne zachowania, na
        cos takiego stac tylko małego, podłego człowieczka, który nawet nie
        potrafi się przedstawić.
        "Po prostu nam zazdrościcie, bo my jesteśmy elitą intelektualną
        Warmii i Mazur." - tu pani Magda się trochę zagalopowała, ale
        napewno zachowując ten plan i swoją wielką chęć nauki, możecie się
        nią stać w przyszłości:) czego serdecznie życzę.
        • Gość: Jovan Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 11:38
          :) Tak - pani Magda lekko poszła w patos :) Ja wcześniej w
          odzwierzęce inwektywy... Cóż - emocje :)
          Jednak faktem jest, że nikomu na tym forum poza jedną mamusią,
          której dziecko "pęka" od nadmiaru nauki nie przeszkadza wymiar
          godzin wprowadzony w tej szkole. Wiem, że kilku uczniów z klasy
          mojej córki (jeszcz jak uczyła sie w gimnazjum akademickim) nie
          radziło sobie z nauką i odeszło do szkół gdzie poziom nauczania jest
          niższy. Jakoś ich rodzice nie próbowali obniżać poziomu nauki
          w "Akademiku" tylko pogodzili się z faktem, że ich dzieci słabiej
          się uczą. Gdyby każdy sfrustrowany rodzic donosił do prasy na to, co
          mu się nie podoba w szkole, to gazety zamieniłyby się w gazetki
          szkolne opisujace setki nieprawidłowości wskazanych przez rodziców
          uczniów.
          A poza tym bardzo mi się podobają głosy uczniów, którzy bronią
          swojej szkoły mimo, że muszą w niej siedzieć dłużej niż koledzy
          uczący się w innych szkołach. To chyba najwymowniej świadczy o
          atmosferze tam panujacej :)
          • Gość: aaaa Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 18:21
            W każdym innym gimnazjum w Olsztynie, które stawia na poziom jest więcej niż 31 godzin. W 2 jest 35, w 4 też jest więcej. Tak to już jest. Nikt nie czuje się przemęczony, tylko każdy chce się czegoś nauczyć i dla nas 34 godziny to normalka i nikt się nie burzy.
      • Gość: To dlaczego część Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 11:26
        uczniów z tej "elity" dostała się do tego zacnego gimnazjum po
        znajomości ????????????
    • 0czoper Uczniowie harują w akademickim gimnazjum 19.09.07, 11:44
      No cóż demokracja nie jest najlepszym z ustrojów:) O ile wiem to
      klasy dla znajomych wprowadzono od tego roku. jest to chyba mała
      skaza , chociaż bo ja wiem?
      • Gość: Jovan Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 14:40
        Nic mi nie wiadomo o dostawaniu sie do tej szkoły po znajomości...
        Może ktoś, kto ma takie informacje podzieli się z nami szczegółami
        na ich temat?
        • Gość: To jesteś mało Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 14:50
          zorientowany. Mojej koleżanki syn tak właśnie się dostał. A skąd
          powstała dodatkowa klasa? Właśnie dla uczniów "dbających rodziców" a
          szczególnie dla pracowników naszego uniwerku. Przecież to gimnazjum
          AKADEMICKIE, prawda?
      • Gość: aaaa Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 18:18
        Do naszej szkoły nie chodzą dzieci profesorów z uniwerku, a nawet jak chodzą to miały dobre wyniki. A dodatkowa klasa gimnazjum została utworzona zamiast jednej klasy liceum (nie było wystarczającej liczby chętnych) i tak zamiast 4 klas lic są 3.
        • 0czoper Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum 19.09.07, 20:04
          Gość portalu: aaaa napisał(a):

> Do naszej szkoły nie chodzą dzieci profesorów z uniwerku, a nawet
          jak chodzą to
          > miały dobre wyniki. A dodatkowa klasa gimnazjum została utworzona
          zamiast jedn
          > ej klasy liceum (nie było wystarczającej liczby chętnych) i tak
          zamiast 4 klas
          > lic są 3.
          Dziwne jakoś nie było list przyjęcia do 3 klas pierwszych tylko
          do dwóch. Następnie pani Dyrektor też była lekko zdenerwowana na
          pierwszym zebraniu w lipcu ponieważ musiała układać nowy plan. Test
          diagnozujący z matematyki czy jak to się tam nazywa też pokazał
          kolosalną różnicę w wiedzy pomiędzy klasami "wywieszonymi" a klasą
          powstałą z nikąd.Także to tłumaczenie jakoś mnie nie przekonuje,
          chyba że ujrzał bym świadectwa i wyniki testu a tak pozostaje lekki
          smrodzik.
          • Gość: Kasia Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.olsztyn.mm.pl 19.09.07, 21:24
            znam kilka osob z tej klasy i skladaly one do dwoch pozostalych klas do ktorych
            sie nie dostaly wiec znalazlo sie dla nich miejsce w klasie ogolnej jak w kazdej
            szkole na pewno sa osoby ktore dostaly sie po znajomosci ;P to nieuniknione
            ps. nie odpisujcie ze niepoprawnie napisalam bo nie to tu jest najwazniejsze!
          • Gość: aaaa Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 21:26
            Przeczytajcie, a potem oceńcie. Raz Oczoper jest za i chwali potem
            raptem, że przeciw. Jakieś nieudowodnione opinie, (bo fakty to nie
            są, tak jak i cały artykuł). Przecież to bezsens. Cytuję OCZOPERA:
            1.Wybitni dziennikarze umiejscowili gimnazjum przy nieistniejącej 

ulicy, pewnie mieli miej napięte plany nauczania. Co widać po 

jakości pisaniny. 
Rodzic który tak troszczy się o swoje dziecko
            może przenieść je do 
ekskluzywnych gimnazjów z 35 dzieciaków w
            klasie i z minimalnym 
zaangażowaniem nauczycieli. Podobają mi się
            wypowiedzi dyrektorki 
szkoły jak i rektora uniwersytetu, tylko
            niestety zapowiedź 
kuratorium mnie przeraża będą kontrolować i
            karać za to że większość 
chce się uczyć. Syn ma i gimnazjum i
            jeszcze pełno innych zajęć na 
moje pytanie z czego rezygnujemy
            odpowiedział że nie ma takiej 
potrzeby da sobie radę. Mam nadzieję
            że tak, jak nie to pomyślimy o 
jakimś rozwiązaniu.Napewno nie
            będzie to jednak narzekanie na szkołę 
która chce czegoś nauczyć,
            napewno nie będzie to dawanie pożywki dla 
dziennikarzyn którzy nie
            za bardzo wiedzą o czym piszą."Co na to 
kurator oświaty? - Tu nie o
            to chodzi, czy uczniowie i ich rodzice 
zgadzają się na dodatkowe
            zajęcia, czy nie. Przepisy mówią jasno: w 
gimnazjum uczeń w ciągu
            tygodnia nie może mieć więcej niż 31 godzin 
lekcyjnych. Jeśli jest
            inaczej, to szkoła łamie prawo." i to jest 
najlepsza kwintesencja
            urzędniczyny nieważne czego chcą rodzice i 
większość dzieci ważne
            jest czego chce urzędniczyna ma przepis i 
już. Kretyński mundurek
            ma poprawić młodzież ale większa ilość 
godzin to może je
            zdeprawować. Jak ktoś zauważył, to że większośc 
jeździ na różne
            korki i dodatkowe lekcje języka, już nie obchodzi 
urzędniczyn, w
            szkole ma byc mało, najlepiej nic wtedy będzie 
super.:) Taki
            nieprzemęczony będzie miał czas skuna zajarać i komuś 
maskę
            otrzaskać a nie ślęczeć i marnować się nad idiotycznymi 

książkami.Gratuluję mamusi troski i gorliwej "Polskiej" postawy że 

ma być miernie ale wiernie- ma chodzić do dobrej szkoły ale bez 

przesady niech nie wymagają od niej(go) za dużo.
            2.”Przepis to przepis, rzecz świeta.” Ja bałabym się poprawiać po 

Ministrze Szanowna Pani Dyrektor i dlatego mam nadzieję że nie
            zaliczy pani tej podyplomówki, bo ktoś tak inteligentny nie powinien
            uczyc dzieci.Jak 
każą strzelać też będzie pani strzelała bo
            przecież przepis. Wart 
pedagog swego Bogu dzięki byłego ministra.
            “W sposób mało elegancki zwracała uwagę dla prawie 100 ludzi gdzie 

wyrzucać papierki, jak parkować samochody itp." - skoro tego nie
            potrafi 
podyplomowy student to przecież jakoś mu trzeba zwrócić
            uwagę.
Sumując, zawsze jest jakaś mierna i zawistna osóbka która
            stara 
sie podreperować swoje marne ego, nieważne jaką metodą.
            Pewnie 
jeszcze reprezentuje partię rządzącą, która chce wykształcić

tłumoków by można było nimi manipulować i stąd cała chryja.
            3. Najbardziej optymistyczne, w tej całej chryji, jest to że takiej

szkoły bronią sami uczniowie. Ja wręcz starałem się zniechęcić 

dzieciaka tłumacząc straszliwą pracą, brakiem czasu wolnego itp. 

Nieudało się:) Ktoś powiedział że to musiała być "złośliwa małpa", 

ja proszę nie obrażajmy zwierząt im są obce tak durne zachowania, na

cos takiego stac tylko małego, podłego człowieczka, który nawet nie

potrafi się przedstawić.
"Po prostu nam zazdrościcie, bo my
            jesteśmy elitą intelektualną 
Warmii i Mazur." - tu pani Magda się
            trochę zagalopowała, ale 
napewno zachowując ten plan i swoją wielką
            chęć nauki, możecie się 
nią stać w przyszłości:) czego serdecznie
            życzę.
            4. o cóż demokracja nie jest najlepszym z ustrojów:) O ile wiem to 

klasy dla znajomych wprowadzono od tego roku. jest to chyba mała 

skaza , chociaż bo ja wiem?
            5. “Do naszej szkoły nie chodzą dzieci profesorów z uniwerku, a
            nawet 
jak chodzą to miały dobre wyniki. A dodatkowa klasa gimnazjum
            została utworzona zamiast jednej klasy liceum (nie było
            wystarczającej liczby chętnych) i tak zamiast 4 klas lic są 3.” 

Dziwne jakoś nie było list przyjęcia do 3 klas pierwszych tylko 
do
            dwóch. Następnie pani Dyrektor też była lekko zdenerwowana na 

pierwszym zebraniu w lipcu ponieważ musiała układać nowy plan. Test

diagnozujący z matematyki czy jak to się tam nazywa też pokazał 

kolosalną różnicę w wiedzy pomiędzy klasami "wywieszonymi" a klasą 

powstałą z nikąd.Także to tłumaczenie jakoś mnie nie przekonuje, 

chyba że ujrzał bym świadectwa i wyniki testu a tak pozostaje lekki

smrodzik.

NO I SAMI OCEŃCIE.
    • Gość: Shiver Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 21:03
      Wybaczcie, ale to gimnazjum nie jest szkołą rejonową. Jeśli kotoś
      stara się o miejsce tutaj, to chyba wie, że w związku z tym będzie
      musiał więcej pracować, bo poziom jest zwyczajnie wyższy. Dziecko
      nie daje rady? Nikt go tu na siłę nie trzyma, przecież może wrócić
      do rejonu...
      • Gość: 0czoper Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.piorunek.pl 19.09.07, 21:26
        Właśnie że trzyma, ambicja starych, zawsze sie można pochwalić
        czymś w "towarzystwie":) Prosiłbym tez o potwierdzenie czy juz
        obcięto liczbę godzin klasom z rozszerzonym językiem, bo mnie doszły
        słuchy że tak:(
        • Gość: kasia Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.olsztyn.mm.pl 20.09.07, 09:33
          do aaaa
          wszyscy potrafią czytać, nie musisz się dodatkowo wykazywać wklejając fragmenty
          różnych wypowiedzi
          do Oczoper
          fakt, pozmieniało się, ale tylko będzie sie to inaczej nazywać, liczba godzin
          zostanie ta sama i co najważniejsze, zgodnie z przepisami!
          • Gość: Kasia Re: Uczniowie harują w akademickim gimnazjum IP: *.olsztyn.mm.pl 24.09.07, 18:35
            o ktos sie podpisal moim nickiem... na szczescie angielski nie jest i nie bedzie
            "odciety" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka