Dodaj do ulubionych

Szkola Nr. 7 cz. 70

IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.07, 10:04
Dla nowych Absolwentow i sympatyzantow "siodemki" dla latwiejszego
znalezienia:

Strona 7-ki:
home.arcor.de/szkpnr7/
Encyklopedia: (okolo 1,87 MB Plik PDF)
home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_V2.pdf
Oraz aktualne (i caly czas uaktualniane) zdjecia Zbyszka na
Fotoforum:

fotoforum.gazeta.pl/71,1,708.html
No i ostatnio dodane zdjecia Maksa:

www.krenzek.de/Zdjecia_Maksa/index.html
Obserwuj wątek
    • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.acn.waw.pl 19.09.07, 21:23
      Pozwolę sobie podkreślić fantastyczny poziom wspomnień w poprzedniej
      części. Sami widzicie, że Siódemka to źródło niewyczerpane. Za jakiś
      czas wszystko to wrzucę do nowej aktualizacji Encyklopedii.
      • Gość: siodemkowicz Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.olsztyn.mm.pl 21.09.07, 22:13
        Do gory zeby nie bylo ladowania na dno...
    • Gość: wskh Klarnet IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 19.09.07, 22:29
      Apropos KLARNETA, to nie znam, albo znam, ale nie wiem, że tak się
      nazywał.
    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.neue-westfaelische.de 24.09.07, 11:32
      Po leniwym ale bardzo slonecznym weekendzie znowu masa pracy.

U innych chyba tak samo , bo nikt nic nie pisze.

Oczoper sie udzielal troche na watku o katolickim Gimnazjum na Baltyckiej.

"Uczniowie harują w akademickim gimnazjum"

Mają nawet po 37 lekcji w tygodniu. - A limit to 31 godzin. Sprawdzimy, czy
      szkoła nie łamie przepisów - zapowiada kurator oświaty

Dosc ciekawy watek ...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=69130300&v=2&s=0
      • Gość: Teresa Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.07, 19:05
        Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
        Fredek wyslalam Ci te zdjecia - mam nadzieje, ze sa teraz lepszej
        jakosci. Prosze umiesc je pod Ulka Absol.1970 (oprocz tych
        osiedlowych)dzieki.
        Czy moglbys otworzyc extra Ordner dla dzieci osiedla. Zdobylam
        jeszcze pare fajnych zdjec, ale rozbieznosc wiekowa dzieci jest
        dosyc duza. Mam nadzieje, ze uda mi sie w przyszlosci dotrzec
        jeszcze do innych osob.
        Byloby dobrze gdyby te wszystkie zdjecia dotyczace osiedlowych
        dzieci byly razem. Zastanow sie czy jest to mozliwe i daj mi znac do
        pracy.
        Witaj Dorota w klubie. Twoj wpis do Ksiegi gosci jest extra. Wejdz
        rowniez na forum.
        • Gość: Fredek Zdjecia Ulki IP: *.neue-westfaelische.de 25.09.07, 10:52
          www.krenzek.de/Zdjecia_Ulki/index.html
          Zdjecia na "Osiedlowe Dzieci" zbieraj ...
          Pozniej je wrzuce osobno na jedna stronke.

Pozdrowienia
          • Gość: Teresa Re: Zdjecia Ulki -1970 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.09.07, 12:11
            FREDEK, wielkie dzieki.
            WOJTEK G. super zdjecia mi przyslales. Dziekuje Ci bardzo, przesylam
            pozdrowienia od Ulki - zachwycona jest Twoja rodzinka, ja zreszta
            tez. Zamelduje sie.
            SIODEMKOWICZ - moglbys pomoc mi w nawiazaniu kontaktu z Bozena
            Terlecka.
            POZDROWIENIA DlA WSZYSTKICH.
            • Gość: jd Re: Zdjecia Ulki -1970 IP: *.acn.waw.pl 25.09.07, 21:36
              W związku ze zdjęciami Ulki:
              Boże, boże, toż to moja klasa, Ia pani Pawłowskiej; zaczynaliśmy w
              1962. Nie ma mnie tam jednak, bo w końcu grudnia nastąpiła wielka
              przeprowadzka mojej rodziny, a zdjęcie wygląda na wiosenne. Mnóstwo
              osób pamiętam, ale niektórych już nie. A Ela Kaszuba była moją
              najlepszą koleżanką jeszcze w przedszkolu na Rybakach.
              Absolutne pozdrowienia dla Ulki.
              • Gość: karolina Re: Zdjecia Ulki -1970 IP: *.piorunek.pl 26.09.07, 09:39

Witam!
                Aż miło popatrzeć na te zdjęcia ,jaka p.Pawłowska młodziutka.
                Niesamowite jest to ,że jd rozpoznał swoja grupę-super.
                Tereso-rozmawiałam ze P.Ź.wspomina cudowne spotkanie z Tobą i
                innymi.Serdecznie pozdrawiam wszystkich.By
          • Gość: wskh Re: Zdjecia Ulki IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 26.09.07, 22:48
            Na jednym ze zdjęć jest Ela Siemaszko. Tak sie składa, że prowadzę
            poszukiwania genealogiczne, czyli odkrywanie przodków. Moja babka
            była Siemaszko. Może Ela Siemaszko wie coś o swoich korzeniach?
            • Gość: jd Re: Zdjecia Ulki IP: *.acn.waw.pl 27.09.07, 09:11
              W tej klasie był jeszcze Janusz Siemaszko i w dodatku, o ile wiem, z
              Elą nie miał żadnych koligacji rodzinnych.
              • Gość: wskh Re: Zdjecia Ulki IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 27.09.07, 18:14
                To ciekawe! Może mieli jakieś rodziny w Wilnie lub na wileńszczyżnie?
                • Gość: Teresa Re: Zdjecia Ulki-1970 IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.07, 18:25
                  Fredek nie gniewaj sie, ale jakosc tych grupowych zdjec jest
                  okropna. Specjalnie kupilam dzisiaj nowy scenner, zeby jeszcze raz
                  sprobowac. Mysle, ze teraz bedza twarze wyrazniejsze. Prosze opracuj
                  te zdjecia na nowo. Dziekuje.
                  I niech tylko KTOS powie, ze nie poswiecamy sie dla OGOLU !!!!
                  Jak to niektorzy mowia Pozdrowko!
                  Karolino powiedz Markowi B., ze jego brat Janusz siedzi na klasowym
                  zdjeciu w ostatnim rzedzie.
                  • Gość: karolina Re: Zdjecia Ulki-1970 IP: *.piorunek.pl 27.09.07, 21:43

Witam!
                    Tereso-
                    dobrze powiem M.B o Januszu,poza tym poznałam i z opisu pod
                    zdjęciami jest wspomniana EWa Ż. Ona też mieszkała niedaleko mnnie
                    ale wyprowadziła się z rodziną do W-wy;pamiętam miała bardzo
                    niebezpiecznego psa,który gdy tylko zerwał się z łancucha zawsze
                    kogos pogryzł.Mój brat bił rekordy szybkości w ucieczce przed Barym.
                  • Gość: Fredek Re: Zdjecia Ulki-1970 IP: *.neue-westfaelische.de 28.09.07, 10:59
                    Zdjecia grupowe (I Klasa i Komunia ) wstawilem na nowo , ale nie widac lepszych
                    efektow.
                    Po prostu ten moj program do budowania albumow troche powieksza te zdjecia , i
                    dlatego pixele robia sie wieksze , i szczegoly staja sie niewyrazne.

Pozdrawiam
                    • Gość: Teresa Re: Zdjecia Ulki-1970 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.07, 11:05
                      mimo to dziekuje, ze sprobowales. Pozdrawiam
                      • Gość: Teresa Re: Zdjecia Ulki-1970 IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.07, 15:08
                        Fredek ogladnelam sobie dokladnie te zdjecia. Sa duzo lepsze niz te
                        pierwsze. W zasadzie nie roznia sie od oryginalow. Wysilek oplacil
                        sie!! Teraz mozna twarze dzieci latwo rozpoznac. Poczekamy na
                        komentarze. Pozdrawiam Wszystkich Siodemkowiczow.
                        • zbyszek07 Re: Zdjecia Ulki-1970 28.09.07, 15:41
                          Dzieki.
                          Pozdrawiam!
                          :-)
                          • Gość: karolina Re: Zdjecia Ulki-1970 IP: *.piorunek.pl 29.09.07, 15:02

witam!
                            Tereso czy Janusz to ten trzeci od lewej?Życzę miłego dpoczynku-
                            jadę na grzyby.BY
                            • Gość: Teresa Re: Zdjecia Ulki-1970 IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.07, 22:02
                              tak Janusz to ten trzeci chlopak. Karolino powiedz Markowi, ze moze
                              sie znowu ogladac. Dostalam swietne zdjecie chlopakow z naszej
                              klasy "wiosna 1968" a wiec krotko przed ukonczeniem przez nas 8
                              klasy. Jestesmy rocznikiem, ktory w tym roku konczy 54 lata...
                              A jak bylo na grzybach???
                              • Gość: jurek Re: Zdjecia Ulki-1970 IP: *.olsztyn.mm.pl 30.09.07, 23:10
                                • Gość: Jurek Re: Zdjecia Ulki-1970 IP: *.olsztyn.mm.pl 30.09.07, 23:15
                                  Do Teresy-latka wszystkim uciekaja od tego nikt nie ucieknie.Ja tez
                                  jestem z wiosny 1962 i tez jestem wiekowym absolwentem
                                  SP7.Pozdrawiam wszystkich siodemkowiczow.
                                  • Gość: karolina Re: Zdjecia Ulki-1970 IP: *.piorunek.pl 01.10.07, 11:13
                                    Witam!
                                    Zebrałam sama koszyk kołpaków ( na sałatkę grzybowa)ipół reklamówki
                                    podgrzybków do ususzenianp. na barszczyk .
                                    A.L ze zdjęcia to mojego kolegi z pracy siostra-bardzo miła osoba
                                    miałam okazję poznać Ją.Pozdrawiam.BY
                                    • Gość: jd Re: Zdjecia Ulki-1970 IP: *.acn.waw.pl 02.10.07, 21:40
                                      Znalazłem nas na drugiej stronie, ale mam czas tylko na to, by
                                      przerzucić na pierwszą.
                                      • Gość: miki Re: Zdjecia Ulki-1970 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.07, 12:04
                                        Karolina !
                                        kłpaków to sie nie zbiera ! już dawno mówili ,że cos obcego sie odkłada w
                                        wnętrznościach.

aaa spotkałem kolezanke,która steruje akcjami promocyjnymi w tym browarze,co to
                                        ma duże kudłate zwierze na etykiecie i powiedziała ,że taka akcja jak u nas
                                        ,czyli wy kupujecie nasze piwo,a my wam zrobimy scieżke nad j.Długim,była
                                        równiez w rodzinnym miescie browaru,czyli w Białymstoku i przyniosła o wiele
                                        mniejsze wpływy ze sprzedazy,niż w Olsztynie,a hihihihi szczególnie na osiedlu
                                        hihihi!!!
                                        teraz tylko czekać na obiecana sciezke,ławeczki itp.
                                        bo na razie nad jeziorem staneła tablica,że terenem opiekuje sie szk nr 7 i
                                        przyznaje jest git.
                                        brzegi wykoszone,czysto....
                                        • Gość: Fredek Piwo z duzym kudlatym zwierzakiem ... IP: *.l.pppool.de 03.10.07, 16:56
                                          Na to wyglada, ze moja (i Allana tez) konsumpcja letnia piwa z duzym kudlatym
                                          zwierzakiem miala tez na to pozytywny wplyw ...

A widac juz zmiany nad jeziorem ?
                                          Browar cos zrobil juz ?
                                          • Gość: wskh Piwo IP: 212.219.57.* 03.10.07, 20:17
                                            Alez to piwo jest kiepskie jak jeden z fizjologicznych plynow
                                            wydalanych przez tego kudlatego zwierza!!!!

• Gość: Tomas Re: Piwo IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.10.07, 20:53
                                              Trudno się nie zgodzić z wskh. A co do Jeziora, to jakoś nie
                                              zaobserwowałem żadnych pozytywnych eektów kampanii ww. chmielowego??
                                              napoju.
                                              • zbyszek07 Re: Piwo 04.10.07, 06:57
                                                Nie widac zmian nad jez Dlugim...
                                                tyle ze nabralo jesiennych barw.
                                                Pozdrwaiam!
                                            • Gość: Fredek Re: Piwo IP: *.l.pppool.de 04.10.07, 21:07
                                              Zbyszek , te Piwo wcale nie jest takie zle ...

Ja tez zartuje ze kudlaty zwierzak sam je produkuje.
                                              Ale ma 6 obrotow , i dobrze schlodzone ... jest niezle.

Ale bedac na wyspie masz jeszcze wiekszy dylemat.
                                              Tam to wogole dobrego tubylczego piwa nie ma.
                                              Jedynie Guiness ( a ten jest z Irlandi ) da sie pic.
                                              Ale znajac Polakow napewno sprowadzaja juz tam swoje piwo.
                                              • Gość: Fredek Re: Piwo IP: *.l.pppool.de 04.10.07, 21:08
                                                Sorry Zbyszek , odpowiedz miala byc dla Henia na wyspy ...
                                                • Gość: nat Re: Piwo IP: *.bulldogdsl.com 04.10.07, 21:16
                                                  Ja nie jestem Henio, ale na swoim trawniku w Londynie znajduje
                                                  codziennie puste puszki po polskich piwach. Sa sprzedawane dokladnie
                                                  wszedzie, u kazdego naroznego Hindusa i w supermarketach. Polscy
                                                  piwosze, zdrowo przedawkowani o kazdej porze dnia, tez na kazdym
                                                  rogu niestety.
                                                  • zbyszek07 Re: Piwo 05.10.07, 06:55
                                                    Lubie piwo,
                                                    nie lubie gdy ktos po sobie zostawia smieci.
                                                    Pozdrawiam!
                                                  • Gość: Fredek Re: Piwo IP: *.l.pppool.de 05.10.07, 08:46
                                                    Niestety to smutne ze niektorzy nie potrafia sie zachowac.
                                                    I daja plame ...

Ja nie lubie puszek i przewaznie kupuje piwo w butelkach z kaucja.

W Niemczech Zieloni wprowadzili kilka lat temu przymosowa kaucje tez na
                                                    plastykowe butelki i puszki na napoje.
                                                    I teraz puszki zniknely ze sklepow prawie na 100%.
                                                    A plastykowe butelki zwraca sie grzecznie w automatach w sklepach.

Pozdrowienia dla Nat na wyspy.

• Gość: Tomas Re: Piwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:59
                                                    Fredek co do angielskiego piwa, to kwestia gustu. Guiness - tylko
                                                    irlandzki, bo to co robią z naim Anglicy, to szkoda gadać, ale ich
                                                    Carling Premier jest super. Lepsze niż to, o którym mówimy, z
                                                    kudłatym zwierzem w nazwie.
                                                  • Gość: nat Re: Piwo IP: *.bulldogdsl.com 05.10.07, 10:32
                                                    Fredku, w Anglii nic takiego pewnie nie wprowadza bo zaraz bedzie
                                                    krzyk o human rights - wolnosc rzucania smieci gdzie popadnie bardzo
                                                    pasuje nowym obywatelom Europy na Wyspach. Chlanie i sikanie na
                                                    ulicach to rowniez czesc importowanego folkloru znad WIsly. Szkoda
                                                    gadac. Klaniam sie.
                                                  • Gość: Bartek Re: Piwo IP: *.olsztyn.mm.pl 05.10.07, 14:42
                                                    Taaa, mnie również mocno uwiera zachowanie niektórych Polaków za granicą.
                                                    Prawdopodobnie nawet odrobinę bardziej niż to, co wyprawiają wybryki natury z
                                                    wysp B. w Krakowie.
                                                    Pozdrowienia
                                                  • Gość: nat Re: Piwo IP: *.bulldogdsl.com 05.10.07, 15:03
                                                    Tak, nastapila miedzynarodowa wymiana dolow spolecznych. Na
                                                    szczescie dla Polski, te angielskie przybywaja tam tylko z krotka
                                                    wizyta. Wyjazdy w druga strone sa niestety bardziej permanentne.
                                                  • Gość: Fredek Re: Piwo IP: *.l.pppool.de 05.10.07, 19:40
                                                    Wolnosc , wolnoscia ...

Ale jesli za puszke bedzie kaucja 25 penc-ow (jak tutaj 25 €-centow) to ktos sie
                                                    znajdzie zeby ja podniesc i oddac tam gdzie sie nalezy.

Niestety otwarcie Europy spowodowaly wymieszanie dobrych , ale i zlych cech. Ale
                                                    mam nadzieje, ze dobre przewazaja.
                                                  • Gość: Teresa Re: Piwo-inny temat IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.07, 19:23
                                                    Hallo Wszystkim razem, dobre cechy powinny rowniez zwyciezyc w
                                                    naszej forum-korespondencji. Wyladowalismy juz na drugiej stronie,
                                                    chociaz licznik zagladajacych kreci sie nieustannie do przodu.
                                                    Dostalam jedno zdjecie chyba z 1972-1973 roku z nauczycielami tj.
                                                    paniami: Kargol- ale nie ma tego nazwiska na liscie nauczycieli(moze
                                                    nazywala sie inaczej po wyjsciu za maz. Imienia tez nie pamietam) i
                                                    Ewa Cejko i Panem Filutem. Zdjecie wysylam natychmiast Fredkowi do
                                                    opracowania. Przyjemnego tygodnia drodzy Siodemkowicze!
                                                  • Gość: LP Re: Piwo-inny temat IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.07, 21:23
                                                    Pozdrowienia dla wszystkich!!
                                                    ten cholerny brak czasu...........
                                                  • Gość: DD Re: Piwo-inny temat IP: *.ols.vectranet.pl 08.10.07, 00:21
                                                    p. Kargol to jest pani Gajko która uczyła przyrody
    • Gość: Fredek Fotki od Teresy IP: *.neue-westfaelische.de 08.10.07, 12:03
      www.krenzek.de/Fotki_od_Teresy/index.html
      Tylko nie wiem czy ta Pani z Papierosem to naprawde Pani Gajko ...
      Jesli ktos wie jak ta inna Mama sie nazywa to dopisze.

Miki przeslal tez 2 zdjecia z jesiennego spacerku nad Jez. Dlugim.
      www.krenzek.de/Jesienny_spacer/index.html
      • Gość: Teresa Re: Fotki od Teresy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.10.07, 12:19
        Dzieki Fredek.
        A wiec na tym zdjeciu trojki klasowej siedza od lewej:
        moja mama-Jadwiga Stachurska, Pani Gajko, Pani Ewa Cejko, Pani
        Zywiecka z papierosem-(mama jakiejs uczennicy) i nasz ukochany
        Filutek.
        na drugim zdjeciu chlopaki z mojej klasy:
        klecza od lewej:
        1 rzad: Jan Kalinski i Marcin Dobkowski
        2 rzad: Jarek Makarski i Andrzej Nowak
        i stoi Marek Bonkowski-obecnie sasiad Karoliny
        • Gość: karolina Re: Fotki od Teresy IP: *.piorunek.pl 08.10.07, 16:23

Witam!
          Właśnie wróciłam z Wilna gdzie bawiłam przez ostatnie 4 dni
          myślałam ,ze tam spotkam Marka B. bo też był zaproszony ,ale
          nestety nie dojechali z rodzina.W Wilne miło i przyjemnie tylko
          czasami padał deszcz ; u nas żurawie zaczynają odlatywać czyli
          zimno i zima coraz bliżej.
          Jakiej dobrej jakości sa te fotki z lat 70-tych. mikiego -sa
          cudowne.Pozdrawiam.BY
          • Gość: Iwona Re: Fotki od Teresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 09:03
            Pani Żywiecka to mama Danki z ul. Brzozowej

• Gość: miki Re: Fotki od Teresy IP: *.olsztyn.mm.pl 09.10.07, 15:11
              fotki Teresy

taaa papieroski, kanapki,

a gdzie literatki i jakies płyny....hihih
              tak na sucho..?

ech te pamietne dni nauczyciela, gdzie po południu niektórzy moi koledzy
              zachodzili na szkolne korytarze, zeby zobaczyc nasze nauczycielki w
              stanie lekkiego rozluznienia hihihihi
              • Gość: Fredek Re: Fotki od Teresy IP: *.neue-westfaelische.de 10.10.07, 09:28
                www.krenzek.de/Fotki_od_Teresy/trojka_klasowa.JPG
                No wlasne ...
                2 talerzyki z kanapkami. Szynka z ogoreczkiem ?
                3 pudelka papierosow. 1 pudelko zapalek. 2 (?) popielniczki ?
                Czy jedna popielniczka i jeden talerzyk na zagryche ?

Mozna rozpoznac jakie to papierosy byly ?
                Jedna paczka miekka ? Klubowe? A te inne ?
                • Gość: jd Re: Fotki od Teresy IP: *.acn.waw.pl 10.10.07, 11:18
                  Papierosy po prawej stronie, najbliżej mamy palącej to Silesia -
                  granatowe opakowanie z dużym białym S, cena 5,20. Te najbardziej po
                  lewej stronie wygladają mi (choć nie ma pewności czy to w ogóle
                  papierosy) na Płaskie (ze specjalnym ustnikiem, lubiane przez
                  kobiety, chyba 3,60). Natomiast te w środku (też nie ma pewności czy
                  to papierosy) to być może bijące rekordy popularności wśród
                  wszystkich grup społecznych Sporty (3 zł., potem 3,50).
                  • Gość: Fredek Re: Fotki od Teresy IP: *.neue-westfaelische.de 10.10.07, 15:49
                    Podziwiam pamiec Janusza ...
                    Prawdziwy znawca i "rzeczoznawca"

www.polskaprl.rejtravel.pl/papierosy.htm
                    Plaskie i Silesia musza sie zgadzac ...

A czy Cejko "Sporty" palila ?
                    Moze tak. Zawsze niezle kopcili sobie w jej pokoiku obok gabinetu prac plastycznych.
                    • Gość: jd Re: Fotki od Teresy IP: *.acn.waw.pl 10.10.07, 18:12
                      Po "Silesię" chodziłem całe lata ojcu do kiosku. "Płaskie" paliły
                      wszystkie palące Panie w moim otoczeniu dziecięcym. A "Sporty" - to
                      po prostu legenda.
                      • Gość: miki Re: Fotki od Teresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:40
                        a nikt nie zauwazył magicznego klucza leżącego przed Filutem????
                        ani chybi ,do kantorka za tablicą !
                        • Gość: jd Re: Fotki od Teresy IP: *.acn.waw.pl 11.10.07, 18:13
                          Ani chybi. I jak Filut właścicielsko obnosi się z tym kluczem, bez
                          żadnych skrupułów.
                          • Gość: LP Re: Fotki od Teresy IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.07, 18:07
                            A moze by tak zapytac filuta co za klucz!

Czy na Dajtkach odbywaja sie jeszcze zawody
                            motocrossowe?
                            • Gość: Jurek Re: Fotki od Teresy IP: *.olsztyn.mm.pl 12.10.07, 18:19
                              Odpowiedz dla LP-wszystkie zawody motocrossowe zostaly przeniesione
                              na ul.Lubelska.
                              • Gość: Fredek Motocross IP: *.l.pppool.de 12.10.07, 19:02
                                www.reszel.pl/img/foto/PICT9168.jpg
                                To jest Oskar Wojciechowicz.
                                Syn Jasia z naszej klasy. Podobno dobrze smiga na zawodach.
                                • Gość: LP Re: Motocross IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.07, 18:04
                                  Szkoda to byl bardzo ciekawy tor
                                  motocrosowy.Ciekawi mnie co tam sie dzieje?
                                  • Gość: karolina Re: Motocross IP: *.piorunek.pl 14.10.07, 12:03

Witam!

byłym i obecnym n-lom duzo zdrowia ,bo nam już niezaszkodzą i
                                    dzieki nim i nam są wspomnienia o tej szkole-sp7. teraz wiekszość
                                    imprezek odbywa się poza murami szkół.
                                    na starym motokrosie nic się nie dzieje ;zaś na nowy odbywają się
                                    wszystkie imprezy krosowe.tak przy okazji HOp.by
                                    • zbyszek07 Re: Motocross 15.10.07, 07:06
                                      Czasem ktos na starym torze jeszcze jezdzi,
                                      ale juz tylko treningowo,
                                      tor zarasta,
                                      teren jeszcze nie zagospodarowany...
                                      Mile wspomnienia,
                                      tez troche tam jezdzilem po gorkach...
                                      Pozdrawiam!
                                      • Gość: LP Re: Motocross IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.07, 21:06
                                        Moze ktos ma zdjecia toru na dajtkach stare albo nowe?
                                        • zbyszek07 Re: Motocross 16.10.07, 07:17
                                          Mam kilka czarno-bialych,
                                          ale nie mam w tej chwili dostepu do skanera.
                                          Moze kiedys?
                                          • Gość: Teresa Re: Motocross IP: *.kzvk-da.de 16.10.07, 12:17
                                            Poza tym wiem, ze przez najblizsze 2 tygodnie Fredek jest na
                                            urlopie...(problem ze wstawieniem zdjec).
                                            Ukazala sie nowa lista absolwentow SP7 2006/2007. W klasie VI B
                                            jedna z nauczycielek nazywa sie pani Alina Brzozowska. Czy ktos wie,
                                            czy to jest corka naszego pana Stanislawa? Pozdrawiam wszystkich i
                                            zycze milego popoludnia.
                                            • Gość: LP Re: Motocross IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.07, 20:02
                                              uwazam ze nowa grafika tego forum jest "DO DUPY" po
                                              co te reklamy ,
                                              LP.
                                        • zbyszek07 Re: Motocross 30.10.07, 14:59
                                          Gość portalu: LP napisał(a):

> Moze ktos ma zdjecia toru na dajtkach stare albo nowe?

zamiescilem zdjecia jak to w tej chwili wyglada...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,70887548,71289458.html
                                          Pozdrawiam!
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 18.10.07, 08:48
      moze macie ochote na jesienny spacer po dzielnicy

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,69138786.html
      Pozdrawiam.
      • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.07, 15:46
        Zbyszek a co porabia twoj sasiad z gory? J.D.
        • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.acn.waw.pl 20.10.07, 20:38
          W związku z grafiką tego forum: jest bardzo do dupy, w dodatku
          stoczyliśmy niedawno w związku z tą zmianą grafiki walkę o
          sojuszników z Warniji, którą chciano zupełnie stąd wygonić. Za jakiś
          czas z pewnością będzie jeszcze gorzej, a w dodatku mam niesłuszne
          poczucie, że słusznie narzekając na ten temat stawiam się wraz z LP
          i innymi takimi w pozycji niereformowalnych zgredów.
          • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.07, 20:21
            Janusz dzieki za poparcie,moze kiedys dostaniemy od REDAKCJI .no wlasnie
            co??kubki juz byly ale nie doszly................
            • Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.olsztyn.mm.pl 22.10.07, 17:29
              znalazłem adresik dla zagranicznych absolwentów.
              adresik jest na strone z serialami,szczególnie polecam te znane ,stare,ale mnie
              równiez podoba sie jeden nowy - Ekipa.

tvseriale.pl/
        • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 23.10.07, 06:57
          Gość portalu: LP napisał(a):

> Zbyszek a co porabia twoj sasiad z gory? J.D.

Mieszka z synem,
          praca sie nie skalal
          i nic nie wskazuje na to zeby cos sie zmienic mialo.
          ma duzo czasu i energii,
          nic przy domu nie robi...
          pije gdy ma za co...
          Jest uciazliwy jako sasiad,
          ale...
          jakos tam zyje.

• Gość: karolina Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.piorunek.pl 23.10.07, 18:22

Witam!
            Tereso- Alina to nie córka naszego fizyka.mieszka na ulicy obok
            Marka B..Ona kończyła sp7 w 69/70 z dom Domańska.
            Z innej beczki powycinali wszystkie topole -te stare od strony
            jednostki wojskowej aż przykro patrzeć.serdecznie pozdrawiam mimo
            chłodu za oknem.BY
            • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.acn.waw.pl 23.10.07, 20:26
              Tak czułem, że i tamte topole wyrżną bez skrupułów, ale nie chciałem
              zapeszyć, więc sprytnie milczałem. Jednak oni byli sprytniejsi.
              Jezioro Długie jest oczywiście ponadczasowo nadzwyczajne, jednak bez
              topoli odrobinę czegoś mu brakuje. Dziekuję losowi, że dane mi było
              całe lata chadzać pod topolami nad Długim.
              Czy w związku z tymi rębaczami topól nie wchodzi w grę jakieś
              aresztowanie? A potem wyrok bez zawieszenia z zamianą na wieloletnie
              pielęgnowanie młodych topoli po obu stronach Długiego?
              • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 24.10.07, 07:05
                Widzialem gdy wycinali,
                rozmawialem z nimi...
                To jest wlasnie element prac na ktory miedzy innymi podobno dal
                pieniadze wiadomy browar.
                Topole trzeba bylo i tak wyciac poniewaz byly za stare i zagrazaly
                linii przesylowej ktora tamtedy biegnie...
                Tyle sie dowiedzialem...
                Reszta bedzie na zdjeciach...
                Topoli ktorych juz nie ma...
                Szkoda drzew...
                ale moze faktycznie trzeba bylo...
                • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 24.10.07, 08:54
                  mozecie zobaczyc ostatnie chwile tych topoli i okolice:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,70981900.html
                  • Gość: karolina Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.piorunek.pl 24.10.07, 09:34
                    Witam!
                    dzisiejsza gazeta donosi o modernizacji terenu przy jeziorze,to
                    wynik "naszej "inicjatywy w zakupowaniu piwa.
                    najgorsze jest to ,że ucierpiały te majestatyczne drzewa dające
                    tyle uroku.mam cichą nadzieję,że pozostałe drzewa pozostaną;moze
                    zrobią tylko jakąś kosmetykę w formie przycinki.
                    Zdjęcia są mimo smutku ,wspaniałe.Zbyszku -czemu nie brałeś udziału
                    w konkursie letnim na fotkę z Olsztynem? masz tyle wspaniałych,
                    niepowtarzalnych ujęć.Miłego dnia.BY
                    • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.acn.waw.pl 24.10.07, 10:37
                      Ta "modernizacja terenu" przy jeziorze wcale nie brzmi dobrze. Boję
                      się, że zakończy się ekologiczną knajpą z dyskoteką, porządkujacym
                      betonowaniem brzegu i trwałym metalowym mostem.
                      • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 24.10.07, 14:47
                        Drzewa ktore rosly pomiedzy topolami pozostaly,
                        co stwierdzilem przed chwila naocznie...
                        Slyszalem ze pod lasem ma powstac jakies osiedle domkow czy inne
                        apartamentowce,
                        moze dlatego wlasnie ta strona jeziora jest robiona?
                        Bo o wymianie np plytek chodnikowych juz nikt nie mowi,
                        a sa w stanie tragicznym...
                        • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.07, 19:45
                          Moze i szkoda tych drzew ale ja mialem to szczescie mieszkac po stronie jeziora
                          i wiem ile ton lisci trzeba bylo sprzatac kazdego roku w ogrodkach.Ile lisci
                          lecialo do wody mozna sobie tylko wyobrazic...
                          • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.acn.waw.pl 24.10.07, 22:50
                            Liście spadające do jeziora tworzyły życiodajną ściółkę na dnie, a
                            te w ogrodzie gotów byłbym ci posprzątać nieodpłatnie, byle topole
                            wróciły (oraz filary sklepu w całej okazałości).
                            • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 25.10.07, 08:00
                              to se ne wrati...
                              • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.07, 20:42
                                Co do filarow to przyznaje ci slusznosc,ciekawe kto wydal pozwolenie na te
                                dewastecje ???
                                • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 26.10.07, 07:00
                                  Z pewnoscia nie byl to absolwent 7-ki
                                  ale moze ktos z 14-ki?
                                  ;p
                                  • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.dip.t-dialin.net 26.10.07, 16:44
                                    Zapewne mieszkal w slawnym PEKINIE!!! (no wlasnie dlaczego pekin nazywal sie pekin)
                                    • Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.10.07, 17:07
                                      pekin to chyba od scisku w jakim tam mieszkano.chyba.
                                      a pekin zaadaptowano do mieszkania z najstarszych koszar w Ol.
                                      jeszcze stoja chyba z 3 budynki i komórka.
                                      • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.07, 20:46
                                        To moze niech ktos trobi zdjecia zanim te ostanie domy znikna z horyzontu.
                                        Czy dworzec zachodni istnieje jeszcze w dawnej postaci czy moze go przebudowali?
                                        • Gość: wskh dworzec IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 28.10.07, 11:26
                                          Dworca takiego jak był już dawno nie ma. Nie ma tez pijalni piwa,
                                          która ściągała na piankę, pianke towarzyska z Pekinu.
                                          Mieszkałem tam i nigdy nie dowiedziałem się skąd ta nazwa. Ścisk i
                                          brud faktycznie był jak chyba w tym prawdziwym Pekinie. Wszyscy
                                          mieszkali na kupie, ale fajnie tam było. Rodzina jak na Alei
                                          Przyjaciół.
                                      • Gość: ww Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.q.pppool.de 28.10.07, 21:52
                                        masz racje miki
                                        W tych mieszkaniach bylo zageszczenie w/g przepisow i mozliwosci z lat 50-tych -
                                        tak ze mozliwosc mieszkania dla rodziny 3-pokoleniowej na ok. 35 m2 bylo
                                        szczytem szczescia i zawsze znalazlo sie miejsce dla odwiedzin. Pamietam to z
                                        poczatku lat 60-tych - do gier na podworku nigdy brakowalo ochotnikow -wszyscy
                                        spedzali czas na powietrzu.
                                        • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 29.10.07, 07:34
                                          Dworzec Zachodni obfotografowalem,
                                          i zdjecia sa w Galerii na ktorejs z wedrowek po Olsztynie...
                                          Czesc peronowa pozostala w starym klimacie,
                                          Dworzec zmienil ksztalty...
                                          Sporo zamieszczam zdjec z tego co sie w Olsztynie dzieje,
                                          przewijaja sie tam tez czesto zdjecia z naszego rejonu.
                                          Po starych koszarach zostal jeden nieotynkowany stary budynek,
                                          dwa po remoncie i nie wygladaja juz tak dobrze i faktycznie
                                          komorka...
                                          Bylem tam w sobote, lecz bylo za ciemno na zdjecia, a nawet o tym
                                          myslalem...
                                          • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 29.10.07, 07:39
                                            fotoforum.gazeta.pl/72,2,865,64155471.html
                                            Pozdrawiam!
                                            • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.07, 20:38
                                              Perony niby takie jak kiedys ,reszta ...moze kiedys bylo mniej tych
                                              graffiti.
                                              • Gość: wskh dworzec IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 29.10.07, 20:50
                                                Dworzec jak dworzec! Ale przejście tunelowe pod torami to jest hit!!!
                                                Nie trzeba dużej wyobraźni abo usłyszeć jak to zjawisko mogą
                                                komentować przyjeżdżający do Olsztyna goście.
                                                • zbyszek07 Re: dworzec 30.10.07, 07:04
                                                  ale jest ten klimat ktory na tym dworcu pamietam.
                                                  Tylko mniej ludzi przyjezdza na targ i rynek
                                                  a wiecej do pracy...
                                                  Jest zdecydowanie mniejszy ruch.

Nad Dlugim wkopane sa w miejscu wycietych topoli laweczki,
                                                  brzeg opustoszal,
                                                  ale nawet nie jest tak zle...
                                                  Kilka innych drzew ocalalo,
                                                  mysle ze beda nowe nasadzenia.
                                                  Ma tam jeszcze powstac molo od strony dawnego wejscia do koszar.
                                                  Pozdrawiam!
                                                  • Gość: jd Re: dworzec IP: 193.0.64.* 30.10.07, 16:06
                                                    Ja oczywiście też się zapisuję do klubu miłośników nastroju Dworca
                                                    Zachodniego. Tym bardziej, że bywały lata że kilkakrotnie w roku
                                                    korzystałem z Zachodniego jako podróżny przybywający i wybywający.
                                                    Szczególnie mile wspominam minuty pomilczenia sobie przed podrożą z
                                                    odprowadzającym mnie dziadkiem, bar piwny, w którym piwo rządko
                                                    bywało, a i bar notorycznie bywał nieczynny, oraz gablotę reklamową
                                                    kin olsztyńskich całe lata stojącą przy Zachodnim.
                                                  • Gość: LP Re: dworzec IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.07, 17:28
                                                    Ta gablota zniknela chyba juz bardzo dawno.Kto z was pamieta pociag zwykly do
                                                    Warszawy o 5 ,45."Wyssiadka "w Gryzlinach i na grzyby!!!
                                                    Pamietam jak kiedys juz po grzybobraniu uciekl nam pociag do Olsztyna,kolega WP
                                                    (APnr.11) z nudow "przarobil"swoje kalosze na klapki motylki.Finalem byl krzyk
                                                    babci w gwarze mazurskiej ,woldek lobocz cos ty ze skorzniami zrobil jak
                                                    lojciec doma wroci to wom tak napoli co woma bedzie dosc!!!slowo wom dotyczy
                                                    liczby mnogiej bo z nami byl jeszcze mlodszy brat WP.

Janusz swoisty klimat byl jeszcze na dworcu w Starych Jablonkach ,ale daleku mu
                                                    do naszego.
                                                  • Gość: jd Re: dworzec IP: *.acn.waw.pl 30.10.07, 21:33
                                                    Tak jest, Stare Jabłonki również jak najbardziej, ale Zachodni to
                                                    Zachodni - jedyny na świecie, nawet jeśli już tylko w naszych
                                                    sercach i umysłach.
                                                  • zbyszek07 Re: dworzec 31.10.07, 07:11
                                                    i te wejscia do schronow przeciwlotniczych na placu przed dworcem na
                                                    ktore mozna sie bylo wspinac jak na zjezdzalnie...
                                                    Taka tablica z repertuarem kin stala tez przez wiele lat na poczatku
                                                    al Przyjaciol, przy skrzyzowaniu z Baltycka po prawej stronie.
                                                  • Gość: karolina Re: dworzec IP: *.piorunek.pl 31.10.07, 17:05

Witam!
                                                    w miejscu wycietych drzew sa posadzone nowe małe drzewka i
                                                    choineczki ;troche minie czasu zanim staną sie tak okazałe jak
                                                    wyciete topole.
                                                    inna irytująca mnie sprawa jest ciągłe łamanie drzewek wzdłuż nowe
                                                    ulicy Szumana(schumana).
                                                    po sobocie i niedzieli zawsze przybywa połamanych drzew-ostatnio
                                                    było połamanych aż 9 sztuk .BY
                                                  • Gość: wskh filmy IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 31.10.07, 21:11
                                                    A pamiętacie jakie filmy były reklamowane w tych metalowych kinowych
                                                    "skrzyniach" przy dworcu i na AP?
                                                  • Gość: jd Re: filmy IP: *.acn.waw.pl 31.10.07, 23:06
                                                    Dobre, lepsze i najlepsze. Polskie i zagraniczne (wbrew pozorom dość
                                                    rzadko radzieckie). Pozostały mi w pamięci z tych gablot plakaty na
                                                    przykład: "Polowanie na muchy" Wajdy, "Winnetou", "Skarb w srebrnym
                                                    jeziorze", "W pustyni i w puszczy", "Lemoniadowy Joe", a
                                                    nawet "Kabaret". Z tym że w części gabloty zajmowanej przez kino
                                                    Dworcowe były nie plakaty, tylko program seansów (i to spisany
                                                    ręcznie) na cały miesiąc.
                                                  • Gość: karolina Re: filmy IP: *.piorunek.pl 01.11.07, 21:10

Wspomnijmy tych ,których już nie ma.Z którymi spędziliśmy chwile w
                                                    sp7 [*]
                                                  • Gość: max Re: filmy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.07, 22:46
                                                    Hi Karolina, jaką świętą rację Ty masz, to chyba sama nie wiesz.
                                                    Ze SP7 znam tylko jednego, o którym można mówić w czasie przeszłym.
                                                    Ale właśnie wróciłem z miejsca wiecznego spoczynku odwiedzając moich
                                                    bliskich. (rówieśników i młodszych). Jak tak dalej pójdzie, to nie
                                                    będę miał do kogo zadzwonić.
                                                    Ponury dzień...
                                                  • Gość: mamut Re: filmy IP: *.dsl.bell.ca 02.11.07, 02:02
                                                    Wiem ze moze troche nie w temacie ale powroce do filmow... filmow
                                                    bylo od groma, ale mocno w pamieci zachowaly mi sie plakaty filmowe
                                                    z tego okresu..byly po prostu swietne..W pamieci mam miedzy innymi
                                                    plakat "Ucieczki z Alcatraz", "Czas Apokalipsy", "Harry Angel" czy
                                                    tez "Kochanica Francuza" czy tez polski "Matka krolow" . To byla
                                                    sztuka na wyzszym poziomie. Tuz przy aleji Przyjaciol byl taki
                                                    Afisz/Gablota na 3 plakaty... zawsze wracajac ze szkoly staralem sie
                                                    zawadzic o nie i zobaczyc co tez nowego jest grane... a przy okazji
                                                    ponapawac sie fantazja artystow ktorzy wyzywali sie na plakatach.

czuwaj
    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 cz. 70 IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.07, 09:41
      Konczymy czesc 70.

I zaraz zaczynamy czesc 71.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka