Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piekny cz.XXVIII

IP: 195.115.131.* 20.08.03, 15:39
Przepraszam za swoja nieobecnosc, lecz nie miałem czasu. Nie zniknę na rok
jak ostatnio :-)))
Obserwuj wątek
    • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 20.08.03, 17:32
      Trzymamy za slowo;)
      • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 20.08.03, 18:31
        Czesc XXVIII - niezle!!!
    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 21:21
      Witam i o zdrowie pytam czarnegoadama !;-)))))
      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 21.08.03, 07:06
        Witam ranne ptaszki!
        Dzien zapowiada sie tradycyjnie mily,
        jak to w Pieknym Olsztynie!
        :-)
        Dzis nad Lyna szantowanie- moze zajzysz
        czarnyadamie?
        i inni oczywiscie tez!
        W niedziele mam wejsciowke na siatkowke,
        (cos mi sie rymi)
        na 14,00 i 17,00 popatrzymy!
        Memorial Huberta Wagnera.
        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 21.08.03, 14:43
          no to zesmy pogadali!
          :-(
          moze jednak nie bylo hasla
          "ostatni gasi swiatlo?"
          przegapilem cos??

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 21:38
            zapalam swiatełko - pstryk
            zbyszek , ja też mam wejściówkę na mecze tylko że o 23.00 w tv na 3
            ustaw sie blisko kamer i machaj ręką, mozesz posyłac buziaki, będzie milej.
            Weż też brygadę forumowską, niech lustro się rozerwie, a my będziemy obserwować
            widownię.
            Co tam dziewczynki - może jakieś zadanie przygotujwemy dla czarnedoadama by się
            nie nudził ?
            • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 22.08.03, 01:14
              Zadanie? A myslisz, ze sie nudzi? :)
              Pozdrawiam:)))
              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 22.08.03, 07:06
                Witam!
                Bede w niedziele przy samym boisku, na samym dole hali, na krzeselkach.
                Moze do zobaczenia!
                Bylem w eNce, cisza.
                Wczorajsze szantowanie spokojne, bez porywow,
                teatr z Krakowa tez mnie nie zachwycil,
                (trzydniowka teatralna)
                ale ludzi bylo duzo.
                • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 22.08.03, 07:24
                  Ale muzyka w spektaklu teatralnym była ciekawa. :)))
                  Rita nic z tego nie lubię siatkówki. Lubię tylko patrzeć na plażową jak gra
                  Zbyszkowa ekipa. W szkole siatkkówka dla mnie to było cos okropnego, wolałam
                  kosza. Ogladać sportów wszelkiego rodzaju też nie lubię. A tak w ogóle TV w
                  lecie? Jest tyle innych atrakcji. Pozdrówka.
                • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 22.08.03, 07:25
                  Za tydzień w sobotę w eNce będzie głośno :)))
                • lecart Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 22.08.03, 09:04
                  E Zbyszek zazdroszcze Ci, ja poki co stoje słabo finansowoaby pojawic sie na
                  takiej imprezie chociaz chcialbym. W Siatkowke zawsze lubilem grac i na AZS
                  chodizlem - rodzice kolegi pracują w PZU i mam bilety za friko a ten sezon
                  moze byc ciekawy. Ale poki co Memoriał jest najwazniejszy - licze na jakąś
                  relacje :) Kibicuje Polcse i Holandii :P
                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 22.08.03, 10:18
                    Ja tez mam "okazyjnie" wejsciowke na 2 mecze niedzielne.
                    W niedziele bede na meczu Polska- Holandia,(o 17,00)
                    jednak bede kibicowal naszym.
                    Od wrzesnia gramy na hali w siatke, moze bedzie wakat, zainteresowany?
                    Poniedzialki i czwartki 20,00-21,40

Tak muzyka teatru w fosie byla interesujaca,
                    ale nastawilem sie na bardziej interesujaca calosc.

• lecart Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 22.08.03, 11:48
                      zbyszek07 napisał:

> Od wrzesnia gramy na hali w siatke, moze bedzie wakat, zainteresowany?
                      > Poniedzialki i czwartki 20,00-21,40

> :-)

hmm pewnie ze zainteresowany, jakbym poznal szczegoly to czemu nie :)
    • Gość: asf korekta IP: *.acn.waw.pl 22.08.03, 13:16
      Gość portalu: czarnyadam napisał(a):

> Przepraszam za swoja nieobecnosc, lecz nie miałem czasu. Nie zniknę na rok
      > jak ostatnio :-)))

nie zniknę na rok jak rok temu
      • inka28 sobotni Olsztyn 23.08.03, 17:04
        Witam sobotni Olsztyn:) Mam nadzieje, ze pogoda dopisuje, usmiechy na twarzach
        i sie szykujecie na jakies wieczorne wyjscie. Jesli tak - to zycze milej
        zabawy:)
        • mika_1 Re: sobotni Olsztyn 24.08.03, 04:50
          Teraz to juz pewnie poszli do lozeczek po udanej imprezie;)))
          • inka28 Re: sobotni Olsztyn 25.08.03, 02:28
            ale ze sie w ogole dzisiaj nie pojawili? niezla byla impreza;)))
            • lustroo Olsztyn jest piękny 25.08.03, 08:31
              Wczoraj padało :( Nie mogło to być z pogodą tak jak dzisiaj? Szkoda.
              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 25.08.03, 11:08
                Witam!
                Swietnie wczoraj trafilem, dwa mecze po piec setow, bylo na co popatrzec.
                Kibicowanie pomoglo- wygralismy.
                lecart- zajzyj do poczty.
                • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 26.08.03, 07:13
                  Słońce wyszło, chłodno, juz pachnie jesienią :(
                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 26.08.03, 13:13
                    JAK TO JEST Z TYM SPOTKANIEM? Bo niektórzy sobie na ucho mówią, że nie będą,
                    niektórzy, że bedą. Może byśmy tak coś konkretnego ustalili, mmm? Pozdrówka.
                    • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 26.08.03, 13:57
                      Rzeczywiscie, cos by sie przydalo ustalic. Ale ja nie zauwazylam zadnych
                      szeptanek. Swoja obecnosc potwierdzam. Pozdrawiam mocno zaspana:)))
                      • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 26.08.03, 14:19
                        Znaczy kiedy??
                        • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 26.08.03, 14:26
                          Znaczy 6go w sobote. Czy nie takie sa ustalenia?
                          • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 26.08.03, 14:52
                            wydawało mi się, że to raczej propozycja. Angeli może nie być. Zbyszek ma
                            żagle. Nade mną wisi urlop, jeśli wylot bedzie w sobotę albo niedzielę to też
                            nici, niestety... Ale na razie jeszcze nie wiem czy i dokąd lecę. A nawet nie
                            wiem kiedy... Wszystko na wodzie pisane a sytuacja się zmienia jak w
                            kalejdoskopie. Krucabomba, może być mało ludzi a przyjezdnych wcale - poza
                            Tobą :(
                            • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 26.08.03, 14:57
                              Holender, niefajnie. Jak to bez gospodyni?? Trzeba bedzie przelozyc sprawe,
                              albo dokladnie wybadac kto bedzie.
                              • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 26.08.03, 15:01
                                ja na 50% bo może będę musiała wyjechać już w piątek wieczorem albo w sobotę a
                                może dopiero w następnym tygodniu, samolot nie poczeka a że wezmę last minute
                                to jeszcze nic nie wiem bo to zależy od sytuacji w mojej firmie :(
                                • Gość: rita Re: Oda do Brendy*** dla wszystkich IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 21:41
                                  Oda do Brendy***

Spraw , żeby nie ustała
                                  by wiecznie trwała
                                  moja miłość do Olsztyna
                                  ona jak piękna roślina
                                  wymaga dbania i podlewania

sud swoje zdjęcia wsadza
                                  i wzrok nasz osładza
                                  oso wierszami przyprawi
                                  zbyszek na Łynę nas wyprawi
                                  tafla lustra nas ukoi
                                  eNka piwem nas napoi
                                  koza Olsztyn usportawa
                                  o tenisie ciągle mówia
                                  being, thor_tr i lecart wiedzą
                                  że dziewczynki są za miedzą
                                  inka , mika i andulka
                                  już szykują spotkań kilka
                                  żeby ogień podtrzymywać
                                  by w Olsztynie częściej bywać
                                  brzoza dzień dobry powie
                                  i wszystko się o nim dowie
                                  bpkw też nie zawiedzie
                                  i forumowiczów zawiezie
                                  czarnyadamie to jest czyn
                                  by dom zasiedlić to już wyczyn
                                  kłopot z jednym nikiem mamy
                                  jd - jest niedorymowany
                                  może odę skończy ktoś
                                  i pojawi się nowy gość
                                  Olsztyn Piękny jest gościnny
                                  taki sympatyczny i niewinny
                                  symbolem jego jest Lady
                                  otwórz więc mocne Brendy***
                                  I wypij Piękny Olsztynie
                                  Niech żywot twój nie minie !
                                  Za zdrowie .......... !
                                  Nikt tego nie zrozumie póki nie zasmakuje

taka melancholia mnie naszła, takie myśli o Olsztynie Pięknym przy lampce
                                  .........
                                  wypije ktoś ze mną, taki wieczorny koniaczek nikomu nie zaszkodzi

pozdrawiam
                                  rita
                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 27.08.03, 08:19
                                    A ja tak się cieszyłam, że bedzie spotkanie :( Też mam coś zaplanowane i komus
                                    powiedziałam, wtedy nie mogę bo....wtedy nie mogę bo ..., jak powiem, że 6
                                    mogę , bo nie będzie spotkania, a będzie itd. Bardzo bym chciała być na
                                    spotkaniu kiedy by ono nie było ale sorry jak mi wypadnie to co mam planowane
                                    (też się wyjaśni pewnie w ostatniej chwili)nie będę przekładać, jak wypadnie na
                                    zjazd, to mnie po prostu nie bedzie. Żadnych deklaracji nie składam. Smutno mi.
                                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 27.08.03, 09:31
                                      Witam z rana!
                                      To juz jesien, i jesienne smuteczki.
                                      Jutro nad Lyna szanty i piesni szuwarowo- bagienne.
                                      Moze sie spotkamy?
                                      posiedzimy, pospiewamy...
                                      zlocistego napoju wypijemy,
                                      nastepny wypad zaplanujemy...
                                      jeszcze zagle, grzyby, rowery.
                                      Wiecej ruchu!
                                      mi by sie tez przydalo...
                                      jesli mam byc szczery.
                                      • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 27.08.03, 09:41
                                        To na Warmii już są grzyby??? Byłam w niedzielę w podwarszawskim lesie, żadnego
                                        grzyba, nawet psiaków...
                                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 27.08.03, 10:02
                                          Z powodu suszy grzybow sie nie przewiduje,
                                          - ale kto broni ich szukac ?!?
                                          "nie o to chodzi by zlapac kroliczka,
                                          ale by gonic go"
                                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 27.08.03, 10:04
                                            a ja bylem w sobote w podwarszawskim lesie (Plonsk):)
                                            tez sucho
                                            - ale jeszcze nic nie jest powiedziane!
                                            • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 27.08.03, 14:52
                                              Ja też chcę na rowery, zabierzcie mnie, będę grzeczna
                                              • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 28.08.03, 07:26
                                                Słońce wyszło, dziś ostatnie szantowanie, mam nadzieję, że bedzie pogoda.
                                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 28.08.03, 10:26
                                                  Zapewne nie ostatnie!
                                                  Przejdziemy pod dach, do klubow, na jesienno- zimowe spiewanie.
                                                  -ale wczesniej jeszcze pozeglujemy!
                                                  Na rowery oczywiscie! No chyba ze bedzie ulewa.
                                                  Dzis swieci sloneczko, moze do wieczora wytrzyma!
                                                  Widze ze towarzystwo forumowe sie rozsypalo po urlopach,
                                                  jakos pusto tu.
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 28.08.03, 20:34
                                                    Pozostaje miec nadzieje, ze niedlugo wroca. A na razie niech sobie pouzywaja;)))
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 21:34
                                                    Witam Piękny Olsztyn - co słychać ?
                                                    Jak idą prace przy Wysokiej Bramie ?
                                                    Inka jedzie na inspekcje
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 28.08.03, 21:39
                                                    Haha, swietnie to Rita ujelas:)
                                                    Wlasnie - prosze wszysto doprowadzic do stanu, ktory nie przyprawi mnie o
                                                    zawal. Pan Malkowski proszony jest o niewychodzenie na ulice...;)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 21:57
                                                    Pan Malkowski urzeduje w Zamku - to tamte rejony omijaj.
                                                    Inka - moze ty będziesz odważna i napiszesz na sukience Wysokiej Bramy -
                                                    Olsztyn jest piękny - weż ze sobą czerwoną farbę. My cię będziemy ochraniać ;-))
                                                    Będzie to pierwsza reklama i jeszcze połóż kapelusz na datki za tą reklamę ;-)))
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 28.08.03, 22:02
                                                    Rita, chetnie, nawet sobie wczoraj dobry kapelusz kupialam i po spotkaniu w
                                                    eNce nie wykluczam akcji:) Tylko czy Wysoka B. nie jest przypadkiem filmowana?
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 22:14
                                                    to jeszcze lepiej, napisać ci pozwolenie na reklamę - masz ją na pismie
                                                    Zezwala się na reklamę Olsztyna pięknego na Wysokiej Bramie
                                                    podpisano
                                                    Pan Majchrowski Prezydent Miasta

teraz możesz przystąpić do dzieła w świetle kamer
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 28.08.03, 22:19
                                                    dobre Rita:) A wolalbys Majchrowskiego w Olsztynie? A moze lepiej nie
                                                    politykowac...
                                                    Nie lubie swiatel kamer ani blysku fleszy, ale dla Olsztyna Pieknego sie
                                                    poswiece:)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 22:24
                                                    to chyba wszystko jedno , ale dziś u nas Majchrowski miał kłopot na sesji i
                                                    prawie sie nie pobili o Boya ŻELEŃSKIEGO - chcą usunąć jego pomnik , Kraków nie
                                                    lepszy od Olsztyna - tyle , że są reklamy na zabydkach w czsie remontu , a tu
                                                    sami musimy reklamować Olsztyn Piękny
                                                    Pamiętaj farba spry koloru czerwonego
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 28.08.03, 22:30
                                                    Rita, ja już nie mogę, kiedy czytam o kolejnych posunięciach pana M. i jego
                                                    niektórych urzędników... Toż to towarzystwo jest obyrtnięte o 180 stopni od
                                                    normalności...
                                                    Czym to nieszczęsne acz piękne miasto zasłużyło na taka dolę???
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 22:36
                                                    hahaha pisalam o Krakowie gdzie radni sie pobili, ale czy ono jest takie
                                                    nieszczęsne ? ;-)))))
                                                    Małkowski i Majchrowski to są obydwoje prezydenci Miast . Jeden z Krakowa drugi
                                                    z Olsztyna. Ale tą wichurę to zrobili LPR
                                                    Pozdrów ode mnie poranny Olsztyn jak ich zobaczysz
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 28.08.03, 22:41
                                                    Ja o tym nieszczęsnym łańcuchu dla Małkowskiego myślałam i o jakiejś kolejnej
                                                    sprawie co to przeszła koło nosa Olsztyniakom, bo urzędnicy znowu termin
                                                    przespali, acha, tańsze bilety na komunikację. Codziennie coś... Zresztą, po co
                                                    się tak pienię, u mnie w Wawie podobnie :(((
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 29.08.03, 07:13
                                                    Witam z rana piekne panie!
                                                    Czy ktos cos wie o czarnymadamie?
                                                    Jakos znowu przepadl!?
                                                    Na Wysokiej Bramie mala reklama jakiejs pizzerni.
                                                    Tramwaj za malo widoczny przez flagi i reklamy,
                                                    z tylu Wysoka w sukience....
                                                    pozaslaniane wszystko.
                                                    lustracja!?
                                                    - przez jakis czas Wysoka Brama byla wiezieniem,
                                                    moze to dlatego?
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 29.08.03, 07:27
                                                    Wczoraj szantowanie suuuper. Śpiewy, tańce, szaleństwa. Najbardziej szalał
                                                    oczywiście Zbyszek. Ale ciiii, nie mówcie, że Wam powiedziałam, bo mnie
                                                    zamorduje. ;oP
                                                    Cały czas mam w uszach wczorajsze spiewy: "I znów bijatyka i znów bijatyka, i
                                                    znów bijatyka cały dzień..."
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 29.08.03, 07:29
                                                    No ładnie!!! Bijatyka waćpani zaimponowała !!!
                                                    ;)))
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 29.08.03, 10:18
                                                    "....i ona taka w tej bialej sukience,
                                                    jak piekny ptak, ktory zapiera w piersi dech.
                                                    Chwycilem mocno jej obie rece
                                                    Oczarowany, zasluchany w slodki smiech.

i cala w zaglach jak w bialej sukience,
                                                    jak piekny ptak, ktory zapiera w piersi dech.
                                                    Chwycilem mocno ster w obie rece,
                                                    i zeglowalem zasluchany w fali spiew...."
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 22:11
                                                    Piękne są te szantowania, mozna by jeszcze poszantować, szkoda , że weekend
                                                    przerywa tak piękną imprezkę w Olsztynie pięknym.
                                                    Współczuję wam pogody, aż nie wierzę by tak zimno było u was, kiedy ja mam 40
                                                    stopni w słońcu i padam z upału. Wychodze z domu a tu gorące powietrze bucha na
                                                    mnie - anomalia.
                                                    milego weekendu życzę wszystkim
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVIII 29.08.03, 22:28
                                                    Wieczór w Wawie gorący jak w czerwcu - fakt anomalia. Jutro pewnie będzie
                                                    chłodniej a pojutrze wręcz zimno :(
                                                    Uważajcie, w taką zmienną pogodę najłatwiej się przeziębić.
    • andulka7 Wspomnienia 29.08.03, 22:45
      Właśnie oglądałam po raz kolejny zdjęcia ze Zjazdu lipcowego i sie rozczuliłam,
      chlip, chlip.
      Moja obsesja olsztyńska przybiera niebezpieczne rozmiary, oglądam jakąś fotkę
      miasta, nawet z początku XX wieku i wiem co to i gdzie. Tylko z Zatorzem
      kiepsko mi idzie, Jakubowo trochę lepiej. Dzięki detrtus, dzięki bpkw !!!
      • brzoza Re: Wspomnienia 30.08.03, 08:17
        Andulko - powinnas wystapic w jakiejs Wielkiej Grze albo innym teleturnieju
        tematycznym. Mysle jednak, ze "w tym temacie" teleturniejów nie organizują:(
        A moze tak ktos pomyslalby o konkursie zwiazanym z Olsztynem: jego historia i
        dniem dzisiejszym. Moze GO albo inne medium?
        W kazdym razie Andulka mialaby gwarantowane miejsce na podium:)))
    • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 30.08.03, 19:46
      Witam ponownie z Olsztyna:-)))
      Bardzo miło było nad morzem,to i dwa tygodnie zleciały piorunem.Czasu nie
      zmarnowałem.Było trochę słoneczka,woda była niesamowicie ciepła,no i
      pofalowana:-))))

Rito,widzę że zostałaś 40000.Gratuluję Tobie bardzo:-)))

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.08.03, 21:35
        thor_tr - nie bądż taki skromny- były tam opalone dziewczyny ? - to się liczy u
        ciebie bardziej niż zabytki;-)
        Na przywitanie masz piosenkę - znasz to ?

Jutro możemy być szczęsliwi
        jutro możemy tacy być
        jutro mogło by być w tej chwili
        gdyby wogóle mogło być

Oglądałeś już z bliska naszą Bramę w sukience - kończą prace ?
        • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 31.08.03, 17:58
          Ha.Dziewczyny.Co się napatrzyłem to moje.Jedno jest pewne-Polki są
          najładniejsze na świecie:-)))
          Wysokiej Bramy jeszcze nie widziałem.
          • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 31.08.03, 20:00
            A olsztynianki to juz najbardziej:)))
            OLSZTYN JEST PIEKNY!!!
            I pisze to juz z olsztynskiej perspektywy:))))))))))))))
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.08.03, 21:33
              Inka - a z jakiej dzielnicy nadajesz ?
              Możesz przeprowadzić transmisję z Wysokiej Bramy oraz z Krzywego nie omijając
              Długiego. Do soboty daleko, możesz spotkać sie ze zbyszkiem na rowerze,bo już
              ponoć będzie żeglował. Najlepiej jak znajdziesz czarnegoadama i przyprowadzisz
              na wątek, również zaczyna znikać. Wyśli list gończy za nim ;-))))))

Witam i poranny Olsztyna - uważajcie, żebyście się nie potkneli o Inkę, gdzieś
              sie tam kręci
              Zbyszek- włóż jakiąś piosenkę żeglarską póki sezon
              pozdrówka dla was - to już poniedziałek, tornistry na plecy i do szkoły - milo
              powspominać te czasy. Mamuśka mnie prowadziła za rączkę do I-IV kl sz.post nr 3.
              A wiecie co miałam w tornistrze - pamiętnik, który do dziś posiadam, pamiętnik
              ze szkoly z Olsztyna. To była moda
              No to trzymajcie ten poniedziałek za rogi i nie dajcie się !
              • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 01.09.03, 08:04
                Hejka, wycieczka rowerowa w niedzielę była super, pogoda się rozgrzała
                słoneczko grzało i nawet sobie w Jełguniu ze Zbyszkiem popływaliśmy. Ja to
                chyba już ostatni raz :( Potem znowu jazda i ognisko nad jeziorem Ustrych i
                hejka do domu. Padało trochę, to staliśmy w lesie i w ogóle super. Nawet pupa
                nie boli. :) Pozdrówka.
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 01.09.03, 10:38
                  Witam z rana!
                  A dzis bede zajadal wczoraj zebrane (z rowerow) grzybki!
                  Bylo milo, woda w tych lesnych jeziorach jak krysztal.
                  Zrobilismy ok 40 km, to jak widac zadna odleglosc.
                  Widzielismy orly, a moze to byl ich cien....
                  No i lustra kajakarz sie znalazl!
                  Dzis rano widzialem jak ladowali na platforme TRAMWAJ,
                  pozostanie tylko Wysoka -w sukience, podobno do listopada.
                  -a na zime jej zdejma??? zmarznie bidulka!
                  Dzis zaczynamy siatkowke... nareszcie
                  lecart- pamietasz?

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 21:30
                    Hej i ja was pozdrawiam, miło czytać tak radosnych ludzi. Jednak weekend w
                    Olsztynie musi być piekny, wszyscy zadowoleni. Czy uroczyście pożegnano nasz
                    tramwaj , czy wielkie były płacze i szlochania. Ciekawe co teraz postawią na to
                    miejsce. Są jakieś propozycje ?
                    Mało coś nas jest i wybór potwora jezior cięzko przeprowadzić - moze
                    przedłużymu konkurs do kończa wrzesnia. Ja mam juz faworyta. Wybrany potwór
                    będzie musiał wypić potworną ilość piwa jak smok wawelski.
                    trzymajcie się wody i wypływajcie na powierzchnię
                    czy to były rowerowe kurki ?
                    hej !
                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 02.09.03, 07:14
                      Witam!
                      Byla kania, kozlaki, kurki, i HUBA jadalna!
                      Jakos przezylem.
                      Te hube jadlem tez na splywie Krutynia, pychota.

Po tramwaju ani sladu, Wysoka stoi samotna w deszczu.

Wczoraj wreszcie siatkoweczka sie zaczela.

Wczoraj tez byl super koncert kapel rockowych z Olsztyna.
                      Nie bylem, ale podobno super impreza.

Osztyn jest piekny!
                      (tylko trzeba wyjsc z domu zeby Go zobaczyc!)
                      • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 02.09.03, 07:39
                        Witam. Ano trzeba wyjść ale pogoda paskudna, to się nie chce z domu wychodzić.
                        Cieszę się , że mój kajakarz się znalazł, a już myślałam, że naprawde mu źle
                        drogę pokazałam ;oP
                        • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 02.09.03, 14:36
                          O mnie się raczej ciężko potknąć:)))
                          Nadaje z różnych punktów.
                          Przepraszam za ewentualne literówki, dopiero się na nowo przyzwyczajam do
                          polskich znaków:)
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 21:36
                            Już jesień , zaczniemy chyba szantować, trochę wieje chłodem w Olsztynie
                            Pieknym.
                            Chciałoby się zaśpiewać znaną piosenkę :
                            mało nas, mało nas
                            do pieczenia chleba
                            ciebie tu, ciebie tu
                            ciebie tu potrzeba - pamiętacie tą piosenkę z przedszkola ?

Inka - jak się czujesz w Olsztynie ?
                            Czuć powiew żagli ?
                            • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 02.09.03, 21:54
                              A co z Polską,złotą-tzn. z ciepłą jesienią?Ja tam liczę jeszcze na babie lato.

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 21:59
                                Przewiduję tylko dobre wiatry dla Olsztyna - jeszcze tam żeglują, niech im
                                słoneczko świeci. thor_tr jak tam twoja twórczość ?
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 22:12
                                  a being ? Co jest z beingiem, gdzieś sie zawieruszył i nie daje śladu .
                                • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 02.09.03, 22:12
                                  Odkładam ją na deszczową ,brzydką pogodę.
                                  Jestem teraz trochę zajęty.
                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 22:54
                                    nic nie odkładaj tylko spiewj szanty - czas na żeglarstwo warmińsko-mazurskie
                                    Pewnie to znacie - napewno znacie z tym , że nie napewno , to może sobie
                                    przypomnicie
                                    kończy się lato i kończy się żeglowanie więc :

Już lato więc elegancki porzucam świat
                                    I czuję się jak bym miał znowu naście lat
                                    I lecę tam, gdzie żeglarzy barwny tłok
                                    Bo nie widziałem moich marzeń przecież przez cały rok
                                    A w Mikołajkach mnie czeka wrażeń moc
                                    W tawernie lecą fajne szanty przez całą noc
                                    I każdy znajdzie tu dla siebie ciepły kąt
                                    I nie ma takiej siły, która by mnie przegnała stąd

Hej, hej, hej Mazury fajnie, że
                                    Mimo wszelkich przeciwności trzymacie się
                                    Hej, hej, hej Mazury kocham was
                                    Modre wody, złote piaski, zielony las

• lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 03.09.03, 07:40
                                      Szantowanie super i "Biała Sukienka" i "Morskie pogody" no i moja "Bijatyka"
                                      akurat na wyjście do domu :) Pozdrówka
                                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 03.09.03, 08:47
                                        Tak.... w Pieknym Olsztynie jest pieknie....
                                        jesli sie chce urode miejsca zauwazyc,
                                        i mile spedzic czas.
                                        • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 03.09.03, 10:08
                                          Nie byłam jeszcze nad żadnym jeziorem, ale wczoraj wyrałam się na długi spacer
                                          po jakże przyjemnym os. Jaroty. Szeroka gama zapachów, ale żagli niestety nie
                                          wyczułam.
                                          Biegam po Olsztynie i patrzę jaki on stary, dobry. Nawet widok różnistych
                                          szkarad, krzywych chodników i strażników miejskich stojących bezczynnie pod
                                          Ratuszem mnie rozrzewnia:)
                                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 21:43
                                            Inka , czy czujesz tam moje zapachy, powinny tam leżeć, leżą od iluś tam lat i
                                            jeszcze sie nie przeterminowały. Jak dotkniesz Wysokiej Bramy to powinny
                                            zaświecić ci sie palce, tak to wszystko naładowałam ostatnio energią. Jak
                                            możesz to doładuj akumulatory, może i prace będą szły energiczniej.
                                            Pamiętaj o tych grzybkach pod Arkadami , tylko kurki, bo inne ponoć są
                                            halucygenne . Słyszałaś ponoć zbyszek postawił je na zjeżdzie, oso w
                                            dobranocce tak twierdzi. Więc uważaj w tej eNce - szczegolnie na grzybki
                                            halogenowe.
                                            Witaj piekny Olsztynie
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 03.09.03, 22:23
      Olsztyn jest piękny, ale dziś zupełnie nie mam czasu na pogaduchy - przytłoczyl
      mnie domowy obrządek. W każdym razie na sobotnią imprezę w eNce się szykuję -
      hotel zarezerwowałam :)))
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 22:55
        Czy bpkw jest zawiodomiony o spotkaniu, coś i jego nie ma na forum ?
        • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 03.09.03, 23:06
          Zawiadomiony. Do Olsztyna ściągnie pewnie niebawem ale na razie mieszka na
          dzialce. Na razie na forum nadaje tylko wtedy,kiedy wpada do domu podlać
          kwiatki :)))
    • Gość: czarnyadam Kiedy jest spotkanie? IP: 195.115.131.* 04.09.03, 09:30
      Może jednak uda mi sie dotrzeć.
      Mam swoje zdjęcie z córka z nad morza. Kto chce?
      • zbyszek07 Re: Kiedy jest spotkanie? 04.09.03, 09:36
        Witam!
        Jesli mozesz przeslij do mnie na poczte,
        na spotkaniu nie bede to moze chociaz tak.
      • andulka7 Re: Kiedy jest spotkanie? 04.09.03, 10:56
        Mnie też prześlij, proszę.
        A w ogóle, gdzie się znowu podziewaleś, przepadłeś na kolejne dwa tygodnie ??
        A spotkanie w sobotę ok 19.00.
        :)
        • inka28 Re: Kiedy jest spotkanie? 04.09.03, 11:28
          Będę!!
          Mało piszę, za to pracy mam wiele...
          • Gość: czarnyadam Re: Kiedy jest spotkanie? IP: 195.115.131.* 04.09.03, 14:15
            Ja tez mało piszę bo mam bardzo duzo pracy. Stąd moja ponowna długa nieobecność.
            • lustroo Re: Kiedy jest spotkanie? 04.09.03, 15:00
              Jeszcze żyje, andulko jak dostaniesz foto to mi wrzuć na krótką pocztę
              • lecart Re: Kiedy jest spotkanie? 04.09.03, 15:29
                ;)
                • Gość: rita Re: Kiedy jest spotkanie? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 22:30
                  Fajowo jest na Mazurach każdy wie
                  Zapraszam was przekonajcie sami się
                  Zapraszam w dobrą pogodę, jak i złą
                  Bo ukochane me Mazury to mój drugi dom

Ahoj !
    • Gość: czarnyadam Dzisiaj jestem pierwszy :-) IP: 195.115.131.* 05.09.03, 08:46
      Pozdrawiam wszystkich miłośników tego wątku. Może dzisiaj będe miał wiecej czasu na pisanie.
      • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 05.09.03, 13:02
        Ja również pozdrawiam Wszystkich i życzę Wam udanego spotkania. Szkoda, że mnie
        nie będzie :( Ale pomyślę o Was. Do miłego. Pozdrówka. :)
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 20:55
          ja nie tylko pozdrawiam Olsztyn ale postawię pytanie, o czym chcielibyście moi
          drodzy porozmawiać ?
          • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 05.09.03, 21:56
            Pogadamy pewnie o sobie głównie (ze szczególnym uwzględnieniem nieobecnych, nie
            żeby obgadywać tylko żeby duchem pobyli z nami ) a resztę dyskusji pewnie
            zdominuje niepiękny Olsztyn, zwłaszcza jeśli przybędą trzeźwokrytyczni Hakenbu
            i Ol4...
            Ciekawam, czy pojawią się czarnyadam, Ed i detritus. Bo Zbyszka, lustra,
            lecarta i kozy nie będzie :(
            Powinni być: angela, inka, bpkw, thor, oso no i ja. Kto jeszcze ???
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 22:16
              to i tak dobrze, bo widząc po forum to pustki, jakby zaraza była, co sie
              dzieje ?
              Pewnie zmęczeni po urlopach
              • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 05.09.03, 22:30
                Ja tam żywczyk jestem bo jeszcze nie byłam na urlopie :)))
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 22:35
                  i nie idż - widzisz jak wyglądają ludzie po urlopie ;-))))))))są małomówni ,
                  tęskniąc jeszcze za dziewczynami z plaży i poszumem fal
                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 05.09.03, 22:39
                    Pójdę, pójdę, bo już się przewracam i zaczynam nie panować nad sprawami w
                    pracy - w ubiegłym roku też nie miałam urlopu, uzbierało mi się dni z dwóch lat.

A za dziewczynami nie tęsknię zbytnio
                    ;)))
                    No, może za Tobą i lustrem bo Was nie będzie jutro :(((
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.09.03, 21:12
                      zabawa trwa, a Olsztyn jest jak jest i czeka na chętnych chcących rozmawiać
                      podrawiam cię Olsztynie Piękny - bywaj zdrów !
                      • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 07.09.03, 21:49
                        Zdrów,zdrów.Wiesz,Wysoka Brama szczelnie opakowana,chyba czeka już na
                        Gwiazdkę.Robi sobie facelifting pięknisia;-)))
                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 21:59
                          pewnie śliczna będzie jak nasza Lady :-)))))))))
                          jeszcze ma sukieneczkę ?
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 22:01
                            i kolejna seteczka gorzkiejżolądkowej - na zdrowie !

prosimy czarnegoadama o założenie kolejnej części - niech sie wiedzie !

a może tą Wysoką Bramę tylko ubrano na zimę , a nie remontują
                          • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 08.09.03, 22:01
                            Ma,ma.To musi chwilkę potrwać.
                            Mamy seteczkę:-)
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 22:05
                              czego masz seteczkę tej gorzkiej, jest okazja
                              boję sie tej pełni księżyca, za wszystkie błędy z góry przepraszam !
                              • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 08.09.03, 22:09
                                Pewnie,że jest okazja.Jutro TdP zajedzie do Olsztyna.Jak będziesz oglądała
                                relację to może mnie wypatrzysz,może też innych forumowiczów.
                                Chyba odkurzę swój rower;-)))
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 22:12
                                  poważnie , z Gdańska do Olsztyna taka trasa - pamiętam jeszcze Wyścig Pokoju w
                                  Olsztynie
                                  pewnie idziesz - kibicujesz komuś ?
                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 08.09.03, 22:16
                                    Nie kibicuję konkretnej osobie,ale miło będzie zobaczyć elitę tego sportu w OLu.
                                    Meta będzie przy Urani,a to niedaleko mnie.Zapraszam więc na teleherbatkę lub
                                    telekawę.No może jeszcze na coś tele% ;-)))
                                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 22:19
                                      poproszę Paulinę by do ciebie wykręciła - jaki numer ?
                                      nie pomyślałeś o instalacji kamery
                                      a jak z egzaminami - wszystkie zdane ? - jakieś stypendium naukowe sie szykuje ?
                                      • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 08.09.03, 22:24
                                        Za jakiś czas będę wymieniał sprzęcik i może zostanie jeszcze na kamerkę.
                                        Z egzaminami jest ok.Został jeden,a to z takiego powodu,że profesor wpadł pod
                                        auto w czerwcu.
                                        606652544:-)
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 22:28
                                          a jednak ona ci sie podoba - poczekaj do II Zjazdu - będę ją pilnować, by za
                                          Olsztyn wyszła ;-)
                                          • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 08.09.03, 22:31
                                            Czerwony się zrobiłem;-))))))
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 22:37
                                              szkoda, że nie jest Średniowiecze - już bym ją tam zostawiła
                                              a co do szkoły to jestem za karą chłosty jak mówił JKM , a nie kary więzienia
                                              dla młodych - pamięatsz jak wszdzili chłopaka za podrobienie legitymacji na dwa
                                              miesiące do paki ?
                                              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 09.09.03, 08:37
                                                Witam Wszystkich serdecznie :)))
                                                • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 09.09.03, 10:19
                                                  A witamy, witamy:)
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 09.09.03, 10:44
                                                    Pozdrawiam:-)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 09.09.03, 14:51
                                                    Thor - przykro mi z powodu Twojego zwierzaka.
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 09.09.03, 15:15
                                                    Lustroo dziękuję.
                                                    Teraz już lecę na TdP.
    • Gość: 123 Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII IP: *.skane.se 10.09.03, 05:50
      Gość portalu: czarnyadam napisał(a):

> Przepraszam za swoja nieobecnosc, lecz nie miałem czasu. Nie zniknę na rok
      > jak ostatnio :-)))
      • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.XXVIII 10.09.03, 07:32
        Witam w ten piekny słoneczny poranek w pieknym Olsztynie :o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka