Dodaj do ulubionych

Są już CUDA po przegranej PiS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 17:23
Oczywista oczywistość, że są już cuda - i dzisiaj w radiu i tv nikt mnie nie
obraża, ludzie się uśmiechają, nie oglądam Hojarskiej i Begerowej, a Jacka
Kurskiego już dużo mniej, nowa koalicja się układa w przyzwoity i kulturalny
sposób.
A to dopiero zaledwie parę dni i władzę cały czas mają jeszcze oba Kaczory ze
swymi wiernymi.

Liczę, że po 5 listopada pójdzie jeszcze lepiej ;)))))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: Ahania Re: Są już CUDA po przegranej PiS IP: *.ols.vectranet.pl 27.10.07, 18:04
      Obyś był dobrym prorokiem i głosił dobre wieści.
      • Gość: mark Re: Są już CUDA po przegranej PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 18:11
        Oby Twoje słowa w wiecznie płynące złoto się zamieniały :))

Pozdrawiam
        • Gość: sam_sob Re: Są już CUDA po przegranej PiS IP: *.gorowo.macrosat.pl 28.10.07, 09:15
          Gość portalu: mark napisał(a):

> Oby Twoje słowa w wiecznie płynące złoto się zamieniały :))

Płynące może kieszeń przepalić i nie tylko. Zatem dobrze jest
          poczekać na to, aż ostygnie.:))
    • zeeen i coraz bliżej wigilii na którą młkarpie głosowały 27.10.07, 20:48
      Pożyteczni idioci zagłosowali na PO, i teraz mozna usłyszec dokonczenie hasła wyborczego platformy "Zeby się zyło lepiej wszystkim...... z wyjątkiem wyborców PO" buehabuaha.
      Już sie niektórym po-paprancom cos niecoś wypsneło- odwołanie obnizenia składek zdrowotnych, odwołanie budowy dróg, TKM w ministerstwach i agencjach - zmiana lokalizacji stadionów.. a to dopiero pare dni po wyborach .Spokojnie piję kawkę i czekam co bedzie dalej....
      • rita100 Re: i coraz bliżej wigilii na którą młkarpie głos 27.10.07, 20:53
        i spokojnie mogę upijać się z T
        • rita100 Re: i coraz bliżej wigilii na którą młkarpie głos 27.10.07, 20:54

> i spokojnie mogę upijać się kawą z Twojej filiżanki i patrzeć jak świat toczy
          się dalej, całkiem niby spokojnie, jak cisza przed burzą ;)

poprzedni wpis urwał się, przepraszam
          • rita100 Re: i coraz bliżej wigilii na którą młkarpie głos 27.10.07, 20:58
            "Przywódcy obydwu partii oficjalnie zapowiadają „rozmowy programowe”.
            To znaczy – podjęcie prac NAD ZUPEŁNIE NOWYM PROGRAMEM, którego nikt
            nie widział, o którym nikt jeszcze niczego nie wie i na który nikt
            nie głosował – ani wyborcy Platformy, ani wyborcy PSL.

Jedyny cud w tych warunkach to to, że znalazło się w Polsce jeszcze
            kilka milionów durniów, którzy w ogóle poszli głosować."
            • Gość: mark Re: Jutro będzie lepiej :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 21:15
              rita100 napisała:

> Jedyny cud w tych warunkach to to, że znalazło się w Polsce jeszcze
              > kilka milionów durniów, którzy w ogóle poszli głosować."

Nie mam zamiaru roztaczać tutaj jakiegoś parasola nad PO, bo po prostu na to nie
              zasługuje. Jednak gorzej już, jak za rządów PiS'uarów być nie mogło. Po PO można
              jednak się spodziewać przynajmniej różnicy formy cywilizacyjnej w kontaktach ze
              społeczeństwem. Chociaż by z tego względu należy dać im takie same szanse, jak
              PiS'owi. Koalicja jaka się szykuje, to każdy widzi, ale i w takiej sytuacji
              materia jest o całe niebo dużo korzystniejsza, niż z Samoobroną i LPR-owcami. Po
              PiS'ie mogłem się spodziewać jeszcze tylko co najwyżej mianowania czyjegoś konia
              senatorem. Wolę tego typu "yntelektualistów" oglądać w burakach a nie na
              stołkach rządowych.
              • Gość: sam_sob Re: Jutro będzie lepiej :)) IP: *.gorowo.macrosat.pl 28.10.07, 09:19
                Gość portalu: mark napisał(a):

> Po PO możnajednak się spodziewać przynajmniej różnicy formy
                > cywilizacyjnej w kontaktach ze społeczeństwem.

To wymaga zastosowania kagańców dla np. Niesiołowskiego czy
                Komorowskiego. Nie wyobrażam sobie by z powodu wieku byłoby to
                humanitarne.:))
                • Gość: Grucha Re: Jutro będzie lepiej :)) IP: *.eranet.pl 28.10.07, 16:22
                  Ciekawi mnie jedno. Jeszcze nie ma nowej władzy a Wy już szczekacie,
                  PiSowszczycy. Nic więcej pewnie nie potraficie i nie możecie. Przed nami 4 lata
                  spokoju i wasze ujadanie mało kogo obchodzi. Jedynymi osobami, które stracą na
                  odejściu PiSu są mieszkańcy Włoszczowy. Chociaż chyba oni tez nie bo peron
                  przecież już mają :)
                  • edico Re: Jutro będzie lepiej :)) 28.10.07, 21:51
                    ???
                    • bpkw Nie mam najmniejszej watpliwosci.... 28.10.07, 22:32
                      Nie mam najmniejszej watpliwosci, ze rzad koalicji PO - PSL bedzie zdecydowanie
                      lepszy od rzadu pisuarow. Dlaczego ???.
                      Odpowiedz jest bardzo prosta; gorszego kierowania panstwem od tego, ktory
                      reprezentowal J.Kaczynski nie wyobrazaja sobie ludzie z najwieksza wyobraznia !!!.
                      Mam tez nadzieje, ze przyszli ministrowie zwolnieni z obowiazku idiotycznych
                      wystepow u zakonnika z Torunia beda mieli czas na prace...
                      • Gość: sam_sob Re: Nie mam najmniejszej watpliwosci.... IP: *.gorowo.macrosat.pl 29.10.07, 07:35
                        bpkw napisał:

> Odpowiedz jest bardzo prosta; gorszego kierowania panstwem od
                        > tego, ktory reprezentowal J.Kaczynski nie wyobrazaja sobie ludzie
                        > z najwieksza wyobraznia !

Póki co, to gwoli prawdzie (oczywistej) wynik wyborczy świadczy o
                        tym, że najgorsze rządy były za czasów SLD. Stracić gwałtownie
                        poparcie to ma być powód do dumy: Lecz się , bo na naukę za późno.:))
                        • Gość: algar Re: Nie mam najmniejszej watpliwosci.... IP: *.olsztyn.mm.pl 29.10.07, 13:12
                          Jestem ostrożny w osądach rządu PiS-u, zaś PO i PSL-u nie ma co
                          jeszcze rozliczać. Radzę poczekać kadencję dla porównania, bo można
                          sobie z twarzy zrobić kibelek vide Muraszka wciąż broniąca
                          Małkowskiego.
                          • edico Re: Nie mam najmniejszej watpliwosci.... 29.10.07, 13:33
                            Najpierw przyszli po komunistów,
                            ale nie protestowałem bo nie byłem komunistą.
                            Potem przyszli po Żydów,
                            ale nie protestowałem bo nie byłem Żydem.
                            Potem przyszli po mnie i nie było już komu protestować.
                            • Gość: stara baba Re: Nie mam najmniejszej watpliwosci.... IP: *.ols.vectranet.pl 29.10.07, 13:44
                              Edico,dlaczego ja mogę spać bez strachu,że przyjdą po mnie ? Za 750 zł
                              świadczenia przedemerytalnego mies. mogę pozwalać sobie na szaleństwa jakich mało .
                              • Gość: stara baba Re: Nie mam najmniejszej watpliwosci.... IP: *.ols.vectranet.pl 29.10.07, 13:46
                                Ach ta pamięć.Zapomniałam napisać,że te 750 zł co m-c mam przelewane na konto,a
                                jakże.W domu forsy nie mam.
                                • edico Re: Nie mam najmniejszej watpliwosci.... 29.10.07, 13:56
                                  Myślę, że mimo wszystko pamiętasz ten stary kawał, jak to zając przez zieloną
                                  granicę z ZSRR do Polski uciekał :))

Pozdrawiam i życzę urealnienia rent i emerytur. Dewaluują się wręcz niemożebnie.
                                  Mam znajomego, który odszedł na emeryturę w wysokości dwukrotnej średniej
                                  krajowej płacy. Dzisiaj do jednej średniej brakuje mu tyle, jak mnie do lat
                                  młodzieńczych :)

Pozdrawiam
                                • Gość: loco Re: Nie mam najmniejszej watpliwosci.... IP: *.olsztyn.mm.pl 29.10.07, 14:06
                                  Gość portalu: stara baba napisał(a):

> Ach ta pamięć.Zapomniałam napisać,że te 750 zł co m-c mam
                                  przelewane na konto,a
                                  > jakże.W domu forsy nie mam.

Ach, to dlatego Jarosław Kaczyński taki nerwowy! Nie ma konta i boi
                                  się o swoje pieniądze.
                                  • Gość: stara baba Re: Nie mam najmniejszej watpliwosci.... IP: *.ols.vectranet.pl 29.10.07, 14:54
                                    No pewnie,że tak.Z rana czy z wieczora może ktoś wpaść. Ale chyba już wszyscy
                                    wiedzą,że on też pieniędzy w domu nie trzyma,bo przecież mamusia ma konto. Ja
                                    też mam 2 synów / nie bliźniaki / i na moje konto nie przelewają swoich
                                    zarobków.Nie umiałam wychować należycie. Aha,Edico,jak to z tym zającem było,bo
                                    chyba zapomniałam.Też Was pozdrawiam.
                                    • edico Re: Nie mam najmniejszej watpliwosci.... 29.10.07, 15:32
                                      W ZSRR przeprowadzano akcję kastrowania słoni. Przerażony zajączek postanowił
                                      dać dyla przez zieloną do Polski. Zatrzymany przez pograniczników tłumaczy się,
                                      że ucieka bo...
                                      Na stwierdzenia faktu, że przecież nie jest słoniem uzasadnia:
                                      - A cóż mi przyjdzie z udowadniania takiej urzędowej pomyłki, kiedy będzie już
                                      po fakcie!!!

Pozdrawiam
                                      • Gość: stara baba Re: Nie mam najmniejszej watpliwosci.... IP: *.ols.vectranet.pl 29.10.07, 16:04
                                        Edico,dziękuję.Bardzo się uśmiałam.Zabawne jak nie wiem co.Biedny zajączek.
                                        Zapytam męża,jak by się czuł,gdyby był takim zajączkiem.Mam nadzieję,że go
                                        rozbawię,bo mu nie grozi tam być.Myślę też,że trochę innych ludzi też
                                        rozbawiłeś.Potrzebne nam to do zycia jak tlen i słoneczko.Pozdrawiam Cię i pisz
                                        częściej takie teksty.Dzięki.
                                        • edico Re: Z ostatniej chwili 30.10.07, 13:27
                                          Przyjeżdża taksówkarz na postój, a tam wielkie poruszenie, mnóstwo samochodów,
                                          ludzie biegają...
                                          Zagaduje więc jednego, co jest?
                                          - Terroryści porwali naszego Prezydenta! Grożą, ze jeśli nie zapłacimy 10
                                          milionów złotych okupu, poleją go benzyną i podpalą! Więc z kolegami urządzamy
                                          małą zbiórkę na ten cel...
                                          - To i ja się dołożę. A dużo ludzie dają?
                                          - A wiesz Pan, tak po litrze, po dwa...
                                          • Gość: stara baba Re: Z ostatniej chwili IP: *.ols.vectranet.pl 30.10.07, 13:57
                                            Super.Ja też mam malutki kanisterek a może się przyda?
                                            • Gość: 1-goljat Re: Z ostatniej chwili IP: *.olsztyn.mm.pl 31.10.07, 07:51
                                              Stara babo-skorzystajz karnisterka oblej się i oczywiście podpal
                                              • Gość: stara baba Re: Z ostatniej chwili IP: *.ols.vectranet.pl 31.10.07, 09:51
                                                1-goljat, czym Cię oburzyłam,że takie rady mi dajesz ? Więcej poczucia humoru a
                                                będzie Ci się lepiej zyło. Przecież powinieneś wiedzieć,ze stara baba nikogo nie
                                                podpali,ani Ciebie ani siebie.No,chyba,ze ostatnie klepki się przestawią. Staram
                                                się utrzymywać je w ryzach i na miejscu. Zasmuciłeś mnie jednak.
                                                • edico 1-goljat, nie żartuj ze starą babą !!! 31.10.07, 09:57
                                                  Pamiętaj, że zawsze wychodzi na swoje:

Przychodzi stara babcia do centralnego banku i chce wpłacić 5 milionów Euro na
                                                  książeczkę. Ale chodzi o tyle pieniędzy, więc chce tylko osobiście rozmawiać z
                                                  naczelnym dyrektorem. Dyrektor pyta, w jaki
                                                  sposób babcia doszła do takiej sumy. Babcia mówi:
                                                  -Przez zakłady.
                                                  -Jak to przez zakłady?
                                                  -No tak zakładam się z ludźmi o różne sprawy. Mogę się z panem założyć o 1 tys.
                                                  że pan ma kwadratowe jajka. Dyrektor śmieje się i przyjmuje zakład (chodzi
                                                  przecież o dużą sumę, on wie dokładnie że nie ma kwadratowych jajek).
                                                  - Babcia mówi, ponieważ chodzi o dużo pieniędzy:
                                                  - Przyjdę jutro o 10 z moim adwokatem i wtedy stwierdzimy kto zakład wygrał.
                                                  Dyrektor banku centralnego nie śpi cala noc, sprawdza kształt jajek no i jest
                                                  przekonany że są okrągłe.
                                                  Następnego dnia przychodzi babcia z adwokatem, dyrektor ściąga spodnie. Babcia mówi:
                                                  -Przepraszam, ale chodzi o tyle pieniędzy, musiałabym jajka wziąć do ręki,
                                                  żeby się przekonać, czy naprawdę nie są kwadratowe.
                                                  Dyrektor zgadza się (chodzi przecież o dużą sumę). W pewnej chwili adwokat babci
                                                  zaczyna tłuc głową o ścianę. Dyrektor banku pyta, co się dzieje z pani adwokatem?
                                                  -Ach, nic, ja się z nim założyłam o 50 tys. że dziś rano o 10-tej będę trzymała
                                                  jajka dyrektora banku centralnego w ręku...

I po co Ci taki numer? :))
                                                  • Gość: stara baba Re: 1-goljat, nie żartuj ze starą babą !!! IP: *.ols.vectranet.pl 31.10.07, 11:24
                                                    Gdyby nie Ty,edico,to byłoby strasznie nudno i nieprzyjemnie. Ale wiesz,ten
                                                    1-goljat,to wcale nie zartował ze mną.On nie lubi starych bab.W każdym razie
                                                    cieszę się,że mogę czytać i takie wpisy,jak Twoje,edico. I oczywiście babie też
                                                    coś należy się ,nawet jeśli stara.
                                                  • edico Re: Jasne, że się należy ! 31.10.07, 17:49
                                                    Nawet lekarz jest w stanie to pojąć.

Przychodzi baba do lekarza.
                                                    - Proszę się rozebrać.
                                                    - A gdzie mam położyć ubranie?
                                                    - Obok mojego...
                                                  • edico Jaka jest różnica między Tuskiem a Kaczyńskim ? 02.11.07, 00:37
                                                    Donald jest z innej bajki.
                                    • Gość: gosc Re: Nie mam najmniejszej watpliwosci.... IP: *.ed.shawcable.net 06.11.07, 17:49
                                      Bo on pracowal u brata
                          • muraszka1 Re: Nie mam najmniejszej watpliwosci.... 29.10.07, 22:39
                            nie trafione Algar,poprzednio i ostatnio glosowalam na PiS,
                            a pan Malkowski,moim zdaniem,jest najlepszym prezydentem dotad
                            (w Olsztynie jestem od 1945 roku),najlatwiej jest czlowieka skopac,
                            obojetnie kto kim jest,wine nalezy udowodnic,nie zycze nikomu
                            doswiadczenia nieslusznych pomowien,znam to z prawdziwego zycia
                            i z forum
                            • Gość: mark Re: Czy PiS przekupuje teraz urzędników ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 04:27
                              Co najmniej 3 tys. zł dla szeregowych urzędników i dwukrotnie więcej dla
                              dyrektorów departamentów. Takie premie zafundował tuż przed wyborami swoim
                              pracownikom szef MSWiA Władysław Stasiak.
                              wiadomosci.onet.pl/1631637,11,1,1,item.html
                  • Gość: Gosc Re: Jutro będzie lepiej :)) IP: *.ed.shawcable.net 06.11.07, 17:44
                    I za dwa lata /moze szybciej/zobaczycie ze tez Was politycy
                    wydymali!!!
                    • edico Re: Jutro będzie lepiej :)) 06.11.07, 17:53
                      video.google.com/videoplay?docid=-5870901554543719947&total=100&start=80&nu
            • Gość: Gosc Re: i coraz bliżej wigilii na którą młkarpie głos IP: *.ed.shawcable.net 06.11.07, 17:39
              I tak zostaly dwa kaczory"kaczor donald'
      • Gość: mark Re: wrzód rósł, aż pękł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 04:59
        zeeen napisał:

> Pożyteczni idioci zagłosowali na PO...

Bunt prokuratorów ciąg dalszy. Brak bezstronności oraz łamanie niezależności
        zarzucili swojej b. szefowej Elżbiecie Janickiej funkcyjni prokuratorzy
        warszawskiej prokuratury okręgowej, którzy w poniedziałek złożyli rezygnację ze
        stanowisk.
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,69906,4628076.html
        • Gość: mark Re: Dlaczego młode karpie wybrały Tuska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 05:32
          Po prostu dla tego, że są bardzo przywiązani do takich tradycyjnych wartości,
          jak wolność, indywidualność, prywatność, takt, tolerancja, godność, które
          politycy PiS'u nieustannie naruszali. Głosowanie było więc dla nich aktem
          moralnym przeciwko wciskanej moralności IV RP.

• Gość: mark Szatan uwziął się na PiS'o-rydzykową Polskę :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 16:57
      www.tvn24.pl/0,1526517,wiadomosc.html
      Widać, że głównie zainteresowani przyżywają bardzo trudne dni :))

Najwyraźniej szatani poważniej siedli komuś na czaszce przy kolejnych już
      kombinacjach tłumaczących kopniaki wyborcze :))

Boże, Ty to widzisz i nie grzmisz ?

Już Henryk Sienkiewiczpisał, że Bóg jest zawsze po stronie wielkich ... i na nic
      się tu zdały tak modne ostatnio specjalizacje egzorcystyczne :))
      • Gość: kiko Re: Szatan uwziął się na PiS'o-rydzykową Polskę : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 19:45

Nie oczekuję radykalnej poprawy po nowej koalicji ale cieszę się, że nastąpił
        koniec kaczego warcholstwa.
        • edico Ja również 30.10.07, 01:58
          Czy nie czas najwyższy przestasć dzielić Polskę na Księstwo Kaczyńskich i
          Księstwo Tusków?

Fochy i się boczenie się na prezydenta na społeczeństwo tylko dlatego że brat
          dostał lanie w żadnym wypadku nie da się uzasadnić "oczywistą oczywistością", że
          to są "bracia polityczni" i "bracia biologiczni" lecz wręcz coś przeciwnego
          dalekiego od tego, czego można spodziewać się od roli i funkcji prezydenta.

Czy nie czas najwyższy przestać ciągnąć tę fatalną traumę i przejść do
          normalności w dobrym tego słowa znaczeniu?

Potrzebny jest prezydent wszystkich Polaków a nie tylko prezydent PIS.

O klasie takiego postępowania niech świadczy fakt, że prezydent w ciągu dwóch
          lat zdążył obrazić się już trzykrotnie (na bezdomnego Huberta H., na Rydzyka no
          i... na Tuska, któremu braciszek w żaden sposób nie jest w stanie udowodnić
          faktycznej obrazy tego majestatu), a jaka przecież odmienna reakcja jest w
          każdym z tych trzech "wydarzeń"? :))

W tym ostatnim wypadku wydaje się być gotów nawet do zatrzęsienia podstaw
          funkcjonowania państwa, o czym przestrzegał braciszek wspominając o "13 grudnia"

Jeżeli to są m.in. - jak powiedział - "bardzo dobre wyniki rządzenia, trudno
          mówić o trzymaniu się władzy za wszelką cenę", to lansowana odnowa moralna IV RP
          w taki wydaniu ma się tak, jak niektóre sugestie wynikające z powieści
          Sienkiewicza :((

Jeżeli do tego dodamy, że L.Kaczyński powiedział we wtorek, że nie potrafi
          odpowiedzieć na pytanie jaki będzie rozwój wydarzeń:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4303476.html
          obawy o następne dni wydają się być coraz bardziej uzsadnione :((
    • Gość: kram Re: Są już CUDA po przegranej PiS IP: *.olsztyn.mm.pl 29.10.07, 21:52
      Nieoczywista nieoczywistość, że cudów nie ma.Po owocach ich
      poznacie. Wrażenia nowej władzy, co najmniej mizerne. Ministerstwa
      miały być łączone, ale chyba nie będą, bo trzeba stanowiska zostawić
      dla aparatu PSL.Obsada fachowców nie przekonuje. Pawlak minister-
      fachowiec od gospodarki, gratuluję.Podwyżki idą, i to nie tylko
      jabłek.W perspektywie podatek liniowy, czyli bogatsi będą jeszcze
      bogatszymi, a biedni jeszce biedniejszymi. Nie słychać też o tłumach
      powrotów z Irlandi, których rządy PiS spowodowały emigrację.Polityka
      zagraniczna,kto sie cieszy najbardziej ? (prawdziwi przyjaciele
      Polski) - to daje do myślenia. Program PO co najmniej mało wyraźny
      jaki przywódzca.Przyznaję, że największą satysfakcje z tych wyborów,
      dało mi, zniknęła Samoobrona,LPR, ale to nie cud, tylko świadowy
      wybór tych z lewa i prawa
      • edico Nie uprawniona lista winnych kleski PiS'u 30.10.07, 02:00
        Tusk
        "Fakty i Mity"
        Grzegorz Piotrowski (zabójca ks.Popiełuszki)
        telewizyjny spot "Zmień kraj. Idź na wybory".
        TVN24
        Irlandia
        pijany Kwaśniewski
        cena kilograma marchwii
        Lepper (sukinsyn nie wziął łapówki)
        Giertych
        Putin
        Jurek Marek
        Merkel (przyaciółka E.Steinbach z domu Hupka, wnuczka dziadka z
        Wehrmachtu)
        Sawicka ("Ściana płaczu")
        Bartoszewski (rzekomy "profesor", zgięty w pół)
        Kamiński (gruby w okularach, ksywa "sushi")
        Kamiński (chudy w okularach)
        Kaczmarek (kolega Krauzego)
        sam Krauze
        pół kilometra autostrady
        Urban i "Nie"
        oligarcha Kulczyk
        zdrajca Marcinkiewicz i jego krzywda
        Nelly Rokita i jej intelekt
        Fotyga i jej uśmiech
        Joanina
        Nicea
        Bruksela
        Michnik
        w ogóle Żydzi
        kiikoo
        Wałęsa
        Mężydło
        Beger Renata
        handlarze ze Stadionu 10-lecia
        lekarze
        pielęgniarki
        nauczyciele
        ZOMO (tam gdzie stało)
        Sekielski z Moorozowskim i taśmy "prawdy"
        Gronkiewicz-Waltz (bufetowa)
        Kurscy (jeden tu, drugi tam)
        Joachim Brudziński (ksywa "Przyjemny")
        smsy
        Bielan
        Szczypińska (ksywa "E.T.")
        Jaruzelski z Millerem i całym stanem wojennym
        otumaniony naród
        Euro 2012
        Borusewicz
        podatek liniowy
        sondaże

...ufff

---
        Jeśli mijasz się z prawdą, to przynajmniej się jej ukłoń. (Karol Kord)
        • zeeen Edico nie zapomnij o sobie - tez masz duzy udział 30.10.07, 14:15
          Napisz moze jakies konkrety co naprzykład sądzisz o wykreśleniu przez PO DK16 z inwestycji rządowych, co sądzisz o próbach zabrania ulgi rentowej Zyty Gilowskiej, i innych faktycznych zamierzeniach Po jak np. budowy autostrady do Minska i w ok.Swinioujscia a rezygnacja z autostrady Bałkany -skandynawia tz DK19 biegnacej przez scianę wschodnią,Rozumiem że wszystko tłumaczy TKM do kwadratu tak?
          • edico Re: Może przypomnisz 30.10.07, 15:24
            Jakaś dziwna amnezja mnie objęła albo czegoś nie wiem :))
            • Gość: Ola Re: Może przypomnisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 15:37

bi.gazeta.pl/im/3/4624/m4624263.jpg
              • edico Re: Może przypomnisz 30.10.07, 16:40
                A skąd taka pewność, że te krzyżyki są mego autorstwa?
                Ale skoro mnie przypisujesz, to ze swego punktu widzenia mogę Cie poinformować,
                że zielony kolor oznacza drogę wolną :))
      • Gość: mark Re: nie bój się kram żaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 19:47
        Szef TVN24 do dziennikarzy:
        - Kochani, przez dwa lata waliliśmy w obóz rządzący. Tak dalej byc nie może.
        Jesteśmy telewizją niezależną i to zobowiązuje. Teraz będziemy kopać w opozycję.

No i wtedy stanie się wszystko wyraźne a resztę wyjaśnią komisjje sejmowe.
    • Gość: Ola Re: Są już CUDA po przegranej PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 15:05
      Jaaasne:) Pierwszy cud to odłożenie w czasie albo w ogóle remontu drogi nr 16.
      Dziękujemy PO.
      • edico Re: Są już CUDA po przegranej PiS 30.10.07, 15:27
        A przypomnij sobie, kto i kiedy to obiecywał pieniądze na remont 16 :))

Są dwa wyjścia. Albo stoi się na gruncie zasad, albo nad nimi się zawiśnie.
        • zeeen masz rację remont 16 obiecywał PiS nie PO 30.10.07, 16:08
          więc młode karpie które głosowały za wigilia(PO) niech teraz nie protestują maja co chciały.ja głosowałem na PiS więc mam prawo wytykac co chcę POpaprancom i śmiać sie ze zwolenników cudów
          Najpierw pan jezus ...dłuuugo nic ..a teraz Wielki brat Tuck:)
          • edico Re: masz rację remont 16 obiecywał PiS nie PO 30.10.07, 16:34
            Masz przede wszystkim prawo do przekonania, że PiS za przeproszeniem w ciula Cię
            robił opowiadając przed samymi wyborami nie mając żadnych pieniędzy na ten cel.
            Te młode karpie wiedziały co robiły nie ufając już kaczym praktykom, a na
            świąteczny stół pójdą chyba stare karpie :))
            • Gość: bezdomny Re: masz rację remont 16 obiecywał PiS nie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 19:40

zeeen gdzie jest 3 000 000 mieszkań.
              • Gość: mark Re: masz rację remont 16 obiecywał PiS nie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:08
                Kacze opowieści tak właśnie się kończą.
                Przewaga bajek z tysiąca i jednej nocy jest tutaj wyraźna.
    • Gość: mark Re: Po PiS'owe 7 cudów Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 00:31
      pl.youtube.com/watch?v=lYKa3yZfxA8&feature=bz301
    • Gość: dana Re: Są już CUDA po przegranej PiS IP: *.bartsat.pl 02.11.07, 18:12
      a co bedzie z recistami mam 415 zl i jak zyc ciekawe czy po zadba o to
      • Gość: stara baba Re: Są już CUDA po przegranej PiS IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.07, 20:33
        Bardzo śmieszne.Dana,czy to PO czy PiS czy inny ...... . Którą partię
        obchodzi,jak ma żyć rencista za 415 zł ? ŻADNĄ !!!!! Nie mam złudzeń. Dlatego
        nie chodzę na wybory.
    • Gość: Tdx Re: Są już CUDA po przegranej PiS IP: *.ols.vectranet.pl 04.11.07, 12:28
      To dopiero początek,podobnych cudów będzie bez liku,czy tylko takie
      obiecywano?
    • Gość: kram Re: Są już CUDA po przegranej PiS IP: *.olsztyn.mm.pl 04.11.07, 13:27
      Jest histora obetnic PO, więc nie uwierzę w powstałe bajki.A oto
      pierwsze jaskółki cudów:

- wszystkim zacznie żyć się lepiej (podwyżki paliwa,prądu od
      stycznia 2008,dalsze produktów mleczarskich, chleba....)
      - redukcje ministerstw,
      - wprowadzenie podatku liniowego,
      - obniżenie podatków,
      - wprowadzenie do rządów fachowców, oprócz towarzyszy partyjnych,
      - powroty rodaków z Anglii i Irlandii,
      - nowy program PO + PSL,
      cdn...
      • Gość: mark Re: Są już CUDA po przegranej PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 17:32
        Jak na razie, to jest cała historia cudów PiS'uarowych, w których bajeczki z
        tysiąca i jednej nocy sprawiają wrażenie czegoś bardziej normalnego ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka